Креатин – всичко за него (актуализирана на 15.07.2016)

Прескочи до:

Здравейте! Кои креатин според вас е най - добрия на нашия пазар ? Аз за първия които пих е на Мъсъл Фарм Креатин 300гр. и съм изклучително доволен +3кг. чисто качих за 1 месец и ръцете с по 1см са ми отгоре и като цяло горната част ми стана много добре и крака също сега пак ще си зема него. :)

02.04.13
23:48

казано от B69 на 19.03.13, 17:59:

Creapure използва ли се в Gaspari Nutrition Qualitine ?

p.s. Защо този продукт не съществува в сайта на Gaspari?

Не се използва creapure !  Аз лично не ти препоръчвам тоя креатин.

15.04.13
13:28

Здравейте,
Цитирам коментар от Владимир Недков публикуван на 4 апр 2007 21:36 в тази статия за креатина:
http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila

Креатин монохидратът, обаче е нарочен за внасящ в тялото креатинин - агент, който вдига нивото на патогени наречени хетероциклични ароматни амини, имащи принос според някои изследвания в канцерогенезата. Това е причината, да се ползва с лошо име в Световната здравна организация.

Това звучи доста сериозно и е силно притеснителен страничен ефект от приема на креатин. Моля ви, кажете своето мнение по този проблем и дайте повече информация и научни изследвания свързани с него. Ще се радвам и самия г-н Недков да се включи с допълнителен коментар по тази информация и да каже дали 6 години по-късно има някаква промяна в това твърдение, базирана на съвременни изследвания.

Благодаря предварително!

II

17.04.13
09:58

Аз също си бях взел зимата CEE креатин етил естер на PRIMA FORCE и имах очевидни резултати не само пред себе си в залата ме питаха какво съм взимал , че така добре седя (nbat) Доста вдигнах на сила и определено на обем без водна задръжка. Много добре работи този продукт. На мен ми го препоръча приятел , който го ползва.

Четох на едно място ,че при тинейджърите които пият креатин могат макс да качат 200гр. мускул за 1 месец ,а вече пълнолетните до 2,500кг. ? Вярно ли е това аз тази година ще ставам и без това на 18 та ще си проличи дали е верно :)

Това, че удряш 18 години не е граница, че ще качваш по два килограма на месец. Всичко зависи от организмът ти, колко е привикнал към тренировки, колко е свикнал на почивка и така нататък...

казано от Владислав Андонов на 21.04.13, 12:39:

Това, че удряш 18 години не е граница, че ще качваш по два килограма на месец. Всичко зависи от организмът ти, колко е привикнал към тренировки, колко е свикнал на почивка и така нататък...

Да ти кажа честно не качвам от самия креатин много ,а по - скоро малко ми подпомага като цяло съм доволен от креатиновата матрица на Muscle Farm :)

Ако пия креатин дълги години ще ми навреди ли нещо ? Пия креатин само на Мъскъл Фарм матрицата и няма да я сменям изклучително съм доволен .. някои ако знае ако даде мнение ще съм благодарен :)

казано от Даниел  Стефанов на 30.05.13, 12:29:

Ако пия креатин дълги години ще ми навреди ли нещо ?

Чак дълги години - не знам, но имаме подобна статия.

казано от Кольо Пияндето на 30.05.13, 12:56:

казано от Даниел  Стефанов на 30.05.13, 12:29:

Ако пия креатин дълги години ще ми навреди ли нещо ?

Чак дълги години - не знам, но имаме подобна статия.

Би ли ми дал линк ,че не я намирам в търсачката нещо ...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.05.13 10:57.

Дал съм ти директен линк към статията бе, човек...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.05.13 10:58.

казано от Кольо Пияндето на 31.05.13, 10:58:

Дал съм ти директен линк към статията бе, човек...

Видях ама късно грешката беше моя...

16.06.13
23:49

Прочетох всички постове,макар и да имаше близки до същността на въпроса ми отговори,липсваше заключително мнение от компетентно лице по темата :D та въпросът ми е :Как всъщност се усвоява креатина (монохидрата)  и  има ли проблем с усвояването на креатина,ако е не добре разтворен и има доста останал в дъното на чашата? Ще бъде ли усвоен този остатък? Някой го слагат направо в устата и след това пият,така става ли? Предплагам,че някои ще кажат,че не се усвоява така целия или по-голяма част от него.Ами по тази логика не би трябвало да се усвои и този от капсулите.

Спича ти в бъбреците и сърцето експлодира! :D

18.06.13
16:31

казано от Djovani Balto на 16.06.13, 23:49:

Прочетох всички постове,макар и да имаше близки до същността на въпроса ми отговори,липсваше заключително мнение от компетентно лице по темата :D та въпросът ми е :Как всъщност се усвоява креатина (монохидрата)  и  има ли проблем с усвояването на креатина,ако е не добре разтворен и има доста останал в дъното на чашата? Ще бъде ли усвоен този остатък? Някой го слагат направо в устата и след това пият,така става ли? Предплагам,че някои ще кажат,че не се усвоява така целия или по-голяма част от него.Ами по тази логика не би трябвало да се усвои и този от капсулите.

Ще те заболи главата от толкова мислене и разсъждаване . Накрая и тя ще експлодира след бъбреците (grin)

Мнението беше редактирано от rory на 18.06.13 16:32.

25.06.13
00:07

Здравейте,
пия монохидрата на Pure Nutrition от близо 1 месец (250 гр.) и почти привърших кутийката, приемам креатин за първи път и не съм правил зареждаща фаза, приемът ми е 2х5гр. преди и след тренировка и 5 гр. сутрин в нетренировъчни дни.
Въпросът ми е дали като ми свърши опаковката трябва да направя някаква почивка, или мога да продължа и да почивам примерно след следващата опакова, защото тъкмо започнах да го усещам, а той взе да свършва :D

След осмата седмица е хубаво да направиш един период от 2 седмици до месец почивка преди следващия прием. Въпреки че това е доста индивидуално. Моят съвет е да не бързаш с втората опаковка, креатинът е от добавките които когато е в излишък се отделя от организма и ще започнеш да го отделяш без да си го използвал.

05.07.13
14:57

Какво мислите за комбинацията Креатин глюконат + глюкоза на прах с цел покачване на ММ най-вече? Заслужава ли си да се опита?
П.С. Креатина е на Bulk Powders (100гр).

05.07.13
18:13

не

09.07.13
14:46

Kaк стоят нещата с тичането и прием на креатин монохидрат?
Странно защо има някакво разминаване между мненията

Мнението беше редактирано от WhiteWalker на 09.07.13 14:49.

09.07.13
15:50

Понеже имам монохидрат и матрица и искам да ги комбинирам по 5 гр на ден , въпроса ми е кой от двата продукта да е преди тренировка и кой след ? Дали има някакво значение изобщо ?

13.07.13
00:16

Здравейте ! Търся си креатин който да комбининирам с ОN Serious Mass. Най-важното качество което търся в креатина е да стимулира колкото се може повече растежа на мускулите ( може да не съм го обеснил добре, надявам се да сте ме разбрали ). Благодаря предварително !

Взех си един креатин монохидрат и на описанието пише , че съдържа изчистващ комплекс.Има ли някой представа какво точно представлява този комплекс.

Купих си кола... някой знае ли какви крушки ми трябват за фаровете?

Кога ще се научите да задавате въпроси...

Така ,значи в една доза от 5000мг има 400мг изчистащ комплекс или(Unsu-Lean absorbition complex).Катов този комплекс има екстракт от бананово листо ,гликоманан ,канелен екстракт и R-алфа липоева киселина.

23.08.13
01:55

Вчера си купих креатин на bulk powders hcl като го отворих беше на бучки има и прах но има и бучки на миризма е мн гаден на вкус е кисел пише че е годен до 2014 дали е развален на описанието от сайта който го купувам пише че няма вкус а този има и е кисел?

06.09.13
17:20

Взех си креатина на Amix 500g. На самата опаковка пише да се пие по 5г на ден. В нета обаче намерих различни мения като основното е по 10г на ден(2 пъти по 5). Въпроса ми е как да го пия и да правя ли зареждаща фаза с по 20г(за 4-5 дена) и еднакво количество ли се пие независимо дали е тренировъчен или нетренировъчен ден?

06.09.13
19:54

“Други форми на креатин:
CEE (креатин етил естер) - доказано безполезен и вреден.
Kre-Alkalyn - доказано по-неефективен спрямо креатин монохидрат. Неоправдано по-скъп.
Течни форми на креатин - абсолютно неефективни.”

Малко ми звучи като клевета това изказване .. Искаш да кажеш, че хилядите продукти продавани на пазара съдържащи различни видове креатин са боклуци, въпреки, че някои са в пъти по-скъпи от традиционния монохидрат?!

15.09.13
19:57

Вече 10 ден пия на Amix mono-то и нищо не става?!?! Първите 4 дена пих по 15 г на ден след това по 10. Нито сила ми е дошла нито съм задържал вода. Моля някой да обясни кога идва ефекта или ми е нещо ментак кретина.

16.09.13
17:38

Здравейте на всички. Ще ви помоля да ми препоръчате някой креатин, който по възможност да има мерителна лъжичка. Чудя се между този на оптимум , пюър или юнивърсъл. За оптимум креатина знам, че няма лъжичка, за другите не съм сигурен. Ще се радвам да ми препоръчате някой креатин. Говорим за моно междуругото. Благодаря !

17.09.13
00:01

Кой от тези продукти е удачен за начинаещ, ще вземам и протеин на прах (грахов).
Колебая се между монохидрат и HLC (втория е с по-малак доза идва малко по-скъп, но не дразни стомаха както монохидрата (така чух).
Creatine Monohydrate 500г (18лв ) 5г/ден
Creatine HCL   500г (42лв) 3г/ден
Цените са от официалния сайт + доставката. В София може ли да се намери нещо по-добро (и като цена), тъй като ще трябва да чакам да пристигне.

17.09.13
01:49

казано от hakama на 17.09.13, 00:01:

Кой от тези продукти е удачен за начинаещ, ще вземам и протеин на прах (грахов).
Колебая се между монохидрат и HLC (втория е с по-малак доза идва малко по-скъп, но не дразни стомаха както монохидрата (така чух).
Creatine Monohydrate 500г (18лв ) 5г/ден
Creatine HCL   500г (42лв) 3г/ден
Цените са от официалния сайт + доставката. В София може ли да се намери нещо по-добро (и като цена), тъй като ще трябва да чакам да пристигне.

Първо защо грахов протеин ? За бълк паудърс ли говориш ? То, ако ще си поръчаш само протеин и креатин ще ти излезнат скъпичко. Начинаещ с добавки и фитнес или начинаещ с добавки ? Нали знаеш, че няма да станеш “огромен” с тези добавки ?

17.09.13
17:06

Има ли проблем ако пия креатина след като се наобядвам, или 1 час след него, защото не мога да го пия сутринта(говорим за нетренировъчни дни)? А в тренировъчен ден го пия преди тренировка !

Нямаш грижи. Когато ти е удобно.

19.09.13
20:13

Четох много и на много места и в крайна сметка недоразбрах нещо... Дали ще има проблем, ако пия едно кафе сутрин и в тренировъчен ден преди тренировка пия още едно и разтварям креатина в него? Ще стане ли твърде много кофеин, като количеството кафе, което използвам е 2 чаени лъжички?

Е от две кафета едва ли ще ти стане нещо. Иначе не, няма проблем да пиеш кафе при приема на креатин.

Какво означава бърз въглехидрат? Пример : Да добавя една чаена лъжица мед към креатина които е разтворен във вода?

Е да, не пречи. Глюкоза също е удачен вариант.

Гледам пише че не трябва да се пие Кафе с креатин монохидрат а как стоят нещата със Креатинова Матрица ? пак ли не е желателно да се консумира кофеин

казано от Деан Димитров на 21.11.13, 15:58:

Гледам пише че не трябва да се пие Кафе с креатин монохидрат а как стоят нещата със Креатинова Матрица ? пак ли не е желателно да се консумира кофеин

Приемът с кафе/кофеин пречи ли?
Не.

М?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1