02.04.13
23:28
Здравейте! Кои креатин според вас е най - добрия на нашия пазар ? Аз за първия които пих е на Мъсъл Фарм Креатин 300гр. и съм изклучително доволен +3кг. чисто качих за 1 месец и ръцете с по 1см са ми отгоре и като цяло горната част ми стана много добре и крака също сега пак ще си зема него. :)
Creapure използва ли се в Gaspari Nutrition Qualitine ?
p.s. Защо този продукт не съществува в сайта на Gaspari?
Не се използва creapure ! Аз лично не ти препоръчвам тоя креатин.
15.04.13
13:28
Здравейте,
Цитирам коментар от Владимир Недков публикуван на 4 апр 2007 21:36 в тази статия за креатина:
http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila
Креатин монохидратът, обаче е нарочен за внасящ в тялото креатинин - агент, който вдига нивото на патогени наречени хетероциклични ароматни амини, имащи принос според някои изследвания в канцерогенезата. Това е причината, да се ползва с лошо име в Световната здравна организация.
Това звучи доста сериозно и е силно притеснителен страничен ефект от приема на креатин. Моля ви, кажете своето мнение по този проблем и дайте повече информация и научни изследвания свързани с него. Ще се радвам и самия г-н Недков да се включи с допълнителен коментар по тази информация и да каже дали 6 години по-късно има някаква промяна в това твърдение, базирана на съвременни изследвания.
Благодаря предварително!
17.04.13
09:58
Аз също си бях взел зимата CEE креатин етил естер на PRIMA FORCE и имах очевидни резултати не само пред себе си в залата ме питаха какво съм взимал , че така добре седя (nbat) Доста вдигнах на сила и определено на обем без водна задръжка. Много добре работи този продукт. На мен ми го препоръча приятел , който го ползва.
20.04.13
11:26
Четох на едно място ,че при тинейджърите които пият креатин могат макс да качат 200гр. мускул за 1 месец ,а вече пълнолетните до 2,500кг. ? Вярно ли е това аз тази година ще ставам и без това на 18 та ще си проличи дали е верно :)
21.04.13
12:39
Това, че удряш 18 години не е граница, че ще качваш по два килограма на месец. Всичко зависи от организмът ти, колко е привикнал към тренировки, колко е свикнал на почивка и така нататък...
04.05.13
19:22
Това, че удряш 18 години не е граница, че ще качваш по два килограма на месец. Всичко зависи от организмът ти, колко е привикнал към тренировки, колко е свикнал на почивка и така нататък...
Да ти кажа честно не качвам от самия креатин много ,а по - скоро малко ми подпомага като цяло съм доволен от креатиновата матрица на Muscle Farm :)
30.05.13
12:29
Ако пия креатин дълги години ще ми навреди ли нещо ? Пия креатин само на Мъскъл Фарм матрицата и няма да я сменям изклучително съм доволен .. някои ако знае ако даде мнение ще съм благодарен :)
30.05.13
12:56
Ако пия креатин дълги години ще ми навреди ли нещо ?
Чак дълги години - не знам, но имаме подобна статия.
31.05.13
10:55
Ако пия креатин дълги години ще ми навреди ли нещо ?
Чак дълги години - не знам, но имаме подобна статия.
Би ли ми дал линк ,че не я намирам в търсачката нещо ...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.05.13 10:57.
31.05.13
10:58
Дал съм ти директен линк към статията бе, човек...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.05.13 10:58.
31.05.13
20:56
Дал съм ти директен линк към статията бе, човек...
Видях ама късно грешката беше моя...
16.06.13
23:49
Прочетох всички постове,макар и да имаше близки до същността на въпроса ми отговори,липсваше заключително мнение от компетентно лице по темата :D та въпросът ми е :Как всъщност се усвоява креатина (монохидрата) и има ли проблем с усвояването на креатина,ако е не добре разтворен и има доста останал в дъното на чашата? Ще бъде ли усвоен този остатък? Някой го слагат направо в устата и след това пият,така става ли? Предплагам,че някои ще кажат,че не се усвоява така целия или по-голяма част от него.Ами по тази логика не би трябвало да се усвои и този от капсулите.
18.06.13
13:56
Спича ти в бъбреците и сърцето експлодира! :D
Прочетох всички постове,макар и да имаше близки до същността на въпроса ми отговори,липсваше заключително мнение от компетентно лице по темата :D та въпросът ми е :Как всъщност се усвоява креатина (монохидрата) и има ли проблем с усвояването на креатина,ако е не добре разтворен и има доста останал в дъното на чашата? Ще бъде ли усвоен този остатък? Някой го слагат направо в устата и след това пият,така става ли? Предплагам,че някои ще кажат,че не се усвоява така целия или по-голяма част от него.Ами по тази логика не би трябвало да се усвои и този от капсулите.
Ще те заболи главата от толкова мислене и разсъждаване . Накрая и тя ще експлодира след бъбреците (grin)
Мнението беше редактирано от rory на 18.06.13 16:32.
Здравейте,
пия монохидрата на Pure Nutrition от близо 1 месец (250 гр.) и почти привърших кутийката, приемам креатин за първи път и не съм правил зареждаща фаза, приемът ми е 2х5гр. преди и след тренировка и 5 гр. сутрин в нетренировъчни дни.
Въпросът ми е дали като ми свърши опаковката трябва да направя някаква почивка, или мога да продължа и да почивам примерно след следващата опакова, защото тъкмо започнах да го усещам, а той взе да свършва :D
25.06.13
00:11
След осмата седмица е хубаво да направиш един период от 2 седмици до месец почивка преди следващия прием. Въпреки че това е доста индивидуално. Моят съвет е да не бързаш с втората опаковка, креатинът е от добавките които когато е в излишък се отделя от организма и ще започнеш да го отделяш без да си го използвал.
Какво мислите за комбинацията Креатин глюконат + глюкоза на прах с цел покачване на ММ най-вече? Заслужава ли си да се опита?
П.С. Креатина е на Bulk Powders (100гр).
09.07.13
14:46
Kaк стоят нещата с тичането и прием на креатин монохидрат?
Странно защо има някакво разминаване между мненията
Мнението беше редактирано от WhiteWalker на 09.07.13 14:49.
Понеже имам монохидрат и матрица и искам да ги комбинирам по 5 гр на ден , въпроса ми е кой от двата продукта да е преди тренировка и кой след ? Дали има някакво значение изобщо ?
Здравейте ! Търся си креатин който да комбининирам с ОN Serious Mass. Най-важното качество което търся в креатина е да стимулира колкото се може повече растежа на мускулите ( може да не съм го обеснил добре, надявам се да сте ме разбрали ). Благодаря предварително !
19.07.13
14:10
Взех си един креатин монохидрат и на описанието пише , че съдържа изчистващ комплекс.Има ли някой представа какво точно представлява този комплекс.
19.07.13
15:30
Купих си кола... някой знае ли какви крушки ми трябват за фаровете?
Кога ще се научите да задавате въпроси...
19.07.13
15:39
Така ,значи в една доза от 5000мг има 400мг изчистащ комплекс или(Unsu-Lean absorbition complex).Катов този комплекс има екстракт от бананово листо ,гликоманан ,канелен екстракт и R-алфа липоева киселина.
Вчера си купих креатин на bulk powders hcl като го отворих беше на бучки има и прах но има и бучки на миризма е мн гаден на вкус е кисел пише че е годен до 2014 дали е развален на описанието от сайта който го купувам пише че няма вкус а този има и е кисел?
Взех си креатина на Amix 500g. На самата опаковка пише да се пие по 5г на ден. В нета обаче намерих различни мения като основното е по 10г на ден(2 пъти по 5). Въпроса ми е как да го пия и да правя ли зареждаща фаза с по 20г(за 4-5 дена) и еднакво количество ли се пие независимо дали е тренировъчен или нетренировъчен ден?
“Други форми на креатин:
CEE (креатин етил естер) - доказано безполезен и вреден.
Kre-Alkalyn - доказано по-неефективен спрямо креатин монохидрат. Неоправдано по-скъп.
Течни форми на креатин - абсолютно неефективни.”
Малко ми звучи като клевета това изказване .. Искаш да кажеш, че хилядите продукти продавани на пазара съдържащи различни видове креатин са боклуци, въпреки, че някои са в пъти по-скъпи от традиционния монохидрат?!
Вече 10 ден пия на Amix mono-то и нищо не става?!?! Първите 4 дена пих по 15 г на ден след това по 10. Нито сила ми е дошла нито съм задържал вода. Моля някой да обясни кога идва ефекта или ми е нещо ментак кретина.
16.09.13
17:38
Здравейте на всички. Ще ви помоля да ми препоръчате някой креатин, който по възможност да има мерителна лъжичка. Чудя се между този на оптимум , пюър или юнивърсъл. За оптимум креатина знам, че няма лъжичка, за другите не съм сигурен. Ще се радвам да ми препоръчате някой креатин. Говорим за моно междуругото. Благодаря !
Кой от тези продукти е удачен за начинаещ, ще вземам и протеин на прах (грахов).
Колебая се между монохидрат и HLC (втория е с по-малак доза идва малко по-скъп, но не дразни стомаха както монохидрата (така чух).
Creatine Monohydrate 500г (18лв ) 5г/ден
Creatine HCL 500г (42лв) 3г/ден
Цените са от официалния сайт + доставката. В София може ли да се намери нещо по-добро (и като цена), тъй като ще трябва да чакам да пристигне.
Кой от тези продукти е удачен за начинаещ, ще вземам и протеин на прах (грахов).
Колебая се между монохидрат и HLC (втория е с по-малак доза идва малко по-скъп, но не дразни стомаха както монохидрата (така чух).
Creatine Monohydrate 500г (18лв ) 5г/ден
Creatine HCL 500г (42лв) 3г/ден
Цените са от официалния сайт + доставката. В София може ли да се намери нещо по-добро (и като цена), тъй като ще трябва да чакам да пристигне.
Първо защо грахов протеин ? За бълк паудърс ли говориш ? То, ако ще си поръчаш само протеин и креатин ще ти излезнат скъпичко. Начинаещ с добавки и фитнес или начинаещ с добавки ? Нали знаеш, че няма да станеш “огромен” с тези добавки ?
17.09.13
17:06
Има ли проблем ако пия креатина след като се наобядвам, или 1 час след него, защото не мога да го пия сутринта(говорим за нетренировъчни дни)? А в тренировъчен ден го пия преди тренировка !
17.09.13
17:08
Нямаш грижи. Когато ти е удобно.
19.09.13
20:13
Четох много и на много места и в крайна сметка недоразбрах нещо... Дали ще има проблем, ако пия едно кафе сутрин и в тренировъчен ден преди тренировка пия още едно и разтварям креатина в него? Ще стане ли твърде много кофеин, като количеството кафе, което използвам е 2 чаени лъжички?
22.09.13
18:29
Е от две кафета едва ли ще ти стане нещо. Иначе не, няма проблем да пиеш кафе при приема на креатин.
13.10.13
23:57
Какво означава бърз въглехидрат? Пример : Да добавя една чаена лъжица мед към креатина които е разтворен във вода?
14.10.13
00:48
Е да, не пречи. Глюкоза също е удачен вариант.
21.11.13
15:58
Гледам пише че не трябва да се пие Кафе с креатин монохидрат а как стоят нещата със Креатинова Матрица ? пак ли не е желателно да се консумира кофеин
21.11.13
16:02
Гледам пише че не трябва да се пие Кафе с креатин монохидрат а как стоят нещата със Креатинова Матрица ? пак ли не е желателно да се консумира кофеин
Приемът с кафе/кофеин пречи ли?
Не.
М?