Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим30.12.13
22:17
Съжалявам ако има такава тема. Аз лично не намерих отговор на въпроса който ще задам.
Та ако приемам AMIX Creatine Monohydrate Powder в рамките на 50 дена колко бих качил с добро хранене. И след края на приема колко % от каченото бих загубил. Въпроса ми е свързан с това дали си струва да се приема ако след края на приема ще се върна на същото положение. Години 18 висок съм 175 тежа 68 кг
30.12.13
22:32
Колко ще качиш с прием на креатин и колко ще запазиш след първия и втория път - няма как да ти бъде отговорено обективно за съжаление. Ако търсиш отговор на въпроса, дали си струва да пробваш креатин - според мен е една от малкото хранителни добавки, за която има редица причини да го направиш.
Взех си Креатин хидрохлорид, мисля да го пия 2-3 месеца и после да го спра, стремя се да пия минимум добавки.
Ще има ли негативен ефект, от това че съм го спрял (и положителен от приема му)?
11.01.14
19:52
Здравейте искам да попитам как да приемам креатин монохидрат на Оптиум Powder micro в тренировъчен и нетренировъчен ден .
11.01.14
19:59
Здрасти!
Приемай този продукт както всеки друг монохидрат, т.е. както е описано в темата и статията.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.01.14 20:01.
11.01.14
21:30
Забравих да питам също имали проблем да го слагам в протеиновия шейк с гултамина или в отделни шейкове .
Здравейте. :)
Тренирам от 3 години, на 19 години съм, тежа 70кг и съм висок 1,82см.
Бих искал да Ви запитам нещо, но нека първо вмъкна малко предистория.
Изпих една кутия (1,3кг) протеинова матрица (Dymatize), взех си още една преди няколко дена. Понеже остана малко кеш, един приятел ме посъветва да си взема Creatine Monohydrate (CreaPure) и както са потръгнали нещата изглежда, че ще го сторя.
Така, той ме посъветва като си го взема (не съм се спрял на конкретен към момента, но съм свел мисленето до 2-3, като всите са от порядъка 400-500гр.), да започна да го пия сутрин (5гр) и веднага след тренировка още 5 гр, с протеиновата матрица (която я пия веднага след като приключа фитнес тренировка) и така докато го свърша (посъветва без зареждаш период, просто да го почна както описах).
След дългия увод, който ударих, сега ще Ви задам няколко въпросчета:
- Неговият съвет за прием подходящ ли е или не? Ако не - моля, аргументирайте се.
- Относно сутрешният прием - как е най-добре да бъде - на гладно, със закуската или след нея?
- Проблем ли е след тренировка да го смесвам с протеиновата матрица или не?
- Според Вас правилно ли е дал напътствия за вида креатин или не?
- На случайния ми въпрос - “Добре, след като пия протеинова матрица, защо да не взема и креатинова матрица да опитам?”, той не намери отговор, просто каза, че смята, че е по-добре креатина да е “Creatine Monohydrate (CreaPure)”.
- Последен въпрос - реших просто да опитам и друг вид добавка - има ли по-удачен вариант от “Creatine Monohydrate (CreaPure)” като втора (и временна) или не?
* Ако попитате за целите при избора на втората добавка - повече чиста мускулна маса.
** Питам детайлно, защото четох много и установих, че е възможно покачване на телесния индекс, което аз не искам да става. Целта е да кача някое и друго кило, но чиста мускулна маса, без да качвам мазнини (ако има по-подходяща добавка от тази за целта, споделете!).
Благодаря предварително за отделеното време и за предстоящите отговори, съвети, напъствия. :)
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 08.03.14 20:50.
08.03.14
09:14
Трудно да качваш чиста мускулна маса от добавка,да не кажа невъзможно.
Общо добри насоки ти е дал приятелят ти - сутрин и след трен по 5 гр без зареждане и монохидрат,но за хр.режим нищо ли не ти каза?
Ами за тренировъчен? Оправи първо тях,ако не си и тогава вземай добавки..Иначе просто ще си похабиш ресурсите за нищо :)
Мнението беше редактирано от Teen Power на 08.03.14 09:15.
казано от Teen Power на 08.03.14, 09:14:
Трудно да качваш чиста мускулна маса от добавка,да не кажа невъзможно.
Общо добри насоки ти е дал приятелят ти - сутрин и след трен по 5 гр без зареждане и монохидрат,но за хр.режим нищо ли не ти каза?
Ами за тренировъчен? Оправи първо тях,ако не си и тогава вземай добавки..Иначе просто ще си похабиш ресурсите за нищо :)
Да, да, пропуснах да кажа - имам си изграден хранителен режим. Ям по 4-5 пъти на ден (+1 в дни с тренировка (протеина)), специални храни, поддържам пропорция въглехидрат-протеин и прочие. Аз не съм от пичовете с разнообразна колекция от препарати в гардероба, но той упорито твърдеше, че креатина ще направи разлика и след като остана малко кеш си помислих (по принцип не съм фен на добавки и разни препарати, но реших да опитам) - “К’во пък, нека пробвам някоя по-малка разфасовка да видим?”. Иначе целта ми е да съм на възможно най-нисък процент мазнини (по естествен начин), но и да понатрупам още няколко килца чиста мускулна маса, а целият спам го ударих и защото не бях убеден дали това е най-точната добавка (освен протеина) за тези цели (просто пример за целите ми в бодибилдинга - профилната). :)
Иначе благодарско за съвета! :)
Мнението беше редактирано от THAIS на 08.03.14 16:35.
08.03.14
20:20
Е тогава не се чуди,вземай креатина.
Но за целите от аватара ти ще ти трябват препарати и то пак не се знае дали ще станеш такъв ;)
казано от THAIS на 08.03.14, 01:39:
- Относно сутрешният прием - как е най-добре да бъде - на гладно, със закуската или след нея?
- Проблем ли е след тренировка да го смесвам с протеиновата матрица или не?
Сутрин вземай в началото или по средата на храненето и избягвай на гладен стомах. След тренировката можеш да изпиеш заедно с протеиновата матрица. Освен това след около месец до месец и половина вземане е добре да направиш 1 месец почивка за креатина.
казано от Teen Power на 08.03.14, 20:20:
Е тогава не се чуди,вземай креатина.
Но за целите от аватара ти ще ти трябват препарати и то пак не се знае дали ще станеш такъв ;)
Да, предполагам, че сигурно трябва нещо “по-сериозно” за примера от аватара, но знам, че може почти същото да се постигне с диети/тренировки/правилни режими и прочие. И още веднъж - мерси много за съвети! :)
казано от Миро на 08.03.14, 21:08:
Сутрин вземай в началото или по средата на храненето и избягвай на гладен стомах. След тренировката можеш да изпиеш заедно с протеиновата матрица. Освен това след около месец до месец и половина вземане е добре да направиш 1 месец почивка за креатина.
Ще го имам в предвид! Благодаря за съветите и напътствията!
:)
16.03.14
20:12
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.03.14 08:03.
22.04.14
02:08
http://suppversity.blogspot.com/2011/08/ask-dr-andro-pharmacokinetics-of.html
Интересна информация. Заключението е, че креатин монохидрат трябва да се пие на празен стомах, поне 90 минути след последното хранене, иначе креатина става на креатинин.
23.04.14
07:31
Защото креатинът на капсули се пие точно както този на прах.
08.06.14
00:29
Здравейте приятели!
Искам да попитам ... тъй като от първия пост останах с впечатлението ,че видиш ли този креатин http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-pure-kre-alkalyn не е най-добрият за тези пари ~50 грубо казано.
Реших да го взема пих 4 капсули един ден от един приятел с който тренирам и останах впечатлен. (може би щото до сега не бях пил нищо :D ) . Действа много бързо,дава супер много power дори когато не си успял да се нахраниш добре и си смазан и без това от работа ...
Искам да попитам може ли да го комбинирам със други препарати за възстановяване на организма.Преди пиех левзея мисля па кда си взема действаше ми добре тунизираше ме общо взето като за 10-так си струва парата и ми минаваше мусколната треска от нея.
Колко време мога да го пия също ме интересува.
Благодаря за отделеното внимание.Успех
// Забравих да попитам ... креатина по принцип то пак си е до организама на човек сигурно но ако кача 5кг и после ако го спра да не си се върна пак на старите килограми ?
Мнението беше редактирано от Свилен Киров на 08.06.14 00:55.
Здравейте, в първия пост пише:
“CEE (креатин етил естер) - доказано безполезен и вреден.” ,
а по-надолу чета, че бил най-добрия, кое е вярното ?
Другият ми въпрос е какво ви е мнението за креатина на Biogame ?
25.06.14
23:32
Здравейте колеги имам няколко въпроса относно креатина:
1.OPTIMUM NUTRITION - CREATINE POWDER сравнително качествен креатин ли е ?
2.Има ли проблем ако пия дозите примерно сутрин в 9:00 5г,тренировка в 10:00 и примено след трен 5 гр.
3.Задължително ли е да е веднага след тренировка 20 мин проблем ли са?
4.Има ли значение дали се пие на гладно или не ?
26.06.14
07:05
Добре, де... първото мнение в тази тема прочете ли го?
26.06.14
12:45
Така първото мнение съм го прочел,но то не отговаря на нито един от въпросите ми.Ако не отговорите на тях поне ми кажете правилен избор ли направих,поръчах си OLIMP Creapure Monohydrate Powder ?
26.06.14
13:15
казано от Кристиян Христов на 26.06.14, 12:45:
Така първото мнение съм го прочел, но то не отговаря на нито един от въпросите ми.
Айде бе?! Наистина ли?!
казано от Кристиян Христов на 25.06.14, 23:32:
1.OPTIMUM NUTRITION - CREATINE POWDER сравнително качествен креатин ли е ?
ON са една от най-често коментираните марки, особено креатинът им... но да приемем, че те е домързяло “лекинко” и не си потърсил отговор на този въпрос из форума. В първото мнение на тази тема четем това:
Коя марка?
Търсете реномирана фирма. Купувайте си чист креатин самостоятелно, без допълнителни филъри към него. Най-добрият креатин носи името Creapure. Това е немски производител, чийто продукт се ползва от Optimum Nutrition, Universal Nutrition, Ultimate Nutrition, Weider, Olimp и други. Стига на етикета да има логото на Creapure, то марката е без значение, защото съдържанието е едно и също.
Интересно, нали?
казано от Кристиян Христов на 25.06.14, 23:32:
2.Има ли проблем ако пия дозите примерно сутрин в 9:00 5г,тренировка в 10:00 и примено след трен 5 гр.
3.Задължително ли е да е веднага след тренировка 20 мин проблем ли са?
4.Има ли значение дали се пие на гладно или не ?
В първото мнение на темата четем:
Кога?
Няма никакво значение. Препоръчително е да не е преди тренировка, тъй като при някой хора може да причини „тежест” в стомаха. Не се подлъгвайте от това, че го слагат в предтренировъчни продукти. Не е непременно правилно. Въпреки това, ако преди тренировка ви е удобно и не ви създава проблеми - така правете.
Препоръчвам по 3-5 гр. всяка сутрин със закуската, за да не се забравят дози и да създава ангажименти за после през деня.
Кое не е ясно в израза: “Няма никакво значение” ?
Отделно от това в първото мнение на темата има линк към тази статия.
Какво пише там? Нека видим:
Креатин монохидрат е препоръчително да се приема по 3-5 грама на ден, всеки ден. Може да се приема по всяко време - сутрин, обед, вечер, между хранения, след тренировка и т.н.
Най-удобно би било всяка сутрин да се пие дозата със закуската. Удобно е, няма вероятност да забравите, няма нужда да го мислите през деня. Може да се приема с вода, сок, мляко, протеинов шейк, гейнър, кафе и т.н. За кафе и кофеинсъдържащи напитки преди време се смяташе, че може да повлияят негативно и да отслабят ефекта. Това не е вярно и е доказано неколкократно.
Друга разпространена идея е, че е задължително приемането му с високо инсулиногенна храна/съставка. Това не е наложително, но ако в случая човекът не реагира на монохидрата, то има данни, че добавяйки например декстроза (друго име за глюкоза), усвояването се подобрява при тези хора. Това е една напълно непретенциозна откъм прием добавка.
Та... на кои въпроси казваш, че няма отговори в първото мнение на тази тема?
Напиши ги отново, моля, аз лично ще им отговоря възможно най-изчерпателно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.06.14 13:17.
26.06.14
13:39
OLIMP Creapure Monohydrate Powder добър избор ли е ?
26.06.14
14:02
казано от Кристиян Христов на 26.06.14, 13:39:
OLIMP Creapure Monohydrate Powder добър избор ли е ?
Извини ме, това го “няма” в първото мнение на тази тема:
Търсете реномирана фирма. Купувайте си чист креатин самостоятелно, без допълнителни филъри към него. Най-добрият креатин носи името Creapure. Това е немски производител, чийто продукт се ползва от Optimum Nutrition, Universal Nutrition, Ultimate Nutrition, Weider, Olimp и други. Стига на етикета да има логото на Creapure, то марката е без значение, защото съдържанието е едно и също.
Други въпроси?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.06.14 14:03.
27.06.14
17:56
Как се приема креатин с глюкоза ?
27.06.14
18:05
Смисъл креатина ще го пия сутрин и след тренировка,а глюкоза как и по колко да я пия?
13.07.14
18:52
Здравейте четох много теми свързани с креатин монохидрат.. както и изцяло тази статия + коментарите.
Потърсих в интернет креатин и попаднах на този.. какво ще кажете добър ли е ?
san-performance-creatine-300-gr за 22лв
Също ще приемам креатин за първи път и четох много за приема му, но почти все различни препоръки.. вие как ще ме посъветвате ?
По време на зареждащата 4х5 гр на ден така 4 дни.. през тези 4 дни мога ли да тренирам все пак?
И след това всеки ден ВЕДНАГА След тренировка по 5 гр .. а в почивните дни сутрин с закуската 5 грама..ама преди закуска или след закуска ? Или го разтварям например в сок и го бия по време на закуска?
Благодаря много на отзовалите се.
13.07.14
19:45
казано от KalZasar S на 13.07.14, 18:52:
Потърсих в интернет креатин и попаднах на този.. какво ще кажете добър ли е ?
san-performance-creatine-300-gr за 22лв
Да, определено добър избор.
По време на зареждащата 4х5 гр на ден така 4 дни..
Какво налага да правиш зареждаща фаза всъщност?
през тези 4 дни мога ли да тренирам все пак?
Нима някъде пише, че не трябва да се тренира в този период?
И след това всеки ден ВЕДНАГА След тренировка по 5 гр .. а в почивните дни сутрин с закуската 5 грама..ама преди закуска или след закуска ?
В статията за креатина има ясен и точен отговор на този въпрос.
В първото мнение на тази тема - също.
Или го разтварям например в сок и го бия по време на закуска?
В статията за креатина има ясен и точен отговор на този въпрос.
В първото мнение на тази тема - също.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.07.14 19:54.
13.07.14
20:11
По време на зареждащата 4х5 гр на ден така 4 дни..
Какво налага да правиш зареждаща фаза всъщност?
Добре всичко разбрах само това малко ми бледнее.. демек искаш да кажеш, че зареждащата фаза не е задължителна и мога и без нея. Направо взимам и започвам. Сутрин с закуска 5 гр. един час след закуската започвам тренировка и веднага като свърша още 5 гр. ?
13.07.14
20:20
Най-добре го приемай след тренировка по 5 гр.!!!
Искам да попитам нещо, ако съм в процес на отслабване и го приемам с натурален сок, ще има ли проблем с отслабването?
13.07.14
21:40
казано от KalZasar S на 13.07.14, 20:11:
Добре всичко разбрах само това малко ми бледнее.. демек искаш да кажеш, че зареждащата фаза не е задължителна и мога и без нея. Направо взимам и започвам. Сутрин с закуска 5 гр. един час след закуската започвам тренировка и веднага като свърша още 5 гр. ?
Добре, де... как така четете текст, написан на чист и грамотен български език, и въпреки това не разбирате?
Ами, не, няма да ти отговоря - ще четеш пак.
За зареждащата фаза - какъв е смисълът от нея и в какви ситуации се прави.
За дневното количество креатин (дозировката).
За моментите, в които е подходящо да се приема креатин.
Ми не ми се пише нещо, което е написано в първото мнение на тази тема, в обширната и подробна статия и на още десетки места. Какво сега? Да ти препиша тук части от статията - това ли трябва да направя?
казано от Малкия Войник на 13.07.14, 20:20:
ако съм в процес на отслабване и го приемам с натурален сок, ще има ли проблем с отслабването?
Няма да има проблем, стига да се придържаш към параметрите на режима (енергия и баланс).
Натуралните сокове са такива боклучави напитки, че... качественият креатин е практически без вкус, не се налага да го приемаш с нещо за овкусяване.
13.07.14
22:32
Благодаря ти за отговора, значи да си го пия с вода? Креатина е на фирма “MEX Pure Creatine Monohydrate 540g.” , искам да попитам тъй като от магазина от които го поръчах, не ми обясниха как трябва да се приема, но аз обмислям от утре да започна да го приемам веднага след тренировка + един банан? Казаха ми , че е добре с бърз въглехидрат? 5 гр. за прием добро количество ли са? Ще го приемам 10-15 мин. след тренировката? Когато имам кардио тренировки, пак ли мога да го приемам?
13.07.14
23:54
казано от Кольо Пияндето на 13.07.14, 21:40:
казано от KalZasar S на 13.07.14, 20:11:
Добре, де... как така четете текст, написан на чист и грамотен български език, и въпреки това не разбирате?
Ами, не, няма да ти отговоря - ще четеш пак.
За зареждащата фаза - какъв е смисълът от нея и в какви ситуации се прави.
За дневното количество креатин (дозировката).
За моментите, в които е подходящо да се приема креатин.Ми не ми се пише нещо, което е написано в първото мнение на тази тема, в обширната и подробна статия и на още десетки места. Какво сега? Да ти препиша тук части от статията - това ли трябва да направя?
Така и направих.. одеве препрочетох отново всичко без да бързам.. и сега виждам коментара ти.
Отговорих си на въпросите които имах и за да покажа, че съм разбрал ще го напиша.. :)
Приемането на повече от 5 гр креатин на ден след тренировка, не помага с нищо друго освен с по-бързото му изхабяване. Както и да го приемам резултата ще е един и същ.
А сега да допълня.. благодаря все пак, че ми отговори на въпросите. Ще го поръчам, но малко по-късно след 2-3 седмици.. сега искам да потренирам без добавки яко за да мога после да усетя ако има разлика. И дано креатина да ми помогне да оформя и направя малко по -големи ръце.. което ми е за цел.
И дано да дават измерителна лъжичка с туй нещо.
Мнението беше редактирано от KalZasar S на 13.07.14 23:55.
14.07.14
07:24
казано от Малкия Войник на 13.07.14, 22:32:
...аз обмислям от утре да започна да го приемам веднага след тренировка + един банан? Казаха ми , че е добре с бърз въглехидрат? 5 гр. за прием добро количество ли са? Ще го приемам 10-15 мин. след тренировката? Когато имам кардио тренировки, пак ли мога да го приемам?
За теб също няма да преписвам статията тук...
14.07.14
15:10
казано от Кольо Пияндето на 14.07.14, 07:24:
казано от Малкия Войник на 13.07.14, 22:32:
...аз обмислям от утре да започна да го приемам веднага след тренировка + един банан? Казаха ми , че е добре с бърз въглехидрат? 5 гр. за прием добро количество ли са? Ще го приемам 10-15 мин. след тренировката? Когато имам кардио тренировки, пак ли мога да го приемам?
За теб също няма да преписвам статията тук...
В статията не пише, дали трябва да се приема с бърз въглехидрат или не.......
14.07.14
15:17
казано от Малкия Войник на 14.07.14, 15:10:
В статията не пише, дали трябва да се приема с бърз въглехидрат или не.......
Дали?
Нека видим:
Друга разпространена идея е, че е задължително приемането му с високо инсулиногенна храна/съставка. Това не е наложително, но ако в случая човекът не реагира на монохидрата, то има данни, че добавяйки например декстроза (друго име за глюкоза), усвояването се подобрява при тези хора. Това е една напълно непретенциозна откъм прием добавка.
Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila#ixzz37RcmqnKD
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.07.14 15:20.
22.07.14
15:51
Искам да попитам, тъй като брат ми започна да приемам креатин, но не направи зареждаща фаза. Всеки ден ли трябва да се пие? Или когато не тренирам “само в неделя” , може и да не пие? Тъй като той слага по 10 лъжички , от продукта в 200 мл. натурален сок?
Като казвам 10 лъжички, говоря 10 лъжички малко “дадоха ни я от една кутия от ALCAR Acetyl L-carnitine” , нали лъжичката вътре е 0,5 милиграма?
22.07.14
23:18
казано от Katiq Петковa на 22.07.14, 15:51:
Искам да попитам, тъй като брат ми започна да приемам креатин, но не направи зареждаща фаза. Всеки ден ли трябва да се пие? Или когато не тренирам “само в неделя” , може и да не пие? Тъй като той слага по 10 лъжички , от продукта в 200 мл. натурален сок?
Като казвам 10 лъжички, говоря 10 лъжички малко “дадоха ни я от една кутия от ALCAR Acetyl L-carnitine” , нали лъжичката вътре е 0,5 милиграма?
Зареждащата фаза не е задължителна. Пие се всеки ден по 5 грама след тренировка, а събота и неделя (когато не тренира) по 5 грама сутрин.
А и аз имам въпрос. Поръчах си микронизираният креатин монохидрат на САН. Четох на някои места, че мога да го взимам като си слагам директно с лъжичката в устата и да пия вода.. това правилно ли е и добре ли се усвоява. Или да го правя по стандартния начин .. в една чаша с вода го разтварям и изпивам или някоя топла напитка и т.н .. интересува ме това с изсипването директно в устата добре ли е?
Мнението беше редактирано от KalZasar S на 22.07.14 23:19.
23.07.14
07:35
казано от KalZasar S на 22.07.14, 23:18:
А и аз имам въпрос. Поръчах си микронизираният креатин монохидрат на САН. Четох на някои места, че мога да го взимам като си слагам директно с лъжичката в устата и да пия вода.. това правилно ли е и добре ли се усвоява. Или да го правя по стандартния начин .. в една чаша с вода го разтварям и изпивам или някоя топла напитка и т.н .. интересува ме това с изсипването директно в устата добре ли е?
Няма особено значение.
Единствената неподходяща идея за мен е топлата напитка - нека да не е топла.
Този креатин се разтваря перфектно и без никакво усилие в произволна течност.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече