Аха, ясно, извинявай. Аз мъжките дневници не ги чета, защото всичко при вас е много по-различно отколкото при нас жените.
А всъщност вие жените си мислите, че трябва да правите нещата по различен начин ;)
28.01.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Закуска - Чаша кафе с обезмаслено прясно мляко.
Обяд - Зелеви сърми с телешка кайма.
Следобедно междинно хранене - Пилешко филе, суджук от щраус, кисели краставички.
Вечеря - Печено пиле, овесени трици с обезмаслено кисело мляко.
Късна вечеря - Мисля да похапна преди лягане някакви пилешки филета/шунки, останали из хладилника.
Силова тренировка
В залата - крака и корем.
1. Клек с лост зад врата - 10х70, 8х100, 8х120, 3х140 кг.
2. Лег-преса - 8х170, 8х180, 8х180 кг. След всяка серия - 20+ повдигания на уреда с пръсти за прасец.
3. Бедрени сгъвания на машина - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
4. Бедрени екстензии - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
5. Калф-машина - три серии по 20 повторения с 60 кг.
Между сериите - повдигане на крака от вис, коремни преси на римско столче с допълнителна тежест, “молитва” на скрипец и странични привеждания с дъмбел.
Имах доброто желание да се пробвам да ги стигна най-сетне тия заветни 500 кг. трибой, като направя един клек със 155 кг., но след като на 140 направих само 3 повторения, реших да не си играя, поне не днес.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.01.09 06:46.
Край и на четвъртата седмица. Поизмерих се.
Седмица V
Дата 29.1.2009
Тегло (кг.) 103,8 (-5)
Коремна обиколка (см.) 99,5 (-4,5)
Гръдна обиколка (см.) 119,0 (-1)
Ляво бедро (см.) 66 (-1,5)
Дясно бедро (см.) 64,5 (-1,5)
Лява ръка (свита) (см.) 43,5 (-0,5)
Дясна ръка (свита) (см.) 44 (-0,0)
Лява ръка (права) (см.) 36,5 (-0,0)
Дясна ръка (права) (см.) 37,0 (+1,0)
Малко повече от килограм надолу в теглото, както и сантиметър и половина в обиколката на корема - добре е за седмичен резултат. По-бързо би означавало неприятни ефекти, така че ще запазя тази “по-либерална” форма на диетата (предимно протеини, но все пак без напълно да изключвам мазнините). Стабилно намаление имам и в обиколките на бедрата, където също бях и съм доста мазен.
Другото за отбелязване са мерките на гръдната обиколка, която не е мръднала от миналата седмица - не знам какво значи това, имам достатъчно мазнини по гърба и гърдите, за да се очаква намаляване и там. Още по-интересна е ситуацията с ръцете - не приемам меренето на свита ръка за меродавно, но все пак проверявам. Затова пък в измерването на изправена ръка имам дори увеличение в дясната и то достатъчно съществено. Това за мен означава едно - катаболизмът, който би трябвало да се получава в огромния период между вечерята на единия ден и обядът на другия, не ми влияе толкова съществено и съм прав в предположенията си за адаптациите след 15 години липса на закуска. :)
Да обобщя: резултатите ми харесват, продължавам все така. Скоро идва края на месеца и ще има снимки, за да се видя и аз отстрани докъде съм стигнал чисто визуално.
29.01.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Обяд - Проклетите сърми без ориз и с телешка кайма никой у нас не ги ще, затова ги дояждам вече трети ден.
Следобедно междинно хранене - Кофичка обезмаслено кисело мляко.
Ранна вечеря - Пилешко филе, един кремвирш (о, ужас) и овесени трици с обезмаслено кисело мляко.
Вечеря - Имам служебна вечеря тип парти... Вероятно ще ям съвсем малко, но ще ударя някое питие - няма как...
Да поясня - това, което наричам Следобедно междинно хранене, се състои обикновено около час преди тренировка, а т. нар. Ранна вечеря - непосредствено след като изляза от залата.
Силова тренировка
Рамо, трапец и предмишница днес.
1. Раменни преси с прав лост пред гърди от седеж - 10х40, 8х50, 8х60, 7х65. 7х60 кг.
2. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 10х10, 10х12,5, 10х15 кг.
3. “Вертолет” с крив лост - 10х55, 8х60, 8х60 кг.
4. Повдигане на дъмбели встрани от седеж с гърди, опрени в коленете - 10х25, 8х25, 8х25 кг.
Между сериите - по две упражнения за предмишница и за трапец.
За пръв път от много време добра тренировка за рамо. Лявото само лекичко напомни за себе си, но за разлика от последните месец-два ми позволи да тренирам нормално. Може би вече си оказва влияние и Animal Flex - пия го вече месец горе-долу и почти забравих острата болка в коленете, но бях отписал рамото. Е, надеждата умира последна. :)
29.01.09
18:11
С всяка изминала седмица се приближавап към целта. Супер си!
30.01.2009 г. (нетренировъчен ден)
Хранене
Обяд - Пиле със зеленчуци на фурна.
Следобнедно междинно хранене - Извара с млени домати, пуешка шунка.
Вечеря - Пиле със зеленчуци на фурна, овесени трици с кисело мляко.
Аеробна тренировка
40 минути на велоергометъра с умерено темпо. Уредът показа 415 ккал.
Здрасти , Боби ! Първо поздравления за ентусиазма и волята , която имаш и изпълняваш стриктно диетата и тренировките , възхищавам ти се :) И второ - от седмица съм куцуз - все травми , но продължавам да тренирирам , та искам да те питам как ти действа Aminal Flex ? Изпитвам големи болки в краката , колената и кръста , раздвижвам редовно , но продължава да си ме боли. Та реших да се “подпомогна” с Флекса и искам да ми кажеш дали има ефект при теб :)
Здрасти , Боби ! Първо поздравления за ентусиазма и волята , която имаш и изпълняваш стриктно диетата и тренировките , възхищавам ти се :) И второ - от седмица съм куцуз - все травми , но продължавам да тренирирам , та искам да те питам как ти действа Aminal Flex ? Изпитвам големи болки в краката , колената и кръста , раздвижвам редовно , но продължава да си ме боли. Та реших да се “подпомогна” с Флекса и искам да ми кажеш дали има ефект при теб :)
Здрасти! Благодаря за добрите думи!
Колкото до Animal Flex, вече започвам да усещам ефекта. Най-добре се отразява на коленете ми - забравих, че са ме боляли в най-буквалния смисъл на думата. Като че ли имам подобрение и в хроничната болка в лявото рамо, но още не смея да се радвам. Ще изпия тази кутия, ще си взема после и някакъв малко по-евтин глюкозамин с хондроитин от аптеката и чак след още два месеца ще се изкажа по-категорично. Засега мисля, че ще стана фен на този продукт, но още има време за изводи. ;)
31.01.2008 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Обяд - Пилешки дробчета по селски.
Следобедно междинно хранене - Извара с пасирани домати.
Вечеря - Пилешки дробчета на фурна, три бири, малко салата “Снежанка”, овесени трици с кисело мляко.
Силова тренировка
След като обядвах и си оставих час за храносмилане, отидох да правя гръб и бицепс.
1. Набирания с широк хват - 9, 8, 8, 7.
2. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 10х40, 8х50, 8х55, 7х55 кг. Опитах техниката на Белчо със “счупените” китки - май е напипал ключа от палатката в това упражнение. :)
3. Гребане с щанга под 45 градуса - 10х100, 9х110, 9х100 кг.
4. Бицепсово сгъване с дъмбел от полулег - 8х20, 8х20, 8х20 кг.
5. Гребане с дъмбел - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
6. “Скотово” сгъване с дъмбел - 8х15, 7х15, 7х15 кг.
7. Привеждане на горен скрипец от стоеж с прави ръце - два серии по 8 повторения с 80 кг.
Днес не правих тяга. Сякаш не беше съвсем пълноценна тренировката, но за сметка на това мина съвсем прилично, нищо не ме боля, чувствам се добре. Ще започна пак с тягата при следващата смяна на програмата - март или април.
За сметка на това направих нещо, което избягвам всячески - дадох съвет на човек, който не ми го е искал. Едно хлапе в залата правеше упражнение, което мога да нарека само ”френски пулоувър с крив лост” (сами ще си представите какво представлява) и не можах да се сдържа. Знам, че не е редно, но понякога две думи в подходящия момент могат да спестят следващи главоболия на някого.
Да спомена нещо, относно прясното мляко на закуска. Аз от известно време спрях изцяло да пия пресно мляко, замених го с кисело и натурален сок. До някаде повлян от онези приказки и материали, че било супер вредно и т.н незнам дали си ги забелязал.
Дали е вредно незнам, но имам съвсем обективно подобрение в мускулния тонус и изибщо.
... онези приказки и материали, че било супер вредно и т.н.
Какви са тези приказки и материали? Единственото, което знам, е, че при възрастните ензимите, отговорни за разграждане на млечния белтък и лактозата, намаляват. Но тук има две важни уточнения - първо това намаление е широкоразпространено при азиатците, но при европейските народи поради хилядолетната употреба на млечни продукти този ефект е силно намален и второ има и индивидуален компонент - при различните хора това намаление на ензимите се проявява в различна степен. Аз лично нямам проблеми с млякото в каквато и да било форма. :)
Снимки
Измина месец от началото на този мой “цикъл за чистене”, ако мога да го нарека така. Време е за малко “пред-след” под формата на снимки:
Анфас:
01.01.2009 г.
[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/2009-01-01/Front1.jpg[/IMG]
01.02.2009 г.
[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/2009-02-01/Front1.jpg[/IMG]
Профил:
01.01.2009 г.
[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/2009-01-01/Profile1.jpg[/IMG]
01.01.2009 г.
[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/2009-02-01/Profile1.jpg[/IMG]
Гръб:
01.01.2009 г.
[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/2009-01-01/Back1.jpg[/IMG]
01.01.2009 г.
[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/2009-02-01/Back1.jpg[/IMG]
Мисля, че има известно подобрение, но тепърва започвам. Все пак пет килограма на 110 не са кой знае какъв процент, така че след още месец или два трябва още повече да си проличи напредъкът. Коментарите ще са добре дошли - пристрастен съм и ми е трудно да си оценя сам напредъка.
Здравей , Боби. Снимките говорят сами за себе си , напредъка е на лице :) С мерките какво стана ? Спадат ли сантиметрите ? Очарован съм от волята и постоянството ти , евала ! Продължавай в същия дух !
Здравей , Боби. Снимките говорят сами за себе си , напредъка е на лице :) С мерките какво стана ? Спадат ли сантиметрите ? Очарован съм от волята и постоянството ти , евала ! Продължавай в същия дух !
Мерки взимам всеки четвъртък. Виж по-назад в темата. ;-)
Да , извинявай , не съм погледнал . Ти как се чуствваш така ? Виждаш ли разликата и в огледалото , както в кантара ?
Да , извинявай , не съм погледнал . Ти как се чуствваш така ? Виждаш ли разликата и в огледалото , както в кантара ?
Ами добре се чувствам, учудващо добре. В този месец направих лични максимуми във всичките базови упражнения, имам сила и енергия, всичко върви ОК. В огледалото не се заглеждам много, защото искам да си дам още време, преди да започна да оценявам резултатите.
От къде набавяш тази енергия за максимуми ? Какви добавки използваш , освен Флекса :) ?
От къде набавяш тази енергия за максимуми ? Какви добавки използваш , освен Флекса :) ?
Да ти кажа, и аз започвам да се чудя как става това. Взимам след всяка тренировка 4 аминокиселини Amino 2700 на Univesal Nutrition и толкова. И то ги взимам не защото смятам, че са кой знае какви, ами защото в залата, в която тренирам, продават само тях, а все не ми се дават пари на куп за други. :)
Имам друга теория аз - когато не съм на диета, пия доста и това съответно забавя и даже блокира метаболизма ми. Отделно поемам голямо количество кофти храна, която затормозява храносмилането ми, тоест на практика не печеля нищо от по-голямото количество калории и организмът ми вместо да е по-силен, е затормозен от това, което правя с него.
Питам те , защото при мен се получава следното - когато съм на диета , постиженията падат , когато съм в период за маса ( тогава пада здраво ядене ) се покачват чуствително , но това е напълно нормално. При теб наблюдавам не точно обратното , но в предиод на никък доход на енергия ти се увеличават постиженията... :)
01.02.2009 г. (нетренировъчен ден)
Хранене
Следобнедно междинно хранене - Извара, овесени трици с кисело мляко.
Вечеря - Пилешки гърди на фурна, салата от кисело зеле (план).
Късна вечеря - Извара (план).
Аеробна тренировка
Повъртях 40 минути велоергометър, тоз път по-интензивно. Уредът показа 444 ккал.
02.02.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
След тренировката - извара, пуешко филе, кисели краставички, овесени трици с обезмаслено кисело мляко.
Вечеря - Пилешки гърди на фурна (план).
Силова тренировка
Днес не съм в кондиция. Отпаднал съм, боли ме глава, май се опитва и гърло да ме боли. Това ми се отрази и на тренировката за
гърди и трицепс.
1. Повдигане на щанга от лег - 10х70, 8х100, 7х110, 6х110.
2. “Френско” разгъване с крив лост - 8х50, 8х60, 7х60, 6х60 кг.
3. Избутване на дъмбели от полулег - три серии по 8 повторения с 35 кг. дъмбели.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 8х85, 8х85, 8х85 кг.
5. Кофички - 12 повторения със собствена тежест, после 8 и 7 с 12,5 кг.
6. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава с една ръка- 8х15, 7х15, 8х12,5 кг.
7. Флайс - три серии по осем повторения с 19 кг. дъмбели.
Подозирам начало на някаква вирусна инфекцийка. Дано ми се размине.
03.02.2009 г. (нетренировъчен ден)
Хранене
Обяд - Пилешка пържола на скара, салата домати.
Следобнедно междинно хранене - Пилешки гърди на фурна.
Вечеря - Пилешки гърди на фурна, овесеки трици с кисело мляко.
Днес не съм на кеф и пропуснах веолергометъра.
Снимки
Мисля, че има известно подобрение, но тепърва започвам. Все пак пет килограма на 110 не са кой знае какъв процент, така че след още месец или два трябва още повече да си проличи напредъкът. Коментарите ще са добре дошли - пристрастен съм и ми е трудно да си оценя сам напредъка.
Боби,
Не се подценявай! 5 кг са си ОК за 1 месец! Пък и целта все пак не са сваляне на кг, а придобиване на изчистен вид, без загуба на сила, нали? По това, което се вижда от снимките, имаш значителен напредък - поздравления! Сега вероятно темпото ще се позабави, но началото е сложено. Успех!
Боби,
Не се подценявай! 5 кг са си ОК за 1 месец! Пък и целта все пак не са сваляне на кг, а придобиване на изчистен вид, без загуба на сила, нали? По това, което се вижда от снимките, имаш значителен напредък - поздравления! Сега вероятно темпото ще се позабави, но началото е сложено. Успех!
Вик, много благодаря за добрите думи! Наистина е добре, когато човек получи подкрепа! :)
04.02.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Обяд - Три варени яйца, пуешко филе, малко лютеница.
Следобедно междинно хранене - Обезмаслено кисело мляко.
Вечеря - Свинско, телешко и пилешко карета на скара, салата домати, овчарска салата, две бири. Беше служебна вечеря с колеги от чужбина и се разминах “тънко” откъм нарушаване на диетата. :)
Късна вечеря - Овесени трици с обезмаслено кисело мляко..
Силова тренировка
В залата - крака и корем.
1. Клек с лост зад врата - 10х70, 8х100, 7х120, 4х140 кг.
2. Лег-преса - 8х170, 8х180, 8х180 кг. След всяка серия - 20+ повдигания на уреда с пръсти за прасец.
3. Бедрени сгъвания на машина - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
4. Бедрени екстензии - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
5. Повдигане на пръсти на един крак с дъмбел в ръката - три серии по 18 повторения.
Между сериите - повдигане на крака от вис, коремни преси на пейка с обратен наклон, “молитва” на скрипец и странични привеждания с дъмбел.
Прилична тренировка се получи.
Днес завърши петата седмица. Измерванията сутринта след ставане (както винаги) показаха следното:
Измерване VI
Дата 05.02.2009
Тегло (кг.) 102 (-6,8)
Коремна обиколка (см.) 98 (-6)
Гръдна обиколка (см.) 118,0 (-2)
Ляво бедро (см.) 66 (-1,5)
Дясно бедро (см.) 64,5 (-1,5)
Лява ръка (свита) (см.) 43 (-1,0)
Дясна ръка (свита) (см.) 44 (-0,0)
Лява ръка (права) (см.) 36,5 (-0,0)
Дясна ръка (права) (см.) 37,5 (+1,5)
Тази седмица записвам почти два килограма надолу, както и сантиметър и половина в коремната обиколка - двата параметъра, които следя най-стриктно. Вчера в залата усетих, че силите ми са по-малко. Не че съм отпаднал или изтощен, просто ми идват тежки килограми, които вдигах без проблем. Все още не мога да кажа, че е закономерност, но след месец и нещо е време да започне да се отразява диетата и на силата. Започва да си личи намаляване на обиколката на лявата ми ръка - интересното е, че се отразява само на нея, дясната не мърда засега. Гръдната обиколка също намалява, макар и с малко. Е, няма как да направиш омлет, без да счупиш яйцата, т. е. не може само на корем да слабея, затова ще ги преживея и тези неща. :)
Е няма начин, мазнините се чистят от всякъде, нормално е обиколките да падат. Така или иначе, за какво са ти излишни сантиметри, които не са мускули? Освен това, релефните мускули изглеждат по-големи. Стига да губиш основно мазнини, обиколките не трябва да те притесняват. Не всичко е сантиметри :)
Днес завърши петата седмица.
Тази седмица записвам почти два килограма надолу, както и сантиметър и половина в коремната обиколка - двата параметъра, които следя най-стриктно. Вчера в залата усетих, че силите ми са по-малко. Не че съм отпаднал или изтощен, просто ми идват тежки килограми, които вдигах без проблем.
Здрасти, Боби!
2 кг на седмица - не е ли малко бързичко? Т.е. чупи ги по-бавно яйцата, ако е възможно. Обиколките добре падат. На кои упражнения усещаш, че ти идват по-тежко - на основните (многоставни) или на изолираните?
Здрасти, Боби!
2 кг на седмица - не е ли малко бързичко? Т.е. чупи ги по-бавно яйцата, ако е възможно.
Да, бързичко е. За пръв път е така, май ще трябва или да спра кардиото, или да променя леко диетата, като включа малко въглехидрати след тренировка. Ще видим.
На кои упражнения усещаш, че ти идват по-тежко - на основните (многоставни) или на изолираните?
По-скоро за общо усещане говоря, но най-вече във връзка с базовите упражнения. Вчера и предната седмица се измъчих на клек със 140 кг. например, а две седмици по-рано кляках със 150. Не е някаква драма, просто впечатление за леко намаляване на силата. То по-скоро идва от това, че в началото на диетата силата ми вместо да спадне, всъщност се увеличи, а сега просто се връщам там, откъдето започнах в края на декември. :)
На кои упражнения усещаш, че ти идват по-тежко - на основните (многоставни) или на изолираните?
По-скоро за общо усещане говоря, но най-вече във връзка с базовите упражнения. Вчера и предната седмица се измъчих на клек със 140 кг. например, а две седмици по-рано кляках със 150. Не е някаква драма, просто впечатление за леко намаляване на силата. То по-скоро идва от това, че в началото на диетата силата ми вместо да спадне, всъщност се увеличи, а сега просто се връщам там, откъдето започнах в края на декември. :)
Интересно... при мен като свалям кг се получава отслабване най-вече в изолираните движения, в базовите почти не усещам разлика, като изключим факта, че умората идва по-бързо като цяло. А този ефект на увеличаване на силата в началото на диетата и аз съм усещал, но го отдавах на подобреното качество на храненето. Докога смяташ да сваляш? Имаш ли точно определена цел в кг или см? Или определен срок?
В началото съм си записал целите:
1. Да се докарам до около 95 кг. и да ги задържа в рамките на първата половина на годината.
2. Да сваля процента мазнини до около 15% или по-малко за същия период.
Общо взето искам да харесвам това, което виждам в огледалото, искам “плочки”, които съм забравил как изглеждат вече... ей такива неща. :) Апетитът идва с яденето.
В началото съм си записал целите:
1. Да се докарам до около 95 кг. и да ги задържа в рамките на първата половина на годината.
2. Да сваля процента мазнини до около 15% или по-малко за същия период.Общо взето искам да харесвам това, което виждам в огледалото, искам “плочки”, които съм забравил как изглеждат вече... ей такива неща. :) Апетитът идва с яденето.
Боби, ти си доста висок - 191 см, нали? Тия 95 кг няма ли да са малко? През лятото свалих до 94 кг и се чувствах доста строен, а аз съм едва 174 см... Но като си казал плочки, така да е! :)
Боби, ти си доста висок - 191 см, нали? Тия 95 кг няма ли да са малко? През лятото свалих до 94 кг и се чувствах доста строен, а аз съм едва 174 см... Но като си казал плочки, така да е! :)
Е, това как изглеждаш и се чувстваш при дадено тегло не е свързано само с ръста, а и с костна структура, обем и плътност на мускулната маса... Да, падна ли под 100 кг., започвам да изглеждам слаб, но пък структурата ми е такава, че имам “спасителен пояс” около кръста, т. е. солидни паласки отстрани и отзад, които качвам първо и свалям последно. За да се преборя с тях, трябва да съм много лек.
05.02.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Обяд - Три сварени яйца, обезмаслено обезсолено бяло сирене, пилешко филе, домати.
Ранна вечеря - Пилешки гърди, две варени яйца и овесени трици с обезмаслено кисело мляко.
Вечеря - Пилешки гърди на фурна, салата от кисело зеле.
Силова тренировка
Днес правих малко странна тренировка за рамо, трапец и предмишница:
1. Хибридни Арнолд-преси с дъмбели от стоеж - добра загрявка, после 10х17, 8х22,5, 7х25, 8х25, 8х22,5 кг.
2. Разтваряне встрани на портален скрипец - 8х15, 8х15, 8х15 кг.
3. Повдигане на дъмбели с прави ръце напред от стоеж - 8х19, 8х19, 8х19 кг.
4. Повдигане на прав лост зад гръб с широк хват - 9х70, 8х75, 8х70 кг.
Между сериите - по две упражнения за предмишница и за трапец.
Тренирвоката не беше лоша, днес на практика изобщо не ме боля рамота. За пръв път пробвах да правя Арнолд-преси. Хубаво упражнение, но не може да замести класическите раменни преси с щанга или дъмбел, а и май не му е мястото в началото на тренировката. Това разтваряне с една ръка на портален скрипец също не го бях правил, но и то не е за изхвърляне.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.02.09 18:58.
Боби, здравей,
Поздравления за постоянството и резултатите! Продължавай все така!
Загледах се сега в замерванията ти...и нещо ми се стори странно... за 1 месец и относителна сравнимост в падането на обиколките (при мен -3,5см от талия, -2 от ръце и по -1 от другите му места там) съм само с -1 кг надолу... Или аз съм направила много мускул (което предвид на главозамайващите бройки повторения, които правех, е малко вероятно), или ти губиш много мускул + вода, в допълнение на мазнините...
Как мислиш?
Мнението беше редактирано от Limka на 06.02.09 07:40.
Боби, здравей,
Поздравления за постоянството и резултатите! Продължавай все така!
Загледах се сега в замерванията ти...и нещо ми се стори странно... за 1 месец и относителна сравнимост в падането на обиколките (при мен -3,5см от талия, -2 от ръце и по -1 от другите му места там) съм само с -1 кг надолу... Или аз съм направила много мускул (което предвид на главозамайващите бройки повторения, които правех, е малко вероятно), или ти губиш много мускул + вода, в допълнение на мазнините...
Как мислиш?
Limka, благодаря за добрите думи!
Всъщност не мисля, че губя много мускулна маса. Правя си този извод именно заради обиколките - основната загуба на сантиметри ми е в областта на корема и бедрата, където са ми и най-големите натрупвания на мазнини. Гръдната обиколка, тази на ръцете, предмишниците и на други места с по-тънък слой подкожни мазнини почти не са мръднали. Виж загубата на вода от тъканите няма как да я отделя от тази на мазнина - имахме в офиса едни “мазномер” на Омрон преди време, но изчезна някъде и сега всичко е на око. :) Но все пак пия огромни количества вода ежедневно, поемам достатъчно сол и не мисля, че съм обезводнен или че имам подобни признаци. Чисто субективно усещане.
Твоят само 1 кг. надолу мога да си го обясня само с повишаване на плътността на мускула, без да се повишава обемът му. При равни други условия и сваляне на мазнини в същото време това би дало точно такъв резултат - намаляване на обиколки без сваляне на тегло.
06.02.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Обяд - Пилешки гърди на фурна, салата от кисело зеле.
Следобедно междинно хранене - Дояждане на обяда..
Вечеря - Пилешки гърди на фурна, салата от кисело зеле (останаха и за утре).
Днес ме боли гърлото, мързи ме и е петък. Пих няколко бири и пропуснах велоергометъра.
07.02.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Обяд - Пилешки гърди на фурна, салата от кисело зеле.
Следобедно междинно хранене - Дояждане на обяда.
Вечеря - Овесени трици с кисело мляко и нещо от яйца вероятно. Някоя бира със сигурност.
Силова тренировка
Днес гръб и бицепс
1. Набирания с широк хват - 10, 8, 8, 7.
2. Скотово сгъване с крив лост - 8х40, 8х50, 8х50, 7х50 кг.
3. Гребане на машина - 8х50, 8х55, 8х55 кг.
4. Бицепсово сгъване с дъмбел от стоеж - 8х25, 8х25, 8х25 кг.
5. Гребане с дъмбел - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
6. Концентрично сгъване с дъмбел - 8х17,5, 7х15, 7х15 кг.
7. Придърпване на горен скрипец зад врат - 6х75, 7х70 кг.
8. Привеждане на горен скрипец от стоеж с прави ръце - два серии по 8 повторения с 80 кг.
Боли ме гърлото и цял ден ми е кофти и криво. Едва си довърших тренировката, накрая направо я претупах.
08.02.2009 г. (нетренировъчен ден)
Хранене
Малко оплесках днес работата - да го наречем “чийтинг” ден. Малката ми щерка има рожден ден и правихме детско парти... Натам ясно.
П. П. “Малко оплексах” не е точно. Ядох доста сандвичи, сигурно половин торта, медени сладки и не искам да мисля още какво. Като ме прихвана лакомията, чак сега ме пуска. Ще си плащам за това.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.02.09 21:28.
09.02.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Обяд - Пуешка шунка, обезсолено сирене, салата от кисело зеле.
Следобедно междинно хранене - Овесени трици с кисело мляко.
След тренировката - Консерва филе от скумрия.
Вечеря - Пилешки гърди с лук и гъби на фурна (план).
Силова тренировка
Не се наспах добре през нощта, но тренировката се получи учудващо добра и изцеждаща. Гърди и трицепс беше:
1. Повдигане на щанга от лег - 10х70, 8х100, 8х110, 7х110, 8х100 кг.
2. “Френско” разгъване с крив лост - 8х50, 8х60, 7х60, 6х60 кг.
3. Избутване на дъмбели от полулег - четири серии по 8 повторения с 35 кг. дъмбели.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 8х90, 8х85, 8х85 кг.
5. Крос оувър на портален скрипец - три серии с по 45 кг. и по 8 повторения
6. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава - 9х35, 8х15, 8х35 кг.
Днес имах сила, искаше ми се да направя 5-6 на 120 и после 3-4 повторения на 130 кг. на лежанката, но тъкмо когато се канех да сложа 120, се оказах сам в залата и не посмях да кача над 110. Нищо де, така пък се изцедих доста добре и стана хубава тренировка.