казано от Winnie на 08.04.09, 07:02:
Колко време го няма, бе Веси? Как така? :roll:
Ами вече съм на 34 - 35 ден, а мен по принцип на 26 - 27 ден и съм цъфнала ( Лимчо сори за дневника ти :) ) не знам какво става, ама ще се побъркам от симптоми, гърди, корем, подуто ми е, ама няма и няма.....ужас, не знам що не идва. И поради тази причина немога да видя и развитие в/у себе си, щото съм с 1 - 2 см. отгоре сигурно, даже не съм се и мерила, не ща да знам....ужас бе....ще отмине ама....
Абе, Веси, те тия симптоми са симптоми и за нещо друго...дето има няма 9м си без цикъл...
Да не си свалила много мазнините?
казано от Limka на 08.04.09, 07:27:
Абе, Веси, те тия симптоми са симптоми и за нещо друго...дето има няма 9м си без цикъл...
Тъкмо писах на Дидка за това в съобщенията, не бе мила, ако е това ОК, ама мисля че не е, просто веднъж в годината имам такива анумалии, може би е това,или ме пропуска или ми идва през две седмици, да бе....ужас ви казвам.
За мазнините да ти кажа, май са малко, >:( не се бях замисляла....хммм....само пиле и то сухо, или яйце, или риба тон, то там мазнините са ниски, трябва да ги увелича да видим какво ще стане, то затова май стомаха ми се сърди, само сухо сухо.....не става :roll:
казано от Vessi на 08.04.09, 07:31:
казано от Limka на 08.04.09, 07:27:
Тъкмо писах на Дидка за това в съобщенията, не бе мила, ако е това ОК, ама мисля че не е, просто веднъж в годината имам такива анумалии, може би е това,или ме пропуска или ми идва през две седмици, да бе....ужас ви казвам.
За мазнините да ти кажа, май са малко, >:( не се бях замисляла....хммм....само пиле и то сухо, или яйце, или риба тон, то там мазнините са ниски, трябва да ги увелича да видим какво ще стане, то затова май стомаха ми се сърди, само сухо сухо.....не става :roll:
Предупредих те аз ама не слушаш. Малко въглехидрати, малко мазнини, много тренировки и много кардио. Хич не си първата скопосана така. Пречиш му да дойде с тези тренирвоки. Почини си. Симптомите са предупреждение че има желание да ти дойде, обаче ти го сиктирдостваш с някой кросфит или крос. Мила, това не е шега
Лимче и ти си за бой. Марш на лекар
Тази седмица не тренирам...хич...опитвам се да бъда разумна :)
Малко изпадам в тренировъчна абстиненция ;) и ми е депресивно...по повода вчера заредих подобаващо с кутия (цяла! 1000 мл) сладолед :P
Днес обаче се събудих бодра и в добро настроение :-) (на пук на това, че коремът ми се сърди адски много; че болките в кръста не затихват съвсем така, както очаквам и че съм подпухнала брутално :) )
Така де....днес опаковах всичката извара в хладилника под формата на Рафаелчета и вече съм готова за НВД.
И дето казват Мария и Венци, Ай’м бек ин дъ гейм, бейби :)
” И дето казват Мария и Венци, Ай’м бек ин дъ гейм, бейби “
Ха ха, и аз, и аз, уил би ин дъ гейм......бът летър....
09.04.09
06:52
А един друг човек казваше по едни филми “Ай уил би бак” :) и верно го направи ама по друг начин :)
Бе то и мойто трябва да е в бъдеще време, но...по добре да мисля за тук и сега. Важното е, че не съм отчаяна като вчера...
Доста мизерна картинка бях снощи...ям сладолед, гледам залеза и...пускам по някоя друга сълза, щото ме боли кръста и не мога да тренирам...
Ама...не е края на света...ще се оправи и пак ще си тренирам ;)
П.П. Абе, Иване, как ти вървят тренировките и режима?
Мнението беше редактирано от Limka на 09.04.09 06:56.
09.04.09
06:57
казано от Limka на 09.04.09, 06:56:
Абе днес ще са по зле дори от вчера.
09.04.09
06:59
Веднъж в годината е позволено, ‘айде честито, да си жив и здрав ... И догодина по т’ва време или вадиш плочките или идвам във Варна с ГОЛЕМИТЕ ШАМАРИ :))
казано от Limka на 09.04.09, 06:56:
Бе то и мойто трябва да е в бъдеще време, но...по добре да мисля за тук и сега. Важното е, че не съм отчаяна като вчера...
Доста мизерна картинка бях снощи...ям сладолед, гледам залеза и...пускам по някоя друга сълза, щото ме боли кръста и не мога да тренирам...Ама...не е края на света...ще се оправи и пак ще си тренирам ;)
Олееее, и аз си поплаках вчера Лимка, ама аз имах малко емоционални изживявания семейни и от това, но гадно е да, но всичко отминава, а и след седмица почивка няма да свърши света я, нито пък ще затворят фитнесите :) усмихвам се и си казвам абе живота е затова да си го живеем качествено :)
09.04.09
07:00
казано от eraziel на 09.04.09, 06:59:
Веднъж в годината е позволено, ‘айде честито, да си жив и здрав ... И догодина по т’ва време или вадиш плочките или идвам във Варна с ГОЛЕМИТЕ ШАМАРИ :))
Благодаря ти, ходи във варна ама там няма да ме намериш вече хихи :)
Привет, Лим, стана ми много мило и едно такова нежно като си те представих как си отчаяна и хапваш сладолед.. и аз бях така вчера, само чиии изядох 750 гр овесени бисквити... днес е различно и продължаваме напред.. И колкото и мазохистично да звучи.. малко се поуспокоих, защото и перфектните хора (защото за мене ти си от тия, многоооо по-напред с материала) имат “лоши” моменти.. но ги преодоляват и продължават напред!! Това ми дава сили и храни психиката ми!!
И аз съм на сълзлива вълна. Егати...Аз се разминах с половин кило извара, но не ми е по-добре от този факт. Да беше сладолед или шоколад. Преди имах смелостта да си взема кутия сладолед или цял шоколад и да се размажя тотално. Сега и тази смелост нямам. То пък ако не грешиш какво ще поправяш, към какво ще се стремиш...
Лимче, почивай си мила
казано от diva 97 на 09.04.09, 11:38:
И аз съм на сълзлива вълна. Егати...Аз се разминах с половин кило извара, но не ми е по-добре от този факт. Да беше сладолед или шоколад. Преди имах смелостта да си взема кутия сладолед или цял шоколад и да се размажя тотално. Сега и тази смелост нямам. То пък ако не грешиш какво ще поправяш, към какво ще се стремиш...
Лимче, почивай си мила
Абе какво ни става бе хора, пролет е, вместо това да ни радва ни е сме разревани и сополиви, ааааа не ме кефи тая работа мен цък.... това време ни разказа играта тук на всички :) хммммм..... докато тялото се адаптира, гледай какви неща стават .....
09.04.09
12:42
Да бе верно, какшо ви става? Във всички дневници, в които отворя, чета как автора е извън релсите - Лимка, Мария, Алегра, Дива и тя, абе хора я стига вземайте се в ръце! И то все хора, които са силни характери и имат воля. То хубаво да се подкрепяме тук, ама ние го удряме на alcoholics annonymous support-group “Споко мила, човешко е, един път не е нищо дрън дрън дрън.” Верно, няма перфектни хора ама все пак....дайте малко по-сериозно да се захванем, лятото чука на вратата. Хайде горе главите и стига мрънкане!
Лим, сори, че така малко с по-друг тон, ама мисля, че трябва да излезем от “унеса” и да се мобилизираме със всички сили. Нали знаеш - като паднеш, изправяш се, вирваш си гордо носа и тичаш 2 пъти по-бързо.
казано от Венцеслава Атилова на 09.04.09, 12:42:
...ние го удряме на alcoholics annonymous support-group “Споко мила, човешко е, един път не е нищо дрън дрън дрън.”
Много се смях тука :-)
Не знам защо се е случило точно в Лимкиния дневник да е оревалника... не е логично да е тук!
Хохо, Венци, здрасти!
Много на място ти е тона! Аз затова се въздържам от коментари много-много напоследък...щото всички са ревнали яко :)
Да, бях провесила нос вчера, натъпках се със сладолед....приех факта, че явно ще трябва да намаля темпото (дори да спра) докато ми мине травмата... Днес съм борбена и горда...все още ходя леко надупена заради кръста...но зная, че е въпрос на време да се върна в залата :)
казано от Limka на 09.04.09, 12:59:
Хохо, Венци, здрасти!
Много на място ти е тона! Аз затова се въздържам от коментари много-много напоследък...щото всички са ревнали яко :)
Да, бях провесила нос вчера, натъпках се със сладолед....приех факта, че явно ще трябва да намаля темпото (дори да спра) докато ми мине травмата... Днес съм борбена и горда...все още ходя леко надупена заради кръста...но зная, че е въпрос на време да се върна в залата :)
Ами така де, горе главата!
И аз като се сетя, че няма да бягам още поне 2 месеца, беее .... , та затова и не си мисля за бягане :)
То пък да не е само един кръст да имаш за трениране - верно месец-два ще трябва да забравих за тяга и клекове, ама кво пък - сигурна съм, че ще си намериш други предизвикателства (лег-преса на 220кг ;)?)
09.04.09
13:51
казано от mbarton на 09.04.09, 13:44:
казано от Limka на 09.04.09, 12:59:
Хохо, Венци, здрасти!
Ами така де, горе главата!
И аз като се сетя, че няма да бягам още поне 2 месеца, беее .... , та затова и не си мисля за бягане :)
То пък да не е само един кръст да имаш за трениране - верно месец-два ще трябва да забравих за тяга и клекове, ама кво пък - сигурна съм, че ще си намериш други предизвикателства (лег-преса на 220кг ;)?)
Хм, мен ако питаш не трябва съвсем да ги заебаваш - за да ти е здрав кръста, трябва да са ти здрави кръстните мускули, които го поддържат. Прави с по-малко повт и задължително някой, който седи отстрани и следи техниката
Ооо, въобще няма да забравя тежките клекове и тягата! И аз мисля като Венци - те са жизнено необходими, за да е здрав кръста!
За известно време ще забравя добро утро - от всички ‘кръстни’ упражнения, то най-ме предразполага към лоша форма, докато го правя!
Хиперекстензии + тежка класическа тяга започвам още като стъпя в залата.
Тяга с изпънати крака - малко по-късно или с другарче,дето да ме зяпа кви ги върша...навеждането там също би могло да доведе до компромис с формата
При клековете - не съм забелязала досега да ми прави проблем кръстът...Мисля, че на тях ми е добра техниката...или поне никой досега не ми е правил забележки... :roll:
Благодаря, мацки!
Всъщност исках да споделя едно сайтче с високобелтъчинни десерти :)
И още едно :)
Добре допринася Дюкан все пак :)
Мнението беше редактирано от Limka на 09.04.09 14:25.
казано от Венцеслава Атилова на 09.04.09, 13:51:
Хм, мен ако питаш не трябва съвсем да ги заебаваш - за да ти е здрав кръста, трябва да са ти здрави кръстните мускули, които го поддържат. Прави с по-малко повт и задължително някой, който седи отстрани и следи техниката
Бе според мен, докато травмата не отшуми напълно - месец-два - НИКАКВИ тренировки дето натоварват кръста! Щото иначе и да не боли, след 1-2 тренировки, ще е пак на това дередже, че може да стане и по-лошо - хронично ...
Аз поне така си оправих коляното - навяхване + разтегнати връзки (въобще добре се потравмирах тая зима ;), седях мирно две-три седмици, реших, че съм екстра, направих един крос с наколенка и гел при това, и коляното се поду, отидох на лекар, който ми заяви, че трябва да седя мирно поне един месец и добре, че го послушах - сега нямам никакъв проблем (поне с коляното де :))
Между другото, Лимка, защо не пробваш да се поглезиш с 2-3 масажа - може би и болката ще мине по-бързо?
казано от Limka на 09.04.09, 14:20:
Oлиии то много вкусотийки има там, ммммм....супер, благодарско много Лим :)
Щото ме е страх малко от големи ‘разбирковци’...
Но идеята ме блазни :)
Може би през уикенда ще се поглезя наистина :)
казано от Limka на 09.04.09, 14:20:
Лимче, радвам се че си на линия и то в прекрасно настроение. Да дюкан има страхотни рецепти и то не само за десерти. За мен истинския десерт е високобелтъчен на яйчна или млечна основа. Италианските десерти са такива - брюле, крем карамел, суфле, мусове. Страохтни са. Абе Средиземноморието си е мойта манджа.
Така, и днешният 09 Април се изтърколи... Без тренировки и без големи емоционални сътресения... За сметка на това успях да сътворя 2 високбелтъчинни десерта - крем карамел с протеин и една Дюканска изварена пита с боровинки :)
Храницата:
8:00 - 30 гр ТРОЯ, 10 гр ленено семе, 1 кисело мляко 2%
11:00 - 75 гр изварени Рафаелчета с 10на бадема
13.45 - 150 гр пилешко филе, 200 гр зеле с моркови, 100 гр катък с печен пипер и сирене
от 14.30 до 17.30 - 30-40-50 гр бадеми и лешници
17.45 - 75 гр изварени Рафаелчета с 10на бадема
20.15 - пилешко бяло месче (около 100-150 гр), задушено с гъби; марули
21.45 - 1 крем-карамел (М 4,5гр, Б 19,5гр; В 11,5гр) - зная, че не му беше тук мястото, но трябваше да опитам...
Толкоз за днес. Сега, моля малко да ме понаблюдавате с това НВД и да ме съветвате, че обикновено имам склонност да изпадам в крайности - или много ниски карбс или пък ги завишавам без да се усетя (тук плодче, там морковче...и те стават)
Би следвало да докарвам следните: 1700-1800 ккал; Б: около 150 гр, В 75-100 гр, М - 75-90 гр
Тази седмица стойностите може би ще са по-ниски, защото не тренирам => не ме гони такъв глад. В тренировъчнте дни ще има 30на гр въглехидрат в следобедната закуска преди тр-ка.
Също така, не възнамерявам да смятам - ще следя само въглехидратите, и то на ум :)
Ами...толкова..лека нощ, деца!
Лим, здрасти :) защо минаваш на НВД, нали не ти понасяще? За това че не тринираш ли?
казано от Vessi на 10.04.09, 05:00:
Лим, здрасти :) защо минаваш на НВД, нали не ти понасяще? За това че не тринираш ли?
Щото застой...не мърдам от 1месец, дори и с промяната на тренировките. НВД за стрес малко :) + Това, тренировките сега са съвсем различни и не толкова обемни, намалих и бягането. Мисля, че би трябвало да ми понася НВДто така :) Ще видим ;)
казано от Limka на 10.04.09, 06:10:
казано от Vessi на 10.04.09, 05:00:
Щото застой...не мърдам от 1месец, дори и с промяната на тренировките. НВД за стрес малко :) + Това, тренировките сега са съвсем различни и не толкова обемни, намалих и бягането. Мисля, че би трябвало да ми понася НВДто така :) Ще видим ;)
Да, ти сама ще усетиш как ще ти се отрази, аз несъзнателно май съм урязала въглените, уж исках да съм на РБР, и може от това да ми е скапано и да имам главоболие всеки ден ....хммм.....трябва да ги вдигам, а и така като съм минала без да искам да НВД, че аз не съм правила вообще зареждане.....
Точно ти гледах храната последните няколко дни...нямаш повече от 100-150 гр карбс...половината от които от треви и плодове...
казано от Limka на 10.04.09, 06:20:
Точно ти гледах храната последните няколко дни...нямаш повече от 100-150 гр карбс...половината от които от треви и плодове...
Именно, точно за това говоря Лимчо, а то по 2 ябълки и салати, тези въглени почти не ги броя.....ще променя нещо, няма начин :)
10.04.09
07:08
Лим, добре си решила да минеш към НВД...промяната е само плюс...ама защо не дадеш приоритет на мазнините...или бавничко мислиш да намаляш карбото...
10.04.09
07:08
Limka често съм във Варна да вземеш да ме черпиш някой път с някой от тези ястия добре звучат, но никога не бих си ги направил дори да имах желание :).
казано от Mon coeur est a vous на 10.04.09, 07:08:
Лим, добре си решила да минеш към НВД...промяната е само плюс...ама защо не дадеш приоритет на мазнините...или бавничко мислиш да намаляш карбото...
Уф, не зная, страх ме е, защото:
- при предишните ми опити за НВД издържам 4-5 дни и след това озверявам адски много за въглехидрат (това в комбинация с обемни тренировки и подозирам малко храна, като цяло)
- екстремното ВМ-НВД ми се вижда твърде крайно...а ми се ще да не изпадам в крайности :)
- ще пробвам този вариант, ако/ като има застой - ще се наложи да има и промяна ;)
казано от Иван Шишманов на 10.04.09, 07:08:
Limka често съм във Варна да вземеш да ме черпиш някой път с някой от тези ястия добре звучат, но никога не бих си ги направил дори да имах желание :).
Никакъв проблем нямаш, Иване :)
Ще почерпя, и Дива съм сигурна, че ще ти сготви нещо..все пак ще се жените ;-P
10.04.09
07:19
казано от Limka на 10.04.09, 07:15:
казано от Иван Шишманов на 10.04.09, 07:08:
Никакъв проблем нямаш, Иване :)
Ще почерпя, и Дива съм сигурна, че ще ти сготви нещо..все пак ще се жените ;-P
Абе то и за сватба с теб беше плъзнал слух :). Май по добре да не ме храните, че ако ми хареса (което е доста вероятно) не можете да се отървете от мен :)
Ами когато хапваш по по-малко въглехидрати е нормално да ти се дояждат още и още. Аз лично съм на “крайното” ВМ НВД - и да ти кажа хич не ми се дояждат карбс, дори в оффдай съм се насилвал.
Ето ако искаш малко четиво - http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=5476
Мнението беше редактирано от tonu на 10.04.09 07:25.
казано от tonu на 10.04.09, 07:19:
Ами когато хапваш по-малко въглехидрати е нормално да ти се дояждат още и още. Аз лично съм на “крайното” ВМ НВД - и да ти кажа хич не ми се дояждат карбс, дори в оффдай съм се насилвал.
Мерси, tonu, запозната съм с режима :)
Като цяло аз съм от животните, дето имат нужда от въглехидрати... С тях се чувствам в пъти по-добре. И изглеждам в пъти по-добре (кожа, коса, енергия, тонус, излъчване). Има хора, които могат да го потвърдят. Затова не искам и да ги спирам тотално.
Освен това съм против НВД, като цяло - според мен това е почти гавра с тялото. То просто е направено така, че да има нужда от всички макронутриенти. Системите му функционират така. Да, разбира се, че има ‘safe mode’ в случай, че някой от макронутриентите му липсва, но това не е естествената среда. Ако не бях достигнала такъв застой, въобще нямаше да помисля за НВД.
10.04.09
07:31
казано от tonu на 10.04.09, 07:19:
Ами когато хапваш по-малко въглехидрати е нормално да ти се дояждат още и още. Аз лично съм на “крайното” ВМ НВД - и да ти кажа хич не ми се дояждат карбс, дори в оффдай съм се насилвал.
И аз така като tonu…карбото ми е под 10% от калориите ми и така се чувствам по заситена...определено мазното засища :)