Ами как няма да се будиш? Нямаш никакви въглехидрати, тренираш тежко => голям глад за въглехидрати.
Обаче, за водичката те поздравявам :)
Ами как няма да се будиш? Нямаш никакви въглехидрати, тренираш тежко => голям глад за въглехидрати.
Обаче, за водичката те поздравявам :)
Има една работа, че преди се будех (=> ядях) по-малко...Може и да е заради въглените...може и да е заради навика - т.е. като се случи 2 нощи подред, на 3тата със сигурност пак :)
Между другото, този път се чувствам учудващо добре на НВД (след като отмина адаптацията първата седмица и по-затормозено 00) - вероятно, защото не се опитвам да държа калориите много ниски. Но...досега не съм озверявала от глад. Пък и тренировките са доста по-кратки и различни...
Ще видим, времето ще покаже ;)
Сега, на Великден, ще зареждам - то се пада 10-12 ден май :)
Ама яко ще зареждам с козунак, като за 2 дни :P
П.П. Днес нетът ми е брутално бавен. Лудвам!
Ама яко ще зареждам с козунак, като за 2 дни :PП.П. Днес нетът ми е брутално бавен. Лудвам!
Ха ха, и аз се пазя за Великден :)
Хм и аз да се изкажа (ако може разбира се де :) )
Не се измъчвай щом си се събудила и си била гладна - ами хапни бе :) Просто гледай да е около 100-120 кал и да са главно от белтъчини.Дори и в период на сваляне?
И не се ли прекъсва процеса на възстановяване...на доста места пише, че хранене през нощта прекъсва отделянето на хормона на растежа => прекъсваш процеси на възстановяване на организма и топене на мазничко...Имаше и други по-подробни обяснения, но ми дойдоха твърде медицински, за да ги запомня :red:
Растежния хормон се отделя в първите часове докато спиш. Ти кога се събуждаш ?
Пък и с толкова нарушен сън пак си го спираш ....
Аз съм се събуждал сутрин към 4-5 и съм взимал шейк ..
Ама яко ще зареждам с козунак, като за 2 дни :P
Охааа, и аз така ще правя, само да дойде Великденът :cheese:
Растежния хормон се отделя в първите часове докато спиш. Ти кога се събуждаш ?
Пък и с толкова нарушен сън пак си го спираш ....
Аз съм се събуждал сутрин към 4-5 и съм взимал шейк ..
Събуждам се около 1.30 - 2 ч след лягане/ заспиване... т.е. точно, когато не трябва...
Ако не хапна нещо, след това се будя горе-долу на 30-60 мин и така...докато стане време за ставане :)
Ако хапна нещо, обикновено си отцепвам до сутринта..(обикновено, което не значи винаги :) )
Мнението беше редактирано от Limka на 17.04.09 09:45.
18 Април 2009 - 2ра гладна нощ ;)
Казват, че навик се правел за 40 дни, за толкова се и изкоренявал. Да видим ;)
Вчера доста добре се понатоварих откъм тренировки
Бягане - HIIT
5 мин умерено,
20 мин интервали - 30 сек спринт, 1 мин бавно бягане (трябваше да са 15 мин.,но не си прецених нито времето, нито разстоянието),
оная желязната стълба в Морската градина ( на последните стъпала ми олекна главата и никак не ме слушаха краката; абе...почти припаднах...)
10 мин умерено бягане до колата
Тежестите (вечерта)
- напади на място 2 х 4 загряващи (20, 40 кг); 5х4 (50 кг)
- набирания, надхват, с много помощ нагоре, негативната част - основно аз - 5х5 (т’ва ми разказа играта; честно казано на последните бройки Vic си ме вдигаше направо...нямах почти никакво участие (Мерси!)
- лежанка с 40 кг - 4х6
- тяга с прави крака ( по препоръка и под наблюдение на Vic) - 2х5 загряващи (20, 40 кг); 5 х 5 (50 кг) - движението беше много кратко,от коленето до горе. Ако съм пускала щангата по-надолу от малко под коленете, кръстът ми се ‘отварял’ ?!?
Корем - 2 врътки от:
- 30 крънча
- по 30 сек странична опора (планк)/ страна
- 30 сек предна опора (планк)
- 30 сек задна опора
Боксова круша 5 мин (след това се откачи от тавана :lol: )
15 мин на колело (нямаше време за повече)
Кръстът ми се държа чудесно! Явно наистина хиперекстензиите го премазват... Тези набирания направо ме разбиха; трябва по-често да хващам някой да ме вдига така :lol:
Храната
8.30 - 30 гр ТРОЯ, 20 гр ленено семе, 200 гр кисело мляко 2%, малка шепичка боровинки
11.15 - 1/2 цедено кисело мляко Роса със стевия
13.30 - 160 гр пилешко филе, зеле, 140 гр катък с печен пипер
17.00 - шепичка бадеми, сандвич от 2 филии Finntoast с Exquisa, чедар, пуешко филе
ТРЕНИРОВКА
21.00 - (тук вече загубих всякаква представа за мерки и теглилки; имахме гости ) - няколко парчета шоколад (макс 30-40 гр), пуешко бяло месце със зеле, салата марули, домати, краставици; няколко парченца телешко и свинско филе
22.30 - шоколадът събуди глад за сладко и...правих изварени бонбони Рафаело. Много се харесаха! Може би ометох около 150 гр извара под формата на бонбони :)
Общо: над 2000 ккал, от които не повече от 100 гр въглехидрат, 170-200 гр белтък, 100-120 гр мазнини (много на око са тия сметки...)
Отивам да си преобувам колата! Хубав ден и ...по-леко с козунака ;)
Мнението беше редактирано от Limka на 18.04.09 06:04.
18.04.09
09:05
много ме кефи тренировката ти ,Лим :)
супер си :)
Хихи, мерси, Огънче, и мен ме кефи ;)
Така...да си кажа набързо за днес...щото отивам да се забавлявам :-)
Тренировката на днешния пред-Великденски 18 Април 09 беше много кратка и много размазваща и изкарваща въздуха :-)
Наричаше се Tabata Mash и се състоеше от:
1 серия: суингове с 15 кг + бърпети
2 серия: тръстъри с дъмбели 2х7,5 + коремни преси (краката свити, глезените застопорени)
4 табати една след друга, общо 16 мин
Изпълняват се без почивка, дори между сериите.
Значи: 20 сек суингове, 10 сек почивка, 20 сек бърпети, 10 сек почивка, 20 сек суингове, 10 сек почивка, 20 сек бърпети...и така 8 пъти. След това се минава на 2-рата серия след стандартната 10 сек почивка (не повече) и 20 сек тръстъри, 10 сек почивка, 20 сек коремни преси, почивка, тръстъри, почивка, коремни преси....и така до 16тата мин.
Брутално. Исках да си изплюя дробовете. Бърпетите ми взеха здравето - много задъхващи! Толкова ми беше тежко, че тотално се омотах колко по 20 сек са минали...На първите 2 серии коремни преси ми се гадеше адски много.(още не можех да понормализирам дишането от бърпетите) Но не се предадох! Изкарах ги до края.
Най-лошите постижения от табатата:
- суингове - 10 бр (правих ги между 10 и 12 бр/ 20 сек)
- бърпети - 6 бр (вървяха между 6-9 за 20 сек)
- тръстъри - 11 бр (между 11-12 за 20 сек)
- коремни преси - 11 бр (между 11-13 за 20 сек)
Храницата:
8.30 - 30 гр ТРОЯ, 10 гр ленено семе, 10 гр сушени вишни, 1/2 кисело мляко 2%, стевия
11.30 - 1 кофичка цедено кисело мляко Роса, шепа боровинки; няколко парчета шоколад (да кажем 50 гр, макар, че беше по-малко)
14.00 - 150 гр пуешко бяло месце + бутче; малко булгур (около 30 гр), зеле, домат, малко краставичка
ТРЕНИРОВКА
17.00 - желиран протеин с шепа боровинки
19.00 - по няколко парченца телешко и пуешко филе
довечера на кръчма с караоке: вероятно пиле някакво, салата, червено вино (поне 2-3-4 чаши :P )
И утреее оххх малееее. Елате ми козуначета ;)
Хайде чао, да се правя на хубава ;)
Мнението беше редактирано от Limka на 18.04.09 16:12.
тази Троя да я махаш вече предлагам...а...:))))))))))))
на 24.04 ще имаш удоволствието да видиш Славко на живо във Варна бързам да ти кажа, че ме пращат на един семинар..:))))
мога обаче, ей така между другото да метна едно крос-фитче с Vic и теб...:))))
на 24.04 ще имаш удоволствието да видиш Славко на живо във Варна бързам да ти кажа, че ме пращат на един семинар..:))))
ТРОЯ е абривиатура на микс от ръжени овесени и другии ядки, що да ги маха, не е вафлата ТРОЯ.
Лимче аз нещо като адвокат ти се явих, ама нали си на караоке
4 табати една след друга, общо 16 мин
....
Брутално. Исках да си изплюя дробовете. Бърпетите ми взеха здравето - много задъхващи! Толкова ми беше тежко, че тотално се омотах колко по 20 сек са минали...На първите 2 серии коремни преси ми се гадеше адски много.(още не можех да понормализирам дишането от бърпетите) Но не се предадох! Изкарах ги до края.
......
Браво! Много вдигаш летвата - 16 Мин Табата!!! Хм, май засега мен 4те ми стигат ;)
Абе, Славко, ТРОЯ = трици, ръжени и овесени ядки :-) Ама съм подвеждаща, нали? Хахаха
Боклучавата вафла ТРОЯ не бих я яла - по скоро някой шоколад бих изпраскала.
И..ядките не ща да ги махам...стомахът ми став амного мързелив без тях :red:
На 24ти славко само да се обади и с удоволствие ще го видя...че и някой кросфит комплекс може да ми покаже как се прави ;) Ама и аз ш’ти покажа ;)
П.П. Дивичка, мерси за защитата :-)
Мнението беше редактирано от Limka на 18.04.09 21:57.
Браво! Много вдигаш летвата - 16 Мин Табата!!! Хм, май засега мен 4те ми стигат ;)
Миши, бе те и на мен 4ри ми стигат...ама т’ва е доста по-различни..сменят се уоражненията..и все пак, е в пъти по-гадно от табата с тръстъри или клекове само, например (щото такива съм правила)
Христос Воскресе и от мен!
Да си кажа и аз набързо празничните прегрешения. Започнаха от събота още :)
В караоке кръчмата не се разминах само със салата, пиле и малко вино... Салата - ок, пилето беше със сметана и сирена, виното беше червено и го заковах на 1 л :) Последваха козунаци, шоколади, бисквити...Абе...яко омазване. Вечерта не успях да спя от преяждане и болки в стомаха...Но пък ми беше готино и никак не гузно!
Вчера продъжих в същия дух - закуска за шампиони от 4 парчета козунак с прясно мляко. Времето беше страхотно и преди обяд се измъкнах за едно кросче на зелено...по-скоро леко раздвижване отколкото истинска тренировка...След това като метнах едни салати, катък, питка, агнешко месо (пренебрежително малко). Малко почивка и разходка, следва един шоколад. Пак малко почивка и дойде ред на няколко chicken nuggets с парче от питката на баба.
Толкова. Мнооого яко навреждане (не зареждане) . Но веднъж е Великден и си изкарах хубаво.
Днес съм в график пак и отивам да тренирам. До скиф!
В караоке кръчмата не се разминах само със салата, пиле и малко вино... Салата - ок, пилето беше със сметана и сирена, виното беше червено и го заковах на 1 л :) Последваха козунаци, шоколади, бисквити...Абе...яко омазване. Вечерта не успях да спя от преяждане и болки в стомаха...Но пък ми беше готино и никак не гузно!
Вчера продъжих в същия дух - закуска за шампиони от 4 парчета козунак с прясно мляко. Времето беше страхотно и преди обяд се измъкнах за едно кросче на зелено...по-скоро леко раздвижване отколкото истинска тренировка...След това като метнах едни салати, катък, питка, агнешко месо (пренебрежително малко). Малко почивка и разходка, следва един шоколад. Пак малко почивка и дойде ред на няколко chicken nuggets с парче от питката на баба.
Толкова. Мнооого яко навреждане (не зареждане) . Но веднъж е Великден и си изкарах хубаво.
Готин Великден с готина храна. Кефиш
20.04.09
17:52
И аз пренебрегнах агнешкото - чофнах 2 мръвки - страхотно беше, но просто не си падам много. Повечко на салатки, по 2 яйца на ден - не повече, демек: както обикновено ... Домашния козунак с ядки и стафиди на мама (поръсен със сурово кашу;)) - по 2 парчета на ден. Доволна съм като цяло ...
Здрасти, хора!
Отбивам се да си кажа, че потренирах вчера и днес...Храната - мнооооо зле...отново...то при мен като почне освинването и ...спиране няма. Особено като съвпадне и с подходящото време на месеца..Мамка му!
Надявам се от утре да вляза в час...но...хлапето на много близк априятелка става на годинка - съмнявам се, че ще мога да изклинча без торта... Да видим!
Тренировките - много яки
20.04.09
- широк клек - 5 х 4 х 60 кг (+ 2 загряващи на 20 и 40 кг)
- лежанка от полулег - 4 х 6 х 40 кг (+ 1 загряваща на 2- кг)
- гребане - 4 х 20 х 20 кг в суперсерия с:
- добро утро - 4 х 5 х 20 кг
- отпади - 5 х 4 х 45 кг
- трицепс на скрипец с въже - 4 х 20 х 10 кг
3 кръга от
- крънчове х 30 бр
- странични крънчове х 20 бр. страна
- повдигане на крака и таз от лакътн аопора х 25 бр
5 мин умерено на колело; 10 мин интервали 30 сек : 30 сек колело; 5 мин умерено
15 мин степер
Кръстът ми се държа повече от чудесно. Даже не ме болеше/ боли!
Днес, 21.04.09 - Кросфит
Мечката
5 серии х 7 бр силово обръщане + преден клек + пуш преса + заден клек + пуш преса
2 серии х 25 кг
2 серии х 30 кг
1 серия х 35 кг
В този ред. Изтръпнаха ми ръцете и краката в последните 2 серии от зор чак :)
- Мелница с 5 кг диск - 4 х 20 / страна
- коремно избутване с 20 кг лост х 20 в суперсерия с
- крънчове х 20 бр
Суингове с 15 кг - 10 х 10 бр през 10 сек почивка
5 мин умерено на кростренажора, 10 мин интервали 30:30 сек, 5 мин умерено
20 мин бързичко на степера
Днес кръстът ми малко поотмаля. Предполагам от обръщането. Но вече го водя здрав :-)
Хайде сега да ми се понакарате малко да вляза в час и с храната, че беснея на безочивто си и слабостта си! Моля!
Мнението беше редактирано от Limka на 21.04.09 18:27.
Супер, че кръста е добре, но си имай едно наум... :)
А до тортичкака, хапни едно по-малко парче и ако имаш под ръка изяж няколко екстр. филийки да понамалиш инсул. шок.
2 серий на 30, после на 35…бравос бравос. до събота те искам на 50..:)))))))))))
Ехо, Лимчо здрасти, тук съм вече....УРААААА :)
Радвам се за кръста ти, но все пак внимавай с него :)
Лим, тези ти писания до сущ са като мойто не зареждане, ами презареждане събота и неделя. Но не съжелявам, чувствах се ОК, щастлива, всичко си влезе в ритъм от понеделник :)
А и тези емоционални сътресения които изживях понеделник и вторник, ме накараха дълбоко да размисля кое е най-важно за един човек :)
Така че, поздрави от мен Лимчо, ще тренираме яко и това е :)
Хайде.....
Опи, хей ма на!
Дойде време да се отчета пак. Мина ми мрънкащия и хленчещия период. Пак съм в режим. Миналата седмица се чумерих, кривих, ядосвах...ама...к’вото нило-било. Да съм мислиха, докато набивах.
Има много демидж от неколкодневния Великден...общо взето се върнах месеци назад - (за сведение, бутчетата ми в момента са 61 см и не искат да помръдват).
Ще пия бърнър. Силен бърнър - вероятно Огънче. Купих си и няколко хапчета Viper (сега ги пробвам, доста енергизиращо ми действат)
Тренировките през изминалата седмици бяха яки, всички до една. Така и не се наканвах сутрин да бягам (вероятно затова и се кривих толкова)
22.04.09
- класически клек, до хоризонала 65 кг – 5х4
- тяга с изпънати крака – 55 кг 5х5
- флайс от полулег 2х10 кг 4х6
- лодка с 35 кг – 3х15
- коремно избутване с 20 кг 4 х 20 в суперсерия с:
- крънчове х 20
крос тренажор: 5 мин умерено - 15 мин интервално; + 20 мин умерено
23.04.09 - беше предвидено за почивен ден, но не се стърпях и направих следното вкъщи:
- 50 клека, 50 бърпета, 50 лицеви опори за 6:37 мин
- 10 бърпета, 20 клека, 30 mountain climbers, 40 flutterkicks, 50 напада
- 30 мин колело бързичко
24.04.09
Трябваше да тренирам тежко, но бях в ужасна дупка. Пропуснах и мързелувах и се депресирах.
25.04.09
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
- трастъри с 30 кг
- предни клекове с 30 кг
- бърпети - с лицева опора, не на колене
3 кръгчета от:
- 10 добро утро с 30 кг
- 20 суинга с 15 кг
- 30 коремни преси (abmat sit-ups)
10 Мин колело бързичко
26.04.09 - пак трябваше да е почивка, но взех едно хапче от Viper и такава енергия ми дойде, че...
Колело:
5 мин умерено
30 мин интервали 30:30 сек
5 мин умерено
Храната през последните 5 дни беше мноооого НВД, между 1800-2200 ккал, от които 50-60 гр въглени, набавени от трици (30-40 гр) и зелении.
От днес вдигам малко въглехидрата, ще гледам да го докарвам до стограмка.
Ами...това засега. Ставам пак редовна ;)
27.04.09
07:34
Липсваше ни ;-)
27.04.09
08:20
Хайде Лимка цялата банда от знайни и незнайни войни сме с теб !!! Давай само напред и нагоре. Всеки понякога има нужда от разпускане, важно е, че отново си на Дансинга :)
Лимче, добре дошла. Изкърти ги тия лошотии с тренировки и добро настроение
Абе, хора, аз съм си пушка!
При мен бурята беше миналата седмица ;)
Затова и зачезнах - предпочитам хората да ме виждат усмихната, надъхана и енергична, а не хленчеща и мрънкаща ;)
Пък ся като си взема един як бърнър...малииии..изтребител ще стана ;)
Благодаря за подкрепата! :)
Мнението беше редактирано от Limka на 27.04.09 14:57.
Абе, хора, аз съм си пушка!
При мен бурята беше миналата седмица ;)
Затова и зачезнах - предпочитам хората да ме виждат усмихната, надъхана и енергична, а не хленчеща и мрънкаща ;)
Пък ся като си взема един як бърнър...малииии..изтребител ще стана ;)Благодаря за подкрепата! :)
И аз съм тъй, като съм крива не пиша и не говоря с хора. Даже и себе си не понасям
утре на скайпе-то ще ти споделя едно упражнение...да пробваш и после ще издаваш на другите. фокусираме се на долната част на тялото, нали...:))))
утре на скайпе-то ще ти споделя едно упражнение...да пробваш и после ще издаваш на другите. фокусираме се на долната част на тялото, нали...:))))
Вече чакам с нетърпение ;)
Вчера, 27 Април - много готин ден - започна много яко, завърши още по-яко :)
За добро утро си взех един Вайпър вместо кафе. Последва сутришен крос по стандартен маршрут покрай плажа и в Морската градина. Еми....имах чувството, че бягам супер бавно, а си подобрих времето с около 5 мин. Много силно ми влияе на енергийните нива тази Усойница ;)
Другата тренировка:
- плиета 5х4 (40 кг) с 2 загряващи серии на 20, 30 кг
- набиране, подхват - 5х4 - малко, но от сърце. Чисти. не успях да стигна отказ, но бях много близо до него в последната серия.
- кофички - тука е мнооооо зле работата - 3, 2, 2, 2
- глутеус преса - 5х5 - 50 кг (толкоз има магазина, иначе аз може и още) в суперсерия с:
- повдигане на таз и крака от лакътна опора (трябва да взема да вися вече) - 4х20
- тяга с опънати крака - 5х5 (60 кг) съз загряващи на 20, 40 кг
- странични хиперекстензии - 2х25/ страна
30 мин на кростренажора, бързичко.
Доволно беше. Този път уцелих колко точно да се натоваря и не успях да се претрепя... Не мисля, обаче, че имаше някаква ‘остатъчна’ енергия от the magic pill :)
Хапване:
6.00 - Вайпър
7.15- 7.55 - КРОСче
8.30 - 3 с.л. трици, 1 с.л. ленено семе, 250 гр кисело мляко 2%
11.00 - 250 гр цедено кисело мляко (тоя път беше Бор Чвор, мега гадно, не си купувайте!)
12.45 - пилешко филе 150 гр (в печено състояние), зеле с моркови
17.15 - 2 филийки Finntoast, намазани с Exquisa, сирене чедар, малко синьо сирене, краставички
17.30 - Кафе
18.45 - 20.00 - ЖЕЛЕЗА
20.30 - 150 гр извара с какао, кокосови стърготини, стевия
22.30 - 1/4 печено пиле (бяло месо + крилце с малко кожа), марули, маслини
23.30 - възглавница :)
Напоследък забравям да си пия лененото масло :( Трябва пак да си създам навик. Освен това и някакви витмаинки трябва да си взема. От женските на ON бях много доволна, ама...не ми се дават толкова пари за витаминки сега... Нкяой да препоръча нещо за спортуващи мацки?
Нещо много интересно констатирах вчера, докато обядвах: Откакто смятам калории и стриктно контролирам инпут-а (т.е. от края на лятото мин година), всъщност нямам никакъв прогрес - играя си на +/- 1-2 кг/см. Странно,а? Извод: КАРДИНАЛНО СПИРАМ СЪС СМЕТКИТЕ!!!
Ми..да се мятам пак да бягам, а?
УсмиФки и много слънце!
Мнението беше редактирано от Limka на 28.04.09 06:32.
Голяма си сладурана Лимчо :) супер :) надявам се да си се изкефила максимално на сутришното слънце в Морската, аз го направих, рано рано сутринта :) кеф и то голям :)
Днес ще се усмихвам повечеко :)
28.04.09
09:15
Лимка, има ли витамини PERFECTIL в БГ?
Водят се за коса/нокти/кожа.
Действат ми невероятно.
Лицето ми се изчиства моментално (след седмица прием), засиява направо.
В UK са витамини номер 1.
Поне още 3 мои приятелки ги пият - същият отзив.
Аз съм с проблемна кожа, която става доста хубава, а една от приятелките ми е с доста хубава кожа, която от витамините става просто невероятна.
За сметките - ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
Аз на този етап не мога да се откажа от тях, важни са ми, но какво правя - хапвам през деня каквото/когато искам, и след вечеря въвеждам - хем се следя, хем не се затормозявам прекалено, само мъничко ;-)
Мнението беше редактирано от Denichkata на 28.04.09 09:18.
28.04.09
09:38
Специално ги снимах.