21.10.09
08:11
20/10
Само ‘рънъ
07:30 - яйчица с масло и зеленчук
12:00 - свинска вратна, броколи
20:30- пъстърва на тиган изпържена в масло, салата от китайско зеле и домати
Не се залъгвайте - това че не е супер разнородна, не значи че ям малко - пържолата беше поне 200 гр, рибата и тя. И по този повод приятеля ми каза - “Не съм виждал друга жена да яде колкото теб и да е такъв глист”. Много мило - сега ме оприличиха на глист :lol:
Много мило - сега ме оприличиха на глист :lol:
И мене много ме разсмя :) .
Ама така е, като ядеш чиста храна, която веднага се усвоява от организма и му служи за енергия, а не е някой джънк дето да се чуди какво да го прави и естествено отива маЦ на мас ;-) .
Мнението беше редактирано от maria на 21.10.09 08:25.
22.10.09
07:08
21/10
07:30 - 2 яйца, масло и зеленчук
12:30 - свинска вратна, салата от броколи със сметанов сос
20:00 - пилешка супа с 1 крило, дроб+месо на тиган, зелена салата
Трен:
Военна преса 27 2х5, 25 1х5
тяга 80 кг 2х5 - откровено леко със смесен хват, с надхват пък изтървам лоста, 85 2х5 пак леко със смесен хват. Оттук нататък ще стоя на 80-85 кг и няма да качвам докато не успея да направя 3х5 с надхват.
ренегатско с преса 12.5 1х5, 10 2х5
напади 55 1х5 (кофти техника), 50 3х5 (добра техника ама ми е леко), само с лост 2х5 (пак за техника) Оттук нататък ще почвам нападите с 1 серия замо с лоста да коригирам техниката, че нещо много се извъртам
Knee to elbow 3х10
Лицеви на пейка 4х5
Вчера не знам защо реших да се претегля - 61,3 с дрехите. :long: Аз уж се опитвам да запазя кг, пък то....
Какво имаш предвид “ренегадско с преса”? А лицевите на пейка, значи че краката или ръцете са ти на пейката?
:)
22.10.09
09:28
Лицевите - ръцете, чакай аз нормална лицева на под сигурно мога 1 макс 2 чисти да направя. Пък краката да с ами на пейка - догодина. Ренегатското с преса - от крайната позиция на гребането завърташ таза наляво/надясно, вдигаш ръката и правиш раменна преса право нагоре. Тоест в краина позиция - едната ръка е върху дъмбела, краката на пода, а другата ръка (която пак държи дъмбел) сочи право към тавана. Не мога да намеря клипче да ти го покажа.
Мерси. Разбрах те за ренегадското, браво за килограмите, аз с 8 си прецаках рамото :( и още не смея да го правя по този начин. За сега се задоволявам с ренегадско с лицева опора, когато искам да дам малко повече зор.
Мнението беше редактирано от Margi на 22.10.09 09:32.
22.10.09
09:56
http://img251.imageshack.us/img251/4140/renegaderowandpress.jpg
22.10.09
10:00
Мерси Цецо :)
Мерси. Разбрах те за ренегадското, браво за килограмите, аз с 8 си прецаках рамото :( и още не смея да го правя по този начин. За сега се задоволявам с ренегадско с лицева опора, когато искам да дам малко повече зор.
Ехе, това си е талант - как успя? Каква ти е позицията на ръцете при ренегадското и при лицевите?
22.10.09
11:21
Ехе, това си е талант - как успя? Каква ти е позицията на ръцете при ренегадското и при лицевите?
Е що бе - ако можеш да правиш лицеви на под не е толкова трудно - ръцете са на гирите и при лицевите. Правиш лицева, гребеш.
Талант да се прецаквам ли ;) ...ами успях, по принцип дясното рамо ми прави номера от време на време, аз се правя че зе забелязвам.
Нещо такова: http://www.youtube.com/watch?v=4GaAxCCU3Ms
Е що бе - ако можеш да правиш лицеви на под не е толкова трудно - ръцете са на гирите и при лицевите. Правиш лицева, гребеш.
Хехе, Венци - аз имах предвид, че е талант да си прецакаш рамото/глезена/китката или каквото и да е друго - значи нещо изпълнението не е било наред и/или тежеста е била прекалено голяма :)
22.10.09
11:34
Хехе, Венци - аз имах предвид, че е талант да си прецакаш рамото/глезена/китката или каквото и да е друго - значи нещо изпълнението не е било наред и/или тежеста е била прекалено голяма :)
ААм чета си аз :) Все пак съм бивша блондинка не забравяйте. Тя Маргото ти е отговорила - прекалено бързо. Но може и да е комбинация от много бързо с тежко и тогава вече става....
Ами тренировките ми са доста бързи и интензивни, така че не предполагат много големи тежести и с тежко няма как да се контузя :)
Сори за спама из дневника ти.
23.10.09
09:41
22/10
08:00 - овесена каша с масло, мед и орехи (овесът се накисва във вода и 2 сл кис мляко за през нощта и после се вари), чаша прясно мляко - закуска за шампиони
12:30 - дроб +лук+масло, броколи
20:30 - 2 яйца, масло, пилешко месо
24.10.09
08:19
23/10
08:00 - 2 яйца с много масло, чаша прясно мляко
12:30 - свински джолан, гъби с масло
20:30 - пилешко бутчИ, зелена салата
трен:
Набиране - 3,2,2,2 ебаси, пак паднах на 3
странична преса 10 кг - 4х5
обръщане + преден клек 37 кг - 4х5
лежанката на Милко 12.5 кг 1х5, 10 кг 3х5
Изтласкване 27 кг -4х5
коремни 27 - 3 серии
лицеви на пейка 4х5
Надолу надолуу надооооолууууууууу, камъните падат - според Мария е защото съм загубила много мазнини. Пък мен ‘ич ми не дреме - чувствам се супер, здрава съм, кефя си се. Туй самочувствието е голма раота да знайти.
Здрава?! Ама и ти си като мене, без цикъл, да се стягаш, ей.
Аз поне не планирам да имам повече деца, ама ти ще имаш.
Качи малко мазнини, ЖЕНА СИ!!
П.П. Шит, ама изглеждаш дяволски добре.
24.10.09
09:59
Жена съм, макар и обезмаслена. Цикълът само ще си дойде, поканила съм го най-официално вече
“Като спреш да изпитваш потребност да си мериш гънките и въглехидратите
ще направиш място в съзнанието си за други хубави неща” - Лазар Радков
“Обаче ще ти издам една тайна - като спреда ти пука за калипера и за въглехидратите - ще станеш доста по-хубава” - Пак Лазар
24.10.09
10:03
По едно време не ти ли бяха дошли гостите от Червен бряг?
Не отричам, че е възможно да се чувстваш здрава и в перфектна форма, но липсата на цикъл си е серозна аларма на тялото, че нещо не е в ред.
24.10.09
10:07
По едно време не ти ли бяха дошли гостите от Червен бряг?
Не отричам, че е възможно да се чувстваш здрава и в перфектна форма, но липсата на цикъл си е серозна аларма на тялото, че нещо не е в ред.
Ахъм, август - да, септември цък, октомври още не е приключил.
Знам че е аларма, ама знам и че не искам да пия противозачатъчни или каквито и да е хормонални продукти. А сега кажи ко да прайм?
24.10.09
10:09
Не съм специалст, даже грам не разбирам от тези проблеми.
Според мен - пълни изследвания + специалист ииии късмет. Аз също не бих ти препоръчвал да пиеш противозачатъчни или хормонални shits. Не мога да разбера как може да има жени, които гълтат противозачатъчни все едно Orbit…
24.10.09
10:16
Според мен - пълни изследвания + специалист ииии късмет. Аз също не бих ти препоръчвал да пиеш противозачатъчни или хормонални shits. Не мога да разбера как може да има жени, които гълтат противозачатъчни все едно Orbit…
Може, всичко може. Който каквото си направи сам, никой друг не може да му го направи. Пият ги щото има кой да им ги изписва. Отиваш на лекар, казваш искам хапчета - немаш грижи, вече дори и изследвания не ти правят - директно те обзавеждат с рецепта за Ясмин или Ясминеле или което и да е друго хапче, чиито производител дава комисионна на доктора (ако не знаете фармацевтичните фирми плащат на докторите % от продажбите на лекарства, които направят). В някои кабинети дори за твое “улеснение” доктора продава сам въпросните хапчета - да не се разкарваш до аптеката, не за друго.
Изследвания правих, всичките “специалисти” ми дават хормони. Ми няма да ги пия пък. Ай сиктир :smirk: Ако ще да идва.
24.10.09
10:28
Венци, аз съм същия случай като теб - август ми дойде, но от тогава - нито следа. Навсякъде ти казват - прогестерон/утрогестан или противозачатъчни. Да, ама като си се убедила колко са “полезни” в последствие - как да ги пиеш? По-добре да чакаш, макар че си е кофти. Не знаеш кога точно и само се надяваш.
Аз искам да те питам - ти нали започна хомеопатично лечение, Милко ти беше казвал някакви лекарства? Продължаваш ли да ги приемаш?
ПП: Имах една “бабина” рецепта, ако имаш интерес мога да я изнамеря, понякога са очудващо ефикасни.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 24.10.09 10:29.
24.10.09
10:37
Венци, аз съм същия случай като теб - август ми дойде, но от тогава - нито следа. Навсякъде ти казват - прогестерон/утрогестан или противозачатъчни. Да, ама като си се убедила колко са “полезни” в последствие - как да ги пиеш? По-добре да чакаш, макар че си е кофти. Не знаеш кога точно и само се надяваш.
Аз искам да те питам - ти нали започна хомеопатично лечение, Милко ти беше казвал някакви лекарства? Продължаваш ли да ги приемаш?ПП: Имах една “бабина” рецепта, ако имаш интерес мога да я изнамеря, понякога са очудващо ефикасни.
ахъм, пинитол (който не намерих в БГ) и хомеопатичния Лутеин, дето го пих пих и кво - нищо
Давай бабините. Честно казано напоследък не му обръщам внимание, че го няма. Имам си други неща на главата и съвсем съм забравила. Макар че наскоро сънувах чудото :) Хаха, може би ще идва и ми дава сигнали - да го чакам :lol:
24.10.09
11:16
Като се прибера в София ще разровя тефтерите. До колкото си спомням - доста билки имаше в рецептата.
Хаха-да, понякога сънищата се оказват реалност :)
Момичета, проблемът с нередовният цикъл е всеобщ. Няма да е зле да си отворим тема в подходящия раздел и там всеки да вписва опит, ‘бабини’ рецепти и такива разни неща ;-) .
П.П. Мен пък ме наболява корема, да не би пък да ми идва?! И аз му направих официална покана с няколко дневно всякакво хапване без да се ограничавам в калориите....
Мнението беше редактирано от maria на 24.10.09 12:20.
Мен (да чукна на дърво ;) ) за сега ме е подминал всеобщия проблем, и разликата между мен и вас, която ми се набива в очи е храненето. Не ме разбирайте погрешно, не се опитвам да кажа че вие сте криви, а аз- права, нито съм специалиста, който да поставя диагнози, но нито за момент ли не се замисляте, дали организма не се изхабява от режими и лишения? Доколкото съм в час с вашите навици, Венци и Вероник почти напълно се лишават от въглехидрати и редица микронутриенти, като в същото време на тялото му се налага да изчерпва повече и повече от въпросните запаси. Мария системно подлага тялото си или на крайни недоимъци, или безумни излишъци. Мисля, че ще ви е доста трудно да излъжете тялото си че може да съществува успешно без редица вещества, които са му необходими. От години съм спряла да мисля че храненето е в основата на успеха към красиво тяло - това е за хора, които не умеят да тренират (тук съм сигурна че ще бъда освиркана ;) ). Венци, тренировките ти са добри - заложи на тях.
Според мен - пълни изследвания + специалист ииии късмет. Аз също не бих ти препоръчвал да пиеш противозачатъчни или хормонални shits. Не мога да разбера как може да има жени, които гълтат противозачатъчни все едно Orbit…Може, всичко може. Който каквото си направи сам, никой друг не може да му го направи. Пият ги щото има кой да им ги изписва. Отиваш на лекар, казваш искам хапчета - немаш грижи, вече дори и изследвания не ти правят - директно те обзавеждат с рецепта за Ясмин или Ясминеле или което и да е друго хапче, чиито производител дава комисионна на доктора (ако не знаете фармацевтичните фирми плащат на докторите % от продажбите на лекарства, които направят).
Хехе, Ескапелето се продава даже и без рецепта :) Но при свършен факт (а.к.а спукан презерватив) според мен е по-добро решение, отколкото бебе или аборт - всеки си има глава на раменете - да я троши както намери за добре ;) Проблема наистина е, че има момичета които ги пият все едно са дъвки Орбит :)
Мен (да чукна на дърво ;) ) за сега ме е подминал всеобщия проблем, и разликата между мен и вас, която ми се набива в очи е храненето. Не ме разбирайте погрешно, не се опитвам да кажа че вие сте криви, а аз- права, нито съм специалиста, който да поставя диагнози, но нито за момент ли не се замисляте, дали организма не се изхабява от режими и лишения? Доколкото съм в час с вашите навици, Венци и Вероник почти напълно се лишават от въглехидрати и редица микронутриенти, като в същото време на тялото му се налага да изчерпва повече и повече от въпросните запаси. Мария системно подлага тялото си или на крайни недоимъци, или безумни излишъци. Мисля, че ще ви е доста трудно да излъжете тялото си че може да съществува успешно без редица вещества, които са му необходими. От години съм спряла да мисля че храненето е в основата на успеха към красиво тяло - това е за хора, които не умеят да тренират (тук съм сигурна че ще бъда освиркана ;) ). Венци, тренировките ти са добри - заложи на тях.
Последните (хм, може би вече 7) години и аз нямам никакъв проблем, а откакто тренирам пак - се храня ниско-въглехидратно (с малки изключения) - с тази разлика, че ям всякакви зеленчуци и то на корем и поне по плод на ден, и не съм изключила млечните
Доколкото си спомням, проблема и при двете е от преди да минат на ВМ, така че не мисля, че причината е в храненето - но при всички положения е най-добре да се намери първопричината и да се премахне тя, а не да се пият медикаменти (аз съм скептично настроена и към хомеопатията в случая) - тъй че и двете (Венци и Ви имам предвид, при Мария е ясно, че е от недохранването)- помислете откога са ви проблемите с цикъла, какви са били хранене, здравословно състояние/тренировки, навиците, сън, ако щете и събитията около вас (възможно е да се дължи и на стрес), когато са започнали проблемите с цикъла ...успех и на двете и стискам палци всичко да е наред :)
Проблема винаги е стрес под някаква форма. Недостатъчно хранене, прекомерно трениране, прекалено вманячване, нисък процента мазнини за конкретната дама а не като цяло, емоционални проблеми. Намираш причината и работиш върху нея. Не е лесно да я намериш обаче. И все пак аз си мисля че ВМ и тези тренировки провокират мъжките хормони а на Венцито единия беше завишен. Венци, пробвай около датата на цикъла да тренираш по-малко и да хапваш повечко комплексни въглехидрати, може пък да подейства. Стискам палци много
25.10.09
05:08
Дива, добра идея :)
24/10
07:30 - овесена каша с мед масло и орехи
12:30 - дроб със сланина, гъби
19:30 - пилешки гърди, зеленчуци (лук + чушки, моркови), зелена салата
Днес ще има Кросфииииииииииит
26.10.09
09:16
25/10
08:30 - хляб мед и масло, 1 чаша домашно мляко
15:00 - боб с наденица, хляб
20:30 - пак като закуската
Много съм глупава - знам си аз да не ям вългехидрати вечер ама на лакомия. Сутринта се събудих с ебати подутото лице - Митко ме оприличи на миеща мечка. Имам градация - от глист на миеща мечка :-)
ТРенировката - 1 час кросфит - комбинации от планкове, суингове, клекове, лицеви, гребане. Беше в група и нмого много не си давах зор да запомня какво точно правих. Но бече супер. Кросфит в група е мнооооо яко :) ХУбава неделя беше.
ПП. Бобът е био, хлябът сама си го изпекох без мая, млякото маслото и меда са качествени
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 26.10.09 09:17.
Ах, че мило ми стана като четох блога,,,размечтах се и откраднах рецептата
27.10.09
08:42
Slav - ами къв, като за начинаещи (група сме, и повечето досега само са учени на движенията), имаше нещо от сорта на
6 кръга за време:
суинг с 1 ръка х5 на ръка
лицеви на колене х 10
бърпети х10
и разни тем подобни.
Дивичка - супер, пиши как е станал - моя стана доста хрупкав и няма нищо общо с вкуса на обикновения хляб. Забравила съм да пиша, че за 13 чаши брашно трябва да използваш около 1,8 литра квас - по принцип за 7 дни се получава горе долу толкова или дори малко повече. Тази седмица ще се опитам да е малко по-лек и ще използвам пшеница за кваста :)
26/10
07:30 - кефир (след като се събудих подута от въглехидратното си пиршество, направо не ми се ядеше)
12:00 - свинска пача желирана - най-доброто лекарство за стави
19:00- зелена салата, суджук от дивеч, свински джолан, червено вино
Трен:
скрипец 42 кг -4х5
Пуш пул - 32 кг 3х5
напади 50 кг - не ме затрудняват изобщо, но работим върху техниката по-сериозно, че нещо все извъртам таза - 5х5
коремни “27” - 3х30
Закъснях за тренировката и разбира се трябваше да я съкратим малко
28.10.09
15:49
27/10
07:30 - 2 яйца, домашен craime fraiche (като заквасена сметана но е с над 35% мазнини), зеленчуци
12:30 - зелена салата, козе сирене (био), 3 яйца, масло
19:30 - пилешко бутче, зелена салата
29.10.09
06:55
28/09
07:30 - 2 яйца с масло и зеленчуци
12:30 - пача ;)
20:00 - агнешка супа, сьомга на тиган с кокосово масло, зелена салата
тяга - 1х5 50м 1х5 60, 4х5 65 надхват всичко - умишлено свалихме толкова много, за да ми заякне хватът. Иначе 65 кг не ги усещам грам
ренегатско с преса 10 кг 3х5
скрипец - 45 кг 4х5
гудморнинг 50 кг 4х5 - леко леко :)
коремни - ножици - 4хотказ
Цял ден местне на мебели .... разказа ми се играта, а днес ме очаква същото
02.11.09
15:06
Не ми се тренира. Тази сутрин за първи път се успах и не отидох на тренировка. Храната последните дни е много, макар и качествена. И в дневника не ми се пише. Много лични проблеми.
Всички имаме такива моменти, пренавила ти се е пружинката, та ти всекидневно имаше тренировка, я тежко, я кросфит, я местене и пренареждане на мебели. Стискам палци по-скоро да си изчистиш проблемите (няма страшно ;-) !!), да си починеш и да се завърнеш тук, наш’то си Венци.
Едно много смешно клипчеее: http://www.vbox7.com/play:d5a81ceb :lol:
Цунки и горе главата!!!!!!!
Мнението беше редактирано от maria на 03.11.09 10:48.
Не ми се тренира. Тази сутрин за първи път се успах и не отидох на тренировка. Храната последните дни е много, макар и качествена. И в дневника не ми се пише. Много лични проблеми.
Ехе, горе главата :) Не може само напред и нагоре - всеки има и кофти моменти, иначе няма как да оценим добрите ;)