02.01.09
12:15
Здравейте на всички,
четох, четох и реших и аз да се включа, че направо и дневник да си направя.... нещо като New Year’s resolution се получи май. Както и да е, аз съм Венцеслава Атилова, причтно ми е. Ето защо започнах да пиша:
На 22 години съм, и допреди 1 година винаги съм имала проблеми с теглото. Висока съм 175 см и в момента тежа нчкъде около 63-4 кг (Коледно добре се омазах), но през годините съм варирала от 58 до 80 кг. Теглото с което съм най-щастлива е 58-9 кг. Мерките ми са:
Х - 95
Т- 73
Б - ох ужас срам ме е - 85 см ....
Знам, че доста от вас ще кажат, че това са едни доста сносни мерки, то и аз така си мислех, докато не видях ето това : http://bodyspace.bodybuilding.com/ChickenTuna/
Това, дами и господа е Chicken Tuna, на 41 години. Не можах да повярвам как жена на тези години има такова тяло. И се вдъхнових. Искам такъв корем. И точка. Тук всъщност е време да кажа, че коремът е най-нехаресваната ми част от тялото. Ако трупам мазнини, то е там. Даже и на 58 кг пак си имам леко коремче. И така поставям си цел:
1. Да премахна качените килограми от Коледа
2. Да намаля общия процент мазнини в тялото си
3. Да постигна релеф (което яе стане като премахна мазнините де)
Имам доста богат опит в свалянето на кг, а съм и много упорите ако реша нещо, така че дръжте се!!!!
Относно спорта: благословена съм приятелят ми да е фитнес инструктор, та поне имам кой да се грижи да мен и да следи прогреса ми. Тренирам 4-5 пъти седмично с тежести като 3 пъти в седмицата павч кардио след тренировката с тежести. Обожавам фитнеса, тренировките не са изобщо проблем за мен. Точно в момента не мога да ви напиша една примерна тренировка, заяото всеки път е различно (имам си персонален тренъор йеее), но общо взето най често правя:
Клек с 45 кг 5х5
Сумо тяга 30 кг 3х5
екстензии с пудовка 32 кг 5х5
face-pull с 13 кг 3х5
скрипец 35 кг 3х5
коремно избутване с дъмбел 10 кг 5х5
повдигане на крака 3х15 ако е без тежест или 3х5 ако е с дъмбел 6 кг и държа по 5 сек.
арнолд преси 8 кг 3х5
И май това е, не ми е особено дълга тренировката, упражненията варират, но това май са тези които правя най-често. Днес ще тренирам отново и ще ви пиша точно какво съм правила.
Храненето всъщност ми най-големия проблем (както и на всички други). Сега започвам НВД, яе е чудесно ако някой може да ми помогне да изчисля по колко грама протеини и мазнини на ден трябва да поемам. Иначе ще ви напиша какво смятам да консумирам днес:
Закуска 8:30ч : омлет от 2 яйца, кашкавал (около 30 гр), сирене (пак толкова), филе
11:00 - 150 гр филе ( свинско)
13:00 - 150 гр пилешка пържола на скара, зелена салата с краставици и натрошени орехи, около 30 гр пушено сирене
15:00 - кисело мляко 150 гр
17:00 - протеинов шейк (в 18:30 някъде ще тренирам)
20:30 - зелена салата, телешко бонфиле на скара, сирене
Все още е 14 ч. така че да се надявама, че ще го спазя.
Не взимам никакви суплементи освен някакви мултивитамини, отворена съм и за препоръки относно тях.
Ами май е това засега, то се получи доста дълъг пост, яе потърся и снимков материал да кача....
Хайде поздрави и лелеле ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА, дано на всеки се случи това, което си е пожелал.
Темата беше редактирана от Венцеслава Атилова на 12.01.09 14:11.
03.01.09
09:15
Здравейте отново,
вчера успешно преминах първия си ден на НВД, успях да спазя написаном с изключение на товам че вечерята ми беше:
салата с домати, краставици и запечено сирене халумни
скумрия на плоча с няколко резена запечени тиквички и патладжани
Това беше около 20:30
В 22:30 изядох половин чаша кис. мляко със степче
И си легнах към 00:30.
Тренировката: вчера беше много леко
клекове
1х5 20 кг
1х5 30 кг
1х5 40 кг
2х5 50 кг
екстензии
4х5 20 кг
странични планкове
3 х 1 мин на страна
повдигане на краката от стойка с дъмбел 5 кг
5х5 със задържане по 5 сек във въздуха.
15 мин колело
Като цяло вчера мина добре, малко ме болеше главата следобед, мисля, че е от въглехидратен глад, и днес ще включа малко повече въглехидрати към 2та закуска. Като гледам вчера май съвсем съм ги изключила.
Днес станах малко по-късно и закуската ми беше следната:
9:30 - омлет от 2 айцам 40 гр. пуешко филе, 30 гр сирене, малко лук и чушка.
Планирам да отида на спининг по обед - искам да увелича кардиото максимално.
АААА замалко да забравя - претеглих се 61.5кг което значи че съм качила 2.5 кг. Не е чак такава болка за умиране. Както и да е за мен килограмите нямат такова значение колкото цялостната визия на тялото - а на мен това не ми харесва.
Зачетох се в книгата Ултраметаболизъм - някой да сподели мнения по въпроса?
Обмислям и да направя един цикъл Animal cuts, виждам доста добри ефекти от него върху мои близки.
Поздрави на всички, ще се радвам ако някой се включи със съвети и препоръки
Добре дошла! ChickenTuna има тяло, което се постига НЕ само с правилен хранителен режим и добавки. Поне така мисля аз, съдейки по леко възмажалото и лице ;) Поздравления иначе за набелязаната цел, приеми критиката ми към ChickenTuna като още по-голяма мотивация за теб да постигнеш това без стероиди. Относно НВД-то, има калкулатор на сайта за изчисляване на калориите, а също така и таблица на хранителните стойности. Нека те ти бъдат ориентир.
П.П. http://forum.bodybuilding.com/photo/showphoto.php?photo=3521043&ppuser=90794 ...има нещо мъжко сякаш
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.01.09 09:32.
Стоянчо,сигурен ли си,че стероидите се отразяват на структурата на лицето? :) Не съм запознат много добре,но помня специално,че ХГХ кара хрущялите да растат и изменя лицето,но така ли е и за др. стероиди ? 8-/
Стоянчо,сигурен ли си,че стероидите се отразяват на структурата на лицето? :) Не съм запознат много добре,но помня специално,че ХГХ кара хрущялите да растат и изменя лицето,но така ли е и за др. стероиди ? 8-/
http://www.flexonline.com/08contests/08atlanticcity/women/betty_adkins/pages/_MG_5102.htm
http://www.heatherarmbrust.com/galleries/v/public/Members3013.jpg.html
http://www.davepalumbo.com/2008%20Photos/CongratsEuropa/images/Nicole%20Ball.jpg
http://i17.photobucket.com/albums/b51/skeezix53/Fbbs/Gene3701.jpg
http://i27.photobucket.com/albums/c177/catt_hazelton/DebbieBramwellredesignedbyCattHazel.jpg
http://cache.daylife.com/imageserve/0chg37n5WZ06e/340x.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_8wGaPuW97bo/SCufOxxAorI/AAAAAAAAAH4/-Rl93aNZZPg/s1600-h/Jeannie+Paparone.jpg
и така мога да продължа до безкрай - това са топ 6-7 Mrs.Olympia 2008. Как мислиш, стероидите не изкривяват ли? Сравнявай http://en.wikipedia.org/wiki/File:Miss_Russia_08_Ksenia_Sukhinova.jpg—> мя май е чиста :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.01.09 11:47.
венцеслава, сега прегледах сайта на тази мацка...ами доста добри неща има, доста в час е девойката и го доказва с това как изглежда. Не изпада в некви болестни крайности, излиза си по партита, барове, но рядко. тренировките и са добри, общо взето ако си на “ти” с английския зачети отделните статии, полезни неща има доста...НО-както и тя казва, воля да се храниш правилно-това е...!!!
Не се заблуждавайте, не е само храната ;) На някой снимки вади толкова изчистена преса с плътен, голям мускул, че направо е достийна за някое състезание. Вижте й краката...перка жената инжекции.
Зачетох се в книгата Ултраметаболизъм - някой да сподели мнения по въпроса?
И аз се бях зачела в нея преди около половин година, може и повече....Но честно казано нямам ясни спомени за какво точно ставаше в-с....освен, че беше поредната Американска щуротия, обещаваща мечтани резултати без почти никакви старания....Няма такива филми....махнах си розовите очилки :) Иначе става з анадъхване и мотивация :) Поне аз за такова ги ползвам тия книжки...
От всички книги, които се наредиха по книжарниците - Ултраметаболизъм е с най-качествена информация. Книгата си заслужава... Пише за черния дроб, свободните радикали, оксидативния стрес, щитовидна............
Нали напоследък нашумя т.н. Вега Тест.... е книгата се базира горе-долу на него, само че с изключване на храни!
и аз доста четох за този Вега-тест, ама не знам дали в нашия китен Плевен има възможност да си го направиш...иначе за книгата “Ултраметаболизъм”...еми доста я хвалят...ама някак си не ми се дават 20-ина лева...няма ли я някъде качена да си я дръпна:)
сега загледах въпроса на tra’la’la….HGH-от него ти растат крайните кости и хрущтялите...доста бях се ровил едно време, но за справка ти давам Ивет Лалова, когато почна да се занимава сериозно беше едно цветенце супер талантливо, но когато почна вече да навлиза в сериозния спринт....кво да ти кажа- просто и погледни ченето и скулите...мутира горкичкото, но “спорта иска жертви”, там не става с BCAA, creatine i здрава храна... ;-)
04.01.09
09:48
Ehaaa kolko mnogo otgovori,
prostete mi che she pisha na latinica, no neshto tozi PC ima samo BDS i az nali sym mnogo na Ti s tehnologiite ne moga da si instaliram phonetichna azbuka.
Mersi na vsichki za otgovorite.
Stoqncho, abe i moqt priqtel kaza che neshto ne e nared s tazi jena, i che ne moje samo s hranene i trenirovki da stane taka. Ima neshto gnilo. A ti kakvo mislish za Animal cuts? Ima li smisul? Men me kefi obache filosofiqta na ChickenTuna - izchetoh i celiq website i naistina mi pomogna da osuznaq che ako iskam stegnato i krasivo tqlo shte trqbva da se lisha ot tova onova i da se pridyrjam kum reshenieto si. Haresa mi mnogo i nejnoto “crap pushers letter” - orientirano kum vsichki onezi hora, koito postoqnno ti puhat v rucete ( i v ustata) razni junk foods, sladki neshta i vinagi izlizat s tezata “ama aide sega ot 1 nishto nqma da ti stane”. Ako imam poveche vreme shte go preveda na BG, zashtoto mislq, che shte e polezno za dosta hora. Mnogo motivirashto deistva.
Takaaam inache pri men zasega vsichko vurvi po plan. Vchera mai nqmah osoben apetit (neshto novo za men) i eto kakvo sum konsumirala:
1. Zakuska omlet ot 2 qica, sirene, pueshko file, presen luk i chervena chushka. Tova beshe okolo 9:30
2. 12:00 1 filiq rujen hlqb s obezmaslena izvara
V 13:00 otidoh na spinning (60 min intenzivno cardio)
3. 15:00 Obqd - zelena salata, domati krastavici i orehi, 150 gr. teleshko bonfile na skara, 50 gr sirene halumni (sireneto e sus sustav prot 22.5, maznini 24, vugl. 2.5 na 100 grama) Mislq che e dobro za dietata…
4. 18:00 - 3 parcheta pueshko file
5. 20:30 - vecherq 150 gr teleshko file pak, spanak s qice i sirene ricotta, domati
6. Okolo 23:00 kiselo mlqko sus stepche
Znam che ne trqbva da qm tolkova kusno, no si legnah kum 3:00 am taka che ne mi se struva fatalno poslednoto hranene da mi e v 23:00.
Zapochnah da populvam i fitday dnevnika - mnogo e udoben, sega she populnq vsichkite hraneniq za vchera i shte vidim kakvo shte izleze.
Otnosno knigata - mislq, che naistina si zaslujava, zashtoto ne e kato naprimer knigata na Pierre Ducane ( s koqto az imam osobeno gorchiv opit - nqkoi ako se interesuva shte mu razkaja), ne predlaga universalna formula za vsichki i ne podlaga vsichki hora na edna i sushta dieta, govori za dobri i loshi maznini (a ne kato povecheto populqrni dieti napulno da gi izklychva) kakto i za dobri i loshi vuglehidrati. Vsushtnost e edin dosta zadulbochen trud i hora, koito iskat da otslabnat 10 kg za 5 dni, opredeleno nqma da q razberat.
Ami mai tova e zasega ot men, oshte vednuj izvinqvaite za latinicata - obeshtavam da ne se povtori…..
See ya round
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 04.01.09 09:49.
sirene halumni (sireneto e sus sustav prot 22.5, maznini 24, vugl. 2.5 na 100 grama) Mislq che e dobro za dietata…
Не е добро.24 г наситени мазнини е доста.Плюс това сиреното съдържа сол, от която се задържа вода, а ти искаш да чистиш така че определено не е подходящо за диетата ти.
05.01.09
14:06
Здравейте на всички,
Acquilles, мерси за съвета, ще наблягам на не толкова мазните сирена оттук нататък, какво мислиш за обикновеното бчло саламурено сирене, подходящо ли е според теб?
Сметнах си ОКБ и съоношението п/м/в и се получи следното:
ОКБ 1758 кал
прот. 160 гр
въгл. - 80 гр
мазнини - 89 гр
Според fitday. com za 03.01 съм консумирала следното:
1736 кал , 91.4 гр мазнини, 51.2 гр въглехидрати (от които 10 гр фибри), 180 гр. протеин
Както се вижда съм хапнала повечко протеин за сметка на въглехидратите. Според вас това пробелм ли е? Като цяло се чувствам много добре, и не ми се отразява по никакъв начин, така чеее....
Вчера също нещо съм изгубила баланса май - 1745 кал, 80.9 гр мазнини, 55.4 (от които 10 гр фибри) гр въглехидрати, 196. гр протеин. ПОМООЩЩЩ дайте мнение да продължавам ли така или строго да се придължам към изчисленията?
Тренировката за вчера беше:
напади
1х5 с дъмбели 22 кг
1х5 с дъмбели 24 кг (тия обаче ми натежаха на ръцете и взех с лост да правя)
1х5 30 кг
2х5 40 кг
гребане с ротация
3х8 13,5 кг
face-pull
3х8 11.5 кг
затваряне на ръце с дъмбели
3х5 6 кг
повдигане на крака от стойка
5х5 с дъмбел 6 кг и задържане по 5 сек
коремни преси на земя
3х12 със задържане по 1-2 сек
15 мин интензивно крос тренажор
Като цяло пак беше супер лека тренировка, днес само малко ме боли дупето от нападите.
Ами май това е засега,
хайде поздрави на всички
Stoqncho, abe i moqt priqtel kaza che neshto ne e nared s tazi jena, i che ne moje samo s hranene i trenirovki da stane taka. Ima neshto gnilo. A ti kakvo mislish za Animal cuts? Ima li smisul?
Аз лично не съм го ползвал, но обобщено отзивите от този продукт са положителни. Напиши в търсачката Animal cuts и 100 на 100 ще излязат доста теми.
07.01.09
08:33
Нещо напоследък май нямам особено много време за писане, но пък важното е, че си следвам плана.
както и да е,
Здравейте на всички,
имам прогрес -1кг. Не е много, но за 5 дни пак е добре. Усещам как съм премахнала излишната вода от себе си и май съм мааалко по-чиста в сравнение с миналата седмица (или си внушавам, което също е твърде възможно). И такааааа, придържам се към НВД-то, макар да приемам по-малко от предписаните въглехидрати и повече протеин - то май това не е вече НВД ами си е кетоза. Вчера хапнах следното:
1. Закуска; 2 Яйца+кашкавал+филе
2. Обед пиле+зеленчуци WOK (зел. боб, грах, байби моркови)+ 1 филия хляб с фибри
3. следобедна закуска: пуешко филе+ 50 гр обезмаслено сирене philadelphia (12% масленост)
4. 2ра следобдна закуска: протеин + 15 гр бадеми
5. Вечеря: 150 гр пилешко бонфиле на скара+зелена салата с орехи+суроватъчна извара
Общо: 1600 кал., 78гр мазнини, 55гр въгл. (от тях 15 гр фибри), 165 гр. протеин
Общо взето уцелих порцията протеини сега само трчбва да нагласим въглехидратите и мазнините
Между 2-та закуска и вечерята тренирах:
Пак лека тренировка:
cable-pull 5х5 28 кг
военна преса 5х5 20 кг
face pull 3х5 11 кг
още едно упражнение за гръб, което май не знам как се казва - навеждаш се на 90 гр с леко сгънати колене и придърпваш лоста към долната част на корема (ебати обяснението) 3х5 25кг
странични планкове 3х1 мин на страна
15 мин кардио интервално
Започнах Animal pack-a и честно казано съм доволна - изпих единия pack към 12ч на гладно, а другия около 30 мин преди тренировката и имах адски много сила, бях си направо хиперактивна - а след това се изпотих жестоко на кардиото. През цялото време ми беше горещо всъщност - термогенния комплекс действа явно.
Днес е ден за кардио отново - смятам да заложа на спининг....
Хайде поздрави на всички
09.01.09
10:25
Вчера беше зареждащ ден! Що храна погълнах не е истина! Ужас! Няма да споделям, че ме е срам направо.
Как сте девойки и младежи?
Диетата при мен върви много добре иначе, тренировките също.
Вчера правих:
сумо тяга 5х5 20 40 50 50 50
bench press 5х5 20 кг
скрипеc 5x5 33 кг
повдигане на крака 5х5 10 кг дъмбел
странични коремни преси 3х12 на страна
Днес смятам да ходя пак на спининг - миналия път доста се изпотих, натоварващо си беше....
Всичко друго върви както трябва, утре е ден за претегляне и ще споделя резултати, мисля че имам доста добър напредък обаче - корема като че ли се е поизчистил. Трябваше да се снимам аз ама......
Хайде поздрави на всички, лек ден
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 09.01.09 10:31.
12.01.09
14:10
Охохохоо здравейтеее,
вчера се мерих и напраааво нямам търпение да се похваля - за 10 дни - 2 кг, а от мерките: -4 см от талията (аз се дзверих дали изобщо е възможно ама явно е); - 1 см от ханша; и за съжаление -2 см от гърди. И така мерките ми сега са:
Г:83
Т: 69
Х:94
Бедро: 50
Бицепс отпуснат: 28; Стегнат: 34
Килограми: 59
Доволна съм, но има още дооооста работа до постигането на корем тип ChickenTuna.
Вчера направих доста сериозна тренировка и днес едва се движа. Беше нещо като забързан час по физкултура
10 подскока от клек (ще се опитам да го опиша: клекнало положение, ръцете са на земята, с подскок изпъваш двата крака назад, така че ставаш успореден на земята, после връщаш и с подскок се изправяш и всичко това супер бързо) последвани от 10 swing-a с пудовка 16 кг х 5 серии - тва ме изпоти и задъха като кон, тоя моя приятел е луд!
лицеви опори с изпънати крака 2х5; на колене 2х20 и последната серия до отказ - на 28мото повторение наднах, буквално целунах стелката
набирания широк надхват 3х5 (всъщност със скок се набирам и пускам бавно)
Face-pull 3х5 13 кг
повдигане на крака от стоеж 3х5 10 кг
странични преси 3х12
И всичко това с макс по 30 сек почивка. Направо ми се е... мамицата
Днес съм на спининг. Дано оцелея. Храната иначе е ок, придържам се към изчисленията си и изоообщоооо всичкоо вървиии така както трябва. Мисля, че и Cuts-a работи - досега винаги ми е било най-трудно да чистя от корем - краката и ръцете ми стават супер слаби ама корема си седи, а пък сега вижте какво става.
Хайде поздрави на всички
Привет. А защо ти е да си като чикен туна? Лично толкова нисък процент на подкожни мазнини у жените го намирам за доста отблъскващо. А и както каза Стоянчо, тук има игра и на други неща.
На мен пък “задния” изглед на Чикън Туна страшно ми харесва- и аз искам такива глутеуси и бедра! :red: Стимулира спомена за видяното при тренировки! Така, че не пречи да имаме идеал, към който да се стремим. На мен лично корема й ми е малко грубичък, но пък д-то, бедрата, задната група бедро - е, супер са! Кой каквото си няма...
Венци, поздравления - много яки тренировки правиш - много интензивни и готино кратички :)
На мен пък “задния” изглед на Чикън Туна страшно ми харесва- и аз искам такива глутеуси и бедра! :red: Стимулира спомена за видяното при тренировки! Така, че не пречи да имаме идеал, към който да се стремим. На мен лично корема й ми е малко грубичък, но пък д-то, бедрата, задната група бедро - е, супер са! Кой каквото си няма...
Козуначе, тук съм с теб :) И на мен коремът и ми идва малко в повече, но виж, краката и дупето... Гладна кокошка просо сънува :-) Хахаха
13.01.09
09:46
Мерси на всички за отговорите,
за Чикън Туна - амии не знам, харесва ми, отначало и аз си мислех, че е май малко прекалено, но искам преса - дори и не толкова силно изразена като нейната. А и ако не дай си господи стана too lean - всички знаем колко лесно се поправя това. :) А и задника и бедрата са “олеле малеле” хахаха. Ама все пак да не забравяме, че е жена, която и никога не е раждала. Аз също съм на мнение,че взима или е вземала някакви хормони - най-малкото хормон на растежа, но аз съм се амбицирала да постигна или поне да се доближа до тази визия абсолютно натурално (добре де с помощта на суплементи, но никакви хормони със игурност). Знам, че нито ще е лесно, нито пък ще стане бързо, но не ми пречи да опитам нали?! Нищо не губя, в крайна сметка. Хляба и шоколадите няма да свършат, а сега тялото ми е младо, метаболизма ми е бърз и “Ако не сега, кога?”.
Лимка - мерси за мнението за тренировките, както писах по-нагоре причтелят ми е инструктор ( хаха няма по-голямо клиеше - ходя с фитнес инструктура си) и той ми измисля тренировките. Напоследък откакто почнах да ходя на спининг имам чувството, че ревнува и започна да ми дава по-комплексни тренировки. Днес ще тренирам с него и направо ме е страх. Имах адската мускулна треска, че и все още я имам, от набиранията. А подозирам, че изкривения му мозък ще измисли и нещо подобно днес пак.
Исках да ви попитам какво ви е мнението за протеиновите бар-ове? Вчера си взех да пробвам Protein Diet на ОN, пише че са специално създадени за хора на НВД, съдържат 19 гр въгл общо от които само 1г има влияние върху инсулина. Ето тази част нещо не я доразбирам. Вие какво мислите? Дали мога да ги ям по всяко време (тоест да замествам едно от 6те си хранения) или да ги ям само след тренировка?
Ами май е това общо взето. А не, не е само това. Имахме спор, че спининга ми повишава нивото на кортизола. Аз мисля, че не е така при положение, че е със средна интензивност и е около 40 мин аеробна дейност. А и освен това кортизола се влияе от много фактори като възраст, хранене, стрес, физ. подготовка и тн. Хайде сега гуру-тата да кажат.
Мерси много за мненията, супер е, че има хора, които се интересуват.
Поздрави на всички
15.01.09
08:01
лелеее от кога не съм писала. Аз май пиша повече в дневниците на другите отколкото в моя.
Отчитам се за предишните дни. Вчера: почивах. След тренировки 3 поредни дни трябваше да си дам и 1 ден почивка. А освен това имам и изпити и уча иии направо си.... . Както и да е
Храната:
8:00 две яйца, кашкавал, филе
10:30 филия фитнес хляб, намазан с Philadelphia Light
12:30 150 гр телешко на скара; 150 гр задушен зелен боб, 20 гр сурови бадеми (нещо тоя обед хич не ме засити)
14:30 протеинов шейк, 1 ч.л. фъстичено малско
18:30 120 гр св. шунка (тук знам, че дупката беше доста голяма ама бях на изпит няма как да вадя месата)
21:00 200 гр пилешко, зелена салата
Лошото е, че се прибрах доста късно - към полунощ и разбира се пак бях гладна и метнах 50 гр сирене преди сън (яд ме е доста)
А освен това пих и кола LIGHT около 300 мл. Не е фатално, но съм против изкуствените подсладители. Може би от нея съм огладняла толкова много - като се прибрах направо ми къркореха червата. Такам общо за вчера 1768 кал, 88 гр мазнини, 54 гр въглехидрат, и 192 гр протеин (ужасТ с 30 гр протеин отгоре съм). Днес ще я карам по-спокойно. Проблемът е, че съм в цикъл и наистина ми се яде сладко страшно много - пробвах да залъжа с протеинови бар-ове, но уви.....
Сегаммммм за бар-овете. Аз лично не смятам да ги употребявам, освен в някои екстремни ситуации като например да умирам от глад и да няма НИЩО друго около мен. Предпочитам си пудрата. Във вторник сутринта хапнах един - мдам вкусни са много, но час и половина след това бях като вълк, и след това цял ден само мислех с какво да се натъпча. Не, мерси. Нещо напоследък като цяло забелязвам, че съм нон-стоп гладна, това определено не ми харесва. Имам чувството, че всичко май е на психична основа - тъй като само смятам, изчислявам, ровя се за менюта и тн. Трябва да успокоя топката малко.
Във вторник тренирах, нещо не бях в настроение и май не дадох всичко от себе си, а и ме болеше всичко все още от неделя.
Правих:
Скрипец и военна преса в суперсерии
Скрипец 5х5 33 кг
Военна преса: 1х5 20 кг
2х5 25 кг (тук имах отказ)
2х5 20 кг
Хиперекстензии
5х5 20 кг
Аддуктор
5х5 85 кг
раменни преси с дъмбели (комбинация от гребане и разтваряне на ръцете встрани)
5х10 5кг
Интервално бягане 15 мин - тук искам да отбележа, че на интервалното бягане давам всичко от себе си, просто бягам на макс, и от това поне съм доволна. Иначе - нещо хич не ми хареса тая тренировчица. Що не правих корем?!?!
Дано днес е по-добре :) Имам повече сила със сигурност - мускулната треска все още я усещам (тия набирания не са шега работа),но поне съм в настроение.
16.01.09
09:20
Привет и от мен днес,
започвам с храната:
1. 7:30 - 2 яйца, филе, кашкавал
2. 10:30 - половин филия фитнес хляб, 50 гр риба тон от консерва
3. 13:00 - 150 гр телешко филе, 150 гр зелен боб
4. 15:00 - протеин, 1 ч.л. фъстъчено масло
5. 18:00 - половин филия фитнес хляб, 50 гр риба тон от консерва
6. 21:30 - 150 гр пиле, 50 гр сирене, зелена салата
Тренировка:
Лицеви опори/ чукове в суперсерии
лицеви опори 4х5, 5тата серия до отказ (9 повторения)
чукове 1х5 20 кг
3х5 30 кг
1х5 35 кг
напади
1х5 30 кг
4х5 40 кг
130 swing-a (разделени в серии по 20, като последната серия беше до отказ -30 повторения) с пудовка 16 кг
повдигане на крака от вис
4х10 10 кг
5тата серия до отказ (12 повт)
странични коремни преси
4х12 на страна
5тата серия до отказ (30 на страна)
Като цяло за вчера съм супер доволна и от храна и от тренировка - прибрах се вкъщи доста изморена и сега чувствам леко напражение в дупето, гърба и ръцете. Днес планирам да направя един спининг и след това лека сауничка. Забелязвам, че паласките ми доста са се прибрали и опашката и тазовите кости отзаде са се очертали. Обещава да пусна снимки в неделя, когато ще е и следващото замерване. ИХУ нямам търпение, мисля че съм постигнала доста за тези 20 дни.
Хайде поздрави на всички, лек и успешен ден
17.01.09
09:06
Добро утро на всички (или по-зкоро добър ден). Временцето навън е тооолкова хубаво, най-накрач малко слънце да видим.
Заредена съм сположителна енергия и започвам:
храна за вчера:
8:30 както винаги 2 яйца, кашкавал, бекон (пристрастена съм към тази комбинация)
11:00 - половин филия фитнес хляб, Philadelphia, 1 паче пуешко филе
13:30 - 100 гр телешко на скара, 100 гр пуешко филе, спанак с яйци и сирене (около 100 гр).
16:00- протеин, 1 ч.л. фъстъчено масло
18:00 - половин филия фитнес хляб, Philadelphia, 1 паче пуешко филе
тренировка - спининг (45 мин и се изпотих като прасе)
20:30 - 130 гр свинска пържола, 80 гр броколи, зелена салата
23:00 - 50 гр извара с кисело мляко
Добавки: 2 пакетчета кътс, 1 гр течен л-карнитин преди спининг, 4 капсули рибено масло.
Бая си хапнах вчера. Нямам търпение да ми свърши пустия му цикъл, че нещо ебати апетита имам. Иначе за вчера общо - 1658 кал, 82 гр мазнини, 58 гр въгл, 167 гр протеин (ДОБРЕЕЕ!) хехех
Днес имам много приятна мускула треска (обичам да имам мъскулна треска) и то на най- подходящите места - дупе, корем, вътрешно бедро, Спининга си е супер кардио, много се кефя.
Тази сутрин открих в магазина до нас нещо много интересно - сусамово мюсли на фирма Хризантема натурал. Съставът му е: овесени ядки, печен сусам, канела, пшеничени трици. БЕЗ ЗАХАР. И мирише много готино. Съдържанието в 100 гр е мазнини: 19 гр, въгл: 48 гр, протеин:17,5 гр, 458 кал на 100 гр. Звучи добре, ей сега ще си забъркам малко с кисело мляко, мисля че е доста подходящо за моят хранителен режим. Вие какво мислите?
Днес смятам да почина, а утре да направя един зареждащ ден - купила съм си пълнозърнести спагети и планирам да си направя един добър обед със спагети карбонара ( с телешко мляно месо). ММММММММ вече ми се напълни устата с лиги
ПОздрави на всички
19.01.09
10:42
Куку,
ето ме и мен в началото на новата седмица. Вчера беше ден за теглене ииииии не се представи хич добре :(
Кг - 59,9 (+600 гр спрямо миналата седмица)
за сметка на това талия - 68 (- 1 см от миналата седмица)
и бицепс 27 (- пак - 1 см)
Всички други мерки не са мръднали. Е както виждате възможно е да дебелееш на кг, а да сваляш от мерки. Аз го отдавам на факта, че бях в супер тежък цикъл миналата седмица а и ми се наложи да почна да пия противозачатъчни от миналия понеделник. Няма да се предам обаче! Ще продължа по същата схема още една седмица - всичко ще е същото и ще видим резултата - ако пак няма особен прогрес ще сменя диетата с ВМ–НВД, амаха по-силна съм от тия сланини!!!!! Направих си и снимки - довечера ще ви ги пусна.
Сегам ‘ранътъ:
вчера беше зареждащ ден:
1. закуска от 30 гр сусамово мюсли, 200 гр кис. мл., 40 гр сушени сливи, 1 ч.л. мед (амммм чи вкуснооо), 1 чаша сок HOHES 100% multiviramin
ТРЕНИРОВКА
2.веднага след тренировката 20 гр сушени кайсии, протеинова вафла
3. около час и половина след това: 150 гр пълнозърнести спагети с доматен сос и сирене рикота, 1 с.л. мед
4. 3 часа по-късно 1 филия пълнозърнест хляб от слънце и луна, 50 гр извара
5. вечеря: пилешко филе с доматен сос, гъби, лук и овчарска салата
всичко: 180 гр въгл., 30 гр мазнини, 100 гр протеин, 1650 кал.
Корема ми беше адски подут вечерта обаче. Въпреки, че вечерях сравнително рано - 19:30 след това ми беше ужасно на стомаха. Мнезнам защо се получи така.
Тренировката беше обаче THE BEST
клекове -
5х5 45 кг
изометрички хиперекстензии на лежанка (лягаш на лежанката с лице към земата, горната ти част виси и инструктура ти сяда на краката) 5х 1 мин 15 кг
странични планкове пак по същия начин
5х1 мин 5 кг
Push-pull
5х5 12 кг
коремни преси на римско столче
3 серии до отказ
следобеда се и поразходих около 3 часа по магазините.
Като цяло: Stick to it!
19.01.09
19:55
За днес:
Храна:
8:00 - 2 яйца, кашкавал, бекон
10:30 - 30 гр сусамово мюсли, 200 гр кисело мляко 2%
13:30 - 80 гр пилешко филе, зелена салата, 50 гр извара, 5 сушени домата
16:30 - протеинов шейк, 1 суп. лъжица фъстъчено масло
20:30 - 180 гр свинско на скара, зелена салата, 5 сушени домата, 50 гр извара, 10 гр орехи
Такам общо - 1600 кал, 166 гр протеин, 82 гр мазнини, 50 гр въглехидрат
Въглехидратите са ми отново под нормата за сметка на протеина. Утре ще се опитам да ги регулирам. Ще намаля месото за вечеря, а преди тренировка ще хапна пълнозърнест хляб с извара. Да видим какво ще се получи. Като цяло днес нямах много време за ядене и калориите също са ми под нормата - а не трябва.....
Тренировката - спининг 45 мин. И като за капак се прибрах супер изпотена вкъщи, за да разбера че няма вода. Направо чудесно.....
19.01.09
21:14
Качвам дългоочакваните снимки.
П.С. тези снимки ги качвам единствено с цел да отбелязвам прогреса (или деградацията) затова и не съм си снимала муцуната
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 19.01.09 21:15.
19.01.09
21:17
нещо не мога да кача повече от 1 снимка за мнение - не знам кжо става така че ще ги кача една по една
19.01.09
21:18
крак....
19.01.09
21:19
още малко
19.01.09
21:22
и последно
19.01.09
21:38
благодаря за комплиментите, има още работа обаче.... а сега нека да жи покажа как изглеждах преди 3 години:
Уау, разликата е огромна :) супер си, много си постигнала, изглеждаш страхотно Венци :)
ВЕНЦИ-И-И-И, Е ТОЧНО ТАКОВА ТЯЛО ИСКАМ ДА ИМАМ И АЗ! СТРАХОТНА СИ!!!
И вече много ще те слушам.. ;-)
Мнението беше редактирано от maria на 21.01.09 05:56.
Наистина много добри резултати, Венци!
Продължавай в същия дух! Коремът на Chicken Tuna не е толкова далеч ;)
21.01.09
10:14
Ихууу, мерси мерси ауууу че хубаво ми стана като ви прочетох коментарите.
След седмица-две ще кача нова порция снимки, да сравним резултатите.
Вчера беше ден за пример:
Закуска: яйца+извара+хляб
Закуска 2: извара+кисело мляко+ бадеми
Обед: риба+броколи+сирене рикота
Закуска: сусамово мюсли+ кисело мляко
Закуска: протеин+фъстъчено масло
Тук последва една направо космическа тренировка
Вечеря: пуешко филе на скара (открих го в ХИТ супермаркет и е мнооооогооооо вкуснооо) +зелена салата+извара+орехи
Такам както виждате увеличих въглените за сметка на протеина. Ще гледам да я карам така до края на седмицата пък да видим ко ши стани :). Въх (днес съм яко лигава). Общо: 1760 кал, 165 гр протеин, 75 гр въглехидрат, 82 гр мазнини ( за справка моето оптимално НВД се базира на 1760 кал, 160 гр протеин, 88 гр мазнини, 80 гр въгл.) Близо съм.
А тренировката направо ми разказа играта ( продължителност 40 мин).
Състоя се от 2 комплекса:
№1:
5 лицеви упори (ама как си треа, не на колене)
10 swing-a с пудовка 16 кг
15 бърпет-а (скоковете, които ви обеснявах - назад така че да станеш успоредно на земята и нагоре)
От това нещо 5 серии, без почивка между отделните компоненти и с по 30 сек почивка между сериите. Всичко се прави супер бързо ( като инструктура седеше до мен и нон-стоп ме надъхваше: давай! можеш! УДРИИИИИ! хахахах много яко цялата зала вдигнахме на главата си) На последния 13ти бърпет имах отказ.
Веднага след това
№2:
5 повдигания на крака от стойка с дъмбел 10 кг между краката
10 Yanda коремни преси на страна (легнала, краката са свити, глезена на единия крак е върху коляното на другия и противоположната ръка е под главата). задържане горе. Това супер просто упражнения страшно много ми напомпва коремиту.
20 хиперекстензии с диск 5 кг
Този комплекс беше без почивки. 3 серии
И накрая: 3 спринта на крос-тренажора. 1 мин супер бавно и 20 сек на МАКС скорост (40 при мен).
Умиране.
Забелязвам, че горната част на пресата е вече ясно различима. Дънките ми с ми яко широки, а коланите трябва да им пробивам дупки. Днес съм направо хиперактивна, отивам да пренасям мебели ( за справка - работя в магазин за мебели и нон-стоп пренареждаме интериорите и носим дивани, маси и тн. - отработвам добра техника вече хахахаха). Поне едно приложение да има тоя фитнес.
Мария, понеже знам, че ще го прочетеш - можеш да започнеш работа с повече тежести още съвсем в началото на фитнес стажа си. Въпросът е да използваш кг, с които да ти става тежко на 3тота повторение, не на 15тото. НО! преди това храната. Докато не нормализираш храната, по-добре си прави тренировките, които си правиш сега. Тренировките 5х5 и комплексите са идеални, имат много добър ефект, оформят и стягат, повишават мускулния тонус, без да увеличават обема на мускулите ( даммм за 5 повторения няма никога да направиш големи баници - не е толквоа лесно), но ако храната не е ОК, ще станеш като кубче. Отдолу ще си твърда, отгоре мазничка, пухкава, сочна и водниста (алеле).
Хайде целувки на всички
Венци, това което си направила до тук е чудесно :) Промяната е голяма. Ще спра до тук с хвалбите(не че не си ги заслужаваш ;-) ) и ще ти кажа според мен от какво имаш нужда по-нататък. Явно харесваш по-развитата мускулатура и се стремиш към нея (тук сме съмишленици :-) ), визирайки Chicken Tuna. За да постигнеш като крайна цел хубав изваян релеф, първо трябва да се опиташ да качиш муск. маса. Според мен е време да спреш с чистенето и да оставиш тези последни мазнинки за по-нататък. Съдейки по снимките мисля, че имаш известен дисбаланс, липсва ти V образната линия на гърба, както и обем на бицепсите. Краката отпред много приятно са тръгнали да се оформят.