18.01.10
09:35
казано от Лазар Радков на 18.01.10, 08:05:
казано от inis9 на 18.01.10, 08:02:
Ц-ц....това не ми е по силите за 15 мин. Браво, Венци
и ти можеш да минеш някоя неделя към 12:00 за дружно споделяне на несгодите на тренировката за силова издръжливост :)
Аз другата неделя планувам ядене на свински пръжки в Лещен, пък вие се кондиционирайте (баси има ли такава дума) ако искате :)
В къщи има толкова много пръжки/ джумерки...нещо не успяваме да им се зарадваме... ама никак :)
18.01.10
14:13
казано от Limka на 18.01.10, 09:46:
В къщи има толкова много пръжки/ джумерки...нещо не успяваме да им се зарадваме... ама никак :)
кощунство.....
19.01.10
05:57
18/01 пропуснах тренировка
храна
2 яйца с много гауда
пилешко месо от бутче, сметана 200 гр
салата, малко пушена риба, свинско със сос от някакви сирена, 3 чаши вино, 1 парче ябълкова торта - половинката имаше РД. И аз нали не мога да отказвам.....
Както и да е. Днес ме чака празнуване със семейството. Пак маса... уф
ПП Странно ама нямам мускулна.
19.01.10
09:21
Малко размисли... влизам в нормалната си форма дънките са ми широки на колана, ризите са ми тесни в раменете. Тоя път обаче са ми по-тесни от обикновено. Раста - и дупарата и тя е пораснала. Не знам дали ми харесва или не - от една страна друго си е да меташ разни гири и щанги без проблем, от друга да не взема да стана некой робокоп, че половинката ще го закъса. Тренира ми се много и постоянно. Чак ме е яд, че ще пътувам и ще изпусна кондиционната в неделя. Изпитвам непреодолим глад за домашни готвени манджи. Лекувам глада за сладно с мазно ... тортата снощи я изядох, защото ме погледнаха с един от “онези” погледи. И аз чинно си я излапах. Пък тя дори не беше кой знае колко вкусна.
Лирическо отклонение. Винаги когато прекаля с алкохола на другия ден ми идват брилянтни идеи. Сигурно щото още ме държи :)
Много го мразя аз “този поглед” ! Като някой ме погледне и мен така направо ми призлява. Все едно като не изям един бонбон или едно парче торта и идва края на света, а като го изям и света е спасен... :)
19.01.10
09:36
казано от Ines на 19.01.10, 09:32:
Много го мразя аз “този поглед” ! Като някой ме погледне и мен така направо ми призлява. Все едно като не изям един бонбон или едно парче торта и идва края на света, а като го изям и света е спасен... :)
ба, един Атанас черпи сутринта и бонбона все още ми е в джоба :)
просто не ми се ядеше, но го уважих човека. Как да уважиш 70+ годишен човек, който прави серии със 140-150кг тяга :)
19.01.10
09:42
казано от Лазар Радков на 19.01.10, 09:36:
казано от Ines на 19.01.10, 09:32:
ба, един Атанас черпи сутринта и бонбона все още ми е в джоба :)
просто не ми се ядеше, но го уважих човека. Как да уважиш 70+ годишен човек, който прави серии със 140-150кг тяга :)
:) Няма как. Кво стана със сметана? Успяхте ли?
19.01.10
09:45
Тц, закваските са още в залата - нещо не успяха да се класират покрай другите неща тези дни :)
евентуално днес
“Погледът” и на мен ми е любим...миналата седмица ядох торта от Неделя след като колегата (който беше безкрайно щастлив, че му се е родил син) ми влезе с: ” Този път нямаш накъде да се измъкнеш - ще ядеш торта!”... Имах накъде да избягам, но той нямаше да разбере и щеше да се обиди...
19.01.10
10:01
казано от Limka на 19.01.10, 09:56:
“Погледът” и на мен ми е любим...миналата седмица ядох торта от Неделя след като колегата (който беше безкрайно щастлив, че му се е родил син) ми влезе с: ” Този път нямаш накъде да се измъкнеш - ще ядеш торта!”... Имах накъде да избягам, но той нямаше да разбере и щеше да се обиди...
ахъм същата работа. Което обаче си много дискриминиращо. Ако примерно не обичаш риба и го заявиш на всеослушание едва ли някой ще те бута и ще те тормози да ядеш, че и после ще ти се сърди ако откажеш. Сладкото е друга работа обаче....
тихо се сипе белият сняг, аз нямам никаква работа.....ще оспамим едно хубаво :)
19.01.10
10:09
Хора ти си циклят в разни програми и най-доброто, което можем да направим е да ги обичаме :)
Относно “погледа” - винаги ИЗБОРЪТ остава наш. Можем да ИЗБЕРЕМ да го направим или да не го направим .. т.е. да зиядем или да не изядем. Съответно след това човекът може да ИЗБЕРЕ да се сърди или да не се сърди :)
Обикновено имаме следната програма:
-> if имате радостен повод
then черипите с бобони / шоколади / торти [value = something sweet]
-> if някой не иска да яде, защото пази диети / захарта е вредна / прави хипогликемии [value = bullshit reason ]
then се обуждате / сърдите / карате се [ value = being angry ]
И всичко това се случава в ПОДСЪЗНАНИЕТО. Там вече изборът е направен, когато сме решили да следваме програма или по-точно сме ИЗБРАЛИ да не изберем съзнателно реакцията си, а да се придържаме към вече записания за подобни случаи TEMPLATE :)
T.e. ако преди второто “-> if” някой не си включи съзнателното мислене и не ИЗБЕРЕ дрга реакция - ПОДСЪЗНАНИЕТО продължава да изпълнява програмата както е и .. следва негативна реакция :)
Веднъж познали този процес, ни е много по-лесно да ИЗБЕРЕМ да откажем на поканата и да не се огорчим, ако човекът се “обиди”, понеже ЗНАЕМ, че не разговаряме с въпросния човек (или поне той не разговаря с нас СЪЗНАТЕЛНО), а разговаряме с ПРОГРАМА :)
поздрави
@Венци:
развихряй се :) http://www.bb-team.org/forums/viewthread/42040/P720/
@Лазар:
Това е така. Мисля, че понякога, обаче, трябва и да си гъвкав. Понякога можеш просто да избереш да направиш другия човек щастлив, като го уважиш, вместо да го озадачиш с отказа си (той така или иначе няма да те разбере, ако не минава през нещо подобно)
Всичко опира до това, кое намираш з апо-важно в конкретния момент. Но си прав, че винаги ИЗБОРЪТ е твой :)
19.01.10
10:18
Довечера смятам да приложа горенаписаното. Да видим свекървата човек ли е програма ли е.
19.01.10
10:21
казано от Limka на 19.01.10, 10:17:
@Венци:
развихряй се :) http://www.bb-team.org/forums/viewthread/42040/P720/@Лазар:
Това е така. Мисля, че понякога, обаче, трябва и да си гъвкав. Понякога можеш просто да избереш да направиш другия човек щастлив, като го уважиш, вместо да го озадачиш с отказа си (той така или иначе няма да те разбере, ако не минава през нещо подобно)Всичко опира до това, кое намираш з апо-важно в конкретния момент. Но си прав, че винаги ИЗБОРЪТ е твой :)
Е, аз не съм казал какво да правиш, кое добро, правилно, неправилно или лошо :)
Това са изкуствени понятия, които менят значението си според обстоятелствата.
Единственото нещо, което съществува неизменно и винаги и е само твое е ИЗБОРЪТ :)
поздрави
Много е странно това с дояждането на сладко. Какво значи дояждане на нещо...Как един път ти се яде, друг път не. С месеци не ми се е опитвало сладко,после пък не мога да се спра. Тук не е само инсулина виновен.Явно не подаваме правилните сигнали на подсъзнанието в определени моменти. Трябва яка концентрация, осъзната при това. Съзнателно трябва да въздействаш на подсъзнанието. Егати парадокса. И ако си го програмила правилно такива ти ми почерпки, свекърви , поводи изобщо не могат да те изкарат извън релси. Дет се вика машини сме, ама понякога се повреждаме.И имаме да учим за себе си още мнооого
ами...не сме машини :)
забелязали ли сте,че колкото повече се програмираме,толкова повече се повреждаме?яката рестрикция-якото омазване.
и кому е нужно да се мрази един шоколад,бонбон или торта?яде ти се-ядеш.не ти се яде-прибираш го в джоба.отношението създава “проблем”,не самия предмет
:))
20.01.10
08:26
казано от dennym на 19.01.10, 14:46:
ами...не сме машини :)
забелязали ли сте,че колкото повече се програмираме,толкова повече се повреждаме?яката рестрикция-якото омазване.
:))
ааахъъъмммм. Аз съм на точно такива цикли. 8-9 месеца тежки рестрикции, брутално изсушаване и после 2 месеца омазване. И така цикъла си се върти вече 2ра година :) Дори го приемам за нещо нормално вече.
Тъй за вчера - торта нямаше - ОЛЕ! Свекито я е домързяло да прави - гледай колко съм жалка какви схеми бях намислила как да й откажа, а то....
храната не беше хич малко
сутринта нямах яйца та си направих сандвичи от гауда масло и суджук. Отидоха към 100тина гр гауда, 1/4 от суджука и знам ли колко масло
после пилешки бут и последното домашно овче кис мляко - 200 гр някъде
после пак бях гладна и сгънах още едно бои кис мляко
вечерята - шопска салата. котлети с пушено сирини.
От днес млечните отиват на заден план - само домашни такива остават от където се намери :)
не са нормални такива цикли-това означава,че от някакъв момент натам си започнала да гониш цели,които са неистински за тялото ти.
ето-ще си махнеш млечните(те явно не ти пречат,сваляш,не задържаш вода)-ще го направиш за пореден път,знам аз-а защо?
20.01.10
09:26
казано от dennym на 20.01.10, 09:05:
не са нормални такива цикли-това означава,че от някакъв момент натам си започнала да гониш цели,които са неистински за тялото ти.
ето-ще си махнеш млечните(те явно не ти пречат,сваляш,не задържаш вода)-ще го направиш за пореден път,знам аз-а защо?
Заради калция. Не-истинските млечни ми дърпат калциия - аз имам пробс с цикъла и ям ли малко повече неистински млечни уйде коня :) Не ми идва. Комбинацията млечни + кафе + стрес = но цикъл бейби. Или аз поне така си мисля.
Щото гоня болни амбиции ей за това.
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 20.01.10 09:29.
20.01.10
09:32
Обяснението ми хареса :)
Сега обаче няколко въпроса :)
Първо, дали говориш вярно:
- мерила ли си си калция като ядеш купешки млечни, като не яде купешки млечни и като ядеш домашни млечни?
(това е практическата част :) )
Второ, как точно купешките млечни ти “дърпат калция”?
(това е теоретичната част, която е предназначена за моето научно любопитство :) )
Благодаря за отговора :)
20.01.10
09:53
Калций не съм мерила. Как го реших - след 3 месеца безциклие, за месец бях спряла млечните и намалила кафето до 1 на ден. Резултат имаше.
Determining your calcium need is like trying to figure out how much water it takes to fill a five-gallon pail with a hole in it. The amount of water needed to maintain a full pail would depend on the size of the hole.
Our acid-forming North American diet is the hole in the pail. It forces our body to consume massive amounts of calcium to maintain a pH balance in the blood. Coffee, tea, table salt, meat, eggs, milk, cheese, pop, bread, and junk food all force the body to produce copious amounts of acid.
Calcium neutralizes strong stomach acids. It is the active ingredient used in antacid pills to relieve stomach pain caused by acid indigestion. Calcium, in the form of limestone, will neutralize acid rain. Within the body, it is used to maintain the correct acid balance of the blood. Our blood can function only at a specific pH level. If the blood acid level moves up or down, the body goes into an alarmed state. Hydrochloric acid is needed to digest ham, cheese, meats, eggs and processed foods. Calcium is secreted to alkalize this acidic digestive mixture when it enters the bloodstream. Afterward, it is excreted with other metabolic wastes. On the way out, calcium compounds can lodge in the kidneys causing kidney stones, or in the gall bladder producing gallstones.
ето ти обяснението. И пълната статия - http://www.freedomyou.com/nutrition_book/Milk and Cookies.htm
По лични наблюдения с некупешки млечни неам проблеми. Както и със сурово мляко.
ПП
The countries consuming the greatest amount of calcium through milk products are suffering the most from calcium deficiencies. These countries have the highest incidence of osteoporosis. Why would the countries with an overflowing supply of calcium-laden milk have the highest rate of calcium-deficiency diseases?
To answer this, let us first consider how much calcium we are getting from milk.
Milk’s available calcium is cut in half through the process of pasteurization. Low-fat milk makes calcium unabsorbable because fat is an essential part of the transportation and absorption of calcium. Refined sugar increases the amount of calcium lost through urine. The absorption of calcium in the intestine is diminished in the presence of sugar. Salt has been shown to increase calcium levels in the urine.
Both cow’s and mother’s milk are high in enzymes. There is an enzyme which separates calcium and phosphorus, allowing the calcium to be readily available to the body. Pasteurizing milk destroys these important enzymes.
Meat and soft drinks are high in phosphorus which binds with calcium making it useless to the body. Coffee, tea, and chocolate have been shown to increase calcium loss in the urine.
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 20.01.10 10:07.
21.01.10
08:16
20/01
3 мини яйца (~50 гр всяко) масло
пиле, масло, зеле
свинска вратна (бая сериозна 250 гр поне), гръцка салата
обръщане с преден клек 35 1х5 40 3х5 - много го обичам това движение. 40 кг са ми леки на обръщане, но ок за преден клек
пуш-пул 36 2х5 32 2х5
скрипец надхв 42 3х5
дървар горен 32 3х5
баланс+клекове върху Bosu
стълби-корем 4 серии
Искам домашни яйца. Тези са гадни - нито са вкусни, нито ме хранят.
25.01.10
09:26
Хопа - завърнах се. Бях в “Дугата България” - където хората не си заключват къщите, имат си улично осветление, а храната е толкова вкусна и истинска, че чак им завидях. И тъй 3 дни малиново вино, свински красоти, домашно овче сирене и яйца.
Количествата бяха добре - с такава храна се засищах бързо и ме държеше доста време. Ядох и какви ли не домашни суджуци, луканки, саздърми, пастърми, кървавица. Там е раят - вече съм сигурна.
В петък тренирах, ама не помня кво праих. Събота и неделя се разхождах из снега, къпах се в горещи минерални извори на открито - навън беше -10 във водата +40, сауната също не я изпуснах, и спах доволно :)
Днес съм обратно в играта.
Пожелавам ви много хубава седмица :)
25.01.10
10:36
Лещен, Ковачевица, Огняново
25.01.10
11:10
казано от Венцеслава Атилова на 25.01.10, 10:36:
Направихте ли си кефа да се покиснете нощем в открит горещ басейн в Огняново?
Не ми казвай, че сте пропуснали кръчмата “При братята” в Лещен... Там е единственото място, където съм хапвал толкова вкусно, че се тъпках до преяждане съвсем целенасочено... Без съмнение - това е едно от най-българските места в тази държава. Трудно е да се опишат с думи!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.01.10 11:13.
25.01.10
11:47
казано от Кольо Пияндето на 25.01.10, 11:10:
казано от Венцеслава Атилова на 25.01.10, 10:36:
Направихте ли си кефа да се покиснете нощем в открит горещ басейн в Огняново?
Не ми казвай, че сте пропуснали кръчмата “При братята” в Лещен... Там е единственото място, където съм хапвал толкова вкусно, че се тъпках до преяждане съвсем целенасочено... Без съмнение - това е едно от най-българските места в тази държава. Трудно е да се опишат с думи!
Дааааааа киснахме се. И При братята ходихме - ама е в Ковачевица, не в Лещан. И все още е така вкусно :)
Леле, Венци супер...Така блаженно се чувствах есента, като ходихме на Рилските езера. Балканска прясна пъстърва на дървени въглища и цедено овче или биволско мляко с мед и орехи, кислород и тишина...баси кефа
25.01.10
12:06
казано от Венцеслава Атилова на 25.01.10, 11:47:
Дааааааа киснахме се. И При братята ходихме - ама е в Ковачевица, не в Лещан. И все още е така вкусно :)
Горещият басейн е несравним кеф... просто не е възможно да се опише какво е усещането при температура на въздуха -10 градуса или по-студено! За кръчмата объркването е мое, да, в Ковачевица е... там преядох с всички екстри (болки и тежест в корема, задух...) :)
25.01.10
12:43
качила съм малко снимки в блога :) Кольо аз не преядох - но това е само защото капацитетът на стомаха ми е голям :)
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 25.01.10 12:46.
25.01.10
12:56
казано от Венцеслава Атилова на 25.01.10, 12:43:
качила съм малко снимки в блога...
Ох... Mamma mia!
Спомени... и аз се просълзих преди 2-3 години, когато застанах пред “клетката” на луканките, суджуците и всичките други месища! :lol:
Тяхната храна определено не е като моята в момента... уви... :shut: Там имах чувството, че и въглени да ми сервират - ще са ми вкусни!
26.01.10
09:24
25/01 - сдобих се с 1/4 прасе - 25 кг :)
2 яйца, масло, 1 сл creme fraiche
дроб 200 гр, масло, 1 сл creme fraiche
ребра на скара, домати и краставици
трен:
лежанката на милко 12.5 3х5
напади 58 3х5
набиране 2,2,1,1 баааасиии много съм тежка. Преди ги докарвах то 3-4-5 последователни. УжИс
ФКТ 12,5 3х5
изткласкване до горе 27.5 4х10 - бързо темпо
стълби
лицеви
почвам да правя лежанка, че горната част вече мнооого изостава
казано от Венцеслава Атилова на 26.01.10, 09:24:
набиране 2,2,1,1 баааасиии много съм тежка.
Упс, това все едно аз съм го писала..макар че аз и едно с надхват не можах :lol:
казано от Венцеслава Атилова на 26.01.10, 09:24:
почвам да правя лежанка, че горната част вече мнооого изостава
Ето...всички ще станем типични билдъри :lol:
26.01.10
09:47
Поли - ми 66,6 с дрехи бях миналата седмица. А лятото бях 61-2. Кофти - не ми е комфортно така - а и по-смешното е, че сланината ми е повече в горната част - краката ми си седят относително чисти и отгоре хоп един шкембак.
Венци,този “дисбаланс” горна -долна част е ..да кажем характерен ,и аз още не съм проумяла на какво се дължи.имаше го и при мен.от един момент натам обаче раменете и плешките трябва да могат да удържат огромната ти тяга -т.е.трябва да ги тренираш да наваксат.е,да кажем,че тук се явяват полезни и малко изолации и корективни упажнения:)
казано от Венцеслава Атилова на 26.01.10, 09:47:
Поли - ми 66,6 с дрехи бях миналата седмица. А лятото бях 61-2. Кофти - не ми е комфортно така - а и по-смешното е, че сланината ми е повече в горната част - краката ми си седят относително чисти и отгоре хоп един шкембак.
Баси, при мен е точно обратното... горната ми част е относително чиста...и..хоп един гъз и едни крака :)
Няма идеално щастие :)
Ама...аз мисля, че и така сме красиви :)
27.01.10
10:39
Е ти с всички той стрес на figure athlete ли искаше да заприличаш? :)
стре -> кортизол -> шкембак ... елементарно :)
Споко, положението ще се нормализира, а оттам и мазнините и фигурата :)
А и освен това - момичета, радвайте се, че качвате под влияние на стреса. Това е чудесно. Почнете ли да сваляте - тенденцията е на умиране. Това умиране не е точно умиране и не става от денс за утре, но започне ли тялото да линее - това е сигурен признак за сериозно намаляване на жизнената енергия, а това вече е проблем.
Покачването на тегло е защитен-адаптационен механизъм. Загубата на активно тегло, което се случва при свръх високи нива на стрес (т.е. в посока дистрес) е в пъти по-зле :)
казано от Limka на 27.01.10, 07:32:
идеално според чий х... идеал? :)
поздрави
казано от Лазар Радков на 27.01.10, 10:39:
казано от Limka на 27.01.10, 07:32:
идеално според чий х... идеал? :)
поздрави
Просто...клиширан израз.... Всяко щастие е ...щастие....и идеално в този смисъл :)
27.01.10
15:12
казано от Лазар Радков на 27.01.10, 10:39:
Е ти с всички той стрес на figure athlete ли искаше да заприличаш? :)
стре -> кортизол -> шкембак ... елементарно :)Споко, положението ще се нормализира, а оттам и мазнините и фигурата :)
Мдам само дето не виждам кога нивата на стреса ще се нормализират при мен. Казала съм си, че няма да го мисля - опитвам се, но не много успешно честно казано. Дразни ме и тва си е.
За вчера храната:
2 яйца, creme fraiche 1 сл, масло
дроб 200 гр, creme fraiche 1 сл, зеле
свинска вратна зелена салата
Hint: накисвайте дроба в лимонов сок и малко вода за 1 вечер преди да го готвите. Лимоновият сок “изтегля” всички нечистотии от дроба, аи след това е много по-крехък и вкусен. Аз не обичам кой знае колко дроб, но с изкиснат е къде къде по-добре
Лазаре, кво направихте със закваските?