27.05.10
19:13
Дааам
И понеже съм пълен мазохист, след комплекса с бягане и клекове, който ми уби бедрата, на следващия ден реших, че е време за АБСОЛЮТНО извращение:
Лека загрявка с Good morning:
1х5 50
1х5 55
1х5 60
Не бях правила отдавна и си викам - ми кво пък..... 60 кила не ми тежаха кой знае колко честно казано, но ме беше мънииичко страх.
И след това - дами и господа KALSU:
Целта ти е да направиш 100 тръстъра на 25 кг, като началото на всяка минута правиш по 5 бърпита. За време. Моето време - 16:45.
Ужасно. Най-гадното нещо, което съм правила досега, честно. Пълна изродщина. Абе.... не, не, сериозно - много е гадно. НЕ знам дали някога ще се навия пак да го направя.
Ще. Ама след 2-3 месеца :)
Вчера бях разбита - мускулна на бедра и рамене и глутеуси и прасци. Абе зле... супер изтощена все още. На всичкото отгоре си обух обувките с възможно НАЙ-високи токчета. Ей тъй, да ми е гадно. И честно никога не съм се чувствала толкова кофти от тренировка на предишен ден. А да не говорим, че вечерта не можах да спя от претрениране.
Днес - все още с тежка мускулна на задното бедро:
бягане на пътека
1 мин бързо (13та степен - може би е км/ч, не знам)
1 мин бавно (5та степен)
1 мин бързо
50 сек бавно
1 мин бързо
40 сек бавно
... и така до 10, после наобратно до 1 мин и после пак до 10 сек и после пак до 1 мин
Общо 35 мин, има няма 6 км.
Много свежо, сега пак съм труп.
Хайде лека от мен
01.06.10
08:41
Нещо почвам за забравям пак :)
Събота тренирах, ама грам не си спомням какво.
Неделя:
3х30 сек от
скачащи напади с ластик
tire drag (40 kg tire) -25 m
lateral burpee
sledgehammer slams
после планк - 1:30 мин
странични по 1 мин
доста кипове, няколко кофички и разни други лигавщини докато чакам да ме приберат
Понеделник:
модификация на Seven:
5 рунда за време:
рамени преси като краката ми бяха качени на римска стена перпендикулярно на тялото х 7
тръстър 35 кг х 7
Knee to elbow x 7
тяга 80 кг х 7
burpee x 7
air squat x 7
18:49 мин
Доста кофти....днес имам интересна мускулна на междуплешието :)Иху :)
А и между другото - за тия дето не обичат големи женски гърбове - много молим, не ми четете дневника, защото моят гръб Е голям, и раменете са ми големи и трапеца ми е голям. И са релефни. И скоро смятам и снимки да ви кача.
А да И се надявам гърба ми да стане още по-силен - затова го убивам от лицеви и набирания. КОето предполагам значи, че ще стане още по голям.
Айде хубав ден
Венци!
Страхотна статия в блога! Поздравления!
Излишно е да ти казвам, че на 100% те подкрепям :coolsmile:
Статията е екстра :) .
Красива си и женствена!
Мнението беше редактирано от maria на 05.06.10 04:14.
И аз искам да похваля статията и авторката! Пишеш със стил и изглеждаш страхотно :)
Темата с ширещите се немощни и нефункционални (ако мога така да се изразя :Д) “идеали” за красота е много обширна, и на мен ми се дописа по въпроса. Благодаря за вдъхновението и давай все така - силна и красива! :-)
07.06.10
07:19
Еха :) Много ме радвате - и надъхвате да продължавам.
Тренировките миналата седмица нещо хич не си ги спомням - лоша работа.
вторник:
60 сек планк на 1 ръка и 1 крак
гудморнинг с лоста х 30
60 коремни на пода със сгънати колене
30 екстензии с 15 кг диск
3 рунда за 16 мин
последвано от табата суинг 8 мин
Имаше една силова с 3х5:
военна преса - 30 кг
напади - 55 кг
бг клек с 15 кг диск
гребане - 35 кг
и накрая мини комплексче - скачане на въже + клекове
на следващия ден:
набирания разни
овърхед напади с 10 кг диск х 50
10 бърпита
5 рунда - 24 мин
А вчера - бягане, лицеви, клекове и разни ми ти такива с един много inspirational човек :)
венци,
ти завърши ли 30-те дни експеримент с храненето? как ти се отрази? сподели повече подробности.
08.06.10
03:54
Фани :) Да месецът свърши и аз дори не усетих кога, затова смятам да продължа. Имам тук таме едно две прегрешения с червено вино, но като цяло съм била 99 %.
Как ми се отрази - толкова добре, че честно казано не си и мисля да връщам обратно изключените храни. Една сутрин много много ми се ядеше кисело мляко - еми изядох едно елена и 10 мин по-късно го върнах. Мисля, че това е достатъчно показно колко ужасна храна ядем.
Станала съм “неуморима” - сега често ми се случва да приключа тренировка, да изчакам 10тина минути да ми мине първоначалният шок и да продължа с още нещо. Но това има и много голям психологически аспект предполагам.
Относно външният вид - кожата ми е уникална :) И имам един свеж тен. Загубила съм мазнини от талията и корема, което на мен ми е най- проблеманата област.
Наспивам се по-бързо :)
и тук явно ще се наложи да кажа, нещото, което ми повтаряше треньора ми, когато другите почиваха, аз се смазвах И в неделя от трениране и не смеех да изпия и една бира(щоту ще ми обърка възстановяването) : “прекален светец и богу не е драг”...така че това с червеното вино не е болка за умиране...дай сега като сме кросфитъри само от залата до хладилника и в леглото...repeat…
казано от Венцеслава Атилова на 08.06.10, 03:54:
Фани :) Да месецът свърши и аз дори не усетих кога, затова смятам да продължа. Имам тук таме едно две прегрешения с червено вино, но като цяло съм била 99 %.
Как ми се отрази - толкова добре, че честно казано не си и мисля да връщам обратно изключените храни. Една сутрин много много ми се ядеше кисело мляко - еми изядох едно елена и 10 мин по-късно го върнах. Мисля, че това е достатъчно показно колко ужасна храна ядем.
Станала съм “неуморима” - сега често ми се случва да приключа тренировка, да изчакам 10тина минути да ми мине първоначалният шок и да продължа с още нещо. Но това има и много голям психологически аспект предполагам.
Относно външният вид - кожата ми е уникална :) И имам един свеж тен. Загубила съм мазнини от талията и корема, което на мен ми е най- проблеманата област.Наспивам се по-бързо :)
е не смяташ и за напред да не пиеш вино нали? ;)
и аз съм убедена, че това е най - приятният режим, само дето не успявам да издържа много дълго време без сирене или мляко :)но и това е въпрос на решение.
а за тренировките съм на мнение, че храната е важна, но психиката е в основата на издържливостта.
08.06.10
18:42
1 месец палео ядене беше експеримента.
08.06.10
19:21
Та дааа, напоследък само чки тренировки.
Вчера 100 бърпита СЪС лицева (леле - хаха най-накрая) 100 суинга до горе за има няма 17:05.
Преди това за загрявка набиране - разни хвати, разни идеали, ама беше нещо от сорта на 6 неутрален, 6 под, 3 над, и не знам колко кипа... най-важното го забравих. В почивките - HSPU прогресии - с крака вдигнати на шведска стена на малко повече от 90 градуса последвани от по 3 пистолета върху кубче високо около 45 см, на крак. (така е по-лесно да правиш пистолети всъщност - стига да ти е добър баланса)
ЪХЪ - накрая планк с 15 кг диск на гърба - първият път по 60 сек, после по 45 някъде. И така 3 пъти.
Луда съм. Хаха ебати тренировката - сега като го гледам и се чудя - егати.... ама сериозно съм се убила. А всъщност не го усетих.... Мда.
Днес продължих със:
пак набиране (раааастеее ли растеее - този гръб хахахаха) , но както обикновено не помня колко точно надхват- 5, 4, няколко по 5-6-7 кипа.
Странно - правя бътърфлай кип и не мога обикновен.... Тоест не знам как....
Малко пул-тру - 10 х 35 кг
и :
21-15-9
SDL high pull
push press
swing to OH
30/16 kg
09:45.
Добре беше. Понатежа ми. Предмишниците умряха.
След това разни хаотични серии, докато сестра ми тренира:
пистолети - 3х3
лицеви с крака на пейката кубчето 2х5
макс брой OH клека 23 кг - 22
тяга на 1 крак с 16 кг пуд - 3х5
Ей така - лигавих се ... или по-скоро правих неща, който преди не съм си и мислела да правя.... преди ръцете ми бяха на пейка. не краката :)
И общо взето - толкова добри тренировки отдавна не съм имала :)
11.06.10
13:20
Тъй значи:
Сряда - трябваше да почивам ама съм такова шило.... не можах
Сила:
HSPU прогресии - качих едно стъпало нагоре о йе 3х отказ
пистолети на кубче 3х5
после направих първия си пистолет на земя шаляляляляляляяяяяяяяя :)
кипове 5х отказ
овърхед 1х5 27, 1х5 30, 2х3 35
flying ass 3х отказ
кофички и полукофички ..... зле
четвъртък:
започвам да се уча на Muscle ups. дадададададад :)
Поставям си за цел до края на годината да правя muscle ups и HSPU.
Мисля, че HSPU-тата ще дойдат по рано, но трябва да направя много много много кофички докато се оправя с muscle ups. МНОГО кофички. Всеки ден.
после:
30 набирания
50 клека
50 лицеви
50 бокс джъмпа
50 бърпита с лицева и латерален скок
50 удара с чук
27 мин :) УМРЯХ. АУ! Най- зле разбира се на киповете - почнах с 6,7, и после 5,3,2 и така до 30. Лицевите същата работа - 10,8, 8,7,7, 5,3,3,2 и така....но много се злобих...
всичко останало си беше супер.
И знаете ли какво - до края на есента в София ще отвори врати лицензиран affiliate :)
казано от Венцеслава Атилова на 11.06.10, 13:20:
...И знаете ли какво - до края на есента в София ще отвори врати лицензиран affiliate :)
Чакаме!!! :coolsmile:
16.06.10
20:32
Още една статия в блога.... :)
казано от Венцеслава Атилова на 16.06.10, 20:32:
Още една статия в блога.... :)
суперрр, ей сега ще я видим, поне това е причина да ни напомняш за себе си, тъй като ни позабравяш за известно време! :)
Поздрави!
П.П. еее страшна си пак, всичко на място е написано. Очаквам статията за храната сега! :)
Мнението беше редактирано от S_L на 16.06.10 20:47.
19.06.10
06:15
Не съм писала от ехееееееееее........
Тъй Тъй - имах доста забавна седмица покрай откриването на Carpe Diem в четвъртък и по този повод не съм трениралакой знае колко.
Направих едно ъпхил бягане 30 минутно - 4 км
После сила:
кипове
клек 3х5 70
пуш-пул 3х5 с 20 кг
трион 3х5 с 15 кг
хспу прогресии
пистолети
Вчера:
Rammstein
400 м бягане
25 pullups
20 KBswing to oH
15 OH squats 20 kg bar
10 burpees
400 m run
10 burpees
15 OH squats
20 KB swings
25 pull ups
400 m run
Това беше УЖАСНО. За 19:09 мин. УЖАСНО. След това се потих около 2 часа, беше ми супер супер топло и дискомфортно на
коремчето.
Почнах Intermittent fasting 16/8.
21.06.10
20:58
Дам, не съм тренирала кой знае колко тия дни... овсен един комплекс тяга и лицеви 10х10 за 15 мин. 100 лицеви - о даааа :)
а забравих - и единици военна преса - стигнах до 42. Военната преса я правя за сила - за хспу-тата.
Тежък социален живот - почти всяка веер съм някъде и макар че не пия взе да ми тежи.
Хм, това с не пиенето не важеше за събота вечер де...когато уквално си махнах главата и вчера и днес все още се възстановявам....мда...тъпа работа, поне ще ми държи за дълго.
Имам все още тежка мускулна между плешките. Иначе пък тягата не я усетих - ама то осташе и да ги усетя тия 40 кила инаправо щеше да си е срам.
Тренира ми се ужасно много, утре се замислям за 2разова.
Свалила съм доволно количество мазнини - предмишниците са ми яко венясали. Или поне бяха - преди алкохолното фиаско. Сега съм приятно водниста.
24.06.10
06:11
Скъсах мускулни влакна на прасеца докато се науча да се катеря по въже.
Е научих се, и от ентусиазъм, че съм се покатерила догоре, се изпуснах и паднах. Малоумна история..... сега ще се тренира май само горна част. Пфффф....
26.06.10
09:10
Ето как се тренира със скъсан прасец в домашни условия.... пп... добре че е баба ми да ми изглади прането, докато аз правя маймунджулъци
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 26.06.10 09:10.
26.06.10
09:11
ПП. И имам ебаси добре развитата задна верига мммм :) ME likieee
Бързо и успешно възстановяване Венци, следя те с огромен интерес! И аз ти like-вам няколко пъти задната верига!! :)
Венци,кефиш ....... перфектно дъ.И чета аз тук там се появяват тъпи писания от рода:”Това прилича на травестит...или...не харесвам жени с такива мускули,коремна преса...груби са...губят женственото....иииии още подобни на тези абсурди за които в момента не се сещам.Незнам това съзнание на Българина кога ще се оттърси от общоприетото и ще проумеят че това което правят и начина по който изглеждат момичета като теб не е аутсайдерско.А точно обратното достойно за възхищение и подражание,храниш се,изглеждаш и се чувстваш добре,какво по хубаво от това?Воляяяяяяяя,търпение,усилия......все “кофти” качества а? (headbang) Е щеше ми се да се въздържа от този коментар,но не успях....тоз път.Н е е с цел дразнене...някому.Венци,ти и Поли сте истинси жени “воин”, :D е надявам се не прозвуча.....лудо,просто ей това ми е на езика. ;)
05.07.10
15:06
Гаги, така е..... но тази тема толкова се изтърка вече, че дори не ми се говори повече по въпроса.
Нека всеки да прави това, което му харесва и мисли за правилно.
Какво се случва с мен - НИЩО.
Не тренирам.
Ето малко по въпроса -
http://vencitu.blogspot.com/
казано от Венцеслава Атилова на 05.07.10, 15:06:
...
Ето малко по въпроса -
Много добро! И съжалявам, че се е стигнало до неприятна травма... Но честно казано, колко наистина отдадени на спорта хора познаваш, които да са спирали, защото друг (пък бил той и треньора) им е казал?
И не прекалявай със самообвиненията. Все пак отдавна сме минали периода, в който сме спирали, когато е заболявало - сега почти изцяло тренираме в зоната на болката. И ни харесва (grin)!
Възстановявай бързо!
казано от Венцеслава Атилова на 05.07.10, 15:06:
Гаги, така е..... но тази тема толкова се изтърка вече, че дори не ми се говори повече по въпроса.
Нека всеки да прави това, което му харесва и мисли за правилно.Какво се случва с мен - НИЩО.
Не тренирам.Ето малко по въпроса -
Ще се справиш и ще си научиш урока. Травмите са просто начина на тялото, да ти каже са спреш...когато не обръщаш внимание на другите сигнали. Големите мами, трябва да знаят и кога и как да почиват нали??? Бързо оздравяване мила :)
22.07.10
07:42
I’m baaaack :)
Suck it up, Buttercup! Или стига толкоз с хленченето - време е да поработим, че планирам на плаж да ходя :)
Дива права си за лимита - аз имам склонност да се бутам все повече и повече, да си прескачам лимита и ето до къде я докарвам в крайна сметка. Да не говорим пък, че и ежедневието ми не е кой знае спокойно. ХУбавото е, че НЕ си вземам поука, а продължавам да се раздавам все повече :) Общо взето май целя тотално да се роботизирам. Но щом ме влече.....
И така едва дочаках прасеца да спре да ме боли - даже ако трябва да съм честна не го дочаках напълно и съм обратно в схемата с тренировките. Не ме кефи да съм тежка и целта ми в момента е максимално бързо да се върна в категория до 63 кг :)
Апропо - не че съм се мерила де :) Ама си тежа.
Ходих 1-2 пъти на Раковски с групата - е няма такова размазване, и двата пъти стигнах до границата с повръщането (Моля, не следвайте моя принцип, аз съм доста крайна).
онзи ден:
стълби, лицеви от ония новите дето ги гледах на Кросфит финалите (по-лесни са), и:
обръщане на гума 50 м
10 бърпита
3 рунда
после малко GHD-тип коремни
Обръщането на гума е готина работа, сега вземам да се замислям - 400 м обръщане на гума - как ли ще ми се отрази а? Само дето трябва да отида на Раковски през нощта, че иначе рискувам публично да ме линчуват.
Вчера правих:
400 м бягане
50 клека
25 лицеви
50 напада
25 knee to elbow
50 wall ball
400 м бягане
17 мин
И днес имам мускулна треска на задника - егати чак се очудих сама на себе си - толкова ли е зле положението, че от това мизерно комплекче имам мускулна.... но така си е тежки клек и тяга не съм правила от може би месец и половина.
Послените 400 м бяха най-мизерното бягане в живота ми.
Тъй Тъй ...тия финали силно ме вдъхновиха - сега си търся като онази стена дето прескачаха - да почна и аз. Струва ми се, че ако е правилната височина - е прекрасна мъсъл ъп прогресия.
Довечера съм пак на Раковски - смятам да му върна на онова въже за дет така ме изкара извън релси.
Това ме изкефи - не само стигаш лимита, ами го и прескачаш. Много точно казано :) . Ти си чудовище :P .
казано от Венцеслава Атилова на 22.07.10, 07:42:
... лицеви от ония новите дето ги гледах на Кросфит финалите (по-лесни са)...
Здрасти, Венци!
Това с лицевите опори нещо съм го пропуснал... малко повече обяснения или клипче?
И яко да се размажете на “Раковски”! 8-)
23.07.10
08:37
Вик - при лицевата се отпускаш на земята и отлепяш дланите от земята. Гледай записите - навсякъде на игрите правеха такива лицеви.
Вчерашната тренировка беше:
30 м спринт
20 суинга ОХ
30 удара с чук 3 кг (лява + дясна общо)
20 бърпита
1 изкачване по въжето - има няма 5-6 метра
3 кръга
КОфти.
Въже след бърпита - лоша идея. Имам кофти охлузване на крака. изпотих се като прасе - да не говорим че беше адски влажно и задушно и не ми стигаше въздуха. НО! съм много много щастлива - 3 изкачвания по въже + 2 за загрявка преди това :)
Ще се върна обратно и на вписването на храната за малко, чисто експериментално. Правя IF 16/8 3 дни от семицата - което ще рече ти дни от седмицата ям в рамките на 8 часа, после 16 часа не ям. Защо - питайте чичо ви гугъл.
7:30 - телешко месо ок. 150 гр + 1 праскова
11:30 - пак от същото телешко и пак поне 200 гр, един голям розов домат
17:00 -свински карета - 2 бр + 2 свински кюфтета + розов домат
Интересна закуска - но си бях сложила един телешки дьолан да се пече цяла нощ и сутринта като станах някак си нямаше как да закуся с яйца :) А и месото е домашно, което със сигурност е по-добре от купешките яйца ;)
Аахаааа, това ли бил дневникът на Венци. Мацка, записвам се, дет’ се вика :-)
Направо ми ставаш идол - заради теб чета като луда (още повече от преди) и се надъхвам. В неделя мисля да видя лично какви ги вършите на Раковски.Че и да се включа, ако може :-)
23.07.10
10:58
казано от Innocence на 23.07.10, 10:02:
Аахаааа, това ли бил дневникът на Венци. Мацка, записвам се, дет’ се вика :-)
Направо ми ставаш идол - заради теб чета като луда (още повече от преди) и се надъхвам. В неделя мисля да видя лично какви ги вършите на Раковски.Че и да се включа, ако може :-)
Ааахаааа :) Мартина?
Идвай идвай, че и без това женското присъствие трябва да се засили. Имаме идея тази неделя да правим преход на Витоша, но не е много сигурно още.
ПП. Ти в младост ли тренираш още?
казано от Венцеслава Атилова на 23.07.10, 10:58:
Ааахаааа :) Мартина?
Идвай идвай, че и без това женското присъствие трябва да се засили. Имаме идея тази неделя да правим преход на Витоша, но не е много сигурно още.
ПП. Ти в младост ли тренираш още?
Аз, аз :-) Отвсякъде никна :-))
Идвам и още как, само да решите какво ще се прави.
И да - в Младост. Днес смятам да намина вечерта:-)
23.07.10
19:47
Аз не съм ходила в Младост отдавна..... забравили са ми имуцуната сигурно
100 бърпита 100 суинг ОХ за 14:55 - 2 мин подобрение от последния път
Много е яко да си записваш времената - после си казваш ” Ей, това съм го направила за 17 мин значи сега трябва да се понапъна и да го свърша по-бързо”. А може би някой ден ще го направя за 10 мин :)
яденето е пълна скука
08:00 - месоооооооо :) пак от същото телешко + 1 чаша сборно малини и къпини
12:30 - пилешка пържола от бут + агнешко кюфте + домати и краставици + праскова
16:30 - пилешка пържола пак + сини сливи (имам Ибаси добрата рецепта за пилешко със сини сливи, ако слушате може и да я постна) + броколи + домат
Ибахти от къде това желание за плодове у мен - направо недоумявам.
Та общо за деня съм изяла поне 700-800 гр месо. Найс.
казано от Венцеслава Атилова на 23.07.10, 19:47:
100 бърпита 100 суинг ОХ за 14:55 - 2 мин подобрение от последния път
Найс.
Найс и още как. Ебати извънземните резултати. Аз като направя 100 бърпита, че и за време, ще вдигна купон :-)
Няма начин някой да те забрави мацка, помнят и още как :-)
25.07.10
14:04
Вчера не тренирах, днес пък се успах за тренировка :) хахах...
Но за сметка на това вчера цепих дърва бая време, плувах, разхождах се яко и като цяло много активен ден.
07:30 - пилешка пържола + домат + къпини
16:30 - огромно количество ребра и други меса + салата + половин праскова- докато напалим барбекюто, докато приготвим всичко и то стана сто часа....
22 - още малко свинско + праскова
днес - IF до 12:30
в 12:30 - салата рукола с бекон + 3 яйца + кашкавал.... много ми се дояде кашкавал и това е положението