Личният дневник на Endilana

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Ива Павлина на 04.05.09, 08:30:

Венци, мислиш ли, че ще е здравословно за една жена да падне на 12% мазнини?! Аз - не. Освен това, целите не са ти състезателни, нали? И това, че активното ти тегло е с 10 кг под реалното, това не означава, че разликата е само мас за чистене - тук са мастните капсули около някои вътрешни органи, съединителна тъкан, подкожния мазнинен слой с терморегулационна функция и т.н.

Ами, Ива, да мисля, че няма проблем на 12%, под 8% вече е опасно. Не съм казала, че всички тези 10 кг искам да ги махна от себе си. Искам да се видя, предполагам, че на снимката на аватара си съм около 14%, така че 12% не е много по-надолу. :) Ще видим според новата ми инструктурка 12% е идеалът :)

04.05.09
08:38

А това го знам някъде го бях чел мисля че Ива Павлина го беше така по разбила. По принцип дори и маслото не е най-подходящо заради това че и неговата температура не е много висока ~150 ... За това най-доброто е сланинката :)

DE

04.05.09
08:38

казано от Венцеслава Атилова на 04.05.09, 08:35:

Аз днес говорих с инструктурката (която се казва Мария) и и тя ми сподели нещо което адски ме шокира. Всички растителни мазнини, включително и студено пресованият зехтин се разпадат след термична обработка, затова трябва да се готви само със масло, мас или сланина. Останах шокирана. Другата седмица имам лекция за хранене с Милко и ще го помоля са ми разясни малко по-подробно  и ще пиша пак

Личи си, че не си чела форума на спайдерите дъъъъъъъъъълго време :lol: , на мен това ми наби в главата преди около 3 години хехе...
(Това прозвуча малко ехидно казано, но няма нищо такова, трябваше да е шеговито..)
Даже Милко беше На кафе при Гала преди известно време и обясняваше точно за зехтина и термичната обарботка.
Имам клипчето на компа ако някой го иска мога да пратя по скайп.

Редакция: изтрила съм го...

Мнението беше редактирано от Denichkata на 04.05.09 08:43.

04.05.09
09:09

Венци, мислиш ли, че ще е здравословно за една жена да падне на 12% мазнини?! Аз - не. Освен това, целите не са ти състезателни, нали? И това, че активното ти тегло е с 10 кг под реалното, това не означава, че разликата е само мас за чистене - тук са мастните капсули около някои вътрешни органи, съединителна тъкан, подкожния мазнинен слой с терморегулационна функция и т.н.

х2
Новата ти инструкторка какво - за състезание ли ще те готви? Нали знаеш, че и професионалните билдъри поддържат съзтезателна форма само 1-2 месеца годишно?

For the body to function normally and healthily a certain amount of body fat is required. This is called essential fat. For women the average amount of essential fat is 12% of bodyweight and for men it is 3%.

При теб май вече имаше проблеми с цикъла, нали? Докъде искаш да се докараш?

Мнението беше редактирано от mbarton на 04.05.09 09:10.

казано от mbarton на 04.05.09, 09:09:

х2
Новата ти инструкторка какво - за състезание ли ще те готви? Нали знаеш, че и професионалните билдъри поддържат съзтезателна форма само 1-2 месеца годишно?

For the body to function normally and healthily a certain amount of body fat is required. This is called essential fat. For women the average amount of essential fat is 12% of bodyweight and for men it is 3%.

При теб май вече имаше проблеми с цикъла, нали? Докъде искаш да се докараш?

До под кривата круша. Хахаха :) Виждала съм и жени на 10% които си живеят съвсем добре :) А за цикъла - оказа се, че Ясмин са ми прекалено слаби вече като кол естроген и оттам се получава объркване от сорта да ми идва по 2 пъти на месец :). Затова и кардинална промяна- спрях ги - никакви хормони повече.

04.05.09
12:35

Аз също си живея доста добре с подкожни мазнини 7,5%.  :)

казано от Margaritka на 04.05.09, 12:35:

уау сигурно си доста релефна, ще пуснеш ли снимки? Къде ти ги мериха?

04.05.09
13:57

казано от Венцеслава Атилова на 04.05.09, 13:45:

казано от Margaritka на 04.05.09, 12:35:

уау сигурно си доста релефна, ще пуснеш ли снимки? Къде ти ги мериха?

Снимки в момента нямам възможност, но когато мога ще ти пратя на ЛС, а за мазнините имам калипер и две формули , мери ги приятелят ми (всеки месец). :)

казано от Емил Начев на 04.05.09, 12:27:

казано от Венцеслава Атилова на 04.05.09, 08:35:

Тони, за сланината давай. Аз днес говорих с инструктурката (която се казва Мария) и и тя ми сподели нещо което адски ме шокира. Всички растителни мазнини, включително и студено пресованият зехтин се разпадат след термична обработка, затова трябва да се готви само със масло, мас или сланина. Останах шокирана.

Аз по интуиция от известно време НЕ готвя с мазнина. Само варене, и печене във вода.
Мазнината - или от храната, или добавка към салати.

Хм, значи консумираш доста малко мазнини май. Готви със сланина или масло.

04.05.09
14:04

Маргаритке, при положение, че правиш такова изявление пред всички, снимките, мисля, трябва да ги видим всички ... Защото аз мога да напиша, че имам 2% подкожна мазнина, ама съм турила снимки, дето е видно, че противоречат на това - следователно ме принуждават да говоря истината:) Все пак мисля, че не приятелят ти, а някой професионално занимаващ се с това, може да направи коректно замерване. Колкото до формулите - изкарвали са ме и с 15, и с 22%:)

Всъшност Margaritka АЗ не ти вярвам. Доколкото съм чувал меренето с калипер е доста повече от две формули. Ако аз мерех моята приятелка (дето я няма), и знаех, че резултата е важен за нея бъди сигурна, че бих го манипулирал :). А защо си забранила да ти изпращаме лични съобщения ти си знаеш. Хайде да не спамим темата, просто съм затаил дъх и чакам снимки.
А случайно да си инструктурка в Германия.

04.05.09
14:16

казано от Ива Павлина на 04.05.09, 14:04:

Маргаритке, при положение, че правиш такова изявление пред всички, снимките, мисля, трябва да ги видим всички ... Защото аз мога да напиша, че имам 2% подкожна мазнина, ама съм турила снимки, дето е видно, че противоречат на това - следователно ме принуждават да говоря истината:) Все пак мисля, че не приятелят ти, а някой професионално занимаващ се с това, може да направи коректно замерване. Колкото до формулите - изкарвали са ме и с 15, и с 22%:)

Пропуснах да спомена че приятелят ми, както и аз се занимаваме професионално с това. Двете формули, с които съм избрала да изчислявам дават разлика в рамките на 0,05%.
А за снимките - на другия ми лаптоп са, а на работа не ползвам него.

04.05.09
14:17

Случайно ... би звучала доста по-професионално, Ванка:)

Ива май познах а какво ще кажеш ? :) брех да му се невиди да не съм потомък на Ванга :)

04.05.09
14:20

казано от Иван Шишманов на 04.05.09, 14:11:

Всъшност Margaritka АЗ не ти вярвам. Доколкото съм чувал меренето с калипер е доста повече от две формули. Ако аз мерех моята приятелка (дето я няма), и знаех, че резултата е важен за нея бъди сигурна, че бих го манипулирал :). А защо си забранила да ти изпращаме лични съобщения ти си знаеш. Хайде да не спамим темата, просто съм затаил дъх и чакам снимки.
А случайно да си инструктурка в Германия.

Както казах и на двамата ни е професия. А ако държиш на някого трябва да му казваш истината - приятна или не, а не това което иска да чуе.
Не съм забранявала на никого да ми изпраща ЛС, не знам защо не можеш...ще си проверя настройките.

04.05.09
14:24

От време на време се появява проблем с личната поща... Време е да видим как изглежда един корем със 7.5 % мазнини:)

Аз набързо само да пусна храната:
07:00 - 2 яйца, 10 гр масло, 80 гр пуешко месо, 1 сл сметана
ТРЕНИРОВКА
10:30 - 1 яйце, 15 гр масло, домат
13:30 - свинско 150 гр в сготвено състояние, зеленаа салата, козе сирене 50 гр
17:00 - 1 яйце, масло 10 гр, банско роле 40 гр, домат
19:30 - пилешко 100 гр, дроб свински 100 грм зелена салата
22:30 - 1 сл маскарпоне

Не съм ги смятала ама май е ОК. Маскарпонето ми е вече любимо - 46 гр мазнини на 100 гр и 1,4 гр въгл :)

Еху, привет от мен, честит празник.

Да напиша храната за вчера:
07:00 - 2 яйца, бекон 60 гр, 1 сл маскарпоне, 10 гр масло
10:30 - свински дроб 50 гр, сметана 30 гр
13:30 - свинско 150 гр, прясно сирене 80 гр, домати
17:00- кис мляко домашно (сама си го заквасих от домашно прясно мляко) 200 гр, 1 сл сметана, 1 яйце
20:00 - телешко филе сготвено в масло 130 гр, сос от 1 сл сметана и 30 гр рокфор

Тва е - около 1800 кал. някъде.

Днес тренирах, ама за това, по-късно

Между другото, Ива и Иван, Маргаритка е качила свои снимки в галерията си. Мисля, че всички трябва да й се извиним за недоверието и да й кажем едно голямо БРАВО за чудесната форма.

06.05.09
11:47

Е, благодаря :) Най-после да предизвикам и положителна реакция в този форум ;)

Има и още какво да желая, естествено...

Мнението беше редактирано от Margi на 06.05.09 11:48.

06.05.09
11:55

Сори, че спамя, Венци...Маргаритка, целта на занятието да изгубиш всички женско в себе си ли е? Ако има какво да се желае, то е да качиш малко мазнини....лично мнение, не можах да се въздържа. Иначе браво.

:) Е, хайде сега, а ще кажеш ли как се храниш?

казано от inis9 на 06.05.09, 11:55:

Сори, че спамя, Венци...Маргаритка, целта на занятието да изгубиш всички женско в себе си ли е? Ако има какво да се желае, то е да качиш малко мазнини....лично мнение, не можах да се въздържа. Иначе браво.

всеки с вкуса си. Ако жената е жена, защото е мазна, значи аз не искам да съм жена. “Женското” не се обуславя с 3 кг сланина.

06.05.09
12:00

Не мисля че съм загубила нищо женско. Мое лично мнение е, че женското тяло трябва да е добре оформено, без излишни мазнини.

06.05.09
12:03

О, това вече няма да ти хареса със сигурност ;) : от 10-ина години не хапвам месо и риба, на моменти не мога да се откажа и от сладко...но иначе внимавам останалото да е балансирано, разнообразно и в достатъчни количества.

казано от Margaritka на 06.05.09, 12:03:

О, това вече няма да ти хареса със сигурност ;) : от 10-ина години не хапвам месо и риба, на моменти не мога да се откажа и от сладко...но иначе внимавам останалото да е балансирано, разнообразно и в достатъчни количества.

ами браво, ти си жив пример, че може и без месо да се постигне доста. Не знам, при теб може би е и до ген, аз съм била някога доста пълна и ще си нося последствията завинаги - инсулина ми играе яко ако не го балансирам с месо или мазнини. НО всеки и е разлияен, ти доказваш, яе една схема, кояо за мен е напълно неприложима, за теб е перфектна. Затова и не трябва да се сравняваме с останалите хора. Всеки си гледа себе си и толкова.

06.05.09
12:14

Ами така е , всички сме различни. Но и няма нищо непоправимо - това че си била пълна не означава, че не можеш да постигнеш перфектна форма и да я поддържаш. Всичко тръгва от главата, после се отразява на останалите части на тялото...impossible is nothing!
Но е в природата на човек винаги да иска още и да не е щастлив с това, което има.

06.05.09
13:05

Да хайде аз като от другия пол да кажа че не е загубила нищо женско, мене такъв тип доста по ми харесва... Не знам всеки си има предпочитания, аз лично и завиждам даже :)

06.05.09
15:05

Наистина страхотна форма, Маргаритка!
Браво, браво! Леко завиждам ...без да злобея, де :)

06.05.09
16:51

казано от Margaritka на 06.05.09, 12:14:

Ами така е , всички сме различни. Но и няма нищо непоправимо - това че си била пълна не означава, че не можеш да постигнеш перфектна форма и да я поддържаш. Всичко тръгва от главата, после се отразява на останалите части на тялото...impossible is nothing!
Но е в природата на човек винаги да иска още и да не е щастлив с това, което има.

Абсолютно си права че всички сме различни. Някои на 7% мазнини са ок, други не са. Аз на под 10%, нямах цикъл. Е верно изглеждах, като теб, но какво от това...Венци е на 16% и имаше проблеми с цикъла. Мисля че за ръст 175 - 7 % мазнини са критични, но тя си знае. Понякога е важно да победиш природата, за сметка на разума. Иначе отиваш в темата на спайдъртие за дами без цикъл с хормонални проблеми.
Невъзможно е НИЩО ,но здравето е ВСИЧКО
Венци, мила достатъчно разумна си да не се увлечеш пак
П.П Маргарита наистина изглеждаш, чудесно и определено си мой тип, ама ...все пак здравето е намбър 1

DE

06.05.09
17:02

Леле момичета, вие имате цели в едно друго измерение от моето направо.
Респект.

Но в интерес на истината, без да обиждам никого, не е хич мой тип такова тяло.
За мое щастие де.
Че иначе имаше да подсмърчам..

Мнението беше редактирано от Denichkata на 06.05.09 17:02.

казано от diva 97 на 06.05.09, 16:51:

Абсолютно си права че всички сме различни. Някои на 7% мазнини са ок, други не са. Аз на под 10%, нямах цикъл. Е верно изглеждах, като теб, но какво от това...Венци е на 16% и имаше проблеми с цикъла. Мисля че за ръст 175 - 7 % мазнини са критични, но тя си знае. Понякога е важно да победиш природата, за сметка на разума. Иначе отиваш в темата на спайдъртие за дами без цикъл с хормонални проблеми.
П.П Маргарита наистина изглеждаш, чудесно и определено си мой тип, ама ...все пак здравето е намбър 1

Проблемите с цикъла както писах произтичаха от противозачатъчните - дозата естроген е била прекалено малко. Затова и ги спрях по препоръка на гинеколога - нека да оставим хормоните ми сами да си се регулират.
Аз 7% не искам (засега). 12 мисля, че добре ще ми лепнат :) Поживем увидим :) Хубавото сега е, че имам ясна насока и ще си следя прогреса всеки месец. Стискайте палци другия месец да се похваля с 15% :)

06.05.09
17:20

казано от Венцеслава Атилова на 06.05.09, 17:14:

Проблемите с цикъла както писах произтичаха от противозачатъчните - дозата естроген е била прекалено малко. Затова и ги спрях по препоръка на гинеколога - нека да оставим хормоните ми сами да си се регулират.
Аз 7% не искам (засега). 12 мисля, че добре ще ми лепнат :) Поживем увидим :) Хубавото сега е, че имам ясна насока и ще си следя прогреса всеки месец. Стискайте палци другия месец да се похваля с 15% :)

Ти изобщо съмняваш ли се в себе си. Аз не... Просто това е твоят режим и твоята тренировка. Няма как да не стане. Ама под 15 не даваме %-P

Я да пусна и какви ги върших досега:

Храна:
07:15 - 2 яйца, бекон 60 гр, масло 10 гр
ТРЕНИРОВКА
10:30 - 50 гр свински дроб, масло 10 гр, домат
12:30 - агнешко 200 гр, зелена салата
16:00 - дроб 50 гр, масло 10 гр
19:30 - свинско 150 гр сготвено със сланина на тиган, зелена салата, тиквичка

Постигнах съвършенството - 0,7 грама въглехидрати 1800 калории

Тренировка
Ренегатско
15 кг 1х5
17.5 кг 2х5

Напади 35 кг
3х5

Скрипец 30 кг
3х5

Дървар
25 кг 1х5
22 кг 2х5

Тяга 60 кг
3х5

Наведи с лоста
3х5 на страна

Swing с пудовка 24 кг
3х10

Качила съм килограмите на почти всичко  :) Доволна съм, тези мазнини дават много сила. В петък ще вдигна и кг на ренегатското - 20 :) Иха а като си спомня преди 2-3 месеца не можех да се задържа върху дъмбелите - цялата треперех.

Замислих се, че изобщо не описвам добавките а те хич не са маловажни. Сутрин със закуската вземам по 2 капс. Ултра Омега и 3 капс витамини Ева, със втората закуска 3 капс Liver detoxifier and regenerator. Всичко е на NOW. Все още пия и fyre -бях го спряла 10те дни в които не тренирах, и сега почнах пак. Сутрин ако не тренирам х2 и следобед х3. Ако тренирам схемата е обратно. За съжаление не го усещам така както в началото. Смятам да инвестирам сега в Глюкозамин и Хром, пак на NOW - любимата марка :)

казано от diva 97 на 06.05.09, 17:20:

казано от Венцеслава Атилова на 06.05.09, 17:14:

Ти изобщо съмняваш ли се в себе си. Аз не... Просто това е твоят режим и твоята тренировка. Няма как да не стане. Ама под 15 не даваме %-P

Даа определено това съм аз - чувствам се щастлива, доволна и нахъсена - както януари :)

07.05.09
05:30

Дива, съгласна съм с теб, за нищо на света не бих заложила здравето си. Достатъчно опит имам със схемата проба - грешка, за да си позволявам да изпадам в още грешки. Мисля че за себе си съм постигнала някакъв задоволителен баланс.

Венци, стискам палци да постигнеш 15-те и колкото си наумила, малко са жените като теб, които знаят какво искат и го преследват. Поздравления!

07.05.09
06:24

Маргаритка, извинения за недоверието и поздравления за формата - наистина изглежда професионална! Но адмирациите ще си ги спестя, защото по моите критерии женственото излъчване е малко подминато вече. Иначе - впечатляващо, наистина!

07.05.09
09:32

Въпрос на лични предпочитания, целта ми е АЗ да се чувствам добре в кожата си.
С това смятам да спра да спамя дневника на Венци :)

Йохохо и бутилка ром :)
Хаха, не съм се напивала споко, разлигавена съм просто.

И та мили ми другарчета, нещо напоследък съм супер разсеяна - вчера не си нагласих сутринта храната като хората, днес пък направо си я забравих. Пфу мнооо мразя така да става.
Ама в общи линиии вчера:

07:00 - 2 яйца, 10 гр масло, 50 гр банско роле, 1 сл маскарпоне
10:30 - масло 10 гр, дроб 50 гр, домат
12:30 - свинско 80 гр, дроб 50 гр, масло 10 гр
15:30 - филе елена 50 гр, масло 10 гр
18:30 - домашно кисело мляко 150 гр
20:30 - агнешко 150 гр, зелена салата

Абе мноо ядох вчера май. Голяма съм ламя, трябва малко да е ограничавам че после пак ши ривЪ....... И  тия филета и тн са адски солени и днес съм си подпухнала и мекичка ауууууууууууууууууууу красота. Няма да ги ям повече. И също се замислих - абе доматът нали е плод, а не зеленчук и има 3 гр въгл на 100 гр - май ще взема да го спра за известно време.

Тази сутрин тренирах—леле направо ме размаза тази ми ти Мария. Правих някви дърваро-секачески упражнения дето не знаех, че съществуват даже. Като обобщение за 1вата седмица тренировки в спайдерспорт - ДОВОЛНА СЪМ. И то много  - няма такава атмосфера, професионализъм, личен подход и тн и тн и тн. Другото, което много ми допада е, че тренирам сутрин от 8:30 до 10:00 ииииииииии имам яко енергия и после ми остава време вечерта :)

От мен толкоз  :)

ПП И никво кардио не правя - глей ти!

08.05.09
08:39

Ей, Венцитоооо :) привет, радвам се че си доволна от новите си тренировки :)
Аз искам да те питам като си на ВМ-режим, имаш ли ден за зареждане с въглени бейби? Че не ми е ясно много  :red:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1