Новият дневник на Козунак`2009

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.03.09
07:44

казано от kozunak на 06.03.09, 07:42:

Мисля, че след тренировка не е добър вариант за свалящи като мен. На мен ми трябват преди тренировка за сила,  издържливост и както каза Митака - за горене.  Щото краката си тренирам доста натоварващо и понякога ми прималява на тях.

Да, ако е за горене си права, аз понеже искам малко маса да направя, в смисъл плътност на мускулите и аз сега се чудя какво да ям след тренировка :)

Правя си едни уж домашни протеинови вафли, или банан ям, но не знам дали е правилно :)

Веси, след тренировка - стафиди или друг бърз въглехидрат да ти вдигнат инсулина и 15та мин след това шейк.

Козуначе - сори за спама :) Това с въглехидратите и аз съм го изпитвала и за да преодолея спада в енергията аз пък хапвам сандвия с пълнозърнест хляб час-два преди тежка тренировка.  Бързите въглехидрати все още не мога да се настроя да ги приемам.....

06.03.09
11:35

И аз до скоро разчитах на сандвича с пълнозърнестия хляб, ама вече не ми е достатъчен. И макароните, овеса и ориза не помагат. Не знам защо. Трябва да питам Митака.
Само да допълня за вчерашната вечеря - зелена салата с риба тон, 1 домат и 20 гр- рокфор и зехтин.
Храната за днес до момента:
- 3 филии (те са малки) тонус с масло, печено свинско, кашкавал и 1 домат (адски съм гладна сутрин - направо освирепяващо)
- 2 суп. л. ръжени, 2 с.л. овесени ядки, 2 с . л. натрошено ленено семе., 1 чаена мед - всичко това го полях с малко гореща вода, добавих 3 с.л кисело мляко и дозата протеин - стана супер готина каша.
- 50 гр. сушени кайсии (това 4 кайсиики)

Edit: 100 гр. суджук 

Следва:
ТРЕНИРОВКА
- протеин
и някаква протеинова вечеря със зеленчук

Дали пък не врътнах прекалено много въглехидрати? Пфууу - забравих си Л-карнитина... нищо , утре.

Мнението беше редактирано от kozunak на 06.03.09 12:53.

06.03.09
20:31

И аз до скоро разчитах на сандвича с пълнозърнестия хляб, ама вече не ми е достатъчен. И макароните, овеса и ориза не помагат. Не знам защо.

Защото ти е малко като количество и калории. 40% от енергийния прием би трябвало да е преди тренировка. Ама ако е от сложни въглехидрати - ще ти стане тежко и затова може ограничено количество прости.
Незнам за съществена разлика между различните видове стафиди и другите сушени плодове. Яж тези, които са ти най-вкусни. Ако избереш някои, които са по-бедни на въглехидрат - организма ти ще си поиска по-голямо количество. То ако ти причернее - ще ти стане ясно дали са достатъчно или не :)

за Веси:
След тренировка (щом целиш качване на мускулна маса) е по-подходящо простите въглехидрати да идват от Глюкоза, а не от Фруктоза. Фруктозата попълва отчасти гликогенвите депа в черния дроб, но не и в мускулите, тоест ако си маратонец плодовете са добър избор за теб, а ако си “бодибилдър” потърси малтодекстрин, или декстроза, или глюкоза. По-мързеливият вариант е захароза (Захар=1мол.Глюкоза+1мол.Фруктоза), което пак си е двойно по-добре от плодовете.

07.03.09
05:44

казано от mitaka101 на 06.03.09, 20:31:

И аз до скоро разчитах на сандвича с пълнозърнестия хляб, ама вече не ми е достатъчен. И макароните, овеса и ориза не помагат. Не знам защо.

Защото ти е малко като количество и калории. 40% от енергийния прием би трябвало да е преди тренировка. Ама ако е от сложни въглехидрати - ще ти стане тежко и затова може ограничено количество прости.
Незнам за съществена разлика между различните видове стафиди и другите сушени плодове. Яж тези, които са ти най-вкусни. Ако избереш някои, които са по-бедни на въглехидрат - организма ти ще си поиска по-голямо количество. То ако ти причернее - ще ти стане ясно дали са достатъчно или не :)

Благодаря Митак! Ами да - по-малко сила и прилив на енергия дадоха вчера кайсиите, в сравнение със стафидите. Какво да разбирам под ограничено количество прости? Лъжица мед със сутрешния овес голям грях ли е? И малко по късно да речем 50 гр. стафиди, например? Тоест - колко да са простите захари в тренировъчен ден, защото предполагам че в нетренировъчен няма смисъл да ги вкарвам.

Към вчерашната разбиваща тренировка - с акцент гърди 2/ трицепс, крака  - така се размазах, че после едва качвах стълбите на подлезите, имаше 20 мин пътека интервално. Иначе се чувствам чудесно.
За вечеря - зелена салата с авокадо, домат, зехтин и 2 малки плочки свежо сирене.

07.03.09
07:06

Ти неспиш ли въобще?

Какво да разбирам под ограничено количество прости?

Възможно най-малкото количество, което те кара да тренираш добре. Тоест намали си стафидите на 40 грама и ако си О.К. следващия път ги направи 30гр и т.н.  момента, в който тренировката ти стане непълноценна заради недостиг на въглехидрат ги вдигни на предното нниво.

07.03.09
07:14

казано от mitaka101 на 07.03.09, 07:06:

Ти неспиш ли въобще?

Какво да разбирам под ограничено количество прости?

Възможно най-малкото количество, което те кара да тренираш добре. Тоест намали си стафидите на 40 грама и ако си О.К. следващия път ги направи 30гр и т.н.  момента, в който тренировката ти стане непълноценна заради недостиг на въглехидрат ги вдигни на предното нниво.

Напротив - спя като пън, особено след тренировка и танци! Не видя ли че в 7.00 сутринта съм ти писала  :lol:  - котакът е гладен и ме буди, ама общо взето не ставам много трудно, защото съм се наспала.
За стафидите разбрах - слушам и изпълнявам.
А за меда?

07.03.09
07:50

А за меда?

една лъжица никому не е навредила

07.03.09
07:52

:P Аз да си питам - току виж съм станала първата - хихихихи. Благодаря ти, Митак!

07.03.09
16:23

Днес -  събота :
- 2 с.л. овес, 2 сл.ръж, 2 сл. лен, толко и талаш,  1 чаена мед, малко вода, половин кофичка кисело и доза протеин
-2 филии тонус с масло, кашкавал, суджук и 1 домат
- кафета джиджи-биджи
Супер яка тренировка
- акцент рамо и бицепс, крака на макс, 20 мин пътека, 15 кростренажор, за доразмазване на крака и 15 мин вело.
-  50 гр. суров бадем, 200 гр. пуешка шунка

за вечеря - ще видим.

Утре - заслужена почивка.

08.03.09
17:56

Да допълня храната от вечерята - салата домати, червен лук, зехтин и малко овче сирене. Половин пилешка пържола. Не издържах на соса, останал от салата и си чопнах половин филийка тонус да си топна  :red:  срам не срам, признавам си без бой.
Днес е почивка - без тренировка.

Вчера яко съм натоварила горната задна част на бедрото - имам мускулна, отдавна не ми се беше случвало... точно под дупето. А Митака ще рече че не съм горила значи мазнини. Кофти. Ама как да не съм горила - си мисля - толкова пот, скорост и усилие вчера хвърлих, бях като фурия на пълен капацитет???  :roll:  И защо сега тая мускулна треска?

Храната днес:
- половин кисело 0,1% с 2 суп. ръжени и 2 суп. овесени ядки, заджуркано с доза протеин
- 2 филии тонус с масло и овче сирене
- 1 авокадо със зехтин, 100 грама печено свинско филе, 2 стръка зелен лук

Нещо се издух като плондер, пия повече вода защото предполагам, че солта в салата от вчера и върху авокадото ме е плондерясала. Дебело ми е... Всъщност не съм много сигурна... А още не съм в ПМС, ама скоро ще съм.

Следва вечеря- 100 грама извара, 100 печено свинско филе и домати.

Дали нещо пък в храната пак не бъркам? Дали не ми идва много?  Особено въглехидратите?

Утре - пак в залата.

08.03.09
18:36

Вчера яко съм натоварила горната задна част на бедрото - имам мускулна, отдавна не ми се беше случвало... точно под дупето. А Митака ще рече че не съм горила значи мазнини. Кофти. Ама как да не съм горила - си мисля - толкова пот, скорост и усилие вчера хвърлих, бях като фурия на пълен капацитет???  И защо сега тая мускулна треска?

Ами защото не си дишала достатъчно и си излязла над аеробните си възможности, тоест си вкарала анаеробен момент в тренировката и от там мускулната треска. Или пък си си увеличила тежестите с повече от 5 % - пак същия ефект.
За храната- имаш много скрита сол в сиренето. Аз лично не съм фен на авокадото и фъстъците във всичките им форми - имам съмнения, че мазнините в тях не са от най-полезните. мускулната треска също задържа вода заради млечната киселина. това го обяснявах в една друга тема на лекарското присъствие във форума и неможах да ги убедя. Явно не са имали мускулна треска :)
Ако не ти е проблем смени авокадото с маслини - там със сигурност 70% от малнините е линолова и => добра за горене. Ако не ти харесват маслини - избери си нещо друго.

10.03.09
06:12

Вчера - смотан ден, изпълнен с много тичане, смотана храна и тренировка:
-кафе, протеин, 2 сл.Х ръж, овес, лен.
- 2 филии тонус с масло, филе и домат
ТРЕНИРОВКА
- 250 гр. шунка, свинска.
- 3 мандарини
- 3 пилешки кюфтета и 1 кофичка кисело 3%

Адски ми се спи от вчера вечерта - пак си легнах с кокошките, а днес сутринта едвам отлепих. Мисля че е от възвърналата се гадна зима. Бабо Мартооооо........ не така!

Мнението беше редактирано от kozunak на 10.03.09 06:12.

10.03.09
10:17

Дали заради времето - не знам, обаче днес съм много зле. Никаква енергия, зверски ми се спи, ни кафета , ни гуарана , ни 30 гр. стафиди не помагат, ни енергийна напитка. Просто леееекинко се  потътрих на пътеката във фитнеса и това е, дотука бях.  :sick:  Нищо че съм спала повече от 8 часа като пън...

10.03.09
10:25

казано от kozunak на 10.03.09, 10:17:

Дали заради времето - не знам, обаче днес съм много зле. Никаква енергия, зверски ми се спи, ни кафета , ни гуарана , ни 30 гр. стафиди не помагат, ни енергийна напитка. Просто леееекинко се  потътрих на пътеката във фитнеса и това е, дотука бях.  :sick:  Нищо че съм спала повече от 8 часа като пън...

Абе Козуначе, това време и мен ме скапва много бе, егати, ту топло, ту студено, аман ....много ми влияе и на мен ....

10.03.09
10:53

Ужас, направо съм парцал! Не знам какво да правя...

10.03.09
10:57

казано от kozunak на 10.03.09, 10:53:

Почивка мила. Утре е пълнолуние, на мен това ми влияе много и с годините става все по-зле.

10.03.09
11:00

казано от diva 97 на 10.03.09, 10:57:

казано от kozunak на 10.03.09, 10:53:

Почивка мила. Утре е пълнолуние, на мен това ми влияе много и с годините става все по-зле.

Да, и пълнолунието за капак, егати, и на мен много ми влияе....гадост, аз вчера бях така, скапано, подуто, абе....отврат и съчетано с цикъл.....УЖАС.
Но, да почивка и това е :)

10.03.09
15:01

Ами това е - прибрах се, поспах 2 часа следобед и.... окаках яденето. Събудих се в 16.00 умряла от глад ( сънувах как си мажа една изварчица на едни кръглички пълнозърнести филийки...).
Ето какви ги окепазих:
- Л-карнитин и гуарана, кафе - след 20 мин закуската
-7.00 2 фили тонус с малко масло, филе и извара, 1 стръкче зелен лук, кафе, кафе кафе, пак гуарана че нещо няма ефект а очите ми лепнат
-9.30 пак 1 кафенце, 30 гр. стафиди
-10.00 ОПИТ ЗА ТРЕНИРОВКА с една уж енергезираща изотонична напитка - дрън дрън

все пак май- да напиша какъв бе той
10 мин пътека за загряване - с цел събуждане, 5 мин колело
някакъв опит да се почне тренировката с акцент гръб - много зле, всичко адски ми тежеше, след като направих сериите просто се отказах.
С идеята колкото да не е без хич и поне нещо да направя в залата - 20 мин пътека бързо ходене - една вдигнах пулса на 130

Такава излагация не съм имала, честно казано!

- 12.00 протеинов шейк
-14.30 - марш в къщи, в леглото
- 16.30 - 100 грама пълнозърнести макарони с 100 грама извара, 2 суп. л. зехтин, 1 малък морков, 1 малък домат, 100 грама свинско филе
Епизод ІІІ - щастливата свинка :coolgrin:

ММММдааааа - прекалих с въглехидратите, определено! Ужасен ден! И още леко ми се спи...Утре ще има яки рестрикции. Ха сега някой да ми каже че ям малко! Малко ли?!! >:(

Мнението беше редактирано от kozunak на 10.03.09 15:27.

Козуначе - всички сме имали такива дни. Не е трябвало да ходиш да тренираш обаче- нямаш енергия, по-добре да си починеш и да се възстановиш, и да дадеш всичко от себе си на следващата тренировка, отколкото да правиш полошинчати тренировки. И храната не е чак толкова много - зареждащ ден си направила. Не знам дали правиш такива по принцип.... споко, горе главата, не се готвиш за състезание нали. Бързай бавно :)

10.03.09
16:38

Да, Венцетунке, съвсем точна си - направо си е зареждащ ден и аз като гледам. То все като се стараех да направя въглехидратна ротация - все не се получаваше, а сега взе че се получи. Кофтито е, че ми стана тежко и пак ми се доспа. Утре ще ги снижа на макс въглехидратите - и без това няма да тренирам, така ми се пада и по програма, а и утре се занимавам със студенти, тъй че не мога. В четвъртък на закуска ще влеза в ритъм на нормалните въглехидрати.
Понякога ми се случва да ме мързи да ходя на тренировка - но щом влеза вътре и се поразкърша и хоп, идва ми и желанието и прилива на енергията. Бях убедена, че днес е такъв ден... но, не било писано. Явно внезапният студ и ниското атмосферно ме затиснаха.

Мнението беше редактирано от kozunak на 10.03.09 16:40.

10.03.09
19:52

казано от kozunak на 10.03.09, 16:38:

Понякога ми се случва да ме мързи да ходя на тренировка - но щом влеза вътре и се поразкърша и хоп, идва ми и желанието и прилива на енергията. Бях убедена, че днес е такъв ден... но, не било писано. Явно внезапният студ и ниското атмосферно ме затиснаха.

Е същата бях днес. Е като не става, не става и това е. Даже съжалих, че се назорих да тренирам. Абе пушки сме, ще влезем в ритъм.

11.03.09
16:13

Друго си е човек като удари здрав мечешки сън! Днес е доста по-различно от вчера. Няма тренировка. Затова само описвам храната:
- 2 филии хляб зърнена мозайка с масло, свинско филе и домат
- протеин
- 10 грама дояждане на едни стафиди от вчера, дето не свършиха работа
- 250 грама биволско филе

следва салата  и  месце - мисля

12.03.09
11:42

казано от kozunak на 11.03.09, 16:13:

Друго си е човек като удари здрав мечешки сън! Днес е доста по-различно от вчера. Няма тренировка. Затова само описвам храната:
- 2 филии хляб зърнена мозайка с масло, свинско филе и домат
- протеин
- 10 грама дояждане на едни стафиди от вчера, дето не свършиха работа
- 250 грама биволско филе

следва салата  и  месце - мисля

Малко ми се струва козуначе, или греша....за храната говоря :) или е малко, или просто по рядко хапваш, имам в предвид само 3 или 4 пъти. Щото аз хапвам поне 5-6 пъти по малко но често :)

12.03.09
11:49

Веси - за сметка на това предният ден се улях. Вечерта смесих 100 грама извара с 3 супени лъжици нещо средно между кьополу и лютеница.  На мен ми бе добре.. Ето днес до тук съм го докарала :
- 2 филии зърнена мозайка с масло, филе и домат
- протеин
тренировка
- 200 гр. щраусово филе - ох, страхотно е! и 2 краставици.

В момента имам и доста работа в редакцията и забравям да ям.

12.03.09
11:53

Зърнена мозайка, що е то Козуначе ? Може да го знам, ама не знам че така му се вика хи хи хи :)

12.03.09
11:56

Хапваш ли яйца....не съм ги засичала в храненията ти??
Тази мозайка ще е някакъв вид хляб  сигурно  :roll:

12.03.09
12:07

Да, хапвам яйца. Ама по-рядко, на моменти повече. Зърнената мозайка е на Нилана - много е вкусен, с много цели ядки. Ето виж:

http://www.eenk.com/?p=1581
http://www.lukoilacademic.net/page.php?n=1597&SiteID=90

12.03.09
12:09

А не е честно, във Варна не съм го срещала май....

12.03.09
12:10

казано от Vessi на 12.03.09, 12:09:

Мисля, че в Кауфланд го има...до почти живия ВитаСтар

12.03.09
12:11

казано от Limka на 12.03.09, 12:10:

Охо, супер да аз там отдавна не съм ходила :) супер :)

12.03.09
12:12

Ами то и във София рядко се намира - добре че бачкам близо до Халите. Мен ме яд, че  Бонус 6 зърна го няма вече - беше ми любим. Иначе зърнената мозайка е скъп - продава се на килограм и е около 4 лв. Или на пакетчета както е на снимката. Но наистина 2 филийки са предостатъчни -  супер вкусен е, дори и препечен.

12.03.09
12:13

Какво значи “почти живия”, Лимка?

12.03.09
12:14

казано от kozunak на 12.03.09, 12:13:

Какво значи “почти живия”, Лимка?

:) Шегичка...Ами толкова са мокри и лепкави Немския фитнес хляб и Вита Стар...че сапочти като живи....мен това ме отблъсква...

12.03.09
12:17

Да и аз мразя - отделно ми се случвало “Тонус” да купя и уж гледам че е в рамките на срока на годност, отварям го - почнал да мухлясва. Пфуууу.... мразя и аз клисав хляб  :shut: Поне със зърнената мозайка това не ми се е случвало.

EDIT- Но определено откритието ми от към храна е не този хляб, а щраусовото филе! Опитвали ли сте?

Мнението беше редактирано от kozunak на 12.03.09 12:19.

12.03.09
12:20

Не, аз не съм, аз съм фенка на пуешкото, ама сигурно щраусовото не е за подценяване :)

12.03.09
12:22

Ами на мен ми е между телешко и пуешко, страшно крехко и сочно, а същевременно засища. И има най-малко мазнина от всички меса, и май повечко протеин.

пак малко цитат:
Особено полезно е щраусовото месо, защото е ниско калорично - 0,03 % мазнини, но в същото време протеините са 22 %. Освен това се готви лесно. Наричат го месото на третото хилядолетие. Ще е необходимо обаче време, докато щраусовото месо стане постоянно за трапезата на европейците.

Мнението беше редактирано от kozunak на 12.03.09 12:23.

12.03.09
12:25

казано от kozunak на 12.03.09, 12:22:

Ами на мен ми е между телешко и пуешко, страшно крехко и сочно, а същевременно засища. И има най-малко мазнина от всички меса, и май повечко протеин.

пак малко цитат:
Особено полезно е щраусовото месо, защото е ниско калорично - 0,03 % мазнини, но в същото време протеините са 22 %. Освен това се готви лесно. Наричат го месото на третото хилядолетие. Ще е необходимо обаче време, докато щраусовото месо стане постоянно за трапезата на европейците.

Хмм...интерестно, много и то, ще потърся тук :) да видим, няма начин да няма в големите вериги.

12.03.09
12:27

Аз бих се пробвала и да сготвя - но никъде във София не съм виждала просто месо, а само филе, суджук и пъстърма от щраус. Само филето съм опитвала, но ще пробвам и останалите два продукта.

19.03.09
11:06

Ехоооо, има ли някой тук? Козуначе, къде изчезна, ехооооо..... :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1