Преди към 5 - 6 години имах проблем с цикъла от недохранване, т.е.не се хранех правилно, липсваха много елементи от храната и се стигна до ” без цикъл “. И тогава ми изписаха Дуфастон, не знам що, но си реших че от него напълнях и бях стигнала 78 - 80 кг.
Може да не е от него, не знам....
Мнението беше редактирано от Vess на 13.04.09 07:46.
казано от Vessi на 13.04.09, 07:45:
Преди към 5 - 6 години имах проблем с цикъла от недохранване, т.е.не се хранех правилно, липсваха много елементи от храната и се стигна до ” без цикъл “. И тогава ми изписаха Дуфастон, не знам що, но си реших че от него напълнях и бях стигнала 78 - 80 кг.
Може да не е от него, не знам....
Не е било от него, ако е имало естроген е друго...
казано от Cedar на 13.04.09, 07:50:
Дуфастона е ефективен и при ПМС :)
Да, благодаря ти Кедър, при мен симптомите си продължават, но съм си казала, да не мисля вече за това, всичко ще се нареди и това е :)
Веси, и ти ли си стигала 78-80 кг?? Аз си мислих, че си спортна натура и винаги си била слаба, а във форума си, защото си привърженик на здравословното хранене.. И ти ли си правила глупости?? Каква е твоята история??
казано от Мария Никифорова на 13.04.09, 08:04:
Веси, и ти ли си стигала 78-80 кг?? Аз си мислих, че си спортна натура и винаги си била слаба, а във форума си, защото си привърженик на здравословното хранене.. И ти ли си правила глупости?? Каква е твоята история??
Миме здравей, моята история е многоооо дълга :)
Играла съм народни танци 9 год. после пубертет - 78 - 80 кг. после диети, което се изразяваше в ядене само на домати и плодове, стигнах до 55 кг., изглеждах направо страшно, аз съм висока и.....ужас, де .....
После, това вече като студентка, варирах от 58 до 65 кг. пак диети, т.е. не ядях цял ден, после вечер като невиждала храна, и така, постоянно варирам.
Към 2003 - 2004г. не помня точно кога, спря цикъла, хапчета, хормончета и ХОП - 78 - 80 кг., ужас.
Активно спортувам от 2001г. някъде :) основно ТАЕ БО, после фитнес, тичане и така. И правелното хранене ми показа истината Миме, само то, нищо друго :) по често и по малко и това е резулатата :)
Инъче и инструктор съм била по ТАЕ БО, за кратко, но се гордея с това :red:
Това е моята история на кратко. :) не ми е било никак лесно .....но с труд всичко се постига :)
казано от Vessi на 13.04.09, 08:09:
казано от Мария Никифорова на 13.04.09, 08:04:
Миме здравей, моята история е многоооо дълга :)
Играла съм народни танци 9 год. после пубертет - 78 - 80 кг. после диети, което се изразяваше в ядене само на домати и плодове, стигнах до 55 кг., изглеждах направо страшно, аз съм висока и.....ужас, де .....
После, това вече като студентка, варирах от 58 до 65 кг. пак диети, т.е. не ядях цял ден, после вечер като невиждала храна, и така, постоянно варирам.
Към 2003 - 2004г. не помня точно кога, спря цикъла, хапчета, хормончета и ХОП - 78 - 80 кг., ужас.Активно спортувам от 2001г. някъде :) основно ТАЕ БО, после фитнес, тичане и така. И правелното хранене ми показа истината Миме, само то, нищо друго :) по често и по малко и това е резулатата :)
Инъче и инструктор съм била по ТАЕ БО, за кратко, но се гордея с това :red:
Това е моята история на кратко. :) не ми е било никак лесно .....но с труд всичко се постига :)
Веси, преди с какво лекуваха аменореята ти ( спирането на цикъла)??? Какви хормони и медикаменти по-точно?
И аз правех много грешки преди, имам доста грехове пред тялото си :-/ и преди ми е спирал цикъла, но все за по 2-3 месеца макс.
Ами Кедър да ти кажа, ходих първо при една лекарка, тя милата ме искара бременна, при положение че знаех че не съм, после един гениколог който тогава беше на към 70 г., много възрастен, изписа ми нещо, не помня как се казват, но едно много малко шишенце с много малки хапченца, и така, по схема, 3 месеца ги пиех и всичко се нормализира.
От тогава съм нямала проблеми, сега, аз повечето го дължа на времето, промяната на температури, луна, много фактори може да има .....
Но не помня как се казваха Кедър, съжелявам....
казано от Vessi на 13.04.09, 07:05:
14,00 - тук тръгнахме една агитка на поход, Барите - Баново 4 часа някъде поход по еко-пътека.
Страхотно се разходихме, много разпускащо, и свежарско, сред природата, птички, рекичка, кефффф :)
Е тука благородно завидях...и ми даде страхотна идея :)
Примолут-Нор, ако са били, това е предшественикът на Дуфастона :) Същата работа, ама по-гадна.
Веси, ще се оправиш, само го давай по-кротко вече.
Ей, привет и на Лимка, привет и на Уини :) как сте момичета, от кога не сме се виждали вече.....лелеее....:)
Да похода беше страхотен, първо Тае Бото, после похода, много хубаво :)
Да Уин, същото беше, нещо си Нор накрая, но ме оправи :) да, вече по спокойно го давам, ще намаля кросфита, и повечеко ще подскачам, тичам, пък да видим :)
Да бе, айде да се видим... какво стана по празниците пак? Май, май ще е след Великдена...
Ей, ама как съм ги тествала всичките хормони ;-)
казано от Winnie на 13.04.09, 08:36:
Да бе, айде да се видим... какво стана по празниците пак? Май, май ще е след Великдена...
Ей, ама как съм ги тествала всичките хормони ;-)
Охоооо :)
Ами да, май ще е след Великден, аз ще си ходя, пък и вие, всеки ще е със семейството си, няма как :) нищо....ще се видим :)
Веси, добре дошла. Радвам се че си в добро настраение. Как са хормоните??? Дуфастона, както всички други лекарства има странични ефекти, хич не мисля че е безобиден. При всеки е различно. Аз продължавам да си мисля че и без него ще минеш. Ти си здрав, прав човек. Ще ти прескочи 1 месец и другия ще цъфнеш. На всеки се случва, само по-кротко наистина
казано от diva 97 на 13.04.09, 13:02:
Веси, добре дошла. Радвам се че си в добро настраение. Как са хормоните??? Дуфастона, както всички други лекарства има странични ефекти, хич не мисля че е безобиден. При всеки е различно. Аз продължавам да си мисля че и без него ще минеш. Ти си здрав, прав човек. Ще ти прескочи 1 месец и другия ще цъфнеш. На всеки се случва, само по-кротко наистина
Да, Дива, и аз така си казах и напред с нови сили :) благодаря и на теб за подкрепата :)
Привет, привет от мен в тази дъждовна Варненска утрин :) да ама успях да изпреваря дъждеца и да си потичам на воля в Морксата :)
Така, вчера 13.04.2009 нетренирах :)
6,30 - 7,00 - крос в Морксата градина, със страхотен вятър насрещен, борих се яката с него...ррррр....ама го преборих :)
9,30 - овесео-ленена питка с кис.мляко
11,00 - 1 ябълка
12,45 - финско хлебче със салата печен пипер и кашкавал, извара към 100 гр.
14,30 - 1 ябълка
15,00 - извара още 100 гр.
17,00 - филия финско хлебче със сирене
17,30 - тук доктор, ИСТЕСТВИНУ ДУФАСТОН ЩЕ СЕ ПИЕ, няма как.....познахте момичета, почвам го от днес, дано помогне пустото му.....
19,30 - салата шопска, 3 ролца от раци, пиле със зеле, готвено :)
22,00 - извара 200 гр.
Това е сладури, днес ще има ТАЕ БО, тази седмица съм планувала ЯКА КАРДИО - АТАКА :)
До скоро :)
казано от Vessi на 14.04.09, 07:03:
Привет, привет от мен в тази дъждовна Варненска утрин :) да ама успях да изпреваря дъждеца и да си потичам на воля в Морксата :)
Така, вчера 13.04.2009 нетренирах :)
6,30 - 7,00 - крос в Морксата градина, със страхотен вятър насрещен, борих се яката с него...ррррр....ама го преборих :)
9,30 - овесео-ленена питка с кис.мляко
11,00 - 1 ябълка
12,45 - финско хлебче със салата печен пипер и кашкавал, извара към 100 гр.
14,30 - 1 ябълка
15,00 - извара още 100 гр.
17,00 - филия финско хлебче със сирене
17,30 - тук доктор, ИСТЕСТВИНУ ДУФАСТОН ЩЕ СЕ ПИЕ, няма как.....познахте момичета, почвам го от днес, дано помогне пустото му.....
19,30 - салата шопска, 3 ролца от раци, пиле със зеле, готвено :)
22,00 - извара 200 гр.Това е сладури, днес ще има ТАЕ БО, тази седмица съм планувала ЯКА КАРДИО - АТАКА :)
До скоро :)
Ей, Веси - тия хапчета бе..... нищо пий го, нали 10 дена ще е? Дано той да подейства, че след Дуфастона идва ред на противозачатъчните (не съм на “ти” с тях) :shut: ....
казано от Vessi на 14.04.09, 07:14:
Не, каза ми лекарката ако ми доди на 3 - 4 ден, да го спирам :)
Дано още на 2 ден да дойде
казано от diva 97 на 14.04.09, 07:22:
казано от Vessi на 14.04.09, 07:14:
Не, каза ми лекарката ако ми доди на 3 - 4 ден, да го спирам :)
Дано още на 2 ден да дойде
Дано Дива хи хи :) ти как си ?
14.04.09
07:30
Веси, а тест за бременност? Или прегледът отхвърли тази хипотеза?
казано от Ива Павлина на 14.04.09, 07:30:
Веси, а тест за бременност? Или прегледът отхвърли тази хипотеза?
Aми вчера видиозона отхвърли тази хипотеза Ива....:)
Здравейте мили ми съфорумци :) днес сякъш настроението е на мах :) това добре :)
Да се отчета за вчера 14.04.2009 тренировъчен ден
6,30 - 7,10 - 40мин. крос в Морската градина на Варна със страхотен насрещен вятър, лелееее :) кефффф
9,00 - ТРОЯ с кис.мляко и 1с.л.конфитюр от малини с фруктоза :) това е много вкусно
11,00 - 1 ябълка
12,40 - шопска саладка с филия финско хлебче, пил.пържолка към 120 гр. и извара с какао за десерт :)
15,00 - 1 ябълка
17,00 - филия финско хлебче с малко кашкавал и кис.мляко че ми беше сухо :)
19,00 - ТУК ТРЕНИРОВКА ПРЕМАЗВАЩО ТАЕ БО
20,40 - 1 домат, сиренце Елена, зеле с пиленце, готвено
22,00 - извара към 100 - 150 гр.
ТРЕНИРОВКАТА се състоя в следното, ще се опитам да ви я опиша, яко кардио, наподобява интервално кардио :)
5 - 7 мин. загрявка
40 мин. яко скачане, подскоци, ритници, удъри, всичко това се редува със супер интензивно темпо и яки напади, до отказ :)
след това 5 - 10 мин.упражнения с гири, но там са супер леки гирите, затова аз си вземам по 2,5 - 3 кг. в ръка
Тук упражненията наподобяват метода ТАБАТА, изпълняват се бързо с много повторения за мускулни групи, което ги прави супер изморителни, въпреки че съм с 2 - 3 кг. в ръка, смешно е, но яката ме болят след това ръцете :)
Накрая стречинг of course :) супер мокра бях, а лятото като скачаме направо локва си правя под мен :lol:
Така, днес ще почивам, само сутринта се разсъних със 100 Бърпета, че нямаше време за крос, на English бях :)
Та метнах се сутринта и направих 10х10 бърпета :)
Весито е доволно, тренира си отново, пие си Дуфастона, пък каквото стане.
Хайде, лек ден на всички :)
Би било много нагло от моя страна да ти кажа да намалиш малко темпото, при положение, че аз самата не го правя....
И все пак, следи се внимателно....тия двуразовите тренировки, макар и само кардио...пак са много натоварващи...
казано от Limka на 15.04.09, 06:55:
Би било много нагло от моя страна да ти кажа да намалиш малко темпото, при положение, че аз самата не го правя....
И все пак, следи се внимателно....тия двуразовите тренировки, макар и само кардио...пак са много натоварващи...
Леле Лим, виждаш ли, ти ме разбираш, ама луда глава бе, ей.....м’‘ка му, не ме свърта и това е .....
Обрисах чуждите дневници сега да се разпиша и в моя :) хе хе
Каква я скуласах вчера :)
15.04.2009 Нетренировъчен ден :)
6,00 - 100 БЪРПЕТА за разсънване, много яко 10х10 ги направих, хммм...днес ме наболява тук-там....:) нямаше време за крос
на английски бях :)
9,00 - Трици, ядки, ленено с кис.мляко и конфитьор диабетичен :)
11,00 - 1 ябълка
12,40 - салата зеле китайско, пил.пържолка ама малкоа беше, към 60 - 70 гр. ръжена питка едно парче с размери на филия хляб, и извара към 100 - 120 гр. сигурно :)
15,00 - 1 ябълка пак :)
16,00 - извара с какао и канела и кокосови стърготини към 120 гр.
19,00 - ранна вечеря, нали няма тренировка и затова :)
вечерях със салата шопска, 4 ролца от раци, пиле със прясно зеле, готвено :) ей, не свършва това ядене бре.....
22,00 - извара към 150 - 200 гр.
Ох май много ядох за ден беза тренировка, но това го дължа на хормоните дето бошуват в мен, подута съм, адцки много вода....ама....докато не доди тъй ще е, кво да се прави.....жена да си....е...ти....
Така, това е то мен :)
Купих си нови слънчеви очила и съм много доволно :) пък нък.....
Цунки на всички моцунки :)
Скрий се някъде с многото храна...Ако искаш поразходи се в моя дневник, и ще се почувстваш недохранена ;)
казано от Limka на 16.04.09, 08:45:
Скрий се някъде с многото храна...Ако искаш поразходи се в моя дневник, и ще се почувстваш недохранена ;)
Хи хи хи, ох смея се от сърце, ама голям майтап сме а :) ама честно бе изявам по 500 - 700 гр. извара сигурно на ден, това само изварата .....ужас.....
16.04.09
09:42
Айде стига с тая извара, само слюнка ми потича, толкова обичам... А тук няма :-(
казано от Denichkata на 16.04.09, 09:42:
Айде стига с тая извара, само слюнка ми потича, толкова обичам... А тук няма :-(
Как така няма, сериозно ли ?
16.04.09
09:47
Най-сериозно и отговорно заявявам, че няма.....................................
Иначе има безброй видове чедър... да си го ******* тоя чедър!
Има рикота, на вкус се доближава чат пат, ама мн калории.
казано от Denichkata на 16.04.09, 09:47:
Най-сериозно и отговорно заявявам, че няма.....................................
Иначе има безброй видове чедър... да си го ******* тоя чедър!
Има рикота, на вкус се доближава чат пат, ама мн калории.
Хммм, ужас, а това чедър какво е? Гледам че и тук има такова животно ама не съм го опитвала аз :)
16.04.09
09:50
Ами в общи линии е кашкавал, но с по-остър вкус, има 3 вида mild, medium и mature, излъгах 4 са, има и има и extra mature, който е най-остър на вкус.
казано от Denichkata на 16.04.09, 09:50:
Ами в общи линии е кашкавал, но с по-остър вкус, има 3 вида mild, medium и mature, излъгах 4 са, има и има и extra mature, който е най-остър на вкус.
О, ясно, аз кашкавал си хапвам само на Витоша :)
И аз мноого обичам извара...... :)
Веси, започна ли Дуфастона? Колко ти са стойностите на прогестирона - нали го изследва?
казано от Cedar на 16.04.09, 10:05:
Веси, започна ли Дуфастона? Колко ти са стойностите на прогестирона - нали го изследва?
Здравей Кедър :) не съм изследвала прогестерона, правиха ми цитонамазка :) а ДСуфастона го пия, днес ми е 3-ти ден вече :)
Аз мисля че е рано още да си изследвам хормоните, защото няма да се стигне до там :)
Мисля че този месец явно ще ме пропусне :) между другото аз зимата имаше един месец, където ми доди два пъти, през две седмици, и мисля че сега нещата май се изравняват :)
Не знам, ще видим :)
Мнението беше редактирано от Vess на 16.04.09 10:11.
казано от Vessi на 16.04.09, 10:10:
казано от Cedar на 16.04.09, 10:05:
Веси, започна ли Дуфастона? Колко ти са стойностите на прогестирона - нали го изследва?Здравей Кедър :) не съм изследвала прогестерона, правиха ми цитонамазка :) а ДСуфастона го пия, днес ми е 3-ти ден вече :)
Аз мисля че е рано още да си изследвам хормоните, защото няма да се стигне до там :)Мисля че този месец явно ще ме пропусне :) между другото аз зимата имаше един месец, където ми доди два пъти, през две седмици, и мисля че сега нещата май се изравняват :)
Не знам, ще видим :)
Според мен преди да пиеш каквито и да било хормони трябва да си наясно! Дори и Дуфастона...
Незнам де :) Ако той не помогне вече ще трябва да се видиш.....
Привет отново на всички :)
Сетих се, имам едно въпросче към всички тук :) аз тичам сутрин на гладно, до тук добре, но дали наистина тичам на гладно???
Имам в предвид че сутрин преди да изляза на вън, пия кафе с мъничко прясно мляко, може би към 50 мл.няма и толкова сигурно, колкото за цвят.
Това брои ли се че тичам на гладно, или да не капвам мляко ? Как мислите ? :)
Мнението беше редактирано от Vess на 16.04.09 10:55.
Весииии, да ти имам проблема :) Не го махай. Освен това, тренировка на гладно не е най-полезното нещо за теб.