Извара преди лягане

07.01.09
16:53

Колко от вас ядат извара преди лягане и как я приемат точно в това хранене. Аз лично я смесвам с кисело мляко, но все пак това са си калории, точно преди сън, дали е удачно или е по-добре този прием на протеин да се избягва ? Как смятате ?

QM

07.01.09
17:31

аз я хапвам направо не ми прави впе4етление вкуса

07.01.09
17:32

qm_meso омазнява ли те ?

QM

07.01.09
17:38

от нискомаслена не ме омазнява защто

07.01.09
17:43

Винаги съм мислил че яйцата преди лягане са по дборе от изварата.Имам някакъв спомен ,че в изварата колкото и да е,се съдържът някакви въглехидрати макар и малко.В яйцата мисля че няма никакви.Поправете ме ако греша.

07.01.09
17:55

най-добре е преди лягане да се приема бавно усвояем протеин.Например казейнът е такъв.Аз лично го замествам с 150 гр извара + 200 гр кис. мляко + малко вода . Става нещо като Айрян .. иНа4е е нечовешко да тръгнеш да я ядеш.

07.01.09
19:18

Аз го правя същото само че без водата, ям си го и доста ми харесва :) Въпросът е точно в това, че все пак има някакви въглехидрати и затова ме интересува дали не е зле да се яде преди лягане ?

QM

07.01.09
19:58

от 6гр ништо няма да стане е с кисело мляко ще увели4и виглехидрата но няма страшно ако си период на маса

Мнението беше редактирано от qm_meso на 07.01.09 19:59.

07.01.09
19:58

Когато съм ял извара преди лягане никога не съм я овкусявал.Най-добрия вариант за преди лягане си е бавноусвояема протеинова пудра.Мойте фаворити в тази категория са казеина на нау и есенс на синтракс.Никакви въглехидрати и никакви мазнини.

Мнението беше редактирано от Aquiles на 07.01.09 20:00.

QM

07.01.09
20:00

сищто caseina na ON e страшен

07.01.09
20:21

Защо да купуваме казеин , като си имаме извара 2.00лв. 500грама :) Аз лично се опитваХ да я ям така само с малко лютеница , но взе да ми втръсва и сега мисля да започна да я ям пасирана с вода , но не знам дали ще ми понесе на стомаха и дали няма да посещавам тоалетната нощес :D

07.01.09
20:47

В лютеницата има захар + мазнини ! Не е най-подходящото за преди лягане...

Аз всяка вечер преди лягане пия 200гр извара.200гр извара и 300-400 мл вода,пасирам яко,запушвам носа и пия по възмжно най -бързия начин.=> 35гр качествен протеин.

QM

07.01.09
21:38

така е GO HARD OR GO HOME

08.01.09
04:19

Казеина няма равен като бавноусвояем източник,но е много скьп.Изварата е много добро решение за преди лягане(какви са тези глупости кьдето ги видях по горе за вьглехидратите в нея).Слагаш стотина грама кисело мляко в 200грама извара и става нещо страхотно-не се притеснявайте от млякото,може да сложите и нискомаслено ако толкова ми е страх да не напьлнеете от 3 грама мазнина.

08.01.09
04:24

казано от votolom на 07.01.09, 16:53:

Колко от вас ядат извара преди лягане и как я приемат точно в това хранене. Аз лично я смесвам с кисело мляко, но все пак това са си калории, точно преди сън, дали е удачно или е по-добре този прием на протеин да се избягва ? Как смятате ?

А относно калориите-всяка една храна ги сьдьржа.Ти да не си мислиш че като приемаш протеин не приемаш калории?най-важното е преди лягане да не приемаш вьглехидрати,а в изварат има не повече вьглехидрати от казеина.

08.01.09
06:47

Аз пък си я смесвам с малко червен и черен пипер и малко чесън на прах и става УбиЕц  ;-)

15.01.09
16:15

Какво мислите за изварата на “Пършевица” ? Забелязал съм, че на Дядо Либен изварите (и двете) по някое време свършват по магазините и ги няма няколко дни, което е супер дразнещо !!!!! Тази на Пършевица я намирам по-редовно. Ето какво прочетох за нея в друг форум:

“Изварата на Пършевица (…) има малко етикетче, на което пише преципитиран белтък, т. е. албумин и глобулин. Наистина само тя има типичен белтъчен вкус, такава много суха е, на бучки. Но само да допълня, че и другите извари стават, имам предвид суроватъчните.
Значи след като се направи сиренето, в него остават повечето мазнини и казеинът, главният белтък в млякото. В суроватката остават 2-3 % мазнини и др. два белтъка, посочени по-горе. Така, че всяка суроватъчна извара става.
От суроватката по принцип може да се получи и суроватъчно масло и след това да се направи извара, която на практика не съдържа мазнини, тази въпросната на Пършевица е такава.”

Нека който има мнение да казва.
По-здрави !

ГН

15.01.09
18:17

Хора, понакога ми се струва, че някои откачат.
Ако не си професионалист, или ако нямаш съвършена, ама съвершена физика, която не би искал да развалиш, какъв е проблема от малко въглехидрати преди лягане? Задължително трябва малко въглехидрати преди лягане! Според мен и малко месо, то да не би да се усвоява бързо? И кво са тия дядо либени, простотии -извара по 5+ лв??? Аз ям извара за 3 лв, перфектна. Не е обезмаслена? Ами да, и въздуха в София не е чист, и кво? Стига маняшки глупости, баз държа че 95% от тревожещите се дали е обезмаслена, първо биха изглеждали по еднакъв начин без значение дали консумират мазна или обезмаслена, и второ, не са пример за перфектната физика, ядяйки обезмаслена.

Типично мое ядене 30 минути преди да легна съдържа 50 грама протеин 30 грама въглехидрати и 30 мазинини. Чист протеин, всичко друго ще те убие, глупости. Омазнявам в зависимост от останалите си яденета, това не е никакъв проблем.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 15.01.09 18:21.

ГН

15.01.09
18:18

казано от votolom на 07.01.09, 16:53:

О, да, избегни второто най-важно хранене в тренировъчен и абсолютно най-важното в тренировъчен, давай!

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 15.01.09 18:22.

15.01.09
19:30

казано от alleN на 07.01.09, 17:43:

Винаги съм мислил че яйцата преди лягане са по дборе от изварата.Имам някакъв спомен ,че в изварата колкото и да е,се съдържът някакви въглехидрати макар и малко.В яйцата мисля че няма никакви.Поправете ме ако греша.

Яйцата се усвояват много по-бързо от изварата (даже ако не се лъжа, някъде четох че това е най-бързо усвоимия протеин който можеш да поемеш с храната), съответно ще те държат “сит”, докато спиш, твърде кратко време. Изварата е много по-удачен избор. Казеинът доста бавно се усвоява и е най-добрия нощен пртеин.
Аз лично пия извара по 250 гр. 10-15 мин преди лягане. Не пия обезмаслена, тъй като не съм склонен към омазняване. Пия си я разбита във 0.5 л вода с щипка сол :-P В началото ми беше много гнусна, но после се свиква :-)

Мнението беше редактирано от Петров на 15.01.09 19:31.

15.01.09
19:34

@ Георги:
Приятелю, не е нужно да се палиш толкова и в крайна сметка да не отговаряш на въпроса ! Не става дума мазна или не (тя изварата по принцип НЕ Е мазна) а какво качество е ! На етикета пише някви думи дето аз не ги разбирам и затова питам ако някой е пробвал и я е сравнявал с други извари да каже. Аз сам за себе си добре знам какво ми е тялото и още по-добре знам през какво съм минал за да е такова, така че си е мое право да се вманиачавам колкото искам !

Мнението беше редактирано от votolom на 15.01.09 19:35.

15.01.09
19:39

Изварата я правя с крумид, зехтин и червен пипеер (смесват се и се бъркат и се остава малко да престои с крумида доста добър вкус добива ) и с 1 филийка пълнозърнест хляб си хапвам около 150 грама без никви проблеми

15.01.09
22:08

Зависи индивидуално от храносмилането. Аз ям 1 час преди лягане и всичко е топ топ. Как точно я ям: гребвам една хапка/не е задължително да е голяма/ лапам я след това пийвам разклатено кисело мляко 2 процента/айран/ и преглъщам.

Не е желателно да се тъпчеш защото си влошаваш съня.

16.01.09
06:59

А кашкавалената извара одстъпва ли по нещо от другата ? Питам защото намерих някаква ,където много ми допадна на вкус и не мазнее в устата докато я ям.

15.02.09
14:53

абе тая извара трябва да я предложите в “старх” като 2ро изпитание
какво и е гадното незнам...
аз си я ям чиста преди сън
няма значение каква не си броя толкова калориите...
вярно е че не сам най-релефният тип... обаче няма симисъл от такова престараване

14.03.09
13:34

:bug:  Четааа тук и се пуля... просто защото аз обожавам изварата, и то така - да си я хапвам чиста.. мммм...

16.03.09
19:15

respect за изварената мацка (bow)
тя е много по-пич от повечето тука

16.03.09
19:28

казано от dannyel на 16.03.09, 19:15:

respect за изварената мацка (bow)
тя е много по-пич от повечето тука

Ти познаваш ли ги? Надали. В случая говориш повече, от колкото мислиш.

01.04.09
16:24

По колко грама извара трябва да се яде преди лягане? Аз загребвам 4-5 супени лъжици преглъщам я с чаша вода и тва ми е яденето на извара, малко ли е?

01.04.09
17:36

казано от gadman на 01.04.09, 16:24:

По колко грама извара трябва да се яде преди лягане? Аз загребвам 4-5 супени лъжици преглъщам я с чаша вода и тва ми е яденето на извара, малко ли е?

150-ина гр. до 200, там някъде.

01.04.09
23:00

Според мен може и повечко да се приема - 300 грама, но зависи и от личното тегло.

01.04.09
23:33

Страхотна: 200 - 250 гр. извара + 2 домата + магданоз +  50 гр. насртърган кашкавал.... ама СТРАОТНА....!!!

05.04.09
12:44

Аз вечер пия 150гр извара + 150гр кисело мляко + 100гр вода , които пасирам. Става много поносимо и нямам проблем с пиенето, но имам проблем с това, че нощем се събуждам и то всяка вечер, което разкъсва и разваля съня ми. Как мога да я приемам, така че да не се събуждам да ходя до тоалетната? Чиста е ужасна, не мога да я приемам така ..

05.04.09
16:03

Аз вечер хапвам по 150 - 200 гр. извара като си слагам малко лютеница (май не е много диетична) , но пък убива вкуса на изварата и се получава много добра комбинация. Така мога да ям колкото си искам извара и ми е вкусно!
Не знам дали съм много компетентен, но няма смисъл да пиеш вечер преди лягане кисело мляко, защото има въглехидрати в него, които са ти излишни по това време на нощта.

06.04.09
06:44

Кисело мляко не може казваш, а ти с лютеница ядеш изварата, дето има и мазнини и захар !?!

06.04.09
06:55

Аз се замислям дали да не пробвам с лютеница, за да не се събуждам вечерта. Лютеницата, с която ще ям изварата е домашна. Мислите ли, че лютеницата би създала голям проблем? В период на качване съм.

06.04.09
07:16

Е щом си в период за качване , не би трябвало да е проблем. Може да опиташ само с доматка , също е много добре ;)

09.04.09
16:46

Li4i si, 4e vsi4ki, koito ste pisali tezi neshta nishto ne razbirate! Imashe samo edno mom4e, koeto se beshe izkazalo hubavo! Ostanalite-palna skrab! :(( Nivoto na kravnata zahar trqbva da se poddarja postoqnno, v protiven slu4ai nastapna hipoglikemiq ili himerglikemiq, toest ponijeno ili ponijeno sadarjanie ne glukozata v kravta! Kolkoto i stranno da vi zvu4i po opasnoto e 1voto, tai kato na6iqt organizam se nujdae ot postoqnen pritok na energei, osobeno za nervnite kletki, polovite jvezi i retinata na okoto. Dobre e predi lqgane osven izvarata, koqto da ne nadvi6ava 100-150g, a ne 300 kakto nqkoi se bqha izrazili predi men. Napravo oko iskate izq6te i 300 grama pile6ko, izpiite 5 l voda i da vi vidq izobshto shte spi te li ve4erta. A kato si govorim za spane, to e osobeno zna4enie za vaztanovitelnite procisi v na6iq organizam! Predi lqgane e dobre da se prieme i malko kiselo mlqko, koeto zadarja kazein v niski koli4estva, no gi ima! Tova shte doprinese za poddarjane na postoqnno nivoto na glukozata prez noshta, toest nqma da se nalaga na zadstoma6nata jleza ili kakto pove4e q nari4at pankreas da otdelq insulin, a glukozata shte se izpolzva izcqlo za poddarjane na homeostazata! Za va6a informaciq kakto nqkoi tvardqt, 4e 4rez niskovaglehidratnata dieta se otslabna, ne sa pravi! Vajno e kolko kalorii si poel dnevno, ne kolko g maznini ili waglehidrati si poel! Trqbva da ima balans mejdu tezi hranitelni veshtestva! Primerno ako iskate da otslabnete na ve4erq qjte 4esto riba, koqto osven, 4e e niskokalo4i4na, sadarja i omega 6 i 9 mastni kiselini, ot koito organizmat si izrabotva nai-ve4e hormoni kato eikozanoidi, prostaglandidi i pro4ee, koito ima da za funkciq da poddarjat postoqnni harakteristikite na vatre6nata ni te4na sreda! Osnovnoto e da ima balans mejdu prietite veshestva. Qjte po malko i neshto to4no opredeleno. Primerno ne smesvaite spageni, koito sadarjat skorbqla s izvara ili sirene, koito sadarjat pove4e beltaci! Qjte gi pootdelno. V protiven slu4ai organizmat ni nqma da znae kak da reagira na kiselinna ili na alkalna osnova! Poddarjaite nivoto si na kravnata zahar v norma, ako iskate da ima uspeh vav va6ata dieta! :) I ne prekalqvaite!
Петко К - преведи си мнението на кирилица, за да не бъде изтрито! И прочети правилата!

Мнението беше редактирано от Петко К на 09.04.09 20:08.

Преди лягане 200 гр извара + доматен сок (пресечено) я овкусява супер . Но приемам и 300 мл прясно мляко 0.1% масленост + една доза суроватъчен протеин  при което белтъка става в повече и се чудя кое да премахна от тези неща :D

П.С. или може би да намаля изварата на 100 гр !?

Мнението беше редактирано от Владислав Яньовски на 04.08.16 23:48.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1