Дневникът на Vic (CVFMHI)

Прескочи до:
ЦЕ

15.03.09
21:15

Евала !!!

15.03.09
21:17

казано от Vic на 15.03.09, 21:00:

За какво ми е да тренирам толкова екстремно? Кога в реалния живот ще ми се наложи да вдигна 100 кг 5 пъти над главата или да издърпам 200 кг от земята? Не съм младеж вече, не се състезавам... Ако беше друг или непознат, просто не бих обърнал внимание. Но този човек уважавам твърде много...

Защо го правя наистина?

И на мен са ми задавали стотици пъти въпроса защо вдигам толкова тежко или защо изобщо тренирам. И аз сам съм се питал защо ми е да тренирам така и към какво се стремя :) Но отговорът за мен е много прост - защото така ми харесва. И защото мога :)

BU

15.03.09
23:22

Сухожилия обтегнати пищят,
Ставите скърцат,

И все пак нека избягваме тези моменти. :)

16.03.09
07:03

Защо го правим, ли хмм....хубав въпрос. Аз лично спортувам, подобрявам постижения за мен самата, за удоволствие, за здраве, хоби, страст. Комплекс от всички неща :) и няма да спра, докато мога, докато ми доставя удоволствие :) докато живея.

16.03.09
07:08

Ако ще си говорим за мотивация, при мен тя е доста проста - в началото тренировките бяха за здраве, после - за външен вид, след това - за самочувствие, накрая - за сила. :) Общо взето май всяко едно от тези неща има своя дял в мотивацията ми, но в момента основното е разтоварването от стреса. След работа малко “блъскане” в залата ми действа невероятно ободряващо, сякаш като подрънкам дисковете и се понапъна, оставям там всички нерви и притеснения от деня. :)

16.03.09
07:22

Ясно е, че в началото всички сме почнали заради едно...в процеса на тренировки целта се е модифицирала...малко или много вече сме пристрастени и зависими към тренировките си с тежести... Но мисля, че и малко се самозабравяме понякога.
И е много важно в такива моменти да има някой здраво мислещ до теб, който да ти каже: хей, чакай, какво правиш? Защо го правиш? - както се е случило при теб, Vic…
Не казвам, че това ще ни накара да спрем. Напротив - бихме били слабаци, ако го направим. Но ще ни накара да се замислим дали ние сборваме “демона” си или...”демонът” е сборил и завладял нас без да се усетим...

16.03.09
10:18

Демон
...
Сухожилия обтегнати пищят,
Ставите скърцат, мишците горят...

Желязото пари от моите ръце,
Неуморно бумти във гърдите сърце.

Очите се давят в лютивата пот,
А дъхът не достига...

Поредна битка... желан двубой,
Ще победя ли днес демона свой?

Разкривени черти в огледало,
Издути вени, напрегнато тяло...

Разкъсващ огън през мене напира,
Кой ще отстъпи? Двубоя не спира...

Ръката отпуска, гърбът се изправя.
Очите блестят... страхът ме оставя.

И демонът леко отстъпва, за днес победен
Очи в очи впити... до новия ден...

Топи се леда на дневната злоба,
Водата се стича и отмива умора.

А демонът? Той ще ме чака... И утре, и докрая...
За победа над него само мога да мечтая...
...

Много силно, човече! С най-голямо удоволствие бих прочел и друго твое лично творчество, но само ако имаш и не възразяваш да го споделиш?

16.03.09
11:21

казано от slavko на 15.03.09, 11:43:

не е фатално...даже до 10-ина грама си е в нормите за деня...
прав си иначе, с 2 литра(примерно на ден) няма да се усети, а и действа благоприятно на метаболизма

2 литра вода са малко

16.03.09
14:48

защото мога...!!!....евала Петко - това отговаря на доста комплексарски въпросчета...:)))

16.03.09
20:16

Понеделник 16.03.2009, след безсънна работна нощ. За съжаление следваща пак ще е безсънна, да видим утре как ще си стоя на краката.

Мускулни групи: Гърди и бицепс

Гърди:
1. Преса с дъмбели от наклонена лежанка
2 сер 2х22 кг - 12 повт
1 сер 2х32 кг - 8 повт
1 сер 2х52 кг - 7 повт

2.Преса на хоризонтална лежанка, щанга, широк хват.
1 сер 90 кг - 10 повт
1 сер 120 кг - 4 повт

3. Преса на хоризонтална лежанка, тесен хват
1 сер, 90 кг - 8 повт
1 сер, 60 кг (донапомпваща, без почивка) - 10 повт

Бицепс:
4. Крив лост, надхват:
1 сер, 38 кг - 10 повт
1 сер, 48 кг - 10 повт

5. Крив лост, подхват.
1 сер, 48 кг - 8 повт

6. Концентрирано сгъване с дъмбел, последователно
1 сер  2х22 кг - 10 повт на ръка

7. Корем
Dragon flag

Нямах сила. А и как да имам след безсъние. Но пък се получи добро напомпване.

За днес толкова. Лека вечер!

Мнението беше редактирано от Vic на 16.03.09 20:49.

17.03.09
07:07

Vic, привет :) съня и почивката са много важни, със сигурност знаеш, тя работата ще чака, с такива силови тренировки ти се чудя как издържаш на темпото ?

17.03.09
07:20

казано от Vessi на 17.03.09, 07:07:

Vic, привет :) съня и почивката са много важни, със сигурност знаеш, тя работата ще чака, с такива силови тренировки ти се чудя как издържаш на темпото ?

Хихи, мисля, че неговата не чака ... корабите по принцип не чакат агентите си да се наспят :) Много скъпо излиза на корабособствениците :)

17.03.09
07:25

Абе Лим, права си, ама все пак сме хора, за мен е много важен съня, не знам за Вик, но ако не се наспя ми е адцки криво и гадно......

17.03.09
15:14

Изгрях! Малко ми е мътно, но успях да открадна няколко часа сън. Със сигурност нама да тренирам днес, освен ако не искам да се претрепя със щангата...

И храна няма да описвам, че днес е просто трагедия.

Мнението беше редактирано от Vic на 17.03.09 15:16.

17.03.09
15:20

казано от Vic на 17.03.09, 15:14:

Изгрях! Малко ми е мътно, но успях да открадна няколко часа сън. Със сигурност нама да тренирам днес, освен ако не искам да се претрепя със щангата...

И храна няма да описвам, че днес е просто трагедия.

Ей, Вик, я марш да си почиваш, ааааа.....никаква тренировка, само почивка :)

18.03.09
13:37

Здравейте,

Днес беше ден за крака и долна част на гърба, та реших, че най-после е време да направя Кросфит комплекса на Венци:
Римска тяга  x 10
hang clean +  front squat + push press ( В суперсерия от по 1 повт от всяко, 10 повт на серията)
Отпади, със сменяне на краката на всяко повт, х 10 на крак
Общо 6 серии, на всеки 2 серии по 30 сек почивка.

Венци препоръча да ползвам само лоста или в краен случай 30 кг, но мъжкото ми его не ми позволи да сложа по-малко от 40 кг на щангата.
(Ей това харесвам при тренировките на жените - не се вманиачават на тема тежести, като нас мъжете. Като им се каже 5 кг, слагат 5 кг. Като трябва да сложат 50 кг, слагат ги и си тренират точно както са им казали инструктурите.) А ние - срам ни е да сложим по-малки тежести... Всъщност, може и да не съм прав и останалите мъже да не са твърдоглави маниаци като мен...

Та ето как се разви комплекса:
Първите две суперсерии ги прелетях. Никакъв проблем с тягата, hang clean приличаше на сгъване за бицепс с надхват, клека вървеше гладко, а push press си беше просто милитъри преса (40 кг щанга идваше удобно лека). Изненадата дойде от отпадите - тук имаше истинско напрежение и то не толкова в бедрата, колкото в глутеусите. По принцип рядко правя напади, но пък глутеуса смятах за силна мускулна група при мен  :-/ .

След 30 сек почивка започнах 3-та и 4-та серия. Истинско задъхване, а отпадите станаха мнооого тежки. Едва зъвърших  :down: .

Тук почивката от 30 сек, стана на 90 сек  :shut: ... Скороста беше много зле, изгубих представа за бройките на отпадите и май направих с няколко повече. Принудих се да направя извънредна почивка от поне 1 мин преди 6-тата серия. Почти бях готов да се откажа, още повече, че обърках времето и не можех да засичам. Стиснах зъби и каквото още можех да стискам и изкарах най-измъчената суперсерия в живота ми... Всичко течеше по мен, дишах като стадо китове...

Изводи и впечатления:
- Убийствено (Венци беше 100% права!)
- Трябва да поработя над нападите, оказаха се слабо място. Всъщност, ако не бяха те, останалото вървеше много гладко.
- В силово отношение нямам проблеми. Но продължителното натоварване явно е предизвикателство за мен (а кога ще ми уври главата да не се изхвърлям с тежести... :long:) 
- Болката беше на странни места - глутеусите и много ниско на гърба, малко над опашката. Такава болка понякога получавам от бягане по плажа, ако не съм го правил отдавна.
- Следващата седмица - ПАК!!! Докато го завърша както трябва! Амахаааа...

Като се посъвзех, реших да продължа с още малко кросфит:
Manmakers:
2 сер, 60 кг - 7-8 повт 
1 сер, 100 кг - 2 повт
(Доволен! Силовите изпълнения явно не са ми проблем, въпреки изтощението от кросфит комплекса.)

Мъртвя тяга:
3 сер, 180 кг - 1 повт
(Бях много мокър и дланите ми се хлъзгаха, но не сложих фитили)

Корем:
Dragon Flag, 1 сер х 6 повт (повече не можех, наистина много се изморих...)
Повдигане на крака от вис 1 сер х 15…

Толкова. Венци и Славко, чакам още такива извратени комплекси! Ще ги боря!

18.03.09
14:25

Vic, пробвай “Кинг-Конг” комплекса, той е по-силов, после ще коментираме, остави ти на Венци дамските изпълнения..:))))-
(p.s. бъзикче де)

18.03.09
16:11

казано от slavko на 18.03.09, 14:25:

Vic, пробвай “Кинг-Конг” комплекса, той е по-силов, после ще коментираме, остави ти на Венци дамските изпълнения..:))))-
(p.s. бъзикче де)

Славко!
Нямам търпение да го пробвам! Обаче имам малко спънки от техническо естество:
1. Нямам халки... И място нямам къде да ги инсталирам, ако все пак се снабдя.
2. Олимпийският лост има дискове само до 180 кг (да приемем, че ще свърши работа за тягата)
3. Имам още един правен лост, на който мога да сложа 100 кг - той явно ще е за клековете.

Значи, само силовото набиране е проблем... Дали не може да го заменя с нещо друго? Например набиране с тежест 20 кг или по-голяма тежест? Приемам идеи!

Мнението беше редактирано от Vic на 18.03.09 18:13.

18.03.09
18:06

обръщане на лост, също става, ще ти кача клипче аз как го правя, защото проблема с халките го имам също...))))

ако в неделя съм във форма(зависи от събота вечер де), ще ти кача едно клипче от някой мой комплекс.

набирането с тежест важи иначе, примерно 3 повторения с 40кг. са интересен вариант.

p.s. препоръчвам ти горещо ‘’табата’’ за корема...3-ти път го правя и няма така мускулна треска на корема после...!!!!!!

18.03.09
18:12

Храната от днес, 18.03.2009:

08.00 финско хлебче, бяло сирене, варено яйце, 1/2 кис мляко с извара
11.00 Грейпфрут
14.30 Айран 330 мл., протеиново блокче (веднага след тренировката)
16.30 2 пилешки бутчета, ориз, зелева салата
19.00 риба на фурна (сайра), зеле
21.00 ???

Лека нощ!

19.03.09
17:37

19.03.2009
Тренировката днес:
Мускулни групи: Гръб

1. Набирания (средно широк неутрален хват):
5 сер х 10 повт (без доп. тежест)

2. Долен скрипец, широка ръкохватка, надхват:
1 сер 40 кг х 12 повт
1 сер 60 кг х 12 повт
1 сер 80 кг х 10 повт
1 сер 115 кг х 9 повт

3. Горен скрипец, тясна ръкохватка неутрален хват, пред гърди:
1 сер 100 кг х 8 повт (със задържане в долно положение)

4.Силово раменно обръщане с клякане
1 сер 50 кг х 2 повт
2 сер 90 кг х 1 повт
(Няма нищо общо с гърба, но пробвах техниката на упражнението с другия лост, защото смятам следващата седмица да направя Кросфит комплекса “Кинг Конг”  :coolsmirk:. Ей, Славко! Чакам си видеото с инструкциите!)

Храната ще описвам по-късно. Днес е празник на Френската Гимназия във Варна и като стар френски възпитаник е редно да се повеселим здраво с приятели и съученици.  :coolsmile:

Мнението беше редактирано от Vic на 19.03.09 17:39.

20.03.09
07:52

да да, очертва се събота да почивам вечерта..:))
само трябва да намеря някой да ме снима в залата...

20.03.09
08:13

казано от slavko на 20.03.09, 07:52:

да да, очертва се събота да почивам вечерта..:))
само трябва да намеря някой да ме снима в залата...

Дайте малко спам да вкарам. Мен например ме е срам да се снимам в залата. Струва ми се, че ще изглеждам като някакъв нарцис отстрани. Как го преодолявате този момент от чисто психологическа гледна точка?

20.03.09
08:46

казано от Boby_ на 20.03.09, 08:13:

Дайте малко спам да вкарам. Мен например ме е срам да се снимам в залата. Струва ми се, че ще изглеждам като някакъв нарцис отстрани. Как го преодолявате този момент от чисто психологическа гледна точка?

Според мен може да се снимаш поради две причини:
- имаш някаква цел - да си видиш техниката отстрани, да покажеш на някой нещо и т.н. - тогава ти си знаеш защо го правиш, а задаването на въпроса “защо това, че еди кой си ще ме помисли за нарцис трябва да има значение?” (и липсата на разумен отговор) би трябвало да помогне. Всъщност помага за всякакви ситуации, а в един момент дори спираш да си задаваш въпроса, защото така или иначе отговор няма да се появи :)
- просто защото си си нарцис - но тогава не вярвам да те тормози това, че и някой друг ще го знае ;)

20.03.09
08:48

казано от G33K на 20.03.09, 08:46:

Според мен може да се снимаш поради две причини:
- имаш някаква цел - да си видиш техниката отстрани, да покажеш на някой нещо и т.н. - тогава ти си знаеш защо го правиш, а задаването на въпроса “защо това, че еди кой си ще ме помисли за нарцис трябва да има значение?” (и липсата на разумен отговор) би трябвало да помогне. Всъщност помага за всякакви ситуации, а в един момент дори спираш да си задаваш въпроса, защото така или иначе отговор няма да се появи :)
- просто защото си си нарцис - но тогава не вярвам да те тормози това, че и някой друг ще го знае ;)

Хаха, хубав отговор! Затапи ме, както се казва. ;)

20.03.09
13:13

Мен например ме е срам да се снимам в залата.
.....
Как го преодолявате този момент от чисто психологическа гледна точка?

Интересен въпрос. Мисля, че ако не бях във форма бих имал известни притеснения да се снимам, поне не пред други. Аз обаче имам предимство - тренирам сам  :-) .  Но G33К е 100% прав - в крайна сметка правиш го с цел да документираш тренировката, да коригираш техника и т.н. Следователно, притесненията са излишни.

20.03.09
13:23

казано от Vic на 20.03.09, 13:13:

Мен например ме е срам да се снимам в залата.
.....
Как го преодолявате този момент от чисто психологическа гледна точка?

Интересен въпрос. Мисля, че ако не бях във форма бих имал известни притеснения да се снимам, поне не пред други. Аз обаче имам предимство - тренирам сам  :-) .  Но G33К е 100% прав - в крайна сметка правиш го с цел да документираш тренировката, да коригираш техника и т.н. Следователно, притесненията са излишни.

Ей за това благородно ти завиждам :) сега залите в града са супер, не, хипер препълнени,.....стреснаха се всички....

21.03.09
19:01

Събота 21.03.2009

Тренировката днес
Кросфит комплекс “Кинг Конг” + Рамена и трицепс

Не издържах да чакам да ми мине напълно мускулната треска и направих най-после “Кинг Конг”-а  :coolsmirk:

“Кинг Конг”
- Мъртва тяга 170 кг х 1 повт (на лоста, който използвах не може да се сложи повече кг)
- Силово набиране на халки, заменено от мен с набиране с тежест 30 кг х 3 повт
- Силово раменно обръщане с клякане 90 кг х 3 повт
- Раменни преси от стойка на ръце х 4 повт
Горното х 3, без почивка.

Ей, Славко! Благодаря, братле! Най-после нещо като за мен  :coolsmile:. Даже го записах, благодарение на Лимка  :-)  - видео!
Ставам върл фен на Кросфит!

Впечатления:
- Супер доволен от натоварването!
- Най-леко ми беше с раменните преси, най-тежко - клековете (съвсем отскоро ги правя с лост пред гърди).
- Имах технически трудности, които ме забавиха значително - закачането на тежестите за набиранията, падане на стопора за задържане на дисковете на щангата за мъртва тяга... ще трябва да измисля по-добър вариант.

Като си въстанових дишането, продължих със стандартната тренировка:
Рамена.
1. Милитъри преса от стоеж
1 сер х 60 кг - 10 повт
1 сер х 80 кг - 8 повт (push press)

2. Въртолет
2 сер х 60 кг - 10 повт

3. Разтваряне на дъмбели встрани от седеж, тялото леко приведено напред
1 сер х 10 кг - 12 повт
1 сер х 15 кг - 10 повт

Трицепс
4. Горен скрипец, въжена ръкохватка, с гръб към машината, тялото наведено напред под 45 град. - разтваряна на една ръка над глава
1 сер х 15 кг - 10 повт на ръка
1 сер х 20 кг - 10 повт на ръка

5. Френско разгъване от хоризонтална лежанка, крив лост
1 сер, 38 кг - 10 повт
1 сер, 48 кг - 10 повт

6. Горен скрипец, права ръкохватка
1 сер х 40 кг - 10 повт

8. Корем - Молитва

Това беше за днес. Доволен съм  :smirk: .

21.03.09
19:43

Мдам, много брутален комплекс си направи :)
Интересно как като си причиним най-голяма болка при тренировки се чувстваме най-доволни... :))
И аз съм фен на крос-фит вече :)
Мо’ем да си направим клуб  :P

22.03.09
15:26

аз днес пък ходих да се катеря...:))))...ръцете ми не приличат на нищо...ама тръпката е важна...:)))...моя кинг-конг ще го имаш до дни...ех ако бяхме от един град...щеше да стане страшно...!!!!...:)

22.03.09
15:28

забравих...пфу...Vic, колко време след комплекса се съвзе и почна да си правиш фитнес-чето...:)))

22.03.09
15:29

казано от slavko на 22.03.09, 15:26:

аз днес пък ходих да се катеря...:))))...ръцете ми не приличат на нищо...ама тръпката е важна...:)))...моя кинг-конг ще го имаш до дни...ех ако бяхме от един град...щеше да стане страшно...!!!!...:)

Завиждам леко... Скоро и аз, обаче, ще видя как ще ми се отрази катеренето :)

22.03.09
15:33

ами катерене, крос-фит, спининг...много ме влече...ама в Плевен няма много желаещи (бъхтят щанги, спират, увисват и после казват”нямало смисъл”...!!!)...)))...ще взема да дойда при вас в София, малко да потренираме..:)))

22.03.09
15:36

хихи - в София можеш с Венци да потренираш...
Ние сме във Варна ;)
Ето ти единповод за лятна почивка във Варна :)

22.03.09
16:46

казано от slavko на 22.03.09, 15:28:

забравих...пфу...Vic, колко време след комплекса се съвзе и почна да си правиш фитнес-чето...:)))

Здрасти, Славко!
Хм... ами първо изгледах клипчето, че ми беше любопитно и после продължих с тренировката. Да кажем 10-12 мин (клипчето е 8 мин).

22.03.09
17:03

Поставих си Кросфит цели за скорошно постигане:

1. “Кинг Конг” в рамките на 6 мин.
2. Thruster със 70 кг - 21 повт.
3. ManMakers със 100 кг - 6 повт.
4. Tabata с Thruster или High Pull.
5. Два комплекса от Венци (ще ги опиша като ги направя  ;-) )

За целта вторник и събота (или неделя) ги посвещавам на кросфит. Да видим как ще се получи  :coolsmile: . Ако мога, ще ги комбинирам със стандартната си тренировка.

Пропуснах описването на храната 3-4 дена, а сега просто не мога да възстановя какво съм ял. Ще гледам да съм по стриктен.

22.03.09
18:46

man maker….eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…..a това все едно за мен а направено...от 2 месеца си го правя, засега с 80кг., но не мога да кажа със сигурност за колко кръга...просто изпадам в някакъв транс, толкова те пребива...
иначе изгледах клипчето ти, накрая клековете много са ти тегави...ЕТО това е крос-фит да знаеш, че си над 100-те процента, но няма отказване..:)))))
друго....ами да, забелязах, че с обръщането имаш проблем- много ти отива в кръста- внимавай..!!!

22.03.09
18:49

Limka,  за Варна съм 100000 пъти по-навит, ами не зачетох..:)))

23.03.09
08:12

Здрасти!

След почти 3-седмично прекъсване заради досадната кашлица, най-после възобнових сутрешното бягане по стълбите. Как се одървиха крачетата... не е истина! Имах пънчета вместо крака  >:( ... И напук, бягах и надолу, не само нагоре.

Лек ден и яки тренировки!

Vic, гледах Кинг Конг-а :) Иха :) Нямам думи:)

Табата с тръстър се подготви за повръщане - аз правих табата 4 мин с тръстър и преден клек с лоста само. И то супер бързи повторения.  Най противните 4 мин от живота ми. А можеш и да пробваш 100 бърпета 100 swinga 10 бърпета/10 сиунга/10 сек почивка и така докато не ги направиш. Моето време беше малко по 9 мин. След това обаче ми се наложи да гълтам захарчета. 

Поздравления за Кинг Конг-а  -  тия преси надолу с главата изглеждат извънземни :) В страшна форма си . Айде като направиш новия комплекс пиши как е, аз утре ще се уча да правя чисти обръщанич и в четшъртък ще го пробвам и аз :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1