Vic, гледах Кинг Конг-а :) Иха :) Нямам думи:)
Табата с тръстър се подготви за повръщане - аз правих табата 4 мин с тръстър и преден клек с лоста само. И то супер бързи повторения. Най противните 4 мин от живота ми. А можеш и да пробваш 100 бърпета 100 swinga 10 бърпета/10 сиунга/10 сек почивка и така докато не ги направиш. Моето време беше малко по 9 мин. След това обаче ми се наложи да гълтам захарчета.
Поздравления за Кинг Конг-а - тия преси надолу с главата изглеждат извънземни :) В страшна форма си . Айде като направиш новия комплекс пиши как е, аз утре ще се уча да правя чисти обръщанич и в четшъртък ще го пробвам и аз :)
Благодаря, Венци!
Всъщност пресите бяха нещо като почивка, нормално си правя 10-ки от тях. Но виж, клековете с лост пред гърди... техниката ми куца там, отскоро ги правя и всичко е силово и много ме изморяват. Ще ги усъвършенствам, заедно със squat clean. :coolgrin:
Табата с тръстър се подготви за повръщане - аз правих табата 4 мин с тръстър и преден клек с лоста само. И то супер бързи повторения. Най противните 4 мин от живота ми. А можеш и да пробваш 100 бърпета 100 swinga 10 бърпета/10 сиунга/10 сек почивка и така докато не ги направиш. Моето време беше малко по 9 мин. След това обаче ми се наложи да гълтам захарчета.
Поздравления за Кинг Конг-а - тия преси надолу с главата изглеждат извънземни :) В страшна форма си . Айде като направиш новия комплекс пиши как е, аз утре ще се уча да правя чисти обръщанич и в четшъртък ще го пробвам и аз :)
Венци, и аз като го гледах да го прави (докато го записвах) се почувствах като най-разплутия човек извън форма... :)) Много ме надъха... Преди това бях правила и аз уж някакви два комплекса (докато записвах още ми трепереха ръцете и краката от тях)...но след неговия Кинг Конг, моите изглеждаха все едно съм се разхождала в пролетно утро :) Или поне аз така сепочувствах :)
Навивам се и аз за табата - може би утре или в събота ще направя...И аз мислех тръстър с лоста да е...всъщност предният клек е по-’логичното’ движение надолу от горната позиция на тръстъра...май... Мдам..утре ми се струва, че ще е това :)
23.03.09
09:49
Благодаря, Венци!
Всъщност пресите бяха нещо като почивка, нормално си правя 10-ки от тях. Но виж, клековете с лост пред гърди... техниката ми куца там, отскоро ги правя и всичко е силово и много ме изморяват. Ще ги усъвършенствам, заедно със squat clean. :coolgrin:
Vic, при предния клек майката му е да си стягаш много корема - така си помагаш :) Ама са гаднички де и много зависи как държиш лоста също
limka - успех с табатата аз още не съм се възстановила толкова добре, че да правя табата - направя ли веднъж съм сигурна, че на другич ден пак ще ме тръшне кашлицата
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 23.03.09 09:50.
Венци, и аз като го гледах да го прави (докато го записвах) се почувствах като най-разплутия човек извън форма... :)) Много ме надъха... Преди това бях правила и аз уж някакви два комплекса (докато записвах още ми трепереха ръцете и краката от тях)...но след неговия Кинг Конг, моите изглеждаха все едно съм се разхождала в пролетно утро :) Или поне аз така сепочувствах :)
Венци,
Въобще не й вярвай! Лимка не стига, че направи 2 комплекса един след друг, ами втория беше твоя, на който аз почти “сдадох багажа” предния вторник. От нас двамата, тя е по-подготвена за този тип натоварвания. Аз го докарвам от сила, но тя е изключително издръжлива.
Понеделник 23.03.2009
Мускулни групи: Гърди и бицепс
Гърди:
1.Преса на хоризонтална лежанка, щанга, широк хват.
2 сер 60 кг - 12 повт
1 сер 90 кг - 8 повт
1 сер 120 кг - 6 повт
1 сер 140 кг - 1 повт
1 сер 150 кг - 1 повт
1 сер 160 кг - 1 повт
( :vampire: силата беше с мен! Имаше кой да ме пази и си позволих максимални тежести.)
2. Преса на хоризонтална лежанка, тесен хват
1 сер, 90 кг - 10 повт
1 сер, 60 кг (донапомпваща, без почивка) - 15 повт
3. Преса с дъмбели от наклонена лежанка
1 сер 2х52 кг - 7 повт
4. Пуловър, крив лост, напречно на лежанката
1 сер, 48 кг - 10 повт
Бицепс:
5. Крив лост, подхват:
1 сер, 38 кг - 10 повт
1 сер, 48 кг - 10 повт
6. Чуково сгъване за бицепс, прав.
1 сер, 2 х 22 кг - 10 повт на ръка
7. Концентрирано чуково сгъване с дъмбел, последователно.
2 сер , 22 кг - 10 повт на ръка
8. Корем
Dragon flag
Определено чувствах сила. Явно биоритмите ми са във възход :P. Храната ще опиша малко по-късно.
Мнението беше редактирано от Vic на 23.03.09 18:02.
23.03.09
18:57
Две неща са ми мн странни:
Значи първото е за размерите ти...
- предмишница 35 см
- бицепс 45-46 см
- гръдна обиколка 129-130 см
- талия 93 см (тук ще се работи здраво!)
- ханш 106 см (тук също!)
- бедро 67 см
- прасец 43-43 см
Близо съм до твоите размери...изглеждаш доста грамаден на снимките,сигорен ли си че правилно си се измерил...
И второто:
“2 сер 60 кг - 12 повт
1 сер 90 кг - 8 повт
1 сер 120 кг - 6 повт
1 сер 140 кг - 1 повт
1 сер 150 кг - 1 повт
1 сер 160 кг - 1 повт”
По едно повторение,Та въпроса ми е каква е целта на тренировките ти.... Не съм чувал да се прави нещо по 1 повт,Интересно ми е затва питам :) :):):)
аз пък си мислех, че съм сам в тия сuтрешните качвания по стълби, съседите ме гледат странно малко обаче, ама нищо..:)))
радвам се, че пак се засичаме в начинанията Vic…!!!..:)
Две неща са ми мн странни:
Значи първото е за размерите ти...
- предмишница 35 см
- бицепс 45-46 см
- гръдна обиколка 129-130 см
- талия 93 см (тук ще се работи здраво!)
- ханш 106 см (тук също!)
- бедро 67 см
- прасец 43-43 см
Близо съм до твоите размери...изглеждаш доста грамаден на снимките,сигорен ли си че правилно си се измерил...
И второто:
“2 сер 60 кг - 12 повт
1 сер 90 кг - 8 повт
1 сер 120 кг - 6 повт
1 сер 140 кг - 1 повт
1 сер 150 кг - 1 повт
1 сер 160 кг - 1 повт”
По едно повторение,Та въпроса ми е каква е целта на тренировките ти.... Не съм чувал да се прави нещо по 1 повт,Интересно ми е затва питам :) :):):)
Maintitle, добре дошъл! Радвам се, че се появи! За теб имам нещо интересно:
- http://www.bb-team.org/forums/viewthread/36926/#339211.
Надявам се да се престрашиш и да споделиш твоята програма. За останалите - случайно “открих” това момче във Vbox7. Има невероятна генетика. По неговите думи е влизал в зала само 9 пъти, но изглежда така, сякаш не е излизал от залата ;-) Само на 18 години и без да е чувал за кросфит е тренирал по подобна методика.
Сега за размерите. Това са актуалните:
- ръст/тегло 174см/98 кг
- предмишница 35,5 см
- бицепс 45.5 см
- гръдна обиколка 132 см
- талия 94 см
- ханш 106 см
- бедро 66 см
- прасец 43 см
всички мерки са в стегнато, но студено състояние. Сам се меря, мисля, че са точни.
За единиците - целта в случая е сила. Хипертрофия с такива повторения не се получава. Но както виждаш, аз имам серии и със относително голям брой повторения.
аз пък си мислех, че съм сам в тия сuтрешните качвания по стълби, съседите ме гледат странно малко обаче, ама нищо..:)))
радвам се, че пак се засичаме в начинанията Vic…!!!..:)
Ха! Къде бягаш? Да не е по стълбите на блока?
Моето бягане е на паметника на Българо-Съветската дружба, над езиковите гимназии. Ако се ориентираш във Варна.
23.03.09
21:05
Значи Vic,мн рядко съм се интересувал от тренировките на другите.И всичко което чета,като линка дето ми го даде не ми влияе по никакъв начин,защото,описаните опражнения не са ми ясни,не ми харесват повторенията,и още куп неща.А за моите “техники” тва неможе се обясни трябва да се види :)А това че имам мн хубава генетика не е вярно :D занапред искам да стана доста по здрав, мн малко съм постигнал,но само тва можах да направя с “мизерното” си хранене,А ако реша да започвам с фитнес,да знаеш че първо с теб ще се консултирам,защото имаш доста голям опит.Ходил съм само 9 пъти на фитнес,с картата на един познат(той беше извън града за доста време и щяха да му изгорят трен. затва :) ) иначе не ми харесва мн там защото всички ме зяпат, и има мн хора,а аз съм свикнал да тренирам сам.А я ми отговори защо тренираш за сила,според мен си доста по-силен от колкото трябва,защо не наблегнеш малко на релефа.Не мисля че ти трябва повече сила,а малко повече релеф,така мисля аз поне.
Ето ги и моите мерки:
- ръст/тегло 177см/77 кг
- предмишница 34 см
- бицепс 38-40 см
- гръдна обиколка 115см
- талия 80см
- бедро 60 см
- прасец 40 см
Силата никога не е в повече, от колкото трябва ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 23.03.09 21:12.
Не мисля че ти трябва повече сила,а малко повече релеф,така мисля аз поне.
Релеф... да имам нужда. Имал съм и сериозен релеф като по-млад - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/36067/P15/
Но Петко е прав - от сила винаги има нужда, не познавам някой да се е отказал от силата... От пари, от положение - да, но от сила...
А релефа ще си го възвърна постепенно. Засега целите ми са качествена и фунционална мускулатура. Добра подвижност, съчетана със сила и бързина. Силова издръжливост (тук на сцената излиза кросфита!).
За малко да забравя пак храната... :shut:
23.03.2009:
07.30 Бягане
08.30 2 сандвича с яйце и сирене, цедено мляко “Роса” с лъжица мед
11.30 финско хлебче, бяло сирене, варено яйце
14.30 2 пилешки бутчета, ориз, зелева салата, 2 крем-карамела
17.30 малка бира и парче торта, не го доядох (нямаше как, колега черпеше, че му се родил син %-P )
18.30 тренировка
19.30 протеиново блокче (веднага след тренировката)
21.00 2 кюфтета, пуешко филе, бяло сирене, зеле
Лека нощ!
Здравейте,
Днес e вторник, ден за крака и долна част на гърба и... Кросфит!!!
Ето комплекса който правих, пак от Венци:
1. Dead lift - 6 повт
2. High pull - 6 повт High pull - video
3. Squat clean - 6 повт Squat clean - video
4. Military press - 6 повт
5. Jump lunge - 6 повт, без тежест Jump lunge - video
Горната суперсерия х 6. Почивка между сериите 30 сек. Използвах щанга 40 кг.
Как се разви комплекса:
Първите 4 суперсерии ги прелетях. Даже посъжалих, че не съм сложил повече кг на щангата. По средата на 5-та серия имаше малка криза, точно преди да почна клековете. Подпрях щангата на земята без да я пускам и раздишах 20 сек, след което довърших успешно серията. Почивката между 5-та и 6-та сер беше около 45 сек. Общо време - 8 мин 50 сек.
Като се посъвзех, продължих със следното:
“Bear Complex”, щанга 60 кг, последователно изпълнение на следните:
Power Clean
Front Squat
Push Press
Back Squat
Push Press
Упражненията ‘преливат’ едно вдруго.
(всъщност не правих цял комплекс, а само 2 серии х 6 повт, колкото да науча техниката.)
Корем:
Молитва 2 сер
Продължих с неизвестен брой Squat clean (20-30??)), щанга 60 кг, като въртях серии от 1 до 6 повт. Цел - усъвършенстване на техниката.
Изводи и впечатления:
- Убийствено (по трудно от обикновен фитнес, дори и фитнеса с големите тежести)
- Все още нямам впечатления как ми се отразява. Сравнително отскоро го правя. Засега просто се радвам, че съм оживял до края на серията :-)
- Тъй като не съм прекъснал обичайните си тренировки, мисля, че повече от 2 пъти седмично кросфит ще ми дойде множко...
Мнението беше редактирано от Vic на 24.03.09 14:11.
Гуд джоб, Vic!
Завиждам малко...искам и аз да тренирам :coolgrin: Днес беше ден, определен за кросфит...а...се проваля плана...Много ме е яд!
Точно това исках да прочета, колко често да ги правя тия комбинации, имам в предвид съчетани с фитнес програмата ми, и ти ми даде идея :) супер. Ще видим днес как ще се получи и как се чувствам и ще реша. Благодарско :)
Храната...
24.03.2009:
08.00 Голяма ябълка
10.30 “Питка” от яйце, извара, овесени ядки...
13.00 Тренировка
14.30 3 парчета руло Стефани, картофена салата, пилешки дробчета, 2 крем-карамела
18.00 2 препечени филийки, маслинена паста, сирене Гауда, телешки суджук
20.30 Риба на фурна, зеле
22.00 ???
Лека нощ!
Храната...
25.03.2009:
08.00 Финско хлебче, сирене, яйце, айран
11.30 Ябълка
14.30 2 пилешки бутчета, салата от зеле+шунка+кашкавал+млечен сос (гадна беше, изядох не повече от половината), 2 крем-карамела
18.00 1 препечени филийка с масло, сирене Гауда, телешки суджук, омлет от 2 яйца със сирене
20.30 пуешка шунка запечена с кашкавал, картофена салата
Без тренировки, изтощен се чувствах. Вероятно и пролетната умора се обажда...
Мнението беше редактирано от Vic на 26.03.09 12:17.
26.03.09
12:19
Колко приблизително въглехидрат взимаш.
Ако приемем, че картофената салата е била около 150-200 гр..едно нормално количество...
за целият ден не повече от 150 гр въглехидрат...моят окомер така казва :)
Мнението беше редактирано от Limka на 26.03.09 12:23.
26.03.09
12:25
Ако приемем, че картофената салата е била около 150-200 гр..едно нормално количество...
за целият ден не повече от 150 гр въглехидрат...моят окомер така казва :)
Хубаво де човека е 100 кила чиста мускулна маса и яде по 150 грама въглехидрата, а вие искате и аз толкова да ям при положение че мускулите са ми като на анорексична жена хм ...
Хм...аз имам дни, в които ям 200-250 гр... Е и?
Всичко е в-с на лично усещане и чувство...
Освен това, той казва, че вчера не е тренирал...може би като тренира, хапва повече въглехидрат...
Мнението беше редактирано от Limka на 26.03.09 12:27.
26.03.09
12:29
Хм ще я видим тая работа гледам Aleksandar Marinov или пък Георги Николаев и те са на много малко въглехидрати при голямо количество маса, нещо не се връзва работата.
Колко приблизително въглехидрат взимаш.
Е, сега ме затапи... :blank: Храненето и броенето на калории са ми слабо място. Което е странно, като се има в предвид, че направих програма на ексел, която при въвеждане на количеството на храните ти изчислява протеини, мазнини, въглехидрати и калории. Вероятно си е чист мързел.
Иначе се старая да са “чисти” храните, с високо белтъчно съдържание. Мазнините не ме плашат. Въглехидратите ги увеличавам на око, само ако усетя, че съм прекалено изморен, като вчера, например. Газирано вече не пия, алкохол много рядко (бира и вино), сладко и тестено също избягвам. Да приемем, че се храня сравнително здравословно, но на въпроса ти за количеството въглехидрати не мога да отговоря.
26.03.09
12:36
Мазнините не ме плашат. Въглехидратите ги увеличавам на око, само ако усетя, че съм прекалено изморен, като вчера, например.
А значи вчера са ти били увеличените въглехидрати ....Vic направо разбиваш теорията на пух и прах :). А тая таблица да вземем да я поискаме хихи :)
А значи вчера са ти били увеличените въглехидрати ....Vic направо разбиваш теорията на пух и прах :)
Чак да разбивам теории... Тук има мнооого по-добри в теорията и практиката на хрененето от мен. Не забравяй, също така, че аз съм сравнително възрастен, вероятно нямам такава нужда от въглехидрати като 15 години по-млади от мен. Помня, че на твоите години ядях двойно. Буквално.
26.03.09
12:45
Може и да си 100 години по голям от мен ама тия мускули дето са в пъти повече от мойте искат храна.Тия бесни тренировки които правиш искат храна, тоя начин на живот който водиш (почити съм сигурен, че е десетки пъти по активен от моя) иска храна.
Иване, ти нали искаш да чистиш?
Значи трябвеа да се забърза метаболизма ти...Това става с повече храна и регулярен прием. Трябва да излъжеш тялото, че няма нужда от запасите си, защото го храниш добре!
Vic чудесно си поддържа теглото с та зи храна...както и 90% от ‘нормалните’ хора...които ядат по средно 2 пъти на ден...
Ама твоята цел не е такава, нали?
Иване, ти нали искаш да чистиш?
Значи трябвеа да се забърза метаболизма ти...Това става с повече храна и регулярен прием. Трябва да излъжеш тялото, че няма нужда от запасите си, защото го храниш добре!
Vic чудесно си поддържа теглото с та зи храна...както и 90% от ‘нормалните’ хора...които ядат по средно 2 пъти на ден...
Ама твоята цел не е такава, нали?
Oх, май и той не знае какви цели гони ? Иване така ли е ?
Може и да си 100 години по голям от мен ама тия мускули дето са в пъти повече от мойте искат храна.Тия бесни тренировки които правиш искат храна, тоя начин на живот който водиш (почити съм сигурен, че е десетки пъти по активен от моя) иска храна.
Как да ти отговоря? 100% си прав, само дето това ми е храненето в момента - 1:1. Някак си ми стига, в момента не свалям кг и не качвам, т.е. балансирам. Е, с тоя кросфит имам някакви начални наблюдения, че съм почнал да чистя. Но е твърде рано да се каже с категоричност. След 2 месеца на кросфит 2 пъти седмично, заедно с другите тренировки, ще мога да направя някакви заключения. Аз не бързам с резултатите. И за сила и за чистене. Всичко ще си дойде на място, когато му дойде времето.
А при теб, наистина мисля, че трябва да наблегнеш на силовите тренировки. Ще ти хареса :) . Мисля, че и кросфит комплексите ще ти дойдат добре. Но ги почни полекичка, че наистина са тежки.
26.03.09
12:57
Е ха сега де повече храна равно ли е на повече въглехидрати, думата храна е общо понятие. То храната си е храна въпроса е какво има в тая храна белтъци ли въглехидрати ли мазнини ли. Срещам няколко човека във форума с много маса и с много добри резултати и такива които са се орелефили доста добре, без да консумират над 100 грама въглехидрати на денонощие което е разминаване с теорията като цяло. Vessi целите ми са точно ясно и конкретно дефинирани в една друга тема.Vic тва кросфит вероятно е нещо за ядене или пиене хихи :).
БТВ начини за ускоряване на метаболизма има няколко не е само храненето, спорта, тренировката, почивката възстановяването начина на живот и дори хапченца.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 26.03.09 13:03.
Е ха сега де повече храна равно ли е на повече въглехидрати, думата храна е общо понятие. То храната си е храна въпроса е какво има в тая храна белтъци ли въглехидрати ли мазнини ли. Срещам няколко човека във форума с много маса и с много добри резултати и такива които са се орелефили доста добре, без да консумират над 100 грама въглехидрати на денонощие което е разминаване с теорията като цяло. Vessi целите ми са точно ясно и конкретно дефинирани в една друга тема.Vic тва кросфит вероятно е нещо за ядене или пиене хихи :).
Има различни режими...НВД, РБР, ротация, Зона и т.н.
НВД е популярно и лесно и дава добри резултати...
От друга страна, РБР е по-неограничаващо и по-уместно за по-дългосрочен план.
Всеки сам намира в кой режим се чувства най-добре. За целта експериментира.
Ние те натискаме за въглехидрати,защото на НВДто , което опитваше да правиш, му липсваха такива. А дори и НВД иска въглени (по калкулации на мен ми трябват около 95 гр/ ден за НВД!) И беше очевидно, че не издържаше на него -всичките чийтове, преяждания, препивания...
П.П. излизам от дискусия...дори и моят прословут инат не може да излезе на глава с теб
Мнението беше редактирано от Limka на 26.03.09 13:05.
26.03.09
13:08
Има различни режими...НВД, РБР, ротация, Зона и т.н.
НВД е популярно и лесно и дава добри резултати...
От друга страна, РБР е по-неограничаващо и по-уместно за по-дългосрочен план.
Всеки сам намира в кой режим се чувства най-добре. За целта експериментира.
Ние те натискаме за въглехидрати,защото на НВДто , което опитваше да правиш, му липсваха такива. А дори и НВД иска въглени (по калкулации на мен ми трябват около 95 гр/ ден за НВД!) И беше очевидно, че не издържаше на него -всичките чийтове, преяждания, препивания...П.П. излизам от дискусия...дори и моят прословут инат не може да излезе на глава с теб
За какъв инат говориш просто дискутираме обсъждаме анализираме сравняваме. Миналата година издържах с месеци, проблема не е физически, друг е бъди сигурна, немога да го дефинирам още но рано или късно ще мога и тогава ...охх тогава .. :)
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 26.03.09 13:08.
За какъв инат говориш просто дискутираме обсъждаме анализираме сравняваме. Миналата година издържах с месеци, проблема не е физически, друг е бъди сигурна, немога да го дефинирам още но рано или късно ще мога и тогава ...охх тогава .. :)
Какво ще кажеш да забравиш за броенето на калории за известно време? Спри да ги описваш и да смяташ. Наблегни на тренировките - сравнявай резултати, качвай сила, обсъждай с нас техника на изпълнение, такива работи... Виж линка в подписа ми за Кросфита. Това може да те раздвижи да излезеш от хранително-психологическия ти капан.
Говорим за това, че имаме желание да помогнем, но с тази лавина от съмнения, питания, противоречия и откази, ти скършваш желанието да ти помогнем...Просто...играеш хоро по нервите...
Не го казвам с лошо чувство..просто констатирам...
26.03.09
13:19
Не не никога не съм смятал калориите си ям това което си приготвя за деня. Нямам конкретна цел гледам хладилника ми винаги да има подходяща храна. Живея сам и това е невероятно предимство защото каквото купя това има в него каквото сготвя това, разбира се съобразявам се и със други неща като време за готвене сложност на сготвенето, време за консумация икономическа възможност за пазарене и т.н. и т.н.
Limka не ти ли се струва че самия фитнес е противоречив, в работата ми милион пъти съм се сблъсквал с огромни различия между теория и практика. интересно е как един 100 кг чист билдър активен се орелефява със 100 грама въглехидрат а в същото време аз получавам съвет за 300 при нулева маса 99% мазнини и т.н. и т.н. Самата теория си противоречи с практиката. Един казва пии много вода до вчера се подрисквах от вода, друг казва намали я днес умирам от жажда цял ден. Живота като цяло е противоречив “Да бъдеш или не ” и кво праим ...гърч до дупка.
Limka не ти ли се струва че самия фитнес е противоречив, в работата ми милион пъти съм се сблъсквал с огромни различия между теория и практика. интересно е как един 100 кг чист билдър активен се орелефява със 100 грама въглехидрат а в същото време аз получавам съвет за 300 при нулева маса 99% мазнини и т.н. и т.н. Самата теория си противоречи с практиката. Един казва пии много вода до вчера се подрисквах от вода, друг казва намали я днес умирам от жажда цял ден. Живота като цяло е противоречив “Да бъдеш или не ” и кво праим ...гърч до дупка.
Иване, и аз имам подобен противоречив проблем - опитвам се да си изгоря 60 см крак, при положение, че мазнините ми не са потресаващо много... От 2 години се счупвам (буквално и преносно) от тренировки, следя си храненето...правя мускулна маса на краката от милион повторения вместо да я изгарям (както всички предписват). Да си ме видял да цивря във всеки дневник, в който намеря някакви тренировки описани ? Или да питам всички наред как си тренират краката? Чета, анализирам, правя си изводи...
Всяко тяло е различно и реагира различно. Никой не може да ти каже какво иска твоето тяло, освен ако ти не го слушаш и не анализираш НЕГОВИТЕ реакции. Не реакциите на чувди тела в чужди дневници...
Vic, извинявай за спама...аз вече наистина приключих с тази дискусия...
Мнението беше редактирано от Limka на 26.03.09 13:27.
26.03.09
13:32
хехе интересна ситуация, всеки ми дава засега два съвета да ям въглехидрати и да слушам тялото си, ами аз това правя слушам тялото си това не противоречи на съветите ви. За 2 години какви изводи си направи за краката на база четене и анализиране, бтв 60 см си е нормален крак...предполагам и какво искаш да изгориш мускулите ли ....не разбирам......Днес вече няколко пъти писах, че не ме интересуват физическите реакции на тялото, а психическите.
26.03.09
13:33
Aбе ванЮ бе :)
Сваляш като си на ОКБ, щото като няма организма ти к’во да яде - мета мазното, нали така :)
А при повишената консумация на протеин се вдига енергоразхода за “преработването” на тая храна, но не е няква космическа разлика :)
В общи линии избери си режим който не ти е трудно да спазваш, бил той РБД, НВД и квото и да е, въпроса е, че тоя режим трябва да го спазваш и малко по малко да се движиш към целта си. А не като не си свалил тоя месец 4 килограма, а 2 да казваш - тва не работи за мене, сменям го ...
Голямата цел се достига с малки крачки в правилната посока, а не с подскоци във всички посоки :)
Бъди търпелив, успокой се, спри да мислиш толкова какво ти е сбъркано, колко ти е бавен метаболизма и т.н.
Прави каквото можеш за да го подобриш, и се примири, че няма равен старт за всички, всеки си носи кръста :)
26.03.09
13:37
eraziel ще съм под ОКБ и то с много внимателно контролирани количества въглехидрати ама много, както и мазнини разбира се