казано от Иван Шишманов на 26.03.09, 13:19:
Живота като цяло е противоречив “Да бъдеш или не ” и кво праим ...гърч до дупка.
Хайде да направиш така - забрави за кантара, огледалото, сантиметъра. Оттук нататък, целта ти е да качваш постижения. По-тежко, по-бързо, повече повторения. И ги върти, ей! Да не почнеш само от едното. Избери си упражнение със собствено тегло (например коремно възлизане на лост), което никога не си успявал да направиш както трябва и си постави за цел да успееш поне 1 чисто повторение. После 2 повторения... и т.н.
Сериозно говоря! Нито аз, нито Лимка или Веси, Мария и т.н. сме в състояние да помогнем на ТВОЕТО тяло. Не защото то е по-лошо, а защото е различно! Между другото, гореописания метод помогна на един мой приятел и съвипускник от Морското, който беше около твоите мерки и кг и за 7-8 месеца тренировки стигна до 20 коремни на лоста, а като започваше не можеше да се набира повече от 2-3 пъти . За диета въобще не можеше да се говори, разбираш, режима беше казармен, каквото ти дадат, това ядеш. Излишно е да обяснявам, как се беше променил за тези месеци. Мисля, че това ще проработи при теб. Само трябва да го поискаш.
Мнението беше редактирано от Vic на 26.03.09 13:43.
26.03.09
13:38
Абе Иване, аре писна ми да чета за резултатите ти миналата година. Евала, ама тач година кво си направил? Нищо! Даже си назад. Или се стягай или се отказвай.
ей Vic, как си? Гледам кросфита върви - не си въобразяваш от него се чисти много бързо, а пък си запазваш силата :) Пробвай се да направиш някой endurance complex от сорта на :
50 лицеви
50 бърпета
50 набирания
50 swinga
50 обръщания
50 пуш преси
50 предни клека
50 floor wipers http://www.youtube.com/watch?v=kcNGCG2L0OA&NR=1
този комплекс се казва “The filthy 50”. Мен още ме е страх :)
26.03.09
13:41
Ще я видим тази работа. Венцеслава Атилова споко и тази година ще дръпна повече от миналата. Vic коремно е непостижима цел дори на 75 кг като съм бил не съм можел да го правя, може би по скоро е било липса на техника защото в това упражнение има много техника.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 26.03.09 13:46.
казано от Иван Шишманов на 26.03.09, 13:32:
Днес вече няколко пъти писах, че не ме интересуват физическите реакции на тялото, а психическите.
Еми има психолози за тая работа.....
26.03.09
13:56
казано от Vessi на 26.03.09, 13:53:
казано от Иван Шишманов на 26.03.09, 13:32:
Днес вече няколко пъти писах, че не ме интересуват физическите реакции на тялото, а психическите.
Еми има психолози за тая работа.....
Това беше шега надявам се.
казано от Иван Шишманов на 26.03.09, 13:41:
Vic коремно е непостижима цел дори на 75 кг като съм бил не съм можел да го правя, може би по скоро е било липса на техника защото в това упражнение има много техника.
Това само доказва, че коремното е една добра цел за теб! Даже мога да ти направя план за постигането й. И съвети за техниката на изпълнение ще ти дам - ако си прочитал от девника ми, ще знаеш, че в това упражнеие има завиден резултат - 130 повт на състезание по ВСК (Военно-Спортен Комплекс).
Но вместо теб не мога да го направя това коремно. А като го направиш, ще си двойно по-щастлив, защото е нещо, което дори и като по-лек и по-млад не си можел. Това е. Въпрос на мотивация. Някъде по пътя на постигането на тази цел, ще се усетиш, че си постигнал другата - свалянето на излишни кг.
26.03.09
14:02
В коремното има много техника, да трябва сила енергия липса на излишно тегло, но и много техника.
казано от Иван Шишманов на 26.03.09, 14:02:
В коремното има много техника, да трябва сила енергия липса на излишно тегло, но и много техника.
Иване!
Има техника за да направиш 100 коремни! За 10 коремни не ти трябва техника! А за 1, още по-малко! Ти ми казваш с горното, че е трудно. Съгласен съм, но някъде да съм споменал, че ще е лесно? Не ми обяснявай как няма да го направиш, а ме питай как най-правилно да го направиш!!! Опитвам се да ти изместя фокуса от изчистването към постигането на фитнес постижения, някъде по пътя към тях ще постигнеш и първоначалната си цел. Това е целия трик...
26.03.09
14:12
Vic много ми е рано за коремното ще минат месеци докато изобщо го опитам.Да не забравяме че каквато и техника да имам съм 105 кг с 0 мускулен тонус. Не коремно ами и морска кофичка няма да мога да направя пък да се наакам ако искам :).
казано от Иван Шишманов на 26.03.09, 14:12:
Vic много ми е рано за коремното ще минат месеци докато изобщо го опитам.Да не забравяме че каквато и техника да имам съм 105 кг с 0 мускулен тонус. Не коремно ами и морска кофичка няма да мога да направя пък да се наакам ако искам :).
Ще цитирам:
“Опитвам се да ти изместя фокуса от изчистването към постигането на фитнес постижения, някъде по пътя към тях ще постигнеш и първоначалната си цел. Това е целия трик...”
Дали ще е коремно, дали ще е силово възлизане или лицева опора на една ръка... НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ! Важното е да погледнеш под нов ъгъл и да имаш цел за постигане, различна, но допълваща досегашната ти. И последен, ама наистина последен съвет - обувай маратонките и беж в залата или на лостовети или където си планувал на тренираш. Не пред компютъра, а пред лоста и лежанката ще си постигнеш целите!
Аз отивам да тренирам...
26.03.09
14:28
vic съжалявам работя по 8 часа на ден на комп иначе няма да има ни за храна ни за добавки за нищооо, едвам си издействах да се храня в работно време камо ли да тренирам :)
казано от Иван Шишманов на 26.03.09, 14:28:
vic съжалявам работя по 8 часа на ден на комп иначе няма да има ни за храна ни за добавки за нищооо, едвам си издействах да се храня в работно време камо ли да тренирам :)
Аз пък съм по 10 часа на ден на компютър. След работа тичам да си взимам двете деца - едното от училище, другото от детска ясла. След това ги мятам у нас, дърпам един бърз скандал с жената, че не се прибирам и търча в залата. :) Стига си се оправдавал, ако искаш да постигнеш нещо, търси начини, а не оправдания.
26.03.09
14:32
Всъшност половината ми работен ден трябва да минава навън по обекти ама така и неуспявам да стигна до тях.
аде стига с тоя пич Иван, че се напълни дневника...
Венци, ти искаш да се хвърлиш в дълбоките води с това...the fifthy 50…тук ще има повръщане и 2 дена възстановяване - вервай ми..!!!..:))))))))))))
26.03.2009
Тренировката днес:
Мускулни групи: Гръб
1. Набирания, широк надхват:
2 сер х 10 повт (без доп. тежест)
1 сер х 9 повт, +10 кг
1 сер х 7 повт, +20 кг
1 сер х 4 повт, +30 кг
2. Долен скрипец, широка ръкохватка, надхват:
1 сер 40 кг х 12 повт
1 сер 60 кг х 12 повт
1 сер 80 кг х 10 повт
1 сер 100 кг х 10 повт
3. Горен скрипец, тясна ръкохватка неутрален хват, пред гърди:
1 сер 100 кг х 8 повт (със задържане в долно положение)
4. Корем - римско столче
Кратко, но интензивно :coolsmirk: .
Хранене:
09.00 Купа с мюсли и овесени ядки с прясно мляко и сирене
12.30 2 парчета пилешко руло с пълнеж от дробчета, зелева салата, айран, 2 крем-карамела
17.00 Тренировка
17.30 Айран
18.00 1 препечена филийка с масло, сирене Гауда, телешки суджук, 2 варени яйца
22.30 Пиле с ориз, зеле, репички
Толкова.
казано от Венцеслава Атилова на 26.03.09, 13:38:
Абе Иване, аре писна ми да чета за резултатите ти миналата година. Евала, ама тач година кво си направил? Нищо! Даже си назад. Или се стягай или се отказвай.
ей Vic, как си? Гледам кросфита върви - не си въобразяваш от него се чисти много бързо, а пък си запазваш силата :) Пробвай се да направиш някой endurance complex от сорта на :
50 лицеви
50 бърпета
50 набирания
50 swinga
50 обръщания
50 пуш преси
50 предни клека
50 floor wipers http://www.youtube.com/watch?v=kcNGCG2L0OA&NR=1този комплекс се казва “The filthy 50”. Мен още ме е страх :)
Здрасти, Венци!
Сериозно комплексче си избрала! Засега съм се ориентирал към по-кратките, но по-силови:
- събота 28.03., Thruster 21 повт, щанга 70 кг;
- вторник 31.03., “The Bear Complex” с 50 кг или “ManMakers” с 90 кг
- събота 04.10., “King Kong” под 6 мин.
Ще опитам да ги запиша. Нямам търпение да метна Тръстърите, едва се удържах днес ;-P
п.с. floor wipers - много странно упражнение :roll: ...
Мнението беше редактирано от Vic на 26.03.09 21:56.
27.03.09
05:30
Вик, майки предвид, че аз едва правя по 5 набирания този комплекс мога да го оставя..... за догодина :) Floor wipers - добро е аз съм правила коремно избутване - вариант без да замяташ краката настрани и пак имах яка мускулна треска на корема. Пробвай :)
ПП Добра програма си избрал за тази седмица :) Успех, пиши как е
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 27.03.09 05:31.
Венци, аз все се каня да те питам какво е това коремно избутване...Опитвах се да открия някакво смислено обяснение, но не успях..
А ти го правиш често, което идва да покаже, че явно е готино... Би ли го пообяснила малко?
(Доколкото разбрах от горния пост е като флор уайпърс, само че краката ходят само нагоре-надолу (без да се отклоняват от вертикала)... Така ли е?
10х
27.03.09
08:23
казано от Limka на 27.03.09, 07:13:
Венци, аз все се каня да те питам какво е това коремно избутване...Опитвах се да открия някакво смислено обяснение, но не успях..
А ти го правиш често, което идва да покаже, че явно е готино... Би ли го пообяснила малко?
(Доколкото разбрах от горния пост е като флор уайпърс, само че краката ходят само нагоре-надолу (без да се отклоняват от вертикала)... Така ли е?10х
Лим мдам точно ТЪЙ хахах (разлигавила съм се). Можеш вместо лост да държиш само 1 диск. Пробвай с 10 кг първо и внимавай да не отлепяш кръста от земята в никакъв случай :) Долнуту кореми се разцепва.
ПП Вик, ша ма прощааш.....
Vic…стискам палци за 21 thrusters на 70кг..:))))....
Днес направих пак Man-maker(Много ми допада!), на 65кг- първото обръщане пред гърди също го правих с клек...
7повторения в 5 серии (тук малко не можахме да се разберем кое какво е с теб)...:)))
после обаче 3 серии по 10 повторения клек на 120кг., 3 серии напади с 80кг. по 15 на крак
общо взето ставам много здрав, ама явно кила няма да кача аз никога, само зверска сила и туй то...ама така си е по-дбре...нали...:))))
казано от slavko на 27.03.09, 12:31:
после обаче 3 серии по 10 повторения клек на 120кг., 3 серии напади с 80кг. по 15 на крак
общо взето ставам много здрав, ама явно кила няма да кача аз никога, само зверска сила...
Верно си здрав! Напади с 80 кг?! И то по 15 на крак? Здрави крачета си отгледал :roll:
Абе, ти кога ще качиш снимки и клипове, а?
27.03.2009
...без тренировки
Хранене:
09.00 Свинско филе, 2 препечени филийки с масло, сирене, 1/2 цедено мляко Роса с лъжица мед
12.00 Варено яйце
13.30 Зелена салата с двойна порция риба тон, свинска вратна пържола
21.00 Свинско филе, сирене, 3 топли сандвича с кашкавал, чаша бира, зелени маслини, зеле
Лека вечер!
ами тази снимка на аватара ми е от горе-долу сносна форма...голяма е за цял ръст...иначе съм още по-релефен(споделям просто, сега да не почнат някой да ме заяждат...:))))...)...тъпото е, че с един скапан креатин малко подпухнах, пък и 2-3 седмици съм заебал режима...:)))). клип съм ти обещал и ще го имаш!
а за нападите..еми аз тренирах при Светослав Топузов...при него нападите са си част от тренировката на лекоателтите от доста време...ние си им викахме “ужаса”...:))))..., сега се сещам, но явно е имал идея човека.
Събота 28.03.2009
Тренировката днес
Кросфит + Рамена и трицепс
“Thruster 70 кг - 21 повт”
Брутално! Много Брутално! Записано, благодарение на Лимка - ВИДЕО!
Впечатления:
- Не е за всеки ден
- Имаше прекъсване на 16-тото повторение, но като общо време се справих се по-бързо от момчето от клипа, откъдето взех идеята за упражнението. видео!
Като се съвзех, продължих със стандартната тренировка с леко редуциран обем:
Рамена.
1. Power clean & push press
3 сер х 100 кг - 1 повт
1. Милитъри преса от стоеж
2 сер х 60 кг - 10 повт
2. Hang Clean
3 сер х 60 кг - 10/8/10 повт
4. Разтваряне на дъмбели встрани от седеж, тялото леко приведено напред
3 сер х 12 кг - 10 повт
Трицепс
5. Френско разгъване от хоризонтална лежанка, крив лост
1 сер, 28 кг - 10 повт
1 сер, 48 кг - 10 повт
6. Френско разгъване с дъмбел, с две ръце над глава от стоеж
2 сер х 42 кг - 10 повт
8. Корем - Молитва
Това беше за днес. Доволен съм :coolsmirk: . Няма да описвам храна.
Мнението беше редактирано от Vic на 28.03.09 22:45.
Няма никаква връзка с моя дневник, но ме впечатли силно.
А и може да послужи за отговор на всеки, който реши да се самосъжалява и да вади от девет кладенеца вода, за да обяснява как не може да направи нещо, защото било мнооого трудно... Абе, вижте клипа!
http://www.vbox7.com/play:46b2c665
Мнението беше редактирано от Vic на 29.03.09 09:20.
казано от Vic на 29.03.09, 09:20:
Няма никаква връзка с моя дневник, но ме впечатли силно.
А и може да послужи за отговор на всеки, който реши да се самосъжалява и да вади от девет кладенеца вода, за да обяснява как не може да направи нещо, защото било мнооого трудно... Абе, вижте клипа!http://www.vbox7.com/play:46b2c665
Най важно е желанието, инъче няма смисъл както казва Вик да се самосъжеляваме и извиняване с това и онова :) ей това е
30.03.09
07:56
Мисля, че за мен е важен клипа, но немога да го видя от работа. Довечера ще го прегледам, дано да не е този клип за който си мисля.
Понеделник 30.03.2009
Започнах деня с бягане по стълбите на паметника. 5 бягания - реших за известно време да намаля бройките на спринтовете, а да увелича интензивността, като дори бягам и надолу по стълбите. В резултат накрая имах две добри пънчета вместо крака.
Силовата тренировка:
Мускулни групи: Гърди и бицепс
Гърди:
1. Преса с дъмбели от наклонена лежанка
2 сер 2х22 кг - 12 повт
1 сер 2х32 кг - 8 повт
1 сер 2х52 кг - 6 повт
2.Преса на хоризонтална лежанка, щанга, широк хват.
1 сер 90 кг - 7 повт
1 сер 120 кг - 6 повт
3. Преса на хоризонтална лежанка, щанга, тесен хват
1 сер, 90 кг - 8 повт
1 сер, 60 кг (донапомпваща, без почивка) - 10 повт
Бицепс:
4. Последователно сгъване с дъмбели от стоеж, с въртене на китката:
4 сер, 22 кг - 8 повт на ръка
5. Корем
Повдигане на краката от вис
Сравнително кратка и олекотена тренировка, без особено напрягане. Добра интензивност, но без стигане до отказ.
Храненето:
Малко се обърка днес... Изтеглих тренировката по-рано и поради закъснения на мои ангажименти, съответно позакъснях и с храненето.
08.15 2 препечени филийки пълнозърнест хляб с фъстъчено масло, сирене, айран, луканков салам
12.15 Сандвич финско хлебче, сурово сушено свинско, варено яйце, кашкавал и 1/2 кис. мляко
15.30 Тренировка
16.15 Айран, протеинова вафла (от Лимка, страхотно ги е направила! :) )
17.00 1/2 кис. мляко
20.00 Пиле с лук на фурна, задушени броколи, сирене, 2 малки препечени филийки пълнозърнест хляб, хайвер, 1 бира.
22.00 ???
Мнението беше редактирано от Vic на 30.03.09 18:23.
Здравейте,
Днес e вторник, ден за крака и долна част на гърба и... Кросфит!!! “Който го е страх от мечки, да не ходи в гората”, в моя случай - Който го е страх от “The Bear Complex”, да не ходи в залата! :lol: Хаха!
1. “The Bear Complex”, щанга 50 кг, 5 сер х 7 повт от последователно изпълнение на следните:
Power Clean
Front Squat
Push Press
Back Squat
Push Press
Упражненията ‘преливат’ едно вдруго.
Заснех последната, пета серия. Добро темпо. ВИДЕО!
Как се разви комплекса:
Почвам да свиквам с кросфит натоварването :-) Много добре вървях през цялото време. Най-тежко беше в 4-та серия. Не съм изпускал щангата. Не съм засичал време, но в този комплекс, това не се изисква. Почивките бяха около 1 мин 30 сек. Голяма жажда ме подгони, пиех вода между сериите, направо ми се поду корема :gulp:
След възстановяване на дишането продължих със следното:
2. Squat Clean:
1 x 60 кг
1 х 70 кг
1 х 80 кг
1 х 90 кг
1 х 100 кг
3. Мъртва тяга
1 сер х 90 кг, 7 повт
1 сер х 120 кг, 6 повт
1 сер х 180 кг, 5 повт
Толкова. Размазах се и съм много доволен. Храната по-късно.
казано от Vic на 31.03.09, 17:19:
1. “The Bear Complex”, щанга 50 кг, 5 сер х 7 повт от последователно изпълнение на следните:
Power Clean
Front Squat
Push Press
Back Squat
Push Press
Заснех последната, пета серия. Добро темпо. ВИДЕО!
Браво за видеото! :) Изгледах го два-три пъти, запомних го и ще го пробвам непременно в деня за крака! :)
казано от Boby_ на 31.03.09, 17:24:
казано от Vic на 31.03.09, 17:19:
Power Clean
Front Squat
Push Press
Back Squat
Push Press
Заснех последната, пета серия. Добро темпо. ВИДЕО!Браво за видеото! :) Изгледах го два-три пъти, запомних го и ще го пробвам непременно в деня за крака! :)
Това видео... с цялата вода (поне 3л), дето изпих в почивките между сериите, приличам на плондер. Направо воден удар съм си направил :ohh:
Храненето днес:
09.30 Цедено мляко Роса с 2 лъжици акациев мед
11.30 Финско хлебче, 2 топени сиренца Роса, сурово сушено свинско, варено яйце
15.00 Пилешка пържола, зелева салата, ориз, айран, 2 крем карамелчета.
17.30 Грейпфрут
18.30 Тренировка
19.30 Айран, протеинова вафла
21.00 Морски дарове (от всичко по много!)
Лека вечер.
Сряда, 01.04.2009
Нервен нетренировъчен ден.
Храненето:
09.00 2 препечени филийки пълнозърнест хляб с фъстъчено масло, сирене, свинско филе, 1/2 кис. мляко
11.30 Грейпфрут
15.00 2 рула Стефани, зелева салата, 2 крем карамелчета.
17.30 1/2 Цедено мляко Роса с 1 лъжица акациев мед
20.00 Печен пипер с доматен сос, свинско филе, сирене, 3 филийки препечен пълнозърнест хляб, 1 бира
Лека вечер.
Здравейте!
Днес бягането беше по плажа - 1 дължина, т.е. отиване и връщане.
Успях и да се замеря:
- ръст/тегло 174см/97-97.5 кг (- 0.5-1 кг)
- предмишница 35,5 см (0)
- бицепс 45.5-46 см (+0-0.5 см)
- гръдна обиколка 131 см (-1 см)
- талия 94 см (0)
- ханш 106 см (0)
- бедро 67 см (+1 см)
- прасец 42 см (-1 см)
Всички мерки са в стегнато, но студено състояние.
казано от Limka на 02.04.09, 07:02:
От странни места си чистил, Вик... Дали може да е разлики в замерването?
Здрасти, Лимка!
Не мога да го нарека чистене... Има увеличени мерки - бедра, малко на ръцете... може да е временно състояние. Визуално май има изчистване на пресата малко, но при мен плочките са масивни и дълбоко врязани и се виждат и под “спасителния пояс”, тъй, че не мога да го твърдя на 100%. Чувствам се леко подпухнал, май заради бирата снощи. Събота може пак да се замеря.
казано от Vic на 02.04.09, 07:17:
казано от Limka на 02.04.09, 07:02:
От странни места си чистил, Вик... Дали може да е разлики в замерването?
Здрасти, Лимка!
Не мога да го нарека чистене... Има увеличени мерки - бедра, малко на ръцете... може да е временно състояние. Визуално май има изчистване на пресата малко, но при мен плочките са масивни и дълбоко врязани и се виждат и под “спасителния пояс”, тъй, че не мога да го твърдя на 100%. Чувствам се леко подпухнал, май заради бирата снощи. Събота може пак да се замеря.
Вик, може и от времето да е, тия резки смени в температурите на мен лично много ми се отразяват .... също потпухвам :)
Четвъртък, 02.04.2009
Силовата тренировка днес:
Мускулни групи: Гръб
Е, да, ама като помирисах залата и нещо ми прещрака, така че си приготвих щангите, разчистих място и... метнах кросфит комплекса Кинг Конг! За 2-ри път го правя, идеята беше да падна под 6 мин.
“Кинг Конг”
- Мъртва тяга 170 кг х 1 повт
- Набиране с тежест 30 кг х 3 повт
- Силово раменно обръщане с клякане 90 кг х 3 повт
- Раменни преси от стойка на ръце х 4 повт
Горното х 3, без почивка.
Успях! Време 5 мин 27 сек.!!! Записах го - ВИДЕО!
Впечатления:
- Знаех какво да очаквам като натоварване и се движих по-стегнато
- Клековете със щанга пред гърди вече са много по-стабилни като техника, въпреки умората от вторник.
- Този път най-леко ми беше с тягата и раменните преси, най-тежко - с набиранията (нямам обяснение...).
- първите 2 серии минах сравнително бързо, третата ме позабави, уморих се. След време пак ще го направя, под 5 мин :coolgrin:
Освестих се и продължих.
1. Набирания (стандартни), широк надхват:
3 сер х 10 повт (без доп. тежест)
2. Долен скрипец, тясна ръкохватка, неутрален хват:
1 сер 50 кг х 12 повт
1 сер 100 кг х 10 повт
3. Горен скрипец, тясна ръкохватка неутрален хват, пред гърди:
1 сер 100 кг х 8 повт (със задържане в долно положение)
Размазващо! :smirk:
Хранене:
08.30 2 сандвича с яйце и сирене, 1/2 кис. мляко
12.30 2 пилешки бутчета, ориз с гъби, 2 крем-карамела
16.30 Грейпфрут
17.30 Тренировка
18.30 Айран, протеинова вафла
21.00 протеинова вафла
22.30 Печен пипер с доматен сос, пуешко филе, 2 препечени филийки пълнозърнест хляб, сирене, малко хайвер, 1 бира
Лека нощ.