13.09.11
19:49
.......се превръщаш в Машина!
Сори за спама:)))
Вторник, 13.09.2011
Отново в играта...
Тренировка: Кросфит
Complex C
1. Dead lift - 6 повт
2. High pull - 6 повт
3. Squat clean - 6 повт
4. Military press - 6 повт
5. Jump lunge - 6 повт (на крак, т.е. общо 12 повт!)
6 rounds. Rest between rounds 30 сек.
........ @ 40 кг
......... @ 40 кг
01.04.2010 @ 40 кг
17.08.2010 @ 50 кг
11.10.2010 @ 40 кг
24.11.2010 @ 40 кг и Jump Squats w/ barbell вместо Jumping Lunges
31.05.2011 @ 45 кг и Jump Squats w/ barbell вместо Jumping Lunges
13.09.2011 @ 40 кг и OH Squats вместо Jumping Lunges и почивка между рундовете 1 мин.
Този път замених скачащите напади с ОХ клекове. Беше ми много тежко, особено последния рунд... доста зле ми се е отразило безсънието и нервите... Никак не съм доволен.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 13 132 кг
Общо до момента - 1 211 948 кг
Има тема в сайта за временно преустановяване на тренировките. Знам, че в началото е притеснителен по-слабия резултат от преди, но не си мисли, че си се върнал с месеци или година назад. Няма как с първата тренировка да се върнеш в стария ритъм, но завръщането ще е по-кратко от колкото си мислиш.
Горе главата и тренирай разумно, не се отдавай на изкушението да блъскаш като ненормален в залата :)
казано от Overlord на 15.09.11, 12:26:
Има тема в сайта за временно преустановяване на тренировките. Знам, че в началото е притеснителен по-слабия резултат от преди, но не си мисли, че си се върнал с месеци или година назад. Няма как с първата тренировка да се върнеш в стария ритъм, но завръщането ще е по-кратко от колкото си мислиш.
Горе главата и тренирай разумно, не се отдавай на изкушението да блъскаш като ненормален в залата :)
Ехее, Милене!
Аз не се притеснявам, че ми е паднал работния капацитет. Щях да се учудя ако нямаше промяна, имайки предвид на какво бях подложен този половин месец... Това, че споделям в дневника недоволство от формата си, съвсем не означава, че съм отчаян и се чудя какво да правя. Всяко зло за добро - от тази принудителна “почивка” мога да извлека и ползи - позаглъхнаха незначителни болежки, заради които иначе не бих се спрял.
И се накани най-после да дойдеш на тренировките, че изпускаш интересни неща :).
Специално за теб един клип на потенциален световен шампион по вдигане на тежести, който е само на... 8 години! Момчето е от Китай, тежи 40 кг, а щангата - 75 кг...
Тракащият шум, който се чува, е от моето чене, удрящо почти ритмично бюрото, докато гледам клипа вече за 10-ти път.
Мнението беше редактирано от Vic на 15.09.11 17:42.
Е, аз да си кажа.
Благодаря за поздрава :) Момчето е уникат, вдига повече от мен :Д Ако и за напред изненадва хората, както сега, ще бъде шампион.
Не бях в града, иначе бих дошъл, въпреки че се запалих по силовото трениране и продължителните натоварвания не би допадат толкова, колкото преди.
Четвъртък, 15.09.2011
1. Вариации с пудовки - въртене около торса, суингове (руски и до вертикала), обръщане и изтласкване, изхвърляне - 8 -16 - 24 - 32 кг
2. Комплекс
AMRAP 10 мин
3 Floor Press (close grip) @ 100 kg
6 KB Snatch @ 32 kg - (3 right + 3 left)
Floor Press в моя случай си е чиста лежанка с тесен хват. Очаквах да достигна поне 12 рунда, но повече от 10 не бях в състояние и се натоварих предостатъчно.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 6 396 кг
Общо до момента - 1 218 344 кг
Неделя, 18.09.2011
Тренировка: Кросфит с групата в “Богоров”
1. Вариации с пудовки.
2. Комплекс 1:
Максимален брой обръщания с пудовка, неограничен брой смяна на ръцете, за 5 мин.
Резултат:
18.09.2011 - 100 повт @ 30 кг
3. Треньорско предизвикателство № 7 (Vic)
400 m Ходещи напади за време.
3 лицеви опори на всеки 30 сек.
Резултат:
18.09.2011 - 19:59 мин
Глутеусите ми бая трепераха на финала :D… Не е от типа комплекси в които се чувствам в свои води. Което ще рече, че по-често ще наблягам на тях.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 19 110 кг
Общо до момента - 1 237 454 кг
Вторник, 20.09.2011
1. Hang Power Snatch 1-1-1-1-1-1-1
50-50-60-60-60-60-70-80(0) кг
Техниката нещо куца тук...
2. Hang Power Clean 1-1-1-1-1-1-1
80-90-90-90-90-90-100 кг
Нямаше много експлозивност.
3. Комплекс
10 рунда, за време:
10 KB Snatch @ 24 kg
10 Ring Pushups
Резултат:
20.09.2011 - 11:50 мин
Полека възвръщам усещането си за сила. Краката и грутеусите са все още болезнени от нападите в неделя и това се отрази на изхвърлянията и обръщанията.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 7 370 кг
Общо до момента - 1 244 824 кг
Четвъртък, 20.09.2011
Тренировка: Кросфит (в хотелски условия)
1. SDLHP / OHS
21-15-9 reps, for time, of (21-15-9 повт, за време):
95 pound Sumo deadlift high-pull (40 кг сумо тяга хай пул)
95 pound Overhead squat (40 кг клек със щанга над глава)
Резултат:
08.03.2011 - 05:55 мин
22.09.2011 - 09:40 мин @ 50 kg
Тренировка в хотелски фитнес. Щангата беше ф30 и дължината на лоста ми идваше леко недостатъчна за хвата ми за ОХ клек. 10-те допълнителни кг дадоха неочаквано силно отражение на резултата.
2. Clean & Jerk @ 60 кг, бърпита, бенч преса с тесен хват и др.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 9 415 кг
Общо до момента - 1 254 239 кг
Неделя, 25.09.2011
Тренировка: Кросфит с групата в “Богоров”
1. Вариации с пудовки, техника на обръщане със щанга и др...
2. Треньорско предизвикателство № 6 (Юли)
Резултат:
25.09.2011 - 53 повт (28 Clean & Jerk @ 75 kg + 25 коремни възлизания)
3. Малко техника на състезателния стил на коремно възлизане.
Благодарен на Юли, че се сети да включи коремно възлизане в предизвикателството. Любимо упражнение! Припомни ми младостта, когато загрявах за тренировката за гръб с по 50 коремни възлизания в серия.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 10 050 кг
Общо до момента - 1 264 289 кг
Няколко цитата:
” OCD=Obsessive CrossFit Disorder” :D
“Does your workout make you nervous?…It should” (whew)
“Training for a fight by running twenty minutes everyday makes perfect sense if you plan on running away from your opponent and know you will be getting a ten minute headstart.” (punch)
“No, it doesn’t ever get any easier. You wouldn’t want it to either.” (muscle)
Сряда, 28.09.2011
Тренировка:
1. Front Squat 2-2-2-2-2-2-2-2-2-2 @ 100 kg
Тренировката трябваше да продължи с Gwen, с вариация Hang Power Clean & Jerk, но малката треньорка наложи вето.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 4 029 кг
Общо до момента - 1 268 318 кг
Тренировка в домашни условия. Май не съм го споменавал, но от близо 2 месеца в офиса се прави прави генерален ремонт и фитнес залата се ползва за склад за строителни материали. Единственото време, което мога да открадна за тренировка е когато се прибера в къщи, където имам достатъчно железа, но пък там тежката дума има Миа :), а тя вечер е особено нервна и плачлива.
Ще си влязат нещата в ритъм. При мен след раждането на Марти се наложи да преустроя целият си тренировъчен мироглед,но за ДОБРО.От билдърски сплит 5 дена в седмица минах на силови тренировки 3 пъти седмично:5х5,Dogg Crapp/От която качих адски много сила и тегло/Бил Стар и т.н., след това минах на пудовки при домашни условия,почнах да попрочитам нещо и тука,последва запознанство със Славко и хоп айде на комплексчета и т.н.
Всъщност не съм го споменавал,но когато се запознахме със Славко, тренирахме на ЦСКА. Накара ме да направя следният комплекс:
5 рунда за време :
20-15-10 от Суинг 32 КВ, Обръщане-раменна преса 2/3 от ЛТ,Набирания . Времето ми беше 22 минути. От тогава все се каня да го направя . Това беше в началото на Януари тази година. Пустият му Славко :D обеща да ми даде и неговото време на този комплекс. Все още го чакам ..... Да го направи може би ;)
Та ще си дойдат нещата в ред, даже ще е по-добре отпреди .
16мин. и то в слаба форма...
Иначе си спомням как омекна на обръщанията:))))
Тренировката беше супер и започна едно яко приятелство...така, че не ми се оплаквай....:))))
казано от slavko на 29.09.11, 16:27:
16мин. и то в слаба форма...
Иначе си спомням как омекна на обръщанията:))))
Тренировката беше супер и започна едно яко приятелство...така, че не ми се оплаквай....:))))
;((h) Обръщанията яко на Бицари :D
Ше го правя пак тия дни,даже ми се оформи една идейка....(rock)ама ще я споделя в Събота ,Иво от ОВ да е в очакване
Мнението беше редактирано от ISB на 29.09.11 16:36.
казано от ISB на 29.09.11, 16:12:
Ще си влязат нещата в ритъм...
Знам това, минавал съм го веднъж, след раждането на първата ми дъщеря :)
Е, признавам, че тогава напрежението на работа май беше по-малко или като по-млад по-леко го понасях. Но пък бившата ми съпруга, макар самата тя спортистка, се дразнеше от времето, отделяно за тренировки и съм сигурен, че болшинството жени ще реагират идентично.
Миленка е последният човек, койте ще се опита да ме ограничава от тренировки, броя се за късметлия в това отношение :)
Но е редно и аз да поема от товара на отглеждането на бебето, та не мога да си позволя безкрайни тренировки и то по времето, когато мога с нещо да й помогна.
Когато свърши ремонта в офиса, мисля ще успявам да открадвам време по обяд за железата.
Ехххх...и аз търся една миленка...
Няма как да вирея с жена, която не тренира...просто съжителството ни ще е ад...:)))
Издай наръчник бате Вики “Как да открия жената на живота си, която да тренира и да не дудне”....:))))
Звучи познато, каза потребителя ZH, баща на едногодишна принцеса.
При мен нещата си дойдоха на място след няколко месеца, късметът с жена ми е като твоя. Никога не ме спира за тренировки, напротив.
Имайки предвид страхотното, неповторимо, неописуемо щастие да сме бащи, малкото неудобство да не тренираме известно време за мен е едно голямо нищо. Поздрав.
казано от Vic на 29.09.11, 16:58:
казано от ISB на 29.09.11, 16:12:
Ще си влязат нещата в ритъм...
Знам това, минавал съм го веднъж, след раждането на първата ми дъщеря :)
Е, признавам, че тогава напрежението на работа май беше по-малко или като по-млад по-леко го понасях. Но пък бившата ми съпруга, макар самата тя спортистка, се дразнеше от времето, отделяно за тренировки и съм сигурен, че болшинството жени ще реагират идентично.
Миленка е последният човек, койте ще се опита да ме ограничава от тренировки, броя се за късметлия в това отношение :)
Но е редно и аз да поема от товара на отглеждането на бебето, та не мога да си позволя безкрайни тренировки и то по времето, когато мога с нещо да й помогна.Когато свърши ремонта в офиса, мисля ще успявам да открадвам време по обяд за железата.
Времето в което синът ми спи аз тренирам..... Май това е времето по което спят повечето хора.
За повечето жени си абсолютно прав, по-скоро хората се дразнят,че ти си имаш нещо свое което ти дава живец.
29.09.11
17:41
Като ви каже жена ви “недей ходи да тренираш,гледай детето” отхапете главата на отрочето,изплюйте го в лицето на жена ви,продайте жената в робство,купете си тренирана и дресирана булка и си направете 5-6 деца,които ще израснат научени на спорт. : )))
ПС: Позволявам да ме цитирате на първа страница на сайта.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 29.09.11 17:41.
казано от DeadManWalking на 29.09.11, 17:41:
Като ви каже жена ви “недей ходи да тренираш,гледай детето” отхапете главата на отрочето,изплюйте го в лицето на жена ви,продайте жената в робство,купете си тренирана и дресирана булка и си направете 5-6 деца,които ще израснат научени на спорт. : )))
ПС: Позволявам да ме цитирате на първа страница на сайта.
Марто,
Ще си позволя да не те изтрия, от следните съображения:
1) приемам, че е неуспешна шега
2) липсва ти житейски опит.
Погледни в очите собственото си дете, родено в ръцете ти, нека то ти се усмихне по най-чистия детски начин, с цялото доверие и обич на този свят и се опитай да повториш “шегата”. Ако запомниш какво съм ти казал, след десетина години, когато живот и здраве станеш татко, може пак да изкоментираме. :)
Мнението беше редактирано от Vic на 29.09.11 18:28.
29.09.11
18:59
Хаха,не беше и шега,беше просто идиотщина.Не съм очаквал да ти хареса,мислех си че ще ме баннат. :Д:Д
Неделя, 02.10.2011
Тренировка: Кросфит с групата в Богоров
1. Техника:
- коремно възлизане
- силово обръщане със щанга (Power Clean)
- Овърхед клек
2. Power Clean 1-1-1-1-1…
60-70-80-90-97.5 кг - просто нямаше повече дискове...
3. One Arm Power Snatch - Изхвърляне със щанга с една ръка, последователно дясна и лява 1-1-1-1-1…:
40-40-40-50-50-52.5-55 кг
Оттук-оттам... Техника, демонстрации... и не остана време да се пусна на предизвикателството на Славко с фермерската разходка.
Може да се каже, че просто се пораздвижих, без да наблягам конкретно на нищо
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 3052 кг
Общо до момента - 1 271 370 кг
Мнението беше редактирано от Vic на 03.10.11 18:01.
казано от Vic на 05.10.11, 08:24:
...
Здрасти, Вик!
Замислих дали авторът на горната аналогия някога се е борил с горила или поне е виждал силвърбек без решекта помежду им. :D
казано от Vic на 05.10.11, 08:48:
Обърна ми гръб и отказа да се бори с мен...
Мъдро решение. :) А горилите са доста спокойни и неагресивни същества. За разлика от шимпанзетата примерно, с които повече си приличаме.
казано от slavko на 29.09.11, 17:03:
Ехххх...и аз търся една миленка...
Няма как да вирея с жена, която не тренира...просто съжителството ни ще е ад...:)))Издай наръчник бате Вики “Как да открия жената на живота си, която да тренира и да не дудне”....:))))
thumbs UP! :)
Събота, 08.10.2011
Тренировка: С Галя Дензeл в Емен (В. Търново)
1. Общо раздвижване (включително Indian Clubs), тестове за мобилност.
2. Вариации с пудовки.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 1280 кг
Общо до момента - 1 272 650 кг
——————————
Неделя, 09.10.2011
Тренировка: Кросфит с групата в Богоров
1. Техника:
- Клек без тежест
- Суинг (руски)
- Sumo Deadlift High Pull
2. Основен комплекс
5 рунда
10 Box Jump (70 см)
15 Суинг (руски)
20 Лицеви опори
200 м Бягане
Резултати:
Vic - 15:29 мин @ 32 kg
Най-хубавите тренировки стават в лошо време! За съжаление под лостовете и успоредките имаше средно по-големина езерце и се наложи лека промяна в комплекса, но се получи здрава тренировка (както винаги 8-)).
За успокоение на съмняващите се в душевното ни здраве, към края на нашата тренировка се появи и една девойка, което смело започна да си навърта обиколки на пистата и дори се съблече по потниче в дъжда. Явно е от нашата “кръвна група” ;).
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 8 310 кг
Общо до момента - 1 280 960 кг
Понеделник, 10.10.2011
Залата е ремонтирана! Back to normal!
Clean & Jerk / Pullups / Pushups / Air Squats - 30 min
* 1 Clean & Jerk @ 3/4 BW
* 3 Pull-ups
* 6 Push-ups
* 12 Squats
Each min on the min for 30 min.
Т.е. в продължение на 30 мин всяка минута и в рамките на минутата правиш 1 повт обръщане и изтласкване (щанга 3/4 от СТ) + 3 набирания + 6 лицеви опори + 12 клека без тежест.
Резултат:
26.08.2011 - 30/30, щанга 75 кг.
10.10.2011 - 30/30, щанга 75 кг.
Относително тежко ми беше. Постепенно ще възстановявам.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 32 580 кг
Общо до момента - 1 313 540 кг
Сряда, 12.10.2011
Нямах време за пълна тренировка, затова набързо:
1. Кратък тест на Дан Колов - комплекс от Мак Сим
Доста се колебах в избора на тежести, защото беше повече от ясно, че щангите няма да може да се сменят всяка минута, а ако почна с 90% от 1RM, на 3-тата минута ще съм аут.
Подбрах следните кг:
- бенч преса - 1.25 х СТ (при мен 125 кг)
- мъртва тяга - 1.5 х СТ (при мен 150 кг) - тук можеше да завиша на 1.75 х СТ, но нямам достатъчно дискове, а и нямах представа как ще се отразят пудовките на силата на тягата.
- пудовки - 2 х 32
Проблем и с блокчето - нищо не успях да пригодя и се наложи да поемам пудовките от земя.
Техника на хай пул + обръщане и изтласкване - не се получава добре. Има една техника на обръщане с пудовки, наскоро я гледах в клип на Steve Cotter, при която можеш да тръгнеш с високи лакти и да обърнеш пудовката на върха на рамото. Получава се идеално с 1 пудовка или с две по-леки, но щом опря до 32-ките нещата станаха направо опасни. При леко невнимание рискувам главата ми да се окаже на пътя на две засилени една срещу друга пудовки. Затова си обръщах и изтласквах стандартно.
Няколко вработващи серии и 7-минутен тест - 21 повт с пудовките. Прекъснах, заради липса на време. В най-скоро време ще направя целия комплекс.
Интересно натоварване, очаквам здраво размазване накрая. В началото върви много леко, но след 4-та минута натежава.
Предложението ми е:
1. Фиксиране на тежестите като процент от СТ.
2. Уточняване на техниката с пудовките. Може да се прави с една пудовка, примерно, като повторенията да бъдат 72 на ръка, разпределени по усмотрение на трениращия - така натоварването е съизмеримо, без опасността от сплескана глава между две пудовки.
2. Deadlift 3-3-3
160-190-200
След което се изстрелях от залата, защото вече закъснявах.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 8 240 кг
Общо до момента - 1 321 780 кг
казано от Vic на 13.10.11, 11:29:
Сряда, 12.10.2011
Проблем и с блокчето - нищо не успях да пригодя и се наложи да поемам пудовките от земя.
Техника на хай пул + обръщане и изтласкване - не се получава добре. Има една техника на обръщане с пудовки, наскоро я гледах в клип на Steve Cotter, при която можеш да тръгнеш с високи лакти и да обърнеш пудовката на върха на рамото. Получава се идеално с 1 пудовка или с две по-леки, но щом опря до 32-ките нещата станаха направо опасни. При леко невнимание рискувам главата ми да се окаже на пътя на две засилени една срещу друга пудовки. Затова си обръщах и изтласквах стандартно.
При мен също не се получи нещо с блокчето. След това пробвах на две като пудовките остават между краката, малко по-добре е така успях да изклинча няколко повторения, накрая ги вземах и аз от земята като на всяко повторение ги чуквам в пода.
Абе от блокче е Бруталия Огромна, след това си пуснах с една пудовка минах през изхвърляне и завърших с хай-пул. На следващият ден всичко по тялото беше вцепенено блокчет Върши работа за Сурова(muscle) Сила .
Това само от борци може да се измисли :D(handshake)
Четвъртък, 13.10.2011
Running From The Ku Klux Klan
5 Overhead Squats then Burpees until the end of the minute (5 клека със щангата с изпънати ръце над главата, бърпита до края на минутата)
5 Power Snatches then Burpees until the end of the minute (5 силови изхвърляния, бърпита до края на минутата)
5 Cleans then burpees until the end of the minute (5 обръщания, бърпита до края на минутата)
Continue with the OHS… etc, according to the described scheme, until you reach 100 burpees (продължете с ОХ клековете и т.н. по описаната схема, докато стигнете 100 бърпита)
For time (за време)
Barbell - 95/65 lbs (щанга 40 кг (30 кг за жените))
Резултат:
07.04.2011 - 26:40 мин
13.10.2011 - 17:53 мин
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 12 855 кг
Общо до момента - 1 334 635 кг
14.10.11
12:55
казано от ISB на 14.10.11, 09:12:
казано от Vic на 13.10.11, 11:29:
Сряда, 12.10.2011
При мен също не се получи нещо с блокчето. След това пробвах на две като пудовките остават между краката, малко по-добре е така успях да изклинча няколко повторения, накрая ги вземах и аз от земята като на всяко повторение ги чуквам в пода.
Абе от блокче е Бруталия Огромна, след това си пуснах с една пудовка минах през изхвърляне и завърших с хай-пул. На следващият ден всичко по тялото беше вцепенено блокчет Върши работа за Сурова(muscle) Сила .
Това само от борци може да се измисли :D(handshake)
Или от сейрджия-гавраджия като мен :D
Неделя, 16.10.2011
Тренировка: Кросфит на стадиона (дъжд и вятър)
1. Техника:
- KB Snacth
- Sledge Hammer
2. 400 m walking lunges (ходещи напади с докосване на земята с коляното на задния крак)
For time.
Резултат:
01.12.2009 - 15:55 мин
20.12.2009 - 14:21 мин
16.10.2011 - 16.30 мин
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 14 130 кг
Общо до момента - 1 348 765 кг
Мнението беше редактирано от Vic на 18.10.11 12:46.
Вторник, 18.10.2011
1. Вариации с пудовки:
KB Snatch
KB Clean & Jerk
2. Отново тест (3 мин) на Дан Колов - комплекс от Мак Сим
Този път само с една двупудовка.
- бенч преса - 1.25 х СТ (при мен 125 кг)
- мъртва тяга - 1.5 х СТ (при мен 150 кг)
- пудовки - 1 х 32
Успявах на направя 6 повт (по 3 повт на ръка) KB Clean & Jerk и ми оставаха 10-12 сек до края на минутата. Правилното дишане при пудовката е от огромно значение, защото при задържане на дъха няма начин да издържиш повече от 10-тина минути.
2. Death by Deadlift @ 150 kg
1-ва мин - 1 повт
2-ра мин - 2 повт
3-та мин - 3 повт
———
10-та мин 10 повт и т.н. до отказ
Резултат: 8 мин или 36 повт
Този резултат не беше “смърт”, бях притеснен от времето и се наложи да прекъсна. Вероятно щях да опитам да завърша 10 мин.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 9 377 кг
Общо до момента - 1 358 142 кг
Четвъртък, 20.10.2011
1. Вработване за основния комплекс
Bench Press - 5-5-5-5
50-70-90-90kg
Power Clean 3-3-3-3-3-3
60-60-70-80-90-100
2. Power Clean / Bench Press
5 rounds for time:
5 Power Cleans
5 Bench Presses
205lbs. (90 кг)
Резултат:
11.08.2011 - 06:46 мин
20.10.2011 - 06:14 мин
3. Планк (Tabata style) - 8 рунда (20 сек работа / 10 сек почивка)
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 7 380 кг
Общо до момента - 1 365 522 кг