Събота, 06.06.2009
Тренировка: Кросфит + рамо и трицепс
1. Комплекс “Isabel”:
Power snatch
30 повт, 60 кг, за време
Моето беше 4 мин 59 сек. Можех доста по-бързо, но все още наблягам на ученето на техниката на изхвърляне.
И да - техниката на изхвърлянето се е подобрила. Най-добре технически изпълнени бяха първите 15 повторения, с настъпването на умората го правих по-силово.
Продължих със следното:
2. Power Clean (силово обръщане)
15 сер, 60 кг - 1 повт (почти без почивки)
3. Power Clean & Push Press
6 сер, 60/60/80/90/100/100 кг - 1 повт
4. Военна преса от стоеж
2 сер, 60 кг - 8 повт
Изолиращи упражнения за трицепс не правих.
Толкова от тренировката вчера.
А, да - интересно, че от близо 2 месеца, откакто съм на ВМ НВД, снощи за пръв път наруших режима (със шоколад :) ). Нямах нужда от “чийт” хранене, вероятно се дължи на факта, че изпих няколко чаши вино. Явно алкохолът отключва апетита за такива неща.
Лека ден!
Мнението беше редактирано от Vic на 07.06.09 17:17.
Понеделник, 08.06.2009
Тренировка: Кросфит (с акцент на гърди)
1. Комплекс “Linda’s little brother” (Ха-ха-ха, комплекс мое производство :lol: ):
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 повт от:
- Bench press, BW (100 kg)
- Dead Lift, BW (100 kg)
За време. Моето беше 11 мин 32 сек.
11.0 т за ок. 11 мин - никак не е зле :coolsmile: . Стигнах до отказ на 3-то повт на пресите в 5 серия (тази със 6-те повт), след което в следващите серии правех по 1-2 повт, оставям щангата на стойката, раздишвам 3-4 пъти и пак продължавам серията. Никакъв проблем с мъртвата тяга.
Много бързо възстанових дишането.
2. Корем
4 сер, Дърварско от горен скрипец
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 08.06.09 15:57.
Вторник, 09.06.2009
Тренировка: не съм сигурен как да я класифицирам - Кросфит е най-близкото с което мога да сравня.
Всъщност се засякохме с Лимка в залата и тъй като бях обещал да пробвам нейния кардио комплекс, беше удобен момент да го направя (въпреки мускулната треска от вчера).
“Кардиото на Лимка” включва следното:
5 рунда (суперсерии) от:
1. Лицеви опори - 45 сек
2. Напади (или отпади) - 1 мин
3. Пуш преси (правих със щанга 28 кг) - 45 сек
4. Планинско катерене - 45 сек
Почивка между рундовете - 90 сек.
Малеееее! Чист кросфит! Жестоко натоварване! Който смята, че е в добра форма, нека го изпробва :coolsmirk:.
След известно възстановяне продъжих с Power Snatch (силово изхвърляне)
14 сер, 60 кг - 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 5, 5, 5, 5 повт (общо 30 повт)
Първите 10 повт бяха за загрявка и припомняне на техниката, след което направих 4 петици с докосване на земята. Много доволен! Техниката ми е все по-добра!
Като цяло се размазах сериозно.
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 09.06.09 17:55.
Четвъртък, 11.06.2009
Днес в залата направих нещо, което правя много, много рядко. А именно - нищо не направих...
Преуморен се чувствам от работа... и не добре възстановен. Пропускам и деня го пиша дъждовен.
На всичкото отгоре обядвах junk food, от който нито имах нужда, нито ми се услади :shut:.
Лека вечер и дано вашите тренировки са били успешни!
Мнението беше редактирано от Vic на 12.06.09 05:47.
утре съм на “Brutus” , мисля на 40кг. да се пробвам на щангата..Вики ти с колко го направи..?
В последно време не пишеш храненията си ?
Да не си намалил прекалено много храната и заради това да е дошъл този момент ?
утре съм на “Brutus” , мисля на 40кг. да се пробвам на щангата..Вики ти с колко го направи..?
Здрасти, Славко!
Теглото на щангата трябва да е 40% от личното тегло. При мен е 40 кг, при теб - 34 кг (тежиш 85 кг, ако не се лъжа). Наистина няма нужда от повече.
Успех!
Мнението беше редактирано от Vic на 11.06.09 18:21.
В последно време не пишеш храненията си ?
Да не си намалил прекалено много храната и заради това да е дошъл този момент ?
Здрасти, Tonu!
Наистина не пиша. Забравям какво съм ял (от възрастта е :coolsmile: ). Иначе режима е ВМ НВД и се чувствам прекрасно.
Умората е от странични фактори, не им е мястото в дневника. Но ще се поправя! Както казваше един приятел от Морското - “Каквото пречи на тренировките, трябва да се махне” :lol: !
Понеделник, 15.06.2009
Тренировка: Кросфит
1. Комплекс “Lazy Monday” (отново комплекс мое производство :coolgrin: ):
Максимален брой кръгове за 20 мин от следното:
- 5 х Pull ups (набиране, без допълнителна тежест)
- 5 х Bench press, BW (100 kg)
- 10 х Swing (до вертикала, т.е. движението завършва с изпънати ръце над главата), дъмбел 32 кг
За 19:00 мин направих 10 кръга и спрях, защото прецених, че няма да успея завърша още 1 пълен кръг, а и бях порядъчно размазан.
Неочаквано за мен, най-тежкото бяха суинговете. Най-леко - набиранията.
2. Корем
2 сер х 20 повт, повдигане на краката до докосване на колената до лактите, от вис.
Лека вечер!
Неделя, 21.06.2009
Днес за разнообразие - ”Кондиционен Тест” на Петко:
50 бр. клекове, собствено тегло;
50 бр. лицеви опори;
50 бр. бърпет, без лицевата опора.
Без значение подредбата на упражненията, схемата и бройките.
За време. Цел - под 5 мин за отличен.
Направих го успешно за 04:49 мин, по следната схема:
клекове/лиц. опори/бърпети, 20/15/10/5
Доволен съм, като отчитам факта, че краката ми не бяха никак свежи. Най-много ме задъхаха бърпетите. Клековете вървяха относително леко, никакъв проблем с лицевите опори. Препоръчвам го!
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 21.06.09 17:11.
Vic , много интересна кондиционна тренировка , ще я проложа и върху себе си . От 5 мин. нагоре слаб (2) ли е :)
Vic , много интересна кондиционна тренировка , ще я проложа и върху себе си . От 5 мин. нагоре слаб (2) ли е :)
Здрасти, Гошко!
Нямам представа, едва ли е за двойка. Дори и Петко още не е паднал под 5 мин, а на него едва ли ще пишеш “слаб” ;-).
http://www.youtube.com/watch?v=SkUQMljMq4g
Пробвайте това - целта е да се направи под 5 минути. Аз не мога все още. Плюс че и техниката ми куца.
Понеделник, 22.06.2009
1. “Jonestown sprint”
- burpee & pullup combo (бърпет+набиране - започваш стандартен бърпет с лицева опора и със скока нагоре се хващаш на лоста и правиш набиране)
- push press @ 30 kg
15 - 10 повт, за време.
Моето време - 03:59 мин. За пореден път се убеждавам, че лек кросфит комплекс няма... Иначе е доста симпатичен ;-P. Забелязвам, че продължавам да раздишвам дивашки по време на комплексите, но това някак вече не ми пречи, а след края възстановявам все по-бързо. Приемам го като знак за напредък.
Продължих със следното:
2. Thruster:
1 сер, 40 кг - 10 повт
3. Power Snatch (силово изхвърляне)
1 сер, 40 кг - 10 повт
3 сер, 60 кг - 5 повт
4. Корем
- Повдигане на краката от вис, до докосване на колене и лакти.
Толкова. Лека вечер.
Вторник, 23.06.2009
1. “DL & Burpee"knee-to-elbow” - Vic’s choice” (Хехе! Поизмених един комплекс, за да го направя малко по-тежък.)
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 повт от:
- Dead Lift (DL), мъртва тяга - 100 кг (BW, лично тегло)
- burpee “knee-to-elbow” (започваш стандартен бърпет с лицева опора и със скока нагоре се хващаш на лоста и правиш повдигане на краката до докосване на лактите с коленете)
За време. Моето беше 13:07 мин.
Тежичко... Яко натоварване. Отново най-гадни са сериите с 9-8-7 повт. Бих могъл да сваля около минута.
Продължих със следното:
2. Ренегадско, усложнен вариант - лицева опора, издърпване на дясна ръка, лицева опора, издърпване на лява ръка, лицева опора и т.н... (виждал съм го на клип, може и да има друго име, ще потърся по-късно)
3 сер, 2х22 кг - 7-8 повт на ръка
Толкова. Лека вечер.
Мнението беше редактирано от Vic на 23.06.09 16:31.
Здрасти, Вик!
Гледам, че в последно време си почти само на кросфит. Окончателно ли смени схемата или правиш понякога класически силови тренировки?
Здрасти, Вик!
Гледам, че в последно време си почти само на кросфит. Окончателно ли смени схемата или правиш понякога класически силови тренировки?
Здрасти, Боби!
Не съм сменил схемата. Просто в момента така ми идва отвътре. Идеята е разнообразие. Удрям тялото под друг “ъгъл”. И доста добре ми се отразява.
Между другото, днес се претеглих. Ако кантара е верен, тежа 96 кг (-2 кг). Трябва да се замеря, да видим какви ще са резултатите. Огледалото показва горните 2 реда плочки, но в долната част на корема има още работа.
Лек ден!
Здравейте!
След като за 48 ч ми се събраха общо около 6 ч сън ( :blank: работа...), вчерашната тренировка отпадна. Всъщност, направих десетина набирания и 6-7 Squat Clean & Jеrk (70 кг), колкото да не гледам много злобно.
Днес ще опитам да се наспя, за да съм що годе свеж за кросфита утре.
Лек ден!
Събота 27.06.2009
Здравейте!
Тренировката беше кросфит, мястото плажа, а времето - възможно най-подходящо да се натренираш сериозно и споделиш с приятели страхотния ден.
Комплекс “Beach Baby” (поредният мое производство!)
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 повт
- Power Snatch (силово изхвърляне)
- Squat Clean (обръщане с клек)
- Burpee (бърпет)
Щанга 60 кг. За време. Моето - 39 мин.
Страшно тежко, трябваше да е с тежест 40 кг, максимум 50 кг, но това го разбрах след серия 1. А след като го бях започнал, трябваше да го завърша.
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 29.06.09 08:36.
А всичкия този пясък, не утежнява ли допълнително?
Яко!
Мнението беше редактирано от 6th на 28.06.09 21:07.
28.06.09
21:11
И на мен ми хареса,свежарско. :)
100 на 100 утежнява пясъка,но не те ли е страх,че можеш да стъпиш накриво?
И на мен ми хареса,свежарско. :)
100 на 100 утежнява пясъка,но не те ли е страх,че можеш да стъпиш накриво?
Здрасти, Дедмен!
Никакъв проблем със стабилността на краката. Всъщност, чувствах се дори по-добре, отколкото в зала. Вярно, че залитнах няколко пъти, един път паднах по гръб и един път на колена, но това си беше свързано с умората, не с пясъка.
Тренировката на плажа е СУПЕР ЯКА! Единствен недостатък - щангата затъва. Но пък можеш безопасно да я хвърляш от високо, което е доста приятно :coolgrin: .
Мнението беше редактирано от Vic на 29.06.09 12:41.
Понеделник, 29.06.2009
Тренировката:
Мускулни групи: Гърди и бицепс
Гърди:
1. Преса на хоризонтална лежанка, щанга, широк хват.
2 сер, 60 кг - 10 повт
1 сер, 90 кг - 5 повт
1 сер, 120 кг - 5 повт
1 сер, 130 кг - 2 повт
1 сер, 140 кг - 1 повт
2. Преса на хоризонтална лежанка, тесен хват
3 сер, 90 кг - 5 повт
3. Преса с дъмбели от наклонена лежанка
1 сер, 2х32 кг - 8 повт
1 сер, 2х42 кг - 8 повт
(с лекота, никакви откази)
Бицепс:
4. Крив лост:
1 сер, 28 кг - 10 повт
1 сер, 38 кг - 8 повт
1 сер, 48 кг - 7 повт
1 сер, 58 кг - 6 повт (отчитам прираст на сила!)
5. Концентриране чуково сгъване, дъмбел
2 сер, 22 кг - 8 повт на ръка
Корем:
6. Коремно избутване, щанга 60 кг
(видоизменено - започва стандартно, преминава в свещ и спускам надолу като Dragon Flag, като компенсирам теглото на тялото с изместване на щангата)
Странно :-/ ... Така свикнах с кросфита, че след стандартна тренировка като тази се чувствам сякаш само съм загрял, а не съм тренирал.
Толкова. Лека вечер.
Вик, колко пъти в седмица си на Кросфит тренировки и колко на сплит ? Може би тук някъде е отговора на това че не усещаш много сплита .... не знам де.... но просто разсъждавам :)
Мнението беше редактирано от Vess на 30.06.09 06:14.
всеки ден-двуразов Кросфит...така го виждам аз Вики след 2-3 месеца...:)))))
Вик, колко пъти в седмица си на Кросфит тренировки и колко на сплит ? Може би тук някъде е отговора на това че не усещаш много сплита .... не знам де.... но просто разсъждавам :)
Здрасти, Веси!
По принцип трябва да съм на 2 стандартни и 2 кросфит тренировки, но последните седмици почти изцяло съм на кросфит. В резултат - стандартния сплит ми е... леко скучен. А умората е просто несравнима - размазването при кросфита е всеобхватно, докато умората при сплита е локализирана само в работещите мускули.
Установих със сигурност, следното:
- Силата при кросфит нараства като цяло. Отлична новина! Щях да съм доволен и да се задържи на обичайното ми ниво.
- Издръжливостта е на много по-високо ниво и има потенциал за още много.
- Хипертрофия - не съм се замервал (ще го направя скоро), но огледалото показва оформяне на рамена, трапец и крака.
- Релеф - плочките все по-добре се очертават, същото важи и за цялото тяло. (Вижда се и на клиповете!)
Ще видим как ще я карам занапред...
Мнението беше редактирано от Vic на 30.06.09 08:19.
Това е страхотна новина, то е ясно че Кросфита прави чудеса, ами действай по същата схема тогава :) щом виждаш такива страхотни постижения......СУПЕР :) Аз малко поизоставих фитнеса и Кросфита, тъй като се готвя ( ако участвам де ) за едни състезания и сега яко тренирам Тенис и бягане :) но..... не съмнено КРОСФИТ си ми е слабост :)
Мнението беше редактирано от Vess на 30.06.09 09:20.
Това е страхотна новина, то е ясно че Кросфита прави чудеса, ами действай по същата схема тогава :) щом виждаш такива страхотни постижения......СУПЕР :) Аз малко поизоставих фитнеса и Кросфита, тъй като се готвя ( ако участвам де ) за едни състезания и сега яко тренирам Тенис и бягане :) но..... не съмнено КРОСФИТ си ми е слабост :)
Веси!
Кросфитът, сам по себе си, чудеса не прави. И чак страхотни постижения нямам, но определено съм доволен от развитието си, имайки в предвид, че тренирам чисто.
Я, разкажи малко за това твоето състезание! Имаше нещо свързано със спринтове, нали?
Вторник, 30.06.2009.
Тренировката: Кросфит
Кросфит комплекс “Dead lift & Burpees”
5 rounds
5 x Dead lift (120 kg)
10 x Burpees
За време. Моето беше 04:50 мин (почти минута по-добро от първия път на 18.04.2009 - 05:41 мин). И все пак не съм доволен. Сигурен съм, че мога да сваля още 1 мин.
Известно време се колебах дали да не направя 2-ри комплекс. Дори започнах загряване за съответните движения, но се отказах заради напредналото време.
Лека вечер!
Здрасти Вик :)
Да, живот и здраве септември може да участвам в едни състезания и сега усилено се готвя за тях. Миналата година участвах в крос 1000 м., спортно ориентиране и плуване 50 м. щафета.
От плуването имам купа 4 място, ориентирането - 5 място, пак купа :) а от кроса цък.....нищо. От 35 участника бях някъде 11-та, 12-та на кроса, то да беше спринт.....ама не не ......
Но миналата година не се бях готвела вообще, но сега мисля да ги разбия :) хи хи..... та това :)
Здрасти Вик :)
Да, живот и здраве септември може да участвам в едни състезания и сега усилено се готвя за тях. Миналата година участвах в крос 1000 м., спортно ориентиране и плуване 50 м. щафета.
От плуването имам купа 4 място, ориентирането - 5 място, пак купа :) а от кроса цък.....нищо. От 35 участника бях някъде 11-та, 12-та на кроса, то да беше спринт.....ама не не ......
Но миналата година не се бях готвела вообще, но сега мисля да ги разбия :) хи хи..... та това :)
Ихааа! Ще дойдем да викаме за теб!
И кой провежда този многобой?
Вик, ами то е работническа спартакиада и има много спортове. Просто всеки подава в какво иска да участва това е :)
Четвъртък, 02.07.2009.
Тренировката: Кросфит+гръб
1. Кросфит комплекс “FRAN”
21-15-9
Thruster (40 kg)
Pullups
За време. Моето беше 05:20 мин (1 минута и 10 сек по-добро от предишния път на 21.05.2009 - 06:30 мин).
Имаше и проблеми - правих комплекса около час след хранене... не е добра идея. След втората серия тръстъри щях да повърна и спрях за около 40-50 сек. Не съм доволен. Това означава, че съм в състояние да го направя за около 04:30 чисто. Да видим следващия път.
Набиранията - доволен съм! Без прекъсвания на сериите, техниката си оценявам на 8/10.
Тръстърите - много чисто, но някак бавно. Правил съм ги значително по-бързо.
След комплекса имах страхотно и почти болезнено напомпване на бицепсите и предмишниците. Наложи се да изчакам около 5 мин да възстановя дишането и силата на ръцете.
Продължих със следното:
2. Долен скрипец
4 сер - 40/60/80/100 кг, 10 повт
3. Тук направих нещо, което вероятно не бих посмял в обществена зала - около 15 мин обикалях из залата със жабешки подскоци и походка на горила :lol: :lol:, вижте видео на упражненията:
Жабешки подскоци - видео!
Gorrilla walk - Видео!
Много е забавно! И изморително, ако го правиш правилно.
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 02.07.09 16:35.
Горилската походка някак си представям как я прави 100-килограмов мъж, но за жабешките подскоци наистина ми е трудно. :D
Вики, опитай следното...значи нещо като пълен скок от най-долно изходно положение, но ръцете са ти на коленете...като тръгнеш да се надигаш избутваш силно с ръцете...това е перфектно за загряване на цялото тяло, аз също го правя в интервалното кардио съчетано с вело-то(3мин. вело...20 подскока). Без да махаш ръцете от коленете, влизат гърди, рамо, трицепс - сам съм си го открил....
Събота, 04.07.2009.
Тренировката: Кросфит
1. Кросфит комплекс “Isabel”
30 повт, щанга 60 кг
Power Snacth (силово изхвърляне)
За време. Моето беше 03:15 мин (1 минута и 45 сек по-добро от предишния път на 06.06.2009 - 04:59 мин).
Следващия път - по-бързо!
Продължих със следното:
2. Изхвърляне (powеr snatch)
5 сер - 60 кг - 5 повт
(продължих пак с него, с умерено темпо, за изчистване на техниката)
3. Кубинска преса
4 сер - 20/30/30/30 кг, 10 повт
4. Трицепс на горен скрипец
3 сер - 40 кг, 10 повт
Хубав ден!
Мнението беше редактирано от Vic на 05.07.09 06:09.
Понеделник, 06.07.2009.
Тренировката: Кросфит (силов)
1. Кросфит комплекс “Lynne”
- Bench press (Body Weight), при мен 96 кг лично тегло, щанга 100 кг
- Pullups
5 суперсерии до ОТКАЗ. Не е за време.
Моят резултат:
Round | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Total |
——————————————————————————
Bench press | 18 | 10 | 6 | 6 | 9 | 49
——————————————————————————
Pullups | 30 | 16 | 15 |13 | 17| 91
————-
140
Сам си вземах щангата от стойката и никой не ме е пазил. Очаквах по-голяма бройка при набиранията, но след отказ на бенч преса, бройката на набиранията съществено намалява. Последната суперсерия беше изненада. Направихме нещо като обзалагане с останалите в залата, дали ще успея да изравня или подобря бройките от 4-та серия. Поредното доказателство, че постиженията са до голяма степен въпрос на мотивация.
Хубав ден и яки тренировки!
Мнението беше редактирано от Vic на 07.07.09 06:39.