Петък, 11.09.2009
Благодаря за насърченията, приятели!
Тренировката днес: Кросфит
3-3-3-3-3-3-3 Dead Lift
3 х 60-90-120-150-180-180-180* кг
Мъртва тяга, без колан и фитили. Никакъв проблем с тежестта. Трябва да си намеря допълнителни дискове.
* 180 кг не е тавана на възможностите ми, а максималната тежест на щангата (олимпийски лост) с всички налични дискове. Другата щанга (правена, ф30) събира макс 170 кг.
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 02.10.09 08:53.
Събота, 12.09.2009
Здравейте!
Тренировката днес - пренасяне и подреждане на 3 кубика нарязани дърва! За време ;-P
Супер натоварване, преден клек, тръстър, задържане в стойка “клек от третия свят”, суинг и т.н. и т.н. :lol: :lol: :lol:
Това се казва функционална тренировка :coolsmirk: !
Лек ден!
Събота, 12.09.2009
Здравейте!
Тренировката днес - пренасяне и подреждане на 3 кубика нарязани дърва! За време ;-P
Супер натоварване, преден клек, тръстър, задържане в стойка “клек от третия свят”, суинг и т.н. и т.н. :lol: :lol: :lol:Това се казва функционална тренировка :coolsmirk: !
Лек ден!
Здравей, Вик!
Не особено изолирана тренировка, но във философията на кросфит се вписва отвсякъде! :)
Понеделник, 14.09.2009
@Boby_ - Хехе! Шега ама не съвсем - доста натоварване си е мъкненето на дърва. Само дето тази година няма да има зима... За сметка на това догодина ще има две зими! :P
Тренировката: Кросфит
Death by Power Snatch
With a continuously running clock do one 135 pound Power Snatch the first minute, two 135 pound Power Snatch the second minute, three 135 pound Power Snatch the third minute… continuing as long as you are able.
т.е. следното:
Пускаш таймера и почваш -
1-ва минута - 1 повт силово изхвърляне, 60 кг (остатъка от минутата може да се почива)
2-ра минута - 2 повт силово изхвърляне, 60 кг (остатъка от минутата може да се почива)
3-та минута - 3 повт силово изхвърляне, 60 кг (остатъка от минутата може да се почива)
4-та минута - 4 повт силово изхвърляне, 60 кг (остатъка от минутата може да се почива)
..............
9-та минута - 9 повт силово изхвърляне, 60 кг (остатъка от минутата може да се почива, ако остава ;-) )
..............
И така, докато се сринеш на земята и не можеш повече. Ако не съумееш да направиш съответната бройка за минутата, се броят предната минута и бройката на изхвърлянето до което си стигнал. Например: в 9-тата минута стигаш до отказ на 7-мо повторение - резултатът ще бъде 8 чисти минути и 7 повт.
Моят резултат:
14.09.2009- 9 чисти минути + 5 повт (общо 50 повт за 10 мин)
Някак тежко тръгна комплекса. Още 3-ма колеги чакаха за лоста и започнах набързо, леко претупвайки загрявката. Най-интензивна серия беше в 9-тата минута, 9-тото повторение направих в последната секунда. Раздишах около 30 сек, след което успях да направя финалните 5 повт от 10-тата минута.
Корем:
Като ми просветна завърших тренировката с 8 сер х 10 повт (по 4 на страна) “дърварско” от горен скрипец.
Лека вечер!
Вторник, 15.09.2009
Тренировка: Кросфит
“Jonestown sprint”
- Chirpee (burpee & pullup combo)
- push press @ 30 kg
15 - 10 повт, за време.
Резултат:
- 22.06.2009 - 03:59 мин
- 22.07.2009 - 03:08 мин
- 15.09.2009 - 02:31 мин
Като фурия бях! :lol:
Лека вечер!
16.09.2009
Kettlebells at home (hotel! ;-))
- 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1:
* Thruster
* Burpee
* Swing
For time.
Пудовка 16 или 32 кг
Моето време:
31.08.2009 - 12:59 мин (16 кг)
16.09.2009 - 10:59 min (16 kg)
Мнението беше редактирано от Vic на 17.09.09 11:38.
Четвъртък, 17.09.2009
Тренировка: Кросфит в хотелски условия
Kettlebells at home (hotel)
20-18-16-14-12-10-8-6-4-2:
* One Arm Squat Snatch(alternating arms)
* One Arm Squat Clean & Jerk (alternating arms)
* One Arm Rainbow Swing (alternating arms) (след замахването нагоре, пудовката не спира, а преминава през зенита, описвайки пълен кръг, като същевременно тялото се завърта на 180 град. Сериозно натоварване, не само като тежест, но и като координация - малко да мръднеш и можеш да си отнесеш единия крак с пудовката или главата, ако ти изпусне хвата.)
For time.
Пудовка 16 kg.
Моето време:
17.09.2009 - 46:26 min
Killer workout!
Едит:
Размазах се, ама много. Това е от онези комплекси, които изглеждат невинно написани на хартия. Още след първата пълна серия схванах, че се захващам с нещо сериозно.
Мнението беше редактирано от Vic на 18.09.09 05:44.
Събота, 19.09.2009
Тренировката: Кросфит на плажа - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39927/P15/
Комплекс “Beach Baby”
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 повт
- Power Snatch (силово изхвърляне)
- Squat Clean (обръщане с клек)
- Burpee (бърпет)
Щанга 50 кг. За време.
Изпълнен в комбинация със Славко - 1 повт аз, хвърлям щангата, 1 повт той, хвърля щангата и т.н.
Нашето време:
31:56 мин.
Скоро ще има клипчета от цялата тренировка на групата.
Приятна вечер и весели празници!
Здравейте!
Ето го и клипчето от CrossFit Варна 19.09.2009!
http://www.vbox7.com/play:f906088b
Лека нощ!
Вторник, 22.09.2009
“DL & Burpee"knee-to-elbow” - Vic’s choice”
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 повт от:
- Dead Lift (DL), мъртва тяга - 100 кг (BW, лично тегло)
- burpee “knee-to-elbow” (започваш стандартен бърпет с лицева опора и със скока нагоре се хващаш на лоста и правиш повдигане на краката до докосване на лактите с коленете)
За време.
Моето време:
23.06.2009 -13:07 мин.
10.07.2009 -11:21 мин
24.08.2009 -09:53 мин
22.09.2009 - 10:57 мин
Около минута по-бавно от предишния път :long:. Очевидно съм преуморен. Усещах лека болка в дясното коляно при пълен клек, което забави отскока при бърпетите. Доста се задъхах.
От утре отново съм в командировка в Констанца до края на седмицата и ще тренирам с пудовка в хотелски условия.
Лека вечер!
Сряда, 23.09.2009
Тренировката: Кросфит, в хотелски условия ;-P
Комплекс:
100 х swing (пудовка 16 кг)
100 х burpee
За време.
Моят резултат - 14:48 мин
По принцип се дава възможност за разбиване на бройката по избор на трениращия, например 10 суинга, 10 бърпета и т.н. до 100, но аз нарочно направих движенията отделно. Исках да си тествам скоростта на суинговете, без извънредно напъване и без прекъсване.
И така, 100 суинга правя за 02:28 мин, което според мен не може да се подобри с повече от 8-10 сек. Ще ми е интересно ако някой друг се пробва и сподели резултата.
Останалите 12:20 мин отидоха за бърпетите. Разделих ги на по 10, с раздишване между мини серийките. Крайно време е някой да ги забрани със закон бърпетите... Бавно вървяха, но се събраха няколко поредни дни с тренировки, включващи бърпети и съм изморен.
Лек ден!
...И така, 100 суинга правя за 02:28 мин, което според мен не може да се подобри с повече от 8-10 сек. Ще ми е интересно ако някой друг се пробва и сподели резултата.....
В петък вечер или в събота, ако си върнал пудовката от Констанца, ще пробвам и ще споделя резултата ;)
Мнението беше редактирано от Limka на 24.09.09 06:25.
Четвъртък, 24.09.2009
Тренировка: Кросфит в хотелски условия
Комплекс (мое производство):
10 rounds of:
5 HSPU (раменни преси от стойка на ръце)
10 Situps (коремни преси, без застопоряване на краката)
20 One Arm Squat Clean (alternating arms), pood 16 kgs (Обръщане на пудовка 16 кг с клек, с една ръка. Редуване на ръцете)
For time (за време)
Моят резултат - 31:57 мин
Ама си ги измислям едни размазващи... Як комплекс се получи и доста изморителен. Не стигнах до отказ на раменните преси, въпреки, че последното повт на последната серия беше доста тежко. Разбира се нямах проблем с коремните, с изключение на факта, че торса ми е по-тежък от краката и е трудно да се сгъна, без краката да се отлепят от земята. Обръщанията бяха по-тежки. Обикновено спирах на десетото за раздишване. Половината серии направих за 13 мин, остатъка за още 19…
Лек ден!
Мнението беше редактирано от Vic на 25.09.09 06:41.
Неделя, 27.09.2009
“Lynne”
- Bench press (Body Weight), при мен 96-97 кг лично тегло, щанга 100 кг
- Pullups
5 рунда, до ОТКАЗ. Не е за време.
Моят резултат: 27.09.2009
Round | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Total |
——————————————————————————
Bench press | 16* | 11 | 7 | 7 | 7* | 48
Pullups | 34 | 21 | 20 |18 | 18| 111
————-
159
За сравнение:
06.07.2009
Round | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Total |
Bench press | 18 | 10 | 6 | 6 | 9 | 49
Pullups | 30 | 16 | 15 |13 | 17| 91
————-
140
Броят се само чисти повт:
- при бенч пресата - докосване на гърдите със щангата в долно положение и заключване на ръцете (изпъване на лактите) в горно.
- При набирането - пълно изпъване на ръцете в долно положение и брадичката над лоста в горно.
* не съм убеден, че 16 беше отказ, по-скоро се презастраховах, защото тренирах сам, т.е. никой не ме пазеше
* 8-мото повторение не беше пълно, не успях да изпъна ръцете докрай, само колкото да закача щагната на куките, затова броя 7 чисти повт.
Мнението беше редактирано от Vic на 27.09.09 12:44.
За малко да забравя - замерваха ме с калипер днес.
За първи път ми е и голямо щипане падна! Кожата ми категорично отказваше да се отдели от месото и да бъде правилно замерена :lol:
Резултат: 13.5% мазнини
Лично тегло: ок. 97 кг
Мазнини: ок. 13 кг
LBM: 84 кг
Честно казано, очаквах повече. Това означава, че след като сваля 3-4 кг, ще придобия доста чист вид с около 10-11% мазнини. Никак не е зле за 38 годишен :coolsmirk:.
Лек ден!
П.П.
Актуализирах ТТД в профила ми.
Мнението беше редактирано от Vic на 27.09.09 12:53.
27.09.09
13:23
За малко да забравя - замерваха ме с калипер днес.
За първи път ми е и голямо щипане падна! Кожата ми категорично отказваше да се отдели от месото и да бъде правилно замерена :lol:Резултат: 13.5% мазнини
Лично тегло: ок. 97 кг
Мазнини: ок. 13 кг
LBM: 84 кгЧестно казано, очаквах повече. Това означава, че след като сваля 3-4 кг, ще придобия доста чист вид с около 10-11% мазнини. Никак не е зле за 38 годишен :coolsmirk:.
Лек ден!
П.П.
Актуализирах ТТД в профила ми.
Не е зле ами, тогава ще се покажят и прочутите плочки от доброто старо време! :) :p
27.09.09
15:02
Здравейте!
Лека нощ!
Ужасна техника.
Имам предвид по-скоро момичето.То ясно,че мъжете не се стараеха на 40-50 кг щанга. ;]
Мнението беше редактирано от BusyMan на 27.09.09 15:05.
Здравейте!
Лека нощ!
Ужасна техника.
Имам предвид по-скоро момичето.То ясно,че мъжете не се стараеха на 40-50 кг щанга. ;]
Вероятно говориш за обръщането на Лимка. Въпреки тази техника, тя ни би и двамата със Славко на този комплекс http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39623/. Опитай го!
Колкото до нашия комплекс със Славко http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39621/, щангата в случая е 50 кг, но и това е достатъчно да се размажеш. Правил съм го със 60 кг и е откачена работа.
Здравей, Вик!
Дори и да не свалиш 3-4 кг., изглеждаш адски добре - планина от мускули. Има много, което може да се научи от теб, моите адмирации.
Дедмен, когато някой лепи етикети, не бива да бъде голословен. Ти очевидно си наясно с техниките на упражненията, защо не обясниш, кое е ужасното на техниката? Пък и да кажеш за кое момиче и за кое упражнение става въпрос? Понеже не всички сме специалисти в този форум и не можем от пръв поглед да откриваме ужасните техники...
П.П. Пък и не стана ясно на мъжете техниката ужасна ли е или е просто лоша?
Мнението беше редактирано от Инис на 27.09.09 17:35.
Ужасна техника.
Да, много ми е кофти техниката... отдавна не бях правила обръщания и ... определено не ми идваха отръки. Трябва да поработя върху техниката им, но не сама с клипчета или с някой самоук като мен... Трябва да ме наблюдава и коригира някой, който добре ще може да ме насочи какво ми куца и да ми помогне да ‘усетя’ движението...
27.09.09
22:14
При суинга не се слиза достатъчно надолу и не се ползва достатъчно инерция,това е 1/2 суинг,трябва поне над главата да минава тая пудовка (лично мнение и т.н. :) ).
Изтласкването на дъмбели - прекалено напред се навежда,няма баланс,дъмбелите се бутат напред и нагоре,вместо директно нагоре,не се кляка достатъчно дълбоко.
Не мога да разбера защо оставяте лоста на циците си,когато бутате,много далече отива пред вас,облегнете се малко назад и с вдигането прибирайте торса напред за да се запази прав пътя на щангата.
А за мъжете - щангата се вдига много пред тялото,дърпа се с рамена и бицепс...
Но както споменах като гледам естеството на тренировките и тежестите тези неща са на заден план,важното е да ви е кеф. :P
Inis9,откъде да знам за кое момиче става въпрос,не ви знам физиономиите.
ЕДИТ:Сега гледах за тия “бърпети”,на клипчето не се прави лицевата опора.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 27.09.09 23:05.
Дедмен, нищо не споменаваш за обръщането на момичето (аз т.е.)...Първият ти коментар беше, че техниката му е ужасна...след това се метна на суингове, бърпети, трастъри и т.н. на всички останали...
28.09.09
06:45
Дедмен, нищо не споменаваш за обръщането на момичето (аз т.е.)...Първият ти коментар беше, че техниката му е ужасна...след това се метна на суингове, бърпети, трастъри и т.н. на всички останали...
Спокойно Лимче, не сте толкова зле :), все пак не-можем да се сравняваме със специалиста...
28.09.09
07:39
При суинга не се слиза достатъчно надолу и не се ползва достатъчно инерция,това е 1/2 суинг,трябва поне над главата да минава тая пудовка (лично мнение и т.н. :) ).
Честно казано май не си наясно със суинговете - това което правя аз е руски суинг, прави се до нивото на раметене макс, суинг с минаване на пудовката над глава никога не съм правила и няма и да правя - само си прецакваш раменната става така. Изтласкването се казва тръстър - и никога не се кляка до долу. Трябва да правиш разлика меджу изтласкване и тръстър. Иначе да, дъмбелите ми отиват напред, но това е положението - на пясък не е особено стабилно.
Общо взето мерси за критиката, но може би е по-добре да се запознаеш първо с цялостната методика на трениране и след това да критикуваш.
ПП Вик, сори за спама :) Иначе ЕВАЛА за Lynn, ти си машина :) Inspiration
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 28.09.09 07:40.
Здравейте!
@ inis9 - Благодаря! Много мило, но съвсем не се възприемам така.
@ Венци - Машина, я! Щото в комплекса няма клекове... Тогава “машината” щеше рязко да намали оборотите :lol:
@ btkadsl - Малката атлетка е дъщеря ми и на клипа не се е развихрила. Иначе е неудържима! :coolsmile:
@ Deadman - Виждам, че Венци ти е писала, но и аз ще изкоментирам:
1. Swing-а на Венци е перфектен. Това е “руски” суинг, лично аз правя и двата, т.е. с вдигане на пудовката до вертикала. Просто в този комплекс се прави руски сунг.
2. Burpee - да, бърпетът е с лицева опора, но в някой комплекси изрично се отбелязва, че е без лицева опора, по различни съображения. Иначе забележи с какъв хубав отскок го прави Венци.
3. Thruster - комбо от преден клек и пуш преса. Аз винаги го правя с пълен клек, но иначе се прави с една топка под дупето. И двете момичета го правят добре.
4. Обръщането на Лимка - твърде силово и малко бавно. Но въпреки това, по-бърза от нас специално на този комплекс.
5. Изхвърлянето на мъжете. В началото моето беше зле, после го пооправих по време на комплекса. Славко има да оправя техниката, коментирахме го с него.
6. Обръщането на мъжете - тук Славко е доста по-добре от мен. По-бързо се вмъква под щангата и по-точно се движи. При мен е твърде силово.
7. Имай в предвид, че на пясък нещата леко се различават - щангата затъва до лоста и я вземаш от доста по-ниско, което влияе на техниката.
Deadman, крайно време е да пробваш някой компплекс. Ей така, за разнообразие. И тъй като коментираме Beach Baby, що не го опиташ? Виж го тук - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39621/. Както писах, първо го правих на 60 кг, а втория път със Славко на 50 кг.
П.П. Венци, къди го видя тоя спам? Все пак коментираме упражнения, техника и т.н.
Мнението беше редактирано от Vic на 28.09.09 08:40.
28.09.09
08:39
Защо всеки път,когато изкажа някаква критика към жените в тоя форум бивам нападан ?!
Ебати к’ви сте твърдоглави.
Ии да,съгласен съм - не ви разбирам нито методиката ,нито упражненията.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 28.09.09 08:41.
Защо всеки път,когато изкажа някаква критика към жените в тоя форум бивам нападан ?!
Защото явно не знаеш основно правило в комуникацията с жените:
Жените винаги са прави и не си струва да спориш с тях :lol:
28.09.09
08:45
Честно казано май не си наясно със суинговете - това което правя аз е руски суинг, прави се до нивото на раметене макс, суинг с минаване на пудовката над глава никога не съм правила и няма и да правя - само си прецакваш раменната става така.
Изтласкването се казва тръстър - и никога не се кляка до долу. Трябва да правиш разлика меджу изтласкване и тръстър.
това дали ще си прецакаш раменете със суинг над глава май не е много сигурно. аз едно време така съм правил с дъмбел и нищо ми нямаше, хората с които съм тренирал също. после се оказа че и от суинг(тоя дето му викате руски) може да те боли рамото, така че много е несигурна тая работа.
а за тръстъра - на тръстър не се ли кляка повече отколкото на изтласкване и пуш-преса?
пък за мен техниката ви е типичния кросфит слоуп. минавате, а аз гледам на другата страна.
:coolsmirk:
Ебати к’ви сте твърдоглави.Ии да,съгласен съм - не ви разбирам нито методиката ,нито упражненията.
Хайде, сега! Кой те напада?!? Просто коментираме упражнения и техника. Както виждаш, съгласявам се там където си прав и обяснявам, където е нужно и упражнението ти е непознато.
Между другото, върна ли се в Добрич? Ще се радвам, ако се включиш следващия път, когато разхвърляме щангите по плажа. Този път беше на плажа на Кранево, близко ти е.
28.09.09
08:53
Защото не си прав за повечето неща.
Ии да,съгласен съм - не ви разбирам нито методиката ,нито упражненията.
А ти сам си даде отговора. Не е красиво да критикуваш нещо, от което не разбираш.
...
пък за мен техниката ви е типичния кросфит слоуп. минавате, а аз гледам на другата страна.
Цецо,
Някъде да съм казал, че сме перфектни във всичко? Нали за това са форума и дневниците - да се корегираме, надъхваме и т.н.
Все пак такива “етикети” не ми харесват. Това, че някой от нас не правят чисто и красиво определени движения, не означава, че кросфит като цяло се прави с неправилна техника и т.н., нали?
Можеш да продължиш да гледаш на другата страна, а ако се чувстваш компетентен и имаш желание, хубавите съвети са винаги добре дошли!
а за тръстъра - на тръстър не се ли кляка повече отколкото на изтласкване и пуш-преса?
Точно така е за трастъра...по дълбочина на клека могат да се степенуват изтласкване - трастър - клек
Цецо, ти направо ни разби...ние си мислехме, че поне нещо правим правилно (при мен очевидно това не е обръщане ;) )...пък ти директно се обръна на друга страна :lol:
28.09.09
09:13
Vic,силова издръжливост не ми е цел в момента,а и смятам,че тя е дериватна на абсолютната сила.Някъде към края на учебната година ще съм приключил с по-тежките тренировки и мога да дойда - да. ;)
28.09.09
09:30
Цецо,
Някъде да съм казал, че сме перфектни във всичко? Нали за това са форума и дневниците - да се корегираме, надъхваме и т.н.Все пак такива “етикети” не ми харесват. Това, че някой от нас не правят чисто и красиво определени движения, не означава, че кросфит като цяло се прави с неправилна техника и т.н., нали?
Можеш да продължиш да гледаш на другата страна, а ако се чувстваш компетентен и имаш желание, хубавите съвети са винаги добре дошли!
аз точно се опитвам да кажа че нещата се правят “както трябва” и нямам никаква забележка по техниката ви. просто кросфит не е моето нещо, марк Риптоу ми е приятел и просто не ми е интересно, не че имам забележки.
от доста време нямам илюзия че “чиста техника” - като по учебник - съществува и че трябва някой да се стреми към нея. нито кросфит, нито в трибоя, нито в щангите, още по-малко в стронгмен състезанията има оценка за стил. има правила според които може да се каже “зачита се/не се зачита,” имаш бяла и червена лампа. няма красиво и некрасиво.
вие получавате бяла лампа. яки сте, трнеирате здраво, готини сте.
още повече - често прекомерния стремеж към “чиста”(нали се разбрахме че такава няма) намалява резултатите
вие получавате бяла лампа. яки сте, трнеирате здраво, готини сте.
Явно грешно съм те разбрал :coolsmile:.
Но това за съветите си важи. Аз съм на принципа, че човек може да се учи от всекиго. И като дойда в София, ще се размажем пак с някоя яка тренировка в парка, нали? :coolsmile:
28.09.09
09:49
не се сещам как мога да ви подскажа.
абе какво правите с пясъка в очите? и на дланите как ви се отразява? заеби “загрубяват,” - някакви други наблюдения имаш ли?
и на дланите как ви се отразява?
Моите пришкосват по-бързо и болят повече...но кой ти обръща внимание....
Пясъкът в очите - като вземеш да се посипваш, затваряш очи :)
Виж, пясъкът в устата е друга работа...щото щеш-не щеш дишаш с отворена уста и яко хапваш силиций :)
28.09.09
09:59
Ето клипче за дълбочината http://www.youtube.com/watch?v=Gr_1gqoatcs на тръстъра.
Доколкото аз съм ги учила са: пуш-преса, тръстър, изтласкване, клек по степен на дълбочина. А за суинга - кой от какво се прецаква явно си е индивидуално - пълен суинг мен нима влече. Винаги съм си правила руски, и ще продължа така занапред.
Vic,силова издръжливост не ми е цел в момента,а и смятам,че тя е дериватна на абсолютната сила.Някъде към края на учебната година ще съм приключил с по-тежките тренировки и мога да дойда - да. ;)
Както желаеш - поканата си важи :)
Ех, защо автоматично решавате, че кросфит е само силова издръжливост? Периодично си има комплекси с големи тежести, с единици и тройки. Просто се залага на функционалността и го няма това изолирано помпене на определени мускулни групи, което в повечето случай води до дисбаланс.
Аз години наред тренирах по един и същ начин - големи тежести, изолиране, силови изпълнения и т.н. Мислех, че съм в много добра форма, а всъщност... зациклих. От около 6 месеца се занимавам с кросфит и рязко дръпнах с всичко - и сила и силова издръжливост и визията ми се подобри.
Сериозно ти предлагам да си заделиш един ден, добре отпочинал и да метнеш един кросфит комплекс. Дори и да ти се струва майтап. Иначе просто ще ми е много трудно да обясня за какво точно става въпрос.