13.02.09
20:18
05.Август.09г.:
Ръка студена - 40см.
Талия - 88см.
Бедра - 65см.
Тегло - 83кг.
Ръст - 163см.
http://img27.imagefra.me/img/img27/2/8/5/delornification/f_m1nnqlem_df7ef79.jpg
04.Септември.не-мога-да-измисля-нищо-умно-за-годината.
Ръка студена - 39.5см.
Талия - 83см.
Бедра - 65см.
Тегло - 77кг. (ЙАЙКС!!!)
Ръст - сейм ол’ шит.
Снимка - няма па, не съм манекенка да се снимам (още).
10.Септември.09
Ръка студена - 39.5см.
Талия - 82см.
Бедра - 62см.
Тегло - 76кг.
Ръст - 163см.
http://img38.imagefra.me/img/img38/2/9/10/delornification/f_kte1am_488a4e9.jpg
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 24.10.09 12:01.
Втора закуска - 2 пакета солети, 3в1 кафе, една бира (знам, знам...)
Е те тва си е ядене като за атлет!
13.02.09
21:36
казано от HeartCore на 13.02.09, 21:00:
Втора закуска - 2 пакета солети, 3в1 кафе, една бира (знам, знам...)
Е те тва си е ядене като за атлет!
Знае, знае ;)
Закуска - мюсли в прясно мляко
Втора закуска - 2 яйца със снежанка
Тренировка (гърди бицепс):
Лежанка (само че от смит машина)
С дъмбели от полу-лег
Флайс
Бицепсово с крив лост
Концентрично
Бицепсово на горен скрипец (с кабели)
Чуково сгъване на кабели
Супена лъжица мед (разтворена в шишенцето с вода) веднага след силовата трен.
Велоргометър 15 минути средно висока интензивност
Следтренировъчно - 2 варени яйца със снежанка + пилешки гърди на тигана и до тях остатъци от каймата за принцеси (сготвено без допълнителна мазнина)
Следобед - крем супа от маги с аромат на шкембе чорба (хладилника както винаги празен, не измислих нищо друго)
Вечеря - пилешки гърди със снежанка
Час-два преди лягане - 400гр. (1 кофичка) кисело мляко 0.1% масленост
Кардиото щеше да бъде по-продължително ако нямах мускулна треска на краката от предната тренировка. Сладка болка е мускулната треска след тежка тренировка, но пречи.
Днес.. ще бъде ден за хапване. Тъпча се (доста силно казано) от сутринта с въглехидрати. Не знам със сигурност каква е целта, но до колкото съм чувал при НВД трябва да има един такъв ден във седмицата.
казано от Thrashmetal на 16.02.09, 13:42:
Днес.. ще бъде ден за хапване. Тъпча се (доста силно казано) от сутринта с въглехидрати. Не знам със сигурност каква е целта, но до колкото съм чувал при НВД трябва да има един такъв ден във седмицата.
По-добре се придъжрай към схемата 3/1.Три дена нвд, един зареждащ.Още повече, че сега растеш повече зареждащи дни ти трябват.
казано от Владимир92 на 16.02.09, 14:53:
казано от Thrashmetal на 16.02.09, 13:42:
По-добре се придъжрай към схемата 3/1.Три дена нвд, един зареждащ.Още повече, че сега растеш повече зареждащи дни ти трябват.
Хм... повече бургерчета и дюнерчета.. хем ми харесва, хем не.
п.п. В зареждащия ден тренира ли се? Силова/кардио?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 16.02.09 14:59.
16.02.09
15:23
казано от Thrashmetal на 16.02.09, 14:58:
А не трябва да е така, ВВ деня е с ориз и картофи не с бургери и дюнерчета
казано от Wrestling_pro на 16.02.09, 15:23:
Мерси! Ще си взема бележка.
edit:
А да тренирам ли, и хляб мога ли да ям?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 16.02.09 16:46.
казано от Thrashmetal на 16.02.09, 15:29:
казано от Wrestling_pro на 16.02.09, 15:23:
Мерси! Ще си взема бележка.
edit:
А да тренирам ли, и хляб мога ли да ям?
Хляба нека е типов/пълнозърнест.В период на НВД по-добре кафяв ориз или овис.
16.02.09
21:00
Хлябовете не са толкова сложни въглехидрати колкото си мислите.Хляба не става за НВД.
Закуска - мюсли с мляко
Втора - солети
Тренировка:
Преден клек (на смит)
Клек (на смит)
Лег-преса
Бедрено сгъване на машина
Бедрено разгъване
Повдигане на прасец от машина (от стоеж)
първите три упр. са 4х6
другите упр. са 3х10 (16 за прасец)
Обяд - пържени яйца (в зехтин), снежанка
Следобед - Кис. мляко с лъжица мед
След два часа - 4 яйца + 2 домата със сирене
Вечеря - пилешки гърди задушени в соев сос със снежанка
Към храненето нямам какво да добавя.. Солетите в голямото м/учасие ще бъдат заместени от фъстъци (благодаря на wrestling_pro за идеята), а киселото мляко с мед следобед - ще изчезне!
п.п. Дайте съвет относно тренировката в деня за крака, тоест днешната тренировка. Не се усещам като претренирал, но дали няма да е по-добре ако премахна преден клек? Всичко друго ми харесва в трен. за крака от днес, освен, че няма машина за вътрешната част на прасец => не го тренирам.
п.п.2 Без кардио в деня за крака. Не бях в състояние да тичам, скачам на въже, или да въртя педалите дори и за 15 минути!
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.02.09 18:54.
Според мен използваш много машини.И специално за краката си прави клековете с щанга.Я си представи когато клякаш например за да вземеш нещо от земята.По строга траектория ли го правиш?
17.02.09
21:08
Тва фъстаците не са нещо много добро но от солетите са много по-добре а и за НВД стават.Няма значение дали е с зехтин пържено или с олио все си е транс мазнина,която не бива да ям им.
Закуска - овес с прясно мляко и лъжица мед (нямах време за втора закуска, в която да приема втората доза въглехидрати за деня)
Обяд - ~100гр. пилешко от вчера (приготвено на тиган с вода и соев сос) + лук с червен пипер пак на тиганя
Кафе с мляко и мед - не ми е навик и не мисля да ми става, просто един приятел така го пие и адски много го харесва, а аз до сега не бях опитвал такава комбинация и реших да опитам.
Тренировка:
Изтласкване на лост от лег тесен хват
Трицепсово разгъване на горен скрипец
Френско от стоеж
Четвъртото упр. не го помня :)
Бицепсово сгъване с крив лост
Концентрично
Бицепсово сгъване от долен скрипец
Бицепсово сгъване на кабели (горен скрипец)
Следтренировъчно - 4 варени яйца + пилешки гърди (без мазнина в тигана)
Вечеря - пил. гърди + нищожно количество снежанка
Кисело мляко.
Мисля, че съм влюбен. Дано се отрази добре на НВД-то!
И.. хрумна ми идея - ще се постарая да ми стане навик приема на салата от домати, кък която ще прибавям слънчогледово семе?
*razor - И аз не съм фен, но е по-удобно. На смит машина мога спокойно да сложа повечко килца без да се притеснявам, че ако клекна до долу ще се залюлея и ще падна напред/назад и да правя едва ли не полуклек. Така на машината клякам до долу със (поне за моя стандарт) големи тежести без да се притеснявам, че ще се изтърся. -> имам проблеми с равновесието при клекове с щанга.
*wrestling - Ще го имам впредвид това с мазнината, мерси, но тигана с който готвя отдавна не е тефлон.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 18.02.09 19:12.
Чакай, чакай.В увода казваш, че за теб техниката е всичко, а килограмите не от значение,а тук говориш за големи тежести.Противоречиш си :).
Повтарям се обаче ще разясня по-добре.И преди е казвано, че силата е само в амплитудата на движение.Със този смит ти се движиш само в определена траектория -> сила само в нея.Изключваш стабилизаторите, които при обикновения клек работят доста повече.Щангата може да падне навсякъде...Когато клякаш без тежест да не би да го правиш все едно си на смита? Не.Тогава ще видиш нетренираните си мускули стабилизатори.
Много повторения, много чудо.Какъв е проблема с стабилността? Стегнати ахилеси? Трябва ли ти подложка за да го изпълинш до дъно ?
казано от -razoR- на 18.02.09, 20:23:
Чакай, чакай.В увода казваш, че за теб техниката е всичко, а килограмите не от значение,а тук говориш за големи тежести.Противоречиш си :).
Повтарям се обаче ще разясня по-добре.И преди е казвано, че силата е само в амплитудата на движение.Със този смит ти се движиш само в определена траектория -> сила само в нея.Изключваш стабилизаторите, които при обикновения клек работят доста повече.Щангата може да падне навсякъде...Когато клякаш без тежест да не би да го правиш все едно си на смита? Не.Тогава ще видиш нетренираните си мускули стабилизатори.
Много повторения, много чудо.Какъв е проблема с стабилността? Стегнати ахилеси? Трябва ли ти подложка за да го изпълинш до дъно ?
Ето това вече е обяснение. Не го знаех това нещо. Изобщо малко знам за краката защото ги тренирам едва от.. Е, не мога да кажа с точност, но от една година стаж в залата едва последните има-нема 2 месеца започнах да ги тренирам. Мерси, и от тук ще взема бележка.
п.п. “В увода казваш, че за теб.. бла бла бла” - Общо взето правех клекове на смит вместо клекове с щанга, защото смятах, че са две еднакви упражнения и че клековете на смит просто позволяват да се изпълнява правилно с повече тежести, докато с щангата става по-трудно.
казано от HeartCore на 18.02.09, 19:48:
абе какво е това пилешко 100гр ще умреш от глад :)
Около 200гр. попринцип, ако е по-малка пържолата - чуквам в тигана 2 яйца. Иначе влизам в преразход - месо 3 пъти на ден + няколко яйца (на едно ядене това) излиза скъпичко, макар само така да си покривам ОКБ
По случай 100-те грама месо - толкова беше останало.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 18.02.09 21:18.
смит машината е добър вариант докато заучаваш преден клек.
отностно храната, 200-те грама протеин може да ги добавяш и без да ядеш по 1кг месо/ден.
вкарай повече яйца, извара, риба тон. изварата може да я ядеш по 2 пъти на ден, има 100 варианта на ядене, шейкове, може и със зехтин и маслини, може и с подлсадител и ягоди, може в кисело мляко итн. Рибата тон пък има още повече варианти. :)
Днеска зареждащ ден + много лоша тренировка... Опропастих хубавия ден.
Ключови думи: кока-кола, бисквити, хляб, картофи (мусака)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 19.02.09 15:04.
19.02.09
16:09
Около 200гр. попринцип, ако е по-малка пържолата - чуквам в тигана 2 яйца. Иначе влизам в преразход - месо 3 пъти на ден + няколко яйца (на едно ядене това) излиза скъпичко, макар само така да си покривам ОКБ
Moe да ядеш извара доста,тя не е вредна а е много евтина,бавното усвояване е + освен след тренировка
казано от Wrestling_pro на 19.02.09, 16:09:
Moe да ядеш извара доста,тя не е вредна а е много евтина,бавното усвояване е + освен след тренировка
Нямам навика да си купувам, но от тази вечер започвам.
Да добавя (да не е празен поста), че стрелката на кантара почти не мърда, но (може би аз си въобразявам) в огледалото като се гледам съм започнал леееко да се “орелефявам”.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 19.02.09 17:13.
казано от Thrashmetal на 19.02.09, 17:09:
казано от Wrestling_pro на 19.02.09, 16:09:
По случай 100-те грама месо - толкова беше останало.Moe да ядеш извара доста,тя не е вредна а е много евтина,бавното усвояване е + освен след тренировка
Нямам навика да си купувам, но от тази вечер започвам.
Да добавя (да не е празен поста), че стрелката на кантара почти не мърда, но (може би аз си въобразявам) в огледалото като се гледам съм започнал леееко да се “орелефявам”.
Зарежи го тоя кантар.Огледалото гледай ;)
Първа закуска - овес с пр. мляко
Втора - 2 филии черен хляб намазани с пастет
Обяд - малко риба (бял амур на фурна в някаква готварска найлонова торбичка без мазнини и подправки) + филийка хляб (уж не трябва, но не можах да понеса вкуса на рибата и грабнах филия хляб)
Тренировка:
Набирания
Хоризонтален скрипец
Мечка
Тяга
Раменни преси с дъмбели
Изнасяне на дъмбели напред за предно рамо
Изнасяне на дъмбели назад за задно рамо
Трапец на машина
Трапец с дъмбели
Следтренировъчно - 2 варени цели яйца с извара
Първа вечеря - пил. гърди (156гр. :lol:) + 2 варени цели яйца
Втора вечеря - 200гр. извара с малко лимонче
2 часа преди лягане - шепа белени семки
Като цяло нисък прием на протеини и мазнини и малко повече от редовния прием на въглехидрати.
По средата на тренировката се отбих за 10-тина минути през боксовата круша.
п.п. Днеска вкарах малко кока-кола лайт.
п.п.2 Дайте идея за някаква храна, в която има високо съдържание на протеини и мазнини и ниско съдържание на въглехидрати?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 21.02.09 20:11.
21.02.09
18:55
Ядки ...
Но не съдържаt пълния спектър аминокиселини, така че трябва да комбинираш с месо/млечни продукти/яйца или нещо от сорта ...
21.02.09
19:04
казано от Thrashmetal на 21.02.09, 18:02:
Първа закуска - овес с пр. мляко
Втора - 2 филии черен хляб намазани с пастет
Обяд - малко риба (бял амур на фурна в някаква готварска найлонова торбичка без мазнини и подправки) + филийка хляб (уж не трябва, но не можах да понеса вкуса на рибата и грабнах филия хляб)
Тренировка:
Набирания
Хоризонтален скрипец
Мечка
Тяга
Раменни преси с дъмбели
Изнасяне на дъмбели напред за предно рамо
Трапец на машина
Трапец с дъмбелиСледтренировъчно - 2 варени цели яйца с извара
Първа вечеря - пил. гърди (156гр. :lol:) + 2 варени цели яйца
Втора вечеря - 200гр. извара с малко лимончеКато цяло нисък прием на протеини и мазнини и малко повече от редовния прием на въглехидрати.
По средата на тренировката се отбих за 10-тина минути през боксовата круша.п.п. Днеска вкарах малко кока-кола лайт.
п.п.2 Дайте идея за някаква храна, в която има високо съдържание на протеини и мазнини и ниско съдържание на въглехидрати?
Сирене,кашкавал свинско
Закуска - малко овес със 2 варени цели яйца и 100гр. извара
Втора закуска - сандвич с риба (бял амур) и кашкавал
Не обядвах
Тренировка:
21
Концентрично
Бицепсово надхват с крив лост
Лег тесен хват
Френско
Горен скрипец
Следтренировъчно - чиния боб със свинска пържола и филия черен хляб
В късния следобед - кисело мляко
Лош ден, поне от към хранене. От тренировката съм доволен.
Закуска - шепа овес + 2 цели яйца + малко извара
Втора закуска - сандвич с бял амур и някакъв крем от сорта на “Рама”
Късен обяд - боб (посния боб в тигана) + снежанка + наденица (наденичката дойде в повече, над 200гр. е била)
Следобедна закуска - 2 цели яйца + 100гр. извара + снежанка
Първа вечеря - боб + 100гр. кашкавал
Преди лягане - 200гр. извара - първото и изглежда последно изпитание за днес...
Днеска малко съм раждясъл - нямаше тренировки, нямаше и кардио, ама айде да си напиша манджата.
п.п. И днеска вкарах малко кока-кола лайт.
п.п.2 6 хранения и нямаше cheat meals. Доволен съм от днес, макар да нямаше тренировка, за което малко съжалявам и макар да не си стигнах ОКБ-то... пак.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 23.02.09 20:55.
Закуска - пропуснах
Втора закуска - 2 яйца с извара, като че ли...
Тренировка (гърди):
Лег
Обратен лег
С дъмбели от полу лег
Флайс от полу лег
Пулоувър
Кросоувър
Обяд (следтренировъчно) - Пил. гърди + 2 яйца + извара + 2 филии хляб с пастет
Някъде м/у обяда и следобедната “закуска” - х1 портокал
Следобедно - май че яйца.........
Вечеря (първа и се очертава да е единствена) - кафяв ориз със соеви кълнове и две филии хляб.
Не помня к’во ядох днеска да се ..таковам.. в главата проста.
Хареса ми тренировката - натоварваща беше.
24.02.09
20:03
Колко серии и повторения ? А забраил си кофичките :D
казано от aMneSia на 24.02.09, 20:03:
Колко серии и повторения ? А забраил си кофичките :D
Флайс и кофички суперсерии правя попринцип, но днес пак бях леко “раждясал”. А и самата тренировка беше необмислена. Със самото влизане в залата се запитах “днеска к’во ше тренирам??”.
Иначе 3х8-10 правя повечето упражнения със 70-80% от максималната си сила.
“Основните” ги правя 4х6.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.02.09 21:21.
Абе ти не искаше ли да си на НВД? Какви са тия хлябове, портокали, оризи... ?
казано от HeartCore на 24.02.09, 22:23:
Абе ти не искаше ли да си на НВД? Какви са тия хлябове, портокали, оризи... ?
“зареждащ ден”
Казвали са ми, че поне веднъж на 5 дни трябва да има такъв, дори веднъж на 3 дни... Понеже съм растял и съм се развивал и бла бла бла...... Той не е ли с такава цел - завишен прием на въглехидрати?
п.п. Не си спомням старите мерки, затова направих нови:
40 - прасец
60 - бедра (в най-дебелата им част)
80 - талия
85 - гръдна
36.5 - бицепс
67 кила, 1.61см. бетон
Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.02.09 15:02.
Да, разбира се, че имаш нужда от зареждащ ден! Той е много важен, и не само защото растеш и се развиваш.
Но зареждащият ден не значи да ядеш каквото си искаш и да завижиш лекомислено въглехидратния прием.
Въглехидратите е най-добре да дойдат от пълнозърнести спагети,макарони, хляб, като не надхвърлят 2-2.2 гр на кг телесно тегло и, лично мнение, да са приемат до ранния следобед.
Ако включваш чийт мийл с твоя план, тогава зареждай на вски 6-7 дни, ако не, тогава на всеки 4-5.
П.С. Мисля, че ти липсват мазнини в твоя режим. Добави зехтин и/или ако имаш възможност си вземи мастни киселини (рибено масло, ленено масло, Омера 3,6,9 или всичко заедно).
Аз не ям каквото си искам. Ям повечко хляб, кафяв ориз и/или картофи (печени, или варени).
Cheat meal - бира брои ли се? Макар да не съм пил от седмици мисля тия дни да ходя някъде с приятели да пийнем по 1-2.
п.п. Наистина ми липсват мазнини, но ако трябва да бъда честен дори не се старая да наваксам с тях. Зехтина ми бяха казали, че и той вредял. Как да го консумирам попринцип? Става ли вместо да слагам пил. гърди на сух тиган - да ги слагам с малко зехтин (колкото да покрие дъното на тигана)?
————————————————————————————————————————————————————
Закуска - 2 яйца, овес + пр. мляко + извара
5 минути преди 12 часът - сандвич с риба и боб от консерва
Късен обяд - 4 зелеви сърми + кафе с мляко и кафява захар
Тренировката:
Клек
Лег-преса (уж преден клек да правя, ама един пич ме помоли да му освободя щангата, че тяга да прави)
Бедрено сгъване на машина
Повдигане на пръсти от машина
На колелцето малко се лигавих - не повече от 15-20 минути.
Следтренировъчно (абе... половин час след кардиото) - 2 сърми, кис. краставички + малко шпек + извара + 3 яйца (нещо като салата :lol: )
Към 6 часът - 1 бр. грейпфрут (Стоянчо каза, че може!)
Вечеря - пил. гърди + малко кашкавалче + 2 яйца
Преди лягане - остатъка от изварата (не повече от 100гр.)
Като споменах мляко в закуската се сетих да попитам - защо без мляко е по-добре? Дочух, че забавялo метаболизма (което е зле за НВД, нали?), но не знам нищо със сигурност.
EDIT:
Забравих да добавя, че има и домати/соеви кълнове/слънчогледово семе/зехтин (салатка, бе) при вечерята.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.02.09 18:51.
:lol:
Зехтина на салатите си го слагай, и в тигана може малко колкото да не лепне
също така може в изварата 1-2 с.л.
Мнението беше редактирано от HeartCore на 25.02.09 17:55.
казано от HeartCore на 25.02.09, 17:52:
:lol:
Зехтина на салатите си го слагай, и в тигана може малко колкото да не лепне
също така може в изварата 1-2 с.л.
Радвам се, че може да се слага зехтин в тигана, защото тоя тиган ми извади душата.
Мерси.
Закуска - овес + пр. мляко, 2 цели яйца
Втора закуска - Сандвич: 2 препечени филийки от черен хляб, китайско зеле, маргарин, шпек салам)
Обяд - Пил. гърди, салата: 2 домата, китайско зеле, слънчогледови семки, зехтин, извара, соеви кълнове
Кафе с мляко и кафява захар - ако не го спра не виждам как ще стане така, че след два месеца като не съм отслабнал кафето ще ми е виновно
Втори обяд (половин-един час преди тренировка) - остатъка от салатата от обяда + 2 варени яйца
Тренировка
Набирания (все по-трудни и по-трудни стават)
Гребане с дъмбел
Тяга
Арнолд преси
С дъмбелите си играх там нещо за средно рамо, не му знам името: разтваряне на ръцете встрани със сгънати на 90 градуса лакти
Вело - удвоих времето, което нормално прекарвам на колелцето
Следтренировъчно (късния следобед) - една бира, 2 3в1-та (НЕВЪЗМОЖНО беше друго да ям/пия)
Вечеря - Мусака две чинии, салата: домати, китайско зеле, зехтин
Час и половина преди лягане - Свинска пържола
По-разочарован не съм бил през живота си. След 13 часът за мен беше мрачно и дъждовно време. Добре, че я направих тая тренировка малко да се успокоя. Добре и че се видях с приятели, не знам как щях да изкарам деня иначе.
п.п. Дайте съвет за мусаката? Две чинии мусака - много картофи ли идват?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.02.09 21:47.
26.02.09
18:34
Зависи от човека, от чинията и от грамажа картоф :D Ти неможеш ли да си прецениш ? Нали си НВД, множко са значи.
казано от aMneSia на 26.02.09, 18:34:
Зависи от човека, от чинията и от грамажа картоф :D Ти неможеш ли да си прецениш ? Нали си НВД, множко са значи.
Да си взема бележка, че гледам в на други хора на НВД има мусака в “дневника”.