Зависи от човека, от чинията и от грамажа картоф :D Ти неможеш ли да си прецениш ? Нали си НВД, множко са значи.
Да си взема бележка, че гледам в на други хора на НВД има мусака в “дневника”.
Мусака е неподходяща не само за НВД.
26.02.09
20:18
Зависи от човека, от чинията и от грамажа картоф :D Ти неможеш ли да си прецениш ? Нали си НВД, множко са значи.
И какво и е толкова на мусаката да речем в мойта ВВД ??
Зависи как е сготвена.Картофите - добре,но “каймата” и запържените с олио зеленчуци - не.Това само ако е сготвена по класическа рецепта.
Зависи как е сготвена.Картофите - добре,но “каймата” и запържените с олио зеленчуци - не.Това само ако е сготвена по класическа рецепта.
Посна си е, не е народна.
27.02.09
17:44
Да и аз мразя кайма, така че не слагам :) с картофки и морковчета само :) мале откога не съм ял :(
Тук се развъртя някаква готварска полемика, ама к’во да се прави.
Аз под мусака, разбирам: 1:1 или 2:1 кайма: картофи и запечено отгоре яйце с нещо си или нещо подобно беше. Без запръжки, никакви моркови и т.н. А постна мусака ми звучи като ..картофи на фурна?
Закуска - пропуснах
Втора закуска - сандвич (черен хляб) с шпеков салам, едно варено яйце и китайско зеле
Обяд - една порция мусака от вчера беше останала, която разделих на две. Първата я изядох на обяд (напълни половината чиния) със една свинска пържола и две печени чушки
Следобед - мусаката от обяд (другата половина от чинията) и едно варени яйце
М/у следобедното и вечерята - бира, 3в1
Вечеря - пил. бутче на фурна, извара, 2 варени яйца, домати със зехтин
Преди лягане - извара
Нямаше тренировка днес. То се е видяло, че за да направя поне един ден почивка, трябва картата ми да е изтекла. Просто когато не тренирам ме гложди нещо отвътре - като недовършена работа, като... като че ли нещо важно тече в момента, а аз го изпускам.
п.п. Лошо хранене - вече не я вАжим мусаката, няма да ям като има. Лошо настроение. Нямаше тренировка.
п.п.2 Шпековия салам го ям не, защото няма никакво друго месо годно за сандвич, ами просто защото не знам вписва ли се в НВД, или не. Вписва ли се?
п.п.3 Днеска съм вкарал половин литър прясно мляко м/у храненията.
А постна мусака ми звучи като ..картофи на фурна?
Картофи:кайма са 2:1 и заливка от кис. мляко.
Постна я нарекох, понеже попринцип съотношението на картофите и каймата са не 2:1. а 1:2. Обичам си я каймата, какво не й е наред?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 27.02.09 19:29.
27.02.09
19:12
Кайма = талаш :) Мен не ма кефи и не я ям на нищо :)
Мнението беше редактирано от Преслав Додев на 27.02.09 19:13.
Ето две шнимки от днес:
http://img01.picoodle.com/img/img01/3/2/28/delornification/f_Image001m_55ba7dd.jpg
http://img02.picoodle.com/img/img02/3/2/28/delornification/f_Image002m_c7a7c90.jpg
Не се чувствам по-отслабнал, нито по-лек, но като че ли напоследък съм по-симетричен.
Май полудявам :lol:
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.02.09 12:47.
28.02.09
13:13
Ама под страшни ъгли си се снимал :::рофл:::
На първата е от моята гледна точка, а на втората.. е, нещо съм се усукал :lol:
Закуска - пропуснах
Втора закуска - сандвич (черен хляб) с китайско зеле, маргарин и белото месо от пилето от вчера
Късен обяд - кофичка кис. мляко + 150-тина гр. извара + суп. лъжица мед
Тренировка:
Лежанка
Изтласкване на дъмбели от полу-лег
Флайс от полу-лег
Концентрично
Скотово
Бицепсово сгъване на кабели
Сгъване за пердмишници с щанга
Разгъване за предмишници с гири
Велоргометър - не повече от 20мин.
Следтренировъчно - свински котлет и две яйца
Вечеря - свински котлет, салата (домати, китайско зеле, слънчогледово семе, зехтин, оцет)
Преди лягане - купа с извара 200гр. някъде.
Общо взето не съм ял нищо днеска, но от тренировката съм доволен. Правих почти всичко 3х8-10-12, освен предмишници (две серии до отказ). При предмишниците проблема беше не, че чувствам умора и не мога да продължа с повторенията, ами сгъването с щангата ми разказа играта на китките.
п.п. Искам по-големи предмишници - два пъти в седмицата, нали?
п.п.2 Аа.. усещам, че силата ми пада на почти всяко упражнение. Впрочем след кардиото днес се претеглих - 66.9кг. вика кантара (а съм малко по-лек.. няк’ва вода се задържа).
п.п.3 Напоследък не го пиша кардиото след тренировките, защото нямаше такова, не, че не го отбелязвам.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.02.09 22:15.
Ако искаш да акцентираш на предмишниците една тренировка от 2 упражнения с по 20-25 повторения е налъпно достатъчна.
Закуска - пропуснах (ако не ставам в 7 без 10 за училище няма да стана сам в почивен ден за да има първа закуска)
Втора закуска - сандвич с две варени яйца
Обяд - свински котлет + салата, а половин час преди това - 100-150гр. извара с кис. мляко и лъжица мед
Тренировка:
Вертикален скрипец
Тяга
Хоризонтален скрипец
Лег тесен хват
Разгъване на горен скрипец
Разгъване с дъмбел зад врат
Хванах боксовите ръкавички и си поиграх на боксовата круша, но не ми беше достатъчно сякаш и седнах на колелото за 10-тина минути, но бях капнал и не можах повече.
Следтренировъчно - 2 варени яйца
Вечеря - Крем супа от “Маги” с вкус на шкембе и няколко филии хляб
Преди лягане - извара с прясно мляко
Много интензивна тренировка, от мен се лееше пот още на 2/3 от силовата тренировка. Макар да не беше дълго кардиото беше доста интензивно. Да шамаря боксовия чувал е доста по-изморително от тичане, или каране на вело., а и го предпочитам.
Нямам друго коментари, освен една забележка - за многото хляб със супата, ама така е когато прекали човек с лютото, а аз го имам като навик.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.03.09 19:12.
01.03.09
22:23
Точно щях да питам защо я пропускаш първата закуска толкова редовно, ама ти го отговори това... Ами тогава в колко лягаш и в колко ставаш? Не ти ли се събира много време без ядене? Аз даже в почивните дни ставам в 7:30 само за да ям...
Точно щях да питам защо я пропускаш първата закуска толкова редовно, ама ти го отговори това... Ами тогава в колко лягаш и в колко ставаш? Не ти ли се събира много време без ядене? Аз даже в почивните дни ставам в 7:30 само за да ям...
Брато, ще се наложи и аз да затегна колана, ама яко и да започна да ставам дори в почивните дни заради първата закуска. Предната седмица (края на Февруари) от Вторник до днес си бях в нас, бягах от училище, но когато съм на училище в 7 без 10 и си ям овеса. Иначе като “почивам” ставам в периода 9:00-10:00 и имам време само за втората закуска - сандвичът, а останалите хранения са през не повече от 3 часа, освен ако не излизам някъде с приятели, но както казват от animalpak.com това е свят изпълнен с егоизъм и лишение от социален живот. За да не пропускам meals вече не излизам както преди - след училище (първа смяна) на някъде с агитката и се прибирам чак за вечеря, а да не говориме за количеството бира изпито през това време. Не мога да кажа, че няма резултат от това малко “лишение”. Всички симптоми на отслабващ човек за на лице - силата ми пада, ставам по-лек, вталявам се... Разбира се всичко това много бавно се случва, но аз следя нещата.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 02.03.09 10:00.
02.03.09
09:59
Разбира се всичко това много бавно се случва, но аз следя нещата.
Хубавите неща стават бавно :)
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 02.03.09 10:00.
Първа закуска - овес с вода, две варени яйца
Втора закуска - две филии от черен хляб с извара, краставица, шпеков салам и маслини
Обяд - бял ориз (умерено) с пилешко
Преди тренировка - кашу
Тренировка:
Клек
Преден клек
Бедрено сгъване на машина
Трапец на щанга
Трапец на машина
Следтренировъчно - две варени яйца
М/у следтренировъчното и вечерята - две бири и сок капи
Вечеря - бял ориз с пилешко
Забравих прасец днеска, мислите ми са отклонени към една конкретна тема от седмици и не мога да си я избия от главата. Забравям да ям, забравям си тренировките, забравям всичко останало. Параноичен съм, трябва да замина за Видин поне за седмица и да си почина от всичко, там ще съм на тихо, никой няма да ме търси.
п.п. А по самата тема - на моменти просто седя втренчен в огледалото и не спирам да си повтарям въпроса “Защо бе да го ***, не ми се получава номера с диетата и фитнеса?”. Толкова ли ми е лошо храненето? Ако само някои менюта през деня ме спъват - как може 1-2 яденета да ме прецакват толкова здраво.
п.п.2 Пропуснах кардио, трябваше да ходя до едно място. Нямах време за кардио, да се прибера и изкъпя след кардиото и да изляза навън.
edit:
Май на въпроса от първия “п.п.” си отговорих с втория “п.п.”, макар и не директно. Пропускането на кардио за един ден може да е капка в морено, но казват още, че капка по капка вир става. Ще си помисля много сериозно тая вечер преди да си легна (ся имам работа) дали си струва всичко това, което правя (а то не е малко, но очевидно не достатъчно). Преди, когато нямах абсолютно никакви цели (било то културистични, или трибойски, или каквито и да е било) ми харесваше всичко. Беше по-лесно, единствения въпрос, на който трябваше да отговоря беше “Утре какво трябваше да тренирам?”. Сега си задавам въпроси като “Какво да започна да слагам в изварата, че да не ми се драйфа от нея?”, “Коя смяна беше лекарката, трябва ми белешка за училище, трябва да ям в нас.”, “Протеина не стига, как да кажа на майка, че ми трябват още пари, но за добавки?”.........
Мнението беше редактирано от ~ DN на 02.03.09 21:38.
Дам, отговори си горе доло :). Малките камъчета обръщат каруцата. Когато си образно казано “невеж” в това което правиш, всичко е екстра.Колкото повече знаеш, толкова повече неща те тормозят в ежедневието.Не се отклонявай в тях, все пак спорта трябва да ти носи удоволствие. :)
Носи си храна в училище, колко му е да разбиеш изварата със вода,200 грама месо или пък някое яйце.Никой нищо няма да каже.Все пак е много по-добре от това, което те ядат нали?
Диетата ще тръгне все някога, как очакваш,да я уцелиш отведнъж? Проба-грешка, имаш предостатъчно време занапред.
Носи си храна в училище, колко му е да разбиеш изварата със вода,200 грама месо или пък някое яйце.Никой нищо няма да каже.Все пак е много по-добре от това, което те ядат нали?
Няма да го разберат. Чалга, хаус, водка, секс, супер смешни прически и ниско IQ.
Диетата ще тръгне все някога, как очакваш,да я уцелиш отведнъж? Проба-грешка, имаш предостатъчно време занапред.
Това си е успокоение.
03.03.09
09:19
В мойто даскало същата работа :lol:, като си нося нещо и всички “аАааА к’о е т’ва е ?! УжАС!!!” или пък някви лигавнета се смят и не ме оставят да се наям.. Пък да не ти разправям като си носих яйца :lol:. Последно време направо нямам смелост да си нося и като тебе почвам да искам бележки да не ходя.
Скапана работа.. те просто не могат да проумеят, че за да извлечеш максимума от този спорт най-важното е правилното хранене.
Въпреки това не се отказвай, резултата ще си дойде !!!
УСпеХХ !!! :)
03.03.09
10:32
Те може да ви се подиграват като носите храна или да ви гледат странно, но много повече ще ви се възхищават като постигнете резултатите. Аз имах един познат, който от цялото даскало само той си носеше пържолките и яйцата в даскало. Но пък като направи тялото и релефа в 12 клас, всички му завиждаха. Трудно е особено като всички около теб си хапват пици и тостери, но пък няма лесни неща в тоя живот
Закуска - пропуснах
Втора закуска - две филии черен хляб с извара, маслини, краставица, шпеков салам
Обяд - ориз с пилешко (две порции)
Следобед - кофичка кис. мляко + 100-тина гр. извара
Вечеря - заешко, салата (домати, краставици, лук), маслини, 4 варени цели яйца
Преди лягане - извара
Нямаше тренировка.
п.п. Днеска и вчера съм пил около половин литър пр. мляко дневно.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 03.03.09 18:17.
04.03.09
09:03
Мисля че мое си напраите такива общества дето да ди носите ядене и да ядете заедно .
Закуска - овес
Втора закуска - кашу
Тренировка:
Бицепсово сгъване с крив лост
Концентрично
Чуково сгъване с дъмбели
Бицепсово сгъване на кабели - до отказ, по една серия за всяка ръка
Щанга тесен хват
Разгъване на скрипец
Разгъване с дъмбел зад врат
Следтренировъчно - 4 яйца, маслини, много шпеков салам, сирене
Първа вечеря - свинско в зехтин 250гр., домати+краставици+сирене, маслини
Втора вечеря - остатъка от салатата от първата вечеря, две яйца, маслини
За пръв път правя чуково сгъване с дъмбели така. Много добре го усетих в предмишниците и тука... м/у бицепса и трицепса от външната страна на ръката. Имаше още едно упр., което исках да пробвам днеска, ама много станаха за бицепс. Добре се получи тренировката, цяла седмица я чакам.
п.п. Въпроса от преди за шпековия салам остава - да or не?
п.п.2 Започнах да ям много мазнини, понеже доскоро не ми достигаха нещо. Дали да не ги намаля? Почти всяка салата има зехтин и всяко месо си прави компания със зехтин в тигана + ям много маслини на почти всяко ядене.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.03.09 20:40.
04.03.09
18:22
“To bye or not to bye” шпеков салам?! ... Естествено, че не - какво ти дава?!
04.03.09
18:29
Шпеков салам = талаш
какво ти дава?!
Това беше моят въпрос.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.03.09 18:55.
Ама са ми вкусни с яйцата и маслинките :(
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.03.09 21:54.
05.03.09
06:23
Аз реших с моите яйца и маслинки, вместо досегашните пилешки и пуешки филета, бъкани с нитрити и консерванти, да слагам домашно сварено бяло пилешко месо. Саламите отдавна съм ги off-нала.
Аз реших с моите яйца и маслинки, вместо досегашните пилешки и пуешки филета, бъкани с нитрити и консерванти, да слагам домашно сварено бяло пилешко месо. Саламите отдавна съм ги off-нала.
В моя случай е заешко от бабини :)
Сега ще напиша за целия ден к’во и що, понеже довечера може късно, или изобщо да не се прибера.
Закуска - овес със две варени айца и извара
Втора закуска - не повече от 100гр. орехи
Обяд - свинска пържола, две варени яйца, половин краставица, извара, маслинки, пр. мляко
Няма време за тренировка, а и е крайно време да почина ПОНЕ един ден
В късния следобед - две бири
Вечеря - пил. гърди , едно варено яйце, маслини, пр. мляко, две печени чушки
Може да има поправки.
edit:
Направени са поправките.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 05.03.09 18:45.
05.03.09
15:41
А защо не вечеряш?
А защо не вечеряш...
...днес?
Ужким да се прибера късно, но приключих по-рано от очакваното и успях да се прибера за вечеря.
Закуска - две яйца с прясно мляко
Втора закуска - орехи + лешници = 100гр. приблизително
Обяд - 200-250гр. пилешко, 3 печени белени чушки, маслини, сирене, пр. мляко
Тренировка:
Хоризонт. лег
Изтласкване на дъмбели от полу-лег
Флайс от полу-лег
Пулоувър
Вело
Следтренировъчно - две яйца, пр. мляко
Вечеря - две купи с боб, сирене и филия черен хляб
На обяд преядох... Това не е добре. Кардиото беше кратко, но интензивно, а що се отнася за силовата - забравих кофички и кросоувър. Яденето днеска добре изглежда, а?
п.п. Силата тревожно пада.
п.п.2 Пр. мляко хич не ме спъва, изобщо няма разлика в метаболизма със/без млякото.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 06.03.09 22:05.
Вчера, на 07.03.09
Охооо, кой ми има мускулна треска :)
Първа закуска - успах се (ето защо мразя почивните дни)
Втора закуска - две яйца, май...
Обяд - свинска оържола, две печени чушки, маслини, извара, краставици
Тренировка:
Вертикален скрипец
Римска тяга
Гребане с дъмбел
Хоризонтален скрипец
С дъмбели за задно рамо
Трапец на машина
Трапец на щанга
Кардио
Следтренировъчно - две мръвчици от обяда на наш’те, няма и 100гр. Не ми беше достатъчно, затова забърках х1 кофичка кис. мляко, 200гр. извара, пр. мляко, слънчогледово семе (50-70гр.) - цялото излезнА около литър.
М/у късния следобед и вечерята - 5 бири
Вечеря - пил. гърди с малко боб
Имам мускулна треска на корема още от тренировката за гърди, от пулоувър-а, също така и на самите гърди. Харесва ми.
Римската тяга - определено по-добре я усещам от мъртвата тяга. Е, по-малко кила слагам, но ми харесва повече.
Малко обърках тренировката, придърпване на хоризонтален скрипец беше след трапеца чак, забравих го нещо.
Кардиото беше не повече от 15мин., но доста интензивно. Бил по-добър ефекта така.
5-те бири не мога да ги обясня :( Имен ден, Тошко черпи.
п.п. Не съм сигурен за почти нито едно хранене от тая дата (7-ми), освен за следтренировъчното - мръвчетата и бъркоча.
edit:
Честито на всички “женски” :lol:.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 08.03.09 07:48.
08.03.09
08:21
п.п.2 Пр. мляко хич не ме спъва, изобщо няма разлика в метаболизма със/без млякото.
Значи пиеш малко.
Прибързваш със заключенията.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 08.03.09 08:21.
Аз към третото-четвъртото получавам някакви смущения в корема.Някой път дори и на първото ако го изпия много бързо.