Хм, тази снимка май доста ме притеснява да я кача но...Много си харесвам дупето и няма как да не се похваля - еле, особено на фона на това което беше преди половин година ;) Иначе да кажа, че тесния таз и широкия гръден кош си ги имам откакто се помня - може би е генетика + доразвито от спорта :) Даже навремето си спомням, че съм се обиждала като ме питаха дали съм плувкиня - но аз се харесвам, а който не ме харесва - “у лево” - както казва Венци ;)
П.П. Айде стига толкова секси, по-нататък пак
Мнението беше редактирано от mbarton на 05.07.09 11:34.
Хм, Ленкс малко поизбърза с поздравленията и сега ще трябва пак да те поздрави. Аз също. :)
казано от inis9 на 04.07.09, 19:47:
Хм, Ленкс малко поизбърза с поздравленията и сега ще трябва пак да те поздрави. Аз също. :)
Хаха, как позна :cheese:
Миши, къртиш! :)
Браво, че сте се разбрали с тренера и сте си показали кой какво може и знае :)
казано от mbarton на 04.07.09, 19:42:
Хм, тази снимка май доста ме притеснява да я кача но...Много си харесвам дупето )
Че то си е за харесване, как да не я качиш снимката.
Миши, ще ми обясниш ли как да намаля снимките преди качване, че съм много скарана с IT технологиите
казано от diva 97 на 05.07.09, 10:45:
Миши, ще ми обясниш ли как да намаля снимките преди качване, че съм много скарана с IT технологиите
Ами Дива, аз по принцип снимките си ги обработвам с GIMP - http://www.gimp.org/downloads/ , може и с Photoshop, но незнам дали имат безплатна версия (е, ако не и замундата е опция де ;) ) GIMP мисля, че има и опция за менюта на български :) Та отваряш снимката с тази програма, горе в линията с менютата в Image (Изображение май в БГ варианта) - избираш Scale Image (Мащабиране), и оттам излиза едно прозорче, в което можеш да зададеш височина и ширина на снимката - достатъчно е да оправиш само единия параметър - напаример височината да е 600 пиксела, широчината ще се нагласи автоматично - цъкаш на Scale в прозорчето и си готова :)
Мнението беше редактирано от mbarton на 05.07.09 11:31.
казано от inis9 на 04.07.09, 19:47:
Хехе, мерси...
Да ви се похваля за днес - храната ще е нещо като нищо ама това имам вкъщи, а тренировката беше много яка :)
11.00 - ставане
12.30 (примерно) - тренировка
15.30 - 2 тиквички, пълнени с 150г кайма 1 яйце, 50г кашкавал
21.30 - омлет от 2 яйца, 50г кашкавал, 10г масло, шопска салата с 100г сирене, 1/2 с.л зехтин
Общо: 1,622кал М100.6(58%) В74.3г(17%) Б101.5г(25%)
Тренировка - в парка - 15сек правене на “нещо” - 15 секунди почивка - общо 20 мин - 2 и половина рунда от (каквото си спомням)
вертикално набиране (или колкото мога в долната част на движението ;) )
кофи на успоредка - направих само 2 или 3, но като хората, много съм слаба там
хоризонтални набирания на халки
планкове на халки
бърпети
лицеви опори
хвърляне на топка (4кг) с клек
суингове
скачане на въже
нещо подобно на вертолет с пудовка
дървар
теглене на гума с въже
удари с чук
клек с ръце над глава с ластик
скачащи напади
почивка
Много яко! 15 човека в парка и се въртяхме на упражненията :) Уникално :) Мен май ми трябваха още 5-10 минути за да се размажа напълно, но и от това съм супер доволна :) А пък и след вчера имам лека мускулна треска на глутеусите - повече в левия - от сумо тягата мисля, която се засили след изпълнението в парка :) А пък утре по план - пак силова тренировка :)
Бах, къде ги правите тия тренировки в парка на такива групи? Да не е (сравнително) близо до телевизионната кула на една полянка с лост и успоредка?
казано от G33K на 05.07.09, 12:49:
Бах, къде ги правите тия тренировки в парка на такива групи? Да не е (сравнително) близо до телевизионната кула на една полянка с лост и успоредка?
Ахъм, точно там :)
казано от mbarton на 04.07.09, 19:42:
Хм, тази снимка май доста ме притеснява да я кача но...Много си харесвам дупето и няма как да не се похваля ......
П.П. Айде стига толкова секси, по-нататък пак
Очевидно нещо съм пропуснал, щото снимка не виждам... Мдаа, за глухите камбаната... :blank:
Както и да е - за горните снимки получаваш 10/10! Само така!
06.07.09
04:16
Тренираш с Галя и Ефтим?
казано от Венцеслава Атилова на 06.07.09, 04:16:
Тренираш с Галя и Ефтим?
Ами тренировката в неделя в парка - да :) Иначе се оказа, че въпросната полянка е много популярна - неделя следобяда е имало поне още една група да тренира :)
казано от Vic на 05.07.09, 15:29:
...
Очевидно нещо съм пропуснал, щото снимка не виждам... Мдаа, за глухите камбаната... :blank:Както и да е - за горните снимки получаваш 10/10! Само така!
Хехе, Вик мерси :) Имаше снимка - да, ама вече няма :) По-нататък като има резултати ще има и нови снимки ;)
казано от Limka на 06.07.09, 07:15:
Ще дойда и аз някой ден на тази тренировка в парка...
И аз така...
казано от inis9 на 06.07.09, 08:02:
И аз така...
И аз искам, но още далеч не съм ви на нивото... Но някой ден ще се присъединя и аз :)
Хехе, ами айде де - много ще ти се зарадваме тук - честна пионерска ;)
казано от adichka на 06.07.09, 08:47:
казано от inis9 на 06.07.09, 08:02:
И аз така...
И аз искам, но още далеч не съм ви на нивото... Но някой ден ще се присъединя и аз :)
Ами Адичка - то това май не пречи - упражненията се изпълняват за време - кой колкото може за определен интервал - ако не си много напред напред просто правиш по-малко повторения и толкоз :) То и аз тук таме пропусках - набиранията и кофите ми примерно хич не бяха набирания и кофи - ма к’во да се прави - толкоз мога за сега :)
Освен това вчерашния ден хич не мина така както очаквах, всичко си беше наред до малко след тренировката в парка, а след това - имаше много бира и вратни пържоли - яденето за целия ден беше 1 варено яйце, 50г сирене, 220г вратна пържола, салата домати със сирене и зехтин, и 4-5 бири...С две думи зле...Обаче изкарах страхотен уикенд - при това си бях в София - да му се ненадяваш ;)
А днес се размазах - храната пак е зле -
16.00 - тиквички пълнени с яйце, кашкавал и сирене - 300г общо
20.00 - тренировка
23.30 - 200г кайма, половин яйце, домат и чушка с 50г сирене 1 с.л зехтин
Общо: (утре)
Тренировката -
Загрявка - раздвижване на стави, малко лицеви опори, малко висене на лоста с повдигане на плешките - толкова си мога засега
вертикален скрипец - 4х6 с 40кг, 42кг, 40кг, 40кг
лежанка - 4х6 с 25кг, 30кг, 30кг, 30кг
напади с дъмбел - 4х6 с 14кг, 18кг, 22кг, 22кг
дървар - 4х6 на страна с 10кг
пуш-преси - 4х6 с 25кг
румънска тяга - 4х6 с 50кг, 50кг, 55кг, 55кг
кардио - 10 обиколки на НСА
Общо: дойде към 80-90 мин всичко, въпреки че почивах малко между сериите
Еми това е от мен, лека вечер!
Мнението беше редактирано от mbarton на 06.07.09 19:20.
А пък да се похваля, че снощи успях да се натровя с някакви яйца....Уж си миришеха нормално, ама час след като вечер омлет и салата - ужасни болки в стомаха - и съответно върнах поръчката :( Ужас, и тази сутрин стомахът още ме боли - и съм супер гладна съответно, щото за вчера яденето се оказа само обяда - 200г кайма на тигана с 1 домат...Нетренировъчен ден иначе, днес ще наваксвам :)
08.07.09
12:36
A защо правиш 4х6? Това на Галя системата ли е?
казано от Венцеслава Атилова на 08.07.09, 12:36:
A защо правиш 4х6? Това на Галя системата ли е?
Еми щото тренера каза 3-4 серии х6, и аз естествено гледам да се натоваря на макс :) Пък и първата е по-лека уж - загряваща...Но пък установих, че х6 в серия е доста по-различно от х5 и 6-ци не мога да правя с кг с които правя 5ци
Тъй, the moment of truth - днес ме замериха с калипер - 15.2% - ама stddev е 3% - тоест трябва да съм някъде между 13.2% и 18.2% - съдейки по това, че от плочки няма и помен съм по-склонна да приема към 17% - което пак е добре - по-малко отколкото очаквах - т.е. 10.319кг мазно, 50.38 активно тегло - цел - 54-55кг на 14-15% мазно - т.е. за сваляне имам 2кг мазнини, и 3.63 кила мускули - - все се надявах, че съм достатъчно мазна и няма да трябва да свалям мускули :(( Значи и силата ми най-вероятно ще падне - лошо - НО - ще гледам преди да заслабна да направя единица тяга на 100кг - най-краткосрочната цел :)
Днес - храната слабо
12.30 - 165г свинкси врат 150г пъленена тиквичка с яйце, сирене, кашкавал
19.00 - тренировка
22.30 - 2 тиквички - 200г, пънени с половин яйце, 100г сирене, 50г кашкавал (много е вкусно това, немога да му се наситя)
Тренировка - работихме за техника най-вече - 2-3-4 серии по 5-6 повторения
загряване - ротация на стави, повдигане на плешки, малко лицеви опори, етц
нещо като набирания, но само в най-долната част на движението + задържане в най-високата точка (почти съм там - скоро вече и ще се набирам, ура)
1-2 серии обръщания с дъмбел - много по-удачни за научаване на техниката според мен, между другото
частични кофи - като набиранията - и там още малко остава
обръщане с дъмбел
пуш-пул - много е яко това, но корема ми е доста слаб на фона на останалите МГ (не че не си знаех, ама ебаси тъпото - значи ме спъва навсякъде)
хоризонтален скрипец - на това ме учеше и стария тренер, екстра съм
ренегадско гребане - никой не ме е учил, но съм ок
гоблет клек
Еми това е - имам дисбаланс - много силни квадрицепси, и не особено силни глутеуси - ще ставам по-яка в дупето - тъмън за по-тежка тяга ;)
Мнението беше редактирано от mbarton на 09.07.09 09:31.
казано от mbarton на 08.07.09, 20:23:
Тъй, the moment of truth - днес ме замериха с калипер - 15.2% - ама stddev е 3% - тоест трябва да съм някъде между 13.2% и 18.2% - съдейки по това, че от плочки няма и помен съм по-склонна да приема към 17% - което пак е добре - по-малко отколкото очаквах - т.е. 10.319кг мазно, 50.38 активно тегло - цел - 54-55кг на 14-15% мазно - т.е. за сваляне имам 2кг мазнини, и 3.63 кила мускули -е”и му майката - все се надявах, че съм достатъчно мазна и няма да трябва да свалям мускули :(( Значи и силата ми най-вероятно ще падне - лошо - НО - ще гледам преди да заслабна да направя единица тяга на 100кг - най-краткосрочната цел :)
Само не разбрах защо трябва да свалиш 3-4 кила мускули? За да се вместиш в определени кила?!
Това ми прилича на един друг дневник. Я си хвърли кантара някъде, че на вас, жените ви действа отрицателно :)
Предлагам ти да си следиш само визията и силовите постижения, и да забравиш кантара.
Освен това, 3-4 кила мускули не са като същите кила мазнини! Отнема години, за да се направят (особено за жена), и аз не знам дали от както тренираш си качила толкова мускули, че сега да се мъчиш да ги сваляш :)
Предлагам ти да си преосмислиш леко целите.
казано от Петко К на 08.07.09, 20:42:
казано от mbarton на 08.07.09, 20:23:
Тъй, the moment of truth - днес ме замериха с калипер - 15.2% - ама stddev е 3% - тоест трябва да съм някъде между 13.2% и 18.2% - съдейки по това, че от плочки няма и помен съм по-склонна да приема към 17% - което пак е добре - по-малко отколкото очаквах - т.е. 10.319кг мазно, 50.38 активно тегло - цел - 54-55кг на 14-15% мазно - т.е. за сваляне имам 2кг мазнини, и 3.63 кила мускули -е”и му майката - все се надявах, че съм достатъчно мазна и няма да трябва да свалям мускули :(( Значи и силата ми най-вероятно ще падне - лошо - НО - ще гледам преди да заслабна да направя единица тяга на 100кг - най-краткосрочната цел :)
Само не разбрах защо трябва да свалиш 3-4 кила мускули? За да се вместиш в определени кила?!
...
Ами всъщност не - ама се чуствам прекалено голяма - и въобще не толкова силна за тези кг - само мазното да сваля пак е ОК :)
Това ми прилича на един друг дневник. Я си хвърли кантара някъде, че на вас, жените ви действа отрицателно :)
Хехе, моят проблем не е кантарът - а “женственото, красиво и крехко създание вкъщи” - сестра ми, не тренира, тежи 48-50кг на мойта височина и изглежда адски добре :) Ама няма как да го изхвърля :) Иначе мен ме действат да местим 50кг-овите торби цимент :)
Отнема години, за да се направят (особено за жена), и аз не знам дали от както тренираш си качила толкова мускули, че сега да се мъчиш да ги сваляш :)
Предлагам ти да си преосмислиш леко целите.
Уф, ми на 65кг с 30% мазнини - сега на 60.7кг с 17% - поне - 1-2 кила активно тегло съм качила със сигурност - за 7 месеца - ендоморфен мезоморф по принцип, пък и май все още съм такъв тип - при мен би трябвало да е лесно качвам маса :)
А целите са ми - подредени по приоритет - да стана по-малко мазна - плочки ако изкарам - най-добре - по-силна - 100кг тяга - 120-130 най-добре - да стана по-лека - едно 57-58кг да стигна, е екстра, и да се науча да сменям терморегулатори - че на моя бойлер изгоря и следващите 2-3-4 дни ще се къпя със студена вода :((((
казано от mbarton на 08.07.09, 21:41:
Ами всъщност не - ама се чуствам прекалено голяма - и въобще не толкова силна за тези кг - само мазното да сваля пак е ОК :)
Хехе, моят проблем не е кантарът - а “женственото, красиво и крехко създание вкъщи” - сестра ми, не тренира, тежи 48-50кг на мойта височина и изглежда адски добре :) Ама няма как да го изхвърля :) Иначе мен ме действат да местим 50кг-овите торби цимент :)
Уф, ми на 65кг с 30% мазнини - сега на 60.7кг с 17% - поне - 1-2 кила активно тегло съм качила със сигурност - за 7 месеца - ендоморфен мезоморф по принцип, пък и май все още съм такъв тип - при мен би трябвало да е лесно качвам маса :)
А целите са ми - подредени по приоритет - да стана по-малко мазна - плочки ако изкарам - най-добре - по-силна - 100кг тяга - 120-130 най-добре - да стана по-лека - едно 57-58кг да стигна, е екстра, и да се науча да сменям терморегулатори - че на моя бойлер изгоря и следващите 2-3-4 дни ще се къпя със студена вода :((((
Остави сестра ти, гледай себе си, не се лъжи по чужди стандарти и критерии :)
Лесно се смята, че си качила около 4-5 кг активна маса, което е доста добре.
Но забрави да качваш сила и да сваляш мускули, поне според мен няма как да стане :)
Ей, Миши!
Някой мъже по залите здравето си “пенсионират” само и само да качат 5 кг мускули. Послушай Петко, хубаво ти го е казал!
П.П. Чудесен аратар! :coolsmile:
П.П.2 Студената вода е полезна, аз се къпя така целогодишно. ;-P
Мнението беше редактирано от Vic на 09.07.09 06:35.
Миши, и аз имам сестра, която е точно на моя ръст. И винаги е била с 8 до 10 кг. по-лека. И по-слаба физически. Тя е в момента 52 кг., аз съм 60-61. И на мен нейните дрехи ми стават (без някои в раменете). Ако аз трябва да сваля 8 кг., за да се изравня със сестра ми, ще завърша в болница.
Пък и все си мисля, че ако не намаляваш твърде калориите, можеш и да свалиш 2 кг, и да направиш тяга със 100.
Иначе знам аз, че няма току тъй да си дадеш мускулите без бой в жертва на кантара :lol:
Мнението беше редактирано от Инис на 09.07.09 06:40.
Абе, Миши, супер си! Кви мускули, кви чудеса ще сваляш?! Малко мазничко от коремче (ти от другаде нямаш откъде) и мисля, че си постигаш целта...Но ти си знаеш най-добре...
За сряда имам да дописвам още 2 пълнени тиквички - 200г, половин яйце, 100г сирене, 50г кашкавал към 2-3 през нощта
09.07 /четвъртък/
12.30 - 200г вратна пържола, 2 домата
19.30 - тренировка
22.30 - 150г кайма, половин яйце, шопска салата с 200г сирене и 1 с.л зехтин
Тренировката беше 16 обиколких300м бягане с х10 бърпета след първите 3 обиколки...Хех, мислех да правя бърпети след всяка обиколка обаче като почнах с откази още в третата серия се отказах...Да не говорим какво раздишване падаше по време на 300та метра бягане след всяка серия бърпети...За 160 бърпета още не съм дорасла...Освен това бърпетите се оказаха много гадно нещо - а днес имам лека мускулна треска на трицепсите :)
казано от Vic на 09.07.09, 06:34:
Някой мъже по залите здравето си “пенсионират” само и само да качат 5 кг мускули. Послушай Петко, хубаво ти го е казал!
Хм, сега като се замисля, в края на 2007 преди да спра да тренирам тежах малко по-малко (към 57-58кг май) на горе-долу същите мерки, малко по-изчистена в краката и малко по-мазна в горната част на тялото - по-скоро след подновяване на тренировките тялото ми е търсило да си върне “трениращата” форма, отколкото че ми е лесно да качвам маса :) Както и да е, прибрах кантара, чак да го изхвърлям засега не мисля, че се налага ;) Пък и сама се чуствам, че доста отдавна не съм била в толкова добра форма, така че спирам и да смятам калории - даже може да вдигна храната малко :) И основната цел на тренировките става - за кеф най-вече, и сила :)
Успешен ден и хубав уикенд!
10.07 /петък/ - нетренировъчен ден
9.30 - омлет от 1 яйце, малко кашкавал и масло
12.30 - 150г кайма, 1 домат
19.30 - шопска салата, гьовече - шунка, сирене, яйце, кашкавал, гъби, лук - 400г общо, бяло вино
0.00 - варени картофи със сирене и лук
11.07 /събота/ - нетренировъчен ден
12.00 - омлет от 2 яйца, кашкавал и масло, 1 домат
18.30 - 1 домат със сирене
22.30 - шопска салата, 200г вратна пържола
12.07 /неделя/
13.30 - омлет от 2 яйца, кашкавал и масло
15.00 - тренировка
18.30 - 150г кайма
22.30 - шопска салата, 150г кайма
Тренировка -
Загряване - ротация на стави, х10 - частични лицеви опори, частични кофи, частични набирания
тяга - х3, х3, х1, х1, х0 (хватът изтърва), х1 (с фитили) на 50кг, 75кг, 80кг, 85кг, 90кг, 90кг
хоризонтални набирания - 4х6
лицеви опори - 4х6
бг клек - 4х6 с 10кг дъмбел
извивания (туистове) с Т-лост - 4х6 с 20кг
суингове - 3х15 с 15кг диск
обратни коремни - 3х12
Без кардио - купих си нови колони за PC-то и трябваше да ги изпробвам :) Мисля, че утре ще се чуствам все едно ме е сгазил камион :)
Мнението беше редактирано от mbarton на 12.07.09 14:31.
казано от mbarton на 12.07.09, 14:28:
10.07 /петък/
тяга - х3, х3, х1, х1, х0 (хватът изтърва), х1 (с фитили) на 50кг, 75кг, 80кг, 85кг, 90кг, 90кг
:)
Хе, хе...нямам думи. 100-тицата е близо. Ех, как ме амбицираш...:lol:
казано от inis9 на 12.07.09, 14:52:
:)Хе, хе...нямам думи. 100-тицата е близо. Ех, как ме амбицираш...:lol:
Хехе, ами да - не че 90кг не тежаха доволно, ама можех и още...Но предпочитам и хватът ми да не изостава толкова :) Иначе фитилите май ми помагат най-вече да преодолея психологическия момент :) Пък и на 90кг нещо взех да дъня техниката, и реших че за този път стига толкова :) На 85кг бях перфектна - лостът се пързаляше по краката просто :) Иначе тяга не беше предвидено въобще в тая тренировка - да видим дали и колко ще ми се накара тренера като споделя :)
Яка мацка! :coolsmirk:
13.07 /понеделник/
12.30 - голямо пилешко бутче с кожата (~300g), половин тиквичка пълнена с айце, сирене, кашкавал (100инаг), 1 домат
14.30 - салата гъби, другата половина от тиквичката
20.00 - 5км кросче
23.00 - омлет от 2 яйца, кашкавал и масло, шопска салата
14.07 /вторник/
9.30 - 1 нектарина (по съвет на тренера - добавям към 200-300г плодове на ден към храненето, добре дошло)
12.30 - броколи Обиа в Уго - 400г - броколи, сирене, кашкавал, яйце, Рокфор, пилешко филе, 1 айрян
20.00 - тренировка
23.30 - 160г вратна пържола, шопска салата - 200г сирене, 1 с.л зехтин
Тренировка -
Загряване - като напоследък - ротация на стави, частични от к’вото не мога да правя
вертикален скрипец подхват - 4х6 с 40кг
лежанка - х6 с 25кг, 3х6 с 30кг
напади с дъмбел - 4х6 с 16кг, 18кг, 20 кг, 22кг (нещо ми бяга техниката и не мога да си намеря тежестта)
пуш-преса с една ръка - 4х6 с дъмбел 8кг, 9кг, 10кг, 10кг - дясната може още, ама лявата - йок
дървар - 2х6 с 10кг, 2х6 с 15кг
румънска тяга - 4х6 с 50кг (реших да не се изсилвам след неделя)
Общо - 60-65 мин
Мнението беше редактирано от mbarton на 14.07.09 19:54.
казано от mbarton на 14.07.09, 19:53:
14.07 /вторник/
9.30 - 1 нектарина (по съвет на тренера - добавям към 200-300г плодове на ден към храненето, добре дошло)
12.30 - броколи Обиа в Уго - 400г - броколи, сирене, кашкавал, яйце, Рокфор, пилешко филе, 1 айрян
20.00 - тренировка
23.30 - 160г вратна пържола, шопска салата - 200г сирене, 1 с.л зехтинТренировка -
Загряване - като напоследък - ротация на стави, частични от к’вото не мога да правя
вертикален скрипец подхват - 4х6 с 40кг
лежанка - х6 с 25кг, 3х6 с 30кг
напади с дъмбел - 4х6 с 16кг, 18кг, 20 кг, 22кг (нещо ми бяга техниката и не мога да си намеря тежестта)
пуш-преса с една ръка - 4х6 с дъмбел 8кг, 9кг, 10кг, 10кг - дясната може още, ама лявата - йок
дървар - 2х6 с 10кг, 2х6 с 15кг
румънска тяга - 4х6 с 50кг (реших да не се изсилвам след неделя)
Общо - 60-65 мин
Миши, ще ми е интересно да споделиш за плодовете. С каква цел се добавят? Мен никой не ми е казал и се спуквам да ги ям. Сигурно е инстинкт. Нали уж пречели за сваляне, което ти е целта. Разкажи малко повече, ако не е тайна...
казано от diva 97 на 14.07.09, 19:58:
Миши, ще ми е интересно да споделиш за плодовете. С каква цел се добавят? Мен никой не ми е казал и се спуквам да ги ям. Сигурно е инстинкт. Нали уж пречели за сваляне, което ти е целта. Разкажи малко повече, ако не е тайна...
Ами Дивичка, мисля че за раздвижване на перисталтиката най-вече - аз още на класическото НВД ядях по грейфрут за закуска с тая цел :) Но никой не е казал да прекалявам де - 200-300г са колкото да се залъжа с малко плод, но като се видим с тренера ще попитам пак за всеки случай (че не ми се обясняваше с емейли) ;) Иначе и аз много обичам - от май до кажи речи октомври ми бяха основната храна предните години - но сега съм решила твърдо на ВМ да изкарам докато не махна последните мазнинки дето не ми харесват, пък и честно казано не се и сещам особено често :) И което е по-важно - чуствам се много добре :) Единственото гадно нещо е, че като си позволя да хапна малко въглехидрат дето обичам - варени картофи, макарони, ориз - на следващата сутрин се събуждам супер подпухнала :(