Здравей - само да ти кажа нещо, като съвет понеже гледам че си на ВМ-НВД:
По принцип “храната за мозъка” организма си я произвежда и се нагажда перфектно. Примерно аз като съм сега в сесия си уча и си стоя под 5% карбс ;)
Мдам, tonu, предполагам - щото мен работата ми изисква концентрация и на ВМ-НВД нямам проблем - преди обаче се е случвало като съм на диета, да съм супер изнервена и да не мога да свърша нищо...Просто си търся извинение да включа шоколад в диетата ;)
And I’m back in the game!
Точно 7 дни ми беше почивката - и диетата доста отпуснах - шоколад, сладолед, дюнери, задушени картофи с масло и сирене...От утре вече се вземам в ръце - по-скоро от днеска следобяд де...През уикенда мама от “колко си слаба, вземи яж” мина на друга песен - “спри се - стига си яла, знаеш колко трудно се отслабва след това” :)) Е все пак успях да направя едно кросче на плажа в Ставрос в неделя сутринта...А днес вече се завлякох да тренирам защото много зле - да не говорим, че цял ден набивах шоколадови бонбони и трюфели - ей, много рожденици, пък и бебета днес в офиса - обикновено бонбоните свършват още сутринта, ма днес на тръгване имаше останали още :) Храната няма да я пиша, че е много...И зле също...
Тренировка -
5 мин кростренажор за загряване
щанга от лег - х5 с 30кг, 35кг, 35кг, 30кг
тяга - х5 с 60кг, 70кг, 75кг, 75кг, 65кг - фитили само на 75кг
чукове - х5 с 35кг, 40кг, 45кг, 40кг
български клек - х5 на страна с 2х10кг, 3х5 с 2х12кг
ренегадско гребане - 3х5 на страна с 2х12кг
кардио - 2х5 обиколки (към 3км) с 1 обиколка ходене по средата
Общо: 85 мин
Много яка тренировка стана - незнам дали заради почивката или шоколада, или и двете, но съм супер доволна :) 70 кг тяга без фитили :) Пък и 75 не тежаха толкова много :))
Скоро единица на 100 кг :)
Хехе, да - и аз така ги виждам нещата ама да видим :))
Днес съм с мускулна треска на краката, дупето, гърба, гърдите, ръцете, бе въобще цялото тяло :) Без тренировка, трябва да съм в кондиция за събота ;)
Храната -
12.30 - 200г свинско филе, 1 домат с 1/2 с.л. зехтин
16.00 - 50г Гауда
20.00 - 200г катък с една зелена чушка
23.00 - 100г свинско филе, домат, краставица с 100г сирене, 1 с.л зехтин
Най-накрая измислих как ще ми изглеждат новите тренировки -
Тренировка А
1. Кофи
2. Клек
3. Добро Утро
4. Напади с щанга над глава
5. Странична преса
6. Крънчове от обратен наклон с тежест
Тренировка Б
1. Набиране/Вертикален скрипец
2. Чукове
3. Румънска тяга
4. Пуш-пул
5. Привеждане на скрипец (Cable Crunches)
6. Дървар (ще редувам с обратен)
Тренировка В
1. Щанга от лег/полулег
2. Напади/български клек
3. Клек с щанга над глава
4. Пуш преси
5. Крънчове от обратен наклон с тежест
6. евентуално 1-2 серии обръщане
Тренировка Д
1. Набиране/Вертикален скрипец
2. Тяга
3. Пуш-пул
4. Суингове
5. Ренегадско гребане
6. Извивания с Т-лост (Full contact twist)
Еми т’ва е - следващите два-три месеца мисля да тренирам по тази програма - тренировка през ден, в тази последователност, която съм написала, 3-4 серии по 4-5 повторения с максималните тежести, на които мога да правя тези повторения :) Та ако имате забележки, казвайте :)
Миши, хайде разказвай за уикенда !
Хехе, ами уикенда беше страхотен! Тренировка с ББ-Теам Варна, или по-точно най-сериозните от тях - уникално! Натренираха ме, нахраниха ме и ме наразходиха из Варна и околностите, изкарах страхотно и много им благодаря! А всички, които не дойдоха - мога да кажа само, че има страшно много за какво да съжалявате :-P Надявам се скоро пак да повторим упражнението :)
27.06 /събота/
8.00 - 200г свинско контра-филе, домат и чушка със 100г сирене, 1 с.л. зехтин
13.00 - тренировка
15.00 - 230-250г свинска пържола (вратна май), шопска салата, 1 парче сирене (към 200г май)
22.00 - 190г свинска вратна пържола, шопска салата, 3-4 парчета суши, тоник, 50г джин
към 2 - 100г джин, 1 тоник
Общо: незнам, ама много
Тренировка - Кросфит на плажа -
Модифицирана “Линда” - 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 повторения от
тяга с 60кг
обръщане+преден клек с 28кг
лицеви опори
Общо: между 25 и 35 мин някъде, не успяхме да засечем
28.06 /неделя/
към 12 (пикник на Побитите камъни) - 1 пъстърва, малко салата от бейби октоподи, домати, краставици
19.00 (на път) - някъв нещастен садвич - малко хлебче с парче шунка (нямаше друго по-подходящо, а бях много гладна)
24.00 - омлет от 3 яйца, 100г пушени свински гърди, домат и краставица с 100г сирене, 1 с.л. зехтин
Не съм се мерила скоро, но определено съм се поомазала, а продължавам да ям стабилно...Тц тц...И съм много доволна от Линдата, по лека се доближавам до целта там - но ще трябва да поработя доста върху лега де :) И естествено мускулната треска пак не ми се размина - най-вече трапец и задно бедро този път :)
Ами освен малко снимки и от мен - тези са на тягата и обръщането - и естествено шкембето пак разваля цялата картинка...
Мнението беше редактирано от mbarton на 09.07.09 08:07.
Ааа, да - ако не съм споменавала - още на първия половин час тренировка отива по литър и половина минерална вода...
Мнението беше редактирано от mbarton на 09.07.09 08:08.
Ехей, Миши, чакам те още от преди да заминеш, да се върнеш, та да разкажеш...сигурна съм, че е било страхотно..честно, и на мен много ми се идваше.
Ръцете и раменете ти вървят добре...здрава мадама си.
Тия джинове сама ли ги пи ? :lol:
Айде, и мен да ме водиш следващия път.
Еееех супер, а кои бяхте компанията??
Ами Лимка, Вик и аз - малко като количество, но много качествено ;)
Ехей, Миши, чакам те още от преди да заминеш, да се върнеш, та да разкажеш...сигурна съм, че е било страхотно..честно, и на мен много ми се идваше.
Ръцете и раменете ти вървят добре...здрава мадама си.Тия джинове сама ли ги пи ? :lol:
Айде, и мен да ме водиш следващия път.
Хехе, Инис, ами Лимка казваше наздраве с едно червено - ма в нейния дневник май си пише к’во е пила, а пък Вик ни беше шофьора все пак :)
А за воденето - само да се разберем пак за дата с ББ-Теам Варна - и да се обадиш няколко дни по-рано де - че да можем да организираме спане - иначе дадено :)
Леле Мале, кой’ туй’ нещо :coolsmile:
x2 ;)
Ей т’ва не го разбрах - кое точно ви притеснява? Вярно, че беше жега - но морето на една крачка - разхладихме се...Много съм голяма ли? Ta kое точно ви притеснява? ) :-P
Мнението беше редактирано от mbarton на 30.06.09 04:47.
Притесниха ги пържолите с месо!!!!! Маргаритка не е от месоядците (доколкото помня не ядеше месо или чат пат). ;-)
Мнението беше редактирано от maria на 30.06.09 06:28.
Притесниха ги пържолите с месо!!!!! Маргаритка не е от месоядците (доколкото помня не ядеше месо или чат пат). ;-)
Те толкова месо накуп не са виждали...хаха...ама страхотно изглежда на снимката де, бас ловя, че и на вкус...
30.06.09
06:33
дете с 42 сантиметрова ръка.. :lol: yeah,right.. :-P по-скоро бих казала млад мъж :lol: :lol: :lol:
Евала ви за всичко :) Много яко сте си прекарали ...То си е направо като сън поне за нас от офруа :) тренировка,море,мръвкиии....к’во повече му трябва на един билдър :)
Евала ви за всичко :) Много яко сте си прекарали ...То си е направо като сън поне за нас от офруа :) тренировка,море,мръвкиии....к’во повече му трябва на един билдър :)
Ееми - то всички бяха поканени на плажната тренировка, ама така и не разбрах защо никой друг не се нави да дойде :)
Да си кажа за вчера - нямаше никаква тренировка, защото още имах мускулна треска пък и днес да съм възстановена добре :)
Храната -
12.30 - 2 варени яйца, 100г пушени свински гърди, 1 домат с 1/2 с.л зехтин
21.00 - 2 тиквички пълнени с 200г кайма (50:50 телешко - свинско), 1 яйце, 50 г кашкавал, домат с 100г сирене, 1 с.л. зехтин
24.00 - 1 домат с 100г сирене
Общо: пак не съм смятала, пак много
Между другото - сложих нов аватар - малко е размазан, ама стария взе да ми писва вече :)
Между другото - сложих нов аватар - малко е размазан, ама стария взе да ми писва вече :)
Абе не мисли, че като не коментираме, не сме видели новия аватар, еле па я. Снимката е супер, ама защо не ги качиш всички в галерията...
Абе не мисли, че като не коментираме, не сме видели новия аватар, еле па я. Снимката е супер, ама защо не ги качиш всички в галерията...
Ъъъъ, ми щото ме мързи ;) Ама ще взема тия дни да прешетам дневника и да насъбера всички снимки дотук в галерията, обещавам :)
Днес ми беше много натоварено в работата, и накрая супер много ме мързеше да тренирам, аха да се откажа, обаче отидох - и стана много добра тренировка -
лег - 4х5 с 30кг, 35кг, 35кг, 30кг
клек - 4х5 с 40кг, 50кг, 50кг, 50кг (уха, тежко, но мисля следващия път да пробвам с 55кг поне за една серия)
вертикален скрипец с тесен подхват - 4х5 с 40кг, 45кг, 45кг, 45кг (и тук повече следващия път)
напади с щанга над главата - 3х5 на крак - последната серия беше с олимпийския лост, преди това с някакви по-леки, идея си нямам за кг
странична преса - 3х5 на страна с 8кг, 10кг, 10кг
крънчове от обратен наклон - 3х5 с 15кг диск
20 мин кростренажор
Общо: 70 мин
Храната -
12.30 - 250г свинска вратна пържола, 2 домата с 1/2 с.л. зехтин
16.00 - 1 варено яйце с 50г гауда
23.00 - кюфте на тигана от 150г кайма, половин яйце, домат и краставица с 100г сирене, 1 с.л. зехтин
Общо: 1,803кал М119.7г(63%) В38.4г(8%) Б125.9г(29%)
Хм, след втората серия на скрипеца се появиха червени точки на десния ми бицепс - спукани капиляри - егати, много странно...До ден-два ще изчезнат ама ми е интересно защо така стана...
Аз имам голямо желание да присъствам на такива срещи, но ми е малко далече от да дойда от Троян.Не че това е извинение, но още съм на 17 и нямам книжка :)
Хм, след втората серия на скрипеца се появиха червени точки на десния ми бицепс - спукани капиляри - егати, много странно...До ден-два ще изчезнат ама ми е интересно защо така стана...
При мен се получават неприятни болки в кокалите някак, аз затова го спрях вертикалния с подхват. Сякаш ми се усукват ръцете, и още след първата серия ме заболяваше. И на мен ми е интересно какви са тия капиляри, и най-вече защо се се появили.
Мнението беше редактирано от Инис на 30.06.09 20:03.
При мен се получават неприятни болки в кокалите някак, аз затова го спрях вертикалния с подхват. Сякаш ми се усукват ръцете, и още след първата серия ме заболяваше. И на мен ми е интересно какви са тия капиляри, и най-вече защо се се появили.
Ами при мен същите спукани капиляри се получават от кола-маска примерно, нищо не ме боли, ама не е приятно целия бицепс да ми е в червени точки де :)
Между другото, напълних си галерията - няма нови снимки :) Май съм качила малко в сравнение с началото на юни - ще трябва да се премеря тея дни :)
И най-накрая ми дойде акъла в главата - да се похваля - за известно време май ще си имам тренер да ме понаучи на техника :)
П.П. Е к’во е т’ва време ‘ся?!? След работа трябваше да ходя на НСА да бягам :(
И най-накрая ми дойде акъла в главата - да се похваля - за известно време май ще си имам тренер да ме понаучи на техника :)
Добре дошла при тия с ‘акъла’ ...с тренера де... Хахаха
Мнението беше редактирано от Limka на 01.07.09 13:27.
Добре дошла при тия с ‘акъла’ ...с тренера де... Хахаха
Ами добре заварила....щото и аз се присъединих към групата с “акъл” хаха
Ами добре заварила....щото и аз се присъединих към групата с “акъл” хаха
И тебе те фиксирах ;)
01.07 /сряда/ - честит Джулай морнинг, между другото ;)
Храната -
12.30 - 150г кайма с половин яйце, 1 домат
16.00 - 50г гауда
19.30 - крос - 2х10 обиколки - 6км общо
22.30 - 150г вратна пържола, 2 домата с лук, 100г сирене, 1 1/2 с.л зехтин
Общо: 1,498кал М100.5г(63%) В38.0г(10%) Б99.2г(27%)
Еми т’ва е :) 6км бягам за първи път след контузията, на крака май не му хареса особено - но пък и никой не го пита, ма на мен ми хареса :) Темпото беше доста бавно, но като за начало става, тепърва ще си връщам формата :) Ааа, последната обиколка беше спринт - може би крачето затова се оплаква - не че боли особено, ама чуството е че съм го натоварила - същото като възобнових тренировките след махането на гипса :) Освен това преустановявам носенето на токове, платформи и прочее за неопределено време ;) А и освен това си взех нови витаминки - GNC Ultra Mega Gold - доста са по-силни от сегашните за коса, кожа и нокти - да видим как ще ми се отразят + това пия по 4г рибено масло на ден - Omega 3 на Fortex - не го знам колко е качествено, но определено е евтино - 17.37лв за 90 капсули по 1000мг :)
02.07 /четвъртък/
Храната -
12.30 - 200г свинско контра-филе, 1 домат с 1/2 с.л зехтин
17.00 - 1 варено яйце, 50г Бри
19.30 - тренировка
23.00 - 100г свинско контра-филе, 1 домат, 1 краставица, зелена чушка, лук с 100г сирене, 1 1/2 с.л зехтин, чаша розе
Общо: 1,737кал(9% от алкохол) М103.2г(55%) В50.7г(11%) Б103.6г(24%)
Тренировка (още не е ясно каква ще ми е програмата, затова днес пълна импровизация) -
бенч преса с една ръка - 4х5 с 10кг, 12кг, 14кг, 12кг (това го откраднах от Лимка и сайта на Спайдър Спорт, много е яко)
набирания с подскок - 3 броя
вертикален скрипец - 2х5 с 45кг, х3 с 47кг
тяга - 4х5 с 50кг, 75кг, 70кг, 70кг - с фитили на всички серии без първата
пуш-преси - 3х5 с 20кг, 25кг, 30кг
ренегадско гребане - 3х5 с 12кг
20 мин кростренажор
Общо: 80мин (май-трябва да почна по-малко да почивам между сериите)
Не знам дали заради бягането вчера, но тази тренировка не ми хареса хич - още след бенч пресата почуствах умора...
Еле, най-накрая видях някой да прави класическа тяга в залата (к’о да праиш, скучно ми е на кроса и зяпам в огледалото к’во става зад мен) - някъв тип от калибъра на Петко К - на най-тежката серия на око имаше към 150кг+ - направи 6ца...Много добро тяло - гърбът беше поне два пъти по-широк от дупето ;) Само не можаш да разбера защо типа си взима щангата от стойката за клек, а не от земята в началото на серията...Иначе и техниката му беше доста добра...
Сутринта се премерих -
тегло - 61кг (+2кг), тц тц
талия - 71см (+2см)
ханш - 89см (без промяна)
бюст - 91см (-1см) - продължава да пада за сметка на шкембето :((( тц тц 98см само до преди няколко месеца :((
ляво бедро - 50см (-0.5см), дясно бедро - 51см (без промяна)
бицепс - стегнат - и двата - 31см (-1см), отпуснат - 27см (без промяна)
03.07.09
09:42
Струва ми се, че хапваш доста като калории, а и тези от алкохол..... смени схемата - много е странно талията да расте а бюста и бедата да намаляват. Нещо не е както трябва
И аз мислех да напиша нещо подобно на това, което казва Венци. Миши, защо не опиташ да подържиш ккал на едно мааалко по-ниско ниво за седмица-две, може и да си по-доволна после. Например с -100. Е тва им е лошото на тия мазнини, че са супер калорични - уж нищо не ядеш като количество, а калориите хвърчат нагоре...:ahhh:
Мнението беше редактирано от Инис на 03.07.09 10:50.
Струва ми се, че хапваш доста като калории, а и тези от алкохол..... смени схемата - много е странно талията да расте а бюста и бедата да намаляват. Нещо не е както трябва
Оооо, това е повече от ясно - смисъл предния кросфитски уикенд във Варна имам над половин кило само свинко покрай всичко останало, уикенда преди това ометох шоколад, сладолед и задушени картофи де що видях :) Пък и винце си пийвам чат-пат :) В смисъл това, че съм качила малко е напълно очакван резултат :) А за талията - тези дни стомахът ми е поддут - незнам що така - приготвила съм ви една снимка от вчера след вечерята (ще я кача довечера, че съм си забравила кабеляците вкъщи) - като бременна в 6тия месец съм...Иначе ОКБ-то ми трябва да е към 1500-1600 някъде...Ама напоследък се поотпуснах малко...Ама, е’ахти - и аз съм човек - на режим съм от януари без почти никви прегрешения - някви чийт мийлс най-много веднъж седмично - отпуснала съм му края напоследък, к’во толкова ;)
Ама пък тренировки на положителен КБ - е нема такъв кеф - тяга - 2 петици на 75 кила, или 55 повторения на 60кг (кросфита) - толкова сила на ОКБ - просто няма начин, поне в момента :)
И аз мислех да напиша нещо подобно на това, което казва Венци. Миши, защо не опиташ да подържиш ккал на едно мааалко по-ниско ниво за седмица-две, може и да си по-доволна после. Например с -100. Е тва им е лошото на тия мазнини, че са супер калорични - уж нищо не ядеш като количество, а калориите хвърчат нагоре...:ahhh:
Хехе Инис, дали с мазнини или въглехидрати - лакомото си е лакомо, т’ва е положението ;) И на ВМ не съм останала гладна ;)
П.П. Обаче тоя малък експеримент показа, че това което си мислех - да сваля 2-3 кг повече от колкото искам да държа и после да съм на положителен КБ за да налея малко циците - няма да сработи - мазното отива на шкембето първо за съжаление :(
Мнението беше редактирано от mbarton на 03.07.09 11:25.
04.07 /събота/
Храната -
13.30 - омлет от 2 яйца, 50г кашкавал, 10г масло, 1 краставица
16.30 - тренировка
19.00 - няк’во айс кафе, пилешко филе към 100г, 3 парчета шоколад, чаша розе (видях се с един стар приятел)
23.00 - 2 тиквички пълнени с 200г кайма, 50г кашкавал, 100г сирене, 1 яйце; 1 домат
Общо: незнам, все тая
Тренировка -
(Having a personal trainer - priceless…Feels like not having to reinvent hot water… ;) )
Ами работихме за техника - с по-малко кг от обикновено - по 2-3 серии от 4-5 повторения - доста работи - по спомен -
малко разтягане, планкове
лицеви опори
клек
гоблет клек
клек с дъмбел над глава
опити за набиране
тяга
сумо тяга (за първи път правя, но се оказа че вадя по-добра техника отколкото на класическата тяга)
щанга от лег
напади
ходещи напади
ренегадско гребане
Тренера каза, че “докато повечето хора имат нужда от основен ремонт, аз имам нужда само от изплакване”, т.е трябва да пооправя техниката само, иначе съм си екстра :) Това май е добре :) Освен това коленете ми са слаби и играят - особено на клека, на тягата също - едното го навяхвах на ски през декември - може и от това да е, но ще се работи в тази посока :) А и глутеусите в разтегнато положение също са по-слаби от краката - например при клек в най-долна позиция - и това ще трябва да оправим :) А имаше и нещо за плешките, но не запомних добре - факт е обаче, че билдърски лицеви опори - демек с широки лакти правя по 25+ без проблем, а със ръце с малко под 45 градуса спрямо тялото и 10 са предизвикателство :)) Много е яко да си имаш тренер, наистина - особено когато разбираш за какво ти говори ;)
И както обещах - снимка на запълнено шкембе :) На втората изглеждам доста по-добре (да се отсрамя все пак де ;)) Иначе като съм гладна, т.е на празен стомах, шкембето изглежда доста по-добре - снимка 3 :)
Мнението беше редактирано от mbarton на 09.07.09 08:06.