Добро утро, бебета сладки :)
Днес съм в чудесно настроение и нямам търпение да почне уикенда (т.е да стане 5 следобяд) :))
04.06 /четвъртък/ - нетренировъчен ден, 3ти поред
Храната беше малко по-малко, заради никаквите тренировки последните дни
8.00 - омлет от 2 яйца, 35г кашкавал, 10г масло
12.30 - 3 варени яйца, 50г Бурландер, 1 краставица с 1/2 с.л зехтин (т.е. изядох и следобедната закуска наобяд)
22.00 - 2 пържоли от свинско филе (към 200г), 1 домат, 1 краставица с 100г сирене и 1 1/2 с.л. зехтин
Общо: 1,402кал М96.2г(63%) В36.6г(10%) Б97.3(28%)
05.06 /петък/
Реших, че не може повече така и станах рано сутринта за едни интервали на велото :) Обаче не остана време за закуска, че трябваше да събирам багаж :) Храната, както е запланувана -
07.00 - тренировка - на велото - 5мин на 30-31км/ч, 10 интервала 1мин на 30км/1:30сек на 50-55км/ч, 5 мин на 30км/ч - общо 25 мин
12.30 - 2 пържоли от свинско филе (към 200г), 1 домат с 1 с.л. зехтин
17.00 - 1 пържола от свинско филе (към 100г), 1 домат
23.00 - шопска салата с 200г сирене и 2 с.л зехтин
Общо: 1,464кал М98.5г(63%) В35.4г(9%) Б101.9г(28%)
Късно следобяд ще пътувам за Южна Калифорния (т.е. Петрич) ;) и евентуално утре може да направя сефтето на плажния сезон в Аспровалта или някъде наоколо...Урааааааааа!
Лек и усмихнат ден!
Нещо не ме свърта в офиса...
А ето една полушеговита статия с доста съмнително съдържание - http://men.hotnews.bg/news_single.php?id=2701 ;)
А ето една полушеговита статия с доста съмнително съдържание - http://men.hotnews.bg/news_single.php?id=2701 ;)
Значи трябва да си търсим вманиачени в бб IT-тата :lol:
Пък на мен как ми е скучно...уфф..още 2.5 часа ...
П.П. Това ми е любимата тема във форума вече :)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/38337/
Мнението беше редактирано от Limka на 05.06.09 12:36.
А ето една полушеговита статия с доста съмнително съдържание - http://men.hotnews.bg/news_single.php?id=2701 ;)Значи трябва да си търсим вманиачени в бб IT-тата :lol:
Пък на мен как ми е скучно...уфф..още 2.5 часа ...
П.П. Това ми е любимата тема във форума вече :)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/38337/
Хаха, бе аз щото съм IT съм убедена, че т’ва са пълни глупости... ;) А вманиачените в бб IT-та са...хм...градска легенда...всеки е чувал за тях, ма никой не ги е виждал ;) Хаха
П.П. Е айде, не чак толкова - от 70 парчета в офиса, има двама които тренират горе-долу сериозно май :) Имаше и един бивш баскетболист, дето плакнехме очи по него, ама го махнаха за съжаление :(
Мнението беше редактирано от mbarton на 05.06.09 12:52.
Ами, не сме чак такава рядкост ;) :lol:
Мнението беше редактирано от Петко К на 05.06.09 14:28.
Привет, хора!
Как сте? Дано и вашият уикенд е бил хубав като моя :) Въпреки че, плажа ми се размина понеже в събота шофьорите ходиха за риба, а днес бяха махмурлии...Но затова пък вчера ходих да тренирам :)
06.06 /събота/
Храната (кошмар, такова плюскане не беше падало от Великден ;) )
12.00 - омлет от 2 яйца, 35г кашкавал, 1 с.л. зехтин
15.30 - тренировка
18.00 - 1 пилешко бутче с 500г задушени картофи, 200г сирене
21.00 - (на маса) салати - шопска и зелева, 100инаг сирене, малко мускака, маслини, 150г домашна гроздова
24.00 - 1 пилешко бутче с 500г задушени картофи, 200г сирене
Общо: незнам, много
Тренировка -
7 мин вело за загряване
лег - х5@30кг, х5@35кг, 2х5@32.5кг - не знам какво става тук, но на лежанката силата ми пада, вместо да расте
тяга - х5@60кг, 2х5@70кг с фитили, х5@65кг
български клек - 4х5 на страна с 2х15кг
чукове - х5@40кг, 2х5@45кг - досега тук не съм имала проблеми с хвата, но на 45кг накрая усетих, че лоста почва да се изплъзва
пуш преси - х5@25кг, х5@30кг, х5@27.5кг
ренегадско - на страна х5 с 2х10кг, х5 с 2х15кг (ТЕЖКО, на последното повт. се пльоснах на пода, егати смеха), х5 с 2х10кг
20 мин вело
ОБщо: към 95 мин
Много съм доволна от тренировката, тягата като второ упр. ми дойде супер, надявам се скоро 70кг без фитили, и да взема да кача малко кг...А от българските клекове днес имам страшна мускулна треска на дупето :)
Сега по интересното...Днес наобяд минахме през една аптека, в която имаше една особено машинка за мерене на кръвно, пулс, тегло, % мазнини и т.н. Разбира се и аз се изпробвах и резултатите са:
Кръвно - 117 на 68 (нищо интересно)
Височина - 165см (не съм пораснала, подметките...)
Тегло - 62.2кг (с дрехи и кецове, след като обядвах, а и след вчерашното омазване нормално...)
Индекс мазнина - 15.7% (ей тука вече се облещих...)
Количество мазнина - 9.7кг
Тегло без мазнина - 52.5кг (уха, много бе)
Телесна вода - 38.4кг
Предполагам машинката не е особено точна, но все пак - аз си мислех, че съм някъде на 21-22% мазнини...15.7% - трудно...
Днес вече се връщам в режим...След малко ще пътувам за София, но все си мисля, че ще успея да направя едни интервали като се прибера :) Ще докладвам по-късно :)
Мнението беше редактирано от mbarton на 07.06.09 14:07.
Да тренирам или да не тренирам, това е въпроса...;)
В интерес на истината сутринта напъхах екипа в раницата и съм в готовност, от последната трениворка са минали 48 часа (снощи се прибрах късно и нищо не правих), обаче още имам силна мускулна треска на дупИто, леко в краката, гърба и бицепсите...Хаха, мускулната треска ми стана нещо като перманентно състояние напоследък :) Иначе финалния вариант за евентуалната днешна тренировка е
- опити за набирания+вертикален скрипец
- кофи
- клек
- обръщане
- странична преса
- дървар
Та - да ходя да тренирам въпреки мускулната треска или да почина и днес - какво ще кажете?
Ако си с перманентна мускулна треска, почини от тежести, според мен. Можеш да направиш някакви интервали или кардио, да раздвижиш кръвта ;)
Ако си с перманентна мускулна треска, почини от тежести, според мен. Можеш да направиш някакви интервали или кардио, да раздвижиш кръвта ;)
И аз тъкмо мислех да напиша подобно нещо.
Еми не точно перманентна, но напоследък след трен. - два-три дни ходя с мускулна треска, мине ми - отида на четвъртия да тренирам и пак се размажа и така...А днес ми се тренира много, че много яд се е насъбрало в мен и най-добре да си го изкарам на железата, че да не пострада някой друг (виновен или невинен) ;) Та затова се чудех какъв е ефекта да тренираш с мускулна треска - претрениране може би?
П.П. Иначе ако се откажа от силова, ще се метна на велото да “раздвижа кръвта” както каза Лимка
Така - отчета за предните два дни -
07.06 /неделя/ - нетренировъчен ден
14.30 - салата домат и краставица с 1 с.л. зехтин
21.30 - 100г свинско контра-филе, салата домат и краставица с 2 с.л. зехтин, 100г сирене
24.00 - (ламята омете обяда за днес) 200г свинско контра-филе, 100г Ементал
Общо: 1,906кал М141.3г(68%) В40.1г(8%) Б114.2г(24%)
08.06 /понеделник/
12.30 - 2 варени яйца, 1 домат с 1 с.л. зехтин
16.00 - 1 варено яйце, 50г Бурландер
19.00 - тренировка
22.30 - омлет от 3 яйца, 60г кашкавал, 10г масло, салата - домат, краставица, 100г сирене с 1 с.л. зехтин
Общо: 1,555кал М116.4г(68%) В40.6г(10%) Б88.4г(22%)
Тренировка (дебела глава, все пак тренирах тежко) -
7 мин заргяване на кростренажора
набиране с подскок - 5-6 опита
вертикален скрипец - х5@45кг, х3@45кг, х5@40кг
кофи - 4х5 (не всички повторения бяха с пълна амплитуда, един батко искаше да ме праща на машините, но засега мисля да я карам с частична амплитуда тук-таме докато не заякна за чисти повторения)
клек - х5@40кг, 3х5@45кг (реших да не слагам 50кг заради мускулната треска на дупИто)
странична преса - на страна х5@6кг, х5@7кг, 2х5@8кг
дървар - х5@10кг, х5@5кг, 2х5@10кг (усетих го в корема, тъй че мисля, че горе-долу хванах техниката)
обръщане - 2х5@30кг
малко висене на лоста
кардио (всички уреди освен пътеката бяха заети) - лек крос до НСА (~500м), 3х(1 обиколка ходене, 2 обиколки лек крос)
Доволна съм...Горе-долу...Бягането трябваше да остане за по-нататък, но глезенът се държа сравнително добре - засега поне няма отток :)
Миши, защо тренираш на 5 повторения? Аз се каня да минавам на 4 х 6, та тоя въпрос ме вълнува. Има ли конкретна причина?
И обръщаш с 30 кг., браво - истински кросфит маниак..за кофите да ти споделя - не знам на какво ги правиш и защо онзи батко те праща на машините, но аз ги правя само на успоредка (уред) - и общо взето бързо стигнах до 6-8 в серия. Та не знам дали ти трябват машини или просто да опитваш. И моите не бяха пълни, но с времето ги изчистих, някак отведнъж даже. Та тъй.
Миши, защо тренираш на 5 повторения? Аз се каня да минавам на 4 х 6, та тоя въпрос ме вълнува. Има ли конкретна причина?
Еми то 5 или 6 все е в една категория май - в смисъл за сила - аз ги правя по 5 защото...еми по-лесно е от 6…А и не искам да стигам до отказ...
И обръщаш с 30 кг., браво - истински кросфит маниак..
Еее, това е малко...Ама в момента май съм доста тромава и определено ми липсва експлозивност :(
за кофите да ти споделя - не знам на какво ги правиш и защо онзи батко те праща на машините, но аз ги правя само на успоредка (уред) - и общо взето бързо стигнах до 6-8 в серия. Та не знам дали ти трябват машини или просто да опитваш. И моите не бяха пълни, но с времето ги изчистих, някак отведнъж даже. Та тъй.
И аз това мисля да направя, машини не ми трябват ;)
09.06 /вторник/ - нетренировъчен ден
12.30 - омлет от 3 яйца, 50г кашкавал, 10г масло; 1 домат с 1 с.л. зехтин
16.30 - 1 варено яйце, 50г Ементал
21.30 - 230г свинска вратна пържола, домат, краставица, зелен лук с 1 с.л зехтин, чаша бяло вино
Общо:1,657кал (5% от алкохол) М115.1г(62%) В40.8г(9%) Б99.6г(25%)
Тази сутрин се измерих инцидентно, че отдавна не се бях качвала на кантара - нищо ново - 59.2кг (с 200г отгоре), мерките същите...Това май е добре имайки предвид оолабването :) Обаче трябва да се стегна (от другата седмица ;)) И май ще трябва да си ревизирам целите от първата страница на дневника - на 59кг съм все още с леко коремче, на 57-58кг е абсурд да изкарам плочки, а и има малко за чистене още от дупето, краката и ръцете...Май все пак ще се стремя да стана 54кг-55кг и талия 62-3-4…
Обаче трябва да се стегна (от другата седмица ;)) И май ще трябва да си ревизирам целите от първата страница на дневника - на 59кг съм все още с леко коремче, на 57-58кг е абсурд да изкарам плочки, а и има малко за чистене още от дупето, краката и ръцете...Май все пак ще се стремя да стана 54кг-55кг и талия 62-3-4…
Много си самокритична, то всички сме тъй май...хайде от другата седмица и аз ще се стягам, ще се борим заедно...;)
Ех, тия плочки...
Мнението беше редактирано от Инис на 10.06.09 11:02.
Обаче трябва да се стегна (от другата седмица ;)) И май ще трябва да си ревизирам целите от първата страница на дневника - на 59кг съм все още с леко коремче, на 57-58кг е абсурд да изкарам плочки, а и има малко за чистене още от дупето, краката и ръцете...Май все пак ще се стремя да стана 54кг-55кг и талия 62-3-4…
Много си самокритична, то всички сме тъй май...хайде от другата седмица и аз ще се стягам, ще се борим заедно...;)
Ех, тия плочки...
хайде и аз със вас :)
Ех, тия плочки...хайде и аз със вас :)
Големи сте сладурани, пресъединявам се и аз, ама от другата седмица, нали, че сега съм в........цикъл..... :)
Ех, тия плочки...хайде и аз със вас :)
Хехе, съгласна, всички сме в кюпа ;) ...
Мдам, иначе верно съм много самокритична...Пък ако продължавам да чистя със същото темпо - по 1кг на месец - плочки ще извадя тъмън...през септември :) Ама съм намислила да падна до 54-55кг де...И в средата на есента да кача пак 1-2кг (и тайничко се надявам като кача да се поналее и бюста малко ;))...Еле, а пък да се оплача - вчера в супермаркета някаква жена тръгна да ми помага да си разтоварвам количката - мисля, че реши че съм бременна...Егати...Вярно, че бях с широка рокля ама чак пък толкова...Просто нямам думи...Тая рокля повече няма да я обличам ;)
10.06.09
13:24
еху, аз плочки имам на 67 см (малко са замазни де ама са там), така чеее сантиметрите не са чак толкова определящи. Мен ми е такава конструкцията - без талия (тип “бидон”) хихи. Такива цели е малко трудно да предвидиш.
ПП. Един килограм на месец е супер - все пак ти не се замерваш и не знаеш колко мазнина си свалила и колко мускул си качила. Аз за последния месец съм качила 2 кила мускул, свалила съм 1 мазнина и ако не се бях замерила щях да си кажа - “Въх, уж тренирам, уж ям правилно, пък дебелея...”
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 10.06.09 13:26.
еху, аз плочки имам на 67 см (малко са замазни де ама са там), така чеее сантиметрите не са чак толкова определящи. Мен ми е такава конструкцията - без талия (тип “бидон”) хихи. Такива цели е малко трудно да предвидиш.
ПП. Един килограм на месец е супер - все пак ти не се замерваш и не знаеш колко мазнина си свалила и колко мускул си качила. Аз за последния месец съм качила 2 кила мускул, свалила съм 1 мазнина и ако не се бях замерила щях да си кажа - “Въх, уж тренирам, уж ям правилно, пък дебелея...”
Уф, ми Венци аз не съдя толкова по сантиметри и килограми, колкото по мазнинките, които са останали по шкембето - а те не са малко - 2-3см гънка се получава в долната част на корема...Пък и като знам, че там се чисти последно, предполагам че ще трябва да смъкна 3-4 кила още за фаянс :) На 67см талия при мен няма да излезне - все пак съм с 10см по-дребна от теб - иначе и аз май съм тип “бидон” ;) през годините най-топ формата ми е била на 54кг, 63-4 талия и 87 ханш - ама и тогава имах само някакви заченки на плочки
За 1ния кг - напълно съм доволна даже - не се меря точно ама си ползвам едни и същи два калкулатора за BFP - ся като гледам според единия от Април до Юни съм отишла от 25.6% до 20.9% в момента, според втория от 23.6% на 18.9%, но като гледам делтите (разлика край-начало) и според двата излиза, че съм свалила ~3.5кг мазно, а активното тегло си е горе-долу същото, да съм качила 100ина г...Бе happy съм, пък и не бързам за никъде, все си мисля, че колкото по-бавно постигна топ формата, толкова ще ми е по-лесно да я поддържам после :)
П.П. Хм, на 54кг, 63см талия единия калк. ме изкарва 14.4% - това би трябвало да е достатъчно ниско за плочки нали?
10.06.09
14:37
еми щом аз на 14.9 имам, значи принципно да на 14.4 ще си с 2 реда и наченки на 3ти ;) Зависи и колко мускул имаш отдолу де, ама да под 15% пресата вече личи
10.06 /сряда/
12.30 - 3 варени яйца, 50г Ементал, 1 домат с 1с.л. зехтин
20.00 - интервали на велото - 5мин на 30-31км/ч, 10 интервала 1мин на 30км/1:30сек на 50-55км/ч, 15 мин на 30км/ч - общо 35 мин
22.30 - 200г свинско контра филе на тигана (баща ми каза, че това е от рибицата - смятам го като кал-211, М-14, Б-19.9 на 100г), домат, краставица, зелен лук с 100г сирене, 1 с.л. зехтин
Общо: 1,446кал М104.8г(66%) В31.1г(8%) Б92.3г(26%)
На прибиране към вкъщи минах през кварталното магазинче да си взема цигари...И ми се прияде страшно много сладолед - е, то сладоледения хладилник се усмихваше още от улицата...Е, купих един, обаче реших да го оставя за след трен., че хич не ме кефи да тренирам на пълен стомах...Ами след трен. апетитът ми за сладолед клонеше към 0, но пък ми се ядяха пържоли :) Та засега сладоледа остава в хладилника, но някои от следващите дни ще си го хапна ;)
Големи сте сладурани, пресъединявам се и аз, ама от другата седмица, нали, че сега съм в........цикъл.....
:)
Ехе, Веси няма как да не изкажа личната позиция по темата :)
Мъжете да спрат да четат ;)
Аз досега не съм чула някоя олимпийска/световна шампионка да оправдае загубата си с това, че е била в цикъл :) Наистина при мен нещата протичат доста леко - само повишен апетит, податлив на контрол обаче, може би леко задържане на вода и веднъж годишно болки в корема и яйчниците, но не достатъчно силни, че да пропусна тренировка...Мен не ми пречи по никакъв начин нито на бягане, нито на тежки тренировки :)
Сестра ми е в другата крайност - първия ден гадене, болки - т.е. по 2-3 аулина на ден пие задължително, главоболие - дори стига до повръщане, не става за нищо...Незнам, на мен на моменти чак ми се струва, че преиграва...Но също така тя не спортува изобщо :) А аз - с изключение на 3-4 прекъсвания от по 6-10 месеца - откакто се помня :))
Мнението беше редактирано от mbarton на 10.06.09 19:56.
Аз така имах един мноого вкусен сладкиш - домашен, така и не ми се дояде...
Мдам, и аз пазих едни 500г черен шоколад 2-3 месеца- а уж обожавам - ама не се сетих въобще и го дадох на мама - не ми се яде сладко - а ако ми се прияде - тренирам и забравям - след трен. си искам пържоли, т’ва е :)
...
На прибиране към вкъщи минах през кварталното магазинче да си взема цигари...
Цигари :ohh: ?!? Що не вземеш да го пребориш тоя демон? Не ми казвай, че не можеш!
Миши, здравей :)
Тук мъжете да не четат :) относно цикъла, аз съм смесица като теб и сестра ти, имам в предвид, че на мен също цикъла не ме е спиръл от тренировки, нито от тичане, от тежко или от Тае бото. Та аз в първия ден на цикъла си в тоя месец играх като луда 1 час Тенис на корт, лудо бягане. Но, при мен тези дни в месеца са съпроводени с ужасни болки в яйчниците, корема, главоболие, и т.н.
Но това не ме е спирало никога от спорт, даже, когато изляза и спортувам в първия ден ми минава и ме отпуска коремеца :)
Та така :)
А и по време на цикъл глада ми е.....ууууууу.....вълчи глад :)
Мнението беше редактирано от Vess на 11.06.09 06:10.
11.06.09
06:13
E как да не се ужасяват мъжете от нашите цикли и тотално да блокират, без идея за всякаква реакция пред нашето поведение, емоции и апетит?!!:))))
...
На прибиране към вкъщи минах през кварталното магазинче да си взема цигари...Цигари :ohh: ?!? Що не вземеш да го пребориш тоя демон? Не ми казвай, че не можеш!
@Vic, ами да - от многото демони, с които трябва да се боря, има много по-страшни от този :) И мисля в скоро време да го преборя :) Само да ми мине държавния изпит, че иначе ще ми се събере много стрес наведнъж :) Иначе ги бях спряла за около половин година, обаче отидох на море, покрай компанията се изкуших да запаля няколко и така пак се почна :( Да ми е за урок ;)
E как да не се ужасяват мъжете от нашите цикли и тотално да блокират, без идея за всякаква реакция пред нашето поведение, емоции и апетит?!!:))))
Еее, еми Иве - т’ва е природата - такива сме - не виждам к’во толкова има да се плашат ;) Между другото, родителите ми имат женско куче - и то има цикъл - е верно, че е само два пъти годишно, ама все пак :)
Днешният отчет -
11.06 /четвъртък/
12.30 - 100г свинско контра филе, 1 домат с 1 2.л зехтин
16.00 - 1 варено яйце, 50г Ементал
19.30 - тренировка
23.00 - 200г свинско контра-филе, домат, краставица, зелен лук с 100г сирене, 1 с.л зехтин
Общо: 1,550кал М-65% В-9% Б-26%
Всеки ден ям абсолютно едно и също, само количествата играят :)
Тренировка -
5 мин кростренажор за загряване
щанга от лег - 2х5@35кг, 2х5@30кг (пак слабо, преди месец и половина - 8х37.5кг, незнам защо така става)
тяга - х4, х4, х5, х4 на 70кг с фитили, х5 на 60кг без фитили -
чукове - х3@50кг (изтървах), 3х5@45кг
български клек - 4х5 на страна с 2х14кг
(раменните преси днес ги пропуснах)
ренегадско гребане - 3х5 на страна с 2х12кг
кардио - 3 пъти по 3 обиколки лек крос, 1 ходене (обиколката е 324м)
Мислех да пробвам нещо като обратна пирамида - обаче това не е за мен - още на първата серия български клек усетих остра болка във вътрешното ляво бедро - горе до таза от вътрешната страна - напр. и сега като стана от дивана пак се усеща, остра при това...Ще мажа с Диип Рилийф (това имам вкъщи), може би ще почина 3-4 дни и се надявам да мине...Много кофти, незнам защо така стана - нещо техниката не е била наред може би...Но оттук нататък задължително по една загряваща серия на всяко упр.
Освен това тягата този път я правих с двете ръце в надхват, че след предната тяга с лява в подхват, на следващия ден имах болка в китката; а всъщност дясната навремето съм я чупила и днес хвата изпускаше точно заради дясната ръка :) И най-накрая - супер съм доволна от бягането - глезенът се държа чудесно - а всъщност ми беше и първа тренировка без шината (бях я забравила вкъщи) - освен това в последните обиколки вкарах нещо като интервали - половин обиколка лек крос - половин обиколка средно интензивно (спринтове по-нататък)
Хехе, освен че колегите правят много комплименти (”поздравления за чудесната форма” от най-сериозно трениращия в офиса), един чичко днес в автобуса, каза че съм изглеждала много добре - здрава и силна :))
Мнението беше редактирано от mbarton на 11.06.09 19:26.
щанга от лег - 2х5@35кг, 2х5@30кг (пак слабо, преди месец и половина - 8х37.5кг, незнам защо така става)
Щото много искаш и по законите на Мърфи трябва да ти е гадно :P
Мислех да пробвам нещо като обратна пирамида - обаче това не е за мен - още на първата серия български клек усетих остра болка във вътрешното ляво бедро - горе до таза от вътрешната страна - напр. и сега като стана от дивана пак се усеща, остра при това...Ще мажа с Диип Рилийф (това имам вкъщи), може би ще почина 3-4 дни и се надявам да мине...Много кофти, незнам защо така стана - нещо техниката не е била наред може би...Но оттук нататък задължително по една загряваща серия на всяко упр.
Възможно ли е да си разтегнала сухожилие? Ако ти е била много широка крачката...
На мен понякога на бг клека ми бяга много равновесието и съм усетила, че тогава ми се натоварва повече вътр бедро... Ама чак пък такава болка :roll:
супер съм доволна от бягането - глезенът се държа чудесно - а всъщност ми беше и първа тренировка без шината (бях я забравила вкъщи) - освен това в последните обиколки вкарах нещо като интервали - половин обиколка лек крос - половин обиколка средно интензивно (спринтове по-нататък)
Поздравления!!! Наистина си боец :)
Хехе, освен че колегите правят много комплименти (”поздравления за чудесната форма” от най-сериозно трениращия в офиса), един чичко днес в автобуса, каза че съм изглеждала много добре - здрава и силна :))
Сигурно има защо, не мислиш ли?
П.П. На мен като няма защо, и не ми правят :lol:
Възможно ли е да си разтегнала сухожилие? Ако ти е била много широка крачката...
На мен понякога на бг клека ми бяга много равновесието и съм усетила, че тогава ми се натоварва повече вътр бедро... Ама чак пък такава болка :roll:
Ами нещо такова е станало... Равновесието и на мен ми куца много :) Днес вече няма никаква болка и си тренирах :)
Хехе, освен че колегите правят много комплименти (”поздравления за чудесната форма” от най-сериозно трениращия в офиса), един чичко днес в автобуса, каза че съм изглеждала много добре - здрава и силна :))Сигурно има защо, не мислиш ли?
П.П. На мен като няма защо, и не ми правят :lol:
Абе, Лим, ти миналото лято май си била с коремчето от аватара, нали? :) Хората са ти свикнали да те виждат в добра форма :) Аз преди половин година като бях 65 килограмово тюленче(прилагам снимков материал ;)) няма как да не се забелязва, че съм се взела в ръце :)
12.06 /петък/
- 100г свинско контра-филе, 1 домат с 1 с.л. зехтин
- 1 варено яйце, 50г ементал
- броколи “Обиа” в Уго - броколи, пилешко филе, сирене, кашкавал, Рокфор - към 400г общо, бяло вино
13.06 /събота/
Храната днес няма да я пиша, че много зле - малко е - мързи ме да готвя, а и не ми се дъвчи
Тренировка -
5 мин кростренажор за загряване
набирания с подхват с подскок - 5, на първото успях да се вдигна, така че лоста да е до ключицата ми, доволна съм
вертикален скрипец - х4@45кг, 2х5@40кг
кофи - 4х5
странична преса - на страна х5 с 8кг, х5 с 9кг, 2х5 с 10кг (отказ на 4-тото повторение на лявата ръка)
клек - х5@40кг, 2х5@50кг, х5@45кг
дървар - на страна - х5 с 10кг, х5 с 15кг (ухааа, много зор), 2х5 с 12кг
20 мин кростренажор
Общо: 65 мин
Много компактна тренировка се получи - доволна съм...Хаха, в залата е имало чудене в какво се съзтезавам, лелката от рецепцията дойде в съблекалнята да ме пита след като си свърших трен. ...Каза, че съм била вдигала като мъж, хаха :) Бая се шашна, като и казах, че завършвам информатика :)
И аз :roll: При това на само 65 кг.... Странна работа...
Хехе, еми аз съм :) Разликата между сега и тогава е някъде 7-8 кила мазно по-малко, и 1-2 кила активно тегло повече :)
Тъй - днес беше нетренировъчен ден, храна пак няма да пиша защото беше малко - яйца, масло, кашкавал и домати - бе към 1000кал май вързах, все пак в рамките на ВМ
Следващите 4-5 седмици се очертава да съм доста заета затова ще мина на три кръгови седмично през ден + евентуално HIIT на велото в 7мия ден - кросфита ще остане малко на заден план, е като изключим 27-28. Храната ще се опитам да е на ниво доколкото ми позволява времето - т.е. няма да имам особено много време да си готвя :)
Упражненията от двете тренировки от напоследък остават обаче мисля да ги поразместя малко, а и да включа и следните
* напади
* добро утро
* румънска тяга
* обратен дървар
* арнолд преси
* пуш-пул (това тренира торса нали, ще трябва да му разуча и техниката)
* суингове
* напади и клек с щанга над глава
* извивания (туистове) с Т-лост (и това ще го разучавам)
Утре ще помисля повече и ще гледам да постна някакви варианти на трен. за да коментирате :)
Лека нощ :)
Не остана време да си мисля новите трен. - утре :)
15.06 /понеделник/
12.30 - 2 варени яйца, 1 домат с 1 с.л зехтин
16.00 - 1 варено яйце с 50г Гауда
19.30 - тренировка
22.30 - 300г пилешко бутче (с кокалите е 300г, готово), 1 домат с 50г сирене, 1 с.л зехтин
Общо: 1557кал М61% В8% Б31%
Тренировка (снощи спах около 2-3 часа само и силата ми беше доста паднала)-
5 мин на кростренажора за загряване
щанга от лег - х5@30кг, х4@35кг (отказ), 2х5@30кг
тяга - х5@50кг надхват, 2х5@70кг надхват, с фитили, 2х5@65кг смесен хват
чукове - х5@40кг, 2х5@45кг
български клек - на страна - х5 с 2х8кг, х5 с 2х14кг, х5 с 2х12кг
ренегадско гребане - на страна х5 с 2х12кг
20 мин кростренажор
Общо: към 80 мин
Мале, голяма смехория съм като имам отказ на лега - свалям лоста на таза и така ставам от лежанката, че да си го върна обратно на стойката...От цялата тренировка само тягата ставаше - тоя път на всяко повторение ударях щангата в земята и дупето беше малко по-високо в начална позиция...Така е ми е по-лесно с хвата, определено...Е, на последната серия н 65кг след 3тото повторение оставих лоста за секунди за да захвана пак, но все пак...Раменните преси пак ги пропуснах ... А и нещо напоследък взе да ме домързява да правя кардио ;)
П.П. За нови ръкавици съм - днес ги скъсах и двете на палците - егати 2 месеца и половина - Harbinger - уж трябва да са качествени...
Мнението беше редактирано от mbarton на 15.06.09 18:56.
16.06.09
05:41
Не е ли малко това папкане?
Мдаа, аз ако цял ден я карам на 3 яйца и отида да тренирам, ще съм пред припадък...стягай се, Миши
Мдаа, аз ако цял ден я карам на 3 яйца и отида да тренирам, ще съм пред припадък...стягай се, Миши
Еее, яйца, зехтин и сирене...А на вечеря 300г пилешко бутче... Не е малко храната :) ОКБ-то ми е 1600кал, там някъде го докарвам...
Пък и специално за снощи - ядеше ми се сиренце (щото много обичам) и сложих 200г сирене на салатата, а не 50 както съм писала - така станаха 1,956кал
16.06 /вторник/ - нетренировъчен ден
12.30 - 300г пилешко бутче с кожата, печен домат пълнен с кашкавал, яйце и сирене (~230g), 1 домат
21.30 - омлет от 2 яйца, 50г кашкавал, 10г масло, салата домат и краставица с 1 с.л. зехтин
Общо: 1,716кал М112.6г(60%) В45.1г(10%) Б121.6г(30%)
17.06 /сряда/
9.00 - 200г заквасена сметана
12.30 - 3 варени айца, 50г Гауда, 1 домат
19.00 - тренировка
21.30 - 200г пържола от свински бут, домат, краставица с 1 с.л. зехтин и 200г сирене
Общо: 1,989кал М144.3г(68%) В47.5г(9%) Б109.8г(23%)
Храната е повече отколкото трябва, обаче започнах усилено да чета, а и в неделя и вторник ми се събраха по 2-3 часа сън, и реших, че стабилна храна ще ми се отрази добре ;)
Тренировка -
7 мин загряване на кроса
набирания с подскок - 3 (много хора чакаха за кулата, не ми се излагаше повече ;))
вертикален скрипец - 3х5@40кг
кофи - 4х5
клек - х5@40кг, 3х5@45кг
странична преса - х5 на страна с 8кг, 3х5 с 9кг
дървар - х5 на страна с 10кг, 2х5 с 12кг
20 мин кростренажор
Общо: 70 мин
Общо взето се чуствах много отпаднала и затова намалих малко кг...Освен това за следващия месец ще пия по 6г рибено масло на ден, мисля да закусвам и с по половин черен шоколад - така въглехидратите ще идат към 15%, но мозъкът ми трябва да е на макс :)
Аааа, да - освен това ще почина от тежести следващата седмица - това го замислях да стане началото на юли, но май ми е време вече - нещо взеха да ме понаболяват китките, вчера и дясната предмишница и лакътя - не се възстановявам добре и е време за почивка...Най-много да правя по малко кардио чат-пат
Здравей - само да ти кажа нещо, като съвет понеже гледам че си на ВМ-НВД:
По принцип “храната за мозъка” организма си я произвежда и се нагажда перфектно. Примерно аз като съм сега в сесия си уча и си стоя под 5% карбс ;)