09.03.09
16:30
1. За гърдите.
Ако правя 4 серии от лег 12 повторения и 4 серии от полулег 12 повторения достатъчно ли е ? Или трябва да добавя и флайс?
2.Най-големия ми проблем-лицевите опори.
Кога да ги правя? Просто ако ги правя преди тренировка после нямам никаква сила, ако е след тренировка нищо не мога да направя...
Тренирам 3 дни в седмицата. 190см 65кг.
09.03.09
16:43
Не ги мисли тия лицеви опори качваи маса че си бая висок а бая лек , може да загреваш с тех :-) ако можеш примерно повече от 20 :-) праиш 1 серия с 15/20 почиваш и си почвап тренировката :) . Има и друг вариант 4х8 лег после лицеви опори макс :-) 1 серия само,и после си праиш другото.
Мнението беше редактирано от Стефан Петров на 09.03.09 16:56.
Ама ти си прави6 лисеви и после отива6 в залата и прави6 лек ли ? Ако е така прави само лек ! То е немислимо и двете.Акко не е така се извинявам и ако ги тренира6 само с лицеви гледаи по това дали ги натоварва6 добре,ти си преценяи.Праги ги с по 6ироко разтворени раце за да се натоварват пове4е гърдите а не трицепса.Но ина4е..ефект нео4акваи много особенно за твоите кг.Ако иска6 да направи6 мускули само в залата става.Ина4е с лицеви не е ло6о 1 месец..месец и половина преди да влезне6 в залата да ги прави6,като вработва6то преди лежанката.
09.03.09
18:26
ОСтави ги лицевите опори .Лег,полулег и флайс са ти достатъчни евентуално,някой път можеш да пробваш за разообразие суперсерия Лег или полулег с лицеви опори за доизцеждане,но ти основно трябва да тренираш тежко 6-10 повторения за базовите 8-12 за изолираните
казано от IronFreak на 09.03.09, 18:26:
ОСтави ги лицевите опори .Лег,полулег и флайс са ти достатъчни евентуално,някой път можеш да пробваш за разообразие суперсерия Лег или полулег с лицеви опори за доизцеждане,но ти основно трябва да тренираш тежко 6-10 повторения за базовите 8-12 за изолираните
Базови и изолирани какво ще рече?Питам защото по принцип на всяко упражнение правя по 12 повторения
Иначе мерси! Няма да ги правя щом 3те упражнения ще са ми достатъчни.
Аз правя лицеви вечер преди лягане 4по 15/20 незнам дали това е правилно,но за половин месец бая увеличих килограмите на лежанката от 45кг последна серия като почнах .А сега правя с 55 последна серия и се пробвах на 60 дигнах ги 5 пъти и бях изморен незнам дали е от лицевите опори аз съм 65кг
12.03.09
10:40
Не бих казал, че лицевите опори трябва да се пренебрегват.Сложи си 1 раница на гърба с допълнителни кила и си ги прави.