04.09.10
17:07
Здрасти, благодаря ти за съветите.
Преди време пих Утрогестан, което както разбрах преди малко било сходно като Дуфастон (прогестерон), но разликата била в начина на добиване на самия хормон. Е, пила съм го три пъти и след като го спра отново с проблемите.
Пробвала ли си с въпросния Див ямс? С билки или хомеопатия?
ПП тази година не съм изследвала щитовидна жлеза, но не съм имала проблеми с хормоните там при последната проверка, и като цяло
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.09.10 17:08.
Див ямс консумирам и в момента, вместо картофи. Той повече ми напомня на тиквата, ама става.
Мазала съм и един крем MoonRise на Аквасорс, който е извлек от ямс, но го ползвах 3 месеца и ми писна-не видях особен ефект.
Пила съм всякакви билкови смеси. Няма ефект.
Хомеопатия не съм пробвала.
В интерес на истината, през годините съм обиколила, какви ли не светила в гинекологията и ендокринологията, изпила съм де що има хормон, докато накрая се намери един Доктор, който в прав текст ми каза, че не вижда смисъл да ми взима парите и да ме тъпче с хапчета, защото той досега не е успял да излекува нито една жена със СПКЯ със предлаганите в момента лечебни практики, просто намирам начин да контролирам страничните ефекти.
Същия този доктор в последствие ми помогна и да забременея, защото това състояние както знаеш е свързано и с намелена фертилност.
Това, което на мен помогна да контролирам въпросните странични ефекти беше диета на база GI и Глюкофаж/Метформин.Имаше страхотен ефект, по отношение отслабване и редовност на менструацията. При някои жени оправя и овулацията, но аз нямах този късмет,и затова като реших да забременявам отнесох и голям брой хормонални инжекции.
Сега мисля да включа и въпросния Инофолик, та да видим.
Ти все пак пробвай с билките, всеки организъм реагира различно, дано при теб имат ефект.
Верка, гледам снимките и продължавам да се смайвам от килограмите ти, като цифра. Абсурд....70, пък камо ли 80 и нагоре. Спохождат ме следните мисли. Ти всъщност нямаш много мазнини. Просто имаш един пласт лимфа, която трябва да изчистиш. Не казвам, че си вейка и че си в перфектна форма в момента, но опрделено не е това което си мислиш. Имаш много мускул и си близо до твоето мечтано тяло. Смени подхода просто.
Друго си мисля,.... тази лимфа е пълна с боклуци, които не позволяват на клетките ти да се хранят, веществата не стигат до тях, защото на пътя им има токсини и други отпадъци. Съответно нито метаболизма, нито имунитета, нито половата и хормонална система работят нормално. Хормоните се разнясат с кръвта все пак. Едно на ръка, че естетично не се превръщаш в това което искаш, друго че ти се скапват и всички системи. Помисли в посока прочистваш режим/плодове зеленчуци, сурови ядки/, почивака, медитация, билки, и др такива. И точно сега е момента, щото зимата е трудно. Няма растителна храна, няма слънце, няма настроение. При мен това действа.
05.09.10
16:35
Преди няколко седмици си мислех да направя пак прочистващ режим, само че все още се чудя за какъв период от време да е ? Какво мислиш, Дива? седмица, две?
Като цяло съм решила за в бъдеще млечните да са почти аут и да се придържам към палео храненето. Казвам “почти”, защото кашкавала ми е прекалено голямо изкушение, както и маслото, а понякога и сладолед. Ето например вчера и днес правих точно това. И ще се придържам към палео, като на всеки 2-3 или 4 седмици, ще хапвам в 1 ден млечни. По-добре така, стриктно, защото ако тръгна да си позволявам по малко всяка седмица, няма да се справя. Без 1 мога, с 1 не мога.
От палео не съм свалила кой знае колко, но наистина ми е добре.
Експериментът от този уикенд го доказва - няма да ви разправям как си усещам корема сега. Подут, ужасно е. Ама и аз си попрекалих :)
Относно линка : с няколко думи не се знае как възниква СПКЯ, не се знае как и да се лекува напълно... Евала
cygnus, направо ме разби. И надеждите ми също. Но и аз като теб ще продължавам да се боря :) Дано пък на мен дивият ямс ми действа
05.09.10
17:21
Не че въпросът е отправен към мен , но ако позволиш да изкажа мнението си .. На 100% съм съгласна с Дива .
Ако си решила да правиш някаква форма на прочистващ режим , 2 седмици мисля , че ще е оптимално . Дори твоята прочистваща методика да включва риба , зеленчуци , ядки , плодове или там каквото решиш... според мен за успеха й са важни 2 неща :
1. Да намалиш количеството на храната , дори да комбинираш с дни на Intermittent Fasting . (Под това имам предвид да не ядеш примерно 200-300 гр ядки + още неща на ден , така не се постига желания ефект )
2. Да не претренираш . ( Бих казала дори да не тренираш , но това си е твоя работа и не вярвам да се решиш на такова нещо хах :) )
Много ме кефи идеята ти за палео , този начин на хранене е истински ... пречистващ . Ако го кобинираш и с намаляване на порциите и прекомерното натоварване , съм убедена , че ще достигнеш визията ,която целиш .
П.С. Това е един вид съвет , не налагам мнението си ;)
П.п.с. Снимките са зареждащи , особено залезите (sun)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 05.09.10 17:25.
Хей, по-ведро..
Винаги има начин.
Единственото, което със сигурност мога да ти каже е: хормоните не са решение!
Със подходящата диета и въпросният Метформин, се справях чудесно.
Сега боря сланините от бременноста, ама те са друга “бира”.
Файърче колко да намали порциите? Та и аз се чудя от кое да урежа зеленчуците ли,месото ли? Кое по напред?
Онзи ден разглеждах мъжките дневници и за мое съжаление се оказа,че ям повече от момчетата,срамувам се от този факт.
Бях чела някъде едно изказване,че дебелите са дебели,защото ядат много,а слабите са слаби,защото ядат по-малко. Има нещо вярно в това... Оохх аман вече
05.09.10
22:35
Файърче колко да намали порциите? Та и аз се чудя от кое да урежа зеленчуците ли,месото ли? Кое по напред?
Онзи ден разглеждах мъжките дневници и за мое съжаление се оказа,че ям повече от момчетата,срамувам се от този факт.
Бях чела някъде едно изказване,че дебелите са дебели,защото ядат много,а слабите са слаби,защото ядат по-малко. Има нещо вярно в това... Оохх аман вече
Не знам това реторичен въпрос ли беше хаха ...
Под намаляване на порциите имам предвид да намали настоящите порции ,които очевидно не са малки ,при положение , че на Палео не сваля мазнини ( а ако не се лъжа В това иска .Беше постнала мацка - идол , по нея се водя , да не си помисли някой ,че по моите идеали давам съвети хаха ) ;)
А това , което си чула за “дебелите” и “слабите” е поне на 80% вярно . Излишните мазнини идват 1. от количеството и 2. от качеството на храната . Като доказателство са може би стотиците слаби момичета ,които си ядат шоколади ,сандвичи и т.н. , но просто в ограничени количества . Това хранене в никакъв случай обаче не значи , че са здрави ;)
Установих , че количеството е на първо място отговорно за отслабване / надебеляване , докато качеството е най-вече за ЗДРАВЕТО и необходимо ,когато човек иска релеф .
Едното без другото не може ;)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 05.09.10 22:40.
Не че въпросът е отправен към мен , но ако позволиш да изкажа мнението си .. На 100% съм съгласна с Дива .
Ако си решила да правиш някаква форма на прочистващ режим , 2 седмици мисля , че ще е оптимално . Дори твоята прочистваща методика да включва риба , зеленчуци , ядки , плодове или там каквото решиш... според мен за успеха й са важни 2 неща :
)
Съгласна съм с това. За 2 седмици ще имаш прекрасни резултати. Също ми допада идеята за фастинг дни от време на време. Ще споделя аз какво правя:
До обяд никаква храна/ най-много малък плод/
На обяд ядки до 50 г или варено яйце/риба/ с малка салата. Парчето риба не повече от 100 гр.
Следобед - малко плодове
Вечер : голяма салата, порция зеленчуци/пара, печени/, порция риба/яйца/
Пречистващи билки на чай - глухарче, бял трън, хвощ
Понякога вечер ям варен ориз вместо зеленчуците или препечена филия от онзи мокрия хляб или плод пак. Тука не смятам въглехидрати и т.н. Друг е замисъла. Знам че ще има коментари “Ама как до обяд нищо, пък плодовете следобед и вечер” Аргументирам се в аванс:
1. Гладът до обед е вид пост, за да се удължи времето на детоксикация от вечерята на предния ден.
2. Ако почнеш деня с плодове има опастност да ометеш хладилника. Плодовете на гладно разяждат, както е известно.
Тренировките ми са малко под формата на крос с медитация в градината и дълги разходки. Престоят на слънце и на открито е част от детоксикацията също. Ти ще го усетиш....
Признавам си , че това лято/ в кавички/ не ми се получи това и се чувствам ужасно задръстена. Ще го направя в края на септември.
П.П Кашкавалът е една от най- слузообразуващите и задръстващи лимфата храни. И аз го обожавам обаче..
Красиви и зареждащи снимки (тези от 70-та стр.) :) . Аз сега ги видях, понеже липсвах 3 дена от виртуалното пространство. Стискам палци да си оправиш “вътрешните” проблеми и да намериш пътя към баланса. Ти никога не се отказваш. Евала.
Мнението беше редактирано от maria на 07.09.10 05:57.
07.09.10
20:22
Като гледам снимките на плажа, едно 15кг трябва да изчистиш, имахме спор за тягата, ако си направила това с нея, веднага трябва да я прекратиш, не казвам че изглеждаш зле, просто с 15кг по надолу ще изглеждаш два пъти по добре, а с 20кг три пъти по добре.
Като гледам снимките на плажа, едно 15кг трябва да изчистиш, имахме спор за тягата, ако си направила това с нея, веднага трябва да я прекратиш, не казвам че изглеждаш зле, просто с 15кг по надолу ще изглеждаш два пъти по добре, а с 20кг три пъти по добре.
Теб нещо ти куца логиката много сериозно.
07.09.10
20:45
А на теб нещо ти куца ориентацията щом ме цитираш един пост по надолу.
Ако нямаш какво да кажеш, не казвай нищо.
Защо пък да не те цитирам... От тягата била станала така... аде почети малко а ? :) Ти къде точно си консултант ?
07.09.10
20:56
Не знам какво обща има това но щом те интересува толкова ще ти кажа, консултант съм в сладоледена сладкарница.
07.09.10
21:07
Спираш тази тяга, и почваш да въртиш изометрично обръч ! :D
Не знам какво обща има това но щом те интересува толкова ще ти кажа, консултант съм в сладоледена сладкарница.
Ми те и коментарите ти са като за във форум за сладоледени изделия (;
07.09.10
21:33
А твоите коментари са пречупени през тясната призма на средностатистическия трибоец.
07.09.10
21:48
В моята зала четирима, в професионалния кръгозор към десетима без тия в залата, а изобщо хора с които съм имал вземани даване в скромното си битие без опоменатите да тук ще се съберат две дузини юнаци. Разбира се не всички ходят по състезания, но целят постижения в класическите дисциплини и използват трибойските методи на развитие.
08.09.10
19:24
Благодаря за мнението :) Тягата няма да я спра. Спорът и да го продължим, няма да отстъпя:)
Иначе съгласна съм 10-15кг по-малко и ще съм бомба.
20 са много. Ако сваля 20, то значи да имам 0% мазнини, което нито е възможно, нито е здравословно :))
вчера и онзиден - щанги, леко, клек 60-70, лег 35-40, тяга 70-80 :)
аеробика, водна веднъж, останалото на сухо
От днес на ядки, зеленчуци и плодове.
Дива, аз ще ям по-големи количества обаче:) аахахахха
Ви, аз бих внимавала с ядките по време на пречистване. Не защото са калорични, а защото затлачват организма. На теория: алерген са и съдържат много фито-неща, които затлачват мастната тъкан и потенцално пречат на свалянето... Т.к. в момента пиша много по бегъл спомен, може да питаш гугъл, ако те интересува...
09.09.10
08:28
За тягата се базиках ;)
А това за ядките ми стана много интересно.
Не е зле да се пусне статия за този ефект.
Не искам да кажа, че задължително ядките пречат :) Те съдържат много полезни ненаситени мазнини и фибри. Безспорен плюс.
Но са и алерген. На малките деца не им се дават ядки, например. Тема за размисъл и едно наум, просто...
Есктракти от 2 статии:
And then there’s the issue of aflatoxins, dangerous metabolites produced by certain mold varieties. Aflatoxins are common in what we usually refer to as “tree” and “ground” nuts, including almonds, walnuts and pecans as well as peanuts and cashews. The toxin has been shown to have carcinogenic, mutagenic and immunosuppressive properties. While certain farming practices can reduce the problem, the aflatoxin related molds are considered at least somewhat inevitable. Peanuts are often said to have the highest concentration of aflatoxins, and they are among the most heavily (pesticide) sprayed food grown.
http://www.marksdailyapple.com/nuts/
и
Weight Loss and Toxicity
There is a direct relationship between weight gain and body toxicity. Toxins are stored in our fat cells, and as the body grows more toxic, more fat is produced to store the additional toxins. This is the body’s way of protecting the organs from being damaged by the toxins. Be aware that many weight loss diets on the market do not address the need for body detox in long term weight management.
When the body cannot expel toxins they are stored mostly in the liver, kidneys, lungs, joints, pancreas, and in fat tissue. One cause of weight gain is the body’s manufacture of fat for the storage of synthetic toxins it cannot process. If the body does not have the nutrients to process out the toxins when they enter the liver, they are stored, either in the liver or in fat tissue. There is a distinct connection between body toxicity and weight gain. Toxins are stored in fat cells. As toxicity increases, the fat cells enlarge in size. One of the reasons detoxification is an excellent way to lose weight is simply due to the fact that a reduction in toxic build up in fat cells directly contributes to a decrease in the actual size of fat cells.
When someone is dieting by taking in fewer calories than are being burned, nutrients (which are also stored in fat cells) are tapped. Along with the nutrients, toxins are released from the fat cells. If this release of toxins is too rapid, the symptoms of toxic overload are likely to emerge: nausea, light-headedness, headache, fatigue, anxiety are the most common. Fasting as a dietary method encourages this kind of toxic overload. For this and other reasons, fasting is not the best way to detox or diet.
http://www.detoxsafely.org/weightloss.html
09.09.10
09:59
Иване, за тягата нямах предвид теб, а Ангел:)
Иначе и аз бях попаднала на мнението, че въртенето на обръч може да я замени хаха:))
Лим, и аз съм чувала разни неща, по-скоро за даден вид ядки. Проблемът е, че за тези 2 седмици няма да спирам да спортувам, а само на плодове и зеленчуци не мога - опитах вчера, но гладът е изострен, почва да ми стърже и коремът. За това на ден 100-150г ядки ще ям, пък каквото стане. Когато нямам тренировки ще карам без тях.
Почнах и билките.
09.09.10
10:12
Това са глупости според мен ... ядките са си задължителни щом ще спортуваш ;) Иначе и 5 дена няма да издържиш...Успех !
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 09.09.10 10:13.
09.09.10
10:40
Да, Файър:) Спорт само със зелении не става.. :)
Миме, точно:) Взех си Див ямс. И имуностимулиращо котешки нокът (което обърках, трябваше да е котешка стъпка или едно цвете “Турта”, но грешката ще поправя другия месец”.
Пия по едно от двете всеки ден.
Да, Файър:) Спорт само със зелении не става.. :)
Миме, точно:) Взех си Див ямс. И имуностимулиращо котешки нокът (което обърках, трябваше да е котешка стъпка или едно цвете “Турта”, но грешката ще поправя другия месец”.
Пия по едно от двете всеки ден.
С имуностимулаторите внимавай, защото са нож с 2 остриета. Някои хора/моя милост/ са принципно с висок имунитет и при стимулация се отключват разни автоимунни заболявания.
Ядките и семките не пречат, когато са в комбинация с плодове и зеленчуци. Затлачване се получава при сместването им с месо, млечни и разни други белтъчности. Е и количествата са определящи де....Всъщност семената и ядките го играят ролята на белтъка по време на режима.
Ви, наблюдавй се някъде след втората седмица от почването на ямса. Аз тогава усетих едно такова успокоение и почнах да заспивам по-лесно
10.09.10
18:47
Ами да го спра тогава тоя котешки нокът? мислех че няма как да навреди...
Ядките освен, че ме засищат повече, именно заради белтъка ги ям. Верно, че не е животински, но пак е нещо :)
Ако до преди 3 дни някой ми беше казал, че вечерята ми ще се състои от 2 домата и краставица, или че ще закусвам ябълка и ядки, и това ще ми стига, щях да му се изсмея брутално:) Ама ето на - засища ме добре, че даже имам енергия за всичките си тренировки. 2 седмици няма и да ги усетя (надявам се да не се засили глад за в бъдеще хаха)
Вчера изхвърляне и обръщане и тласкане - 3ки, с 25/35кг
лег преса х10 - 100,140,140,140 кг
лег и суингове
3 сухи аеробики
Днес 4х3
клек 70,75,75,75
лег 40
тяга 70, 80, 90, 90
гръб на скрипец 4х8-40
бицепс на скотова с 7 и 9кг, трицепс на скрипец
рамо - повдигане на горе, и в страни, съответно 9 и 7кг /дъмбели/
1 час водна, 3 часа суха
ПП: потя се много повече.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.09.10 18:48.
10.09.10
19:01
Леле , В , ти си машина просто... какво няма да ти се яде - лег преса със 140… Внимавай с тези усилени тренировки + глада ;)
П.с. Това за намаляване на апетита е вярно , но ако не тренираш много .
П.п.с. Ако имаш възможност си прави разнообразни зеленчукови фрешове - изключително полезни , детоксикиращи са и повдигат енергията . Особено зелените ;)
10.09.10
19:21
ха, ми че те не са ми усилени на фона на това, което правех преди 2 месеца.
10ки на 140 ги усещам чак в последната серия, така че мисля - не се претоварвам :)
А бе аз апетит имам, но най-вече сутрин. До обяд вкарвам 100тина грама сурови ядки и плод, следобед гледам да карам на зеленчуци, преди и след силова ядки. Вечер между 2та часа аеробика вкарвам по някоя слива или домат, и в къщи зеленчуците... Ядките ми на ден са 200. Сутрин една ябълка или праскова. Доматите са много, сливите към 600гр. Така че, запълвам си корема :)))
Пих плодови фрешове, но много искам от моркови, само че нямам сокоизтисквачка:)
10.09.10
19:30
Това си е чиста покана да й направиш сок мен ако питаш :D
10.09.10
20:05
Много ясно :)) към 5-6 литра, моля :)))
утре ще видя в Ботевград дали няма някоя по шкафовете :Д
11.09.10
08:27
4ти ден.
Днес съм малко по-гладна, но то е защото не съм яла ядки. Събудих се много рано, към 6 и нещо. Не заспах повече.
Интересното е, че усещам промяна. Може да си въобразявам - това ще се прецени по снимките по долу.
Усещам краката си по-изчистени, плътни, особено бедрата от външната страна. Там на допир са доста твърди.
Корема се е поприбрал малко.
Хм, ще ми бъде доста любопитно следващите 11 дни :)
Слагам една снимка от морето, за сравнение. Тя ми е най-прясна от преди прочистването.
11.09.10
08:31
Още малко снимки.
И сега имам няколко чудения.
По принцип след гладуване следва захранване.
Аз НЕ гладувам, но ям точно определени и едни и същи храни. След 2 седмичен подобен режим е редно да постъпя като при захранване при включване на останали храни. Тъй като смятам да се придържам към палео храненето, следва че ‘новото’ ще бъдат яйца и месо.
1/ Как е редно да ги включа? Първо месо, като започна от риба - пиле - свинско, а след 3-4 дни и яйцата? Грамажите - първи ден 100гр месо, втори ден 2х100, трети ден - 1х200? Варено ли да бъде от начало или няма такова значение? Купила съм си протеин - него кога да включа?
2/ Като калории как да процедирам? По колко да увелича на седмица след този зеленчуково ядков режим :Д 100 калории отгоре на седмица? 200?
3/ От бая време имам едни фибри в шкафа. Дали ще е добре да пия сутрин на гладно и тях? Или да ги зарежа.
За сега май е това ..х хаха:)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.09.10 08:32.