11.09.10
09:46
V , определено има промяна ! Корема и краката са се поизчистили , изглеждаш ми по-релефна :)
Аз как бих процедирала със захранването :
1./ включвам за 2 дни протеина по 2-3 дози на ден макс. (понеже е най-лек и едва ли ще ти дразни стомаха) + задушени зеленчуци на пара ( ти май сега си на сурови само)
2./ следващите 4 дни към новите храни включвам по 1 риба на ден , разделена на 2 порции ( това е около 100-150 гр на хранене )
3./ след това вече1- 2 дни + постепенно включваш пиле по 100-на , 150 грама на ден
Идеята е първата седмица да не ядеш свинско , понеже е много тежко за период само на зеленчуци . Най-добре да продължиш да наблягаш на фибрестите храни (на пара или сурови ) + малки количества животински протеини
Втората седмица вече включвай по 100-на грама свинско постепенно , яйцата в малки количества (1-2 на ден) .
Хубаво е ,ако първата седмица НЕ консумираш мазнини , за да не стресираш организма . След 7-10 ден по малко зехтин . Маслото ти препоръчвам чак към 14-ти ден захранване . След 14 дни захранване си яж по-големи количества и все пак внимавай ;)
Абе идеята е да е много постепенно , това е моят вариант на захранване при дадените храни ,които си решила да използваш .
:)
Ви, ти не си на строг прочистващ режим така че не ти трябва и такова захранване. Просто към зеленчуците добавяй по 1 яйце, малко варено или печено месо, риба. В малки количества!!! Поне седмица не включвай млечни и махни ядките, ако ядеш месо. Сама трябва да усетиш какво да хапваш. Принципно се опитай да се храниш така дългосрочно. Тоест много зеленчуци, малко плодове, малко ядки и намален прием на белтък. Рядко млечни!!! За твоите цели и тренировки, мисля че това ще свърши работа. Иначе става - тежести+ белтък= маса= МАС= хормонален дисбаланс
П.П Не ги яж тези фибри, има си достатъчно в зарзавата и ядките
Хайде да не се правя на специалист повече :P
V, прасеца ти кърти :) ! Успех с прочистването. Определено има напредък и според мен, накрая на захранването, резултатите ще са впечатляващи.
11.09.10
11:02
Благодаря ви;) Хубаво е, че се храните по такъв начин и може да ми давате насоки... Че аз познавам само расли на кокал неща :))
Значи правилно съм се ориентирала.
Относно млечните - след 7 седмици на палео осъзнах, че не са ми били нужни. Просто веднъж на седмица-две ще хапвам кашкавал или масло (понякога те ми липсват, но не толкова осезаемо).
Тъй че за в бъдеще това ще е - месо, ядки, яйца, зеленчуци и плодове. Никога не съм опитвала да намалявам белтъка драстично - с колко и как ще преценя с течение на времето. Не ща да губя мускул, даже напротив - искам да качвам хаха :):)
13.09.10
08:28
Добър ден:)
Днес пак станах прекалено рано - в 6.30, а бях навила алармата за 10.00. Странно :)
Ходих да напазарувам плодове и зеленчуци. Розовите домати пак са вдигнати. Много. Сливите - също.
Имам чувството, че цените скачат с минутите.
Както и да е - тази седмица съм на: киви, ябълки, сливи,лимон, кашу, орехи, зеле, карфиол, домати, моркови.
И много вода: ))
Събота и неделя в къщи майка ми (която не знам дали съм споменавала, но готви невероятно) беше направила тлъсти свински пържоли на скара, предварително накиснати в марината, шницели, домашна пица, миш-маш с печени чушки и много яйца; имаше лунканки, кашкавал. Баба ми донесе домашен кекс и домашна баница.
Всички заедно ядяха и аз бях в същата стая, НО дори не седнах на масата, нямаше мисли от сорта “дали да не си взема”. Честно казано не ми се и ядеше. Освен може би пицата, понеже ухаеше страхотно. Гордея се със себе си :) На фона на пържолите, аз ядях зеле с домати и малко кашу :Д Това до преди месец два не съм вярвала, че ще стане. Винаги съм се старала да се храня добре и да не прекалявам, но в Ботевград съм опитвала я от това, я от онова, като често съм повтаряла хапките :))
Днес ще има щанги и аеробика.
Будиш се рано от глад ; освен това поради липсата на естествени източници(месо ,млечни ) ,серотонина ти е нисък.
13.09.10
08:51
Винаги съм се събуждала гладна, дори и преди да почна с това.
Хубавото е, че не остава толкова много до включването на месо :) 6ти ден ми е днес
казано от veronique на 13.09.10, 08:51:
Винаги съм се събуждала гладна, дори и преди да почна с това.
Хубавото е, че не остава толкова много до включването на месо :) 6ти ден ми е днес
Ви, ако ти се яде месо просто яж. Не прави нещо, което ти причинява дисхармония. Пречистването първо е в главата. Тоест, ако това което в момента хапваш не ти носи удовлетворение в емоционален и физически план е загубена кауза. Аз останах с убеждението, че се чувства добре на този разтоварващ режим. Ако благотворното въздействие се е изпарило, почвай си месото
13.09.10
09:02
Не, не се е. Наистина ми е добре. В началото мислех да включа и риба, но установих че нямам желание да я ям сега.
Просто ми е странно да се будя толкова рано и ако причината наистина е в месото, заради това прозвуча като, че се радвам, че скоро ще свърши.
Иначе не ми е тягостно, не си казвам “остават еди колко си дни и минути до “захранване”
Усетя ли глад, ям и не се замислям “ау в този плод колко ли бързи въглехидрати има?” “ай, май днес прекалих с ядките”
Искам да спя повече, въпреки че се събужам сравнително отпочинала:) 6-7 часа са си малко за мен
Аз малко съм пропуснала, ще споделиш ли от кога се храниш така, защото наистина и аз виждам резултати.
И какво всъщност включва храненето ти?
Последното изречение е много важно!
Тялото те буди ,въпреки че не си е отпочинало ,защото иска да яде.Дори и да не усещаш глад.(не ми се разказваше , но при мен това се случва на палео , кето-вариантите. първо се радваш на псевдо “енергията ” ,после ти писва да не си отпочиваш пълноценно ,и да се будиш кат бухал в 4.30ч. и къмто 3-4 та седмица хапвам блажено кутия Филаделфия ,и спя като къпана ;)
няма да те съветвам да го спреш , в рамките на седващите дне това така или иначе ще стане.
13.09.10
09:15
Макси, накратко:
заради проблеми с цикъл, заради започването на билки, реших да направя разтоварващ и до скоро нетипичен режим за мен.
2 седмици на плодове, сурови ядки и зеленчуци. След това постепенно ще включа месо и яйца.
Днес ми е 6ти ден.
Преди този режим бях 7 седмици на палео и възнамерявам и за в бъдеще млечните, бобовите и зърнените да са 80-90% Аут (което ще рече: ще хапвам на 2-3 седмици или когато ми се преяде).
Туй то :)
Дени: сигурно е било гадничко в 4 да си кукуряк :) Дано да не стигна този етап. Не мисля, че 2 седмици ще ми се отразят чак така, но ако усетя умора и непълно възстановяване до тогава, или ще увелича още ядките, или ще включа месо.
Аз като видя резултати, се мотивирам и трудно зарязвам нещо започнато. И обратното - като не виждам резултати ме обхваща една депресия и правя много неща напук. Сега и психически съм добре, дори не се смятам за отвратително изглеждаща :) Не си казвам в огледалото “оф тук имам мазно, там се е увеличило”, а: “ехе, тук има повече релеф на краката, коремът ми не е така подут, не изглеждам толкова зле”
което на този етап е много за мен :) чувствам се вътрешно добре. оптимистично съм настроена, не само за визията, но и за проблема с поликистозата. Може да е внушение, но дори и така да е - сигурно ще помогне.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.09.10 09:20.
Браво! Знаеш ли, че и аз постепенно стигам до подобни изводи и май ще пробвам малко твоя режим. На мен също ми се струва, че поне на мен тия месища ми идват в повече. Ама пусто много си ги обичам бееееееее
13.09.10
09:34
А месото никак не ми идва в повече :) На първо място съм месоядна и това няма как да се промени.
Замислих се върху съвета и думите на Дива: “Ти всъщност нямаш много мазнини. Просто имаш един пласт лимфа, която трябва да изчистиш. Не казвам, че си вейка и че си в перфектна форма в момента, но опрделено не е това което си мислиш. Имаш много мускул и си близо до твоето мечтано тяло. Смени подхода просто.
Друго си мисля,.... тази лимфа е пълна с боклуци, които не позволяват на клетките ти да се хранят, веществата не стигат до тях, защото на пътя им има токсини и други отпадъци. Съответно нито метаболизма, нито имунитета, нито половата и хормонална система работят нормално. Хормоните се разнясат с кръвта все пак.”
Няма как да знаем кое е със сигурност, докато не се изпробва. Този тип разтоварване никога не съм го правила. Изключая периода ми на житен режим, но тогава имаше адски много мед и никакви зеленчуци. Та си казах “може пък най-сетне да е това. защо не? и без това вече изпробвах почти всички режими” :))
13.09.10
18:25
юху
13.09.10
тежести 145
4х2
лег 40 45 45 45
клек 70 80 70 70 (пфу 80 си ми тежат?!)
тяга 80 90 90 90
скрипец вертикален 4х8-40кг
бицепс с лост 3х8 + трицепс на скрипец с 20кг-3х8
2 сухи
Иначе готин ден, с Thrash си направихме среща “на по щанги” в Славия хаха:)
(Thrash, следващото не го чети, че да не се възгордееш;ррр)
Има хляб в това момче с олимпийските движения. Така смятам :).
Купих си бразилски орех, бях забравила колко вкусен и същевременно тежък е (ако ям само него, мога да мина и със 100гр дневно)
казано от veronique на 13.09.10, 18:25:
юху
13.09.10
Купих си бразилски орех, бях забравила колко вкусен и същевременно тежък е (ако ям само него, мога да мина и със 100гр дневно)
Хаха...какво съвпадение...и аз днес си купих бразилски орех :) :)
14.09.10
09:22
Ясно е, че прекалявам с взирането в огледалото, но НЕ мога да не се кефя като виждам малка промяна всеки ден :)
Малко даже ме е страх да се накефя истински, с риск да не повикам дявола. То толкова вече си напатих, че смея ли...
Но всеки ден краката ми се доближават до това, което искам. Жестоко е :)
На размери обаче съм си голяма:) Като застана до едно нормално изглеждащо момиче съм сякаш двойна, че и отгоре. Но това съм си... :)
14.09.10
18:06
Леле днес се изморих много :)
От 14.30 до 19.45 почивката ми от физическа активност беше 1 час на две по 30. То доста често са ми такива делничните дни, но днес имаше много ходене пеш, а вътре в басейна над 30 човека. Нямах въздух направо. Но сега е хубаво :)
Тъй че утре ще почивам от силови и до 15.00 ще се излежавам в нас:)
Тежести 146
малко “фитнес” тип :)
4х6 - всичко
скрипец
вертикален-50кг, хоризонтален-40кг
лег преса загряваща серия 10х100, работни със 150
горна лежанка - 30кг
раменни преси - 11кг/дъмбели
бедрено разгъване + бедрено сгъване + прасец, съответно 4х10-25кг + 4х10-25кг + 4х20 повдигане за прасци
суингове: 2х
х15-16кг, ръце до горе
х10-16кг всяка ръка поотделно, до горе (йеаа)
+ 2 размазващи сухи аеробики
О забравих !!!
Опитайте: ситно нарязано зеле, настъргани моркови и домати на парчета, всичко разбъркано като прибавите и КАШУ (сурово). Вкусът в устата като се смесят съставките е мнооого як. Поне мен ме кефи :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.09.10 18:07.
казано от veronique на 14.09.10, 18:06:
О забравих !!!
Опитайте: ситно нарязано зеле, настъргани моркови и домати на парчета, всичко разбъркано като прибавите и КАШУ (сурово). Вкусът в устата като се смесят съставките е мнооого як. Поне мен ме кефи :)
Аз ям тази салата с ядки микс и 2 яйца нарязани на много ситно, става разкошно :) Опитай и ще ти хареса :) След като започнеш захранването :)
Вероника наистина изглеждаш по-добре :)Чак аз се замислям за такъв прочистващ режим :) Успех!
14.09.10
19:24
Браво , мацка , супер си ! :)
16.09.10
06:54
Вчера: 2 сухи
Говорих си с една жена, която идва при нас на водна аеробика от януари тази година. До сега е надолу с около 21-22кг. Уникално е - чудесно си я спомням, когато дойде за първи път. Сега е на половината:)
Хубаво е, когато виждаш, че хората са щастливи и по някакъв начин ти допринасяш за това.
А относно хранителния режим - яде месо (много е месоядна), салати, плодове, сирене, кашкавал и шоколад.
Страхотно изглеждаш. Бих искала за момент да можеш да се погледнеш през моите очи ;) .
16.09.10
18:26
Нямам си представа какво виждаш, Мария:)
За всеки случай и моите очи вече не са 100% черногледи!
16.09.10
тежести (номер147 би трябвало)
4х3
изхвърляне 25кг
обръщане и тласкане 25, 30,35,35,35
преден клек 40,50,50,50кг
лег 4х10-30кг
бицепс с дъмбели 1х10-9кг, 1х8-11кг 2х6-12кг
трицепс 4х8 - кофички /на 2 пейки/
гребане с щанга върху наклонена лежанка - 4х10-30кг
правих и 3 серии върху уред за крака - ляга се по корем, както за бедрено сгъване; но краката не се свиват в коленете, а бутат тежестите нагоре в обтегнато положение :) 20кг
+ 2 сухи аеробики (Мария (шефката;р) вчера е купила батут, като скачаме да не ни се набиват коленете. Днес водих на него...Жестоко е :)))))))
_______
защо ядките са толкова скъпи?
защо СУРОВО кашу е по-скъпо от ПЕЧЕНО такова (както и всички останали ядки)? та нали за вторите има разходи за ток и сол?! защото е по-здравословно и понеже сега за БИО е на мода да са ултра високи цените, айде и на ядките..
_______
и една весела снимка :) бях забравила, че имам тези кецове! мания са ми кецове и колани ;) (вторите бяха докато можех да си нося дънките хаха)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 16.09.10 18:27.
16.09.10
21:13
В: Защо ядките са толкова скъпи?
О: Разходи по обработване, по пакетиране, по транспорт от другия край на света, слаби добиви, спекула, срокове на годност и т.н.
В: Защо СУРОВО кашу е по-скъпо от ПЕЧЕНО такова (както и всички останали ядки)? та нали за вторите има разходи за ток и сол?! Защото е по-здравословно и понеже сега за БИО е на мода да са ултра високи цените, айде и на ядките..
О: Суровото има по-ниска трайност или повече разходи за пакетиране, за да се получи същата или по-голяма трайност в сравнение с осоленото печено. На практика всичкото сурово кашу е БИО, Монсанто още не е стъпил там. Причина за по-високата цена е по-слабото търсене в мащаб, а от там и целта за по-висока печалба от единичен продукт (за грам в случая). Ако е БИО пък ще е скъпо, за да се покрият разходите по сертификата, а също и по ЕКО пакетирането със ЗЕЛЕНА, технология и т.н. Качествената храна не е евтина. Масовото производство на конвейр не е случайно измислено, целта му е била, е и ще бъде да “сваля” цената на продуктите чрез по-ниски производствени разходи и да разширява пазара на хранителни стоки до повече хора.
17.09.10
12:21
О, хиляди благодарности за хубавия отговор! Значи просто... ще се примирявам :)
Мисля да потърся по-усилено за някое място, където цените все пак са по-приемливи и можеш да си купиш на килограм разни миксове. Вчера си купих бразилски орех на най-ниската цена, която съм виждала някога - 4.40 за 200гр.
Днес, 17.09.10 (честит празник на София, честито и на всички, които имат имен ден)
тежести 148
4х6
клек 50 70 70 70 70кг
лег 35кг
тяга 70 80 80 90кг
суингове: 1х10-32кг, 1х10-16кг с всяка ръка поотделно, до горе, 1х10-16кг с 2те ръце до горе.
Исках 3 такива серии да направя, но получих дискомфорт и реших да послушам тялото си:)
+ 2 сухи
17.09.10
12:39
На женския пазар са най-евтини ядките . Аз си купувам от там или от Красно село , но на Кр.село пак са с надценка . ;)
казано от Владимир Недков на 16.09.10, 21:13:
Причина за по-високата цена е по-слабото търсене в мащаб, а от там и целта за по-висока печалба от единичен продукт (за грам в случая). Ако е БИО пък ще е скъпо, за да се покрият разходите по сертификата, а също и по ЕКО пакетирането със ЗЕЛЕНА, технология и т.н. Качествената храна не е евтина. Масовото производство на конвейр не е случайно измислено, целта му е била, е и ще бъде да “сваля” цената на продуктите чрез по-ниски производствени разходи и да разширява пазара на хранителни стоки до повече хора.
Владо, мисля че цената на кашуто не е висока заради ниското търсене (по пътя на моята логика би следвало да е обратното), по-скоро заради начина за добива му. Прикрепям снимки на ПЛОДА кашу, който е голям колкото средноголяма ябълка. Ядката, която ядем е една много малка част от неговия обем, предполагам е ясно какво количество плодове е необходимо за получаването на килограм кашу. В същото време останалата част от плода е слабо използваема, и обикновено не се изнася извън страните на добив. От него съм виждала да се предлага ЕДИНСТВЕНО бутилиран сок, който има “аромат” и вкус на мръсни чорапи (puke) :D
Ако има друго приложение, то е минимално.
За продуктите БИО и ЕКО, мисля вече доста се опорочи значението и на двата етикета върху стоките.
Мнението беше редактирано от Margi на 17.09.10 14:42.
17.09.10
14:44
Яяяяя, идея си нямах, че кашуто изглежда така :) :) :)
17.09.10
14:53
Знаете ли? И аз :)
Бях на ясно какво представлява ядката, как се добива, и че е извън плода. НО никога не ми е хрумвало да потърся снимка :) Въпреки, че ми е любима ядка. ХАхахаха
Благодаря Маргаритка :))))))))
казано от veronique на 17.09.10, 14:53:
Знаете ли? И аз :)
Бях на ясно какво представлява ядката, как се добива, и че е извън плода. НО никога не ми е хрумвало да потърся снимка :) Въпреки, че ми е любима ядка. ХАхахаха
Благодаря Маргаритка :))))))))
Хах, моля...и аз нямаше да се замисля как изглежда, ако не бях ги видяла на живо на пазар и не се бях взирала дълго, докато разбера какво е (sweat) .
17.09.10
15:03
Отходния плод винаги става за алкохол.
17.09.10
15:20
Маргаритке, тук има още инфо по въпроса с Кашуто, а за ценообразуването визирах ядките като цяло.
http://www.bb-team.org/articles/3324/
18.09.10
19:33
Днес направихме много приятна разходчица из Ботевградската част на Балкана. Замръкнахме там, но успяхме да си слезнем невредими :)
Беше забавно и се натъпках с палео къпини. хохо
Да се радваме на последните слънчеви дни ;)
ПП на връщане подтичвахме, защото нашия кросфитър (Иван) огладня и бързаше да захапе пържолите :) не вярвах как става, но той се набира на сяк’ви клони, каквото му попадне под ръцете :)
18.09.10
19:34
ставам :)
Много си секси на първата снимка :) ;)
Ако някой преди две минути ми беше казал, че ще кажа на 80кг. жена, че е секси, щях да му се изсмея в лицето. Но на теб много добре ти стоят :) :)
Мнението беше редактирано от alabalaa на 18.09.10 19:37.
19.09.10
09:15
Хахаххаа, благодаря:)
Ами то си зависи какви са килограмите. Ако бях само мас, сигурно нямаше да е така :D :D
24.09.10
07:26
20.09.10
2 сухи
21.09.10
тежести 149
4х3
клек 70 75 75 75кг
лег 40кг
тяга 80 90 90 100кг
верт.скрипец 4х8-40кг
бицепс 4х10-20кг лост + трицепс 4х10-20кг, скрипец
2 сухи
22.09.10
2 часа суха+
тежести 150
(бях много изморена от сутрешните часове, затова си спретнах нещо по-леко)
лег 4х6-35кг
ходещи напади с 2х16кг пудовки, 3х10 на всеки крак
3х5: обръщане-преден клек-пуш преса-заден клек-пуш преса и така отново
23.09.10
тежести 151
5х3
snatch 25кг
Cl&J- 35кг
пр.клек - 45кг
лег 4х6-30 30 35 35
-> скрипец 4х6-40кг
бицепс 4х6-9кг дъмбели + трицепс 4х6-20кг, скрипец
2 сухи
В сряда беше последният ден от “зеленчуци, плодове и ядки в сурово състояние”, от вчера включвам на закуска по 1 доза протеин + плодове. Намалила съм ядките от 200-250 на 100гр, утре ще има малко рибка :)
Добре съм :) интересно е как с нетърпение си чакам закуската, и си ми е кеф да ям едно и също. Даже мойта приятелка ме пита “не ти ли писва да ядеш само домати”.. ми не:) даже ме е яд, че идва зима хаха
Онзи ден ме спряха на улицата заради това, че съм изглеждала атлетична и мускулеста. Ха, благодаря ти, подейства ми добре на фона на всичките ми терзания :)
24.09.10
08:47
Браво , В ! Герой си :)
Ето на това му се вика мотивация и постоянство ... :) Много добре изглеждаш наистина :)
24.09.10
09:49
Благодаря! Постоянството идва от това, че се чувствам добре и усещам промяна (макар че най-близките ми не отбелязват, няколко човека, които ме виждат по-рядко, казаха, че вече си личи отслабване). То може да е минимално, но го има.
Кантарът онзи ден отбеляза ПОД 80кг:) Към 78.5-79съм, което на фона на последните 84-85 си е супер.
Според мен краката ми, макар и да имат все още голяма нужда от чистене, са значително по-добре. Кефя се на бедрата, които си отглеждам :)
Най-важното, обаче, все още не се знае - дали ще ми дойде и този месец или не. По принцип трябва около 26-27, но вероятно ще се забави доста.
[quote author=“veronique” date=“1285310975”
Най-важното, обаче, все още не се знае - дали ще ми дойде и този месец или не. По принцип трябва около 26-27, но вероятно ще се забави доста.
Вероятно точно така ще стане, ако го мислиш. Ами ако пък реши да избърза или да дойде на време. Програмирай си го така..
Чудесна си!!!