Дневникът на V :]

Прескочи до:
fire.is.my.nature

11.09.10
09:46

V , определено има промяна ! Корема и краката са се поизчистили , изглеждаш ми по-релефна :)

Аз как бих процедирала със захранването :

1./ включвам за 2 дни протеина по 2-3 дози на ден макс. (понеже е най-лек и едва ли ще ти дразни стомаха) + задушени зеленчуци на пара ( ти май сега си на сурови само)
2./ следващите 4 дни към новите храни включвам  по 1 риба на ден , разделена на 2 порции ( това е около 100-150 гр на хранене )
3./ след това вече1- 2 дни + постепенно включваш пиле по 100-на ,  150 грама на ден

Идеята е първата седмица да не ядеш свинско , понеже е много тежко за период само на зеленчуци . Най-добре да продължиш да наблягаш на фибрестите храни (на пара или сурови ) + малки количества животински протеини

Втората седмица вече включвай по 100-на грама свинско постепенно , яйцата в малки количества (1-2 на ден) .
Хубаво е ,ако първата седмица НЕ консумираш мазнини , за да не стресираш организма . След 7-10 ден по малко зехтин . Маслото ти препоръчвам чак към 14-ти ден захранване . След 14 дни захранване си яж по-големи количества и все пак внимавай ;)
Абе идеята е да е много постепенно , това е моят вариант на захранване при дадените храни ,които си решила да използваш .

:)

11.09.10
10:15

Ви, ти не си на строг прочистващ режим така че не ти трябва и такова захранване. Просто към зеленчуците добавяй по 1 яйце, малко варено или печено месо, риба. В малки количества!!! Поне седмица не включвай млечни и махни ядките, ако ядеш месо. Сама трябва да усетиш какво да хапваш. Принципно се опитай да се храниш така дългосрочно. Тоест много зеленчуци, малко плодове, малко ядки и намален прием на белтък. Рядко млечни!!! За твоите цели и тренировки, мисля че това ще свърши работа. Иначе става - тежести+ белтък= маса= МАС= хормонален дисбаланс
П.П Не ги яж тези фибри, има си достатъчно в зарзавата и ядките
Хайде да не се правя на специалист повече :P

11.09.10
10:36

V, прасеца ти кърти :) ! Успех с прочистването. Определено има напредък и според мен, накрая на захранването, резултатите ще са впечатляващи.

Благодаря ви;) Хубаво е, че се храните по такъв начин и може да ми давате насоки... Че аз познавам само расли на кокал неща :))
Значи правилно съм се ориентирала.
Относно млечните - след 7 седмици на палео осъзнах, че не са ми били нужни. Просто веднъж на седмица-две ще хапвам кашкавал или масло (понякога те ми липсват, но не толкова осезаемо).
Тъй че за в бъдеще това ще е - месо, ядки, яйца, зеленчуци и плодове. Никога не съм опитвала да намалявам белтъка драстично - с колко и как ще преценя с течение на времето. Не ща да губя мускул, даже напротив - искам да качвам хаха :):)

Добър ден:)
Днес пак станах прекалено рано - в 6.30, а бях навила алармата за 10.00. Странно :)
Ходих да напазарувам плодове и зеленчуци. Розовите домати пак са вдигнати. Много. Сливите - също.
Имам чувството, че цените скачат с минутите.
Както и да е - тази седмица съм на: киви, ябълки, сливи,лимон, кашу, орехи, зеле, карфиол, домати, моркови.

И много вода: ))

Събота и неделя в къщи майка ми (която не знам дали съм споменавала, но готви невероятно) беше направила тлъсти свински пържоли на скара, предварително накиснати в марината, шницели, домашна пица, миш-маш с печени чушки и много яйца; имаше лунканки, кашкавал. Баба ми донесе домашен кекс и домашна баница.
Всички заедно ядяха и аз бях в същата стая, НО дори не седнах на масата, нямаше мисли от сорта “дали да не си взема”. Честно казано не ми се и ядеше. Освен може би пицата, понеже ухаеше страхотно. Гордея се със себе си :) На фона на пържолите, аз ядях зеле с домати и малко кашу :Д Това до преди месец два не съм вярвала, че ще стане. Винаги съм се старала да се храня добре и да не прекалявам, но в Ботевград съм опитвала я от това, я от онова, като често съм повтаряла хапките :))

Днес ще има щанги и аеробика.

13.09.10
08:45

Будиш се рано от глад ; освен това поради липсата на естествени източници(месо ,млечни ) ,серотонина ти е нисък.

Винаги съм се събуждала гладна, дори и преди да почна с това.
Хубавото е, че не остава толкова много до включването на месо :) 6ти ден ми е днес

13.09.10
08:56

казано от veronique на 13.09.10, 08:51:

Винаги съм се събуждала гладна, дори и преди да почна с това.
Хубавото е, че не остава толкова много до включването на месо :) 6ти ден ми е днес

Ви, ако ти се яде месо просто яж. Не прави нещо, което ти причинява дисхармония. Пречистването първо е в главата. Тоест, ако това което в момента хапваш не ти носи удовлетворение в емоционален и физически план е загубена кауза. Аз останах с убеждението, че се чувства добре на този разтоварващ режим. Ако благотворното въздействие се е изпарило, почвай си месото

Не, не се е. Наистина ми е добре. В началото мислех да включа и риба, но установих че нямам желание да я ям сега.
Просто ми е странно да се будя толкова рано и ако причината наистина е в месото, заради това прозвуча като, че се радвам, че скоро ще свърши.

Иначе не ми е тягостно, не си казвам “остават еди колко си дни и минути до “захранване”
Усетя ли глад, ям и не се замислям “ау в този плод колко ли бързи въглехидрати има?” “ай, май днес прекалих с ядките”

Искам да спя повече, въпреки че се събужам сравнително отпочинала:) 6-7 часа са си малко за мен

13.09.10
09:09

Аз малко съм пропуснала, ще споделиш ли от кога се храниш така, защото наистина и аз виждам резултати.
И какво всъщност включва храненето ти?

13.09.10
09:13

Последното изречение е много важно!
Тялото те буди ,въпреки че не си е отпочинало ,защото иска да яде.Дори и да не усещаш глад.(не ми се разказваше , но при мен това се случва на палео , кето-вариантите. първо се радваш на псевдо “енергията ” ,после ти писва да не си отпочиваш пълноценно ,и да се будиш кат бухал в 4.30ч. и къмто 3-4 та седмица хапвам блажено кутия Филаделфия ,и спя като къпана ;)

няма да те съветвам да го спреш , в рамките на седващите дне това така или иначе ще стане.

Макси, накратко:
заради проблеми с цикъл, заради започването на билки, реших да направя разтоварващ и до скоро нетипичен режим за мен.
2 седмици на плодове, сурови ядки и зеленчуци. След това постепенно ще включа месо и яйца.
Днес ми е 6ти ден.
Преди този режим бях 7 седмици на палео и възнамерявам и за в бъдеще млечните, бобовите и зърнените да са 80-90% Аут (което ще рече: ще хапвам на 2-3 седмици или когато ми се преяде).

Туй то :)

Дени: сигурно е било гадничко в 4 да си кукуряк :) Дано да не стигна този етап. Не мисля, че 2 седмици ще ми се отразят чак така, но ако усетя умора и непълно възстановяване до тогава, или ще увелича още ядките, или ще включа месо.
Аз като видя резултати, се мотивирам и трудно зарязвам нещо започнато. И обратното - като не виждам резултати ме обхваща една депресия и правя много неща напук. Сега и психически съм добре, дори не се смятам за отвратително изглеждаща :) Не си казвам в огледалото “оф тук имам мазно, там се е увеличило”, а: “ехе, тук има повече релеф на краката, коремът ми не е така подут, не изглеждам толкова зле”
което на този етап е много за мен :) чувствам се вътрешно добре. оптимистично съм настроена, не само за визията, но и за проблема с поликистозата. Може да е внушение, но дори и така да е - сигурно ще помогне.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.09.10 09:20.

13.09.10
09:22

Браво! Знаеш ли, че и аз постепенно стигам до подобни изводи и май ще пробвам малко твоя режим. На мен също ми се струва, че поне на мен тия месища ми идват в повече. Ама пусто много си ги обичам бееееееее

А месото никак не ми идва в повече :) На първо място съм месоядна и това няма как да се промени.
Замислих се върху съвета и думите на Дива: “Ти всъщност нямаш много мазнини.  Просто имаш един пласт лимфа, която трябва да изчистиш. Не казвам, че си вейка и че си в перфектна форма в момента, но опрделено не е това което си мислиш.  Имаш много мускул и си близо до твоето мечтано тяло. Смени подхода просто.
Друго си мисля,.... тази лимфа е пълна с боклуци, които не позволяват на клетките ти да се хранят,  веществата не стигат до тях, защото на пътя им има токсини и други отпадъци. Съответно нито метаболизма, нито имунитета, нито половата и хормонална  система работят нормално. Хормоните се разнясат с кръвта все пак.”

Няма как да знаем кое е със сигурност, докато не се изпробва. Този тип разтоварване никога не съм го правила. Изключая периода ми на житен режим, но тогава имаше адски много мед и никакви зеленчуци. Та си казах “може пък най-сетне да е това. защо не? и без това вече изпробвах почти всички режими” :))

юху
13.09.10
тежести 145
4х2
лег 40 45 45 45
клек 70 80 70 70 (пфу 80 си ми тежат?!)
тяга 80 90 90 90
скрипец вертикален 4х8-40кг
бицепс с лост 3х8 + трицепс на скрипец с 20кг-3х8

2 сухи

Иначе готин ден, с Thrash си направихме среща “на по щанги” в Славия хаха:)
(Thrash, следващото не го чети, че да не се възгордееш;ррр)

Има хляб в това момче с олимпийските движения. Така смятам :).

Купих си бразилски орех, бях забравила колко вкусен и същевременно тежък е (ако ям само него, мога да мина и със 100гр дневно)

13.09.10
19:26

казано от veronique на 13.09.10, 18:25:

юху
13.09.10

Купих си бразилски орех, бях забравила колко вкусен и същевременно тежък е (ако ям само него, мога да мина и със 100гр дневно)

Хаха...какво съвпадение...и аз днес си купих бразилски орех :) :)

Ясно е, че прекалявам с взирането в огледалото, но НЕ мога да не се кефя като виждам малка промяна всеки ден :)
Малко даже ме е страх да се накефя истински, с риск да не повикам дявола. То толкова вече си напатих, че смея ли...
Но всеки ден краката ми се доближават до това, което искам. Жестоко е :)

На размери обаче съм си голяма:) Като застана до едно нормално изглеждащо момиче съм сякаш двойна, че и отгоре. Но това съм си... :)

Леле днес се изморих много :)
От 14.30 до 19.45 почивката ми от физическа активност беше 1 час на две по 30. То доста често са ми такива делничните дни, но днес имаше много ходене пеш, а вътре в басейна над 30 човека. Нямах въздух направо. Но сега е хубаво :)
Тъй че утре ще почивам от силови и до 15.00 ще се излежавам в нас:)

Тежести 146
малко “фитнес” тип :)
4х6 - всичко
скрипец
вертикален-50кг, хоризонтален-40кг
лег преса загряваща серия 10х100, работни със 150
горна лежанка - 30кг
раменни преси - 11кг/дъмбели

бедрено разгъване + бедрено сгъване + прасец, съответно 4х10-25кг + 4х10-25кг + 4х20 повдигане за прасци

суингове: 2х
х15-16кг, ръце до горе
х10-16кг всяка ръка поотделно, до горе (йеаа)

+ 2 размазващи сухи аеробики

О забравих !!!
Опитайте: ситно нарязано зеле, настъргани моркови и домати на парчета, всичко разбъркано като прибавите и КАШУ (сурово). Вкусът в устата като се смесят съставките е мнооого як. Поне мен ме кефи :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.09.10 18:07.

14.09.10
18:27

казано от veronique на 14.09.10, 18:06:

О забравих !!!
Опитайте: ситно нарязано зеле, настъргани моркови и домати на парчета, всичко разбъркано като прибавите и КАШУ (сурово). Вкусът в устата като се смесят съставките е мнооого як. Поне мен ме кефи :)

Аз ям тази салата с ядки микс и 2 яйца нарязани на много ситно, става разкошно :) Опитай и ще ти хареса :) След като започнеш захранването :)
Вероника наистина изглеждаш по-добре :)Чак аз се замислям за такъв прочистващ режим :) Успех!

fire.is.my.nature

14.09.10
19:24

Браво , мацка , супер си ! :)

Вчера: 2 сухи

Говорих си с една жена, която идва при нас на водна аеробика от януари тази година. До сега е надолу с около 21-22кг. Уникално е - чудесно си я спомням, когато дойде за първи път. Сега е на половината:)
Хубаво е, когато виждаш, че хората са щастливи и по някакъв начин ти допринасяш за това.
А относно хранителния режим - яде месо (много е месоядна), салати, плодове, сирене, кашкавал и шоколад.

16.09.10
10:28

Страхотно изглеждаш. Бих искала за момент да можеш да се погледнеш през моите очи  ;) .

Нямам си представа какво виждаш, Мария:)
За всеки случай и моите очи вече не са 100% черногледи!

16.09.10
тежести (номер147 би трябвало)

4х3
изхвърляне 25кг
обръщане и тласкане 25,  30,35,35,35
преден клек 40,50,50,50кг

лег 4х10-30кг
бицепс с дъмбели 1х10-9кг, 1х8-11кг 2х6-12кг
трицепс 4х8 - кофички /на 2 пейки/
гребане с щанга върху наклонена лежанка - 4х10-30кг

правих и 3 серии върху уред за крака - ляга се по корем, както за бедрено сгъване; но краката не се свиват в коленете, а бутат тежестите нагоре в обтегнато положение :) 20кг

+ 2 сухи аеробики (Мария (шефката;р) вчера е купила батут, като скачаме да не ни се набиват коленете. Днес водих на него...Жестоко е :)))))))

_______
защо ядките са толкова скъпи?
защо СУРОВО кашу е по-скъпо от ПЕЧЕНО такова (както и всички останали ядки)? та нали за вторите има разходи за ток и сол?! защото е по-здравословно и понеже сега за БИО е на мода да са ултра високи цените, айде и на ядките..
_______
и една весела снимка :) бях забравила, че имам тези кецове! мания са ми кецове и колани ;) (вторите бяха докато можех да си нося дънките хаха)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 16.09.10 18:27.

ВН

16.09.10
21:13

В: Защо ядките са толкова скъпи?
О: Разходи по обработване, по пакетиране, по транспорт от другия край на света, слаби добиви, спекула, срокове на годност и т.н.

В: Защо СУРОВО кашу е по-скъпо от ПЕЧЕНО такова (както и всички останали ядки)? та нали за вторите има разходи за ток и сол?! Защото е по-здравословно и понеже сега за БИО е на мода да са ултра високи цените, айде и на ядките..
О: Суровото има по-ниска трайност или повече разходи за пакетиране, за да се получи същата или по-голяма трайност в сравнение с осоленото печено. На практика всичкото сурово кашу е БИО, Монсанто още не е стъпил там. Причина за по-високата цена е по-слабото търсене в мащаб, а от там и целта за по-висока печалба от единичен продукт (за грам в случая). Ако е БИО пък ще е скъпо, за да се покрият разходите по сертификата, а също и по ЕКО пакетирането със ЗЕЛЕНА, технология и т.н. Качествената храна не е евтина. Масовото производство на конвейр не е случайно измислено, целта му е била, е и ще бъде да “сваля” цената на продуктите чрез по-ниски производствени разходи и да разширява пазара на хранителни стоки до повече хора.

О, хиляди благодарности за хубавия отговор! Значи просто... ще се примирявам :)
Мисля да потърся по-усилено за някое място, където цените все пак са по-приемливи и можеш да си купиш на килограм разни миксове. Вчера си купих бразилски орех на най-ниската цена, която съм виждала някога - 4.40 за 200гр.

Днес, 17.09.10 (честит празник на София, честито и на всички, които имат имен ден)
тежести 148
4х6
клек 50 70 70 70 70кг
лег 35кг
тяга 70 80 80 90кг
суингове: 1х10-32кг, 1х10-16кг с всяка ръка поотделно, до горе, 1х10-16кг с 2те ръце до горе.

Исках 3 такива серии да направя, но получих дискомфорт и реших да послушам тялото си:)

+ 2 сухи

fire.is.my.nature

17.09.10
12:39

На женския пазар са най-евтини ядките . Аз си купувам от там или от Красно село , но на Кр.село пак са с надценка . ;)

17.09.10
14:40

казано от Владимир Недков на 16.09.10, 21:13:

Причина за по-високата цена е по-слабото търсене в мащаб, а от там и целта за по-висока печалба от единичен продукт (за грам в случая). Ако е БИО пък ще е скъпо, за да се покрият разходите по сертификата, а също и по ЕКО пакетирането със ЗЕЛЕНА, технология и т.н. Качествената храна не е евтина. Масовото производство на конвейр не е случайно измислено, целта му е била, е и ще бъде да “сваля” цената на продуктите чрез по-ниски производствени разходи и да разширява пазара на хранителни стоки до повече хора.

Владо, мисля че цената на кашуто не е висока заради ниското търсене (по пътя на моята логика би следвало да е обратното), по-скоро заради начина за добива му. Прикрепям снимки на ПЛОДА кашу, който е голям колкото средноголяма ябълка. Ядката, която ядем е една много малка част от неговия обем, предполагам е ясно какво количество плодове е необходимо за получаването на килограм кашу. В същото време останалата част от плода е слабо използваема, и обикновено не се изнася извън страните на добив. От него съм виждала да се предлага ЕДИНСТВЕНО бутилиран сок, който има “аромат” и вкус на мръсни чорапи (puke)  :D
Ако има друго приложение, то е минимално.
За продуктите БИО и ЕКО, мисля вече доста се опорочи значението и на двата етикета върху стоките.

Мнението беше редактирано от Margi на 17.09.10 14:42.

17.09.10
14:44

Яяяяя, идея си нямах, че кашуто изглежда така  :)  :)  :)

Знаете ли? И аз :)
Бях на ясно какво представлява ядката, как се добива, и че е извън плода. НО никога не ми е хрумвало да потърся снимка :) Въпреки, че ми е любима ядка. ХАхахаха
Благодаря Маргаритка :))))))))

17.09.10
14:58

казано от veronique на 17.09.10, 14:53:

Знаете ли? И аз :)
Бях на ясно какво представлява ядката, как се добива, и че е извън плода. НО никога не ми е хрумвало да потърся снимка :) Въпреки, че ми е любима ядка. ХАхахаха
Благодаря Маргаритка :))))))))

Хах, моля...и аз нямаше да се замисля как изглежда, ако не бях ги видяла на живо на пазар и не се бях взирала дълго, докато разбера какво е  (sweat) .

АВ

17.09.10
15:03

Отходния плод винаги става за алкохол.

ВН

17.09.10
15:20

Маргаритке, тук има още инфо по въпроса с Кашуто, а за ценообразуването визирах ядките като цяло.
http://www.bb-team.org/articles/3324/

Днес направихме много приятна разходчица из Ботевградската част на Балкана. Замръкнахме там, но успяхме да си слезнем невредими :)
Беше забавно и се натъпках с палео къпини. хохо
Да се радваме на последните слънчеви дни ;)

ПП на връщане подтичвахме, защото нашия кросфитър (Иван) огладня и бързаше да захапе пържолите :) не вярвах как става, но той се набира на сяк’ви клони, каквото му попадне под ръцете :)

ставам :)

18.09.10
19:36

Много си секси на първата снимка :) ;)
Ако някой преди две минути ми беше казал, че ще кажа на 80кг. жена, че е секси, щях да му се изсмея в лицето. Но на теб много добре ти стоят  :) :)

Мнението беше редактирано от alabalaa на 18.09.10 19:37.

Хахаххаа, благодаря:)
Ами то си зависи какви са килограмите. Ако бях само мас, сигурно нямаше да е така :D :D

20.09.10
2 сухи

21.09.10
тежести 149
4х3
клек 70 75 75 75кг
лег 40кг
тяга 80 90 90 100кг
верт.скрипец 4х8-40кг
бицепс 4х10-20кг лост + трицепс 4х10-20кг, скрипец

2 сухи

22.09.10
2 часа суха+
тежести 150

(бях много изморена от сутрешните часове, затова си спретнах нещо по-леко)
лег 4х6-35кг
ходещи напади с 2х16кг пудовки, 3х10 на всеки крак
3х5: обръщане-преден клек-пуш преса-заден клек-пуш преса и така отново

23.09.10
тежести 151
5х3
snatch 25кг
Cl&J- 35кг
пр.клек - 45кг

лег 4х6-30 30 35 35
-> скрипец 4х6-40кг
бицепс 4х6-9кг дъмбели + трицепс 4х6-20кг, скрипец

2 сухи

В сряда беше последният ден от “зеленчуци, плодове и ядки в сурово състояние”, от вчера включвам на закуска по 1 доза протеин + плодове. Намалила съм ядките от 200-250 на 100гр, утре ще има малко рибка :)
Добре съм :) интересно е как с нетърпение си чакам закуската, и си ми е кеф да ям едно и също. Даже мойта приятелка ме пита “не ти ли писва да ядеш само домати”.. ми не:) даже ме е яд, че идва зима хаха
Онзи ден ме спряха на улицата заради това, че съм изглеждала атлетична и мускулеста. Ха, благодаря ти, подейства ми добре на фона на всичките ми терзания :)

fire.is.my.nature

24.09.10
08:47

Браво , В ! Герой си :)
Ето на това му се вика мотивация и постоянство ... :) Много добре изглеждаш наистина :)

Благодаря! Постоянството идва от това, че се чувствам добре и усещам промяна (макар че най-близките ми не отбелязват, няколко човека, които ме виждат по-рядко, казаха, че вече си личи отслабване). То може да е минимално, но го има.
Кантарът онзи ден отбеляза ПОД 80кг:) Към 78.5-79съм, което на фона на последните 84-85 си е супер.

Според мен краката ми, макар и да имат все още голяма нужда от чистене, са значително по-добре. Кефя се на бедрата, които си отглеждам :)

Най-важното, обаче, все още не се знае - дали ще ми дойде и този месец или не. По принцип трябва около 26-27, но вероятно ще се забави доста.

24.09.10
13:25

[quote author=“veronique” date=“1285310975”

Най-важното, обаче, все още не се знае - дали ще ми дойде и този месец или не. По принцип трябва около 26-27, но вероятно ще се забави доста.

Вероятно точно така ще стане, ако го мислиш. Ами ако пък реши да избърза или да дойде на време. Програмирай си го така..
Чудесна си!!!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1