Дневникът на V :]

Прескочи до:

11.02.11
18:04

казано от veronique на 11.02.11, 17:28:

Една снимка от началото на 4 етап, в цивилни дрехи :)

И цивилни рошави пантофки! :D Не можах да се въздържа (wasntme)

Иначе - палци горе!

Еее, те са доста по-ефектни за снимката:) Няма как...нали съм в бранша хахаха
Иначе после си слагам цивилните кецове :D

Мила

12.02.11
09:01

Браво V, много добре изглеждаш ;)

12.02.11
11:43

Щом след грешка в смятането си правиш серията с 10 кг отгоре работи над психиката си, прави висока тяга и негативни на лега за да не те е страх от щангата.
Този номер скоро го направих на лежанката, + 10 кг, е вярно с 2 повторения по-малко направих, но то оставаше и да е иначе :D

Мнението беше редактирано от Madboy на 12.02.11 11:48.

Много си прав:) Макар, че на лежанка никога не ме е било страх, че ще ме затисне, защото знам, че мога да я удържа докато някой ме спаси :))
Чакам аз понеделника, с максовете, за да се види реално как най-ефективно трябва да бъдат тренировките следващите няколко седмици.

Днес - пълна почивка. Физическа, за съжаление не и психическа. Хаха:)

Искам да си отбележа за протокола, че вчера и онзи ден се провалих! Ядох въглехидрати под формата на домашен хляб + обикновени бисквити. Много съжалявам, че не успях да удържа фронта. В такива случаи сякаш някой ми превзема мислите и не действам аз. После ми е тъпо. За мен важи правилото “Без 1 мога, с 1 - не мога”. След първата хапка не можеш да ме спреш, за това по-добре без нея.
Надявам се да не съм качила много, все пак аз не ям въглехидрати и приемането им винаги задържа вода. Сега почвам на ново 4ти етап - 10 дни, чувствам, че така е редно.
Пфу как ме е яд.
Сега искам да свалям мазнини и да качвам паралелно сила - доста трудна задача, ще видим до къде ще я избутам.

Това е за сега. Днес съм екстра:
за закуска омлет от 2 яйца и 3 малки домашни кюфтенца.
Сега отивам да водя водна аеробика в Правец :) Водила съм там веднъж, преди повече от година. Любопитно ми е, разбрах че се събират доста хора. Аз си водя напоследък разни изводи за двигателната култура, особено на повечето млади мацки - 20-25 годишни. Искам да ви кажа, че все повече и повече срещам хора, които буквално не могат да си координират тялото. То и аз не съм била спортист като дете - даже напротив, но не съм имала подобни проблеми. Смятам, че с всяко следващо поколение нещата стават доста сериозни и тъжни :(
Мисля да им “спра тока” :))))

13.02.11
09:43

Значи аз се провалям по няколко пъти на ден, даже ми е и хубаво :D Я излез от филмите и върви клякай!

Вчера мислех да изкъртя щангите, а то - точно обратното.

клек 1х10-20 1х3-60 1х1-80,90,100,110,115
    3х2-100 - не качвах повече от 115, защото се оказа, че трябва да внесем лека корекция в разкрача, на 115кг бях на границата и най-горната точка на бедрото не е била под нивото на коляното.

лег 1х10-20 1х3-30 1х2-40 1х1-45,50,52
тяга 1х3-70 1х1-90,100,110,120
    2х0-130
      1х1-120
не можах да повярвам. Миналия път 130 не бяха кой знае какво... 2ките на 120 също. А вчера - сякаш някой се беше закачил допълнително за щангата. Ужас
Надявам се да е било моментно състояние, защото много зле ми подейства..

1 час водна аеробика

Храна:
-пил.пържола
-пил.пържола, моркови    кафе
-4 кюфтенца
- по малко от: шунка, луканка, салати, ядки

Забравих да допълня.
От вчера се запасих с протеин и аминокиселини. Предният протеин ми беше на scitec, сигурно около 4-5 кг общо съм използвала.
Вече около 2 месеца нищо не приемах.
Миналата година пробвах аминокиселини на Ultimate Nutrition.
Сега нещо различно:

Superior Amino 2222 на Optimum Nutrition
и суроватъчен протеин на Universal Nutrition

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 15.02.11 09:58.

Кое протеинче на Scitec пи и защо смени марката? :)

Promix ванилия и ягода :)
Много бях доволна - чудесна разтворимост и вкус. Бих си го купила отново :)

Не съм сменила марката заради оплаквания, а просто сега изпадна такава оферта, която да ми пасне на обеднялото напоследък портмоне :)

А, питам за протокола... защото и аз имам приятни впечатления от протеините на Scitec. :)
Между другото, скоро стигнах до извода, че за един спортуващ човек е много практично да поддържа някакви наличности от суроватъчен протеин. Не е задължително да се използва системно при едно премерено хранене, но пък в някои случаи си е голямо удобство, особено когато човек е в движение. Това беше причината и аз да си взема една суроватка - мачове, пътуване... с едно протеинче си улеснявам чисто технически храненето.

Абсолютно си прав. Знаеш ли колко пъти ми се е случвало въпреки добре разпределената храна за деня, включително и тази, която си нося, да се появят допълнително тренировки, да озверея от глад, че даже да ми се вие свят...а аз да нямам нищо под ръка!
В тия случай залъгвам с мляко с какао, някоя друга ядка, ако се намери във фитнеса, или си поръчвам шейк, който ми излиза много по-тлъсто, от колкото аз самата да си нося :)
Така че определено е полезно, смятам да си оставя една част в залата по вдигане на тежести, и една на басейните, на които работя:) За всеки случай. Проблем ми е разнасянето на шейкъра, че е обемен, та сигурно ще търся шише с по-широк отвор

Колкото и смахнато да звучи, пазя си 2-3 шишенца от Endorush, защото са прибрани, имат широко гърло и се затварят отлично. Дори съм си направил своеобразна фуния от срязано нормално шише (от сок някакъв май), защото влиза перфектно в шишето от Endorush и мога да сипвам лесно и бързо каквото и да е вътре. Шише от студен чай (има такива с широко гърло) също става. Има едно неудобство де - или трябва да имаш 1-2 шишета и да ги миеш, или трябва да имаш познат, който да се налива порядъчно и редовно със студен чай. :) Шейкърите, обаче, са твърде големи, факт.

Да, и аз съм пробвала с фунийки:) Важното е, че варианти има!

Днес:
адски недоволна съм от себе си. Не знам каква е причината да ми тежат така тия гири. Със сигурност е 99% психологическа. Представям си как до месец и половина дърпам 150 тяга, и наистина го искам.....а реално става друго. Надявам се тука до няколко дни да се освестя, че не мога да се разпозная просто.
На всичкото отгоре съм си създала огромен страх с това коляно като клякам. Мажа го с някакъв гел и уж е по-добре, но се случва да си представя как клякам....и оставам долу, защото коляното се предава. Хаха ...

клек 1х10-20 1х3-60 1х2-80,90 3х2-100
лег 1х10-20 1х3-30 1х2-40,45 1х1-50 2х2-45
тяга 1х3-70 1х2-90 3х2-110

Здравко каза днес да сваля с около 20кг от максовете ми...По-лекичко да е. Но да си призная тягата хич не беше лекичка.
Иначе като махнем всичко останало, ми е голям кеф на тренировките.
А и да - до толкова познавам тялото си, че веднага мога да позная кога съм качила дори и с 200гр. Премерих се - килограм нагоре съм; чувствам си краката по-подути... Дано да е заради цикъл, защото ако пак почна да качвам безпричинно килограми ще се побъркам. Та крайни заключения няма да правя, пък и 1кг не е нещо значително - дето се вика и от един добър обяд може да се постигне :)

храната: -свинска пържола, малко салата, няколко фъстъка - кафе
-4 кюфтенца
-кафе
-доза протеин
-свинска пържола, тиквички със сос

15.02.11
20:16

Не може всеки път да си на макс :))
Утре ще пробвам и аз някое максче на тяга, защото ти ме стигна вече :( :P

15.02.11
21:55

Верка, наистина не може на макс всеки път. Ако пък си преди цикъл, е още по - нормално.
И аз се чудих как така се качват 2 кг. за 2-3 дни.

За събота те чакат:
Клек: 130;
Лег: 55-57,5;
Тяга: 140.

Е, да се обзаложим ли? :D

Мнението беше редактирано от Инис на 15.02.11 21:56.

Нека:) Чакам с нетърпение тренировката и да видя какво може да направи Сашо от мен :)))))))))
Нямам търпение и да се видим също така:) Надявам се да не те затиска нищо, но ще ти споделя какво правя в тези случаи:р

Днес бях мега зле, едвам издържах 3те часа аеробика, просто краката не ме държаха буквално... Не можах и стълбите да изкача като млада 22 годишна девойка хаха...
След малко лягам да спя и смятам да го откарам до довечера така..

Храната:
-пил.пържола
-мляко с какао
-4 кюфтета
-пил.бут, кьопоолу
-свинско, зеле с моркови

16.02.11
23:26

17.02.11

тренировка
тежести 230
клек 1х10-20 1х3-50,70,80,90,100,105
      1х2-100 3х3-70 1х2-70 тествахме разни неща по техниката
лег 1х4-20 1х4-30,40 1х2-50 1х1-50 1х0-50
тяга 1х3-70,90,100,110,120 1х1-125

храна
- 3 яйца, 100г суджук  мляко с какао
-100г пиле, тиквички  кафе
-плескавица
-3 кюфтенца, по малко от кашу и фъстъци, шунка

18.02.11

тренировка
тежести 231

клек 1х10-20 1х3-60,70 1х2-80,90 3х2-100
лег 1х10-20 , 1х3-30,40 , 1х2-45, 3х2-47
тяга 1х3-70, 1х2-90,100,110,120,  1х1-120

храна

-кюфте, протеин
-3 яйца, зеле с моркови
-кафе
-плескавица, китайска салата със зеле и гъби + кълнове
-свинска пържола, повече сирене, доматено пюре

събота: :)))))))))))

Тренировката ми беше супер интересна, не бях подготвена за нея:)
Запознах се с много свежи хора и определено ще ми е кеф да работя с тях. Но не знаех, че ще клякам с бинтове и колан.
Оказа се много удобно - дори и не съм подозирала. Тези бинтове са голяма работа, но и голяма болка:) Издържа се, разбира се, проблемът е след като се махнат - цяла вечер са ми треперели прасците. Предполагам това е защото не съм свикнала.
Кляках на 120, но изобщо не мога да преценя колко да пускам - оказа се, че трябва да е по-дълбоко. Надявам се до 2-3 седмици вече всичко да съм оправила.
На лега се учих да правя мост и го схванах - единици на 50, 3ка на 47.5
При тягата трябва да съм с по-широк разкрач.
Имам забележки по техниката, което малко ме притеснява от гледна точка дали ще успея бързо да ги коригирам и дали ще мога да дърпам поне същите кила, ако не мога повече.
Трябва да успея:)
Важното е, че е огромен кеф. Нищо, че имам 2 кръвоизлива от бинтовете на левия крак и синка на десния :) Винаги съм била такава - супер лесно ми излизат синини и кръвоносните ми съдове са някак си доста на повърхността, ако мога така да се изразя.

Храната е ОК, но днес ставах в 7 сутринта озверяла:)))))

имах 2 приема на свинско сутринта, общо около 250г. На втория прием ядох и пастет и малко сирене:)
-филе
-енергийна напитка
-пил.бут, зеле с моркови, малко сирене

20.02.11

храна
-50 г свинско, сирене
-яйца, сирене, зеле и моркови
-малко свинско и ориз
-протеин

21.02.11

тренировка
тежести 233

клек 1х10-20 1х6-50 2х4-70 2х3-80 3х2-90 много дълбок
лег 1х10-20 1х4-30 1х2-40 1х1-45,50 2х0-55
тяга 1х4-70 1х2-90 1х2-100 1х1-110,120 2х0-130 1х0-125 1х6-90 1х2-110 - пробвам с по-широк разкрач и много се притеснявам, защото тея кила съм ги дърпала, а сега е един огромен ужас.... притеснявам се и за трите движения дали ще мога да кача още кила в следващия месец

храна
-свинско, 40г шоколад
-200г пиле, тиквички, кафе
-свинско, салата, кафе
-свинско, кьопоолу, сос

С дрехите, на пълен стомах съм 79.8, което ще рече че съм свалила още 1кг за 2-3 дни. След първия етап бях 82.600 с дрехи, а преди започването на този режим бях 84.5 сутрин, на голо (но на друг кантар, въпреки това надали са големи отклоненията). За сега екстра

22.02.11

тренировка
тежести 234
спомагателни: вертикален скрипец на 50 и 60кг
гребане на наклонена лежанка с 30, 35
горна лежанка с 20 и 30кг
бицепс с дъмбели - 9,11,12кг
трицепс на скрипец 20 и 30кг
рамо ръце встрани 7,9,11кг
лег преса 100кг + 100г на всеки крак по отделно, 150,200,240кг
прасец на собствено тегло

Всичко по 4-5 серии 6ци и 8мици

Храна
-свинско, сос, кафе
-свинско
-

22.02.11
12:05

казано от veronique на 22.02.11, 10:26:

20.02.11

тренировка
тежести 233

клек 1х10-20 1х6-50 2х4-70 2х3-80 3х2-90 много дълбок
лег 1х10-20 1х4-30 1х2-40 1х1-45,50 2х0-55
тяга 1х4-70 1х2-90 1х2-100 1х1-110,120 2х0-130 1х0-125 1х6-90 1х2-110 - пробвам с по-широк разкрач и много се притеснявам, защото тея кила съм ги дърпала, а сега е един огромен ужас.... притеснявам се и за трите движения дали ще мога да кача още кила в следващия месец

Здравей, Верка,
явно от теб съм прочела за по - широкия разкрач и днес просто ми се наби в главата. Но на мен ми се получи добре, даже доста добре....обикновено дърпам точно на широчината на раменете, но днес сложих отгоре по 2-3 сантиметра на всеки крак...макар че аз стигнах само до 120, не съм и опитвала повече...
Аз бих махнала спомагателните тренировки. Изтощават ти мускулите допълнително и ти свалят резултатите на следващата тренировка....

Мнението беше редактирано от Инис на 22.02.11 12:06.

22.02.11
12:22

Не те изтощават толкова, просто тялото има нужда от почивка.
Е в последния месец не е удачно да прекаляваш с тях - да .

Знам, че е хубаво да се ограничат разни странични тренировки.
Както виждате дори не съм влизала във водата тази седмица, а миналата само веднъж.
Спомагателни не бях правила от 10ти февруари. Смятам, че веднъж седмично дори биха добре дошли. Със Здравко се съветвах за тях.
А за разкрача - останах с впечатлението от Сашо, че трябва да ми е доста по-широк и определено разтварях повече от 2-3см на крак. Утре ще тествам тази работа. Надявам се бързо да му хвана цаката :)

22.02.11
16:35

Верка, не съм в позиция да съветвам, просто си изказвам мнението - колкото хора - толкова и мнения.
Треньор пък с треньор еднакъв няма и всички са прави от гл.т. на собствения си опит.
За разкрача - прави го както ти е най - удобно...аз съм опитвала до момента какви ли не изпълнения с цел да подобря собственото си усещане за тягата, но нещо не ми ли пасва - не се и получава, пък бил той и най - добрият съвет....взимам по нещо, но не мога да го прилагам на 100%. Ти имаш хубава тяга, точно с нея си силна, а не с по - тесен или с по - широк разкрач...не ти ли допада и не можеш ли да дърпаш, зае*и разкрача, мен ако питаш. При нормални условия точно теб никога не би те затруднила една 130-ка...
Същото и за спомагателните - аз си позволявах разни дребни волности, които ми докарваха мускулни трески и съответно ми влияят после на основните движения...така че кротувам.

Мнението беше редактирано от Инис на 22.02.11 16:36.

Да, днес си го правих по моя си начин и беше далеч по-добре.
Кофтито е, че изведнъж отвсякъде ми се говори “това така” “това-не”, аз се стресирах да оправям нещата и всичко стана по-зле...
Та преди като не се готвех за състезание, тренирах много повече - не само, че след всяка тренировка по клек, лег и тяга правех спомагателни, ами и влизах във водата 3-4 пъти седмично. Сега...пф може и от психика да е, не знам

днес:

тежести 225

клек
1х10-20
1х4-50
1х3-70
1х2-90
3х2-100
1х3-90
1х5-80

лег
1х10-20
1х5-30
1х3-40
1х2-45
1х1-50
1х0-50
1х2-45

тяга
1х4-70
1х3-90
1х2-100
1х1-110,120,130
1х0-135
2х2-120

храна: 1ви зареждащ ден след 4ти етап
заредих с баничка, 40г шоколад и 2 малки ябълки
останалото: 50-80г свинско, 50г суджук, тиквички, 100г миш-маш, 3 яйца, зеле с моркови + кафе

23.02.11
22:00

Верка, ако си сама в категория не са претовавай :D

23.02.11
22:30

Въпросът е по - скоро в личното удовлетворение, мисля.
А и тези категории са точно до кантара.

Естествено, че е личното удовлетворение.
И без това ми е болно, че съм 80кила пък вдигам смешни тежести.
Ще се пъна до край :)))))))

Ако тия от долната категория дойдат при мен (ако са качили килограми) - като гледам няма да са ми кой знае какъв проблем.
А бе ще видим :)

Днес една по-лека тренировка

клек 1х10-20, 1х3-60,80, 4х3-90
лег 1х10-20, 1х5-30, 1х3-35, 4х3-40
тяга 1х3-70,90 4х3-100

храната 2ри зареждащ ден

заредих с една ябълка, около 40г бисквитки, 100г ядки и малко солети
останалото: кашкавал, моркови
яйца, зеле с моркови
1 кафе и мляко с какао голямо

“За какво ти е? Ще се съсипеш!”
“Спри. Жена си, ще раждаш”
“Ще си прее*** ставите”
“Против съм да се занимаваш с това - разваляш си фигурата”
“Ще станеш като гардероб”
“Я си виж краката”

Ако тренирах баскетбол ,лека атлетика или каквото и да било друго нямаше да има опасност за ставите ми,а? Ха..просто защото е общоприето, че жени + тежко трениране НЕ може. Е, няма да навлизаме в този така стар и банален спор... Просто си отбелязвам какво ми се говори по цял ден ИЗВЪН залата...
Дори не мога да си покажа истински колко кеф ми е, защото никой не ме разбира..
Хубаво - може да греша, но защо не ме оставят да се накефя на момента?
Очевидно е, че с тези приказки нищо няма да се постигне, щом съм решила другото. Но дори и да имат ефект, то би бил по-скоро обратен.
Въпреки, че аз не вдигам заради тоя и оня....

И фигурата.....ми аз винаги съм имала по-мъжка фигура откъм крака. Вярно, че сега съм станала доста по-голяма, набита, но пък си се харесвам.
Фигурата...
Това си говорим с моя приятел, че ако сваля 5кила мас още, поне ще се затворят повечето усти:)
Еми това беше с лирическите отклонения.
Утре почивам, а в събота искам да вдигна много: )))))))

24.02.11
21:59

Да допълня:

“Ще заприличаш на културистка!”
“Приличаш на щангистка!”
“Я виж какви мускули имаш, не е женствено!”
“Ще заприличаш на мъж!”
“Наистина няма нужда да ставаш по - мускулеста!”
“Ще се контузиш!”
“Няма ли някой по - хубав спорт за теб? Я виж как си играеш народните танци, защо ти е повече?!”

Очевидно е, че с тези приказки нищо не се постига, щом съм решила друго. Ефектът е гарантирано обратен.
Аз вдигам, защото ми харесва да преодолявам себе. Обичам чистата сила във всякаквите й форми.

И фигурата ти - не ти е мъжка откъм крака, това не знам откъде изскочи. Позволи на другите да виждат по - ясно отстрани...
Утре почивай, а в събота ще вдигнеш много : )))))

Тъпото е, че още много ще ги слушаме такива:)

От днес почвам 5ти етап. Отбелязвам с малко снимки.
След края на 4ти етап съм 79.8, с дрехи, мерено следобяд.

25.02.11
09:17

казано от veronique на 24.02.11, 21:27:

........
И фигурата.....ми аз винаги съм имала по-мъжка фигура откъм крака.
.....

Всеки, който го твърди, трябва да види тези снимки! Хич, ама хич не ги слушай! Като им харесва на хората да са болни и с висящи телеса - проблема си е техен. И аз преди се дразнех като ми казваха, че съм била твърде кльощава, но никога не казах на някой, че е твърде дебел. Сега мълчат! Не можем да угодим на всички, а и не е нужно - важното е ние да се харесваме. (sun) А пък аз определено те харесвам така!

25.02.11
09:20

Здравей Верка, искам да ти кажа, че изглеждаш СТРАХОТНО И МНОГО ЖЕНСТВЕНО! Благородно ти завиждам! Продължавай все така!

NM

25.02.11
10:19

казано от veronique на 25.02.11, 09:10:

Тъпото е, че още много ще ги слушаме такива :)

Хе-хе, момичета, вие още ли ги слушате тия??  И преди 25 години ме взимаха за подбив, че тренирам та и дори до ден днешен все още се намират хора със саркастични и други забележки :) (въпреки, че съм мъж). Кучето си лае, кервана си върви - има и такава поговорка.

Мнението беше редактирано от ne mo на 25.02.11 11:56.

25.02.11
10:34

Според мен изглеждаш много добре на снимките.
Онзи ден си говорих с едни познати и всички говореха как искат да свалят килограми. Аз пък искам тялото ми да е стегнато и мускулесто дори и да е два размера по голямо от размер S.
А за коментарите, нямам думи. Хората  са велики на думи, но не и на дела. Просто ги игнорирай :)

25.02.11
14:31

Хубавка си...Чистиш

25.02.11
14:53

Аз съм ти върла фенка :)) Не ги слушай тези измислените :) Много добре изглеждаш!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1