05.05.11
21:00
казано от veronique на 05.05.11, 20:42:
А днес е паметен ден за моето развитие:) И душевен мир. хаха
Когато започнах да тренирам трибой имах мечта: клек 130, лег 60, тяга 150
Днес почти я изпълних и отбелязах:клек 1х2-120 1х1-125 1х1-130
лег 1х1-55кг
тяга 1х2-130 1х1-140 1х1-145клека: не съм вярвала, че ще имам толкова стабилни клекове. Без бинтове, само на колан.
лег: абсолютно сама и то на по-широк хват
тяга: трябва да призная, че тук не беше така леко като при клека и когато стигнах коленете работата се закучи. Но си казах, че трябва да я сбора точно днес и плавно заключих:)))
После да не ви казвам какъв апетит имах, луда работа...+ 3 часа подскачане на сухо край басейна
Поздравления! :)
Мнението беше редактирано от Иван Чолаков на 05.05.11 21:00.
05.05.11
22:20
Много съм смотана:)
Дръпнах 150 тяга днес, а си забравих акъла и я обявих като 145 :)))))))))
06.05.11
18:48
Да, на 200 им се точа:)
Днес лекичко
3ки на клек: 100кг, лег: 45кг, тяга: 120кг
+ 2 часа аеробика
5 поредни дни тази седмица, утре и в неделя пълен релакс
10.05.11
11:07
Вчера: трибой: серии на клек 120кг, лег 50кг, тяга 140кг
и 4 часа подскачане на сухо
Днес: трибой лекичко, клек до 105, лег 45, тяга 110
Нещо интересно: до скоро не можех да направя 1 лицева опора, онзи ден направих 7 :), отскока ми се е подобрил с 1 метър, без да тренирам и двете. Гот:)
А споменах ли, че трябва да намаля храната хахах
казано от veronique на 10.05.11, 11:07:
...
Нещо интересно: до скоро не можех да направя 1 лицева опора, онзи ден направих 7 :)...
V??? Стига, бе! Вдигаш лежанка на състезания, не можеш да правиш лицеви опори?!? (ndolars)
10.05.11
13:21
лежанка от 50кг не е нещо сериозно:)аз съм 80..
10.05.11
13:34
Съветът ми е преди да тренираш на лежанка с лост да можеш да правиш 20 лицеви опори.
10.05.11
15:47
Няма как да НЕ тренирам лежанка, приятели :)
казано от veronique на 10.05.11, 15:47:
Няма как да НЕ тренирам лежанка, приятели :)
Скоро си направих експеримент - сложих ръцете си върху кантара и заех положение за лицева опора. Кантарчето отчете 66 кг, при мое тегло 100 кг. Ще рече, че на лицева опора тежа върху ръцете си около 2/3 от собственото си тегло. Дори да приемем, че при мен торса е по-тежък, а пък при жените центъра на тежестта е изместен по-надолу към краката, пак ще тежиш на ръцете си поне 50% от собственото тегло. Това при теб е 40 кг, т.е. имаш доста причини да се стараеш да повишиш бройката на лицевите опори. :)
Ви, а планкът колко мин ти е?
При голяма част от жените проблемът с лицевите опори е в ядрото, а не в силата на ръцете/ раменете.
И на мен ми е странно, че не си се заинатила на лицевите опори...
Мда, Лимчето е много права...пропада таза на повечето жени...
Планка е задължително упражнение...поне аз не спирам да го правя+вариациите му.
12.05.11
17:02
И планкове не правя:) Трябва да засека. Колкото за лицевите - аз толкова бях щастлива, че мога вече цели 7, а вие ми убихте ентусиазма:)))))))) На този етап не са ми приоритет. Е, състезаваме се с моя Виктор - аз да направя скок дължина 2метра и 20 лицеви, а той 3 метра и доста повече лицеви, та ще видим:)
вчера почивах, днес по-леко и утре правим контролно:)
Слънце, ако правиш лицевите редовно, за отрицателно време ще качиш бройка. 7 цели лицеви изобщо не е лошо начало за човек, който не ги прави изобщо по принцип. Освен всичко друго, бройката зависи и от това какво ти е разположението на ръцете. Ако са трицепсови, на никакъв лег няма да помогнат и обратното. Или ефектът ще е минимален.
Ако искаш да си силен на лег, трябва да правиш лег, а не лицеви.
Ако искаш много бройки лицеви, трябва тях да правиш в някаква прогресия.
Какви са тия фиксирани бройки, кой професор измисли тоя постулат? За начинаещ (не умеещ) е много по - лесно да започне лежанка с лост, а не да мъчи цели лицеви, защото лостът е 20 кг. В този случай легът може да подпомогне лицевите, а не обратното.
казано от Инис на 12.05.11, 19:15:
Слънце, ако правиш лицевите редовно, за отрицателно време ще качиш бройка. 7 цели лицеви изобщо не е лошо начало за човек, който не ги прави изобщо по принцип. Освен всичко друго, бройката зависи и от това какво ти е разположението на ръцете. Ако са трицепсови, на никакъв лег няма да помогнат и обратното. Или ефектът ще е минимален.
Поли,
Поправи ме, ако греша, но в трибойската бенч преса трицепса играе доста сериозна роля. Защо според теб трицепсовите лицеви опори няма да са от полза? Пък и честно казано, за мен трицепсите са доста функционална мускулна група и от засилването им V ще има само ползи.
Ако искаш да си силен на лег, трябва да правиш лег, а не лицеви.
Ако искаш много бройки лицеви, трябва тях да правиш в някаква прогресия.
Съгласен съм. Ако лежанката ти е над 1 х BW, лицевите опори няма да помогнат много на силата, но в случая резултата на V на лежанката е съизмерим с натоварването от 1 лицева опора. Сигурен съм, че ще има прогрес и на лежанката, ако отдели време да подобри лицевите опори.
За начинаещ (не умеещ) е много по - лесно да започне лежанка с лост, а не да мъчи цели лицеви, защото лостът е 20 кг. В този случай легът може да подпомогне лицевите, а не обратното.
V не е начинаеща, но за един начинаещ е по-добре да има изградена моторика на движението, което се получава с лицеви опори. Не е задължително лицевите опори да са пълни, може да са от колене или дори на пейка. Разбира се, съгласен съм, че подобрението на бенч пресата ще дръпне напред и лицевите опори.
Подкрепям Вик на 101%...
Как да не участва трицепса в лега при трибоя, като 80% от легаджиите гледат да си завъртат и събират латите навътре, за да активират, колкото се може повече трицепса...
Лицеви опори с твърде широко положение на ръцете, са неудобни и безмислени...
Аз лично гледам винаги да завъртам лактите навътре, говорил съм с много хора по-този въпрос..гимнастици, билдери...защо трябва да се разперваш и да разчиташ на предното рамо, като можеш да се събереш и да тласкаш с трицепса, като асистиращо за гърдите...
А Поли, това, че за да станеш силен на лег, трябва да правиш само лег...е как да кажа...като зациклиш на някакви кила и маржа ти почне да се лута на едни +- 5 кила, по-добре мини на кофи с тежести и лицеви с тежести...и аз ти гарантирам, че после лега ще ти хвръкне...
Това е все едно, че за да клякаш с повече кила, трябва единствено и само...да клякаш...ами не е така...ако вкараш тежки напади, добро утро, зеркери и др., ще се активират и заякант доста двигателни вериги, които участват в съставаното движение-КЛЕК...
Е такиви ми ти работи ми се въртят из главата...
Мнението беше редактирано от slavko на 13.05.11 10:44.
Не споря, така е, прави сте. Подвеждащо го написах.
Ясно, че без трицепс не става легът. Никакъв. Друг е въпросът, че много зависи и от собствената ти техника на лег. Всъщност мисля, че легът е най - техничарското движение и най - трудно за усвояване. Доколкото за скъсяването на амплитудата е необходимо да разшириш максимум хвата в рамките на разрешеното, участието на трицепса се намалява. Това за завъртането си е така, де - който може.
Разликата от трениране до трениране е огромна...за нашите любителски цели лицеви с тежести и кофички с тежести ще помогнат на лега, съгласна съм.
Но просто ей така да си попитам - Слави, ти като качи 220 на клек с напади ли го качи или с бг клек....: ) Май клякаше доста...
Мнението беше редактирано от Инис на 13.05.11 11:20.
хахахах...глей каква си...да, така е...но аз стриктно следвах Смолов, което пък си е тясна специализация...
абе и ти си права...
Но пък много неща ми изостанаха...ако тялото ми позволяваше, да добавя и други упражнения, вярвай ми, щях да го правя...но, както каза ти, ние сме си любители(въпреки, че лифтовете ни не са никак любителски)...и затова гледам да избягвам добавките от тъмната страна...ако си стиснем ръцете с тях...е тогава ще изкарам Смолов на клек, тяга и напади заедно:)
и да...лега си е техника...айде тягата ще я вдигнеш хамалската, клека както и да е....но си държа на мнението, че отваряйки лактите, силаа ти намалява...
13.05.11
22:34
А бе няма хамалско тука. И тягата е техника и клека е техника. Не можете да ме убедите в противното. Ако не бях сменила и оправила техниката на тягата, щях да видя 150 ама през крив макарон :)
За сега няма да правя лицеви, просто защото не искам. Лега почва да ми харесва, защото от днес имам:
клек 135
лег 57
тяга 150 и неуспешен на 155, но другия път ше ги изям:)
ПП: вечерта много приятна и неочаквана среща с Axi:) Тъй като не съм ги виждала и двете с maxxi, не съм чула добре името хаха:)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.05.11 09:19.
17.05.11
20:15
Вчера:
клек до 105
лег до 55 и неуспешни на 57 (гррр)
тяга до 130
+ 4 часа аеробика
Днес
клек до 100
лег до 45
тяга до 120
Точно 78кг съм. В събота е втори кръг на републиканското и ще бъде само лежанка (за моя жалост хаха).
20.05.11
20:14
Имах още 2 по-леки тренировки. На едната опитахме пак да стигнем до 57.5 на лега, но неуспешно. Ще видим утре как ще е:)
Много съм изморена напоследък и имам мускулни трески на крака, ръце... По принцип рядко хващам или бързо отшумяват, а сега цяла седмица се задържаха. Нещо ми липсва във възстановяването.
Сън. Макар че спя по 8 часа...
казано от veronique на 20.05.11, 20:14:
Много съм изморена напоследък и имам мускулни трески на крака, ръце... По принцип рядко хващам или бързо отшумяват, а сега цяла седмица се задържаха. Нещо ми липсва във възстановяването.
Сън. Макар че спя по 8 часа...
Уфф, и аз съм така. Много кофти. :(
21.05.11
17:35
Поредната машина-медалист! :)
Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 21.05.11 17:39.
21.05.11
22:42
Благодаря за клиповете!
Радвам се, че се видяхме с всички вас, макар и за кратко:)))
Днес, 15 ДЛОШ - 2ри кръг, само ЛЕГ.
И трите мацки от Картел сме с първи места, отново:)
За моето представяне: имайки в предвид, че лега ми е най-слабото движение не са ми кой знае какви резултатите. Имах планове за други опити, но се развиха нещата по следния начин:
1ви опит 47.5 - успешен
2ри опит 52.5 -неуспешен, защото не изчаках сигнал “рек” и избързах да ги върна на стойките
3ти опит 52.5 - успешен
За съжаление нещо, което ме шокира - 80кг бях на кантара. Вярно е, че само си повтарям че трябва да сваля килограми.......Не знам как ще намалявам храната, защото ми се яде, но е спешно. Много депресиращо ми действат тези неща..
Чакам октомври и се готвя за голям скок при клека и тягата:)
21.05.11
22:43
Третото момиче освен теб и Инис от форума ли е ?
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 21.05.11 22:44.
21.05.11
22:44
Не, не е.
Казва се Ивелина :)
21.05.11
22:50
Абе как само ме домързя да дойда днес :D
21.05.11
22:53
Ами много си зле в такъв случай! Кросфитър ми бил. Трънки. Един истински кросфитър няма да го мързи! :)
Другия път да си на линия!
21.05.11
22:54
Аз не съм кросфитър. Аз съм просто Десо ;)
21.05.11
23:15
Да сложим малко цвят:)
Днес освен на състезание, бях и на бал не на кой да е, а на брат ми - Иван, bacata тук:)
Корсета (бяло-зелен) е от моя бал (2007ма), когато бях с около 15кг надолу:) Днес, завладяна от балната тема се опитах да се напъхам в него. Виктор ме стегна и се получи, но едва дишах.
А брат ми е страхотен!
21.05.11
23:20
Още малко. Повече няма, обещавам:)
Нямам си снимка с медала, но тръгнахме по-рано, за да успеем за бала. Обаче Поли-Машината си е тръгнала от състезанието с цели три:р
Верка, поздравления за състезанието и за абитуриента! Хубавец е като кака си :))))
Снимките са един път : )))))
25.05.11
19:42
Ох, напоследък нямам много време...
Дори се дразня, че не следя новите теми и тн.
понеделник - 3ки на трите движения, 1 час водна аеробика
вторник - 2ки
Днес: клек до 100, лег до 45, тяга до 110, повече повторения
Правя от понеделник ръце и рамене, а днес имам 38 лицеви опори: 10, 9 и останалите по 4/5.
Като цяло съм си решила на края на тренировките по трибой да правя различни неща - лицеви, суингове, подскоци и тн.
Да има и по-интензивна част..
В момента толкова се дразня на фигурата си, по-точно на мазнините по нея, че дори ако ми падне силата няма да се ядосвам толкова..... Луда работа:( Искам и двете..... но външният вид надделява, защото не ми дава мир.
28.05.11
09:00
в четвъртък влизах 1 час във водата
Вчера беше изключително тегава тренировка и ще я опиша подробно. Гордея се със себе си, защото имаше 2 момента, в които исках да се откажа, но събрах сили и продължих. Причината за тези тренировки е защото искам да правя по-интензивни неща, да имам по-голям енергоразход и да забързам по някакъв начин метаболизма си. Притеснявах се за това да не ми падне силата, но когато правех по 15 повторения миналата година на големи килограми, след това силата скочи осезаемо. Ще видим.
Та:
клек 1х10-20, 60, 80 2х10-90кг 2х10-85кг
лег 1х10-20, 30 4х10-40кг (всички бяха очудени как успях да ги направя, а пък максимумът ми е някакви си 55-57кг)
тяга 1х5-70,90 4х10-100кг
малко лицеви
28.05.11
17:17
Тежкоатлетката отива на стадиона да бяга и да скача на въже :)))))))))))))))))))))))