казано от veronique на 16.09.11, 13:07:
Напоследък експериментирах доста с храната - около месец пробвах закуската ми да е само от зеленчуци и понякога някоя овесена бисквита, а на обяд - преди тежестите хапвах по-стабилно... Понякога на вечеря пропусках белтък или намалявах яйцата от 3-4 на 2. Отслабнах доста - до 74кг, но наред с тренировките се получи обратен ефект, естествено - отпадналост, никаква енергия и моменти на опустошаване. Очевидно желанието да се качва сила с още по-голямото желание да сваля килограми е много трудно. В момента съм 76 - и усещам, че нещо в системата не е на ред. И как иначе...
Другото, което ми пречи и недостатъчно сън. Спя по 7-8 часа, но искам още.
Скоро ще имам промяна на режима изцяло, предстоят ми много новости и ще имам щастието 4 дни да спя колкото си искам. Със сигурност ще експериментирам още с храненето.
И със сигурност не бих опитала цикличното :D
Как по-Дяволите:D Щангисти и Трибойци в леки категории вдигат тежки килограми,май не е само в теглото разковничето за успеха.
На мен Сашко ми пълни душата като го гледам, а е не повече от 75 кг.
16.09.11
16:54
Не знам.... Ама като ядеш малко и не става:))))
Сашко е страхотен..теглото му е там, да:)
Днес 2 пъти отлепих 150 и не можах да ги заключа! На 80кг съм ги дърпала на две тренировки... Скоро, скоро :)
Лег - 60:)
16.09.11
18:36
едно време със 7-8 часа сън наспиваше ли се?
Ако е за Сашко от Плевен...той е 60кг.:)
И е пример какво значи отдаденост и желание да станеш шампион....на това трудно можеш да научиш някой...
Смея да го твърдя, защото ми израсна пред очите...
p.s. това за Иво:)
казано от slavko на 16.09.11, 23:21:
Ако е за Сашко от Плевен...той е 60кг.:)
И е пример какво значи отдаденост и желание да станеш шампион....на това трудно можеш да научиш някой...
Смея да го твърдя, защото ми израсна пред очите...p.s. това за Иво:)
Не били кампютри,а компоти :) Стана леко объркване, говорихме си за едно момче което е щангист,казва се Сашко и тренира при Здравко на “Славия”. Рони да разкаже за него тя е от повече време там и ги познава по-добре.
Иначе голямо Евала и на Сашко от Плевен.
17.09.11
10:25
здравей!
отдавна не съм писала, ама те следя:)
наистина си машина!но как така правиш 150кг тяга(евала,маце:), а не можеш да се набереш?много ми е странно
аз тяга мога на 60кг да речем и по 8 набирания(следващите серии са по 6:(
ама тва е след 4г трениране на скрипец
първо започнах с 2 в подхват,като стигнах до 10,минах на надхват ама тясно и след още няколко месеца можех нормални-цяла година ми отне процедурата
обаче като претренирам предното рамо предишния ден с лежанката и набиранията се преебават
и не мога да го усвоя тва гърчене на лоста дето помага-вися си надолу и се получава само дърпане без ритане и т.н
ако го схвана, сигурно ще мога 10
та извода ми е-опити и пак опити
за такава нахъсана мадама няма да е проблем
П.С.-яж като хората че да имаш сила:)))
17.09.11
13:36
Цецо - връщайки се назад във времето мога да кажа, че са ми стигали тези 7-8 часа сън. Разбира се пак е имало периоди, в които спя в трамваите и съм се чувствала смазана, но не и като сега..
Славко, наш Сашко за когото говорим е от Сливен, 89ти набор. От малък вдига щанги, до колкото знам баща му е щангист и тн. Поради ред причини спира да тренира в предишния си отбор... идва в София да се готви при Здравко - това е единствената причина да се премести тук. В сряда беше на състезание, но не успял да вдигне килограмите, които му осигуряваха 1во място /ако не се лъжа на тренировка ги е вдигал, но случват се такива неща/. Скоро предстои и друго. около 76-77кг е, преди години е дигал на доста по-голяма категория, но заедно със Здравко смъкват личното тегло, и увеличават постиженията.
Идва всеки ден да тренира, като 3 пъти седмично двуразово.
Страшно надъхан - пълни ти очите като го гледаш....
А бе иска ми се повече такива хора да има. И техниката му е като техника :) В момента смело мога да заявя, че е от големите надежди в българските щанги!
Куиин - за тягата не е толкова чудно, правя сумо тяга, където участват повече краката :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 17.09.11 13:37.
19.09.11
21:58
Ей, ако някой не е разбрал:))))
http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=125413944210708
Всички да сте там, за да подкрепим съфорумниците (и не само) и да си изкараме яко: )
20.09.11
12:51
Намерих едно магазинче, в което предлагат 5-6 вида масла от различни мандри... По големите вериги не се предлагат. Почнах да ги тествам марка по марка и ще споделям.
Това, което вчера купих е вкусно, но ми се струва че има как още по-висока масленост да е..
Иначе вървят около 10лв килото, пакетирани по 300-400 гр.
Подариха ми домашни яйца вчера:) 30 бройки... Имам си до петък и са страшно вкусни. С маслото, малко биволско сирене и чубрица става магия..
Вчера на кофичките успях да пусна повечко... Висях си и на лоста за набирания, но мазолите ме предадоха. Тук белият прах не помага :D
Пробвай да се захванеш само с пръсти. Тогава няма да ти пречат мазолите.
казано от Svetoslav на 20.09.11, 17:18:
Пробвай да се захванеш само с пръсти. Тогава няма да ти пречат мазолите.
Аз не мога да се стегна, ако се хвана само на пръсти, силата ми заминава на половина :)
20.09.11
21:28
И аз не бих могла само на пръсти.. Не и на този етап:)
Пък и съм свикнала здраво да държа желязото...
Днес яйце с 2 жълтъка, не ми се беше случвало от поне година.. :)
Не бях яла яйца от 4 месеца, вчера чукам първото и оп, двоен желтък.
За първи път в живота ми :))))
20.09.11
22:29
това е знак от съдбата, че не трябва да ги спираш:)
като дете имахме кокошки и често ми се случваше....:)
21.09.11
20:19
Я па ти.
Хоп по 3 яйца на закуска с масло, вместо само зеленяши
Хоп по 3 яйца на вечеря със сирене, вместо само 2 със зеленяши
Хоп следобедите по 50гр ядки..
И хоп без проблем 2ки клек на 120 и тяга на 130..
Па и кантара надолу.
Ще налучкам аз калориите, които ми трябват за тренировките....Ама не знам кога :)
Иначе напоследък правя всеки ден двуразови във водата..
25.09.11
16:00
Трагедия.......
Заплануваната неделя остана в миналото :D
Спах до 14:00, и след малко пак ще лягам.
Заспала съм снощи към 00:20.
Какво се случи не знам, но изтървах турнира по силов трибой.
26.09.11
07:49
Днес стават 2 години, от както сме заедно с моя приятел...и се запознахме благодарение на съществуването на bb-team
:)
26.09.11
09:51
Пожелавам още много по две, защото сте много слънчеви и позитивни хора.
26.09.11
10:36
Две години?! (wait) Направо сте си за женене!
ПС: И да поканите форума! (party) (d) (beer) (sun)
26.09.11
22:13
Благодаря ви:)
Наистина един ден трябва да се кани форума..... :)))))))))))))))))))))
Времето лети.. неусетно.
26.09.11
22:51
По-нагоре бях писала, че ми предстоят промени в графика.
Вече са ясни.
от четвъртък до неделя ще съм извън София и ще мога да правя каквото ми душа иска - да рисувам, да спортувам, да спя, да се опитвам да готвя, да се наслаждавам на свободното време, на липсата на шум... на спокойствието.
За тези дни съм предвидила сутрин кардио - по домашно му с кростренажор, или пък на стадиона, най-накрая да започна опити за спринтове :) или крос...въжета, лицеви и тн. Вечер смятам да ходя на щанги... Ще тествам тази седмица залата и после ще говоря. Славия ще ми липсва, защото съм там 5/7 дни :) Вероятно един от тези 4 дни ще ми е изцяло почивен откъм тренировки.
Относно храната...не съм мислила, надявам се да не налитам на хладилника, защото по принцип като не съм постоянно в движение, съм през 5 мин на вратата. Ще гледам да е по-малко като калории от сега, защото ще имам по-малка физ. активност.
Сега за останалите дни, че са по-натоварени.
Понеделник, вторник и сряда ще водя часове на басейна. Идеята е за тези 3 дни да взимам брой часове, които правя за 5 дни.
Понеделник ще имам: от 9.30 до 10.30, от 10.30 до 11.30, от 12.00 до 13.00 - тези са силно активни. От 13.30 до 14.15 имам индивидуален урок, но при него не е необходима кой знае каква физическа активност - показвам 2-3 повторения в началото на всяко ново упражнение, повече са обяснения. След това от 15.00 до 17.00 съм в Славия за щанги. От 18.00 до 19.00 и от 20.00 до 21.00 отново имам аеробика - активни часове.
Вторник - тук е малко по-засукано, че ми се разкъсва деня и нямам време да ида до Славия. Варианта е да правя някакви упражнения със собствено тегло, или с дъмбели и скрипци в залата на болницата, в която водя аеробика. Другия вариант е вторник да ми е почивен от към тежести (в седмицата имам 2 такива дни). Ще преценя в последствие. Та: 09.30-10.30, 10.30-11.30, 12.00-13.00, 15.00-16.00, 18.00-19.00, 20.00-21.00 - все часове по аеробика, активни
Сряда - също като понеделник, с тази разлика че отпада часа от 20.00.
Ще се събуждам в 7.45 и ще се прибирам в нас в 22.00.
По принцип са ме обвинявали, че си търся извинения с многото физическа активност, за да ям повече, но в случая няма как да не увелича храната или да вкарам повече хранения. Причината - днес беше първия ден от този график и се опитах с храна, както обикновено, но не стана. По време на мъртвата тяга ми се виеше свят и получавах шокове. По-късно към 20.15 докато водех час почти щях да припадна.. та се наложи да стоя под вентилацията за въздух.
Смятам да си забъркам мед с ядки и семена и на всеки басейн да си имам бурканче:)
Егаси, много дълъг пост стана, извинявам ви се. По принцип ги избягвам такива...
Днес съм доволна
3х1х120кг клек
3х1х55 лег със задържане
3х1х130 тяга
29.09.11
00:18
Ако кажа, че не се изморявам, ще излъжа ;)
Дойде и този момент в моята кариера.
Ще свикна обаче с всичко. Вчера и днес спасих положението с ябълки, повече медец. Вече не ми треперат прасците, но имам мускулна треска на гърба. Трябва да си измисля някакъв колан да ми топли кръста, защото се потя много докато водя часове, потниците ми стават вир вода на гърба и ми е студено, въпреки че постоянно се движа. Страх ме е да не направя някоя беля, защото от един басейн директно с екипа тичам на друг, а ще дойдат по-студени дни. Но ще се наглася в движение, няма как иначе.
И съм много горда, защото и трите дни успях да вкарам някоя щанга, макар и за по час :)
ПП: нямам търпение да се запозная със залата в Червен бряг, там ще си правя контролното
ПП 2: Славко, очертава се да съм в този район доста често и някой ден ще ви дойда на гости на Плевенската банда, да ми дадете някой друг урок по кросфит :):)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 29.09.11 00:20.
Аз пък имам намерението да посетя залата в Червен Бряг...
Ще им заведа Марина, да депресира червенобрежките девойки...че и момци:)))
Иначе Виктор ми каза, че залата там си е железарска и даже олимпийски се правели...ИДЕАЛНО!!!
Мека си за кросфит...само ще ти обърка силовите тренировки, като те овърти мускулната...НО, нищо не ни пречи да пробваме, за теб-ВИНАГИ:)
А и не разбирам покрай Ванката как не си пробвала някоя кондицийка:)
29.09.11
12:39
Да, залата си е баш от нашите (утре ще я посетя) и треньора там бил добър - каза ми го Здравко и Гидиков. Така че ще се наслаждаваме...
Разни комплекси съм пробвала, но се броят на пръсти.
И как така съм била мека за кросфит? Изобщо не ми прави такива изказвания, че ще ви тегля една майна и изобщо няма да се занимавам с вашето общество :)))))))))))
Иска ми се сега след състезанието да променя доста тренировките си в посока намаляване на мазнините:)
Айде звънкай като идваш към Червен бряг, аз по план ще съм от четвъртък до неделя тук....
Съмнявам се да има девойки, които тренират с тежести. Даже според Виктор няма никакви трениращи, но ще видим :))
Неделята може да дойдем следобед с групата да видим какво е положението...ще се чуем:)
И не се стягай за кросфита, знаеш че се шегувам:)
29.09.11
14:23
Ок, но аз трябва да пътувам в неделя. Все още не знам дали за София или за Ботевград, при всички положения в събота ще пиша пак... Ако си отида преди да ни навестите, ще звънкаш на Виктор да ви води :) :)
Току виж сте го накарали да се поразкърши малко.
Тук има много хубава свинска мас и месо от магазин на Лесидрен. Обаче маста е в пластмасови кофички. Миналата седмица на Женския пазар Виктор пита една жена дали има в стъкло, но тя каза, че не е чувала да се предлагат по този начин. Поинтересува се защо да не е пластмаса и след отговора за естрогени и прочее гледаше сякаш ..странно :)
Да ти кажа толкова ми е сладко, че и от такива кофички си я ям.
Иначе и аз се шегувам ;) нали съм от другия клан.....
казано от veronique на 29.09.11, 14:23:
Миналата седмица на Женския пазар Виктор пита една жена дали има в стъкло, но тя каза, че не е чувала да се предлагат по този начин. Поинтересува се защо да не е пластмаса и след отговора за естрогени и прочее гледаше сякаш ..странно :)
No offence, но като става въпрос за ядене на свинска мас, естрогените биха били последното ми притеснение :D :D :D
29.09.11
16:11
Разбира се, всеки си има разбирания:)
Нямам никакви притеснения аз... :))
Марге, продължавай да четеш за храненето...имаш сериозни пропуски..не, че е като да не знаеш де, ама все пак да напомня:)
казано от slavko на 29.09.11, 16:21:
Марге, продължавай да четеш за храненето...имаш сериозни пропуски..не, че е като да не знаеш де, ама все пак да напомня:)
Слави, не намесвай знанията тук - ти “знаеш” едни неща, аз “знам” други. ;) В това, което аз знам , може би имам дребни пропуски, но в това, което вие знаете, аз не искам да участвам, не е за мен (shake)
Вероник, нищо лично, естествено всеки с разбиранията си, продавчката предполагам ви е гледала по същия начин, по който мен ме гледат като обяснявам какво-що относно моите разбирания :D
Мнението беше редактирано от Margi на 29.09.11 17:30.
29.09.11
17:33
Знам, че няма нищо лично. Ако желаете със Славко може да продължите темата - нямам против да го правите тук. Гледам да не участвам в такива вечни разсиквания.
Мисля, че е ясно, че не харесвам вегетарианството и отричането на животинските продукти, но не участвам в спорове, защото до нищо няма да доведат. Освен повече нерви :) Нито мен ще ме променят, нито аз - някой друг...
казано от veronique на 29.09.11, 17:33:
Знам, че няма нищо лично. Ако желаете със Славко може да продължите темата - нямам против да го правите тук. Гледам да не участвам в такива вечни разсиквания.
Мисля, че е ясно, че не харесвам вегетарианството и отричането на животинските продукти, но не участвам в спорове, защото до нищо няма да доведат. Освен повече нерви :) Нито мен ще ме променят, нито аз - някой друг...
Ами, нерви :D ...чешем си езиците, само Слави нещо се пали и започва веднага да напада ;) Извинявай за спама :*
Мнението беше редактирано от Margi на 29.09.11 17:50.
29.09.11
19:48
Днес тренирах по-лекичко, че утре ми е контролна тренировка.
Обаче на лега реших да натисна повече и съм изумена. Направих 2х6х50кг :) Брех:))))
30.09.11
22:41
Не съм доволна.
Това да не тренираш залата по тежести на Славия си е истинско наказание.
Мисля, че докато съм жива няма да намеря по-добра зала. Ама айде да видим какво е приготвил Животът.
Та, залата в Червен бряг е доста олд скуул. Не мога да кажа, че не е яка и че няма всичко необходимо. Напротив. Баш си железарска и щангистка зала. Проблемът е, че всичко е много старо, някои неща са ръждясали. Поддържа се чисто. В мазе е, има 5 подиума. Дъските са перфектни, но гумите около тях са с доста неравности и издатини. Това не е проблем за олимпийските, но при моята сумо тяга се оказа фатално, защото краката ми се падат половината на дъските, половината на гумите...а повърхностите на двете плоскости се разминават бая. На тягата стигнах до 130, 140 не ги отлепих и се ядосах. Вътрешно ми се ревеше направо...
Има 3 или 4 стойки за клек, същите са като в Славия. Има една лежанка с по-широка и твърда пейка, и една която до колкото видях е съвкупност между лежанка и още нещо, може би бедрени сгъвания...Не знам.
Има си лост за набиране и много яко изобретение за скрипец... С подръчни материали, лост с две макари на тавана, тежестите висят на въжето от едната страна, а от другата е лоста, който се държи :)
Има си достатъчно дискове, добри са, макар и някои доста стари...
Няма магнезий, има тебешири, които се начупват със стари железни гирички. Има дълга пейка покрай едната стена и огледала на другата.
Жалко, че го нямаше треньора - Илиян, Щангата. Ще ми се да се запозная. но ще имам тази възможност.
На лега - исках от 50 да мина на 55 и сложихме втулки. Какво се оказа, втулките не били по 2.5, а 4кг и бутнах 58кг :) 60 не можах. Тук психиката е голяма работа. Но и лежанката не ми е удобна.
Не че са капризи... Просто нито мост става като хората, нито нищо. Ако си дигах по друг начин - но проблемо.
Клека - със 130 се изправих, но май не бяха много дълбоки.
А бе трагедия.
Максовете няма да ги правя в петък повече, ще говоря със Здравко да ги сменим когато съм в Славия, че нерви в повече не искам.
Иначе в Червен бряг ще си тренирам по други протоколи - за тях става.
А и Виктор си е направил домашна заличка, където пода ми е перфектен за тяга.
ПП: в залата нямаше нито една жена и съм сигурна, че няма и да има. Само момчета. Имаше и здравички, имаше и такива, които наблягат на горна част, а крака като солети.
А бе ще е интересно, стига да се инегрирам :)))
Днес го пишем дъждовен.... Тягата ми развали настроението
ПП: има и една пудовка от 32кг... демек двупудовка. Доста добра
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.09.11 23:03.