16.08.11
15:53
почнах с клек лег и тяга яко
днес и 100 суинга с 16кг пудовка, ръце до горе за 3:45 мин
21.08.11
14:10
Не мога да не отбележа колко вкусно е да ядеш свинска мас :)
Улових се, че греба от кофичката с наслада...
Някога са имали страхотни закуски :D
Кантара миналия вторник и сряда показваше 75.5.
В четвъртък беше с кг отгоре, сега идея си нямам.
Не го мисля, просто отбелязвам.
И...доста добре ми влияе на настроението :D
23.08.11
12:44
130 кг тяга ми тежат........не е за вярване
вчера пак 100 суинга с 16кг с опит да подобря предишното време, но уви - със секунда по-бавно дори
130 само на тия, дето загряват с тях, и на тия, дето не са ги дърпали, не им тежат : )
Една с една тренировка еднаква няма, знаеш...ще се получи, слънце. Ама с тия суингове ще ти е трудничко.
23.08.11
14:27
Поли, права си, но ми се иска всичко:)))))
Z H, купена е от магазин на Лесидрен. Иначе знам, че има и в големите вериги, но не знам какво качество е
23.08.11
16:23
свинска мас има в Кауфланд на “Деком”(прилича на извара по опаковката) и мисля в Лидл. намира се на щанда с маслото.
29.08.11
13:49
Ще ги опитам някой ден и тях и ще сравнявам качеството:)
29.08.11
14:44
юхууууу с много малко помощ - 60кг лежанка... скоро ще са изцяло мои:)
30.08.11
16:50
Днес бяха по-бавни суинговете, но го отчитам с факта, че вчера имах максове на клек, лег и тяга, а днес по-тежки тройки
Снимах клип, очаквам мнения, защото до сега никой не ми е виждал суинговете и съм малко самоука:)
Не се вижда добре горе, до къде вдигаш подувката, мисля че доста над главата я вдигаш.... Според мен мисля, че до нивото на очите е достатъчно, но нека по-компетентните от мен да кажат :)
казано от veronique на 30.08.11, 16:50:
Днес бяха по-бавни суинговете, но го отчитам с факта, че вчера имах максове на клек, лег и тяга, а днес по-тежки тройки
Снимах клип, очаквам мнения, защото до сега никой не ми е виждал суинговете и съм малко самоука:)
Прави една идея по-плитко приклякване, по-рязко засилвай с таза и ще се получи още по-добре. Не виждам движението в горната част...
Мнението беше редактирано от Vic на 30.08.11 17:17.
Това, което ми прави повече впечатление от суинговете е, че май килогармите ти са значително по-малко от зимните снимки. :)
30.08.11
17:32
http://www.youtube.com/watch?v=rJqPgV681Hg
някак си бавен ми изглежда тоя суинг. сякаш ти липсва скорост.
Никаква скорост на движението. Със скромните ми познания мога да каже, че изкарваш цялото движение само на крака. Не даваш никакъв ряз на пудовката от таза. Гледай това ;)
http://www.youtube.com/watch?v=rt3Vq3g0Usc
30.08.11
20:50
Благодаря ви! От следващите пъти ще гледам да оправям всичко и да сложа апарата по-далеч, че да се хвана цялата.
Наистина повече краката ми работят, но то не е само при суинга. Ще снимам редовно и ще слагам. Иначе ръцете са ми до горе.
Мацката от първото клипче, когато работеше за скорост ме уби... Така ако направя 100 бройки после няма да мога да стана от земята:)))
Маргаритка, има нещо такова:)
30.08.11
20:52
мисля че разбрах до къде трябва да е дълбочината, доста по-плитко от моето:)
30.08.11
22:45
към това което ти написаха по-горе мога само да добавя - плешките назад и надолу! в долната позиция ми се вижда, че горната част на гърба ти е леко извита. вярно, че суинга не е упражнение за горна, а основно за долна част на тялото, но все пак... хубавата стойка при кое да е движение не е навредила никому дори напротив :)
02.09.11
22:14
Днес пробвах да си пооправя техниката и мисля, че се получава. Просто краката са ми доста силна част и позабравям таза:)
Хм.. 75.5 кг съм според кантара в залата.
Днес клек на 125, лег на 55 и тяга на 135кг
Бавно, но славно...се завръщам :) По-лека съм и целта ми сега е да стигна до 70кг и да си запазя и подобря постиженията. Не знам в кой век ще се случи това:)
Правя редовно лицеви опори, скачам на въже и въртя вело понякога.
От понеделник до петък имам и 6 влизания във водата.
Усещах, че се юркам твърде много, признаци за това бяха глупостите, които ми се доядоха - баничка ?!?!?! и соленки... А и краката ми на моменти трепераха:) Обаче е толкова яко да си начешеш крастата, че не е истина. 25 дни не бях докосвала водата (в басейна:р)
Сега ще се кротна (уж) :)
Почнах да опитвам кофички на успоредка, но не мога да пусна до долу. Опитвах и негативни набирания - надхват абсурд, подхват задържам повече и е по-контролирано.
A ...защо не си докосвала водата? Забранено ли е? :D
А за набиранията просто не си го тренирала, толкова силна мацка ...
Ако можеш да си намериш и ластик за асистирани набирания ще е супер, аз така се научих :)
03.09.11
08:15
Имах конюктивит...и ми бяха забранили докато се лекувах, а то си беше цяла вечност:)
Не знам до колко ластикът ще помогне на този етап при мен :D
04.09.11
10:28
пожелавам ти а се оправяш бързо:)
понеже си тренираш тежичко:)отдавна исках да почерпя опит как тренираш по време на цикъл?прекъсваш ли за 2-3дни или просто го раздаваш по-леко?
аз лоично си тренирам по график,но заменям клека с по-леки упражнения,които не натоварват корема-разгъвания,лег-преса(вече мога 10х200кг:)
04.09.11
16:04
Привет:)
Историята помни само един случай, в който се наложи да не тренирам заради цикъл.
Не се съобразявам с това и си тренирам по план.
Случвало се е да не казвам на тренера и да правя максове в такива дни - нямам проблем.
Да чукна на дърво рядко имам болки...
Кофти е, че при по-тежки серии и напъни, се засилва... Но добре, че има навсякъде тоалетни вече :):)
10х200 е супер, каква е лег-пресата ти?
05.09.11
09:54
такава на 45”-но това беше само експеримент-тренирам на 3х10на180кг и после 2-3 свалящи серии през 20кг
това лято наблегнах на лег-пресата-мързи ме да правя клек:(
06.09.11
08:34
Това не е добре, че те мързи да правиш клек:) Смятам, че лег пресата не може да го замени, аз я използвам като спомагателно упражнение. Дано скоро да те пусне този мързел:)
Иначе не питах толкова за наклона, колкото до самия вид и модел на пресата, защото има доста разлики между някои - случвало ми се е да нареждам едни и същи дискове и на едната да ми тежат повече:)
вчера кантара закова на 75кг..
миналата седмица имам 5 силови тренировки и 8 часа водна аеробика...:)
10.09.11
10:53
Имам въпрос за хоризонталните набирания - как е по-добре да се правят, с краката на земята, така че тялото да е под ъгъл към нея, или да ги вдигна на височина, така че да съм абсолютно хоризонтална?
Последните два пъти започнах да правя в края на тренировката и ползвам втория вариант.
10.09.11
12:02
по-добре за какво? различни упражнения са - все едно да питаш дали гребането или набирането са по-добри :)
10.09.11
16:09
Да, пропуснала съм най-важното:)
Искам най-ефективни начини да прогресирам към поне 1 набиране...
Иначе правя и негативни набирания, скрипци - вертикални и хоризонтални, гребания - както от стоеж, така и от наклонена лежанка, мечки...
10.09.11
20:00
от това което си написала имаш предостатъчно хоризонтално дърпане(което може да се дискутира колко ще помогне за вертикалното), за това ми се струва че ще е по-добре да си стъпила на земята ИЛИ да си стъпила на пейка, но да си сгъната в таза.
10.09.11
22:26
Разбрах. Ще тествам тази седмица:) Благодаря!
Иначе нов рекорд на лицеви в серия - 34. Последните не бяха напълно до долу, но аз съм доволна от себе си:))
14.09.11
14:15
казано от veronique на 10.09.11, 16:09:
Да, пропуснала съм най-важното:)
Постоянно се опитвай да го правиш - това е най-ефективния начин.Когато минеш покрай лост за набиране се хващаш и пробваш.Съвсем скоро след това ще го можеш.
казано от Мак Сим на 14.09.11, 14:15:
Постоянно се опитвай да го правиш - това е най-ефективния начин.Когато минеш покрай лост за набиране се хващаш и пробваш.Съвсем скоро след това ще го можеш.
Така аз се научих :)
Като мина покрай някое училище и постоянно правих опити на лоста.
Мнението беше редактирано от Miyu на 14.09.11 17:26.
14.09.11
16:03
Благодаря:) Звучи много лесно на думи:))) Надявам се да прогресирам един ден...
Набирания и кофички на успоредки.......мдаа
При мен сработиха нещо като асистираните набирания. Тъй като лостът ми е в коридора ии голямо драпане по стените имаше. Съответно, като се почувстваш по-силна в ръцете, започваш да буташ по-малко с краката (в моя случай - по стената :) ) .
Опитвах се да правя по колкото ми издържат ръцете, с минимално усилие на краката. Като усилието върху краката се стараеш да го намаляваш всеки път.
При мен сработи изометрията в 5 точки, която Юли ми показа. Също негативните набирания - с тях заякнах постепенно. Първоначално от свит лакът подксачах малко, но откъдето мога докато брадичката мине над лоста си се набирах, а при връщанео максимално бавно. Така в един момент започвах да се набирам все по-отдолу, докато накрая успях да се набера от напълно изпънати ръце. Но например никога не съм разчитала на подскока, ползвах го само за най-невъзможната тогава част. Ще стане, V ;) Ползвай всяка възможност да се набираш.
15.09.11
18:29
казано от veronique на 14.09.11, 16:03:
Благодаря:) Звучи много лесно на думи:))) Надявам се да прогресирам един ден...
Набирания и кофички на успоредки.......мдаа
Е, то не е лесно да висиш като дроб и да се мъчиш, но е най-бързия и сигурен начин :)
ОСвен това, с твоите силови резултати няма да е кой знае какво трудното.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 15.09.11 18:30.
16.09.11
13:07
Вчера имах възможността да се помъча на халки, за което съм много благодарна:)
Осъзнах, че има още хиляда неща да правя, за да стана истинска машина... Опитвах се да стабилизирам за лицеви, получи се, но не можех да пускам много надолу... Правих хоризонтални набирания и изометрии за кофички.
А бе трагедия. В резултат имам стабилна мускулна треска, добре че няма да ми попречи на клякането днес :))))
Напоследък експериментирах доста с храната - около месец пробвах закуската ми да е само от зеленчуци и понякога някоя овесена бисквита, а на обяд - преди тежестите хапвах по-стабилно... Понякога на вечеря пропусках белтък или намалявах яйцата от 3-4 на 2. Отслабнах доста - до 74кг, но наред с тренировките се получи обратен ефект, естествено - отпадналост, никаква енергия и моменти на опустошаване. Очевидно желанието да се качва сила с още по-голямото желание да сваля килограми е много трудно. В момента съм 76 - и усещам, че нещо в системата не е на ред. И как иначе...
Другото, което ми пречи и недостатъчно сън. Спя по 7-8 часа, но искам още.
Скоро ще имам промяна на режима изцяло, предстоят ми много новости и ще имам щастието 4 дни да спя колкото си искам. Със сигурност ще експериментирам още с храненето.
И със сигурност не бих опитала цикличното :D
16.09.11
13:51
казано от veronique на 10.09.11, 16:09:
...
Ето едно готино видео по въпроса, не че се казва в него по-различни неща от съветите които вече са ти написали, но все пак е мотивиращо :-)
Мнението беше редактирано от София Жекова на 16.09.11 13:52.