Дневникът на V :]

Прескочи до:

06.10.11
11:51

ей,браво за залата
да знаеш аз къде тренирам заради кризата-ще ти хареса:)
бивша щангистка зала-голямо хале с голи крушки по тавана,няма съблекални,няма баня,
ръждясали железа,мръсотия,като вали,се наводнява
няма никакви уреди,освен лежанки(от ония тесните)стойки за клек,2 изтерзани скрипеца,на които се редят дискове(!)и лостове за набиране
няма подиуми,а прогнили дъски,които”треньорът” намества с ритане,и които поддават,набъбнали от влагата гуми и кечета,в които пропадаш, ако не внимаваш къде стъпваш
няма истинска тоалетна,а една чиния без капак,без казанче(тоест не се пуска вода,но се ползва редовно:)-а лятото да не ти говоря каква смрад се носи
и за тва нещо иска 7лв на месец:)
имам позната, която не ходи на фитнес, ако няма сауна,та не си представям как биха реагирали други жени,ако влязат
но пък такава обстановка те провокира да заякнеш
като знам 4г в каква лъскава зала тренирах с паркет,климатик,ароматизатори и т.н, а сега в това...
така че важно е желанието

О, нямам никакъв проблем с липсата на “лъскавина” в залата.
Покрай водната аеробика прекарвам най-често в един от лъскавите фитнеси на столицата, с последна дума при уредите. Но не тренирам там поради простата причина, че не е удачно да хвърлям щангите по пода :) За всеки си има място.
Не ме тревожи липсата на добра баня или тоалетна.
Искам просто простор над главата и равни подиуми :))))

99,9% от жените скоро няма да влезнат в такива зали, така че не се опитвай да си представяш  нещо нереално :):)
Права си - надъхвацията в една типичко железарска зала е неповторима.
Само да не е мазе!:)

06.10.11
15:25

Описаната така зала е най-прекрасното място, където аз бих тренирал:)

Честит рожден ден.

HE

07.10.11
07:06

Честит рожден ден! Здраве, щастие, постигнати цели и успехи.

07.10.11
07:33

Честит Рожден Ден! Не спирай да се усмихваш! :)

Честит Рожден Ден! Желая ти много щастие и успехи и да си все така усмихната и лъчезарна :)

07.10.11
10:24

Много щастие и здраве, слънце! Все така позитивна и все по - силна! ЧРД!

Честит РД и от мен! Много здраве, усмивки, късмет и нови лични рекорди! :)

Кратък обзор на събитията:)

15 ДОШ Силов трибой, Горна Оряховица - финален кръг.

1ви ден - жени и мъже леки категории.

Поли - шампион на шампионите, невероятен трибой, републикански рекорди. Как се дърпа 200 тяга от жена, на живо - несравнимо:)
Ивелина (другото момиче от отбора) - по заявки трябваше да има една конкурентка в нейната категория (най-лека), но уви - тя не се появи. Ивка е яка, на 45кг лично тегло има лег от 47.5 :)
Аз - при мен се получи обратното, по заявки си бях отново сама, но преди първия опит на клек, разбрах че една от жените е минала в моята категория... по разни причини. Е, зарадвах се - да не си сам в такъв спорт е супер, има напрежение, има тръпка. На клек я поведох с 10кг (клекнах със 120, без бинтове, но гледайки клиповете после - не съм доволна от техниката си, коленете тръгват навътре..ще се работи по въпроса), при лега бяхме равни, но аз имам личен рекорд от 57,5, бутнати със задържане и без да си отлепям таза от пейката. На тягата стратегията беше да следвам нейните килограми и съответно: 125, 135, 145. Нямах никакви проблеми. Мисля че каквито и дискове да редяха, пак щях да ги дръпна. Хаха
Сашко - Знаете го Медбой, Сашко крика:)

Не останах за 2рия ден, чакам отбор Картел да се прибере и да разказва.
А на банкета декември месец познайте кой отбор ще вземе купата за жени :))

Напоследък отново съм в експериментаторска фаза с храненето:) Но обобщения - най-рано след месец.

Вчера ядох пилешко. Не ми хареса. Не ми и подейства добре. Така че си продължавам с яйцата, до припадък:):)

Мисля, че заяквам. 4х4х50кг лег не ги усещам, и то с по 30-40 сек почивка между тях.

Тренировките: свърши последния кръг по силов трибой за тази година, но това не означава, че ще преустановя тренировките си (както напоследък ми се задаваше този въпрос). Започнала съм да тренирам преди изобщо да си помечтая, че един ден мога да се пусна ей така - любителски на състезание, така че и продължавам.
Просто няма всичко да е в строг протокол и чести максове.

От понеделник включих и олимпийските + преден клек. Имам желание да редувам тренировка трибой, тренировка двубой :D Искам от всичко, какво да се прави.
Като че ли с техниката съм малко по-добре от 2010г, но и далеч от това, което трябва да бъде. Особено при изхвърлянето. Но пък ми е забавно и имам желание.
Трапец, тегличи, като цяло горната част на гърба ми е доста.. зле:) Скована и в мускулни трески. При мен те са рядкост, така че мисля бързо ще отшуми.

Скоро обаче пак трябва да ходя да ме понаместят и попукат.

С водната аеробика всичко е по график.

До скоро:)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.10.11 20:54.

14.10.11
20:55

Къде ходиш да те наместват и има ли ефект ?

Ходила съм веднъж.
Човекът е йога - като начин на живот и разбирания, че дори и визия, бивш лекоатлет, завършил НСА.
Отидох, след като прещипах нерв, които тръгваше надолу по левия крак + област около лявата плешка, която болеше при пълни ротации. След това нямаше помен от тези оплаквания.
В момента отново съм доста скована, така че ще ти отговоря по-нататък дали има ефект:)

Между другото вчера и Здравко ме изпука и определно даде резултат.

10

15.10.11
19:56

Колко трибой има това момиче на втората снимка ? С дългата коса. И как се казва ? :/

Ивелина Кирилова, 220кг трибой, 45кг лично тегло

10

15.10.11
20:51

Искам да се оженя за нея :D

Откажи се.
Тя е почти 2 пъти по-голяма от теб:)
И е обвързана :)
Е, това не пречи да искаш, нали така... :р

10

15.10.11
21:16

Ее, жалко, тогава ще се женя за някое по-спортно момиче от форума  (ellea, лекоатлетката, петя :D) :))))))))
едит: не ми изглежда на повече от 20, сериозно О.О

Мнението беше редактирано от 100il на 15.10.11 21:17.

Реших да видя каква ми е формата на по-обемни тренировки, повече повторения, по-малки почивки между сериите.
Доволна съм:)

клек 1х10х20,60,70,80,80,80
лег 1х10х20,30,40,45,45,45
тяга 1х10х70   1х25х100кг :) предният ми рекорд е 30 повторения, сега имах сила поне за 35, но хватът ми ме предаде около 23тото повторение.

после: бицепс, трицепс, рамене, коремни от наклон с 10кг диск, хиперекстензии, малко висене на лоста

час водна аеробика
3 часа подскачане на сухо извън басейна

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 19.10.11 20:32.

Да се похваля с 4х5х50кг лег :)

Понеделник - час водна аеробика, 4 часа подскачане на сухо (от което подскачане сухите ми потници стават мокри:Д), клек, лег, тяга, много горна част (трябва да заякнат тези ръце най-накрая)
Вторник - 6 часа подскачане на сухо около басейна, половин час плуване (всеки вторник ще влизам за по 30-60 мин в басейна сама, без група, ще пробвам нови неща, ще правя интензивни комбинации от упражненията от водната аеробика + повече плуване, защото открих, че до известна степен ме изморява, а това не бива да се случва:):))
Сряда - 4 часа подскачане на сухо, а с тежестите - олимпийски движения, преден клек + малко скъсан мазол при безименния пръст, но не е чак толкова сериозно.

10

27.10.11
13:02

Докато търсех кво представлява водната аеробика, случайно попаднах на едно интервю с теб http://www.youtube.com/watch?v=JYR2f94QDq8 :D

Днес много доволно:)

най-доброто беше
клек 3х10х90кг
лег 5х5х50 кг , без задържане, но и без отлепяне на таза

правих и тяга 5х5х110кг

Накрая - 10 кръга от: 10 суинга с двупудовка (32кг), до хоризонтала и 10 лицеви опори

28.10.11
09:46

казано от veronique на 27.10.11, 20:21:

...
Накрая - 10 кръга от: 10 суинга с двупудовка (32кг), до хоризонтала и 10 лицеви опори

А помниш ли как те мъчиха лицевите опори преди време? 8-)
Сега си вече звяр!

Хахахха:) Помня разбира се. Не можех да направя и една - ако пуснех до долу, падах на земята.
Сега се сещам с усмивка на лицето.
Дори упорствах и отказвах да започна да ги правя.
В момента ми е кеф.

Като цяло се усещам много заякнала, никога не съм вярвала, че на лега ще правя серии с килограми, които април месец ми бяха максимума :)

Вчера 5км крос на стадиона

Днес 5х5 във всички движения, клек 100кг/ лег 50кг/ тяга 120кг
Бицепс, трицепс с дъмбели

Надумках се като прасе след това:)

Обмислям по-късно да поразвъртя пудовката и лицеви отново, ама ще видим:)

Екстра

5 кръга: 10 бр. суинг с 32кг пудовка (до хоризонтала) + 10 бърпита с лицева + 10 повдигания на прави крака от вис (до хоризонтала)
5 кръга: 10 бр. sumo deadlift high pull + 10 лицеви опори

Днес

клек 1х10х20,60,80,80,80,80
лег 1х10х20,40,45,45,45,45
тяга 1х10х70,90,100,100,100,100

много бързо, нямаше време за повече;( ама пак - доволно!

+ 5 часа аеробика

вторник - 30 мин плуване + разни други упражнения във водата и тестване на нов уред
6 часа подскачане на сухо

днес:
спомагателни упражнения в залата, минах през: лег преса,  бедрени разгъвания, флайс, скрипци, ръце, рамене....
4 часа подскачане на сухо

събирам мнения за добавки/билки/изпитани традиционни методи за спокоен сън /да не се събуждаш по 423423 пъти и да не ставаш с подуто лице/
за сега имам: чай/мляко + мед преди лягане
бадемово масло/олио (от къде мога да намеря?)

казано от veronique на 02.11.11, 23:56:

събирам мнения за добавки/билки/изпитани традиционни методи за спокоен сън /да не се събуждаш по 423423 пъти и да не ставаш с подуто лице/

Ха така... моментално ми идват две идеи. :)

Търсения от теб ефект съм постигал с Now Foods GABA. Приемах я преди лягане и сънят ми ставаше доста по-дълбок и спокоен, определено. Единственото неудобство (според мен) е това, че сутрин малко по-бавно се събуждах... но това е относително, а зависи и от други фактори.

Като човек с доста порядъчна двигателна активност, не мога да не ти предложа да погледнеш Now Foods Rhodiola. Имам сравнително малко впечатления от нея (приемам я от 2 седмици), но без изключение - отлични. Организмът поема по-леко натоварванията и възстановяването е осезаемо по-ефективно. Сутрин се будя много отпочинал. Не мога да определя дали влияе конкретно върху спокойствието на съня, но го прави по-ефективен.

Разбира се - дежурното предложение, но от мен само на теория - Now Foods Melatonin. Никога не съм приемал мелатонин.

Какво бадемово масло ти трябва?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.11.11 08:11.

казано от Кольо Пияндето на 03.11.11, 08:02:

Разбира се - дежурното предложение, но от мен само на теория - Now Foods Melatonin. Никога не съм приемал мелатонин.

Аз съм го приемал вярно само една опаковка, но като цяло не постигнах това което очаквах.

Според мен трябва да се работи в друга посока, не да се лекува симптома “събуждане по 329482 пъти на вечер”, а да се потърси причината това да се случва,  за да може да се отстрани първоизточника на проблема.

03.11.11
08:34

казано от Кольо Пияндето на 03.11.11, 08:02:

...
Като човек с доста порядъчна двигателна активност, не мога да не ти предложа да погледнеш Now Foods Rhodiola. Имам сравнително малко впечатления от нея (приемам я от 2 седмици), но без изключение - отлични. Организмът поема по-леко натоварванията и възстановяването е осезаемо по-ефективно. Сутрин се будя много отпочинал. Не мога да определя дали влияе конкретно върху спокойствието на съня, но го прави по-ефективен.
...

Това доста силно ме заинтригува... С моето системно недоспиване и стрес, май имам нужда от нещо подобно. Лошото е, че съм твърде резервиран към всякакви добавки и стимуланти.

П.П. Сега видях и статията на Владо за Златния Корен. Интересно...

казано от Vic на 03.11.11, 08:34:

Това доста силно ме заинтригува... С моето системно недоспиване и стрес, май имам нужда от нещо подобно. Лошото е, че съм твърде резервиран към всякакви добавки и стимуланти.

П.П. Сега видях и статията на Владо за Златния Корен. Интересно...

Rhodiola rosea е билка, категорично не бих я нарекъл стимулант. Аз пък имах едно на ум спрямо билките и просто реших да експериментирам... раничко ми е да правя цялостни заключения, но понеже не за първи път съм в режим с подобно натоварване и хранене, мога да направя разлика.

03.11.11
08:57

Родиолата и аз да я похваля- пия я от месец и малко. Дозировката ми е малко на око и не съм убеден, дали приемам оптималните дози, но ми влияе положително, защото и аз имам проблеми със съня, а кафе не пия или поне са редки случаите, та сутрин родиолата ме вдига.

03.11.11
10:00

Чакай чакай...
Родиолата я пиете преди сън ли бе гад демн ит...ХАХАХАХ...
ай ай ай...ама добре...качете дозите и си свалете повечко филми за гледане и книги за четене...
Витамин Е, магнезий, мелатонин...това е предостатъчно...както и чаша червени вино в ранната вечер:)

Коле, и бабините зъби са билка брат...и то ли не е стимулант...

казано от slavko на 03.11.11, 10:00:

Чакай чакай...
Родиолата я пиете преди сън ли бе гад демн ит...ХАХАХАХ...
ай ай ай...ама добре...качете дозите и си свалете повечко филми за гледане и книги за четене...
Витамин Е, магнезий, мелатонин...това е предостатъчно...както и чаша червени вино в ранната вечер:)

Коле, и бабините зъби са билка брат...и то ли не е стимулант...

Половината от дозата родиола обикновено я приемам с вечерята, да... но това не е точно преди сън. :) Не съм забелязал тя да ми пречи на съня. Колкото до бабините зъби - те са друга “бира”... в случая говорих за родиолата конкренто. :)

03.11.11
10:34

Сутрин, Славко и преди тренировка- никъде не казвам вечер- просто споменавам, че ме събужда не е нещо с ритник просто не се прозявам и не се влача...

03.11.11
10:37

Не ти бе съквартиранте, ти добре си я пиеш...преди физическо усилие и на гладно...
Ама за вечерния прием и особено с храна...по-добре я хвърли в кенефа...

Славко, дай ми основателна причина да пия родиола баш преди тренировка.
За приемането с храна - аз не се наемам да споря с Now Foods, а ти?

03.11.11
11:16

Аз се наемам много ясно...всякакви стимуланти на гладно и преди тренировка...
Родиолата е билка, която стимулира оросяването на мозъка и като цяла кръвообращението...и ДА-понеже съм я пил бая...и всякак-мога да кажа как и кога действа най-добре...
Ако Нау фуудс ти напишат да си я вкараш през друга дупка, различна от устата, ти ще го направиш ли...?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1