Дневникът на V :]

Прескочи до:

Благодаря!

От вчера се завърнах към тренировките :)
Прекрасно е!
Правих гърди, гръб и корем. Днес имам мускулна на гърдите.
Кардиото ми ще бъде максимално 30 минути, а в дни за крака може и по-малко. Никакви вече 40-50 минутни сесии на стълби. Поне още известно време.

Дойде ми, което обяснява и водната задръжка (дано да е само водна). Все още не съм изхвърлила цялото количество вода, но и това ще стане.

Има си ефект почивката - от бая време не се бях чувствала така, без болежки :)

Пия зелен чай на капсули.

Днес - ден за великите крака...
Това е за сега:)

10.07.12
09:55

казано от veronique на 03.07.12, 22:05:

И колкото и да не им се вярва на някои хора - НЕ. Не съм на химия.

ПФФФ...хахахаха...тук пак припадам:))) И кой е този физкултурник, дето има такива съмнения:)))
Хората, дето взимат изгелждат маааааалко по-различно...още повече, ти имаш бая народ покрай теб, дети не са спирали да взимат от както свят светува...така че...
А и аз виждам, че си дръпнала леко, но не виждам основание чак пък някой да се съмнява че взимаш...
На този ръст, тия килограми са ти много, сигурно си го осъзнала или поне силно се надявам да е така.
Имаш напредък, продължавай все така!!!

п.с. това с парите е всеобщ проблем:)

10.07.12
11:09

казано от slavko на 10.07.12, 09:55:

...
На този ръст, тия килограми са ти много, сигурно си го осъзнала или поне силно се надявам да е така.
...

Не го слушай Славко! Много си добре даже! (rock)

10.07.12
14:28

Айде и аз да не остана по-назад - страшно ми харесва прогресът в гърдите и раменете. Не съм те виждала наживо, но на снимките си супер.

Славко, ами и аз това им се чудя! Иначе си прав - все коментари от хора, които надали са взимали химия през живота си. Просто се чудят как може да има такъв прогрес и веднага отсичат: “Тя взима химия”.
А за килограмите - какво да ти кажа, зависи от какво са. В момента бих ти казала, че са ми много, защото имам излишни мазнини. Ако един ден стана 75-80кг, но на 13% мазнини - тогава няма да са ми много.
Честно да ти кажа, харесвам се по-масивна:D
Остави ме да се нарадвам дееееееее:))))))))))))))

Почнах да тренирам задни бедра в отделен ден.
Правя римска тяга, като пускам щангата под нивото на стъпалата. ЖЕСТОКА РАБОТА е:)
След първата тренировка ходех като робот от мускулна треска, до втората тренировка не беше изчезнала и се затвърди :)
Днес всичко беше ок и нямаше такава зверска болка, можех да контролирам по-добре движението, за да го усетя точно както трябва.

12.07.12
09:00

Прогресът ти е напълно реален и постижим,няма място да се мисли за химия,...че даже и още можеш :)

12.07.12
09:34

казано от veronique на 12.07.12, 00:22:

Почнах да тренирам задни бедра в отделен ден.
Правя римска тяга, като пускам щангата под нивото на стъпалата. ЖЕСТОКА РАБОТА е:)
След първата тренировка ходех като робот от мускулна треска, до втората тренировка не беше изчезнала и се затвърди :)

Верче, човек като ти чете писанията, може да си помисли, че сефте срещаш щангите...каква е тая трибойска методика, че едни обикновени билдърски тренировки те бутат така ;)

Ооо тези тренировки ми спират тока пъти повече от трибоя...
Или пък ми допадат повече като усещане и се раздавам допълнително. Къде е истината не знам, но е факт:)

Жика - разбира се, че може. Аз едва сега започвам :)

12.07.12
14:49

казано от veronique на 10.07.12, 17:35:

Славко, ами и аз това им се чудя! Иначе си прав - все коментари от хора, които надали са взимали химия през живота си. Просто се чудят как може да има такъв прогрес и веднага отсичат: “Тя взима химия”.
А за килограмите - какво да ти кажа, зависи от какво са. В момента бих ти казала, че са ми много, защото имам излишни мазнини. Ако един ден стана 75-80кг, но на 13% мазнини - тогава няма да са ми много.
Честно да ти кажа, харесвам се по-масивна:D
Остави ме да се нарадвам дееееееее:))))))))))))))

Ти си резултат на химия, но на химията между твоите родители :)

Имам си нова тренировка за крака, която ми допада много заради мазохистичния характер, който носи:)))
Съчетана с хранителния режим, се надявам да покаже по-детайлно мускулите...
Ето две снимки от днес за протокола...
Следващите ще са през по-голям период и се надявам тогава да има видима промяна в горната част и качване на мускулна маса на гърба и ръцете:)

14.07.12
23:46

За какво ти е да качваш още ? wtf ...

Защото искам и мога :)

15.07.12
00:26

Имаш ли някаква разлика в прасците (левият ми изглежда малко по-малък) ?
Браво за формата иначе :))!

Мнението беше редактирано от Петър на 15.07.12 00:28.

15.07.12
00:27

Честно казано, за мен това е най-добрата дамска физика във форума. Бедрата са супер, пресата леко се показва което е хубаво, не е нужно някакъв супер изпит анорексичен вид.

Между другото, щом си си поставила цели - гони ги, надали някой ще се намери да те откаже от тях. Но и така изгеждаш перфектно!

Мнението беше редактирано от Old Timer на 15.07.12 00:34.

Петър, да, имам разлика както в прасците, така и в бедрата (и дясното е по-голямо), но напоследък работя по отделно с всеки крак и се надявам този дисбаланс да изчезне :)

Old TImer, благодаря ти! Аз не искам анорексичен вид, а точно обратното (и то се вижда, де). Бих желала да махна още 3-4% мазнини. Всичко с времето си.
Не ме интересува кой какво мисли - ясно ми е, че по-голямата част от хората не харесват това, което правя със себе си. Но вече тренирам от достатъчно дълго време и съм достатъчно голяма, че сама да преценя какво наистина искам. Поставила съм целта и си попълвам дневника (макар и не ежедневно), за да се следи как се развивам спрямо ТАЗИ МОЯ цел, а не спрямо представите на хората :) Да, не съществува човек, който да ме откаже от това...

15.07.12
09:52

Браво, Вероника! Поздравявам те за амбицията и целите! Твоята форма е далеч от това, което ми харесва, но затова всеки си има своите виждания. Оценявам огромното старание, което си вложила да изглеждаш така, милионите тренировки и най-вече ти се раздвам, защото това е нещото, което ти искаш и не ти пречи да заявиш на хората, че си различна! Не те е страх от хорското мнение, което е ключът!!! Харесва ми как не те интересува мнението на хората и продължаваш по пътя към успеха. Защото успешен и щастлив е този човек, който следва собствения си път, а не пътя, налаган от останалите. Харесва ми колко си борбена и най-вече как си в хармония със себе си (вътрешна- тя е най-важна) и целите си. Виждам голям прогрес във визията ти, с постоянство се доближаваш до желаната визия. Не спирай да бъдеш себе си! Стискам ти палци!
Поздрави и много усмивки! :)

15.07.12
10:17

казано от veronique на 14.07.12, 23:52:

Защото искам и мога :)

Верка, нали няма да прекрачиш границата от женска на мъжка форма :D В момента си прекрасна и не мисля че ти трбява маса, по скоро още малко чистене, но наистина ще станеш доста масивна ако качиш маса. Не бутай съвършенството :D

В крайна сметка всичко е относително - както тази граница, така и това съвършенство.
За едни вече са прескочени. За мен са все още далече, далече :) Не бих искала да прескачам нищо подобно.

Новата тренировка за крака ми докарва яка мускулна треска и ще я правя веднъж седмично. Другата ми тренировка за крака ще е по-друга схема и по-лека...

Снощи влизах във водата да поиграя един час водна аеробика и ми се отрази чудесно.

20.07.12
10:14

краката са страхотни :)
може би леко да прибереш талията,но пък да не вземе да се отрази на трибойските постижения
не смятам, че е нормално ежедневно и ежечасно да си в изсушена състезателна форма
пък и едва ли е полезно
по-скоро задръж така следващите 35-40 год :)
едва ли е хубаво човек да се изстиска за един сезон,пък  после да мисли за здравето

Че аз не съм изсушена:) И не само, че не е нормално, а е и невъзможно да се поддържа целогодишно такъв процент мазнини, какъвто се иска за състезателна форма.
Още нещо - никъде не съм казвала, че желая да достигам този процент. Целта ми е 13%, което си е все още към здравословното :) Разбира се, че здравето е най-важно.
От към талия нямам много възможности да прибирам, честно казано преценвайки по кожните гънки нямам кой знае колко мазнини, по-скоро гърбът трябва да се разшири :) Краката са ми големи на фона на всичко останало и за това се създава такова впечатление.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 20.07.12 13:46.

20.07.12
14:05

Тъкмо си мислех, че Кобрата явно или е объркала термините, или и аз не знам, ама талията ти в съотношение с другите части на тялото си е екстра, поне по моите критерии :)
Аз не съм виждала жена с амбиция за мускулен прогрес ( в гугъл :D ), която да има няква сууупер тясна талия и нагоре огромен гръб и мускулест задник и бедра... всичко се гради постепенно и симетрично, това ми е личното мнение.
Чистиш се, колкото е възможно, надграждаш и се получава, в този ред на мисли - Изглеждаш зашеметяващи, Вероник!

25.07.12
13:09

така е -изглежда супер
просто аз харесвам широки гърбове с малка талия-не си водя мнението  по общоприети(от някой си) стандарти
не става въпрос за мазнини а за визуално смаляване
пък и всичко е до конструкция на тялото
расти не бой се :)

И аз харесвам широки гърбове и тъй като нямам тънка талия, визуално това може да се създаде с широк гръб:) И работя по въпроса, ама не става както при краката.
Които просто растат и се развиват с всяка следваща тренировка...
Задните ми бедра дръпнаха доста - в началото правех румънска тяга, като пусках щангата под нивото на стъпалата, с 40-50 кг и не можех повече. Днес направих тренировка с 80 и 85 кг.
Ще внимавам да не дръпнат прекалено и гърбът да малее още повече, че лошо:)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 28.07.12 12:17.

Mежду другото от една седмица вися по лостовете в опити за набиране :)
Не знам в кой век ще се получи, защото съм адски тежка, а нямам необходимата сила все още. Нито пък техника... Но важното е,че поставих началото и отбелязах 2 половинчати набирания надхват...
Преди време съм пробвала, но тогава си оставах само с висенето. Сега поне има помръдване с няколко сантиметра......
:D

26.07.12
07:57

Тая година половин сантиметър- догодина цял! :D

Щом си си навила на пръста ще стане рано или късно ; )

26.07.12
09:46

казано от veronique на 26.07.12, 07:53:

Не знам в кой век ще се получи, защото съм адски тежка, а нямам необходимата сила все още. Нито пък техника... Но важното е,че поставих началото и отбелязах 2 половинчати набирания надхват...
Преди време съм пробвала, но тогава си оставах само с висенето. Сега поне има помръдване с няколко сантиметра......

След месец маскимум... ;)
Викай някой да ти помага малко след първите 5-6-7 опита и ще видиш ;)

Румънска тяга с 90 кг:)))) Щангата - под нивото на стъпалата... Стъпвам на платформа.
Жестоко е!

29.07.12
01:50

казано от veronique на 26.07.12, 07:53:

За жена, при това това с по-високо лично тегло е много трудно да прави набирания, но не невъзможно. Отделяй на набиранията по 15 мин всеки ден.  Прави си импровизирани серии от  опити за набирания, до колкото можеш. Правиш 4-5 повторения и почиваш 1 мин и после пак. 8 - 10 серии на ден е добре. Освен това, ако има някой около теб докато тренираш, можеш да правиш асистирани набирания - човека да те повдига малко и така движението да е по-пълно. Сигурен съм че ще дръпнеш на сила бързо и най-вероятно до 3 седмици ще можеш да правиш първото набиране :)  Мога да дам подобен пример със себе си ( знам че не е същото, но все пак...) Преди много години бях масивен тинейджър но за това пък доста слаб физически. Можеш да правя едва 2-3 лицеви опори и много исках да увелича бройката. Почнах да ги правя 5-6 дни в седмицата, като в началото правех лицеви опори на колене :)
В последствие след няколко месеца можеш да правя 30+ чисти лицеви.
Пожелавам ти успех и не забравяй да се похвалиш като направиш първото набиране :)

Мнението беше редактирано от PullTheTrigger на 29.07.12 01:51.

Благодаря за съветите!!!
Оказа се, че хвалбата дойде по-рано, от колкото някога съм си представяла, защото ДНЕС
направих НЕ ПЪРВОТО СИ, а първите си ЧЕТИРИ самостоятелни набирания...................... Тесен надхват. ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ не можах да повярвам, усещането е жестоко. ИЗКЕФИХ СЕ НА МАКС :) :) :)
Тежа 76 кг.
Още ми е като в приказка.... :)))))))))))))))))))))

Днес отбелязах 600-ната си тренировка с тежести. Броя ги от самото начало, когато се запознах с клек, лег и тяга - октомври 2009 година.

И за това - празнично, ще бъда по-подробна :)

Падна се тренировка за гръб, гърди, корем и кардио.
Повторения в диапазона 8-10.
Ще запиша най-високите тежести:
Лег: 50 кг + Вертикално дърпане, широк хват - 140 либри
Полулег с дъмбели - 18кг + Чукчета - 70 кг
Лег с дъмбели от обратен наклон - 20кг + хоризонтално гребане на машина със свободни тежести - по 50 кг на всяка ръка
Корем: повдигане на прави крака от вис, от лег (като пусках краката доста под хоризонтала), странични наведи с тежести, машини

Кардио: стълби, изкачване през стъпало, 30 мин, програма - интервали (всеки от 2 мин)

Храна: оризовки; пил. дробчета; извара; яйца; свинско
зеле, домати, краставици

Вода: много: )

Добавки: зелен чай (скромно :( )

От вчера имам суперска мускулна треска на гърбината:))))))

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.07.12 17:47.

Днес: 8 единични набирания и 2 половинки :) йееее

06.08.12
12:26

Моомиииче, действаш много мотивиращо на “слабите ракии”, като мен :D да знаеш!!!

Тяга с прави крака - 6ца на 95 кг.
Ритане за глутеус на машина с един крак - 6ца на 50 кг
Заяквам адски много!

:)
Мускулна треска на задни бедра, прасци, глутеус, гръб...

Днес: 4 серии по 5 набирания (първото сама, останалите асистирани, а може би в последните две серии всичко беше асистирано, но натоварването си беше достатъчно за мен).

Кажи речи всяка сутрин се тествам по лостовете, или когато си чувствам гърба възстановен :)

Днес крака и рамене

и набирания...с яка мускулна треска на гърба:)
Направих няколко серии с по две набирания (надхват, тесен), даже имах една с 2 набирания и половина..
направих няколко самостоятелни, пак надхват...и също така имаше и подхват - 2, 3…
Опит за широк надхват - набрах се до половина.

А бе много съм доволна:):)

Днес си взривих цялата задна верига:) Жестоко...

И 3 серии с по 2 и половина набирания:)
После няколко единични и приключих с лоста:))
Има напредък!!!

Днес: крака и рамене + кардио на стълби.
Вечерта: КРОС! Не бях бягала от много, много време. Направо чувствах, че ще литна. След днешната тренировка си усещах мускулите на краката на всяка стъпка, бяха станали като камъни.
След това - едно чувство на удовлетвореност и спокойствие, и същевременно - тонизиране. Друго си е сред природата:)

И нещо от обществото:
онзи ден в магазин, продавачът: “Извинявай, спортуваш ли нещо. Ама много си яка. Направо ми създаваш чувство за малоценност”
вчера една баба, седейки пред блок: “Здрава българка!”
и още едно определение по мой адрес: “изглежда много добра, но и много заплашителна...”

Тяга с прави крака и пускане на щангата под нивото на стъпалата - 6 повторения със 100 кг:)
Вече навлизам в сериозните води...
И видимо бедрото ми расте. Ура!:)

Друго, което правих днес като мускулни групи, освен задно бедро: бицепс, трицепс, глутеус, прасец

23.08.12
12:00

хей напишо малко по-подробно
кво е това-”правих бицепс,трицепс и тн”
искаме де знаем кое, как, с колко,защо :)
знам.че имаш какво да кажеш
ама да не е профи тайна?

Не бих казала, че е тайна. Топлата вода е открита.
Просто си ги пиша редовно на хартия и тук ще ми дойде в повече.
Но тъй като ти специално поиска - ще ти опиша вчерашната си тренировка подробно:)

Предварително уточнявам, че почивката ми навсякъде е колкото да ида до следващия уред или да взема следващата тежест; а където са суперсерии (обозначено с “+”) - няма почивка :)

Бицепс + трицепс в суперсерии (около 12 повторения, на места и повече - до отказ)
1. Бицепсово сгъване с дъмбели от полулег (7,8,9,8 кг) + трицепсово разгъване с дъмбел над глава (14,16,18,14)
2. Скотово сгъване с LZ щанга - тесен хват (17,20,20,20) + трицепсово разгъване на скрипец с въжена ръкохватка (не си спомням но около 27 кг)
3. Бицепсово сгъване от стоеж с прав лост (15кг) + Кик-бек от стоеж (3 кг)

Задно бедро
1. тяга с прави крака, спускане на щангата под нивото на стъпалата: 1х15х20 1х12х60 1х10х80 1х8х90 1х6х100кг
2. бедрено сгъване от седеж (около 10-8 повторения, на последните серии 6,7 ) 150,160,170,170
3. бедрено сгъване от лицев лег (30, 36, 36, 36)

Глутеус
1. ритници на машина, с всеки крак поотделно, редувани без почивка: по 10-8 повторения съответно с 30,35,40,45 кг на крак
2. без почивка 3 кръга от: ходещи напади от единия до другия край на залата, където веднага взимам лост и с обръщане и тласкане го слагам на гърба си и започвам сумо клек (до отказ), след което оставям лоста и се връщам с ходещи напади до началото, където продължавам с магарешки ритници без добавена тежест

Прасец
1. лег преса със 100 кг до откази + калф машина от седеж с 20 кг пак до отказ - 4 серии
2. калф машина (полуседнала) + повдигане на пръсти на машина с тежест - 4 серии до отказ

Кардио: 10 мин вело, 20 мин изкачване на стълби през стъпало, интервално

Това е от мен - може би скоро няма да има подобно описване на тренировка:) Изморих се! хахаахха

Хайде за всеки случай и храната, ако има запитване (отново ще е еднократно действие): 500гр пилешко месо, 130гр екструдиран ориз, 50 мл зехтин, 4 яйца, много зеленчуци; много вода; 2 кафета
зелен чай - две капсули

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1