Дневникът на V :]

Прескочи до:

17.10.14
22:44

На мен ми стои по месец отворен буркан в хладилника. И то не защото не ми харесва - в състояние съм да изям цял буркан без мед или други “подобрители”. Само че като взема да си смятам калориите за деня, дори две лъжици сусамов тахан ми идват в повече. :) Има и по-обемисти неща, с които мога да си доставя 1000-1500 ккал от няколко лъжици. :)

Радвам се, че не смятам калории...:)
Така е, Боби, наистина с лъжичка, две (лесно стават три, четири) можеш да чукнеш минимум 50 гр тахан (100 гр при 4 лъжици), а това са си къде 300 калории :)
Това за супените...
А чаените лесно стават с връхче :D

17.10.14
22:53

казано от veronique на 17.10.14, 22:47:

Радвам се, че не смятам калории...:)
Така е, Боби, наистина с лъжичка, две (лесно стават три, четири) можеш да чукнеш минимум 50 гр тахан (100 гр при 4 лъжици), а това са си къде 300 калории :)
Това за супените...
А чаените лесно стават с връхче :D

За какви чаени ми говориш? :) Аз греба със супена и под половин бурканче досега не съм успявал да се спра. Без едно мога, с едно не мога. Затова - никакъв тахан.
Ако трябва да сме честни, е доста излишна храна - висококалорична, с много мазнини. Вярно, полиненаситени, но ALA, а не EPA и DHA, което на практика означава, че само малък процент от тях се преработват до EPA и DHA, тоест са непълноценни. В общи линии тахан=сладолед да речем с тази разлика, че ни е спестена фруктозата и наситените мазнини.

Принципно съм съгласна, но само, ако се прекалява с него (както обсъдихме по-горе).
Аз заради това не ям всеки ден и до скоро дори купувах рядко, за да не става свинщина.

И да ти кажа (в кръга на шегата), някак не ми е приятно да говорим негативно за тахана... ами, ако ни се разсърди? :D

18.10.14
07:44

Абе, не знам, ама последните ти рецепти в сайта все ме карат да ми текат лигите рано рано...

18.10.14
07:59

Аз лично затова харесвам тахана - не е обемист, а като закуся 2-3 супени лъжици от него, ме държи сита поне докъм 12-13 часа на обяд. Това, че не съдържа ЕРА и DНА, не може да му се сърдим, той си е растителен. Когато измислят тахан от морски продукти, тогава ще търсим тези неща там - дотогава, си имаме рибено и крилово масло. Доколкото ми е известно, никоя сухоземна храна не ги съдържа, така че не би следвало да го отчитаме като недостатък. ;)
На мен лично ми е много странно, че хората прекаляват с тахана, и още по-странно ми е като го ядат намазан на филия...за десерт! За мен той си е съвсем отделно хранене.

И аз не бих го намазала на филия, но на оризовки е добре дошъл :D :D :D

Днес: нетренировъчен... и цял ден бях в нас (с една малка пауза да напазарувам храна), за да работя върху няколко проекта. Трябваше да наваксам с времето, което не ми достигна през делничните дни.

Храна: малко риба тон, хек и краставици.
Часовете се нижеха неусетно със заниманията ми и имах чувството, че само ям :D А то - три часа между храненията минаваха като 3 минути.
Ядох и ориз с коприва, както и много специален шоколад. Роско ме изненада :) Без млечни, без захар, чудна работа!

Днес трябваше да ходя до басейна за една подводна лечебна гимнастика, мислех да се възползвам и да играя водна аеробика, но на пациента му изникна работа и отпадна.
Съответно, имайки предвид колко работа ме чакаше вкъщи, реших да я свърша (от нас до басейна в едната посока е 1 час път при нормален трафик).
Е, доволна съм - заплануваното е отметнато!

Храна: 500 г свинско, доста тиквички (2+ кг), гречка с какао и стевия, 1 ябълка

Утре вече фитнес:)

Снимката, на която режа банан, показва част от почерпката ми за колежките - палачинка от овесени ядки, яйца, канела, стевия, carbo gain, намазана с лешников тахан и отгоре резени банан.

Другата снимка е на пица с нутела, в която нямам нищо общо. Просто искаха да ме снимат с нея :D даже ми набутаха ножа, който както се вижда е леко не както трябва:)

20.10.14
10:15

Плачеш ли? ;)

Смея се до плач... Бяха много бързи експедитивни - едната ми слага тавата, другата - бута ножа, третата - снима. И ти се чудиш как да реагираш :D

Гръб, задно бедро и корем

Горен скрипец широк надхват - 3 загряващи, в суперсерии с вдигане на крака и таз от вис.
3 суперсерии негативни набирания (с променящ ширината хват) + вдигане на прави крака и таз от лег
3 СС дърпане на машина с тесен подхват (отгоре) 12,6,6 повт + коремни на машина с тежест (около 20 повт)
3 СС последователно гребане с дъмбел от лицев полулег (12,10,10) + странични коремни (много специални, каквито давам във водата, но са супер и на сухо)
Гребане от седеж, долен скрипец 3х12-8
Пулдаун 3х12
Хиперекстензии с акцент на задно бедро и много бавна негативна част - 3 серии до отказ (около 20 повт)
Тяга с прави крака (3 до отказ)
Glute Ham Raises - 2 серии до отказ (и по-точно докато вече не мога да противодействам на земното притегляне в негативната част и скоростта не е бавна). По принцип е нелогично, за мен, да сложа това движение като последно, но исках да се убедя, че наистина задните ми бедра имат развитие. Щом като след 6 серии до отказ успях да направя 2 хубави серии при GHR, ама наистина хипер бавна негативна фаза (5-6 секунди), значи Колман е мноого яка ;))))

пътека 30 мин, бягане, пулс 135-150

Храна: телешко с кимион, китайско зеле и олио от гроздови семки, амарант със стевия и шоколадов протеин

Гърди, прасец

лежанка, холистичен принцип
лицеви опори 4 серии до отказ
полулег на смит машина 1х12,8,6+6 (последната дроп серия)
Полулег с дъмбели (с по-малък наклон от предходното) - 1х12,12,7+7+7 (последната серия - дроп, която ме разби)
машина за гърди 3х12 (по-тесен хват)

гигантска серия за прасец - 3 кръга от повдигане на смит машина, повдигане със собствено тегло и лег преса с промяна положението на стъпалата (при всяко упражнение по 20-15 повт)

20 мин бягане на пътека, пулс 140

храна: пъстърва, карфиол, червени чушки, картофено пюре; ще прибавя и малко домати и 30г суров десерт без тахан ;:)

Днес квадрицепс и глутеус.
Реших да направя по-специфична тренировка - да тренирам основно едностранно, и съм много доволна.

3х20 повт. загряващи серии лег екстензии с 2 крака
3 едностранни смесени серии: лег екстензия (20повт) + лег преса (със същия крак, 15 повт); общо взето до откази
3х15 на крак - статични напада на смит машина (откази)
3х10 на крак - клек на хакен машина (откази)
3х20 на крак - глутеус мост
2х20 на крак - хип тръст (цифрите са ориентировъчни... някъде правех 18, на др серии 20+ повторения :)
4х15-20 на крак - български клек
3х30+ абдуктор
3х25+ аддуктор

20 мин пътека, бягане, 140 пулс

Много яко натоварване!

Храна: тилапия (#дасибилдър #дензарелеф #даправишкатофитнесгуруто), краставици, прекрасни оризови спагети

Тилапия - хапнеш нещо, глътнеш нищо. :D

22.10.14
15:41

От може би 4 месеца вече правя на уредите за крака с един крак и усещам натоварването по съвсем различен начин. Също съм ЗА.
А тилапията е единствената риба, коятоо ям с кеф задушена :D The only why I should.
#дасизадължен :D

Тъкмо щях да ти пиша да направиш тая тренировка :)
Аз винаги включвам едностранни изпълнения (и за останали мускулни групи), но изцяло да правя само това - не бях :)
Тилапията не ми е любима риба, просто трябваше да избирам между нея, хек и скумрия :) Нямаше херинга, каквато исках.

Да избереш тилапия пред скумрия.... :(

22.10.14
16:06

Не ми казвай, че правиш хип тръстър на един крак с щанга :D
Преместих си треноровката за глутеус нарочно в събота, когато съм при Росен, защото там мога да използвам машината за задно бедро И ПАК ми е трудно да си вдигам големия гъз, а с щанга трагедията е пълна...

Е, разбира се, че без щанга:)
Използвай и машината за глутеус ритници. Помоли Росен да ти покаже техниката как да ги правиш освен едностранно, така и с двата крака. Той има система на захващане. Брутално е:D И още една идея: за долната зала - направи вертикална лег преса с по-широк разкрач (ако позволява платформата).

Херцоже, обичам скумрия, но когато е прясно изпечена. А аз си правя храната от предния ден и съответно - цял ден си нося с мен рибата. И в този случаи, скумрията нещо не ми понася. Последният път ми стана доста кофти и реших да не се насилвам.
Иначе, няма база за сравнение между двете риби - нито по вкус, нито по хранителен състав:)
Много обичам и паламуд... но не съм срещала в моите магазини:)

ПП: ДНЕС е ДЕСЕТИ ДЕН Б-Е-З Тахан! Успях ;)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.10.14 16:43.

казано от veronique на 22.10.14, 16:31:

И още една идея: за долната зала - направи вертикална лег преса с по-широк разкрач (ако позволява платформата).

О, това беше изключително болезнено преживяване, което изживях миналата седмица :)

П.С седми ден без тахан :Д

Вертикалната лег преса дава много :) Яд ме е, че сега нямам такава под ръка. Но пък си измислям други, не по-малко болезнени преживявания:)

Съжалявам, че си Без тахан.
Аз утре ще ям печена тиква, намазана с тахан, по специална рецепта на Блага, която бе така добра да ми сподели и да ми влезе под кожата с тая тиква.
Вече си успокоих страстите с лешниковия тахан и ставам нормален човек :) Ще ям разумно :D

Тиква, намазана с лешников тахан (сложих само 20 гр) - епично! :)

Идея и рецепта: изцяло принадлежат на Блага! Аз нямам принос, освен да я сготвя и да я изям!

Феноменално!

Блага, обичам те!
Обичам те, Блажуна!
Блаж, много те обичам!

Ах, как те обичам....

Много е вкусно!
Чаооо :)))))))))))

Аз пък не ви обичам и двете... ако Рони и Блага ядат тиква с тахан... не може Ади да не яде тиква с тахан :( Не може дори да не е ОПИТАЛА тиква с тахан !! Не ми давате друг избор, момичета...

23.10.14
08:32

Убедена бях, че това не е най-добрата ми идея и ще последва еуфория от емоции...
Дааа знам какво е... получавам халюцинации чак.

Завиждам на Ади, че може да изяде едно кило със 100гр тахан примерно.

А идеята се роди много инцидентно.. просто съм на режим и един цял ден ми се ядеш и сладко и мазно едновременно... но се налагаше да пия чай и да живея с мисълта за чиста мускОлна маса, освен това ми беше и нисковъглехидратния.. нямаше шанс, реших да си опека тиква, изядох едно парче и за момент се замислих - ами ако........
Моментът беше кратък, писах на Росен да го питам дали е ок да го ям това нещо :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 23.10.14 10:07.

Ади не може да изяде едно кило тиква със 100гр тахан, защото вместо да натрупа мускулна маса, ще започне да се търкаля скоро :D Проблемът ми е,че ако започна .. трудно се спирам, затова и спрях тахана за известно време :)

23.10.14
11:56

казано от Графиня фон Дачева на 23.10.14, 11:45:

Ади не може да изяде едно кило тиква със 100гр тахан, защото вместо да натрупа мускулна маса, ще започне да се търкаля скоро :D Проблемът ми е,че ако започна .. трудно се спирам, затова и спрях тахана за известно време :)

Не го вярвам това.. предвид генотипа ти :)

ЗАбравих да кажа, че и двете много ви обичам :D :*

23.10.14
12:20

Значииии, с вашите тикви... Знам с какво ще се ОМАЖА в събота!

Айде стига вече сме говорили за храна в този дневник :D

Днес, освен, че ядох - плувааах :) нямах търпение.
Техника кроул, малко бруст, 40 мин
Преди това- втора тренировка за корем.

Освен малкото тиква и 20те гр тахан, имам и 2 парчета царевичен кекс (~260г общо), 500 г свинско, 2 кг тиквички :)

Рамо, бицепси и трицепси

Раменни преси с дъмбели 3х12-10 и 1х4 (тествах дали ми се е повишила силата. Повишила се е :))
Предно рамо с диск 3х12
3 смесени едностранни серии за средно рамо (по 10/8 повт)
Задно рамо - вертолет с дъмбели зад гърба 3х12
Задно рамо с кабели на горен скрипец 3х12-10
Бицепс с прав лост + трицепс с прав лост на горен скрипец
Бицепс с крив лост + трицепс с въже (горен скрипец)
Чуково за бицепс с въжена ръкохватка + трицепс с въже над глава

20 мин бягане

Пилешко, китайско зеле, гречка с коприва, тахан, инка

Вчера и днес се занимавах с празненствата за първия рожден ден на моя кръщелник <3
Вчера беше рожденият му ден, но днес направихме официалното парти с неговите приятелчета в едно заведение с детски кът.

Моята задача беше дизайнерска - подредба на маса и цялостна концепция за цветове.
Партито беше решено в зелено и оранжево - от покривките по  масата, през салфетките, до чашките и чинийките, през коктейлни чадърчета и тн:) Имаше мини сандвичета в оранжеви хартийки, свежи плодове, таралеж с кюфтенца и др.

Тортата беше Тигъра от Мечо Пух, а специално за Коки (най-прекрасното бебе) нарисувах боди с текстилни бои. Така той беше облечен в унисон с тортата си - отпред на бодито един подскачащ до торта тигър, с надпис “Честит първи рожден ден, Кокси!”, а на гърба - в зелено и оранжево “Кокси 1”

Отделно и играх роля на фотограф... с чужд апарат, от тези полупрофесионалните, с които така и не се научих да работя (тоест, да снимам на нещо различно от “авто” :D). Надявам се да съм се справила добре, постарах се да хвана всички деца в интересни моменти. Имаше балони с хелий навсякъде, играчки по земята в детския кът... Цветове отвсякъде.

Добре, че по принцип събота и неделя са ми нетренировъчни дни, че ако трябваше и до зала да ходя, щях да грохна :D Утре по график!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 26.10.14 14:12.

Гръб, корем, задно бедро

Горен скрипец, широх надхват - холистичен принцип: 3 загряващи серии + 3 основни (1х3х60 кг 1х12х45 кг 1х20х30 кг (4 позитивна фаза, 4 секунди задържане, 4 секунди негативна фаза) /редувах с корем - повдигане на крака от вис
Чукчета - 2 серии до отказ на 40 и 50кг, след което направих и 1 серия на 60 кг. Вярно - само 4 повторения, но пък съм доволна заради чистото изпълнение, а и да не забравяме, че първото упражнение просто спира тока с това темпо. /редувах с корем на машина
Горен скрипец с раменен подхват - 3х12-10 (до отказ) /вдигане на крака от лег за корем
Гребане от седеж 3х12-8 /странични коремни (хиперекстензии)
Glute Ham Raises -3х8-6 / къси коремни
Екстензии с акцент върху задното бедро 3х20+
Бедрено сгъване от лицев лег 3х15

Храна: свинско, тиквички, царевичен кекс, грейпфрут

Снимах си серията с гребането на 60 кг.
С фитили съм, защото предмишниците ми щяха да откажат много преди гърба иначе: )

27.10.14
17:35

Много ми харесва как са започнали да ти се оформят краката, особено отзад.
Ти кога спря глутена и млечните?

Млечните преди доста години. До края на 2013 година си позволявах епизодично извара и козе сирене.
Окончателно спрях глутена и всички млечни през януари 2014. Скоро ще направя една година:)

И какво значи, че са започнали да се оформят... Сега на волтронски ли ще се закачаме. Винаги са ми били оформени... Във най-различни форми са били :) :) :)
Шегувам се. Знам какво имаш предвид. Това стана след като почнах да правя редовно Glute-Ham Raises. Убедена съм, че задните ми бедра дръпнаха именно от това упражнение.

ПП: Честито “ново” име:) Това си си ти!

27.10.14
21:02

Именно затова написах “как са започнали да се оформят”, тоест новата форма ми харесва, Пъпеш!!!
Да, Блажка ми звучи перфектно за наименование на вид “Пражка шунка” или видове украинска сланина :D

ХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХ голяма катерица си, значи!
По-скоро на нещо благо, желано и изтънчено :D

Днес: гърди и прасец

Лег с щанга, полулег с дъмбели, долна част на портален скрипец, машина за гърди със свободни тежести, флайс
прасец на лег преса, смесена серия от повдигане с щанга + собствено тегло

20 мин пътека с интервали: бягане и бързо ходене.
Вчера правих 30 мин бягане.

Храна: пилешко, китайско зеле, домати, гречка, кестени, зехтин

И едно видео от последната серия при полулега:

Днес квадрицепс и глутеус.

Направих малко кифленска (за мен) тренировка. Така усетих тялото си.

Иначе: лег екстензии, преден клек, лег преса, хакен клек, лег преса с широк разкрач, абдуктор и аддуктор.
Кифленска, защото нямаше смесени серии, гигантски серии, откази и т.н. :D

Пропуснах кардиото.

Храна: пъстърва, червени чушки, картофи, лешников тахан, инка

Днес:
40 минути плуване, редуване на стилове
Нещо ми взе тока тая вода:) По принцип след плуване съм много гладна, това е нормално, но този път беше нещо изключително - цял следобед ми шарат очите по треньорската маса (има какво да се хапва там).

Храна: херинга, броколи, брюкселско зеле, зехтин, оризовки, няколко сурови ядки, кафе

Определено не съм в 100% кондиция, имам симптоми за ПМС, но ме мъчи много. Не обичам така.
Преди две години изообщо нямах такива неразположения, но като прехвърлих четвърт век нещата се обърнаха. И то не в моя полза.

Сега знам какво е да не можеш да вдигаш на макс, защото те боли... :D
Тренирам де, но просто в такива периоди слушам тялото и напасвам нещата според него. Натискам през останалите дни:)

казано от veronique на 28.10.14, 15:53:

Днес: гърди и прасец

Лег с щанга, полулег с дъмбели, долна част на портален скрипец, машина за гърди със свободни тежести, флайс
прасец на лег преса, смесена серия от повдигане с щанга + собствено тегло

20 мин пътека с интервали: бягане и бързо ходене.
Вчера правих 30 мин бягане.

Храна: пилешко, китайско зеле, домати, гречка, кестени, зехтин

И едно видео от последната серия при полулега:

Ро Кол, има ли смисъл от заключване на лактите при бутане за гърди? Че срещам различни мнения.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1