Много добре изглеждаш ;) Да се отчета и тук - да си жива, здрава, слънчева и да намираш винаги хармонията. ( хората вече ще си помислят, че се базикам с тая Хармония и че Дънов ми е дал хонорар да проповядвам учението на Бялото братство, но ДА, наистина смятам, че балансът е определящ за щастието) Така че, бъди Happy Veronic :*
Мнението беше редактирано от Блажка на 09.10.14 11:20.
08.10.14
11:16
Днес: квадрицепс, глутеус
Лег екстензия - 3 загряващи
3 смесени серии от лег екстензия (30 повт до отказ) + лег преся с акцент на квадрицепсите (20 повт до отказ)
Преден клек на смит машина - 3х10-15
Напади, статични 3х20 на крак с 2х8 кг дъмбели (първо 20 с десен, после 20 с ляв и така нон-стоп :))))
2 смесени серии Лег преса широк разкрач (глутеус) 20 повт + магарешки ритници (20 на крак)
2 смесени серии: клек широк разкрач на машина (15 повт) + магарешки ритници с два крака (отказ)
3 серии абдуктор с изнесен торс напред (30 повт до отказ)
3 серии аддуктор (30-40 повт до отказ)
30 мин пътека: първити 10 мин редуване на 2 мин бягане с 1 мин ходене срещу наклон (пулс 160-170); 20 мин ходене, наклон, пулс 130-135
Храна: патешко, червени и зелени чушки, броколи, червен ориз
09.10.14
10:57
Със закъснение, но то сърце Честит Рожден Ден :)
Здраве, късмет и успех в начинанията !
09.10.14
11:56
Благодаря, Сашо!!! :)
Днес:
Почивен ден от тежести;
планирам плуване - кроул, бруст и гръб
Храна: телешко, пъстърва, айсберг, сладък кекс от царевично брашно и кокосово мляко, оризово олио
Кафе
09.10.14
12:58
казано от Наталья Заболотная на 05.10.14, 12:07:
Това е положението - чистият вид и секси мускул ( казвам секси, не волтрон) продава, и пак зависи в коя сфера искаш да се развиваш като треньор. НО виждаме, че фитнес индустрията процъфтява и хората гледат външния облик.
казано от cocobutt на 05.10.14, 09:06:
Нека това се разчете като препратка към “спортната мода”, в която за кратко време се превърна т.нар. културистичен метод, а не като осъждане на нечий избор на трениране. Преуспява това, което се търси, всичко друго се заклеймява, а когато аз започнах да пиша във форума, това бяха кросфитът и НВД-то. Овесът и пилешкото бяха ерес, дамският цикъл се регулираше с масло и сланина. Къде заминаха тези славни времена?!
Това е така от много години. Просто вие сте малки и нямате поглед назад във времето.
Трениращите масово се интересуват от външен вид. Малцина се интересуват от качества.
казано от cocobutt на 05.10.14, 09:06:
Сашо, къде са ти клиентите, бе?
...
В мазето, тренират, носят бъчви, бих казала аз :D
Никой не иска да носи бъчви, щото ръцете са заети и не можеш да си направиш селфи през това време :P
В залата са, някои са вечер, други сутрин и по обед, трети са в техните си зали и тренират по програмите си. Лично аз предпочитам да ги приемам като приятели вместо като клиенти :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.10.14 12:58.
09.10.14
13:43
забравих букета за рождения ти ден вчера :)
(увеличи снимката :) )
09.10.14
14:51
Изяждам го!!!! :)
09.10.14
15:14
:)
09.10.14
23:09
Много хубави подаръци ми направи ти:)
Аз обичам животните.
Обичам и да ям (букети).
Така.. днес плуването мина по план.
Споделяла съм (мисля), че от стиловете мога да плувам добре бруст (даже дооста добре, да не кажа отлично) и гръб; делфин не мога, а кроул - кофти техника.
Е, от миналата седмица реших ЦЕЛЕНАСОЧЕНО да сложа край на тази кофти техника.
За две тренировки имам прогрес, голям. Разбира се, не без помощ:) Помага ми една от треньорките на басейна.
Много се кефя, защото до сега знаех всичко прекрасно на теория, но аз самата все не съумявах да го приложа.
Вече усещам кога и какво да правя, визуализирам си крайниците в пространството.
Ще стане.
Нямам амбиции да стана перфектната плувкиня, но просто ме разтоварва много и ми е приятно. Свободна съм там, долу, под водата :)
10.10.14
11:40
Днес: рамене, бицепси, трицепси
Раменни преси с дъмбели, холистичен принцип /седеж, 90° облегалка
Раменни преси на смит машина; отпред; седеж - лек наклон 4 серии 12-12-10-8 (откази)
3 суперсерии Вертолет с дъмбели/ отпред за средно рамо- Вертолет с 2х5кг диска/ отзад за задно рамо (12-10 повт)
3 суперсерии Разтваряне встрани с дъмбели от стоеж (12 повт, отказ) - Портален скрипец с кабели, за задно рамо (8-10 повт, отказ)
3 суперсерии Сгъване с прав лост за бицепс (стоеж, гръб и раменна кост до стената, крака - изнесени напред) - лег с тесен хват (откази, по 8-10 повт)
3 суперсерии Сгъване с дъмбели от седеж/ наклон - Горен скрипец с V-ръкохватка (12 повт)
3 суперсерии Сгъване на долен скрипец с LZ ръкохватка - въжена ръкохватка, горен скрипец за трицепс (По около 10-12 повт)
15 мин пътека (нямаше време за повече), но направих яки интервали с бягане-бързо ходене срещу наклон.
Храна: хек, картофено пюре, краставици, лешников тахан
Довечера ще имаме гости и ще правя от моите бонбони и разни други нещица.
10.10.14
18:56
Цял следобед се въртях в кухнята, но съм доволна. Скромно, от сърце и билдърско :)
11.10.14
15:54
Искаш ли един треньор по плуване? :) (луднала съм по фотографа/така де снимките му, така де... :) )
11.10.14
17:19
Наистина хубава снимка :)
А относно плуването - не бих си избрала треньора по външен вид:)
На един от басейните старши треньорът (над 60 години е) е идеалният за мен професионалист!:)
Днес: почивен
Храна: свинско, тиквички, гречка, зелен боб, домашен суров крем (прибрахме се на Ботевград и мама ме изненада - направила крем според нашия режим, с ядки, какао..)
12.10.14
16:11
Днес: почивка
Храна: телешко, зелени чушки, спагети от оризово брашно и брашно от тапиока (много добро попадение) + коприва, тиква
Днес също очаквам гости (момичетата от водната аеробика) и съм направила изцяло сладко меню.
Причината е, че повечето от тях обожават шоколад и ядат доста неща със захар.
Исках да им покажа, че може да се яде сладко и без това (без добавена трапезна захар; в моите неща има доста фруктоза, но идваща от целите плодове) :)
Та, готвейки и облизвайки купи и чинии, почти не съм усещала глад :D
Менюто е:
палачинки с овесени ядки, подсладени със стевия (2 вида - с канела и натурални)
4 вида сурови бонбони - сусамов и лешников тахан, какао, кафе, инка, рожков, стафиди, слънчогледово семе, кашу, смокини, кокосови стърготини, сусам, стевия
Шоколадов крем от какао, авокадо и банан, за да си мажат палачинките.
И още за мазане върху тях: домашна сладост от сливи и смокини (расли в двора ни)
Банани (ако желаят да си сложат в палачинките)
Вода
Чай от мента и шипка
Предупредила съм ги вчера и днес да не са яли въглехидрати :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 12.10.14 16:45.
12.10.14
18:40
Искам да ти дойда на гости! :D
12.10.14
22:13
Не е много хубаво да си ми на гости, ако броиш калории... Защото нещата са свръх-бомби :)
Такааа, щом лешниковият тахан се оцени от най-големите почитателки на Нутела, които познавам, значи наистина е Таханът N1 :)
Харесаха всичко и аз се радвам, че се наслаждаваха.
За тях беше изключително странно, че ядат сладки неща пред мен и не им се карам за това :D
Но смятам следващите поне 10 дни да не ям тахан, защото прекалих и се наситих, и просто... прекалих!
Между другото, кремът с авокадо е още по-наситен с 1 цяло авокадо и 2 банана (и няколко капки стевия)...и е чудесен за мазане върху овесени палачинки!
13.10.14
17:08
Гръб, задно бедро, корем
3 загряващи серии на горен скрипец, широк хват (15-12 повт)
2 серии с негативни набирания до отказ /в суперсерия с повдигане на прави крака от вис и опора на ръце
още 3 серии на скрипеца, тежко и до отказ (6-8 повт) /в суперсерия с повдигане на прави крака от баш си вис:)
Гребане с дъмбел 3х12 на ръка (последната до отказ)/ в суперсерия с повдигане на крака от хоризонтален лег, с вдигане на таза
Привеждане на горен скрипец с раменен подхват 3×12 /в суперсерия с корем на машина, с тежести
Хоризонтално гребане от седеж 3х10-8, до отказ / в суперсерия със странични коремни
Чукчета за плътност на гърба 3х12
Glute-Ham Raises - 3 серии до отказ
3 смесени серии екстензии с акцент върху задни бедра (20-25 повт) + бедрено сгъване от лицев лег - откази, по 15-20 повт
30 мин пътека с пулс 135-143 (наклони, бягане, ходене)
Храна: 2 пъстърви, китайско зеле, царевичен кекс с кокосово мляко, оризово олио, какао, джинджифил.
Първи ден БЕЗ тахан :))) :) :))) :)
13.10.14
17:25
казано от veronique на 13.10.14, 17:08:
Първи ден БЕЗ тахан :))) :) :))) :)
Почти 1/3 от денонощието тепърва предстои... ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.10.14 17:26.
13.10.14
17:37
Много подъл Коле. Много подъл...
Но да! Блажка е права.... ние сме по-силни! :)
Искам да изкарам поне 10 дни без тахани (и съответно - ядки).
Причината е, че около рождения ми ден се наситих в повече. Все пак гледам да спазвам ротация.
Ядките са силни алергени, а аз до скоро имах непоносимост към сусам, орехи и лешници (именно от прекаляването с тях).
За това ги изключих за дълъг период от време.
Не е редно сега изведнъж да прекалявам ;)
Иначе - ако не си гребна веднъж, нямам проблем да не ям. Но отворя ли бурканаа.... ;)
13.10.14
21:35
Споко, аз ще ям и за вас :Д
14.10.14
12:10
казано от veronique на 13.10.14, 17:37:
Много подъл Коле. Много подъл...
Но да! Блажка е права.... ние сме по-силни! :)Искам да изкарам поне 10 дни без тахани (и съответно - ядки).
Причината е, че около рождения ми ден се наситих в повече. Все пак гледам да спазвам ротация.
Ядките са силни алергени, а аз до скоро имах непоносимост към сусам, орехи и лешници (именно от прекаляването с тях).
За това ги изключих за дълъг период от време.
Не е редно сега изведнъж да прекалявам ;)
Иначе - ако не си гребна веднъж, нямам проблем да не ям. Но отворя ли бурканаа.... ;)
Замени го с нова страст, ама по-полезна : ) Някакви кремести смутита (знам рецепта за епично кокосово смути с ягоди, боровинки, спанак и други работи) , енергизиращи сокове .... мойта страст сега е зелена салата и като го кажа на някого получавам подигравателна усмивка, но действително това ми е най-вкусното нещо през деня : )
П.С. И изглеждаш супер добре :) Оня ден си мислех как повечето момичета, които са по-дълго време във форума, си постигнаха целите, независимо какви са те. Кеф ми е да виждам резултати :) Което доказва, че само постоянството и никаквото отказване са пътя :)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 14.10.14 12:21.
14.10.14
15:58
На мен храната си ми е достатъчно вкусна; по принцип нямам усещане, че ми липсва нещо... Просто тоя лешников тахан пречупи нещо в мен :)
Благодаря ти. Не съм сигурна, че съм постигнала целта си. Но се радвам, че научавам много неща и че от много време насам съм се приела, без да си правя психически самоатаки (че видиш ли не съм 13% мазнини на 75кг лично тегло, примерно) :)
Днес: гърди, прасец
Лег с дъмбели, холистичен принцип
4 серии лицеви до отказ
3 серии полулег с дъмбели (8-6 повт, до отказ)
долна част на гърдите на горен скрипец (правих разни модификации) 3 серии
3 серии избутване на машина за гърди, до отказ около 12 повт
3 смесени серии повдигане за прасец на смит машина (12-15 повт) + избутване на лег преса за прасец до отказ
Няколко серии повдигане със собствено тегло
30 мин пътека, вело, пулс 135-140 (голям зор днес с тоя пулс)
Храна: хек, краставици, картофено пюре, кафе
После може да има и някакъв плод
15.10.14
15:52
Такава мускулна треска на гърдите имам от вчера, че ми беше трудно да си водя часа по аеробика :)
На всяко подскачане подскачаха и гръдните мускули :) :) и просто болката беше непрекъсната... хахах
Днес: квадрицепс и глутеус
3 серии лег екстензия, загряващи
45-градусова лег преса, серии до отказ с много бройки 1х100 2х70-80, последната не броих
3х12-10 преден клек на смит машина (откази)
3х15 - клек на хакен машина (откази... след тази лег преса отказите идваха бързо)
3х20-15 сумо клек на смит машин
3х20 лег преса широк разкрач
български клек 2х15 на крак
3х30-25 абдуктор
3х30 аддуктор
15 мин пътека, пулс 135-140
Храна: свинско, тиквички, гречка, телешки протеин
Добавки (те са от доста време, но не ги пиша всеки път): омега 3, витамин Ц, кре-алкалин, глутамин, аргинин, уотър аут, витамин Д, диоскорея
Трети ден БЕЗ тахан ;)
15.10.14
16:20
Събрание на анонимните ТАХАНОхолици ще има ли?
15.10.14
16:28
Ама ние изо-о-общо не сме анонимни, а горди! :D
15.10.14
16:46
Значи и аз мога да си призная ? ... ;)
15.10.14
16:52
Горди сме и си имаме дори група, в която се събираме и си говорим само за тахан:)
Много е хубаво, че имаш съмишленици и знаеш, че никой няма да ти се смее, когато говориш за тахана, сякаш е любовник.
Но нека да се концентрираме върху щангите следващите 7 дни...
казано от Queen Cobra на 15.10.14, 16:20:
Събрание на анонимните ТАХАНОхолици ще има ли?
Аз признавам, да...имам тежък проблем с лешниковия тахан:)
И аз му бях фен :) Няма да казвам колко кашона съм изкупил. . . :D
Малко четиво—-> Phytic acid
15.10.14
17:55
Благодаря за четивото.
В момента нямам възможност да го прочета цялото, но хвърлих око на заглавията и подзаглавията.
Искам да те попитам дали го пускаш във връзка с това, че ядейки тахан от ядки, ние не ги накисваме във вода предварително, за да премахнем фитиновата киселина?
Всъщност, сега се замислих преди да направят ядките на тахан, как точно ги обработват? :)
Нали има тахани от печени, сушени или сурови ядки. Интересно ми е как стои въпросът със суровите.
Сложих го, защото предполагам, че има хора като мен, които прекаляват с ядки, тахан . . . (аз съм вече бивш прекаляващ :D)
Доста време го консумирах в големи количества, като с него замествах едно цяло хранене.В същото време хапвах доста ядки, кашу, бадем.
За този период (не съм си играл да смятам точно колко), се появиха проблеми със стомаха, кървене при ходене до WC и един кариес.Слагам една голяма удивителна, че до този момент нямах нито една пломба, редовно съм ходил на зъболекар и всичко е било изрядно.
След спирането на ядките и тахана, всичките проблеми от по-горе изчезнаха веднага ! :)
Не казвам да ги изключвате напълно, но опитът ми казва да имате едно на ум с тях.
15.10.14
18:14
Ооо ти си прекалявал доста...
Приказката, че разликата между отровата и лекарството е в дозата, важи и тук :)
Лично аз, колкото и да се правя на пристрастена, не прекалявам.
Когато ям тахан, не ям ядки.
Не ям всеки ден тахан (а веднъж на 4 дни), ядки ми се събират за 8-10 дни около 100 гр.
Балансирам омега-6 с мазни риби и завишени дози омега-3 като добавка.
Много е хубаво, че си усетил къде е причината за твоите неволи :)
16.10.14
15:18
Днес: втора тренировка за корем
плуване 30 мин - редуване на 40 м бруст, 40 м кроул, 40 м гръб
+ 5 часа водене на водна аеробика
Храна: телешко, оризовки, броколи, чушки, банани
Имам си нови очила за плуване и съм като малките деца :))))
16.10.14
16:04
След плуване :D :D :D
На този етап от подготовката ти, смятам, че може да се вмъкне банан :) разбира се, не всеки ден и при конкретни условия. Говори с главния тренер :D
казано от veronique на 16.10.14, 16:04:
След плуване :D :D :D
На този етап от подготовката ти, смятам, че може да се вмъкне банан :) разбира се, не всеки ден и при конкретни условия. Говори с главния тренер :D
Не знаааамммм.. сещам се само за един вид банан, който може да се вмъкне в подготовката ми :D :D :D
17.10.14
16:25
Рамо, бицепс, трицепс
Раменни преси на смит машина 1х8,7,7 (откази)/ зад врат
Рамени преси с дъмбели от седеж и лек наклон 3х8
3 смесени серии: вертолет с щанга (12-10 повт) + разтваряне встрани с дъмбели (12-10 повт, а третата серия - дроп)
Вертолет с дъмбели, отзад, за задно рамо; седеж и вертикална облегалка - 3х12
Задно рамо с дъмбели от наклон напред 3х12-10
Сгъване за бицепс с дъмбели, полулег 3х8-6 в суперсерия с разгэване на дъмбел над глава 3х10-8
Бицепс с прав лост на долен скрипец 3х8+ разгъване за трицепс на горен срипец 3х10-8 (последната дроп)
30 мин пътека пулс 136-141
Храна: пъстърва, айсберг, царевичен кекс, чай, олио от гроздови семки
ПЕТИ ДЕН БЕЗ ТАХАН.
;)))
17.10.14
21:22
Смея се с глас :))))))))))
Просто виждам, че не съм изобщо зависима от него, ако не го ям. Не го мисля, само инспирирам други хора да го мислят:)
Нооо... другата седмица като го опитам, пак ще се започне:)
Колето е прав, има нещо дяволско в него...