Дневникът на V :]

Прескочи до:

казано от veronique на 12.11.14, 16:27:

Нищо, Коле, на теб всичко ти е простено!!!
Веднъж да ти се случи да не догледаш :)))

Те Ъпсурт го изпяха отдавна:
“...на тая възраст всичко е изгубено!...” 8-)

Харесвам статичните напади, и когато се прави серия първо само с единия крак, а после с другия.
Така мускулите постоянно са под напрежение и ми харесва натоварването.

При много упражнения може да се работи само с едното копито, включително и при бедреното разгъване на машина (както си направила с на хакен-машината днес). Често работя така и с разни качвания върху кутия, защото има полза двата крака да не си поделят усилието през цялото време на упражнението. Това подобрява мускулния контрол (който бях занемарил и в последните години започнах да уважавам много).

Странични не правя, но след като ми даде идея, приемам за знак от съдбата :)))

Side squat / Side lunges

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.11.14 16:41.

Съгласна съм.
Умишлено включвам често едностранни движения, дори изцяло такива тренировки.
По-често при долната част, но нерядко и при горната.

Относно упражненията за крака - там експериментирам много, нали съм в стихията си.
Прилагам това, на което ме е научил Росен, отделно това, което аз уча или това, което съм придобила по време на силовия трибой.
Много харесвам смит машината, но не бих препоръчала на някой начинаещ, който даже не може да кляка със собствено тегло, да прави нещата, които правя аз.
При бедрата усилията ми да стана киборг са по-вероятни, щом в залата мъжете искат да имат като моите крака ;)

Страничните напади са ми ясни, обаче до сега не са намерили място при мен. Нямам обяснение защо. Може би, защото не можем да имаме всичко :D :D :D

Добре, Коле, решено е.
Ще си мерим квадрицепсите! Тренираме, умуваме цяла зима и като настъпи плажния сезон - ще се види кой - кой е!

казано от veronique на 12.11.14, 17:12:

Добре, Коле, решено е.
Ще си мерим квадрицепсите! Тренираме, умуваме цяла зима и като настъпи плажния сезон - ще се види кой - кой е!

Ко ша мерим - аз съм плажен! (sun) 8-)
Нежни са ми крачетата... (wasntme)

Доста по-нацепен си от мен!
И... твърд :D

казано от Кольо Пияндето на 12.11.14, 17:21:

казано от veronique на 12.11.14, 17:12:

Добре, Коле, решено е.

Ко ша мерим - аз съм плажен! (sun) 8-)
Нежни са ми крачетата... (wasntme)

КУГА КРАГА ФИГИ? :( :D

казано от Херцог Трън на 12.11.14, 18:04:

КУГА КРАГА ФИГИ? :( :D

Четвъртък... от време на време - и понеделник!
Ще ме отлъчат от ордена на плажните заради вас... ако видят тези мои признания! :D

Много интересен ден. :)
Събудих се с адски блокажи - врат, трапецовидни, под плешките - всичко беше сковано.
Имах 3 поредни часа аеробика и само чаках да минат, за да влезна във водата и да отпусна с масаж.
Да, ама след 3тия час работата стана много зле и викам: “Искам, не искам, ще взимам тенис топката, колкото и да е болезнено”.
Качих се при колегите от физиотерапията, да си търся топче и намерих нещо повече от това - едната ми колежка ми направи цяла терапия с много топчета, различни по големина и твърдост. Един час лежах върху тях, като тя ги местеше по определени точки + разни други неща, които са дълги за описване.
Е, няма такъв кеф!
Изчезнаха всякаква болка и блокажи!

После плувах 30 мин (кроул, бруст, кроул с плавници), направих 15 мин хидромасаж и 15 мин сауна... нов човек! :)

Храна: 500 г пилешко, 2 парчета билдърски ябълков пай с царевично брашно, кокосово мляко, канела; 2.3 кг краставици, супа от коприва

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.11.14 19:43.

Рамене, бицепси, трицепси, втора тренировка за корем

Раменни преси с дъмбели от седеж и лек наклон на облегалката - холистичен принцип
Раменни преси зад врат на смит машина, вертикална облегалка 1х7,6,6 откази
Разтваряне на ръце встрани с дъмбели (3х12-10 повт) + задно рамо с кабели на портален скрипец 3х12
Вертолет с щанга отпред (3х10-12 повт, откази) + вертолет зад гърба, с дъмбели и от седеж (3х10-8)
Бицепс с щанга, стоеж и облегната на стена (краката леко изнесени напред) 3х8 повт., откази + разгъване за трицепс с прав лост, горен скрипец 3х12
Скотово, крив лост, раменен хват 3х10 + трицепс с въже на горен скрипец 3х12
Чуково с въжена ръкохватка на долен скрипец 3х12-10 + разгъване над глава с въжена ръкохватка, долен скрипец 3х10
По 3 серии и 15-20 повт:
Коремни преси на земя, свити крака
Частичен драконов флаг (негативна част) (6-7 повт в серия)
Коремни преси на машина с тежести
странични наведи с диск

храна: 500 г телешко на кайма, оризовки с лешников тахан и шоколадов протеин, китайско зеле

Препоръчвам: супа от коприва с кокосова сметана, вода, сол, чесън (всичко пасирано).

Препоръчвам: свинско бонфиле, задушено в кокосова сметана - йенско стъкло, фурна, много ниска температура.

Препоръчвам: картофено пюре с кокосова сметана.

ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!! Моят Роско е велик! :)

Е, менюто за днес е това... Плюс патешко филе, айсберг, 1 ч.л. слънчогледов тахан + 1 ч.л. домашен мед.

fire.is.my.nature

15.11.14
18:42

Препоръчвам: сладкиш от тапиока, ройбос чай с вкус на крем брюле, какао, ванилия, стевия, сода бикарбонат, лимон (печен), залят с крем от замразени банани и соево кисело мляко след печенето :Д

Не си личи много де, но ме инспирира твоят крем от тапиока :Д

Тия филийки отгоре изглеждат апетитно... ;)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 15.11.14 18:44.

Много добър избор на съставки!:)

Тапиока и ванилия си отиват.
Аз не харесвам соевите продукти...
Но бих го заляла с... тахан..... ААААААХАХХХАХХАХАХ :)

Таханът свърши.
Ура!

Днес: 2 пъстърви, 1 глава карфиол, супа от коприва, червена леща, 1 шоколад със стевия, 1 чаша оризово мляко, малко оризово олио.

Спах до 12 ч, заради мача снощи.
Не ми се отразява добре стоенето до късно, но нямаше начин :)
Цял следобед - рисуване и отмятане на задачки.

Гръб, корем, задно бедро

Вертикален скрипец, широк надхват - холистичен принцип
Чукчета 1х12х40 кг 1х8х50 кг 1х6х60 кг (отказ в последната) + коремни преси от вис (откази)
Вертикален скрипец, прав лост, раменен подхват 1х10 2х6 (последните две серии до отказ; третата - дроп) + коремни преси на машина 3х20-15
Гребане от седеж 3х8-6 (последната серия - дроп, с 3 сваляния на тежестта) + странични коремни преси със собствено тегло
Привеждане на горен скрипец с прави ръце 3х12
Екстензии с акцент на задното бедро - 3 серии до отказ (бавна негативна)
Тяга на един крак - 4 серии х 15-10

30 мин пътека - първите 5 мин голям наклон и ходене, пулс 150; след това бягане/ходене без наклон и пулс 135-140

Храна:
сладък царевичен кекс, който обаче измених - добавих 100 гр червени боровинки и вместо кокосово мляко сложих оризово. Стана приказен :) 2 парчета, по около 130 гр всяко; 500 гр свински бут; броколи на пара, 6-7 сурови какаови зърна (новата ми страст).
Сега пека тиква и може да си хапна още днес :)

Гърди, прасец

лежанкка с дъмбели - холистичен принцип
полулег с дъмбели 1х12 1х6 1х6+6 (дроп), откази
Долна част на портален скрипец с кабели 3х12
Лицеви опори 4 серии до отказ
лег преса за прасец (заигравка с темпото) + повдигане собствено тегло (откази) - 3 смесени серии

Храна: 500 г пилешко, китайско зеле, оризови спагети с песто, кафе, 30г суров десерт, оризово олио

fire.is.my.nature

18.11.14
16:43

Изглеждаш все по-изчистена, храненето си казва думата :)

Хм... по принцип наистина има разлика, и във времето (колкото по-дълго спазвам ротацията) положителните страни все повече си личат.
Цикълът при мен е голям фактор - около 2 седмици месечно съм с 3-4 кг отгоре водна задръжка.
В тези периоди не мога да съм обективна с влиянието на режима. Когато изхвърля водата (в другите 2 седмици от месеца), виждам и усещам, че нещата, макар и бавно, се случват.

Благодаря ти много :)!

Забравих да напиша за днес, че имам и 30 мин кардио: първите 20 мин правих по-разнообразен вариант от пътеката - колегата ми в залата искаше да ми покаже любими комбинации с упражнения със собствено тегло. Гледах си пулса. Беше ок :) после 10 мин пътека

19.11.14
13:42

:D

Блага, искам всичко! :D

Днес: квадрицепс, глутеус

Клек 3х25-20 (откази)
3 смесени серии: лег екстензия (20 повт) + преден клек на смит машина (12-15 повт, откази)
лег преса 3х20
български клек 3х15 на крак
лег преса, широк разкрач 3х20-25 (откази)
хип тръстъри на машина за бедрено сгъване от лицев лег (видеото) 3-4 серии; последните две до отказ

пътека: 15 мин, интервали
(адска мускулна треска на задните бедра).

Храна: хек, протеин, тиквички, картофено пюре, какао и джинджифил, предозирах с какаови зърна :D

Плуване

12 дължини загрявка, (20м е една дължина) съчетано плуване
12 дължини упражнение кроул
12 дължини координация кроул
6 дължини за разпускане

30 мин сауна (излизах на всеки 5-7 мин) на 100 градуса + студени душове

Храна: 2 пъстърви, 70 г сурови ядки (бадем, кашу, орехи), 1 ябълка, 1 паница гречка със сол и олио; глава карфиол, айсберг; 5-6 какаови зърна, кафе

Днес вероятно няма да тренирам, а ако го направя - ще е нещо в домашни условия.

На един от басейните, на които ходя, има проблем с вентилацията и изпаренията с хлор остават като тапа във въздуха. Развих невероятни алергични признаци снощи, почти не съм спала; носът ми е като чешма, кихам и кашлям.

Ще си остана вкъщи.

По план храната е: свинско, краставици, прекрасен билдърски ябълков пай (най-успешният ни до сега), оризово олио, какаови зърна.

21.11.14
11:39

казано от veronique на 21.11.14, 11:33:

Д прекрасен билдърски ябълков пай (най-успешният ни до сега)

Нали знаеш, че на 7ми си на Погача :D

Спокойно. Стратегията за тогава е вече изготвена, поне мислено!!! ;) <3

Вчера се наложи да прибегна до противоалергични лекарства, защото рязко започнах да се влошавам.
Днес вече симптомите ги няма.
Надявам се това да не се повтаря, все пак работата ми е свързана с басейни, които се поддържат с хлор.

Спах 13 часа, но поне вече мога да дишам.
Естествено, не тренирах.
Тази седмица пропуснах раменете и ръцете.
Интересното е, че от плуването в четвъртък имам мускулна треска на раменете, основно в предни и средни глави.

Днес храната: ориз, коприва, оризовки, пилешко месо от гърди, олио, китайско зеле, печена тиква, какао с джинджифил.

Препоръчвам: супа от ориз и коприва, а в нея надробени оризовки....... :)

Неделя: цял ден на басейна с отбора. Организирахме си вътрешен семинар, в който да си обменим опит и знания. Беше много зареждащо + 1 час тестване на нови упражнения във вода.

Храна: телешко, тиквички, картофи, кафе, малко ядки и зеленчуци на скара

Днес: гръб, корем, задно бедро

Горен скрипец, широк надхват 1х12,10,6,4+6+8 (последната серия беше дроп) + повдигане на прави крака от вис/лакътна опора (15 повт)
Гребане с крив лост, подхват, хоризонтален торс 3х8-6 (40 и 44 кг) + коремни на машина (20 повт)
Придърпване на машина, вертикално, успореден тесен хват 1х8,6,6 + коремни преси на земя
Едностранно гребане с дъмбел 1х10,8,6 на ръка, до 20 кг + коси коремни на уред за хиперекстензии (откази)
Glute-Ham Raises - 3 серии до отказ + екстензии с акцент на задно бедро
Бедрено сгъване от лицев лег 3х15 (откази)

Пътека, 20 мин, пулс 140-150

Храна: 2 пъстърви, айсберг, гречка с канела и стевия, олио от гроздови семки

Смятам от другия понеделник да си сменя методиката и да пробвам нещо различно.
Интересно ми е какво ще стане, а и имам мотивацията, че според Росен нищо няма да направя :D :D :D
Смята, че новата схема не е подходяща за мен, и че е прекалено обемна, но аз съм длъжна да пробвам. Щом ми се е завъртяла в главата, значи има причина за това.

Та, спряла съм се на Хипертрофия и сила с “тежко-средно-леко”, за която благодаря на Сашо.

Сплитът ще бъде както до сега и тук ще го опиша подробно, за да си го имам.
Честно казано, в бъдеще едва ли ще описвам много подробно всеки път тренировките си, но задължително ще отбелязвам, когато има прогрес и как се чувствам. Ще видим.

Понеделник - гръб, задно бедро
Вторник - гърди, прасец
Сряда - квадрицепс, глутеус
Четвъртък - почивка
Петък - рамо, бицепс, трицепс
Преди всяка тренировка, в загрявката - корем (всеки път различно упражнение и протокол)

Ето и конкретните упражнения и трисети, които си съставих на база сегашни усещания.

Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Гръб
Първи трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, широк надхват (4 повт) + чукчета (8 повт) + хоризонтален скрипец с успореден хват (15 повт)
Втори трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, раменен подхват (4 повт) + пулдаун (8 повт) + хиперекстензии с тежест (15 повт)

Трисет за задно бедро, повторен 4 пъти: glute-ham raises (4 повт) + румънска тяга (8 повт) + бедрено сгъване от лицев лег (15 повт)

Тренировка 2 - гърди, прасец
Гърди
Първи трисет, повторен 4 пъти: лег с щанга (4 повт) + обратен наклон на смит машина (8 повт) + полулег с дъмбели (15 повт)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преси на машина (4 повт) + полулег на смит машина (8 повт) + флайс с дъмбели (15 повт)

Трисет за прасци, повторен 4 пъти: лег преса (4 повт) + повдигане от стоеж на смит машина (8 повт) + повдигане със собствено тегло (15 повт) - при прасците ще играя много с темпото

Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус
Квадрицепс
Първи трисет, повторен 4 пъти: клек на смит машина (4 повт) + лег преса (8 повт) + лег екстензии (15 повт)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преден клек (4 повт) + хакен клек (8 повт) + аддуктор (15 повт)

Трисет за глутеус, повторен 8 пъти: лег преса широк разкрач (4 повт) + клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред (8 повт) + хиптръстъри на уред за бедрено сгъване от лицев лег (15 повт, в първите 4 трисета, след което за останалите 4 трисета ще го сменя с абдуктор за 15 повт)

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Рамо
Първи трисет, повторен 3 пъти: раменна преса с дъмбели (4 повт) + вертолет (8 повт) + вертолет зад гърба с дискове, от седеж (15 повт)
Втори трисет, повторен 3 пъти: раменна преса на смит машина зад врат (4 повт) + разтваряния в страни (8 повт) + задно рамо с дъмбели от наклон напред (15 повт)

Трисет за бицепс
, повторен 4 пъти: сгъване с щанга от стоеж (4 повт) + скотово с крив лост (8 повт) + чуково с дъмбели (15 повт)

Трисет за трицепс, повторен 4 пъти: лег с щанга и тесен хват (4 повт) + горен скрипец с прав лост (8 повт) + долен скрипец - разгъване на въже над глава (15 повт)

Решила съм да я спазвам поне 1 месец, за да преценя дали ще се възстановявам добре; дали се чувствам добре; дали се вписвам в свободното ми време с такъв тип тренировка.
Възможно е всеки път да променям по нещо в трисетите. Няма да се стремя да е 1:1 с това.

Изморих се, докато написах всичко :D

Мале.. наистина изглежда доста.. обемно. Дано да успяваш да се възстановиш.. иначе ми допада много :)  Интересно ми е какво ще се получи и как ще ти се отрази

Не смея да говоря много, докато не изпробвам и не завъртя поне веднъж сплита, ама аз съм яко куче и издържам на огромни натоварвания.
Хареса ми, защото принципите във всеки трисет са подобни на тези, които са застъпени в холистичния принцип.
А аз последните 5-6 месеца тренирах така и си повиших силата при всички мускулни групи, където прилагах принципа.
Тоест - тежка серия, средна серия и лека серия с бавно темпо.

Сега, обаче, е мнооого обемно, но за сметка на това не бива да се стига до отказ.
Това ми допада - няма да се чудя кой да викам да ме пази, тотално ще елиминирам нуждата от тренировъчен партньор. В новата зала това е трудно.
А и е факт, че съм доста самотна и трябва да се забавлявам с някакви извращения :) :) :)

Ще пробвам и ще видя. Ако не успея да балансирам с водната аеробика, работата вкъщи и възстановяването - то ще се правят нови схеми. Или ще се върна към сегашната, от която съм доста доволна. Тъкмо малко смяна :)

25.11.14
09:29

Това ми звучи като жестоко напомпване. Въх, не мога просто толкова повторения наведнъж, ще умра на първата серия.
След гръб успяваш ли да се преоблечеш? :)

Успявам. Всичките ми дрехи са спортни и разтегливи :)
Нямам търпение да дойде понеделник! :)

Днес: гърди и прасец
Лег - 2 загряващи, 1 вработваща, 3 по-тежки тройки; 2 серии с 8-10 повт
полулег с дъмбели 1х12,8,7 (откази)
Обратен наклон на смит машина 1х10 3х6 (последната отказ)
Преси на машина със свободни тежести 3х8, тежки
Флайс 3 до отказ (около 12то повт)

3 смесени серии за прасец: повдигане от стоеж на смит машина (10-12 повт) + собствено тегло до отказ
лег преса 3х15-12 откази

30 мин пътека, бягане, ходене,наклон, без наклон.. какво ли не въртях само и само да поддържам пулса хахах :)

Храна: 500 г свински бут, 2.3 кг краставици, 2 парчета билдърски ябълков пай с канела, стевия, ябълки, кокосово мляко; олио, кафе
После, по традиция за вторниците, ще си взема един суров десерт :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 25.11.14 17:46.

Квадрицепс, глутеус

лег екстензия - 3 серии до отказ (20 повт)
45-градусова лег преса - 3 серии до отказ (50-60 повт)
хакен клек 3х30
напади - серия ходещи с щанга + 2 серии статични, едностранно, 15-20 повт
клек с широк разкрач на смит машина (стъпала изнесени напред) 3х15-20
лег преса широк разкрач 3х20
абдуктор и аддуктор

почнах кардио, но не довърших; скоро трябва да ми дойде и болката в гърдите е неописуема; поне не ми пречи да си блъскам с тежестите :D

Храна: пилешко, китайско зеле, оризови спагети, зехтин, шам-фъстък, сигурно ще има и какао с джинджифил; вчера си купих невероятно какао (насипно).
Като цяло днес съм много гладна и много ми се спи:D

26.11.14
16:52

Това с гърдите не трябва да е така. И аз съм така- напращели, болят... Ама не е полезно.

Teddy

26.11.14
17:15

На мен ми се случва и когато задържам вода ако съм яла доста ВХ ии след тренировка,бягане.. Хиляди пъти съм се чудела от какво е тази неописуема тежест и болка в гърдите и дори ходих да ме прегледат да няма буци нещо, нищо няма! Много пъти спя неспокойно от болки като се въртя или не тренирам за да не се налага да търпя, поне през половината месец съм така. То вярно че съм си надарена, ама чак пък толкова.
Та стана ми интересно изказването на Кобра, за това си позволих да се включа и оплача и аз :) По-странното е,че от месец горе-долу не съм яла месо и е спряло за сега? Може и да си въобразявам,не знам кое е възможно,коe не :D

Аз вече не съм от надарените, но седмица преди цикъл започват да наедряват и болят, когато скачам или бягам.
Да, не ми се иска да е така и се надявам и това да се нормализира с времето.

Нека не пропускаме да отбележим малката подробност, че от над 10 години се борех с поликистозните яйчници и едва сега (чукам на дърво) нещата влизат в някакви прилични рамки.
Тоест - да, може би толкова болезнено усещане в гърдите не е нормално по принцип, но при мен смятам, че не е стряскащо - дълги години тялото и хормоните ми са били извън всякакъв ритъм; имала съм безумни диети, липса на цикъл в продължение на 6-9 месеца; хормонални лекарства и т.н.
Тези неща съм ги писала вече, така че сега няма да ги изброявам подробно :)

Мисълта ми е, че над 10 години тялото ми не е било ОК и едва от една година насам смея да кажа, че съм доста добре. Има какво да се желае.. но това са десет години; няма как сега с едно щракване на пръстите да нормализирам системите напълно. Старая се :)

Просто нагаждам тренировките си спрямо това, така че да не тормозя допълнително организма. Не се чувствам ОК за кардио - не го правя; не ми се напъва с големи тежести - тренирам с по-леки и повече повторения (говоря за дните около цикъла). Преди няколко месеца се е случвало не само да пропусна кардио, а да пропусна цяла тренировка; да си остана вкъщи и тн.
Нещата ще се оправят, но постепенно :)

TeddyBear, може да е от храната, но може и да е от емоции; може да е от месо, но не от всяко; може месото изобщо да не е виновно.
Няма как да знаем, а само да предполагаме.

При мен се оказа смесица от няколко неща.
Видях, че съм приемала ненужно много белтък и ненужно много месо (за мен). Намалих го.
Включих повече риба, започнах да се храня разнообразно, а не да цикля на едни и същи храни всеки ден.

Това оказва огромно значение.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 26.11.14 18:01.

Teddy

26.11.14
18:07

Всъщност и аз се лутам в безобразни диети,липса на цикъл 2 години,прием на хормонялни препарати,рязко сваляне->качване->сваляне-> качване иии съм имала кисти. Да, от година съм единствено на хомеопатия и от 5 месеца вече си имам собствен цикъл без намеса, но наистина не може да се очаква тези поражения да изчезнат ей така.
Сега като го каза реално се замислих,че това е нормална реакция спрямо причиненото от мен в продължение на години. Редовното ми прекаляване с храна също вероятно си казва думата по отнощение на баланс.
Тънка система е организма :)

Интересното е, че организмът има уникалната система да се възстановява, но ние всячески му пречим, заради “онези 2 кг, които ни бъркат в очите” или “заветните дънки, които видях в мола”, или “казаха ми, че съм дебела - хайде сега ударно да свалим 30 кила” и т.н.

Не знам какво ме е довело мен до СПКЯ, но подозирам, че безумното ми хранене (гладуване) в началото на пубертета има мноооого голям пръст в цялата работа. И сега - се боря с последствията от проблеми, до които най-вероятно съм се докарала сама.
Най-важното е да си вземем поука - но наистина да разберем, че сме направили грешка. А не привидно да замажем положението и след половин година пак да караме на зелева супа с месеци, понеже “колежката е по-слаба от мен”.

А бе, живи и здрави да сме, и без крайности и увлечения по нещо, само, защото е “модерно”. :)

Днес - рамо, бицепс, трицепс

раменни преси с дъмбели от седеж/ вертикална облегалка - холистичен принцип
Повдигане напред с дъмбели, с динамичен хват/ полулег  3х8
Разтваряне на ръце встрани с дъмбели 1х10,8,7 (откази)
Вертолет с щанга 3х8
вертолет зад гърба, смит машина 3х10-12
Задно рамо с кабели на портален скрипец 2х8 1х12
Бицепс с прав лост, стоеж 3х8 + трицепс, горен скрипец/въже 3х12
скотово с крив лост 3х12-10 + трицепс, горен скрипец/прав лост
сгъване с дъмбели от полулег 2х 8-10/ откази + разгъване с дъмбел над глава 2х10

30 мин пътека, пулс 133-135

Храна: 500 г телешко (на бавен огън, в йенско стъкло + морска сол и черен пипер мммм), броколи, зехтин, картофено пюре, 80 г шоколад със стевия, кафе

Препоръчвам:
гречка в йенско стъкло, задушавана/варена на ниска температура (и по-дълго време) във фурната; в компанията на агнешко, лук, грах, ароматни зелени билки...

АУ!:)

В добавка към горното, днес има и пъстърва, айсберг, какао; 2-3 фурми.

600 гр свински бут, 2.3 кг карфиол на пара, 2 парчета бълдърски ябълков пай, печена тиква; крем от печена тиква с канела и стевия + надробен кекс вътре.... :) :) :)

Днес: 550 г пилешко, 2 кг китайско зеле, 80 г шоколад със стевия и червени боровинки, какао, джинджифил, 1 пакет оризовки, зехтин

Утре ще започвам програмата ”тежко-средно-леко” (надявам се всичко да върви по план).
Ето защо си взех изходни мерки. Все пак да имам някаква представа с цифрите, не само с огледалото.
Ще е някак по-професионално :D :D :D

30.11.2014 г
Соматометрични мерки

ляво бедро - 64 см/ дясно бедро - 66 см
ляв прасец - 41 см/ десен прасец 41.5 см
ляв бицепс 33-35 см/ десен бицепс 33-35 см
талия - 79 см
ханш - 102 см
раменен пояс - 107 см
гръбна обиколка - 100-109 см

тегло: 78 кг
височина: 170-171 см

* забележка: “гръбната обиколка” е мерка, която взимам по специфичен начин, и всеки път - еднакво: през най-широката част на латисимусите отзад, и над бюста отпред. По принцип е редно да се мери гръден кош, но за мен е наистина важно да меря през широката част на гърба, а ако взема мерки за “гръден кош”, сантиметърът ще мине под тази част.
* забележка 2: мерките, при които има две стойности, са при отпуснато-стегнато състояние.

Еми хайде, да видим как ще ми се отрази програмата.
Утре, ако ушите на Сашо Животното горят, то ще е, защото го псувам :D /”Как можа да качиш тая програма, бе?”, “Лошо ми е!”/

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.11.14 16:55.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1