30.10.14
23:02
Тед Дим, що да няма?
30.10.14
23:05
Ами аз лично постигам хубава контракция и добро натоварване като изпъна лактите. Не задържам дълго това положение, но все пак преминавам през него:)
ПП: Херцогът е задал хубав въпрос. Защо срещаш мнения, че няма смисъл от това? В крайна сметка, ако тръгнем да разсъждаваме логично, съвсем естествено ми се вижда при контракция на гърдите, когато има движение и в лакътната става, то последната да се заключи, ако гърдите се съкратят напълно.
Виж, ако правиш флайс, например, лактите би следвало да са леко свити.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.10.14 23:23.
30.10.14
23:25
Според мен неговият въпрос е относно натоварването на трицепса. Но изолация при многоставно движение за мен лично е доста безсмислена. А смисъл винаги има, въпросът е всеки какво цели. Някой може да реши да прави РОМ 5см, за него може да има смисъл.
31.10.14
00:03
казано от veronique на 30.10.14, 23:05:
Ами аз лично постигам хубава контракция и добро натоварване като изпъна лактите. Не задържам дълго това положение, но все пак преминавам през него:)
ПП: Херцогът е задал хубав въпрос. Защо срещаш мнения, че няма смисъл от това? В крайна сметка, ако тръгнем да разсъждаваме логично, съвсем естествено ми се вижда при контракция на гърдите, когато има движение и в лакътната става, то последната да се заключи, ако гърдите се съкратят напълно.
Виж, ако правиш флайс, например, лактите би следвало да са леко свити.
Въобще не твърдя, че няма смисъл. Изглежда не се изразих правилно. По-скоро въпросът ми бе дали контракцията е по-добра, когато изпънеш лактите докрай. :)
31.10.14
11:02
Ами аз май отговорих какво мисля по въпроса :)
Зависи какво движение си избрал и какво искаш да постигнеш. Понякога, за да искаш да акцентираш на даден мускул по-добре, а да изолираш друг (потенциален участник в движението), променяш нещо по веригата от лостове (кости) и придвижващи ги сили (мускули). Логично е тази промяна да е в ъгъла между ставите.
В случая - при многоставни движения (както е полулега от видеото ми) предпочитам да имам заключване в лактите - усещам по-добре; а при изолирани (флайс) изпълнявам с леко свити лакти, натоварването е значително по-голямо.
01.11.14
13:42
Вчера пропуснах тренировката, защото просто нямаше как да се получи.
Най-накрая, късно вечерта, цикълът ми дойде. Този път бяха (са) големи мъки.
Вчера, освен плануваното (свинско, тиквички, кейл, домати, царевичен грис със стевия и шоколадов протеин), имаше и тахан + мед. Такъв глад не ме беше обземал скоро.
Днес сутринта отново не бях добре, но по обяд ми просветна и си викам: сега е моментът:)
Тренирах и в крайна сметка се получи доста добре (макар силната водна задръжка, която по принцип ми пречи), даже направих личен рекорд на раменните преси (седеж, вертикална облегалка) - 5 повторения с 2х17,5 кг дъмбели.
Пак да кажа, че холистичният принцип ми действа много добре.
Та: рамене, бицепси, трицепси
раменни преси, холистичен принцип
повдигане напред на крив лост с раменен подхват 3х10-8
вертолет с щанга в смесена серия с разтваряне на дъмбели встрани (3 серии, 10-12 повт)
задно рамо с дискове (вертолет зад гърба, от седеж) -3 серии
задно рамо с дъмбели от наклон напред - 3х10-8
3 х Бицепс с дъмбели от полулег (7,5 кг) + лег с тесен хват (35 кг)
3 х Чуково с дъмбели + разгъване на горен скрипец с въжена ръкохватка
3 х Скотово с крив лост, тесен хват (18 кг) + разгъване за трицепс на горен скрипец, с V-ръкохватка
20 мин пътека, наклон, пулс 150
Засичах си пулса по време на цялата тренировка. При раменните преси (тежката серия) беше 160.
При останалите варираше между 130-140.
Много бързо спадаше до 100.
Храна: гречка, пилешко, краставици, шарлан, ябълка
02.11.14
20:22
Днес: нетренировъчен :) Снощи съм заспала към 23.30-00ч, сутринта станах в 7, закусих, след което заспах до 11 ч :) Пак станах и закусих за втори път.
Обичам такива сутрини... хахахах
Патешко филе, зелени чушки, картофено пюре, 1 чаша оризово мляко, 1 шоколад със стевия, зелена салата с риба тон и чери домати
Мъдрост на деня: Съществуват места, където има черна дупка, и каквото и да изядеш - никой не вижда и не се отразява на фигурата ти :) :) :)
Хубави хора ги казват тея неща :)
03.11.14
17:18
Гръб, задно бедро и прасец
Вертикален скрипец, широх надхват - холистичен принцип (3 загряващи и 3 работни серии) - увеличение на силата
Машина със свободни тежести - дърпане с успореден и тесен хват (отгоре) - 3 серии 12-8 повт
Гребане от седеж 3х12-10
Чукчета с акцент върху горната част, хоризонтален торс - 3х12-10
Екстензии с акцент върху задното бедро 3 серии (започвам с тежест 15 кг и продължавам до отказ със собствено тегло)
Румънска тяга 3х20-15 (40 и 50 кг)
Бедрено сгъване от лицев лег 3х20-15 - много бавна негативна фаза
Лег преса за прасец 3х15
3 Х Повдигане на смит машина (20-15 повт) + повдигане със собствено тегло (20 повт)
Храна: тилапия, карфиол, оризовки, зехтин, лешников тахан (мисля от утре пак да си отправя предизвикателство за Х дни без лешников тахан, но този път да са повече от 10)
И днес не бях напълно в час; ей, тея женски истории ми пречат на киборгските изпълнения... Ще трябва да наваксвам яко :) :) :)
Ходих до обновения Женски пазар - красиво е, новичко е, чистичко е, но си е загубило чара. Не е това, което беше.
Минах през един арабски магазин и купих сладкиш за подарък. Не можах да повярвам, че го открих, след като няколко дни търсих в интернет;) Накрая се сетих да питам във фейсбук. Става въпрос за сладкиш “мабруме” - отвън карамелизиран кадаиф, отвътре - шам-фъстък. Наподобява сладък салам (така е завита плънката и така се реже). Хич не е направен по здравословните ми разбирания.
Опитах малко (без кадаифа), все пак е 40 лв/кг, трябваше да знам какво е.
Ами да си призная... Хубаво е, но очаквах нещо главозамайващо. Моите сурови бонбони са по-хубави :)
Набелязах си бая подправки в магазина. Погледнах и рафтовете с тахана, но се направих, че не разпознавам този продукт.
Мернах по магазините семена от чиа за 22 лв/ кг и сушени круши за 12 лв/ кг.
Изключително се радвам, че нямах в себе си много пари в брой, а също така се радвам, че и в дебитната ми карта не са останали много.
04.11.14
15:52
Гърди и корем
Лежанка, холистичен принцип
Полулег на смит машина 1х10,8,8,6 повт (последните 2 до отказ)
Долна част на портален скрипец 4х12-10
Преси на машина със свободни тежести 3х12
Коремни преси на машина с тежести 3х20-18
Коремни преси вис 3х6-5
Коремни преси на земя 2 вида, 4 серии
Коси коремни на уред за екстензии 3 серии на страна (20-15 повт)
20 мин бягане на пътека, пулс 130-135
Храна: свинско, китайско зеле, брюкселско зеле, олио от гроздови семки, билдърски ябълков пай от царевично брашно
05.11.14
15:55
Баджаци и глутеуси :)
3 смесени серии: лег екстензия (20-18 повт) + лег преса (15 повт) - почти до откази
Статични напади с щанга 3х20 повт на всеки крак; ненапълно разгъване
Хакен клек 3х15
3 смесени серии: сумо клек с щанга (20 повт) + лег преса широк разкрач (15 повт); клекът беше лек, а лег пресата тежка
3х30 абдуктор
3х30 аддуктор
20 мин пътека, интервали, пулс 145-150-130
Храна: пилешко месо от бут, краставици, най-прекрасната варена гречка с гъби и домати
Добавки (те са си от бая време, но има и нови): витамин C, витамин D, омега 3, хром, пробиотици, water out, кре-алкалин, аргинин
Имам много сила в тея крака, ама и мнооого вода, която ми пречи. Гррр женски истории.
Един съвет: никога, ама никога не купувайте насипни сирийски сладкиши, освен ако не са отворили кутията пред вас и не сте видяли срок на годност. Винаги искайте касовата си бележка! Дори и от араби :)
Днес успешно се преборих с неправдата, която ми се случи, а именно да купя скъп, труден за намиране сладкиш, пълен с червеи.
05.11.14
15:57
казано от veronique на 05.11.14, 15:55:
да купя скъп, труден за намиране сладкиш, пълен с червеи.
То това може да му е екзотиката :)
05.11.14
16:01
По стечение на обстоятелствата се запалих по традиционната персийска кухня напоследък и установих, че е доста “фитнес”, здравословна и вкусна след минимални модификации, а също и лесна за приготвяне. Предполагам сирийската е нещо в този тон (смао си предполагам де) и предвид далечината и съмнителните продавачи сигурно е по-добре да се правят тея неща вкъщи. Рецепта за билдърския пай? :Д
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 05.11.14 16:02.
05.11.14
16:40
Точно този сладкиш не може да бъде направен в домашни условия (освен, ако няма налична една специална машина, която пресова кадаифа по конкретен начин) и няма как да бъде направен диетичен.
Но точно този сладкиш ми трябваше за подарък - скъп за мен човек, който смяташе, че вече не може да се намери в България тази сладост.
Не знам колко е екзотичен, но вчера бях дежурна в тоалетната, защото го опитах. Разбира се, преди да видя червеите.
Бях много притеснена днес - не знаех какво да очаквам, но хората бяха много любезни (и шокирани) - върнаха ми парите, защото нямаха нова стока, с която да ми заменят сладкиша.
Добре, че така се развиха нещата, защото аз имах: снимки на червея, видео на червея, снимки на снесените яйца и на дупките, през които е минал червея, снимани на супер макро фокус и 14 мега пиксела; имах готовност за пускане на жалби до БАБХ (вече имам опит с една голяма хранителна верига, на която пратих проверка; а за информацията за БАБХ съм благодарна на Кралица Кобра) и до НАП (защото хората в магазина не ми издадоха касов бон; да, аз съм си виновна, че не изисках, но те са длъжни да чукнат); също така имах и резервен план да занеса от сладкиша в лаборатория.
Малко съм луда на тая тема, но щях да ги побъркам.
Както и да е, намерих от сладкиша на друго място, НЕНАСИПЕН, вярно че в комбинация с други десерти, но важното е, че беше добре опакован и в срок на годност. Продавачите бяха предупредени за моя горчив опит и присърце огледаха кутиите заедно с мен.
Всичко завърши добре, напразно излях куп негативни емоции вчера.
Така, а рецепта за нашия мега-супер-пухкав ябълков пай, можеш да видиш ТУК, Мирелка :)
Позволявам си да дам линк, защото това е личният ми блог и той е с некомерсиална цел :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.11.14 16:41.
05.11.14
16:54
Мда, исках пак да се обадя за БАБХ-а но ти вече си знаеш. Само че няма какво да направят, особено ако вече е разпродаден.
Пусни снимки на червея, плс :)
05.11.14
17:10
Не е разпродаден и точно от там идва проблемът с червеите - стара и застояла стока.
Сам по себе си този вид изделия имат висока трайност; но първо, че са скъпи, второ - малко хора са чували за тях. И така си залежават...
Пускам снимки, надявам се да се вижда. Ако не ги виждате, значи не съм свършила нищо по снимковия доказателствен материал :)
Снимката с червея, за съжаление, направих с телефона - бях прекалено шокирана да вадя по-тежка артилерия :)
05.11.14
17:19
Като се абстрахираме от животните изглежда апетитно :Д
Обаче пая ми изглежда ооооооще по-яко, мисля да го направя довечера за след тренировка :) мммммммерси
05.11.14
17:36
Паят дори е по-вкусен :) Да споделиш резултата.
Хубав сладкиш е този сирийският (казва се Мабруме), но не е нещо УАУ, за какъвто ми го описаха. Всъщност, въпрос на вкус.
А може и да е бил вкусово повреден, след като е бил стар.. :)
05.11.14
22:22
Идвам да споделяя :)
Понеже царевичното брашно ми се стори много въглехидратно (бързо-въглехидратно), си смлях брашно от кафяв ориз басмати и брашно от елда в блендера и добавих малко царевично, колкото да “бухне”, също така замених кокоса със соева сметана и авокадо, защото съм алергична уж към кокос ииии се получи жестоко, наистина много добре!! Гарнирах го с орехи, лъжица соево кисело мляко и предварително замразени плодове и стана уникално.
Приятелят ми също много го хареса : ) Мерси за рецептата!
05.11.14
22:43
Е ти направо нова рецепта си създала :)
Радвам се, че съм допринесла за това ти творчество и че сте останали доволни от резултата:)
06.11.14
23:20
35 минути плуване - кроул, бруст, гръб, кроул с плавници
(напредвам с кроул, поне така се усещам)
После си направих малко воден масаж, благодарение на дюзата в джакузито, от която водата излиза със силна струя. Въртях се как ли не, но отпуснах трапец, еректори, кръст, квадрицепси, задни бедра и прасци. Малко и раменете подложих на терапия. Хубаво е. Ще гледам да си създам практика всяка седмица, след плуването.
Храна: пъстърва, тиквички, зелени чушки, картофено пюре; кафе
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.11.14 12:24.
07.11.14
17:06
Днес: Рамене, бицепси и трицепси
Раменни преси с дъмбели, седеж, вертикална облегалка - холистичен принцип
Изнасяне и повдигане на ръцете напред и нагоре, полулег 3х8
3 смесени едностранни серии с разтваряне на ръката встрани, но с два различни наклона на тялото (първото упражнение с 8 повторения, второто - с около 10)
3 смесени серии за задно рамо: на портален скрипец и от седеж - вертолет зад гърба с дъмбели
3 суперсерии: бицепс с прав лост от стоеж (10-8 повт) + трицепс с въжена ръкохватка на горен скрипец (12-10 повт)
3 суперсерии: бицепс с дъмбели от полулег(8 повт) + трицепс с V ръкохватка на горен скрипец
20 мин пътека: 10 мин бягане с пулс 145, 10 мин интервали ходене:бягане
Храна: 480 гр патешко, 100 гр пуешко, доза шоколадов телешки протеин с 1 с.л. лешников тахан (само една беше, честна дума), 5 бр бразилски орех, 2 глави айсберг, 60 мл оризово олио, варен бял ориз с коприва (невероятно любима манджа) - не знам, може би около 120 гр ориз в сурово състояние.
И после, храната на културистите не била вкусна и не можело да стане разнообразна. Айде стига :)
Тази сутрин се събудих в 8 - свежа (да не повярваш) и бях убедена, че е събота. Тъкмо реших да си направя какао с джинджифил и да се излежавам в леглото, когато ми светна лампата, че е петък и имам часове на басейна.. .:)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.11.14 17:07.
08.11.14
13:52
Верка, тоя телешки протеин усеща ли се, че е телешки? В смисъл лъха ли на месо или си има вкус само на шоколадче? :Д
Сори за перманентния спам, ама те следя изкъсо и черпя идеи : )
Ако е Carnivor, има вкус на някакво много странно шоколадче :D Но не лъха на месо, определено.
08.11.14
15:47
Определено не е като суроватъчния.. има си различен вкус, усеща се,че е телешки, но няма вкус на месо, просто е с по-странен вкус.. с който се свиква с времето :)
08.11.14
15:48
Чист и хубав вкус на шоколад :) Аз лично не усещам месо. Някои хора са ми споделяли, че имат странен остатъчен вкус, различен от млечно-яйчни протеини, например. Не съм усетила нещо подобно.
Пила съм Carnivor - шоколад, пила съм и на Bulk Powders (благодарение на Ади - Графиня фон Дачева, която ме открехна за съществуването на телешки протеин с вкус на лешници, ах! :) ), а сега сме на Pure Nutrition - двоен шоколад.
Ако трябва да класирам трите варианта, които съм пробвала, ще е нещо такова:
Вкус: 1. Bulk Powders 2. Pure Nutrition 3. Carnivor
Разтворимост: 1. Pure Nutrition 2. Carnivor 3. Bulk Powders
Това е на база лично впечатление, не е задължително при всеки да бъде така :)
Редакция: Ади, много си бърза!!!
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.11.14 15:49.
08.11.14
15:51
казано от Графиня фон Дачева на 08.11.14, 15:47:
Определено не е като суроватъчния.. има си различен вкус, усеща се,че е телешки, но няма вкус на месо, просто е с по-странен вкус.. с който се свиква с времето :)
Той няма и как да има вкус на месо...предполага, че знаете от какво се прави ;)
08.11.14
15:57
Да, за мен няма тайни, Сашо :) :) :)
Просто гледам да не пия често протеин, какъвто и да било (единствено, ако ми се дояде шоколад; или ако съм много гладна, а месото за деня ми е свършило).
08.11.14
16:36
казано от James Hinks на 08.11.14, 15:51:
казано от Графиня фон Дачева на 08.11.14, 15:47:
Той няма и как да има вкус на месо...предполага, че знаете от какво се прави ;)
Специално за телешкия на бълка, на сайта си пишат, че техният се прави от телешко месо, а не от други източници :
Importantly, HydroBEEF™ Beef Protein Isolate 97 is not made from inferior sources such as collagen; it is manufactured from lean fresh beef
Това не пречи, разбира се, да не е така, но имайки предвид, че Бълка разчитат на откритостта на формулите/съставките като едно от нещата, на които градят и добрата им репутация в това отношение, не виждам особени причини да се съмнявам. Винаги има малък шанс да греша :)
08.11.14
19:07
Да се надяваме, че са искрени :)
Днес - без тренировки и цял ден у дома.
Нямаше начин, трябваше да наваксам с рисуване :)
Поне се наспах и успях да свърша заплануваното.
Храна: 500 гр телешко, 2 кг карфиол, 300 гр брюкселско зеле, 1 с.л. тахан, 2 парчета билдърски ябълков пай (въглехидратите може би днес са над 150 гр), 20 мл оризово олио; какао с джинджифил и стевия
Тея комикси са тоооооооооооолкова забавниии :)))))))
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.11.14 19:28.
09.11.14
09:25
Ми така става като прекалиш с карфиола ;)
Какво става с наш’та агенция, помогна ли за червеите?
09.11.14
10:59
О, аз не съм прибягвала до тази опция.
Хората в магазина наистина бяха не по-малко шокирани и от мен. Убедена съм, че дори не са подозирали какво се е случвало със стоката им.
Просто усетих, че точно в този случай, е по-добре да не продължавам нататък.
Ако един ден пак ида при тях и това се повтори, тогава няма да се колебая.
Между другото, вчера не съм имала газове изобщо, просто харесах комикс картинката :D
09.11.14
15:30
Вкусна неделя :)
500 гр пилешко месо от бут; 2 кг краставици; 1 паница с гречка, подправена със стевия, кокосови стърготини, кафе и 5-6 стафиди; 80 гр шоколад със стевия + 1 чаша червено вино
10.11.14
16:23
Гръб, корем, задно бедро
Вертикален скрипец широх надхват: 3х12-10х40-45 кг (загряващи) + повдигане на краката от лакътна опора 3х15 повт
Негативни набирания 3х4 + корем на машина 3х15 (отказ)
Хоризонтални набирания, раменен подхват 3х6 + повдигане на крака от легно положение 3х20
Чукчета 1х6х50 2х6х60 кг + коси коремни на уред за хиперекстензии 3х15 на страна
Гребане от седеж 1х12,10,8 (откази)
Мъртва тяга - колегата ми от басейна започваше тренировка и реших да си начеша крастата, докато загрява. До 100 кг.
Glute ham raises 3 серии до отказ
хиперекстензии с акцент на задно бедро 3х30
Бедрено сгъване от лицев лег 3х20-15 (откази)
20 мин пътека, интервали по 1 минута - бягане с 10 км/ч и пулс 156 + ходене със 7 км/ч и пулс 135
Храна: хек, 300 г печена тиква залята с 40 г лешников тахан и доза шоколадов протеин; парче кекс от интересно брашно - оризово, тапиока, рожков, елда - стана грозен, но вкусен; тиквички; зелени чушки; зехтин
+ още едно парче кекс и 100 гр риба тон :) :) :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.11.14 18:42.
11.11.14
05:15
Егати вкусната храна :Д
Нямам търпение да стане неделя (само тогава ям такива брашна и плодове), че да си изпека кексче :Д Ако не те мързи, може да сложиш рецептата, защото аз се пристрастих към готвенето напоследък...
11.11.14
07:41
Хахах :)
Вкусно ми е, имам си апетит и съм голяма лакомия :)
Отдай се на готвенето, щом имаш желание.
Аз почнах покрай Росен. Преди това можех само омлети и салати...
За вчерашния кекс нямам точна рецепта. Намерихме готово брашно от тази смес - дори не знам в какви пропорции бяха. Видяхме го на щанда с био храни във Фантастико, описанието по етикет ни допадна. По принцип е смес за черен хляб. Сложихме стевия, ванилия, лимонов вкус, вода и оризово олио. Консистенцията - малко по-гъсто от смес за палачинки.
Да ти кажа, май по-добре щеше да стане именно на палачинки :D
Тапиоката е като дъвка.
Добре, че беше този кекс, за да получа онзи уникален кадър, forever in my heart ♥
11.11.14
15:36
Много яко днес!
Гърди и прасец
Лежанка с дъмбели: 3 загряващи серии и после 1х6х20 кг,1х4х22 кг , дроп серия 2х24кг+3х20кг+5х16кг+9х10 кг (скоро не бях взимала два дъмбела по 24 кг ;) )
Полулег на смит: 3 тежки серии до отказ с 3,3, 2 повторения; 2 леки с 8 повторения
Обратен наклон на смит: 3х6 (първите две близки до отказа, третата - тотален отказ)
Машина със свободни тежести за гърди 3х12 (без откази)
3 смесени серии прасец: лег преса (15 повт) + повдигане от стоеж със собствено тегло (20 повт)
20 мин пътека, интервали с бягане и ходене. Пулс от 133 до 160
По принцип в залата няма обратен наклон и това ми беше голям проблем. Но днес Роско нещо ме предизвика (нали вече сме в различни зали) и аз се ядосах (спортна злоба) и си направих обратен наклон!
:) Доста си играх, за да го направя точно и стабилно, но стана суууупер.
Храна: 2 пъстърви, 2 глави айсберг, паница с картофено пюре, 40 мл зехтин; ако намеря хубави домати, ще изям 2; кафе
12.11.14
16:00
Квадрицепс, глутеус
лег екстензия с два крака - 3 загряващи серии
3 смесени серии с всеки крак: лег екстензия 1х25,25,20 (откази, постоянна тежест) + лег преса 1х10,15,12 (намаляваща тежест, откази)
статични напади на смит машина 3х15 на крак
хакен клек на един крак 3х15
глутеус мост с един крак 3х20
хип тръстър на уред за бедрено сгъване от лицев лег 1х20,20,15
По 3 серии абдуктор и аддуктор
15 мин пътека, ходене, голям наклон, пулс 135-147
Храна: 500 г свински бут, 2 глави карфиол, гречка + грах + сол + чесън на прах - задушени и сварени във йенско стъкло във фурната, а после и добавено оризово олио - препоръчвам
12.11.14
16:13
казано от veronique на 12.11.14, 16:00:
статични напади на смит машина 3х15 на крак
Туй как става?
Аз също правя странични напади, но с дъмбели.
Срещал съм упражнението и като страничен клек, нямам представа дали има разлика.
P.S. Гоуем каун съм... те били статични, а не странични... |-)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.11.14 16:16.
12.11.14
16:27
Нищо, Коле, на теб всичко ти е простено!!!
Веднъж да ти се случи да не догледаш :)))
Харесвам статичните напади, и когато се прави серия първо само с единия крак, а после с другия.
Така мускулите постоянно са под напрежение и ми харесва натоварването.
Странични не правя, но след като ми даде идея, приемам за знак от съдбата :)))