Дневникът на V :]

Прескочи до:

Аз пък не ви обичам и двете... ако Рони и Блага ядат тиква с тахан... не може Ади да не яде тиква с тахан :( Не може дори да не е ОПИТАЛА тиква с тахан !! Не ми давате друг избор, момичета...

23.10.14
08:32

Убедена бях, че това не е най-добрата ми идея и ще последва еуфория от емоции...
Дааа знам какво е... получавам халюцинации чак.

Завиждам на Ади, че може да изяде едно кило със 100гр тахан примерно.

А идеята се роди много инцидентно.. просто съм на режим и един цял ден ми се ядеш и сладко и мазно едновременно... но се налагаше да пия чай и да живея с мисълта за чиста мускОлна маса, освен това ми беше и нисковъглехидратния.. нямаше шанс, реших да си опека тиква, изядох едно парче и за момент се замислих - ами ако........
Моментът беше кратък, писах на Росен да го питам дали е ок да го ям това нещо :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 23.10.14 10:07.

Ади не може да изяде едно кило тиква със 100гр тахан, защото вместо да натрупа мускулна маса, ще започне да се търкаля скоро :D Проблемът ми е,че ако започна .. трудно се спирам, затова и спрях тахана за известно време :)

23.10.14
11:56

казано от Графиня фон Дачева на 23.10.14, 11:45:

Ади не може да изяде едно кило тиква със 100гр тахан, защото вместо да натрупа мускулна маса, ще започне да се търкаля скоро :D Проблемът ми е,че ако започна .. трудно се спирам, затова и спрях тахана за известно време :)

Не го вярвам това.. предвид генотипа ти :)

ЗАбравих да кажа, че и двете много ви обичам :D :*

23.10.14
12:20

Значииии, с вашите тикви... Знам с какво ще се ОМАЖА в събота!

Айде стига вече сме говорили за храна в този дневник :D

Днес, освен, че ядох - плувааах :) нямах търпение.
Техника кроул, малко бруст, 40 мин
Преди това- втора тренировка за корем.

Освен малкото тиква и 20те гр тахан, имам и 2 парчета царевичен кекс (~260г общо), 500 г свинско, 2 кг тиквички :)

Рамо, бицепси и трицепси

Раменни преси с дъмбели 3х12-10 и 1х4 (тествах дали ми се е повишила силата. Повишила се е :))
Предно рамо с диск 3х12
3 смесени едностранни серии за средно рамо (по 10/8 повт)
Задно рамо - вертолет с дъмбели зад гърба 3х12
Задно рамо с кабели на горен скрипец 3х12-10
Бицепс с прав лост + трицепс с прав лост на горен скрипец
Бицепс с крив лост + трицепс с въже (горен скрипец)
Чуково за бицепс с въжена ръкохватка + трицепс с въже над глава

20 мин бягане

Пилешко, китайско зеле, гречка с коприва, тахан, инка

Вчера и днес се занимавах с празненствата за първия рожден ден на моя кръщелник <3
Вчера беше рожденият му ден, но днес направихме официалното парти с неговите приятелчета в едно заведение с детски кът.

Моята задача беше дизайнерска - подредба на маса и цялостна концепция за цветове.
Партито беше решено в зелено и оранжево - от покривките по  масата, през салфетките, до чашките и чинийките, през коктейлни чадърчета и тн:) Имаше мини сандвичета в оранжеви хартийки, свежи плодове, таралеж с кюфтенца и др.

Тортата беше Тигъра от Мечо Пух, а специално за Коки (най-прекрасното бебе) нарисувах боди с текстилни бои. Така той беше облечен в унисон с тортата си - отпред на бодито един подскачащ до торта тигър, с надпис “Честит първи рожден ден, Кокси!”, а на гърба - в зелено и оранжево “Кокси 1”

Отделно и играх роля на фотограф... с чужд апарат, от тези полупрофесионалните, с които така и не се научих да работя (тоест, да снимам на нещо различно от “авто” :D). Надявам се да съм се справила добре, постарах се да хвана всички деца в интересни моменти. Имаше балони с хелий навсякъде, играчки по земята в детския кът... Цветове отвсякъде.

Добре, че по принцип събота и неделя са ми нетренировъчни дни, че ако трябваше и до зала да ходя, щях да грохна :D Утре по график!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 26.10.14 14:12.

Гръб, корем, задно бедро

Горен скрипец, широх надхват - холистичен принцип: 3 загряващи серии + 3 основни (1х3х60 кг 1х12х45 кг 1х20х30 кг (4 позитивна фаза, 4 секунди задържане, 4 секунди негативна фаза) /редувах с корем - повдигане на крака от вис
Чукчета - 2 серии до отказ на 40 и 50кг, след което направих и 1 серия на 60 кг. Вярно - само 4 повторения, но пък съм доволна заради чистото изпълнение, а и да не забравяме, че първото упражнение просто спира тока с това темпо. /редувах с корем на машина
Горен скрипец с раменен подхват - 3х12-10 (до отказ) /вдигане на крака от лег за корем
Гребане от седеж 3х12-8 /странични коремни (хиперекстензии)
Glute Ham Raises -3х8-6 / къси коремни
Екстензии с акцент върху задното бедро 3х20+
Бедрено сгъване от лицев лег 3х15

Храна: свинско, тиквички, царевичен кекс, грейпфрут

Снимах си серията с гребането на 60 кг.
С фитили съм, защото предмишниците ми щяха да откажат много преди гърба иначе: )

27.10.14
17:35

Много ми харесва как са започнали да ти се оформят краката, особено отзад.
Ти кога спря глутена и млечните?

Млечните преди доста години. До края на 2013 година си позволявах епизодично извара и козе сирене.
Окончателно спрях глутена и всички млечни през януари 2014. Скоро ще направя една година:)

И какво значи, че са започнали да се оформят... Сега на волтронски ли ще се закачаме. Винаги са ми били оформени... Във най-различни форми са били :) :) :)
Шегувам се. Знам какво имаш предвид. Това стана след като почнах да правя редовно Glute-Ham Raises. Убедена съм, че задните ми бедра дръпнаха именно от това упражнение.

ПП: Честито “ново” име:) Това си си ти!

27.10.14
21:02

Именно затова написах “как са започнали да се оформят”, тоест новата форма ми харесва, Пъпеш!!!
Да, Блажка ми звучи перфектно за наименование на вид “Пражка шунка” или видове украинска сланина :D

ХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХ голяма катерица си, значи!
По-скоро на нещо благо, желано и изтънчено :D

Днес: гърди и прасец

Лег с щанга, полулег с дъмбели, долна част на портален скрипец, машина за гърди със свободни тежести, флайс
прасец на лег преса, смесена серия от повдигане с щанга + собствено тегло

20 мин пътека с интервали: бягане и бързо ходене.
Вчера правих 30 мин бягане.

Храна: пилешко, китайско зеле, домати, гречка, кестени, зехтин

И едно видео от последната серия при полулега:

Днес квадрицепс и глутеус.

Направих малко кифленска (за мен) тренировка. Така усетих тялото си.

Иначе: лег екстензии, преден клек, лег преса, хакен клек, лег преса с широк разкрач, абдуктор и аддуктор.
Кифленска, защото нямаше смесени серии, гигантски серии, откази и т.н. :D

Пропуснах кардиото.

Храна: пъстърва, червени чушки, картофи, лешников тахан, инка

Днес:
40 минути плуване, редуване на стилове
Нещо ми взе тока тая вода:) По принцип след плуване съм много гладна, това е нормално, но този път беше нещо изключително - цял следобед ми шарат очите по треньорската маса (има какво да се хапва там).

Храна: херинга, броколи, брюкселско зеле, зехтин, оризовки, няколко сурови ядки, кафе

Определено не съм в 100% кондиция, имам симптоми за ПМС, но ме мъчи много. Не обичам така.
Преди две години изообщо нямах такива неразположения, но като прехвърлих четвърт век нещата се обърнаха. И то не в моя полза.

Сега знам какво е да не можеш да вдигаш на макс, защото те боли... :D
Тренирам де, но просто в такива периоди слушам тялото и напасвам нещата според него. Натискам през останалите дни:)

казано от veronique на 28.10.14, 15:53:

Днес: гърди и прасец

Лег с щанга, полулег с дъмбели, долна част на портален скрипец, машина за гърди със свободни тежести, флайс
прасец на лег преса, смесена серия от повдигане с щанга + собствено тегло

20 мин пътека с интервали: бягане и бързо ходене.
Вчера правих 30 мин бягане.

Храна: пилешко, китайско зеле, домати, гречка, кестени, зехтин

И едно видео от последната серия при полулега:

Ро Кол, има ли смисъл от заключване на лактите при бутане за гърди? Че срещам различни мнения.

Тед Дим, що да няма?

Ами аз лично постигам хубава контракция и добро натоварване като изпъна лактите. Не задържам дълго това положение, но все пак преминавам през него:)

ПП: Херцогът е задал хубав въпрос. Защо срещаш мнения, че няма смисъл от това? В крайна сметка, ако тръгнем да разсъждаваме логично, съвсем естествено ми се вижда при контракция на гърдите, когато има движение и в лакътната става, то последната да се заключи, ако гърдите се съкратят напълно.
Виж, ако правиш флайс, например, лактите би следвало да са леко свити.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.10.14 23:23.

Според мен неговият въпрос е относно натоварването на трицепса. Но изолация при многоставно движение за мен лично е доста безсмислена. А смисъл винаги има, въпросът е всеки какво цели. Някой може да реши да прави РОМ 5см, за него може да има смисъл.

казано от veronique на 30.10.14, 23:05:

Ами аз лично постигам хубава контракция и добро натоварване като изпъна лактите. Не задържам дълго това положение, но все пак преминавам през него:)

ПП: Херцогът е задал хубав въпрос. Защо срещаш мнения, че няма смисъл от това? В крайна сметка, ако тръгнем да разсъждаваме логично, съвсем естествено ми се вижда при контракция на гърдите, когато има движение и в лакътната става, то последната да се заключи, ако гърдите се съкратят напълно.
Виж, ако правиш флайс, например, лактите би следвало да са леко свити.

Въобще не твърдя, че няма смисъл. Изглежда не се изразих правилно. По-скоро въпросът ми бе дали контракцията е по-добра, когато изпънеш лактите докрай. :)

Ами аз май отговорих какво мисля по въпроса :)

Зависи какво движение си избрал и какво искаш да постигнеш. Понякога, за да искаш да акцентираш на даден мускул по-добре, а да изолираш друг (потенциален участник в движението), променяш нещо по веригата от лостове (кости) и придвижващи ги сили (мускули). Логично е тази промяна да е в ъгъла между ставите.

В случая - при многоставни движения (както е полулега от видеото ми) предпочитам да имам заключване в лактите - усещам по-добре; а при изолирани (флайс) изпълнявам с леко свити лакти, натоварването е значително по-голямо.

Вчера пропуснах тренировката, защото просто нямаше как да се получи.
Най-накрая, късно вечерта, цикълът ми дойде. Този път бяха (са) големи мъки.

Вчера, освен плануваното (свинско, тиквички, кейл, домати, царевичен грис със стевия и шоколадов протеин), имаше и тахан + мед. Такъв глад не ме беше обземал скоро.

Днес сутринта отново не бях добре, но по обяд ми просветна и си викам: сега е моментът:)
Тренирах и в крайна сметка се получи доста добре (макар силната водна задръжка, която по принцип ми пречи), даже направих личен рекорд на раменните преси (седеж, вертикална облегалка) - 5 повторения с 2х17,5 кг дъмбели.
Пак да кажа, че холистичният принцип ми действа много добре.

Та: рамене, бицепси, трицепси
раменни преси, холистичен принцип
повдигане напред на крив лост с раменен подхват 3х10-8
вертолет с щанга в смесена серия с разтваряне на дъмбели встрани (3 серии, 10-12 повт)
задно рамо с дискове (вертолет зад гърба, от седеж) -3 серии
задно рамо с дъмбели от наклон напред - 3х10-8
3 х Бицепс с дъмбели от полулег (7,5 кг) + лег с тесен хват (35 кг)
3 х Чуково с дъмбели + разгъване на горен скрипец с въжена ръкохватка
3 х Скотово с крив лост, тесен хват (18 кг) + разгъване за трицепс на горен скрипец, с V-ръкохватка

20 мин пътека, наклон, пулс 150

Засичах си пулса по време на цялата тренировка. При раменните преси (тежката серия) беше 160.
При останалите варираше между 130-140.
Много бързо спадаше до 100.

Храна: гречка, пилешко, краставици, шарлан, ябълка

Днес: нетренировъчен :) Снощи съм заспала към 23.30-00ч, сутринта станах в 7, закусих, след което заспах до 11 ч :) Пак станах и закусих за втори път.
Обичам такива сутрини... хахахах

Патешко филе, зелени чушки, картофено пюре, 1 чаша оризово мляко, 1 шоколад със стевия, зелена салата с риба тон и чери домати

Мъдрост на деня: Съществуват места, където има черна дупка, и каквото и да изядеш - никой не вижда и не се отразява на фигурата ти :) :) :)
Хубави хора ги казват тея неща :)

Гръб, задно бедро и прасец

Вертикален скрипец, широх надхват - холистичен принцип (3 загряващи и 3 работни серии) - увеличение на силата
Машина със свободни тежести - дърпане с успореден и тесен хват (отгоре) - 3 серии 12-8 повт
Гребане от седеж 3х12-10
Чукчета с акцент върху горната част, хоризонтален торс - 3х12-10
Екстензии с акцент върху задното бедро 3 серии (започвам с тежест 15 кг и продължавам до отказ със собствено тегло)
Румънска тяга 3х20-15 (40 и 50 кг)
Бедрено сгъване от лицев лег 3х20-15 - много бавна негативна фаза
Лег преса за прасец 3х15
3 Х Повдигане на смит машина (20-15 повт) + повдигане със собствено тегло (20 повт)

Храна: тилапия, карфиол, оризовки, зехтин, лешников тахан (мисля от утре пак да си отправя предизвикателство за Х дни без лешников тахан, но този път да са повече от 10)

И днес не бях напълно в час; ей, тея женски истории ми пречат на киборгските изпълнения... Ще трябва да наваксвам яко :) :) :)

Ходих до обновения Женски пазар - красиво е, новичко е, чистичко е, но си е загубило чара. Не е това, което беше.
Минах през един арабски магазин и купих сладкиш за подарък. Не можах да повярвам, че го открих, след като няколко дни търсих в интернет;) Накрая се сетих да питам във фейсбук. Става въпрос за сладкиш “мабруме” - отвън карамелизиран кадаиф, отвътре - шам-фъстък. Наподобява сладък салам (така е завита плънката и така се реже). Хич не е направен по здравословните ми разбирания.
Опитах малко (без кадаифа), все пак е 40 лв/кг, трябваше да знам какво е.
Ами да си призная... Хубаво е, но очаквах нещо главозамайващо. Моите сурови бонбони са по-хубави :)

Набелязах си бая подправки в магазина. Погледнах и рафтовете с тахана, но се направих, че не разпознавам този продукт.
Мернах по магазините семена от чиа за 22 лв/ кг и сушени круши за 12 лв/ кг.
Изключително се радвам, че нямах в себе си много пари в брой, а също така се радвам, че и в дебитната ми карта не са останали много.

Гърди и корем

Лежанка, холистичен принцип
Полулег на смит машина 1х10,8,8,6 повт (последните 2 до отказ)
Долна част на портален скрипец 4х12-10
Преси на машина със свободни тежести 3х12

Коремни преси на машина с тежести 3х20-18
Коремни преси вис 3х6-5
Коремни преси на земя 2 вида, 4 серии
Коси коремни на уред за екстензии 3 серии на страна (20-15 повт)

20 мин бягане на пътека, пулс 130-135

Храна: свинско, китайско зеле, брюкселско зеле,  олио от гроздови семки, билдърски ябълков пай от царевично брашно

Баджаци и глутеуси :)

3 смесени серии: лег екстензия (20-18 повт) + лег преса (15 повт) - почти до откази
Статични напади с щанга 3х20 повт на всеки крак; ненапълно разгъване
Хакен клек 3х15
3 смесени серии: сумо клек с щанга (20 повт) + лег преса широк разкрач (15 повт); клекът беше лек, а лег пресата тежка
3х30 абдуктор
3х30 аддуктор

20 мин пътека, интервали, пулс 145-150-130

Храна: пилешко месо от бут, краставици, най-прекрасната варена гречка с гъби и домати

Добавки (те са си от бая време, но има и нови): витамин C, витамин D, омега 3, хром, пробиотици, water out, кре-алкалин, аргинин

Имам много сила в тея крака, ама и мнооого вода, която ми пречи. Гррр женски истории.
Един съвет: никога, ама никога не купувайте насипни сирийски сладкиши, освен ако не са отворили кутията пред вас и не сте видяли срок на годност. Винаги искайте касовата си бележка! Дори и от араби :)

Днес успешно се преборих с неправдата, която ми се случи, а именно да купя скъп, труден за намиране сладкиш, пълен с червеи.

05.11.14
15:57

казано от veronique на 05.11.14, 15:55:

да купя скъп, труден за намиране сладкиш, пълен с червеи.

То това може да му е екзотиката :)

fire.is.my.nature

05.11.14
16:01

По стечение на обстоятелствата се запалих по традиционната персийска кухня напоследък и установих, че е доста “фитнес”, здравословна и вкусна след минимални модификации, а също и лесна за приготвяне. Предполагам сирийската е нещо в този тон (смао си предполагам де) и предвид далечината и съмнителните продавачи сигурно е по-добре да се правят тея неща вкъщи. Рецепта за билдърския пай? :Д

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 05.11.14 16:02.

Точно този сладкиш не може да бъде направен в домашни условия (освен, ако няма налична една специална машина, която пресова кадаифа по конкретен начин) и няма как да бъде направен диетичен.
Но точно този сладкиш ми трябваше за подарък - скъп за мен човек, който смяташе, че вече не може да се намери в България тази сладост.

Не знам колко е екзотичен, но вчера бях дежурна в тоалетната, защото го опитах. Разбира се, преди да видя червеите.

Бях много притеснена днес - не знаех какво да очаквам, но хората бяха много любезни (и шокирани) - върнаха ми парите, защото нямаха нова стока, с която да ми заменят сладкиша.
Добре, че така се развиха нещата, защото аз имах: снимки на червея, видео на червея, снимки на снесените яйца и на дупките, през които е минал червея, снимани на супер макро фокус и 14 мега пиксела; имах готовност за пускане на жалби до БАБХ (вече имам опит с една голяма хранителна верига, на която пратих проверка; а за информацията за БАБХ съм благодарна на Кралица Кобра) и до НАП (защото хората в магазина не ми издадоха касов бон; да, аз съм си виновна, че не изисках, но те са длъжни да чукнат); също така имах и резервен план да занеса от сладкиша в лаборатория.

Малко съм луда на тая тема, но щях да ги побъркам.

Както и да е, намерих от сладкиша на друго място, НЕНАСИПЕН, вярно че в комбинация с други десерти, но важното е, че беше добре опакован и в срок на годност. Продавачите бяха предупредени за моя горчив опит и присърце огледаха кутиите заедно с мен.

Всичко завърши добре, напразно излях куп негативни емоции вчера.

Така, а рецепта за нашия мега-супер-пухкав ябълков пай, можеш да видиш ТУК, Мирелка :)
Позволявам си да дам линк, защото това е личният ми блог и той е с некомерсиална цел :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.11.14 16:41.

05.11.14
16:54

Мда, исках пак да се обадя за БАБХ-а но ти вече си знаеш. Само че няма какво да направят, особено ако вече е разпродаден.
Пусни снимки на червея, плс :)

Не е разпродаден и точно от там идва проблемът с червеите - стара и застояла стока.
Сам по себе си този вид изделия имат висока трайност; но първо, че са скъпи, второ - малко хора са чували за тях. И така си залежават...

Пускам снимки, надявам се да се вижда. Ако не ги виждате, значи не съм свършила нищо по снимковия доказателствен материал :)
Снимката с червея, за съжаление, направих с телефона - бях прекалено шокирана да вадя по-тежка артилерия :)

fire.is.my.nature

05.11.14
17:19

Като се абстрахираме от животните изглежда апетитно :Д

Обаче пая ми изглежда ооооооще по-яко, мисля да го направя довечера за след тренировка :) мммммммерси

Паят дори е по-вкусен :) Да споделиш резултата.

Хубав сладкиш е този сирийският (казва се Мабруме), но не е нещо УАУ, за какъвто ми го описаха. Всъщност, въпрос на вкус.
А може и да е бил вкусово повреден, след като е бил стар.. :)

fire.is.my.nature

05.11.14
22:22

Идвам да споделяя :)
Понеже царевичното брашно ми се стори много въглехидратно (бързо-въглехидратно), си смлях брашно от кафяв ориз басмати и брашно от елда в блендера и добавих малко царевично, колкото да “бухне”, също така замених кокоса със соева сметана и авокадо, защото съм алергична уж към кокос ииии се получи жестоко, наистина много добре!! Гарнирах го с орехи, лъжица соево кисело мляко и предварително замразени плодове и стана уникално.

Приятелят ми също много го хареса : ) Мерси за рецептата!

Е ти направо нова рецепта си създала :)
Радвам се, че съм допринесла за това ти творчество и че сте останали доволни от резултата:)

35 минути плуване - кроул, бруст, гръб, кроул с плавници
(напредвам с кроул, поне така се усещам)

После си направих малко воден масаж, благодарение на дюзата в джакузито, от която водата излиза със силна струя. Въртях се как ли не, но отпуснах трапец, еректори, кръст, квадрицепси, задни бедра и прасци. Малко и раменете подложих на терапия. Хубаво е. Ще гледам да си създам практика всяка седмица, след плуването.

Храна: пъстърва, тиквички, зелени чушки, картофено пюре; кафе

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.11.14 12:24.

Днес: Рамене, бицепси и трицепси

Раменни преси с дъмбели, седеж, вертикална облегалка - холистичен принцип
Изнасяне и повдигане на ръцете напред и нагоре, полулег 3х8
3 смесени едностранни серии с разтваряне на ръката встрани, но с два различни наклона на тялото (първото упражнение с 8 повторения, второто - с около 10)
3 смесени серии за задно рамо: на портален скрипец и от седеж - вертолет зад гърба с дъмбели
3 суперсерии: бицепс с прав лост от стоеж (10-8 повт) + трицепс с въжена ръкохватка на горен скрипец (12-10 повт)
3 суперсерии: бицепс с дъмбели от полулег(8 повт) + трицепс с V ръкохватка на горен скрипец

20 мин пътека: 10 мин бягане с пулс 145, 10 мин интервали ходене:бягане

Храна: 480 гр патешко, 100 гр пуешко, доза шоколадов телешки протеин с 1 с.л. лешников тахан (само една беше, честна дума), 5 бр бразилски орех, 2 глави айсберг, 60 мл оризово олио, варен бял ориз с коприва (невероятно любима манджа) - не знам, може би около 120 гр ориз в сурово състояние.

И после, храната на културистите не била вкусна и не можело да стане разнообразна. Айде стига :)

Тази сутрин се събудих в 8 - свежа (да не повярваш) и бях убедена, че е събота. Тъкмо реших да си направя какао с джинджифил и да се излежавам в леглото, когато ми светна лампата, че е петък и имам часове на басейна.. .:)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.11.14 17:07.

fire.is.my.nature

08.11.14
13:52

Верка, тоя телешки протеин усеща ли се, че е телешки? В смисъл лъха ли на месо или си има вкус само на шоколадче? :Д
Сори за перманентния спам, ама те следя изкъсо и черпя идеи : )

08.11.14
15:14

Ако е Carnivor, има вкус на някакво много странно шоколадче :D Но не лъха на месо, определено.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1