31.01.15
14:04
Ако си бях намалила малко калориите, можеше и да е повече. Обаче, аз това искам - да постигам бавни резултати в желаната посока И да не се налага да си намалявам дажбата! :D
казано от Вероника Налбатска на 31.01.15, 14:04:
Ако си бях намалила малко калориите, можеше и да е повече. Обаче, аз това искам - да постигам бавни резултати в желаната посока И да не се налага да си намалявам дажбата! :D
Аз от доста време споделям виждането, че за спортуващи без състезателни амбиции хранителният режим трябва да е така подбран, че да може да бъде поддържан продължително време с минимален стрес и вредни последствия. Това изключва екстремното НВД и силно отрицателния калориен баланс. :)
31.01.15
15:06
Абсолютно споделям мнението ти.
И е много хубаво човек да знае какво иска, а изборът му да е информиран и осъзнат. :)
Обаче! Аз имам състезателни амбиции:
1. Да няма по-яка жена от мен в залата (абонирана съм до живот за призовото място).
2. Да съм по-яка от Блага (губя значително .. )
:D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 31.01.15 15:07.
01.02.15
16:48
Храната вчера: 500 гр телешко на кюфтета с лук, олио от гроздови семки (40 мл), 1/2 китайско зеле, картофи (към 250 гр обикновени + 2 бр лилави картофа), 4 резена ананас
Днес: 700 г сьомгова пъстърва, 40 мл зехтин, гречка (300 гр), остатъка от китайското зеле + броколи на пара, 1 ябълка
02.02.15
15:42
Седмица 10, deloading
Тренировка 1: гръб, корем, задно бедро
Гръб и корем в суперсерии, по 4 упражнения в 3 серии.
Задно бедро - 2 упражнения в смесени серии и 1 - самостоятелно, в 3 серии (всички).
Повторения - около 10-15 @ 15-20 ПМ
20 мин пътека, ходене, лек наклон, пулс 140
500 г пиле, 2 кг краставици, 100 г оризовки, 40мл MCT
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 02.02.15 15:44.
03.02.15
09:40
Премерих се!
Същите килограми съм си. 78 кг :)
казано от Вероника Налбатска на 03.02.15, 09:40:
Премерих се!
При теб това събитие ли е? :)
03.02.15
11:28
Честно казано... да. :D
Много рядко се меря. Сега го направих заради програмата, пък нали в събота нямах кантар ... :)
03.02.15
15:31
Седмица 10, deloading
Тренировка 2 - гърди, прасец
2 упр за гърди в 3х10-15 @15-20ПМ
2 упр в 2х15
Прасец - повдигане със собствено тегло - 10 серии (едностранно, с двата, с различно положение на стъпалата)
30 мин пътека: 23 мин -> 1 мин ходене (пулс 125) - 2 мин бягане (пулс 140) + 7 мин ходене (пулс 135)
500 г свинско, 1 глава айсберг + 1/2 червено зеле + 40 ml MCT, 2 парчета царевичен кекс с кокосово мляко, 50 г десерт с какаови зърна, кафе
Рони, изглеждаш страхотно (muscle), а щом се и чувстваш добре - комбинацията е върхът :)
03.02.15
19:20
колко най-много си видигала от тяга и клек ?
03.02.15
22:51
Максимални (без екипировка, неофициално)
Тяга - единица на 160 кг.
Клек - единица на 135 кг.
Бройки (без екипировка)
Тяга - 30 повторения на 100 кг.
Клек - 20 повторения на 80 кг; 4х10х90 кг
Лично тегло по време на тези изпълнения - около 78-79-80
*забележка: дърпам сумо тяга; на конвенционалната не помня до колко стигах в максовете си.
03.02.15
23:00
Рони, позволи ми да цитирам Азис “Ти си само с***” .....
:Д Много добър напредък, страхотно излъчване и поглед, харесвам вътрешната част на бедрата и ръцете! И банския! : )
04.02.15
15:21
Ама много сте милиииии! :) Благодаря!
(Аз пък не си харесвам ръцете - прекалено малки са за моите размери, трицепсите ми вървят бавно.. ама ще стане и тая работа! :) )
Днес: плуване!
30 дължини бруст и 20 дължини кроул, редувани през 10.
1 км и се изморих бая. :)
Малко масаж на водна струя сред това.
Храна: 500 г патешко филе, 250 г обикновени картофи и към 100 г - сладки (страхотни са, взехме оранжеви и на вкус са като сладка тиква); 40 мл MCT, глава кит. зеле
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.02.15 15:38.
05.02.15
15:19
Седмица 10, deloading
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус
Много лежерно, колкото да раздвижа кръвта :D
Основно едностранни изпълнения.
15 мин пътека
600 г пилешки пържоли от бут, броколи на пара, 50 мл зехтин, 200 г гречка, кафе
Интересно е, че като съм си наумила да правя леки тренировки и съзнавам, че е нужно, тялото ми не роптае и даже си е влязло в лежерен режим. :D
Знае, че от понеделник отново ще е “тежко-средно-леко” (още позната като “тежко-тежко-тежко”) :D
05.02.15
16:03
Днес ще ям и сусамов тахан!!!
Ади определено е качила активна маса!!!!!!
И понеже много се заговори за тахан в нейния дневник, дояде ми се! :D
06.02.15
15:07
Седмица 10, deloading
Тренировка 4
Рамене, бицепси и трицепси
Рамене - 3 многоставни движения в 3 серии по около 10 повторения (15ПМ)
Бицепси и трицепси - в 3 суперсерии
20 мин пътека, ходене на лек наклон и пулс 140
Храна: 2 пъстърви (около 600 г), 30 мл олио от гроздови семки, 120 г оризовки, 40 г кашу, какао с джинджифил, карфиол на пара (голяма глава), 200 г рукола и разни други зелени нещица :)
06.02.15
20:28
Може ли да ми кажеш нещо за разхлабване?
06.02.15
21:13
Моля?
06.02.15
21:27
Имам проблеми с метаболизма..ходенето до тоалетната и исках да те попитам дали да взимам пробиотици ?
06.02.15
21:47
От известно време те следя.
Забелязвам, че имаш навика да задаваш въпросите си в различни дневници, и то по начин, който ни кара да хвърляме боб и да гадаем.
Не мога да разбера защо не ползваш личния си дневник за въпроси, които касаят теб и твоя начин на живот. Задавайки въпроса си в моя дневник, човек няма как да добие представа за теб, ежедневието ти и как се храниш, за да имаш проблеми с ходенето до тоалетна.
Преди да търсиш прием на пробиотици (или хранителни добавки като цяло), си прегледай храната. Защото точно тя е основата, а твоето меню не е пълноценно.
Няколко човека ти дадоха практични съвети в дневника, но ти не ги слушаш. Продължаваш да си ядеш ролцата от “раци” и да подминаваш мненията, които целят да ти помогнат.
Така че моят отговор на въпроса ти няма да бъде конкретен лек, а съвет да премислиш храненето си. :) Успех!
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.02.15 21:49.
06.02.15
23:16
Какво нещо прави почивката между периоди с тежки тренировки! :)
07.02.15
09:26
В сряда бях на консултация и профилактичен преглед при единствения доктор, който допускам в живота си на този етап. :D
Причината основно бяха стомашно-чревните неразположения - исках да се уверя, че е вирус, а не бактерия. Бактериите са нещо ужасно и се премахват трудно.
За щастие, нямам нито бактерии, нито гъбички.
Всичко е нормално, с изключение на лек дефицит на витамин Е, цинк и магнезий. Разбира се, вече предприех мерки.
Няма пълно щастие и има лоша новина за мен - алергия към хлор, придобита с натрупване в годините. Лошо, имайки предвид, че това е основно работната ми среда.
Стартирах първи етап в опитите за отстраняване на проблема. Има и втори резервен вариант, за който ще се наложи минимум 20 дни да отсъствам от басейните.
Времето ще покаже какво ще се случва. Надявам се да не дойде момент, в който да се налага да взимам тежки решения.
Не мога да кажа, че не ми е криво. Дори гледам да не мисля прекалено много по темата, защото ще изпадна в депресарски настроения. Давам, каквото е нужно от мен и ще става, каквото трябва да става.
Днес е почивен ден, а храната по план:
500 г свинско, 2 парчета царевичен кекс с кокосово мляко, стевия и канела (към 250 г са), олио от гроздови семки (ще се старая да не минавам 40 мл), 2 глави айсберг
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.02.15 09:26.
07.02.15
10:05
Рони, всичко ще бъде наред. Каквото има да се случва в живота ни, винаги се случва и е за наше добро. Поне от доесгашният ми житейски опит това мога да споделя :) прегръдки и никакви депресивности не са ти нужни, само усмихнати случвания ;)
07.02.15
10:56
На толкова готин и позитивен човек като теб... няма как животът да извърти такъв коварен номер ! Силно се надявам,че няма да се наложи да взимаш тежки и болезнени решения. Проблемът ще се оправи още на фаза едно :) Стискам палци !
07.02.15
11:44
Благодаря!!!
И аз на това се надявам - не смятам, че заслужавам такова развитие на нещата. Обичам си заниманията.
Но нека бъдем реалисти - да работиш в среда с хлор... не е здравословно. :(
Вече насъбрах толкова негативи, че почва да ми тежи - постоянно съм с изкуствени сълзи за очи, всяка вечер кашлям (усещам, че има нещо, което ме дразни, но нищо не излиза); на моменти нещата се обострят - преди може би 2 месеца бях на легло за няколко дни. Такава алергична реакция имах, че беше болезнено.
Появи ми се обрив на левия крак, който стои като екзема.
Едва ли при всеки треньор се получава нещо подобно. Познавам хора, които цял живот стоят ежедневно на басейните и са добре.
Може би си зависи от отделния организъм и как твоите вибрации хармонират с околната среда.
Ето, че при мен до сега нямаше никакви проблеми (7 години), а сега изведнъж се натрупаха.
А е тооолкова, толкова хубаво - да спортуваш във вода, да радваш хората, да виждаш усмивки, да усещаш безтегловност.
Плюсовете се безкрай. Просто водата е магия.
Дали има решение? Има.. но е скъпо и едва ли в близките години басейните ще предприемат такава крачка. Има варианти за пречистване на водата без хлор - озониране, морска сол и т.н., обаче е трудно да се направи такава инвестиция и тя да се изплати в разумно време.
Ето, оплаках се.
Ади, всъщност, колкото съм позитивна, толкова обичам и да мрънкам.............. :) :) :)
07.02.15
12:07
Аз също ти стискам палци всичко да е наред! Безценно е да се занимаваш професионално с нещо, което да ти носи радост и удовлетворение! И все пак, понякога животът може да те изненада, предлагайки ти не това, което на теб ти се струва заслужено и правилно. Имай в предвид едно нещо, обаче. И именно, че дори и да не стане така, както искаш, понякога докато губим, не знаем какво печелим. Има моменти в човешкия живот, когато просто е дошло времето за нещо различно. Ако стане така, просто вирни брадичка, усмихни се и прегърни предизвикателството! :) Пожелавам ти щастие! :)
08.02.15
17:40
:)
Днес: добре се наспах и доста ползотворна работа свърших.
Храна: пуешко месо от бут (идея за рецепта) - 600 г; 2 паници с боб (вкусноо), останал айсберг от вчера + малко китайско зеле, 20 мл MCT, 100 г шоколад със стевия.
За вчера добавям и печена тиква със стевия, намачкана и полята с протеин с вкус на бисквитки и крем (разтворен в много малко вода, за да стане по-гъста консистенция). Ако ви се хапва нещо сладко, без захар и с ниско съдържание на въглехидрати (тиквата има само 6 гр въглехидрати на 100 г, а само 1 г е от захари + че е с нисък гликемичен лоудинг - 2) - препоръчвам.
Туй то!
09.02.15
16:06
Рони Колман back in the game ;:)
Месец 3, седмица 1/11
Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем – 3 серии, преси на земя със свити крака
Гръб
Първи трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, широк надхват (4 х 60 60 55 55 кг) + чукчета (8х 60 60 54 54 кг)) + хоризонтален скрипец с успореден хват (15 х 30 30 25 25 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, раменен подхват (4 х 50 50 45 45 кг) + гребане с подхват и хоризонтален наклон на торса (8 х 38кг) + супермен (15 повт)
Трисет за задно бедро, повторен 5 пъти: glute-ham raises (4 повт) + румънска тяга (8 х54 кг) + бедрено сгъване от лицев лег (15х 30 30 25 25 25 кг)
20 мин пътека, ходене, пулс 140-145
600 г свински шол (Роско ми го направи и ми е сложил повече. Винаги ми слага повече храна, отколкото съм решила :D), голяма купа с варен ориз с коприва (бях си сложила по малко, но Роско отново добави. Няма да го върна, я! Аз обичам да ям:) ), кит. зеле, 40 мл зехтин
09.02.15
17:26
Ех, тоя Роско, бе :))
09.02.15
18:22
Много е приказен! (nlove4) (nlove8)
<3
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 09.02.15 18:22.
10.02.15
15:58
Месец 3 седмица 1/11
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 5 серии ножичка с прави крака от вис
Гърди
Първи трисет, повторен 4 пъти: лег с щанга (4 х 46 46 44 44 кг) + обратен наклон на смит машина (8 х 16 16 14 12 кг доб)+ полулег с дъмбели (15 х 10 10 7 7)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преси на машина (4 х 46 46 44 44 кг доб) + полулег на смит машина (8 х 4 кг доб) в първите 2 трисета, а после на машина (8х 15 кг)+ флайс с дъмбели (15 х 5 кг)
Трисет за прасци, повторен 4 пъти: лег преса (4 х100кг доб) + повдигане от стоеж на смит машина (8 х 50 кг доб) + повдигане със собствено тегло (15 повт)
30 мин пътека и пулс 136-140
500 г пилешко филе, червено зеле на пара - глава ; тиквено масло 25 мл, гречка 250 г, 50 г суров десерт с какао, кафе
Не мога да преценя коя тренировка ми е по-убийствена - краката или гърдите!!!!! За някои може да е смешно, но гърдите ме смазвааат :)))))))
Иска ми се да ги сложа на първо място в сплита, след 2 дни пълна почивка от физ. активност (сега така е гърба - в понеделник). Обаче това, което ме спира е международният ден на лежанката! В моята зала има само една лежанка и 1 лост и в понеделник е лудница.
Предпочитам да прогресирам по-бавно, но да си правя тренировките като хората. :)
11.02.15
17:35
Днес е сряда и трябваШЕ да е ден за плуване, но очите ми вече няколко дни са възпалени (люти ми, когато водя часовете си - предполагам, че е заради изпаренията от хлор). и поставяйки на кантар прекрасното плуване с безценното ми здраве... Избрах второто. :)
Надявам се, че другата седмица ще имам възможност да плувам.
Храната: 2 пъстърви, доза протеин, 40 мл орехово масло, около 400 г картофи, 2 глави айсберг, натурално какао със сок от пресен джинджифил, 300 г ябълки (по принцип нямам пристъпи на глад към конкретна храна, но от два дни си мечтая за ябълки и днес намерих хубави. :) )
12.02.15
16:11
Месец 3, седмица 1/11
Тренировка 3
Квадрицепс, глутеус
Квадрицепс, първи трисет (повторен 4 пъти): клек на смит (в първи трисет) и клек с щанга (в останалите) (4х 40кг /смит/;70 70 70 кг /щанга/) + хакен клек (8х70 кг добавени) + лег екстензия (15х15кг)
Втори трисет, 4 пъти:
Преден клек на смит (4х 24 кг добавени) + лег преса в първите 2 кръга (8х150 кг) и сиси клек с бавно темпо в останалите (8 повт) + аддуктор 15х50 кг
Глутеус, 8 пъти:
Лег преса (4х170 кг добавени) + глутеус мост в първите 4 кръга (8х70 кг) и клек с широк разкрач в останалите (8х 20 кг добавени) + клек с широк разкрач в първите 4 трисета (15 повт без добавена тежест, на смита) и абдуктор в останалите 4 (15х всички плочки)
Без кардио
Храна: 500 г пуешки гърди, 2 парчета царевичен кекс с кокосово мляко, протеин и тиквено масло; 1 кг броколи, 500 г моркови, кафе, още 10 мл тиквено масло (в салата)
Днес съм бясна и възмутена от поведението на някои хора в залата. Нямам против да се размотават, да правят глупости и да си говорят по телефона. Имам против, когато ми пречат и то доста грубо. Карат ме да бъдя такава, каквато не искам.
От 4-5 дни в часа, в който тренирам (по принцип няма живо пиле!!!), са се появили нови странни птици, които умишлено пречат!
Не знам защо животът така ми поднася изпитания. Тества ми креативността ли..дали ще си направя хубава тренировка, въпреки всичко?!?! Надявам се да е временно явление, че се засичам точно с тези хора, защото е нетърпимо!
Почвам да клякам - разтоварва ми тежестите. Окей - реших, че не е разбрал, че правя там (нали си въртя трисети), а и наскоро научих един начин да си приспособя стойки за клек (но не мога да слагам хипер много килограми) и вместо да губя време в обяснения (нали си засичам с хронометър), почнах да си клякам на друго място.
После, обаче наредих си лег пресата и направих 2 серии. Имах още 2. И един (друг мъж) ми разтовари всичко (видях го в последния момент) и отиде ... да си говори хо телефона 10 мин!!!
После!!! Трети мъж (с персонален “треньор”) искаше да се редуваме на смита. Съгласих се, защото имаше как да стане. Идва моят ред, отивам..и те си седят и ми казват - ние имаме само 3 мин и приключваме! И какво да видя - полулег с 20 кг с една ШЕСТА от амплитудата на движение...
Е, днес ми кипна МЕГА МНОГО!!!! ЩЕ СИ ИМАМЕ БАЯ РАЗПРАВИИ, УСЕЩАМ. :(((( Едва ли ще се научат от раз.
Оплаках се. Съжалявам. :D
казано от Вероника Налбатска на 12.02.15, 16:11:
ЩЕ СИ ИМАМЕ БАЯ РАЗПРАВИИ, УСЕЩАМ. :(((( Едва ли ще се научат от раз.
В такава зала, в която това е нормална практика, няма да се научат изобщо, поне повечето от тях.
казано от Вероника Налбатска на 12.02.15, 16:11:
Оплаках се. Съжалявам. :D
Оплаквай се. По-добро място за това от дненвника няма. :)
Бахти ужаса, ако съм аз ще се развикам... особено сега както вече на силовите постоянно ми е 50 нюанса лошо и чакам да свърша с нетърпение да си изям 3-те оризовки...
Смятай, че майките им ще плачат, честно, само докато го четох и желанието да извършвам убийства в мен се възбуди!
13.02.15
09:11
Не знам, все търся вината в себе си първо - дали не е нахално, че ползвам 3 уреда едновременно, дали съм права, защо толкова зачестиха подобни случаи и т.н.
Конкретно за вчера, колкото повече се връщам към ситуацията, толкова повече се убеждавам, че нищо ми няма на мен. Да, тренирам специфично, но винаги се съобразявам и видя ли натоварена щанга, питам треньорите във фитнеса дали някой тренира там. Едва след това предприемам действия.
Повечето хора нямат възпитание, не се съобразяват, не мислят, не отчитат, че са на обществено място.
Още повече: не знаят за какво са там! Да, всички сме тръгнали от някъде, но ако искаш да се развиваш - полагаш усилия. А не виждам да го правят.
Говорене по телефона с часове, потресаваща техника и поведение “аз знам всичко и правя всичко правилно”, зарязване на потни кърпи навсякъде...
Нищо! Един ден ще имам възможностите да си направя собствена зала! Ще си имаме къща с всичко необходимо!
Само да спечелим 6ца от тото-то! ;)
Общителен човек съм, добронамерен, но вече започвам да развивам алергия към няколко групи хора. Предпочитам да се изолирам някъде. :)
Ама ти не си ли разбрала, че “ходя на фитнес” е израз, който се използва, за да се прави впечатление... затова и има хора, които дават 300-350лв на месец за зала, а отчитат не повече от от 5-6 посещения месечно...
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.02.15 09:34.
13.02.15
10:56
Специфичното трениране на глутеуса дава резултат! :)
Да, вярно е, че на фона на бедрата ми дупето все още малее, но преди години имах прякор “Безгъзата”, който сега абсолютно не е актуален! :)
13.02.15
14:07
Бедрото определено е впечатляващо. Мисля, че си имаш гъз, който с едно много леко изчистване на мазнини по корема (ся не казвам, че имаш нужда, просто Ако изчистиш още малко) и изобщо цялостно ще изпъкне още повече като симетрия-той си е там иначе и тоя прякор е доста хм неактуален. Всъщност големите бедра са плюс, щото поставят основата на голямото дупе : ) Мн си яка.