Дневникът на V :]

Прескочи до:

17.04.15
20:44

Рони, определено има много положителна разлика :) Браво! Отново си личи какво значение има постоянството. Продължавай все така (F)

Благодаря ви!
Живи и здрави - ще действаме :)

Постоянна съм, защото това е нещото, което обичам. :)))

Взехме мерки.
С червен цвят са тези от днес, а първите са след 2 месеца по програмата.

ляв прасец - 41.5 / 42 см; десен прасец - 41.5 / 42 см
ляво бедро - 65 / 65 см; дясно бедро - 66 / 66 см
десен бицепс 32-35 см / 31.5 - 35.5 см;
талия - 77 / 78 см (но сега я мерих вечерта, а предният път беше сутринта; предполагам, че на гладно ще е друга работа)
ханш - 100 / 102 см
раменен пояс - 110 / 113 см
гръбна обиколка - 100-109 см / 100-109 см

тегло: 78 кг / 79 кг
височина: 170-171 см

* забележка: “гръбната обиколка” е мярка, която взимам по специфичен начин, и всеки път - еднакво: през най-широката част на латисимусите отзад, и над бюста отпред. По принцип е редно да се мери гръден кош, но за мен е наистина важно да меря през широката част на гърба, а ако взема мерки за “гръден кош”, сантиметърът ще мине под тази част.
* забележка 2: мерките, при които има две стойности, са при отпуснато-стегнато състояние.

Ронииии, супер хипер мега гига якааааа :))))) Бравоооо!!!!

Кажи за какаото с джинджифил как го приготвяш и от къде си взимаш какао?

Слагам вода да заври.
През това време настъргвам джинджифил (парче, колкото палец) на най-ситното ренде. Събирам всичкото количество и изстисквам сока в чаша.
Слагам 2 ч.л. (пълни) какао, стевия на вкус и заливам с 250 мл от водата.
Това е :) На Росен не му харесва и казва, че само бъркочи правя, но за мен е истинско удоволствие.

Какаото е насипно от едно магазинче за кафе, чай, тахан и разни био десерти близо до зала Триадица.
Пробвала съм и пакетирано какао на ION - то също ми харесва много, но не съм съвсем убедена колко е качествено, защото разликата между него и насипното е огромна (в полза за второто). :)

18.04.15
08:55

Еха, Вероника, между първата и втората сника разликите за мен са малки, но сега с тези 3 етапа на снимките разликата се вижда и е ГОЛЯМА! Особено в корема - човек има чувството, че си свалила поне 2-3 кила -което може да в полза на мускули и в минус на мазнини. Бицепсът е по-изпъкнал и ... си по-усмихната :) :D
Продължавам да се чудя какви гени имаш да качваш толкова маса-на моя ръст си, а си 20 кг повече активно тегло.
Някакво чудо си. Щеше да си сила и в трибоя, ако беше продътлжила.
Да разбирам, ще продължиш с тази програма или?
Мислиш ли, че ще запазиш резултатите като % активно тегло/мазнина, ако минеш на друг режим?

ХАХХАХА Благодаря за въпросите:) Чувствам се като на интервю!

Според мен най-силно ще си проличи след 6-ти месец нататък, ако всичко върви по план (Сашо да ме поправи, ако смята, че впечатленията ми не са съвсем ОК) . :)
На килограми: първа снимка 78 кг, втора снимка 78 кг, трета снимка 79 кг.
Ако си следях калориите, можех да бъда по-обективна, но по мое мнение съм на неутрален баланс в по-голямата част от времето и имам дни с леко положителен (казвам го по усет) и накрая, когато се тегли чертата, се оказва, че е достатъчно, за да качвам сила и активно тегло.

Гени.. не бих казала, че ми е лесно да качвам маса - особено в горната част ми е много трудно. Едва сега, след 5 години и половина тренировки с тежести, започнах да заформям по-стабилни рамене и ръце. Краката ми вървят много обаче - това си е видно.
Отстрани може би изглежда лесно обаче наистина си скъсвам г*за от тренировки и за тези години ми се събират минимум 1340 стабилни тренировки с тежести (от общо към 2000 тренировъчни дни). Трудното е, че съм натурална и напредвам с по-бавни темпове, защото ако прекаля с храната пък мога да омазня повече от желаното. Друга голяма трудност са поликистозните яйчници и всички усложнения около тях, с които се боря и вече (след 14 години) се радвам на някакъв успех. Но този проблем ми пречи - ако го нямаше, с моите тренировки и чистото ми хранене, сигурно щях да изглеждам значително по-добре (отварям скоба, за да подчертая, че тестостеронът си ми е в норма и даже долна граница, но женските хормони играят).

Да, в трибоя щях да имам голямо бъдеще, но се отказах. Знаеш какво е нужно, за да си конкурентно способен в чужбина. Тази цена никога няма да платя, защото в моите очи не си заслужава. А в България не ми беше интересно все да си ставам първа и все да няма по-тежки жени, че да ми е забавно да се боря с повечко състезателки. :)

С “Тежко-средно-леко” смятам да си карам дъъълго време, стига да не ми се объркат плановете. Много голям кеф е, защото се смазвам, но пък се чувствам мега яка. А и работи. Минимум година искам да я правя.

Ако мина на друг тренировъчен режим, бих могла да запазя това съотношение, но ако увелича тренировъчните дни от 4 на 6 и кардиото от 4х20 мин на 5х30 мин.
С тази програма вършиш много по-голяма работа (като обем и интензивност) за много по-кратко време и провокираш много по-голям мускулен растеж и издръжливост (поне съдейки по себе си; смятам, че за 4 месеца вече мога да нахвърлям и такива впечатления).
При мен за сега не се получава толкова мускулен растеж (защото гледам все пак и калориите да не са много на +, а и хормоналният ми статус не е такъв), колкото доста добра обработка на мускулите.

Друго, което забелязвам - все повече хора си мислят, че бъркам в кацата с мед, което е абсурдно, ако ме познаваш наистина добре (а и си личи, ако разбираш от материята поне малко обаче за “обикновен” човек явно изглежда по друг начин).

Аз малко ще се отклоня от темата, тъй като мернах по-горе нещо за БИО магазинче близо до Триадица, което ми е супер близко и проявявам интерес да разбера къде точно се намира то :))

А иначе.. Рони бърка само в една каца и тя е с тахан :Д

Aди, не претендирам за голяма точност, но все пак по спомени:

магазинчето е в една улица и се намира точно срещу Пикадили или 359 (не помня точно коя верига беше, но има супермаркет със сигурност) и в зависимост от къде идваш, на същия тротоар има: аптека (на ъгъла), книжарница и може би още едно магазинче.
Нашето е със зелено по вратата, на стъклото има дъска, на която пише “зелено кафе” най-често и дъска, върху която може да си оставиш чашите и да пиеш кафето си отвън.

Вътре има: насипно кафе, насипно какао, зелени сушени подправки, зелен чай (насипен, няколко вида), различни шоколади (био, без мляко, без захар, със стевия) и сурови десерти (с какаово масло, тръстикова захар, натурално какао), тахан (сусамов, фъстъчено масло), кокосово и какаово масло, сушени плодове, насипни сладкиши (но те май са със захар), семена, какаови зърна.
Има и още неща, но гледам да не ми шари много окото :D
Магазинчето е малко и НЕ ми плащат за реклама, но мисля, че е време да се уговорим :D
Държат по-високи цени от женския пазар обаче. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 18.04.15 10:02.

18.04.15
10:14

Ахахах, искрено благодаря, Рони, за качествения отговор!
Програмата е
просто не е много приложима. Даже никак за един обикновен тренираш между 17.30 и 19.00 часа - човек едва се врежда понякога.
И, нееееее, в никакъв случай не изглежда лесно, не знам - само някой, който не тренира, може да мисли, че е лесно -това е някакъв смазващ обем от 30 повторения в серия (да не забравяме силовата част, до която просто спираме всички останали :) ) И реално правиш обем, колкото за 3 ОТДЕЛНИ билдърски тренировки.
Кацата с меда едва ли е толкова сладка. :)
Тук пак някой с много ограничена визия за тренировки и хранене може да си прави глупави изводи.
Еми, голяма си, няма спор, такава ти е структурата и гена. Човек с моята структура, примерно , няма как да постигне подобен вид (даже с “медец”). Пък и да, наистина си скъсваш гъза от тренове. Който си мисли, че с розовите гири и 6 месеца тренировки се става човек, ами ... нека пробва :)
Силово си в границите на нормалното за една тренираща жена, особено с тези кила активна маса , даже в горната част би могла да си и доста по-силна (без да се засягаш) :)
Бе, продължавай да вдъхновяваш.

Съгласна съм с теб - неприложима е за вечерни тренировки в обществена зала.
Аз тренирам между 14 и 15 ч. и се понася - много рядко се случват проблемации. :)

Да, в горната част и на мен ми се иска да съм по-силна, но ... не може да имаме всичко, нали? :D Работя, пък когато стане. Изобщо не се засягам - аз съм реалист и не се самозалъгвам.
Много ти благодаря и аз!

Днес наваксвах с работа на компютъра, но все пак намерих време и да изляза от нас и да дам почивка на очите.
Утре ще продължа с натрупалите се задачи и се надявам да постигна целта си. :)

Храната: 500 г свинско - много крехко, в йенско стъкло; 2 парчета ”Фъстъчена фантазия” (кекс от амарант, фъстъчено масло, стевия), 2 кг краставици, 2 домата, малко годжи бери, 80 г шоколад със стевия.

Една позната ме видя и първите й думи бяха: “Ама ти отслабнала ли си?!”
Ще ме уморят тези хорски реакции :D :D :D

18.04.15
22:31

Фъстъчената фантазия звучи и изглежда божествено! (nlove2) (nlove2) (nlove2) (nlove2) (nlove2) (nlove2)exact reaction

Успях да отметна по-неотложните задачи, но има още :D
Подозирам, че утре ще успея да финализирам всичко и да почна на чисто.

Храната: 500 г телешко месо под формата на кюфтета със сол и чубрица; 3 бр айсберг; 50тина мл тиквено масло, 2 парчета гречков кекс “Рам и Рон” с много канела, 1 грейпфрут на смути с вода, какао с джинджифил

От утре: 5-ти месец по програмата :)

Заиграех се да си сметна тонажа от последната тренировка за гръб. 27540 кг съм издръпала в този ден :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 19.04.15 19:19.

20.04.15
11:56

казано от Вероника Налбатска на 19.04.15, 19:04:

Заиграех се да си сметна тонажа от последната тренировка за гръб. 27540 кг съм издръпала в този ден :D

Аз последно видях само това:
http://www.bb-team.org/forums/viewreply/1132528

Някоя друга тренировка ли е въпросната от 27 тона,или аз не прочитам правилно?
Всеки кръг ти е съставен от :
горен скрипец, широк надхват: 4 х 60 60 55 55
дърпане на машина (отгоре), тесен успореден хват: 8 х 40 кг добавени
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 35 30 30 30 кг
И всичко това го повтаряш 4 пъти?Тоест примерно, имаш на горния скрипец 16 серии,?

Мнението беше редактирано от nervak на 20.04.15 12:05.

20.04.15
12:47

8730кг ,като смятам и румънската
Рони ,много са 27т. ,това по методите на Абаджиев ли е :D

По методите на недоглеждането и пълната глупост! :D

Благодаря на nervak, че ми обърна внимание.
Извинявам се на всички, че без да искам съм излъгала!
Много ме е срам.

Хората са казали да мерим 2 пъти, преди да режем, но аз не съм го направила и поради недообмисляне и бързане, не съм разчела добре записките си.
И въпреки че се усъмних, не се върнах да прегледам пак.

Вярното е 7928 кг!

Ужас! Отивам да се накажа с една тренировка сега. :)))))))))

След като публично се извиних на 2 места, давам обещание скоро да не смятам обеми :D

Наказах се подобаващо, леш съм! :)

Месец 5, седмица 1/21

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 3 серии повдигане на крака от вис

Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 60 60 60 55
чукчета: 8 х 60 60 60 56
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 35 35 30 25

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 55 55 50
дърпане на машина със свободни тежести, отгоре, тесен успореден хват: 8 х 40 кг добавени
хиперекстензии с тежест: 15 х 30 30 25 25 кг

Задно бедро
5 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
бедрено сгъване от лицев лег: 8 х 35 35 30 30 кг

20 мин пътека, ходене, наклон, 140 пулс

Храна: 1/2 пиле, 3 парчета сладък кекс от царевично брашно с кокосови стърготини (първо смлени на брашно, а после направени на мляко) - общо около 270 г, 2.5 кг тиквички на пара, 2 моркова, 30 мл оризово олио, кафе

Изкарах 3 поредни дни с различни сладки кексове - амарант, гречка и царевица. Обичам, когато става така :D

20.04.15
16:26

казано от Вероника Налбатска на 20.04.15, 16:03:

След като публично се извиних на 2 места, давам обещание скоро да не смятам обеми :D

Другият вариант е каквото си сметнала, да си го направиш за назидание. :D

Може би наистина трябва да го направя, за да се почувствам по-добре... :)

Ама и ти си гад! :)))))))))))))))))
На чужда гърбина и 50 тона са малко.

ПП : гледам, че и Сашо те подкрепя! Един дол дренки сте :) зли! :*

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 20.04.15 16:31.

Месец 5. Седмица 1/21
Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 3 серии на земя

Гърди 4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 50 46 46 44 кг
обратен наклон на земя с дъмбели от глутеус мост: 8 х 18 18 16 16 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 8 8 кг на ръка

4 кръга от:
преси на машина: 4 х 54 кг добавени
полулег на смит машина: 8 х 4 4 2 2 кг добавени
флайс с дъмбели: 15 х 7 7 6 6

Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 130 кг доб
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 50 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х

20 мин пътека, наклон, 140 пулс

храна: 540 г свинско, ориз с коприва (600 г в сварено съст.), 1.5 кг броколи на пара, 30 мл мазнина, 30 г суров десерт, кафе (обикновено и с вкус на лешник - много е добро това).

Прилагам и видео от второто упражнение на втория трисет.

Сряда: ден за плуване, но без плуване...

Храна: 3 пъстърви (650г с глави и кости), 2.5 кг краставици, 30 мл тиквено масло, 1 грейпфрут на смути с много вода и стевия, какао с джинджифил, 500 г картофи

ПП: ООООООООООООООО! Забравих да кажа, че снощи се прибрах в 22 ч от тренировки. След като хапнах и си приготвих нещата за днес, седнах на компютъра да довърша някой неща и да изгледам “Мастър Шеф България”.
И тъкмо да се провикна на Роско, който беше в кухнята, че съм още гладна, и той се появи с една чиния с 2 бр оризовки, намазани с фъстъчено масло... Беше жестоко:)
Ако някой ме гледа, ще реши, че злато виждам.
А Росен пък често ми казва, че е трябвало да стана актриса с реакциите и физиономиите, които правя:)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.04.15 17:28.

Месец 5. Седмица 1/21
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

Корем -3 смесени серии от колелце и коремни на машина

Квадрицепс 4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 44 40 40 40 кг доб.
лег преса: 8 х  180 кг доб.
лег екстензия: 15 х 20 15 15 15 кг

4 кръга от:
преден клек: 4 х 30 24 24 24 кг доб.
хакен клек: 8 х 80 кг доб.
аддуктор: 15 х всички плочки

Глутеус
4 кръга от:
клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред: 4х 40 кг доб.
Плие с дъмбел: 8 х 34 кг
магарешки ритници на уред за хиперекстензии: 15 х

4 кръга от:
клек на смит с широк разкрач: 4 х 40 30 30 30 кг доб.
“Суинг” на долен скрипец с въжена ръкохватка: 8 х 30 кг
Глутеус мост със стъпала на пейка: 15х (със задържане)

20 мин пътека, пулс 140

Храна: 500 г патешко, 3 глави айсберг, 30 мл мазнина, 2 парчета гречков кекс с банани, 1 ябълка, кафе

В началото на тренировката ми се случи нещо, което много ме разконцентрира в последствие. Все пак се получи добра тренировка. Повечето хора на мое място изобщо нямаше да продължат, но в следващия пост ще напиша защо. :)

Откъде взимаш патешкото? Много обичам, а трудно намирам хубаво...

23.04.15
16:03

казано от Вероника Налбатска на 23.04.15, 15:57:

В началото на тренировката ми се случи нещо, което много ме разконцентрира в последствие

Позинг :P

гледам днеска е модерно дамите да се резконцентроват от такива неща :D

Едит: въх нова страница започната с глупост .... по твоя традиция ... Много успехи в тренировките и постигане на каквото си си наумила :)

Мнението беше редактирано от MartiG на 23.04.15 16:06.

Чудех се дали да го напиша, но прецених, че трябва, за да напомня на всички за нещо важно.

Понякога си мисля, че имам много недоброжелатели, въпреки че съм добър човек. Да, добър човек съм и го казвам с ръка на сърце.
Защо тогава ми се случват гадни неща, ако не са замесени злорадстващи хора?
Но нали съм добра, може би изобщо никой не ми мисли лошото, а нещо иска да ми даде урок и да предотвратя в бъдеще по-лоши неща.

Днес се случи нещо, което ако беше станало 1 мин по-късно, щеше да има фатален край за мен - най-малкото щях да бъда с 2 счупени крака на няколко места + таз.

Тренировка за крака - започвам да редя тежести на лег пресата, но изобщо не ми хрумва да проверя как е оставен лостът, който застопорява платформата.
Лег пресата е такава, че има едно гнездо, в което лостът влиза - това е единственият начин за правилно поставяне.
Да...ама не. Някой преди мен не е бил бутнал лоста в гнездото, а го е оставил под ъгъл. В залата не тренират с големи тежести, а на лег пресата рядко изобщо слагат нещо допълнително. И така - привидно уредът изглежда наред и аз започвам да си редя дисковете.
Трябваше да сложа 180 кг. Стигнах до 150 кг и в момента, в който тръгнах да слагам 1х15 кг, лостът не е издържал (понеже е бил поставен не на място) и цялата платформа барабар със 150-те кг дискове падна напред и се строполи на седалката.
Буквално, ако беше станало и минута по-късно (да си сложа и другия диск от 15 кг и да седна), цялата тази тежест неочаквано щеше да се стовари върху мен.
Тя не е голяма тежест за възможностите ми - мога да я удържа в изометрия за известно време, докато дойде някой обаче това с падането на платформата не е такъв случай - става изневиделица и не може да реагираш.
Мисля, че счупените ми крака щяха да са най-малкото. Може би и гръбнак?
Не знам.
Беше страшно, сега ми се реве, сърцето ми е свито.

Колегите казват - за урок. Сега ще гледаш винаги обстойно всичко.

Този урок давам и на вас:

ВИНАГИ оглеждайте предварително всичко, което ще ползвате в залата - може заради нечия чужда немърливост да пострадате сериозно. Дори и на пръв погледпда ви изглежда наред, презастраховайте се. Може да се изненадате от хорските постъпки.

Физически съм добре, само съм мко повече стресирана от мисли какво можеше да стане :)

Де да беше позинг, де да беше.... :)
Благодаря за пожеланията! Всичко добро и на теб! :)

казано от Владимир92 на 23.04.15, 15:58:

Любимото ми месо! Това е от Кауфланд и за съжаление е замразено, но е много добро качество! :) Поне на мен така ми се струва.

23.04.15
16:21

Разхождаш се някой ден до Раковски и си взимаш цяла патка за 6 лв броя. Само трябва да и махнеш кожата с мазнината, че се гледат за дроб.

Абе няколко пъти подминавам с колебание замразени патешки сърца в Кауфланд... много са ми вкусни! Подминавам винаги с нагласата да си взема охладени месища, а не замразени, ама...

Инцидентът с машината е показателен за нивото на отговорност, което имат мърлячите по залите. Мисля си, че шансът да пострадаш е наистина много малък, тъй като ти е нужно твърде много време да заемеш работна позиция, а (както си забелязала) платформата пада до-о-оста бързичко. Много по-реална е опасността от изненада докато нагласяш краката на платформата - ако тогава тя тръгне надолу има чудесни възможности да те затисне и да направиш разтежение от рязкото неконтролирано движение.

Човек се подвежда от собствената си отговорност в такива моменти... решаваш, че всички имат грижата за следващия.

23.04.15
16:28

казано от Вероника Налбатска на 23.04.15, 16:12:

казано от Владимир92 на 23.04.15, 15:58:

Любимото ми месо! Това е от Кауфланд и за съжаление е замразено, но е много добро качество! :) Поне на мен така ми се струва.

До преди 10 години гледахме патици и бяхме едни от първите, които започнаха... Но по стечение на обстоятелствата минахме на друго.
Тогава бях злояд и едва ме караха да опитам, а хладилниците бяха пълни до горе с дроб и месо :D

Ако сега се върне това време, както и на мен ми е любимо, ще стана 100кг хаха. Иначе в Кауфланд това е на Челебиев майче - ок е :)

П.с. Веганите и природозащитниците ако видят как се угояват тези животни... Лошо ще им стане.

23.04.15
16:37

За случката...
Няма нищо случайно и всичко се случва с някаква цел. Просто се случва. Дори и на добрите хора, и на по-добрите от тях, на лошите още повече. ( :D ) Защо? Всяка наша мисъл има енергия и тази енергия не се изпраща само до мускулите, а витае доста извън нас.  Нещо като връзката мозък-мускул, но в по широк аспект. Затова опитай се да не мислиш за това. Приеми го като  урок, който ти дава  ценни знания за напред. Мисли позитивно и вярвай, че няма да се повтори, защото винаги ще си проверяваш уреда от тук нататък. Повярвай наистина в това, в това, че можеш да се справиш и няма да не провериш уреда.
Салустий е казал - “Всеки е ковач на своето щастие” и според мен е доста прав. Нещата, които се случват покрай нас “зависят” от самите нас по един или друг начин.

PS Има доста филми и книги на тази тематика, звучаща сигурно налудничево за повечето хора. Можете да гледате филма ” Тайната” :)

Мнението беше редактирано от Nachev на 23.04.15 16:39.

Сашо, ще разуча!

Ванка, да, Челебиев (излетя ми от главата).

Paulo, позитивна съм, но се уплаших... :)

Коле, абе тая лег преса е малко шашава. Според мен имаше опасност да има счупено по мен. То беше егаси тътена - разхвърчаха се и болтове... абе.. здраве да е.

Продължаваме напред! :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 23.04.15 16:46.

23.04.15
18:41

Случката звучи стряскащо, но ако това те успокоява, в живота такива случки са като греда във футбола - предизвикват вълнение, но не водят до резултат. За щастие. :) И няма вселенска, божествена или друга счетоводна сметка, карма или нещо такова, което да мери доброта, справедливост и принос и да раздава неприятности според тях. Вселената е безразлична, а според законите на ентропията - дори враждебна към живота. само че не дава на всички по равно, а буквално играе на зарове с нас.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.04.15 18:41.

23.04.15
22:25

казано от Boby_ на 23.04.15, 18:41:

И няма вселенска, божествена или друга счетоводна сметка, карма или нещо такова, което да мери доброта, справедливост и принос и да раздава неприятности според тях. .

Ми да...ето например аз ,не съм от най-добрите(злобен с комплекси и отмъстителен),при мен се счупи стойката за хиперекстензиите докато бях с 50кг зад врата-ми много приятно за фейса...,падна седалката на лег пресата докато бутах...пък като скъсах фитил на мащината за гребане беше чуден цирк с кръв по стената... :D :D

23.04.15
23:20

Лош късмет, някой е бързал, недогледал. Пак хубаво, че на теб се е случило докато товариш тежестите, а не някой да натовари 2 диска и да му се изсипят докато се намества. На мен на Славия постоянно ми се налага да местя разни дискове, втулки, лостове в непосредствена близост до подиумите и все си мисля как един път ще ме домързи и на някой акълия ще му дойде акъла (или ще изтече колкото и малко да е :D) по трудния начин.

Благодаря на всички, че се включихте по темата с моите неволи!
Днес се чувствам много по-добре и вече съм спокойна. :)

Черпя ви с една лесна рецепта:

казано от Станимир на 16.04.15, 01:04:

казано от Вероника Налбатска на 15.04.15, 23:50:

Измислих страхотен двупластов десерт, който се прави за има няма 15 минути! Снимала съм всичко и някой ден ще ви го покажа. :) Това беше тортата за Роско вчера, но днес имаше второ издание - да почерпя хакерчето и майка ми, които се вдигнаха от Ботевград, за да спасят положението :D.

Сподели с нас тази бърза рецепта :)

Рецептата - точно тегло на продуктите и коментари по приготвянето

Видео инструктаж:

Месец 5. Седмица 1/21

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – 4 серии коси коремни с тежест (наведи)

Рамо 4 кръга от:
раменна преса с дъмбели от стоеж: 4 х 14 кг на ръка
вертолет: 8 х 26 26 24 24 кг
задно рамо на портален скрипец с кабели: 15 х 10 кг на ръка

4 кръга от:
раменни преси с дъмбели от седеж и бавна негативна фаза (5 сек): 4 х 12 кг на ръка
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 9 7 7 7 кг
Вертолет зад гърба, с дискове и от седеж: 15 х 5 кг на ръка

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели от полулег: 4 х 10 кг на ръка
Долен скрипец с прав лост: 8 х 25 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 4 4 3 кг

Трицепс
4 кръга от:
лег с щанга и тесен хват: 4 х 44 40 40 40 кг
горен скрипец с прав лост: 8 х 40 35 35 35 кг
2 х долен скрипец - разгъване на въже над глава / 2х горен скрипец с V лост: 15 х 10кг / 15х 10 кг

Баниците ми гръмнахаааа! Всичкото рамене и ръки се подуха :D

20 мин пътека, пулс 136-140

Храна: около 700 г пиле, 2 парчета сладък кекс с царевично брашно, мляко от кокосови стърготини и стевия (250 г); 40 мл оризово олио, глава карфиол на пара, но ще има и втора, защото не ми стигна ииии една комбуча с джинджифил :D

Днес трябваше да започна рисунки по стените в стаята на моя кръщелник, но не успях:
вчера на басейна ми лютеше много на очите, снощи започна невероятна хрема, а през нощта се будих, за да се опитвам да я спра;
събудих се тази сутрин с подути очи, течащ нос и бях убедена, че е алергична реакция от басейна (заради хлора).
Все пак с приятелката ми решихме да не рискуваме - да не би пък да е вирус някакъв и да е странно съвпадение с басейна и си останах вкъщи.

Е, бях права, че е алергична реакция, тъй като вече няма и помен от хремата, а не съм правила нищо специално - просто днес не съм стъпвала на територия с хлор.

Работих на компютъра, спах, ядох, разходих се и си купих мечтаните кутийки за подправки! Не са най-качественото изпълнение, но не бях попадала на такива и просто не издържах. :)))))))))))))))

Храна: 500 г пуешко, 2 кг броколи на пара, 1 бр айсберг, 50тина мл мазнина, 100 г (сурово) ориз с коприва, 5-6 фурми, 1 доза телешки протеин с вкус на бял шоколад и кокос; какао с джинджифил и стевия

Менюто: 550 г свинско, 2 кг краставици, 500 г печени картофи

Бях и на традиционната ни сбирка на целия отбор в “шефката” ни (a.k.a. Вожда) и освен положителен заряд, награбих и много печени зеленчуци на плоча, салата от домати и краставици, 70тина г пилешко, 1 с.л. ориз с гъби, кафе, 6-7 бр шам фъстък, домашни гръцки маслини.
Даже и за вкъщи остана! Винаги месото отива в моята торбичка :D Така че за утре няма да готвя.

Хубава вечер на всички! :)

Месец 5. Седмица 2/22

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 3 серии на машина с тежести

Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 60 кг (от другия път ще увелича в първа серия. Чаках този момент - да успея да направя и 4-те трисета с 60 кг)
чукчета: 8 х 60 6б 60 56 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 35 35 30 30 кг

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 55 55 55 кг
пулдаун: 8 х 40 кг
2х хиперекстензии с тежест /2х супермен: 15 х 30 кг / 15 х собствено тегло

Задно бедро
4 кръга от:
румънска тяга: 8 х 70 70 70 60 кг
бедрено сгъване от лицев лег: 8 х 35 40 35 35 кг
хиперекстензии с акцент задно бедро: 15 х

20 мин пътека, ходене, наклон, пулс 138

храна: 600 г пиле, 2 кг тиквички, 40 мл тиквено масло, 2 парчета (300г) кекс от гречка с банани + страхотен натурален шоколад (ам-ам-мм)

Тази седмица ще направя тренировките си в 4 поредни дни (вместо да почивам в сряда), за да си освободя петък заради Джони спорт. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 27.04.15 20:41.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1