Ако е шега ... то е много гадна, щото си е направо счупено и дори и да ви го върнат ... тия хора съвсем се побъркаха за 5 лева огледалце ... ще отворят на човек 2-3 часа работа.
Мнението беше редактирано от MartiG на 01.04.15 11:11.
01.04.15
15:29
Месец 4. Седмица 3/18
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 3 серии повдигане на прави крака от лег
Гърди 4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 50 46 46 44
флор преса с дъмбели от позиция мост (за долна част)*: 8 х 16 18 18 16 кг на ръка
полулег на смит: 15 х без добавена тежест
4 кръга от:
преси на машина: 4 х 54 54 54 50 кг доб
полулег с дъмбели: 8 х 12 14 14 12 кг
флайс с дъмбели: 15 х 6 кг
Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 120 кг добавени
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 50 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х
15 мин пътека
*пробвах разновидност на упражнението, което коментирахме в дневника на Херцога, и от който се вдъхнових.
Моят вариант не беше същия (вместо щанга ползвах дъмбели и вместо от пейка, о правих от земя), но се получи мнооого добре и в комбинация с другите упражнения от трисета, направо гръмнах ;)
Нямах пълна амплитуда, заради изпълнението на пода, но сложих по-голяма тежест (с помощта на краката вдигах и обръщах дъмбелите до изходна позиция) и стана яко.
Мерси, Ники и Сашо. :)
02.04.15
15:50
Месец 4. Седмица3/18
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус
Корем -3 серии ab wheel (брей, аз съм била много здрава)
Квадрицепс 4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 40 кг доб.
лег преса: 8 х 170 кг доб.
лег екстензия: 15 х 15 кг
4 кръга от:
клек на смит: 4 х 40 40 34 34 кг доб.
лег преса: 8 х 170 170 160 160 кг доб.
сиси клек собствено тегло: 15 х
Глутеус
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 180 кг доб.
клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред: 8 х 20 кг доб.
магарешки ритници на уред за хиперекстензии: 15 х
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 180 180 170 170
“Суинг” на долен скрипец с въжена ръкохватка: 8 х 30 кг
абдуктор: 15 х всички плочки
Без кардио, защото съм му обидена и изоообщо не ме кефи, когато съм задържала вода. :D
Храната: 500 г пилешко бонфиле, 1.6 кг краставици, 600 г домати, паница оризови спагети със сос от коприва, 20 мл мазнина, няколко кедрови ядки (много мил и вкусен подарък), кафе
Още не ми е дошло и затова много ме мъчи. Вчера имах главоболие и лека температура (Десо ме спаси!), днес коремът ми беше подут и тежък; цялата съм една тромава и гладка, ама поне съм яка. Това никой не може да ми го вземе! :D
03.04.15
15:58
Месец 4. Седмица 3/18
Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс
Корем – по 3 серии за косите на уред за хиперекстензии
Рамо
4 кръга от:
раменна преса с дъмбели, седеж: 4 х 14 16 14 14 кг на ръка
вертолет с дъмбели: 8 х 12кг на ръка
вертолет зад гърба с дискове, от седеж: 15 х 5 кг на ръка
4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 8 8 7 7 кг
кабели на портален скрипец за задно рамо: 15 х 10 кг
Бицепс
4 кръга от:
полулег, сгъване с дъмбели: 4 х 10 10 10 9 кг на ръка
сгъване с щанга от стоеж: 8 х 14 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 4 4 3 кг на ръка
Трицепс
4 кръга от:
горен скрипец с прав лост: 4 х 40 кг
горен скрипец, въже: 8 х 20 20 20 15 кг
горен скрипец, V: 15 х 10
20 мин пътека, пулс 135/140
Както и предполагах, заради тренирането на гърдите в сряда вместо във вторник, днес трицепсите ми не се бяха възстановили добре. Ето защо умишлено не правих лег с тесен хват (което на този етап е най-тежкото ми упражнение за трицепси). Другата седмица може би ще ми се наложи пак нещо такова, но не е фатално.
Храна: 500 г телешко (задушено в кокосово мляко), целина, моркови, сега ще взема и други зеленчуци, 40 мл зехтин, 450 г печени картофи на фурна, 1 нес кафе с 1 ч.л. домашен мед (подарък към кедровите ядки, много мило и хубаво :) )
04.04.15
11:39
Днес: нетренировъчен и полуработен - полупочивен :)
Храна: 500 г пуешко, айсберг, зехтин, 2 парчета гречков кекс “Рам и Рон” (този път сложих и кафе + кокосови стърготини, получи се много добре)
Напоследък (всъщност, то си е от години това нещо, но колкото повече задълбаваш, толкова повече впечатление ти прави) гледам / слушам / чета невъобразими и откровени глупости в областта на фитнеса, храненето и всичко свързано с тях.
Има не малко хора, които говорят убедено за неща от преди десетилетия, които вече са доказано разбити митове.
Робуват на някакви вярвания, които са толкова отхвърлени с днешна дата, че изобщо не е за коментиране.
Или пък, за да придадат тежест на думите си, използват термини, нелепо обвързани в едно изречение и лишени от всякакъв смисъл.
Има и хора, които имат толкова погрешна представа за себе си, че са загубили връзка с действителността.
От четене насам-натам, се замислих - може пък тези хора да не са виновни и да са повлияни от грешна самооценка, което да притъпява всичко останало.
Ето нещо подходящо, което обяснява много неща:
”Самооценка - Впечатлението или мнението на човека за самия себе си. Самооценката съдържа 2 много важни предпоставки – едната включва онези качества, които ние смятаме, че притежаваме (Аз-реално), а другата – това са качествата, което бихме искали да имаме (Аз-идеално).
Колкото е по-адекватна самооценката, толкова човек е по-приспособим и адаптивен. Още в началото на XX-и век американският психолог Уилям Джеймс предлага метод за определяне на самооценката на личността. Самооценката според него се определя като дробно отношение между нашите действителни способности и потенциалите ни. Числителят на тази дроб изразява действителния успех на личността, а знаменателят – нейните претенции, т.е. стремежът да се признаят нейните заслуги, способности, постижения.
САМООЦЕНКА = УСПЕХ / ПРЕТЕНЦИИ”
На много хора успехите (действителните способности) са ниски, а претенциите - високи, и ето защо самооценката не е особено адекватна.
Това е моят извод и част от текущото ми мнение по темата.
Това, по мое мнение, важи с особена сила за всички гуру-та, които налагат себе си като такива, за всички еднодневни специалисти, за всички, които не могат да преценяват правилно ситуацията и т.н.
Тъжното е, че в следствие на всичко това, има потърпевши (хората, които се доверяват на “специалисти” с не особено адекватна самооценка).
Хубавото е, че монетата има две страни. :)
05.04.15
19:33
Храна: 500 г патешко (ей, страхотно е това месо!), 1 кг броколи, малко целина, краставица, 40 мл мазнина, 2 парчета (260 г) царевичен кекс с кокосово мляко, какао с мед, чаша вино с комбуча (вкусна комбинация), 80 г шоколад със стевия (нали е неделя, а аз имам рожден ден всяка неделя).
Последните дни не съм в особено добро настроение.
Надявам се съвсем скоро да се справя с тези емоции, за да не им позволя да повлияят негативно на и без това странните процеси, през които преминава тялото ми. :D
Идва Великден, а това е празник, който чакам с нетърпение. И то не само заради рисуването на яйца!
Утре стартирам последната седмица от 4ти месец по “тежко-средно-леко”. След това ще направя снимки, но ще са далеч от обективното, за да проследя обработката на мускулите ми и процента мазнини. С толкова водна задръжка нищо не може да се разбере.
Все пак, понеже искам да отбелязвам всички етапи, ще ги кача. :) Не може винаги всичко да е в прогресираща линия.
Прикачам и тук снимката, която ми въздейства по страхотен начин. Даже си я сложих като тапет на лаптопа и телефона. Това е любимото ми съчетание от цветове.
Честит празник!
06.04.15
10:54
Да продължим традицията! :)
Участвай и ти!
И да се правим, че не виждаме снега навън... :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.04.15 10:54.
06.04.15
11:14
А стига бе- да не вали сняг в София?
06.04.15
11:27
Мм-м да :)
В София и Ботевград има сняг. За сега не знам къде още в България вали / е валяло / ще вали.
В момента в София по улиците се е стопил, но има върху покриви, трева и коли. Вали леко дъжд. Шашава работа :D
06.04.15
16:07
Месец 4. Седмица 4/19
Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем – 3 серии, повдигане на крака от вис
Гръб 4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 60 60 55 55
дърпане на машина (отгоре), тесен успореден хват: 8 х 40 кг добавени
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 35 30 30 30 кг
4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 55 55 50 кг
пулдаун: 8 х 40 40 40 35
хиперекстензии с тежест: 15 х 30 30 25 25
Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга: 8 х 60 60 60 50
бедрено сгъване от лицев лег: 15 х 30 30 25 25
20 мин пътека, ходене, пулс 150
Храна: 500 г свинско, 2 бр айсберг, 60 мл мазнина, 130 г оризовки
Сутринта ми дойде. Чувствам се доста по-добре. Имах сила, въздух, не ме болеше главата, кардиото беше супер.
Премерих се в залата (с дрехи, маратонки, 2 хранения и 2 л вода) - 80 кг. Което не е чак толкова зле, колкото го усещам. След седмица ще видя колко вода ще изхвърля.
Иначе... заяквам!!!!!!!! :D
07.04.15
15:45
Месец 4. Седмица 4/19
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 4 серии V преси на земя
Гърди 4 кръга от:
лег с дъмбели: 4 х 24 22 20 20 кг на ръка
флор преса с дъмбели от позиция мост: 8 х 18 18 16 16 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 8 8 кг на ръка
4 кръга от:
преси на машина: 4 х 54 54 54 50 кг добавени
лицеви от колене: 8 х
флайс с дъмбели: 15 х 7 7 6 6 кг на ръка
Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 130 кг добавени
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 50 кг добавени
повдигане със собствено тегло: 15 х
20 мин пътека; бягане/ходене 150/137
Много добре днес!
След 3тия кръг от първия трисет направо блокирах, но се стегнах и успешно и ползотворно довърших всичко :)
Работата с дъмбели ми разкатава пекторалисите :D :D :D
Храна: 500 г телешко под формата на кюфтета с лук, 2.6 кг краставици, 450 г картофи с кокосово мляко, 30 мл мазнина, 70 г суров десерт, кафе
Картофите (ние сложихме около 1.8 кг): нарязват се на кръгчета с дебелина 1 см и се нареждат на 1 ред в тава. Заливат се с 200 мл кокосово мляко, подправят се със сол и с нарязани на шайбички скилидки чесън. По желание може да се сложи и някоя ароматна подправка (аз обичам мащерка). Пекат се докато хванат червеникава коричка на около 200 градуса.
Стават сууууупер! :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.04.15 15:46.
Я картофките ги правим по-просто .... нарязваме като за пържене “oвалваме” в белтък и слагаме в тавата върху хартия за печене ... стават страхотни ... естествено и сол на вкус ... така лъжа мойто малко диване че яде пържени картофи (blush).
Едит: И цветната ти манджа с пуешко(е аз я направих с пилешко, че нямаше пуешко в магазина) е страхотна ... дори малкия каприз я хареса :)
Мнението беше редактирано от MartiG на 07.04.15 16:25.
07.04.15
19:12
Павел, то май всичко ми е по-голямо в сравнение с аватара.:) За ръцете се радвам, че най-накрая дръпнаха (покрай тежко-средно-леко), защото ми малеят. :))))
казано от MartiG на 07.04.15, 16:20:
Я картофките ги правим по-просто .... нарязваме като за пържене “oвалваме” в белтък и слагаме в тавата върху хартия за печене ... стават страхотни ... естествено и сол на вкус ... така лъжа мойто малко диване че яде пържени картофи (blush).
Едит: И цветната ти манджа с пуешко(е аз я направих с пилешко, че нямаше пуешко в магазина) е страхотна ... дори малкия каприз я хареса :)
Твоят вариант също ми харесва. Няма какво да залъгвате. Супер чипс си е това!
По принцип разнообразяваме :) То и тези с кокосовото мляко не са сложни :D
Радвам се, че цветната манджа ви е харесала! С нея сухите меса стават по-сочни (тъкмо за пилешко или пуешко е).
Офф да си призная съм разпечатал всички “манджи” дето ми харесаха че дребен е много злояд и трябва да му е красиво и различно всеки ден ... так че давай още (blush)
08.04.15
16:07
Изглежда страхотно! Браво! :)
Месец 4. Седмица 4/19
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус
Корем - 2 смесени серии от римско столче и повдигане на прави крака от лег
Квадрицепс 4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 40 кг добавени
хакен клек на машина: 8 х 90 кг доб.
лег екстензия: 15 х 15 20 15 15 кг
4 кръга от:
преден клек: 4 х 30 30 24 24 кг доб.
хакен клек: 8 х 90 кг доб.
аддуктор: 15 х всички плочки
Глутеус
8 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 180 кг доб.
клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред: 8 х 20 кг доб.
4 х магарешки ритници/ 4 х абдуктор : 15 х собствено / 15 х всички плочки
10 мин пътека
храна: 500 г пилешко филе, 2 кг броколи на пара, 30 мл мазнина, 2 парчета гречков кекс (подобрена версия- с банани! Фантазия), нескафе с 1 ч.л. мед
Тренирах днес вместо да почивам, за да оставя петък почивен - ще пътувам, имам разни ангажименти в Ботевград и предпочитам да играя на сигурно и да си изкарам сплита преди това. :)
09.04.15
16:04
Месец 4. Седмица 4/19
Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс
Корем – страничен планк, коси коремни на машина с тежести
Рамо 4 кръга от:
раменна преса с дъмбели: 4 х 14 кг на ръка
вертолет: 8 х 26 26 24 24 кг
вертолет зад гърба с дискове, от седеж: 15 х 5 кг на ръка
4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 8 8 7 7 кг на ръка
задно рамо с кабели: 15 х 10 кг на ръка
Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели от полулег: 4 х 10 кг на ръка
долен скрипец с прав лост: 8 х 20 25 20 20 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 кг на ръка
Трицепс
4 кръга от:
лег с щанга и тесен хват: 4 х 40 кг
горен скрипец с прав лост: 8 х 35 35 30 30 кг
горен скрипец - разгъване с V ръкохв.: 15 х 10 кг
20 мин пътека, ходене наклон, 140 пулс
Храна: 2 пъстърви на скара (300 г в готово състояние с глави и кости), 2 малки консерви риба тон (сигурно веднъж на 5 месеца ми се случва хаха), глава карфиол на пара (ще взема и още зеленчуци, че не ми стигна), 40 мл олио от гроздови семки, нескафе с мед и алкамин, пакет екструдирана царевица, 1 ябълка
10.04.15
08:21
Менюто за днес:
500 г свинско, 2 глави червено зеле (направени на пюре), олио, 100 г оризовки с ким и сол.
Вероятно ще има и други неща, но ще са предимно под формата на зеленчуци или супи.
От вчера си имаме мощен блендер и е фантастично!
Снощи пих смути от банан и морков, направих си червеното зеле на пюре с моркови, сол и мазнина.
Много е бързо и полезно. :D
10.04.15
09:18
Честит ви нов блендер :) Какъв е, ако не е тайна, че и аз мисля да си взема нещо по-мощно ? И събирам мнения :)
10.04.15
10:02
Благодаря! :)
Ами в крайна сметка, след толкова гледане на отзиви колко е добър, Роско взе Нутрибулет. :)
И... нямаме никакви забележки. Дори един недостатък не можахме да намерим. :D
Още не съм пробвала с ядки как ще се справи, но смятам, че ще е без никакви проблеми.
10.04.15
16:20
Добавям за днес шепа домашни фъстъци и...
бягане навън! :)
6 км с денивелация (не знам колко точно метра е) за 40 мин.
Не е много бързо, но наистина си имаше баир, а и не съм бягала така от години.
Доволна съм, че с лекота минах маршрута, който едно време ми взимаше здравето. :)
Следях си и пулса - през цялото време ме устройваше. На големите баири вдигах до 168, основно беше 144 редувано със 136.
Брат ми ми правеше компания - той беше с колело.
11.04.15
09:00
Не винаги съм била яка! /След свалянето на многото килограми имах периоди на йо-йо + периоди на тотално измършавяване (поне такове е в моите очи сега), след които пак е идвал йо-йо ефектът./
И аз съм положила усилия да натрупам активно тегло! :)
Тъй като съм в Ботевград и се ровя в архивите, прилагам една снимка от 2008 година вероятно (не съм много сигурна).
Абсолютната хилка!
ПП: Намерих и още 1 (с жълтия потник) :D
Менюто за днес: 500 г пилешко, 2 глави айсберг, мазнина. Без тренировка.
След малко почвам да рисувам яйцата! ЙЕЕЕ :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.04.15 09:16.
11.04.15
10:33
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.04.15 10:33.
20 kила маса (rock)
В тоя период сигурно си следила калорите, на какъв излишък беше горе-долу?
// нова страница... за втори път ти закривам снимки така :x
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.04.15 12:29.
11.04.15
12:47
Следяла съм си калориите в началото на дневника, когато исках да свалям.
Минала съм през какви ли не етапи в течение на годините, за да стигна до тук. Тъй като историята на трансформациите ми датира от един много дебел период, откакто се помня, аз все съм “на диета за отслабване” :D
Изключвам последните години, когато вече осъзнах какво наистина искам и как се чувствам добре и ми е все тая какво показва кантарът, стига да имам повече активно тегло спрямо мазнините.
Не мога да ти кажа на какъв излишък съм била в периодите, в които съзнателно съм качвала тегло. Не съм се тъпкала с храна - това е сигурно, но съм яла доста повече от считаното за “нормално за жена”. :)
То е неизбежно да се отвори нова страница. Ако не си ти, ще е някой друг. :) Пожелай ми да съм киборг, не се вайкай за снимките! :D
Шарен Киборг (h)
Христос Воскресе, Верка. Ама много ти харесвам шаренията!
12.04.15
17:02
ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ! :)
Много здраве на всички!
Да, шарена съм много - шарена съм аз, шарени са и нещата, които правя. :D
Днес: агнешко, зелена салата (марули, зелен лук, домати, краставици), билдърски “козунак”.
Количества не знам, но въглехидратите бяха повече от типичното за мен.
Пак ще го кажа, но в Ботевград ставам като бездънна яма! :)
Повече лежах. Може би е странно, че толкова се въргалям през почивните дни, но ежедневието ми е много динамично и за разлика от хората, които работят в офис и гледат да се движат повече в останалото време, аз гледам да се належа едно хубавооо. :)
Прилагам още малко шарения от днес :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 12.04.15 17:06.
12.04.15
17:09
Без никакво колебание и притеснения се залежавам за ден-два по такива празници. Случва ми се не повече от веднъж или два пъти годишно... в останалото време съм все по график, по план и по часовник. Освежавам се много от глътка (глътка, не цяла дамаджана!) мързел. :) Честито Възкресение, Колман! :)
12.04.15
17:13
Яйцата ти са страшно сладурски. Мен ще ми е жал да ги счупя.
За снимките- не мога да кажа, че си била хилка на 60 кг, едър кокал си и си бая надарена в бедрата, но сега изглеждаш хиляди пъти по-добре, по-балансирана и здрава . Изобщо сега си една нацепена кака. :) Ако можеше да ми метнеш едни 2-3 кила мускул, че не ще да ми расте :)
12.04.15
17:19
Коле, на мен всяка събота и неделя са така... с тази разлика, че по принцип и събота и неделя работя, но от вкъщи.
А сегааа... пълен мързел! Няма глътка - направо скочих в реката. :) Съгласна съм с теб - когато ежедневието е динамично и разграфено, човек има нужда да спре часовника за ден-два.
Мира, и по-добре се чувствам сега - имам енергия и съм сита. :D И горната ми част е по-балансирана спрямо краката. Иначе на снимката от 2008 година обиколката на бедрата е около 59-60 см, сега е 68.
Мускулите си не давам, даже искам още, но от сърце ти желая да си ги натрупаш лесно сама! :)
Яйцата, които рисувам, наистина не ги чупят. Хората си ги пазят до следващия Великден, когато получават нови от мен. :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 12.04.15 17:20.
13.04.15
15:03
Тази седмица ми е deloading и смятам да тренирам вторник и четвъртък цялото тяло.
Вероятно в сряда или петък ще има само кардио. В края на седмицата ще си взема мерки и ще направя снимки, тъй като този уикенд нямаше как да направя идентични снимки с предишните, а вече нямам време - през делничните дни не остава кой знае колко свободно такова.
Храната днес: 2 пъстърви, савойско зеле (1/2), тиквички (4 бр) , 400 г печени картофи на фурна, 80 г шоколад със стевия, смути от 1/2 банан, 1/2 портокал и 2 шайби ананас; 1 круша. :)
Взехме си домашна коприва и лапад! :)
14.04.15
15:59
Седмица 20, deloading
Тренировка 1
Горна част: по 3 серии от 8 повторения на тежест за 10-12 повт
Суперсерии:
Горен скрипец широк надхват (45 кг) - лежанка (40 кг)
Хоризонтални набирания - полулег с дъмбели (12 кг на ръка)
Военна преса (20 кг) - повдигане на крака от лег
разтваряне на ръце встрани (6 кг на ръка) - корем с ab wheel
сгъване с щанга от стоеж (14 кг) - разгъване на горен скрипец с въже (20 кг)
Долна част:
3 смесени серии: лег екстензия (20х 10 кг) + лег преса (50 х без добавена тежест)
По 3 серии:
Български клек (10 повт, с бавна негативна)
Тяга на един крак с 2х8 кг дъмбели (10 повт, бавна негативна)
Бедрено сгъване лицев лег (15х20 кг)
Смесени: аддуктор - абдуктор
Всичко за 50 мин
30 мин пътека, ходене, наклон. 15 мин със 150 пулс, 15 мин със 135-140
Храна: 500 г свинско на бавен огън, 2 парчета гречков кекс “Рам и Рон” с банани, червено зеле (от което половината ще изхвърля, защото го направих на пара и си промени вкуса към ужасно..до сега не се беше случвало.), мазнина (30-40 мл), кафе, зелен чай
Днес Роско ми е рожденик и по повода ще се позабавляваме с червено винце и някой друг суров десерт. :)
Лаптопът ми вчера се повреди, така следпразнично, за да ми е гот - точно, когато започвах работа. Надявам се утре вечер да е в изправност, защото ще има много да наваксвам... Много е гадно, когато зависиш от техники :D
казано от Вероника Налбатска на 14.04.15, 15:59:
Лаптопът ми вчера се повреди, така следпразнично, за да ми е гот - точно, когато започвах работа. Надявам се утре вечер да е в изправност, защото ще има много да наваксвам... Много е гадно, когато зависиш от техники :D
Целият ни живот вече е зависим от технологиите - не само работата и не само от компютъра. :) Тъмната страна на прогреса...
Казвам това с пълното съзнание, че винаги бих избрал живота със съвременните и бъдещи технологии пред онзи преди тях. ;)
15.04.15
23:50
сряда:
500 г патешко, 3 бр айсберг, 40 мл мазнина, ориз с коприва, пакет оризовки
След 4-часова борба брат ми ми оправи лаптопа! Сега мога спокойно да заспя, а пък със задачите ще наваксвам петък-събота-неделя (надявам се!) :)
Измислих страхотен двупластов десерт, който се прави за има няма 15 минути! Снимала съм всичко и някой ден ще ви го покажа. :) Това беше тортата за Роско вчера, но днес имаше второ издание - да почерпя хакерчето и майка ми, които се вдигнаха от Ботевград, за да спасят положението :D.
казано от Вероника Налбатска на 15.04.15, 23:50:
сряда:
500 г патешко, 3 бр айсберг, 40 мл мазнина, ориз с коприва, пакет оризовкиСлед 4-часова борба брат ми ми оправи лаптопа! Сега мога спокойно да заспя, а пък със задачите ще наваксвам петък-събота-неделя (надявам се!) :)
Измислих страхотен двупластов десерт, който се прави за има няма 15 минути! Снимала съм всичко и някой ден ще ви го покажа. :) Това беше тортата за Роско вчера, но днес имаше второ издание - да почерпя хакерчето и майка ми, които се вдигнаха от Ботевград, за да спасят положението :D.
Сподели с нас тази бърза рецепта :)
16.04.15
08:11
Скоро! Наистина искам да я изпипам :)
16.04.15
15:21
Седмица 20, deloading
Тренировка 2
Много леко, дори няма да я описвам подробно.
По 3 серии от 12 повт:
Горен скрипец, раменен подхват - Лежанка с дъмбели
долен скрипец, хоризонтално гребане - полулег с дъмбели
Едностранно рамо встрани от наклон
Разтваряне на ръце встрани от стоеж
Бицепс с въже на долен скпипец - Трицепс над глава с въже на долен скрипец
Едностранно:
Бедрено разгъване
лег преса
хакен клек
глутеус мост
глутеус ритник
20 мин пътека, 133-135 пулс
храна: 500 г пилешко, пакет екструдирана царевица, 40-50 мл мазнина, глава карфиол на пара, 50 г суров десерт, кафе с вкус на лешник
Мерих се в залата - с дрехи, на 2 хранения и около 2.5 л вода - 79 кг показа.
Вкъщи кантарът тотално изтрещя, но последно на него бях 78 кг (сутрин).
Според мен или съм същите кг, или съм 1 нагоре. В събота ще си взема мерки и ще направя снимки, за да видим какво се случва след 4 месеца по програмата :)
17.04.15
15:38
Менюто днес: 3 пъстърви (600 г с глави и кости), 2 кг броколи на пара, 50 мл мазнина, 450 г картофи с чесън и копър (задушавани в йенско стъкло), какао с джинджифил (истинско, натурално, пълномаслено какао)
Направих си снимки!
Мерките по-късно, защото не мога сама. :)
След 4 месеца по програмата ”тежко-средно-леко” + по 1 deloading седмица след всеки месец или иначе казано - след 20 седмици:
Направих колаж - първата снимка е в началото, средната снимка е след 2 месеца по програмата и последната е от днес.
Най-видимо са ми дръпнали предните рамене и задното бедро, но и глутеус (това може би ще се покаже в обиколките, усещам го доста по-голям).
Забелязвам лек растеж и в бицепсите и предмишницата (на колажа с поза “страни гърди”).
Коремът ми или си е същият или е леко по-оформен, но в тази област имам освен много мазнини и много водна задръжка - не мога да преценя адекватно.
Квадрицепсите ми определено са по оформени, гледайки се в огледалото и усещайки мускулите на допир обаче пък това не си личи по снимките :D
Като цяло - има прогрес, силата ми расте при всички мускулни групи (отново не съм имала намаляване на работните тежести никъде, а точно обратното).
Все пак смятам, че едва сега промяната започва и в бъдеще разликата ще е по-осезаема.
Страхотна програма - отново ще го кажа :) :) :)
Аз си продължавам смело напред.
Все по-близо до плочките! :)
А и на бедрата много си личи разликата! Браво!