Дневникът на V :]

Прескочи до:

26.06.15
17:26

А занимава ли ти се да напишеш причините за количеството зеленчуци :D

казано от Newbie на 26.06.15, 17:26:

А занимава ли ти се да напишеш причините за количеството зеленчуци :D

Стремя се да имам повече алкални храни в менюто си (зеленчуците) и се придържам към теорията, че 30% от храната ни трябва да е киселинна (при мен това е месото, рибата, повечето плодове, зърнените), а 70% от храната да е киселинна.
Писала съм по въпроса тук.
/ а за алкално-киселинния баланс неотдавна дискутирахме широко тук/

При мен се получиха по-големи количества зеленчуци, защото намалих месото от 1 кг на 500 г дневно и ми трябваше нещо, с което порциите да станат по-големи. Не ми се искаше да увеличавам въглехидратите от царевица / ориз и т.н, нито пък мазнините, защото нямах нужда. Решението беше - зеленчуци. Засищащи, полезни, с фибри.
Храня се 6 пъти дневно (тук пак не съм за пример, ежедневието ми е специфично) и нещата си се напаснаха без да се насилвам и да изчислявам. Храня се така от доста дълго време (вече са 440 дни, за да сме точни), а това си е достатъчен период, за да знам дали нещо ми се отразява добре или не.

Отделно си имам и други съображения, но тях няма да споделя, поне не и на този етап.

И нещо много важно: ям само храни, към които нямам хранителна непоносимост.

В общи линии основното е това. :)

Днес станах много рано - към 7 ч, но закусих и след това реших, че трябва да се върна в топлото легло! (Нали отвън е едно такова... есенно време...)
Спах още 3 часа, след което бях като нова. Е, то кой няма да бъде след 10-часов сън. :)

Свърших много добра работа, разходихме се с Роско, купих си шоколад за утре, хапнах 5-6 дуди по пътя и 2-3 джанки и експериментирах в кухнята.

Храната: 550 г пуешко месо от бут, 30 мл шарлан, 1.2 кг чушки (по равно червени и зелени), 200 г червено зеле, 300 г сладки картофи, половин “палачинка на Рони”.

Палачинката на Рони е нещо много лесно, бързо и вкусно и ви обещавам, че скоро ще имате подробна рецепта. :) Сладко, хранително, без добавена захар, без брашно и без мляко.

500 г мляно телешко на кюфтета + морска сол, черен пипер, чубрица, риган; 2.5 кг краставици; амарант със стевия и канела (количеството се равнява на около 50-60 г въглехидрати; първо сварихме амаранта, после го овкусихме, пасирахме, а след това допълнително го доразробихме в нутрибулета и стана много приятно кремче, което би трябвало да се усвои повече от друг път), 30 мл шарлан, ябълков пектин, 80 г шоколад със стевия

28.06.15
17:15

казано от Вероника Налбатска на 28.06.15, 16:11:

500 г мляно телешко на кюфтета + морска сол, черен пипер, чубрица, риган; 2.5 кг краставици; амарант със стевия и канела (количеството се равнява на около 50-60 г въглехидрати; първо сварихме амаранта, после го овкусихме, пасирахме, а след това допълнително го доразробихме в нутрибулета и стана много приятно кремче, което би трябвало да се усвои повече от друг път), 30 мл шарлан, ябълков пектин, 80 г шоколад със стевия

Рони, шоколада на Милмекс ли си купуваш? Аз много обичам този с червената боровинка.. !
Напоследък съм се “заринала” в проучвания как да си го направя сама вкъщи, за да ми излиза по-евтино.. Ноо..  Милмекс явно (някак си?!) го правят с малко количество масло, предвид факта, че на 80 грама има 277 калории, пък в домашни условия трябва да използвам близо 60-70 грама масло, за да може в комбинация със стевията и какаото да излезе 80гр. шоколад. И така излиза, че домашния ми шоколад, използвайки повече какаово масло, ще бъде хем по-скъп, хем по-калоричен ... пфуу. Извинявай за впускането ми в разсъждения, но, знам ли, може пък да имаш идея защо нещо не ми се получават сметките. (dull)

Да, това е моето “вредно прегрешение” :D :D :D

Нямам идея как точно го правят, но при всички случаи домашен вариант е в пъти по-добре.
Според мен няма да ти излиза по-скъпо, защото ще стане по-хранителен шоколадът ти и може би ще се заситиш с по-малко количество, отколкото ако ядеш от купешкия.

Опитай веднъж - запиши си подробно теглото на съставките, които използваш, както и общата цена. След това бъди обективна при яденето - дали 80 г от твоя шоколад се равняват на 80 г от купешкия по: вкус, сладост, засищане. Така ще си направиш равносметка за бъдещи действия. :)

Аз ям само в неделя шоколад (въпросния) и съм преценила, че на фона на останалото ми хранене, не е необходимо да приготвям и шоколада си у нас.

28.06.15
18:50

По принцип много пъти съм си правила домашен шоколад, но с кокосово масло, не с какаово. Излизаше ми по-скъпо, със сигурност, макар да беше по-вкусен. Изяждах приблизително същите количества, като купешкия. Само не ми харесва, че шоколада с кокосово масло се топи много по-лесно, а аз го предпочитам твърд и хрупкав - да си го пъхна в устата и 5 минути да се топи само...ммм..така го ям аз, не го дъвча въобще :D. Точно веднъж съм правила и с какаово масло - по-твърд е, харесва ми консистенцията, ноо.. пак ми е по-скъп :(. За това пък сега проучвам и вариант за домашно какаово масло, като с кокосовото ми се получава, малко трудно, заради скапания блендер, но все пак става..но какаово масло в домашни условия е почти абсурд да се произведе.
Като цяло, опитвам се да намеря начин да си отглеждам и произвеждам сама колкото се може повече от храната, която ям.
Гледам си магданоз и копър в саксия, пробвах с босилек.. първия опит не ми се получи, пак ще пробвам. Оф, май ми трябва една селска къща с градина, в която обаче да има кокосови и какаови дървета, полета с оризови насаждения, цяла ботаническа градина с подправки и голям парник с краставици :D
Извинявай за фермана...

28.06.15
19:04

Аз изразходвам 20 грама кокосово или какаово масло за количество суровини, от които се получава 180-200 грама готов шоколад. Маслото не е това, което оскъпява най-много шоколада. Освен това ако сложа повече масло, шоколада се топи изключително бързо извън хладилник. При добри съотношения и качествени  суровини, би трябвало да издържа неразтопен до около 22-24 градуса.
Като усещане за засищане, домашния шоколад няма НИЩО общо с който и да е от комерсиалните видове, били те био, ръчни и какви ли още не.

28.06.15
19:20

казано от Маргарита Манева на 28.06.15, 19:04:

Аз изразходвам 20 грама кокосово или какаово масло за количество суровини, от които се получава 180-200 грама готов шоколад. Маслото не е това, което оскъпява най-много шоколада. Освен това ако сложа повече масло, шоколада се топи изключително бързо извън хладилник. При добри съотношения и качествени  суровини, би трябвало да издържа неразтопен до около 22-24 градуса.
Като усещане за засищане, домашния шоколад няма НИЩО общо с който и да е от комерсиалните видове, били те био, ръчни и какви ли още не.

Марги, аз имах предвид за процеса на топене, настъпващ при поставяне на шоколадовото блокче в устата - имам наблюдения, че шоколада с кокосово масло се топи много по-бързо, от този, който е направен с какаово.
Дали ще може да споделиш методиката (рецептата), по която правиш шоколада, или линк, ако вече си я пуснала някъде?
Мерси!

Седмица 31 deloading

Тренировка 1 - горна част

по 3 суперсерии (10-8 повт, без откази)

Вертикален скрипец широк хват + лежанка
Едностранно гребане с дъмбел + полулег с дъмбели
раменна преса от седеж + коремни със свиване на колене към гърди
разтваряне встрани с дъмбели + коремни на машина с тежест
бицепс с лост + трицепс с въже

Без почивки, бързо и лежерно.:)

20 мин пътека, ходене, наклон, пулс 132-135

Ден с повече калории:
550 г пилешки гърди с много подправки, 300 г в готово състояние каша от просо с чесън и сол, 30 мл мазнина, 2 бр айсберг, 300 г зелен боб, малко чери домати

Пристигнаха и моите резултати от ИмуПро теста, които са повече от добри!

Все още имам реакция към глутен, но тя е намаляла значително.
Най-силната ми реакция към зряло краве сирене е намаляла също.
Два месеца поне трябва да избягвам: глутен, елда, козе сирене, ябълки, мед, овес, лимон.

Три месеца без овче мляко и краве кисело мляко.

Шест месеца без лешници и зряло сирене (преди реакцията към сиренето беше толкова висока, че трябваше 1 година да не го ям).

И най-прекрасната новина: вече нямам непоносимост към кокоши яйца, която беше доста силна! Изключително много се радвам!

Как ще процедирам нататък: продължавам 4-дневна ротация; продължавам да не ям глутен, за да изчистя напълно реакцията (вървя в правилната посока); млечните продукти никога не са ми били страст, така че не е болка за умиране без тях.
Казвам чао-чао на лишниковия тахан и за съжаление - на ябълките. Но 2 месеца нищо не са.

Вероятно след 6 месеца няма да имам никакви непоносимости и тъй като вече съм си взела поука, едва ли ще се случи да цикля на една и съща храна с месеци (напр всяка сутрин овес, всяка вечер яйца и така година +).

Нооо... за яйцата съм много щастлива! Както и че намалява реакцията към глутен. Тези 2 неща ми направиха деня! :D

29.06.15
15:52

Много хубави новини! :)
Сигурна съм, че е персонално и вероятно си го обяснявала някъде, но по какъв начин се развиват тези непоносимости? Ако всеки ден в продължение на месеци/години се консумира даден продукт или по-скоро ако се консумират единствено определена група продукти за продължителен период от време? Например, аз всеки ден ям яйца, не се сещам кога за последно съм имала ден без тях под някаква форма, но храненето ми е цялостно разнообразно, не изключвам нищо, не се ограничавам до определени храни, дали е възможно да получа в даден момент някаква реакция от тях?

29.06.15
15:55

Верка, опитвала ли си да ядеш хляб от брашно с глутен, обаче направен с жив квас, без мая :) ?

казано от Nickie на 29.06.15, 15:52:

Много хубави новини! :)
Сигурна съм, че е персонално и вероятно си го обяснявала някъде, но по какъв начин се развиват тези непоносимости? Ако всеки ден в продължение на месеци/години се консумира даден продукт или по-скоро ако се консумират единствено определена група продукти за продължителен период от време? Например, аз всеки ден ям яйца, не се сещам кога за последно съм имала ден без тях под някаква форма, но храненето ми е цялостно разнообразно, не изключвам нищо, не се ограничавам до определени храни, дали е възможно да получа в даден момент някаква реакция от тях?

Да, персонално е и причините при всеки човек могат да бъдат най-различни.
Основната причина за развиване на хранителни алергии тип III е нарушаване на пропускливостта на червата, а това може да се получи от: прием на медикаменти (какъвто имах аз покрай СПКЯ), инфекции, стрес.
Увреди ли се стената на червата, хранителни частици могат да преминат между чревните клетки и тялото реагира към тях като на нещо чуждо, съответно образува антитела срещу тях (моите алергии са към IgG имунни реакции - настъпват със забавяне във времето след като дадена храна е консумирана).
Ако човек се храни непрекъснато с една и съща храна, а вече има увреждане на чревната стена поради различни фактори, то това води до хронични възпаления (при мен бяха прекалено подуване, тежест в стомаха, газове, необичаен спад на енергията и др).

Не мога да ти отговоря категорично на другия въпрос - възможно е да получиш реакция, но е възможно изобщо това да не се случи, въпреки че яйцата са един от най-силните алергени. Наистина е много индивидуално. Както обичам да казвам - изтеглих късата клечка. :)
Мисля си обаче, че със сигурност ще усетиш, ако дадена храна ти причинява неразположения особено след като менюто ти е сравнително постоянно (нямам предвид, че ти е еднообразно, а че по-скоро си хапваш едни и същи храни и рядко включваш нещо “екзотично” да речем, към което не знаеш как ще реагираш). Някои симптоми са: главоболие, стомашно-чревни оплаквания, водна задръжка, проблеми с кожата.

Като цяло - идеята на имунното хранене е, че докато лекуваме съществуващи хранителни алергии (като изключваме тези храни за определен период от време), трябва да въртим останалите храни (към които нямаме алергии) на ротационен принцип, защото много лесно може да си направим нови алергии - т.е това, че веднъж си се излекувал не значи, че няма да си докараш нови непоносимости, ако след приключване на диетата, отново почнеш да циклиш на едни и същи храни.
Ротацията се извършва на 4 дни - в рамките на 4 дни не бива да се повтаря храна, защото на самата храна й трябват 3-4 дни, за да премине през храносмилателния тракт.
Ако в ден 1 ям царевица, то най-рано мога да я ям в ден 5.

Има и още една важна част - кръстосани реакции. Може да имаш алергия към храна, която не консумираш често, ако някои молекули на тази храна са идентични с молекули, които присъстват към храна, която консумираш често и към която имаш алергия.
По този начин на мен излезе, че имам алергия към сьомга, а аз такава риба ям точно веднъж годишно.

Съжалявам, че стана толкова дълго, дано да ти е било интересно. :)

казано от Иван П. на 29.06.15, 15:55:

Верка, опитвала ли си да ядеш хляб от брашно с глутен, обаче направен с жив квас, без мая :) ?

Запозната съм с идеята, а и те следя, че си започнал стабилно домашно производство.
В интерес на истината не съм опитвала и причината е, че реакцията към глутен ми беше изключително висока - просто не исках да си правя експерименти.
Скоро обаче ще мога - сигурна съм, че е много, много вкусен хляб. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 29.06.15 19:28.

30.06.15
00:05

Много беше интересно, благодаря, отдавна исках да те питам! Пожелавам ти да нямаш повече такива проблеми и последните следи от тези да отшумят по-бързо от очакваното! :)

30.06.15
14:30

казано от Вероника Налбатска на 29.06.15, 19:27:

ако някои молекули на тази храна са идентични с молекули, които присъстват към храна, която консумираш често и към която имаш алергия.

Това не мога да го разбера.

“Кръстосани реакции

Понякога се наблюдава, че настъпват реакции към определени хранителни продукти, въпреки че пациентът е убеден, че никога не е консумирал тези хранителни продукти. Това изобщо не е необичайно и не се дължи на грешка в изследването. В този случай става въпрос за така наречената „кръстосана реакция” – т.е. антитялото разпознава не само антигена, към който
първоначално е било формирано, но също и други антигени, които принадлежат на други
хранителни продукти.
Това е възможно, тъй като някои хранителни продукти имат идентични молекули или
идентични части от молекули, въпреки че на пръв поглед те не са директно свързани помежду си. Тези идентични молекули или части от молекули могат да бъдат разпознати от антитялото.
Такива участъци се наричат епитопи. Този феномен е известен отдавна и такива общи епитопи се идентифицират все по-често с помощта на модерната молекулярна диагностика. Ако има хомология над 70%, т.е. съответствието между различните алергени е над 70%, се наблюдава клинично проявена кръстосана реакция. Клинично свързана кръстосана реакция е възможна
между 40% и 70%.
Появата на такава реакция винаги зависи от това, към коя молекула има чувствителност.
Клинично свързана кръстосана реакция се наблюдава само ако има чувствителност към
молекула, която се среща и в двата хранителни продукта или в полена.”

Източник: imupro.bg (копирано от индивидуална книжка на пациента)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.06.15 14:42.

Седмица 31. Разтоварваща

Тренировка 2 - долна част

лег екстензия с 2 крака: 3 х 15 @ 20ПМ
Лег екстензия с 1 крак: 3х12 @ 15ПМ
лег преса с 1 крак: 3х15 @20ПМ
ходещи напади: 3х6 на крак @20 кг
обратни екстензии със задържане в горно положение + тяга с прави крака: 3 х 10 / 20
аддуктор + абдуктор: 3 х 15 @ всички плочки

20 мин пътека, 140 пулс

Храна: 430 г свински шол; курабийка от царевично брашно, шипково брашно, протеин с вкус на горски плодове (равнява се на около 60 г въгл); 2.5 кг тиквички с червен пипер; 50 г суров десерт с какаови зърна, кафе

Бързо и леко, но тонизиращо :)

30.06.15
15:19

Епитопи-това ме подсети...някви детерминирани глупости бяха :D
Мерси.

Мнението беше редактирано от nervak на 30.06.15 15:20.

Готови сме за морето! :D :D :D (muscle)

01.07.15
01:15

казано от Вероника Налбатска на 01.07.15, 00:16:

Готови сме за морето! :D :D :D (muscle)

Мммм, къде ще сте, да дойдем на гости 8-)

Балчик + Тузлата
Предполагам, че имаме среща! :D :D :D

01.07.15
11:47

казано от Вероника Налбатска на 01.07.15, 05:05:

Балчик + Тузлата

Северът е за белите мечки. Ние ходим на юг от Созопол. :)

01.07.15
11:50

‘ем да земете пътюм да минете през Варна :)

Едит: пффф нова страница .... най-вече здраве! После много мускули и сила :)

Мнението беше редактирано от MartiG на 01.07.15 11:51.

01.07.15
12:16

Охоо на това се вика да си “подкован”, добро трицепсче :) :D

Ние идваме с мисия - въргаляне в калта! :)

Хооооп :)
Привет от морето!

Реших да си вписвам подробно дневника - взела съм си лаптопа, защото имам различни задачки, които бих искала да отмятам всеки ден по малко тук, отколкото да ми се натрупат и после да се чудя какво да правя.
А и те не ме натоварват, напротив - чудесно се вписват с чая ми след баня. :D
Не ми пречи да отделям и по 5 мин за моя дневник.

Тъй като начинът ми на хранене е нещо, което не смятам, че има начален и краен срок, аз се храня така навсякъде (или поне се старая да приспособявам наличното по оптимален начин).

Миналата година видяхме какво е някой друг да ти приготвя храната и не бяхме особено очаровани, ето защо най-важният критерий за избор на сегашното ни място беше да има собствена кухня!
Така ще може да си готвим това, което ни е кеф, а ако ни се прииска нещо сготвено от друг - пълно е с ресторанти.

Намерихме чудесно апартаментче, от което съм меко казано очарована. Нямаме фурна, но имаме 2 котлона, тиган, тенджера (тенджерата си купихме ние), кана за вода, хладилник. Донесохме си и Нутрибулета.

Намерихме един производител на зеленчуци и плодове, който е много усмихнат, продава добро качество и на добри цени - това ще е мястото за зеленяшите.
Намерихме едно магазинче с месо от производител - прекрасно телешко, добро пилешко.
В една по-голяма верига има добро свинско + оризовки и различни варива (взехме си леща).
Пълно е с риба наоколо - изобщоо имаш ли кухня, нещата са други. :D

Балчик, обичам те! Не си спомням скоро да съм се впечатлявала така от друг град. Има нещо тук, което ме привлича

Ден 1 - кални бани Тузлата
Когато пристигнахме нямаше много слънце, но докато оправим багажа то ни се усмихна. Отправихме се към калните бани. Подробности за тях ще вписвам на друго място... за сега.

Храна: 500 г пъстърва (мерена с глави и кости), 2/3 пакет оризовки, зеленчуци (чушки, моркови, патладжани, лук, домати - майка ми ги беше изпекла още в Ботевград, та днес бяхме заредени до козирката) с дресинг от пресни копър и магданоз, шарлан, лимонов сок.

Без тренировка, но с повече ходене пеш по баирите на града + умора от пътуването.

Утре ще се насладим и на морето, защото днес нямаше как. :)

Не знам защо, но тези мнения чак сега ги виждам. :)

казано от MartiG на 01.07.15, 11:50:

‘ем да земете пътюм да минете през Варна :)

Въпреки че знам колко много съфорумци имам от Варна, не сме планували такова отбиване. Ако се случи, то непременно ще ви сигнализирам! :) Надявам се да няма сърдити, защото наистина сме много близко до вас и би било хубаво да се видим, но не смея да обещавам нищо. :)

казано от Paulo Nacheff на 01.07.15, 12:16:

Охоо на това се вика да си “подкован”, добро трицепсче :) :D

Аз съм човекът, който някога нямаше никакъв трицепс и никакъв глутеус. Сега и двете мускулни групи взеха леко така да се показват. :D :D :D :D Има още работа, но пътят е част от удоволствието.
Благодаря!

+1 и от мен за трицепса.

01.07.15
22:13

казано от Вероника Налбатска на 01.07.15, 05:05:

Балчик + Тузлата

Колко му е да се срещнем по средата между Балчик и Лозенец :) Някъде на Поморие :D

П.С. Не ми беше излезнал поста, че всъщност вече сте там. Ние ще ходим след 2 седмици.

Мнението беше редактирано от Zozo на 01.07.15 22:19.

Зозо, ние ще сме си тръгнали тъкмо... Значи ще е в София :D
__

Седмица 31. Разтоварваща

Тренировка 3 - горна част
Не съм стигала до откази, но беше сравнително по-тежко и все пак в рамките на идеята на разтоварващата седмица. Повторенията - в първите серии 12-10, а при последните 8-6

суперсерии:
1 загряваща и 5 работни: лежанка + горен скрипец широк хват
3х: полулег с дъмбели + гребане с щанга
3х: раменни преси с дъмбели от седеж, вертикална облегалка + коремни V преси
3х: разтваряне на ръце встрани + коремни на машина
3х: бицепс от стоеж с дъмбели + трицепс, разгъване на горен скрипец с V ръкохватка

20 мин пътека, ходене, пулс 136-140

Храна: 500 г телешко бонфиле, леща (около 70-80 г въглехидрати), 2 кг корнишони, 4-5 чушки, 30 мл оризово олио, 6 фурми, чай

Днес ходихме в една нова зала (powerFit center), коята си мислехме, че е на Янислав Тачев. Оказа се, че собственикът е друг (много амбициозно момче), а Янислав провежда тренировки там.

Залата е малка, но предстои разширение и идеите им са добри - ще има възможност за добри тренировки за крака, защото сега е трудно.
За нашите цели обаче е перфектна.
Уредите са Титан, лежанката е много удобна.
Най-голямо впечатление ми направиха: чистота, мисъл в малките детайли (красиви снимки по стените, при душовете етажерки с оставени кърпи за ползване + шампоани/сапуни за еднократна употреба; красиви цветове по стените + таваните; черпят те с ябълки, ако желаеш, а казах  ли чистота :D?)

После бяхме на плаж, сега хапнахме, преглеждам имейлите и отиваме на кални бани. :)
Малко снимки:
/тези от залата ги взех от тяхната страница/

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.07.15 10:45.

Седмица 31. Deloading

Тренировка 4 - долна част

Лег екстензия с 2 крака: 3 х 15 @ 17ПМ
Лег екстензия с 1 крак: 3 х 10 @ 12ПМ
Български клек: 3х15х20 кг, 1х20х собствено тегло
изкачване върху кутия: 3х20х10 кг на крак (първо 20 повт с единия, после с другия)
3 смесени серии: бедрено сгъване 15 повт х 20 кг + тяга с прави крака 15 повт х 30 кг (дъмбели)
клек плие: 3х15х25 кг
добро утро: 3х20х20 кг

Без кардио

(ден с повече калории)
Храна: 600 г свински пържоли на тиган + чесън, кимион, морска сол; боб (около 70 г въгл.); 2 кг зелени чушки; дресинг от шарлан, магданоз и копър; 20 мл зехтин, чай, кафе, 5-6 фурми

Времето е лошо. :( Силен вятър, който довява гадни облаци. Но от понеделник го дават цяла седмица хубаво - дано!

Дано да успеем да си направим процедурата с кал поне, защото за нея трябва слънце. :)

Успяхме да направим калната баня въпреки облаците.
Тъкмо приключихме и запраска такъв дъжд, че сигурно ще си вали до утре.

Решихме да идем до една мидена ферма в близост, която е доста известна и ми я препоръчаха - да опитаме какво толкова им намират на мидите.

Емиии.. не. Не е за нас това - нито един от тримата ни не е очарован и даже ни стана гадно след това, въпреки че бяха направени добре.

Взехме и една салата с микс от миди, риба и скариди. Скаридите не ги и докоснахме. Егаси претенциите сме - не е ли расло на кокал, не ми го ‘фали. :D

03.07.15
16:30

Просто не сте изтънчени, а сте прошляци, признай си :D :D :D

Аз, понеже съм изтънчена, както знаеш :D :D :D, съм голям фен на мидите! Веднъж с Колето, Десо, Олег и Атом, посетихме филиала на ресторанта на тази мидена ферма...в Панчарево :D :D :D В интерес на истината, макар, че е безумно да се ядат морски дарове в неморски град, според мен, де, та...в това заведение ядохме доста неща - помня мидени шишчета и кчфтенца, и, разбира се, любимата ми мидена салата и беше аааааааадски вкусно, и, в интерес на истината, всички стомаси, поне моят и на Десо, реагираха добре, т.е. не реагираха. :D

Колман, глезите се!
Няма как мидите да са направени добре и... да не ви харесат! :)

P.S. 60% от съдържанието им е протеин.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.07.15 16:42.

Обожавам миди... само губите :)  а ние печелим :D

Разберете, че има хора, които просто не са направени за морски дарове! :D

Друго ди е една дебела сочна пържолка с гарнирура (но може и без).

Днес времето тук е ужасно - слънцето не се е показвало за секунда, надвиснали са тъмни облаци, валя доста силно, а сега е на периоди.
Пропускаме процедурата с кал, но това са обстоятелства, на които не можем да влияем... колкото и да псувам, те са си факт. :D

Почивен ден откъм тренировки... освен ако не побягам после. Иначе доста използвам фоум ролера, добре че го взехме. :)
От вчера имам мускулна треска на задните бедра.

Храна: 400 г пилешко филе на тиган + чубрица и морска сол, 100 г риба тон; 2 кг тиквички на тиган + 3-4 моркова (вчера си играх доста време да ги изпека); варено просо + стевия и ванилия (около 400 г в сготвено състояние; равнява се на около 130 г въгл).

Брат ми е по-сложен с храната от нас, защото му изключваме месото и рибата, та гледам да му правя разни интересни, но бързи и лесни неща.
Прилагам снимки на:
- крем супа от леща + оризовки, намазани с извара + чубрица и зехтин + тиквички
- просо (зърна + брашно) + стевия + ванилия + канела, и “сандвич” от банан и сусамов тахан

Днес му намерих страхотно козе кисело мляко + орехи и правим смутита от: ябълки, моркови, магданоз.
Измислих и една рецепта за “панирани” фитнес “филии”, която даже мисля да я опиша и да я пуснем в изданието, защото стана интересна. :D

Абе, добре ни е!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.07.15 14:53.

Храната днес: 2 скумрии на скара, 400 г картофи, 20 мл зехтин, 1 ч.л. сусамов тахан, 2/3 малка зелка, смути от  магданоз и морков, кафе

Намерихме един рибен магазин, в който има не само сурова риба, но и пържена и печена. Печената е два вида - скумрия и маслена риба. Скумрията, естествено, ме привлича повече - доста добре са я направили!

Движение: разходки + коремни преси в морето + няколко упражнения за аддуктори (без уреди и без стъпване на дъното)

Лошо време отново, но поне са само облаци и не вали. Този път може и да се получи калната процедура - хапваме и ще се отправяме натам.

Менюто на брат ми:
(вписвам го, за да имам идеите някъде, тъй като до сега не ми се е налагало за толкова дълъг период от време да мисля и приготвям хапване без никакво месо)
-закуска: крем от сварена гречка + козе кисело мляко + банан + какао + стевия + натрошени орехи
-обяд: сварени картофи, след което намачкани със сол, чесън на прах и чубрица + омлет от 2 яйца, извара и червен пипер + гарнитура от моркови
-следобедно и вечеря предстоят, но най-вероятно ще има оризовки със сусамов тахан, зеленчукови смутита и някакви ядки с по-високо белтъчно съдържание

Вчера се разхождахме нагоре по скалите - гледката е страхотна и Балчик просто е едно много приказно за мен място - стръмни улици, тайни проходи, стълби от камъни, зеленина и улични джанки :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1