21.07.15
10:03
казано от Вероника Налбатска на 21.07.15, 07:24:
Благодаря!!!
Постепенно ще показвам и други. Аз самата все още нямам всичко, но очакването е приятно.
Много положителни емоции имам покрай сесията.С Томи обсъждах снимки още през 2013 година, но тогава хармонията ми я нямаше. Сега обаче моментът настъпи и ми е мнооого готино. :))) Наистина е голям професионалист и умее да улавя от раз. Работата му със светлината е страхотна.
По време на фотосесията ми показваше кадрите на дисплея на апарата - още тогава, гледайки на това мъничко екранче, се зашеметих от настроението, което е пресъздал. Даже си виках: “Това аз ли съм, бе?!” :D
Това със възклицанието “Това аз ли съм, бе?!” си го има винаги.
21.07.15
10:11
Истината е, че пак си си ти, но в много различна светлина.
Едно е да се снимаш сама в поза Колман - Терминатор ;) , друго - с всички тези красиви детайли на светлосенките, вятъра в косите - усещането за лекота и женственост надделява.
21.07.15
12:09
Снимките са супер, (тъмната ми е любима ), но още повече ми харесва идеята за хармонията :)
Рони, изглеждаш страхотно на снимките :) Това, че си открила хармонията за себе си е безценно. Пожелавам ти да си я пазиш и поддържаш на макс (F)
21.07.15
14:50
Благодаря ви!
Пожелавам си на себе си, а и на вас, да сме възможно по-щастливи, защото вярвам, че намираме ли се в баланс, ще сме още по-пълноценни не само за себе си, но и за близките и околните. :)
Е, понякога балансът се разклаща, но дано бързо да връщаме равновесието.
————-
Месец 7. Седмица 3/34
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 3 серии на земя, свити крака
Гърди
4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 52 50 46 44 кг
Флор преса с дъмбели, позиция мост: 8 х 20 20 18 18 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 9 9 кг на ръка
4 кръга от:
преси на машина: 4 х 60 кг доб.
Лицеви от колене: 8 х
Крос оувър: 15 х 10 кг на ръка
Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 150 кг доб.
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 60 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х
20 мин пътека, пулс 135
Гръмнах!!! :D
Лежанката тежеше повече от обикновено, но го отдавам на двата часа водна аеробика преди това - адска жега + дадох повече упражнения за горна част днес.
Храна: 500 г свинско, 1/2 пакет оризовки, паница коприва с оризово фиде, 10 мл оризово олио, 3 бр айсберг, кафе арабика, 50 г суров десерт с какао
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.07.15 14:51.
22.07.15
15:02
Сряда.... деееен заааа
плуванееее! :) :) :)
50 х 20 м за 33 мин
по 10 дължини: бруст - кроул - бруст - кроул - бруст
(Имайки предвид, че имаше някаква авария и водата беше 30.2 градуса, съм си цял герой; навън обаче е толкова жега, че и 30те градуса ме разхладиха до известна степен)
Последва 30 мин плаж в мини дворчето на басейна и сега се прибирам да поработя.
Храна: 300 г пиле, към 200 г риба тон, 30 мл зехтин, 50 г зрял боб; вчера не изядох всичкия айсберг и днес го дояждам + бяло зеле; снощи и днес сутринта си правя кремче от чиа, какао и стевия.
Хубав ден на всички! :)
22.07.15
16:15
Случвало ли ви се е да ви се плаче от щастие? :)
Трябва по-често да показвам “женската част на Колман”. Харесвам я! :)
Всички снимки са божествени. Идеята е много добра, макар че, техниката може да се пипне, но относно модела—страхотна е.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.07.15 20:29.
22.07.15
20:29
Благодаря ти!
На моя екран няма никакви дупки и орязани брадички. :) Честно казано няколко пъти гледах и не мога да разбера какво имаш предвид. Нищо не ми е променяно по тялото, защото съм виждала снимките непосредствено след снимане. Може би, защото има отблясъци и е по-светло, нещата се сливат с фона и така ти се струва?
При мен всичко е наред на снимката. :)
ПП: Кико, много обичам рязка промяна на мненията и триене на нещо, което е било написано.
Така последвалият отговор остава да виси чудно в пространството. Не за първи път го правиш - поне в моя дневник се случва за втори път. Нямам нищо против, ако не бях видяла и не бях отговорила вече обаче сега е.. странно! :)
Какво имаш предвид под “техника”. Наистина тялото ми не е променяно...
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.07.15 20:31.
казано от Вероника Налбатска на 22.07.15, 20:29:
Благодаря ти!
На моя екран няма никакви дупки и орязани брадички. :) Честно казано няколко пъти гледах и не мога да разбера какво имаш предвид. Нищо не ми е променяно по тялото, защото съм виждала снимките непосредствено след снимане. Може би, защото има отблясъци и е по-светло, нещата се сливат с фона и така ти се струва?
При мен всичко е наред на снимката. :)
Някак си този разрез ми изглежда неестесвен между брадичката и тялото, но всеки си е индивидуален. Стори ми се много остър, това имах предвид. Но може би съм прекалено критична, тоалетите са божествени, много ми харесва целия стайлинг.
Любима ми е тази в лилаво. (wait)
ПП: изтрих, за да не излиза, че съм хейтър. Чудесни са снимките. Просто на тази в червено горе в ляво лицето не ми харесва как е заострено и имам чувството, че е изтрита част от него—това към фотографа беше критика.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.07.15 20:35.
22.07.15
20:35
Разрез? :)
Не разбирам... най-светлата част под брадичката е част от трапеца ми, там светлината е най-силна (както и на челото и дясното ми рамо). Това ли имаш предвид под дупка? Защото на моя лаптоп ясно виждам крайните очертания.
Както и да е, де, със сигурност няма да моля Томи да ми оправя каквото и да е било, защото то нищо не е променяно. :)
Благодаря за стайлинга. Горнището го рисувах с текстилни бои, има една гола мадама на него, но по-натам ще сложа отделна снимка, за да се види. :D
казано от Вероника Налбатска на 22.07.15, 20:35:
Разрез? :)
Не разбирам... най-светлата част под брадичката е част от трапеца ми, там светлината е най-силна (както и на челото и дясното ми рамо). Това ли имаш предвид под дупка? Защото на моя лаптоп ясно виждам крайните очертания.Както и да е, де, със сигурност няма да моля Томи да ми оправя каквото и да е било, защото то нищо не е променяно. :)
Благодаря за стайлинга. Горнището го рисувах с текстилни бои, има една гола мадама на него, но по-натам ще сложа отделна снимка, за да се види. :D
Хаха, ами аз като не съм виждала такава анатомия го правя на дупка :) Сори :)
Много, много ме впечатлиха тоалетите—сега като разбрах, че не се продават, а ги рисуваш сама поне се успокоих, че не съм пропуснала поне верните магазини. :)
Много си мила, че гледаш обективно на мненията и коментарите.
П.С: Сега пробвах пред огледалато и май наистина е анатомично възможно горе-долу, дори и при мен, но въпреки всичко там този остър ъгъл ми изглежда като резната част от главата.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.07.15 20:42.
22.07.15
20:51
Кико, оптическа илюзия е. Вижда се един чудесен здрав трапец, който е ярко осветен, а между него и брадичката е се вижда косата, която е по-тъмна, мисля, че това е острият ъгъл. Да, можело е да не подбира точно тази снимка фотографа, но това са дребни подробности и нямаше да ги забележа- гледах бедрата и талията- вече изглежда много женствено, като пясъчен часовник.
Мислех, обаче, Рони, че ръцете ти са по-нацепени ;)
казано от Queen Cobra на 22.07.15, 20:51:
Кико, оптическа илюзия е. Вижда се един чудесен здрав трапец, който е ярко осветен, а между него и брадичката е се вижда косата, която е по-тъмна, мисля, че това е острият ъгъл. Да, можело е да не подбира точно тази снимка фотографа, но това са дребни подробности и нямаше да ги забележа- гледах бедрата и талията- вече изглежда много женствено, като пясъчен часовник.
Мислех, обаче, Рони, че ръцете ти са по-нацепени ;)
Аз реших, че е отрязано, защото е искал фотографът да се види и трапеца—това си помислих—не критикувам тялото на В., просто реших, че фотографът е решил да отреже долната част на главата, за да се види трапеца отзад—- но, то ако не се виждаше в реалност, нямаше как да стане, ако само отреже от там, като се има предвид и светлината, съм убедена, че е оптическа илюзия. (y)
22.07.15
20:58
Роклята е купена и по нея не съм рисувала, но горнището с цвят малина (аз така го оприличавам) е рисувано с черна боя - различни орнаменти.
Имам още една визия - за нея също рисувах по част от дрехите. Аз обичам да оставям по нещо от себе си, а и самият подбор на дрехите си има история.
Гледам обективно, разбира се, и не съм от хората, които веднага скачат на по-резките коментари. Изобщо не бих си помислила, че си хейтър. Опитвам се да видя гледната ти точка и да уточним нещата, защото в първоначалния ти коментар (който си изтрила) така се беше изказала, че излезе, че тялото ми е рязано, пипано, трито, че и накрая да съм помолела фотографа да го поправи...
Аз съм твърдо против променянето на визията на човек, ползването на фотошоп за промяна върху тялото и т.н.
Неслучайно съм отишла на фотосесия без да се обезводнявам и без да правя нещо специално (освен че бях на море преди това) и точно това ми беше идеята - да се запечатам такава, каквато съм си. Без да взимам диуретици, без да се помпам преди сесията, без да правя схеми с пиене на много вода, спиране на сол и тн.
Не бих искала някой да каже, че нещо ми е трито..разбираш ли? Защото не е. :)
ПП: Кобре, не знам.. зависи от различните дни - понякога има повече релеф, а понякога се крие. Особено трицепсите, но там си има обяснение покрай моите хормони. Не съм особено нацепена там. :)
ПП2: Не забравяйте, че снимките са в малка резолюция и във вариант за интернет публикации, което също променя нещата. По принцип са за размерите на билборд.
Моля да приключим темата, че се чувствам тъпо... :D :D :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.07.15 21:03.
22.07.15
21:16
Супер са си снимките (както и модела де :P).
23.07.15
08:31
Благодаря! :)
Прикачвам снимки на дрехите, които рисувах.
Потникът е с любимата ми нова мисъл “If it doesn’t make muscles then it doesn’t make sense”. Умишлено е черно бяла, но скоро ще видите идеята ми.
Горнището от стайлинга с банския е рисувано с тънка четка, без предварителна скица - просто го разположих и започнах да слушам ръката си.
Слагам и още няколко снимки - на себе си.
Тази, която е само на лицето, е снимана вкъщи, с телефона, без специални светлини и 30 мин преди да тръгна за фотосесията.
Тази със сивия клин я е правил Роско, след като се прибрах от фотосесията - отново с телефон и със светлина само от прозореца.
Останалите 2 ги слагам за тези, които смятат, че кожата ми не е гладка и че снимките на Томи са манипулирани (защото тази сутрин се събудих с подобни коментари).
Те отново са снимани с телефон и без да нагласям светлината. Снимах ги, за да се видя отстрани с различните визии - около 3 дни преди фотосесията.
____
Храната за днес: 500 г патешко, 2.5 кг тиквички, 100 г зеле, 5 оризовки, много малко амарант с какао, 10 мл шарлан, кафенце
После ще добавя и тренировката - днес е ден за КРАКААААААА :D :D :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 23.07.15 08:32.
23.07.15
08:45
Ох, това бедро ...
23.07.15
16:00
Това бедро много добре се представи днес :D
Месец 7. Седмица 3/34
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус
Корем -3 серии повдигане на прави крака със швейцарска топка между тях;, от лег и с повдигане на таза
Квадрицепс
4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 44 44 40 40 кг доб.
лег преса: 8 х 170 кг доб.
лег екстензия: 15 х 20 20 20 15 кг
4 кръга от:
хакен клек: 4 х 100 кг доб.
лег преса: 8 х 170 кг
аддуктор: 15 х всички плочки
Глутеус
8 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 185 кг
плие с дъмбел: 8 х 34 кг
обратни хиперекстензии/аддуктор: 15 х собствено тегло /15 х всички плочки
Първите 4 трисета за глутеус бяха с много бавна негативна фаза и задържане в някои положения, а с натрупване на умората намалявах секундите на негативната.
При квадрицепса също манипулирах кога да спра преди отказ чрез темпото. Можех да сложа още тежести, но ми е неудобно заради другите трениращи (нали залата е по-малка).
10 мин пътека, просто походих с пулс 130
_______
Цикълът ми свърши и се премерих, защото правя 2 месеца от момента, в които реших да се поставя на “диета”. :D
Била съм задържала вода, но доста по-малко от обичайното и за това не съм усетила.
Сега съм 75 кг, което прави свалени 3 кг за 2 месеца.
По мега, мега груби сметки (просто за протокола и за просредяването на нещата), това прави по около 385 калории дефицит дневно (разбира се, относително).
Устройва ме като темпо, защото:
- цикълът ми идва и дори последните 2 месеца дойде на 30ти и на 29ти ден, което е супер за мен;
- не само, че силата не намалява, а даже си вървя бавно нагоре;
- очевидно тялото ми не регистрира на този етап дефицита като стрес, а и това ми беше целта.
Продължавам така и отново ще решавам в движение какво ще правя. Сега се чувствам супер. Не искам да падам под 73 кг. :)
——-
Сашо.... казвала ли съм ти някога колко ти е хубава програмата? Егаси!!!!!!! :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 23.07.15 16:03.
24.07.15
08:20
:)
24.07.15
15:13
Месец 7. Седмица 3/34
Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс
Корем – 3 серии коси коремни на уред за хиперекстензии
Рамо
4 кръга от:
раменна преса с дъмбели: 4 х 14 кг на ръка; 5 сек негативна
вертолет с дъмбели: 8 х 12 кг в ръка
вертолет зад гърба с дискове, от седеж: 15 х 5 кг на ръка
4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 9 9 8 8 кг ва ръка
задно рамо с дъмбели от наклон напред: 15 х 5 5 5 4 кг на ръка
Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели от полулег: 4 х 10 кг на ръка
Долен скрипец с прав лост: 8 х 20 кг бавна негативна
чуково с дъмбели: 15 х 5 4 4 4 кг на ръка
Трицепс
4 кръга от:
разгъване с дъмбел над глава: 4 х 14 кг бавна негативна
лицеви с акцент върху трицепс: 8 х
Кик бек със завъртане на длани и задържане: 15 х 3 3 2 2 кг на ръка
20 мин пътека, наклон, пулс 132-135
Ръцете ми гръмнаха! :)
Храна: 450 г херинга, филе, на фурна с подправки; 200 г (готово съст.) каша от просо с чесън и масло от авокадо; 2.5 кг краставици, 5 фурми, 1 с.л. кокосово мляко, нескафе
25.07.15
10:24
Днес: почивен от тренировки, но работен (у дома). И нещо ми е толкова вдъхновено, че чак не мога да се мобилизирам от еуфория. Ама ей сега се стягам.
Храна: 500 г свинско (плешка), 2 кг броколи на пара, 300 г сладки картофи; кафе с 2 с.л. кокосово мляко, щипка канела, стевия.
Най-вероятно ще добавя още зеленчуци.
Изхвърлила съм още вода. Получава се, че 7-10 дни след края на МЦ е най-яко! :D
26.07.15
08:22
Емиии, Боби, каквото - такова. В смисъл - те не са ми животоопределяща цел ВЕЧЕ.
Ако се появят по-изразено И успоредно с това си имам редовен цикъл - ще им се радвам. :D
___
За вчера: вместо 2 кг броколи изядох 1 кг броколи, 500 г домати и 700 г червени чушки; имаше и 1 малка комбуча (много обичам)
Цял ден бях на компютъра, но в късния следобед излизах с Дамянеца (е, добре де - и с майка му + баща му... :D), а това ми се отрази мноооого добре!
__
Днес (ден с повече калории): 470 г пилешки гърди на фурна със зелени подправки, 100 г оризовки, 15 мл зехтин, 2 кг зелени чушки, 80 г шоколад със стевия; + домашни сладоледи от банани, протеин “бисквитки и крем”, ванилия, оризово мляко, кокосово мляко
Предстои ни басейн, за да използваме слънчицето, а по-късно ще си доработвам. :)
Напоследък не мога да спя много - будя се към 2-3 ч от жега (цялата изпотена), преобличам се, охлаждам се и заспивам пак. Обаче към 5.30 - 6 ч се будя отново и вече ми е толкова жега, че не мога да си доспя. За сега не ми се отразява негативно, но все пак се надявам скоро да се нормализират нещата.
Хубавото е, че от 1.08 излизам в почивка - най-вероятно ще съм си в Ботевград, а там... о, там се спи невероятно (къща до река, а прозореца ми на спалнята е срещу липи).
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 26.07.15 14:21.
26.07.15
09:36
казано от Вероника Налбатска на 26.07.15, 08:22:
Хубавото е, че от 1.08 излизам в почивка - най-вероятно ще съм си в Ботевград, а там... о, там се спи невероятно (къща до река, а прозореца ми на спалнята е срещу липи).
Започвам да завиждам :).
26.07.15
11:12
То да живеех там, за да завиждаш, но в този случай... :D
Наистина е много хубаво. Аз си почивам истински и в дълбочина - само като стъпя на територията на града и ме завладява едно спокойствие. :)
- В Банкя са отворили супер як открит басейн - олимпийски размери, много добре поддържан. Искяхме да отидем на него - той отваря в 9ч, ние пристигнахме в 9.40 и имаше километрична опашка! Чакахме 10 мин и ни отпратиха, защото нямало места. Направо шах и мат!
Та се върнахме в София, на един басейн в Люлин.
Но аз тук във водата не влизам. Само се припичам. :)
Но този в Банкя.. или рано сутрин, за да си първи (събота, неделя) или през делнични дни. Жестока работа - на 13.07 тази година са го отворили.
казано от Вероника Налбатска на 26.07.15, 11:12:
Наистина е много хубаво. Аз си почивам истински и в дълбочина - само като стъпя на територията на града и ме завладява едно спокойствие. :)- В Банкя са отворили супер як открит басейн - олимпийски размери, много добре поддържан. Искяхме да отидем на него - той отваря в 9ч, ние пристигнахме в 9.40 и имаше километрична опашка! Чакахме 10 мин и ни отпратиха, защото нямало места. Направо шах и мат!
Та се върнахме в София, на един басейн в Люлин.
Но аз тук във водата не влизам. Само се припичам. :)Но този в Банкя.. или рано сутрин, за да си първи (събота, неделя) или през делнични дни. Жестока работа - на 13.07 тази година са го отворили.
Здравей, нямаш нищо против и аз да се разпиша в дневника ти, нали (grin) 8-)
Ходи ли в “raffy pool” ? Входът през деня е безплатен, има ресторант и барче, много хубава и добра обстановка :)
Мнението беше редактирано от Виктор на 26.07.15 11:50.
26.07.15
11:59
Здрасти!
Всеки може да пише тук! :))) Нямам против, дори ти благодаря за идеята. Ще го проучим.
Тъй като професионално съм обвързана с басейни, имам по-специално отношение към водата.
Отделно имам алергия към хлор, която се проявява при изключително високи стойности на хлор във водата, а на повечето открити басейни с голям поток от хора си е така. Няма лошо де - по-добре повече хлор в тези ситуации, но лично за мен не е ОК. :)
26.07.15
19:13
Хооп :)
Днес си взех от Томи снимките в оригинален размер - за печат.
Е няма такова качество! Вижда се всяка пора на кожата, когато се увеличи... Миглите, детайли, светлини, отблясъци.
Нямам търпение да си извадя някои от снимките в голям формат, защото там е истината и тогава най-силно те зашеметява майсторството на рисуването със светлина.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 26.07.15 19:13.
26.07.15
19:27
Страхотни снимки, сподели още някоя с нас :)
26.07.15
19:34
Благодаря!
Ето още една, която ми е от любимите... макар че то всички са ми любими.
Но ще е брутално да си отпечатам всичките... (devil)
Останалите - по-натам, защото имам някакви идеи в главата, но още не са се избистрили съвсем. :D
Ботевград, а там... о, там се спи невероятно (къща до река, а прозореца ми на спалнята е срещу липи).
ммм, добре, идваме значи (sun)
27.07.15
06:39
Емиии, Боби, каквото - такова. В смисъл - те не са ми животоопределяща цел ВЕЧЕ.
Ако се появят по-изразено
Според мен така си достатъчно-вдигаща-кръвното-секси.
27.07.15
08:57
казано от karfi4ka на 26.07.15, 23:33:
ммм, добре, идваме значи (sun)
Умувам със сигурност 1-7.08 да съм там. Така че сте добре дошли. :)
казано от Иван на 27.07.15, 06:39:
Според мен така си достатъчно-вдигаща-кръвното-секси.
Нали знаеш, че човек на първо място трябва да постигне такова себеусещане, че той да се чувства комфортно в себе си. Това придава допълнително излъчване. :) Аз наистина ще се радвам, ако запазя това, което имам сега!
___
Храната днес: 500 г телешко, готвено на бавен огън (и като мозък станало), 100 г екструдирани царевични блокчета, 10 мл ленено масло, 3 бр айсберг, семена чиа (тях ги почнах от снощи).
По-късно и тренировката.
Тази нощ спах непробудно! Беше жестоко. :)
Хубав ден на всички!
казано от Вероника Налбатска на 26.07.15, 11:12:
Наистина е много хубаво. Аз си почивам истински и в дълбочина - само като стъпя на територията на града и ме завладява едно спокойствие. :)
Стана ми любопитно това “да живеех там” защото миналата седмица ходих да гледам къщи/места на Зелин. :) Общо взето мястото е перфектно за живеене. На по-малко от 30 минути път с кола от центъра на София, природата не може да се сравнява с тази на разните вилни-села-квартали около София (които също съм обиколил), един от най-чистите и спокойни градове в България, имаш басейн на 5км. (Каква Банкя, какви опашки? :) ), има си инфраструктура и всичко останало.
27.07.15
11:22
Ако имаш възможност за къща в Зелин - не се чуди. Местността наистина е само с плюсове. Вярно е, че в последните години все повече и повече къщи изникват, но според мен няма опастност (или ако има, е доста далече) да стане пренаселено.
В момента съм в София по ред причини, една от които е мъжът ми (нямаме брак) + личен апартамент (от негова страна). Обмисляме обаче в бъдеще това да се промени, тъй като живот в къща на спокойно място ни се услажда повече.
Ако имаш предвид басейна в Правец - о, да! Басейнът в Ботевград обаче го развалиха (лично мнение).
Но да - Зелин е спокойно място, хубав въздух и пейзажи, възможност за отглеждана на земеделска продукция за лично ползване, спокоен сън, места за разходки, алея за бягане, стадион в близост.
В самия град вече има 2 страхотни фитнес зали. :)
Нашата къща (на моите родители) в Ботевград е на 3 км от манастира на Зелин. Тези 3 км (отиване и връщане - общо 6) са ми (бяха) традиционен маршрут за кросчета. :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 27.07.15 11:24.