Дневникът на V :]

Прескочи до:

Аз определено съм пропуснал детайла с креатина.
...и кво? Трябва ли Дамите да се страхуват от него?

P.S. Опалянка нова страница!
С пожелание за здраве и повече зоб! (makeup)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.09.15 16:29.

Трябва да питаш някоя Дама.
Аз съм киборг. :D

Много съм доволна, Коле. Дамите нямат никакви основания за притеснения от креатинчето. :) (освен ако не се притесняват да станат малко по-силни :D).

28.09.15
22:12

казано от Вероника Налбатска на 28.09.15, 16:53:

Дамите нямат никакви основания за притеснения от креатинчето. :) (освен ако не се притесняват да станат малко по-силни :D).

И да задържат малко вода...

Но тя не е подкожна, така че не виждам проблем. :)
Подходящ случай да дам препратка към тази статия за митовете в бодибилдинга, креатина и водната задръжка.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 28.09.15 22:53.

28.09.15
23:39

казано от Вероника Налбатска на 28.09.15, 22:53:

Но тя не е подкожна, така че не виждам проблем. :)
].

За повечето момичета килограм ,два на кантара  са проблем...

Мнението беше редактирано от nervak на 28.09.15 23:39.

Тук си до болка прав. Но едва ли точно тези момичета ще тръгнат да пият креатин. :D По-скоро Л-карнитин...

Месец 9. Седмица 3/44

Трен 2 гърди прасец

корем: 3 серии на земя със свити крака

гърди
4 кръга

(Навсякъде с дъмбели, пиша общото тегло на двата дъмбела)

Лег: 4 х 48 48 44 44 кг
флор преса от глутеус мост: 8 х 44 44 20 20 кг
флайс: 15 х 16 16 14 14 кг

4 кръга от:
Полулег с дъмбели: 4 х 20 20 18 16 кг на ръка
лицеви колене: 8 х
преси машина: 15 х 20 20 14 14 кг добавена тежест

прасец
4 кръга от

лег преса: 4 х 140 кг доб
повдигане на смит от стоеж: 8 х 60 кг доб
повдигане със собств тегло: 15 х

Мнооого яка тренировка. Доволна. :)
Дъмбелите те смазват направо.

20 мин пътека

храна
500 г мляно свинско на кюфтаци
400 г (готово съст.) каша от просо и банани
30 мл олио гроздови семки
1.4 кг краставици
1 бр айсберг
2 домата
кафе

Добавям за вчера и малко бяло грозде - събирахме се момичетата от водната аеробика. :)

За днес менюто е:
460 г пилешко бон филе с мащерка и морска сол
300 г сладки картофи
30 мл мазнина
малка глава бяло зеле
1/2 глава червено зеле
600 г моркови (морковите настъргани, бялото и червено зеле - на ситно, а всичко - омешано на голяма салата с мазнина)
2 ч.л. кокосово мляко

Ще добавя, ако плувам. Зависи как ще се почувствам, когато отида на басейна да си водя тренировката. :)

Плуване: 50х20 м за 32 мин, бруст
Водата в басейна беше 30 градуса. Добре де, беше 29.9, ако трябва да съм съвсем точна. :D
Трябва да пробвам някой път да плувам в “нормален” басейн - сигурно ще подобря времето си без да го целя.

Как се организирам в кухнята:
Напоследък срещам хора, които се оплакват, че готвенето отнема много време, но аз все така упорито твърдя, че всичко е въпрос на организация, дисциплина и приоритети. Ако си решил на 100%, че искаш домашна храна, ще се намери начин.
Ето защо ще споделя днешното ми отбиване в кухнята (подчертавам, че ежедневието ми става все по-динамично и задачките ми на ежедневна база се увеличават + пътуването в градски транспорт ми отнема 2 часа само в превозното средство + около 40 мин на ден пеша).
Та: на уред на пара сложих карфиол (за утре), а във фурната в тава - тиквички (за петък); приготвих и една голяма тава с 2 вида риба - херинга (за утре) и пъстърва (за петък) /фурната ни временно е повредена и пече само отгоре, иначе щях да сложа двете тави заедно/.
Докато изчаках карфиола (30 мин, обичам го доста омекнал), си нарязах салата за 2 хранения напред, ядох, прибрах прането от простора и пуснах нова пералня.
Уредът на пара приключи - сложих карфиола по кутии.
Сега чакам тиквичките, за да сложа рибата. Това време не го пилея обаче - работа на компютър и малко рисуване.
Престоят ми в кухнята всичко на всичко е: 10 мин рязане на салати/зеленчуци + 5 мин слагане по кутии + 10-15 мин миене на съдове/забърсване на плотове + 15 мин ядене. Много грубо казано един час.
Храната, която съм наготвила, е за 2 дни и половина.
/варивата по принцип ги прави Росен, но ако трябваше да правя и нещо такова, например ориз или картофи, щях да сложа една тенджера на котлона и щеше да отнеме максимум 10 минути още - да сложиш продукта да се вари, а после да сложиш по кутии/.

И такива ми ти работи :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.09.15 18:53.

30.09.15
19:04

Аз пък обичам да си кисна с часове в кухнята и да си правя експерименти. :Д Само ми става лошо като видя пълната мивка със съдове, но това е друг въпрос..Готвенето според мен наистина е нещо много приятно, занимателно и винаги има как да си разнообразиш храната. :) Извинявам се за включването. :Д

Ти все още имаш свободното време да го правиш - т.е. да киснеш. :) Аз говоря за случаи, в които ежедневието е толкова натоварено, че всяка минута е от значение. Тогава трябва да се действа по-различно - по предварителен план, списък, добре обмислена организация, за да може да се оптимизира всичко на максимум.
Иначе и аз мога да откарам половин ден в кухнята, измисляйки нови рецепти. И такива дни има, но не са в основата.
Похвално е, че имаш желание да готвиш! :)

30.09.15
21:42

Бедра, рамене и рЪки са много добре Рони! Браво :)

Еее, от теб да “чуя” това за бедрата...!!! Яката работа. :D :D :D

Месец 9. Седмица 3/44

Трен 3 квадрицепс, глутеус

корем: 3 серии повдигане на прави крака от лег

Квадрицепс
едностранно, по 4 кръга на крак от:

Български клек: 4 х 40 кг (2х20)
Статични напади: 8 х 36 кг (2х18)
Екстензия: 15 х 10 5 5 5 кг

4 кръга от:
Хакен клек: 4 х 100 кг добавени
екстензия: 8 х 40 40 35 35 кг
аддуктор: 15 х всички плочки

глутеус
4 кръга

глутеус мост с тежест: 4 х 110 кг
сумо тяга, малки дискове: 8 х 60 кг
обратни хиперекстензии: 15 х

30 мин пътека

храна
500 г херинга, филе
30 мл шарлан
100 г оризовки
1.4 кг карфиол
200 г китайско зеле
50 г суров десерт с какаови зърна

Храната днес:
450 г пъстърва (във фурна + морска сол и мащерка)
Хубава порция постен гювеч
2.5 кг тиквички
смесица от зелен чай, листа от слънчоглед и праскова

Роско направи такъв гювеч, че направо ми се искаше паницата да се пълни отново и отново! Млади картофи с кората, патладжан, грах, подправки, мазнина.

Прилагам снимка на закуската си. После ще добавя и тренировката - днес е ден за ръки. :D

02.10.15
10:16

Понякога като ти видя храната и имам чувство, че е част от някоя от тренировките - “2.5кг от това”, “3кг от друго” :D

:D Искрено ме развесели!
Не правете като мен! :)

Месец 9. Седмица 3/44

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – по 3 серии за косите с 15 кг

Рамо
4 кръга от:
вертолет: 4 х 30 кг (лост и 2х10, но лостът май ще се окаже повече от 10 кг, хм)
раменна преса с дъмбели: 8 х 10 кг на ръка, бавна негативна, вертикална облегалка
Разтваряне встрани от наклон напред: 15 х 6 5 5 5кг на ръка

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
разтваряния встрани с дъмбели: 8 х 9 8 8 7 кг на ръка
Вертолет отзад, от седеж:15 х  5 кг на ръка

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели, полулег: 4 х 10 кг на ръка; различно темпо в различните трисети
скотово, машина: 8 х 15 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 кг на ръка

Трицепс
4 кръга от:
лег с щанга и тесен хват: 4 х 44 44 42 40 кг
горен скрипец с V: 8 х 20 15 15 15 кг
Кик бек: 15 х 3 2 2 2 кг на ръка; променлив хват и задържане

10 мин пътека

Днес на тренировката по водна аеробика включих много подскоци и вероятно на някои от тях не съм се приземила добре, защото на пътеката усетих много лек дискомфорт в дясното коляно - не беше постоянно, но все пак се усещаше. Ето защо слезнах. Не е нищо сериозно, но предпочитам да дам почивка. :) Хубавото е, че за днес нямам повече тренировки.

Утре имаме едно голямо участие с момичетата от водната аеробика и ще трябва да съм без забележки. :D

Хубав ден на всички! :)

Днес беше тоооолкова голяма емоция, че не знам как да я опиша.
Може би хората, които са (били) част от един отбор ще ме разберат най-добре. Щастие - неподправено щастие и толкова силна позитивна енергия, че те помита.

Изнесохме мастър клас по водна аеробика пред пълен басейн с усмихнати лица. Не само ние се раздавахме, но и трениращите - даваме и получаваме любов. :)

По-натам ще покажа снимки и видео, когато станат готови, за да може да добиете представа какво точно правим (тези, които не знаят).
Team Spitzer FOREVER :D

Храна:
500 г свинско
2 парчета кекс от царевично брашно и кокосово мляко + цитрусов аромат
доста краставици, 4-5 домата
голяма салата в Хепи, без дресинг: марули, моркови, гъби, зеле
1 шише комбуча с бъз
хапнах и малко сладко, защото за една бройка да получа хипогликемия

Сега просто ще си лежа блажено...

Уха!
Вчера бях много преуморена, но и емоциите бяха в повече и тази комбинация беше взривоопасна за моя сън. Не можах да заспя - легнах си рано, но се въртях до 00:30 в леглото. Не знам кога успях да обърна “гръб” на мислите си и да заспя. Лудница!
Ядох и оризовки + шарлан - някакъв неописуем глад. Но така е след маратоните ни по водна аеробика. :D

Поне спах непробудно и макар да станах рано като за почивен ден (към 8), се чувствам свежа.
Полежах стабилно (релаксирайки с любимия ми Рудолф), ходихме на кино (”Еверест” - много ми хареса)... Отбелязах подобаващо края на тази много изтощителна, емоционална седмица. Имах и хубави, и не толкова хубави емоции, натоварен график, но щастлива душа. :D

Храната днес:
400 г пилешко филе
20 мл оризово олио
500-600 г (в сварено състояние) гречка (сварена, а после пасирана с какао, стевия и безкофеиново кафе)
2 бр айсберг, домашни домати, червени чушки
80 г шоколад със стевия
малка домашна ябълка

04.10.15
17:34

Не съм гледала Рудолф, но ... ебаси квадрицепса!!! (bow) Ти си животно! Така де, знаеш че това е комплимент, прекрасно бедро :)

ХАХХАХА :D
Благодаря ти, наистина за мен това е голям комплимент.
То не се вижда много от него, но определено е голямо бедро. :D

Рудолф - ако обичаш торти, сладкиши, печива (най-вече сладкарство) и да гледаш как някой ги приготвя - ще ти хареса.:)

Месец 9. Седмица 4/45

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 4 серии машина с тежест

Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 62 62 60 кг
чукчета: 8 х 66 64 64 62 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 40 40 40 35 кг

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 60 56 56 кг
пулдаун: 8 х 45 45 40 40 кг
Супермен: 15 х

Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга: 8 х 60 60 56 56 кг (2х30 кг дъмбели и 2х28кг)
Хиперекстензии с акцент задно бедро

20 мин пътека, ходене
(Впрочем, винаги ходя на пътека във фитнеса; бягам само навън)

Храна
500 г телешко (300 г на кюфтаци и 200 г варено)
300 г (сварено съст) киноа с морска сол и зехтин
карфиол на пара
червени чушки
30 мл мазнина
какао със стевия

Сега набързо ще напазарувам, защото после имам среща с Дамян.
(Игличето и Деско също ще присъстват, но ще гледам да не ни нарушават много разговора с малкия красавец)

Месец 9. Седмица 4/45

Трен 2: гърди, прасец

Гърди
4 кръга от:

(С дъмбели, пиша общото тегло на двата)

Лег: 4 х 48 48 44 44 кг
флор преса глутеус мост: 8 х 44 44 40 40 кг
флайс:15 х 16 16 14 14 кг

4 кръга:
Полулег с дъмбели: 4 х 20 20 18 18 кг на ръка
Лицеви колене: 8
Машина с тежести: 15 х 20 20 14 14 кг добавени

Прасец: нямаше възможност за трисети. Направих смесени серии от лег преса и повдигане собствено тегло, едностранно

20 мин пътека

храна
500 г жееестоко свинско
300 г каша просо с какао
2.5 кг тиквички на фурна с мащерка и морска сол
1 чушка, 1 домат
50 г суров десерт с какаови зърна
кафе с аромат на лешник

Докато правех първата серия от полулега (с 2 по 20 кг дъмбели), изведнъж отнякъде до главата ми изникна момиче с думите: “Извинете...”!
Направо не е истина. Не знам как успях да запазя концентрацията си, да завърша серията и да не изпусна дъмбелите я на моята глава, я на нейния крак...
Оказа се, че тя искала да ползва пейката до мен, а на нея имало телефони, които даже не бяха мои!!!
Както и да е, тя определено разбра грешката си, но много мразя такива ситуации на несъобразителност.

Иначе се получи супер тренировка. Напоследък ми е по-гот да наблягам на дъмбелите при гърдите. :)

Хубав ден на всички!!!

06.10.15
15:43

казано от Вероника Налбатска на 06.10.15, 15:35:

Както и да е, тя определено разбра грешката си, но много мразя такива ситуации на несъобразителност.

Със сигурност я е разбрала... (punch)

Аааааахахаххахаххахаххах
аххааххахахахаххахахаха
хаххахаххахахаха

ОХ!!!! :)))))
Аз не бях така агресивна, но не отвърнах нищо на “извинете”, а продължих серията си. Тя очевидно се усети какво е редно и какво - не.

Леле, Боби. Тази картинка ще си я запазя за поколенията. :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.10.15 15:49.

(sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun)

Честитоооооооо силно, умно и красиво момиче! (F)

07.10.15
08:11

Ехаааа Честит Рожден Ден Рони (F)
Жива и здрава, все така лъчезарна и целеустремена. Весел празник (cake)

07.10.15
08:47

Честит рожден ден, Вера! Пожелавам ти да си все така усмихната и позитивна, а също така да успееш да намалиш малко темпото и да имаш повече време за себе си. :)

07.10.15
08:48

Честит Рожден Ден, Рони :)
Желая ти много здаве и щастие :)
Нека всичко за което мечтаеш да ти се сбъдне !
(party) (sun) (party)

07.10.15
09:04

Честит Рожден Ден, Рони! (sun)
Все така усмихната, позитивна и успешна!

07.10.15
09:05

Честит рожден ден, Колман! Бъди здрава и все така мотивирана, всичко друго може сама да си го постигнеш! И още дълги години да стимулираш, подкрепяш и вкарваш в правия път този форум!

Ая Палачинкова

07.10.15
09:16

Честит рожден ден,Рони (F) Бъди здрава,все така позитивна и прави всичко с любов и желание както до сега (sun)

НИ

07.10.15
09:41

Честит рожден ден! Желая ти много здраве, щастие, любов и усмивки!

Даниела Сидерова

07.10.15
10:41

Честит рожден ден :) Желая ти много здраве и баланс :)

07.10.15
10:42

Рони, честит празник! Бъди здрава, щастлива и обичана! Да мачкаш в залата няма да ти пожелавам, че то при теб е ясно ;)

07.10.15
11:09

Честит рожден ден, Рони! Бъди все така силна, чаровна и позитивна :)(cake)

07.10.15
11:18

Честит Рожден Ден!
Да си жива и здрава, да имаш много късмет, да бъдеш винаги много обичана и уважавана и да си безкрайно щастлива!
Весел и усмихнат празник!

Хайде, честит рожден ден и тук, Рони  (sun) :* (F) (F)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1