Дневникът на V :]

Прескочи до:

05.01.10
11:58

veronique, как го усещаш до тук слин сейн?

05.01.10
12:07

казано от RAZORBLADE на 05.01.10, 11:49:

......НИКОГА не съм видяла мъж цяла година да орелефява........

То и да иска някой, тялото се адаптира и номера не става. Затова се правят цикли.

05.01.10
12:16

казано от Петко К на 05.01.10, 12:07:

То и да иска някой, тялото се адаптира и номера не става. Затова се правят цикли.

Хахаха, беше лека закачка с ЖЕНСКАТА ПСИХИКА :):):) Не знам за другите мацки, но аз съм се хващала как НОН-СТОП мисля само за тва, и уж правя само това....и ЕСТЕСТВЕНО НЕ правя само това.....ДОСТА ЗАТОРМОЗЯВАЩО....
Струва ми се, че жените сме малко по-стихийни....крайни...самоунищожаващи се....

Мнението беше редактирано от RAZORBLADE на 05.01.10 12:17.

05.01.10
12:17

Проблема определено е в храната от това което аз виждам :)

05.01.10
12:26

казано от veronique на 05.01.10, 11:27:

А за храната, понякога даже съм още гладна. Все си мислех,че ги изразходвам тия пусти калории с толкова тренировки, но явно не е така. Ще се постарая да я намаля, но е трудно.

Као, “проблемът”може И да е в храната.....но КЪДЕ Е ПРИЧИНАТА ??? Не мислиш ли, че това е по-важно да се установи???
Кой нормален и здрав човек, ако му се яде ( не просто да желае да се натъпче, щото такова желание аз не откривам в поста на мацката), няма да яде ???? Още веднъж, говоря за нормално чувство на глад, не за някакви патологични/психо и други прояви....

NE

05.01.10
12:35

та тя яде по около 2000к,тренира водна аеробика и с тежести,при положение че е 170см 70-75кг.не мисля че проблемът е в храната.калориите й са супер за нейните размери.

05.01.10
12:36

Според мен причината е слаба воля... поне с такова впечатление съм останал, че на моменти са и слаби ангелите и се отпуска. Може и да греша - никого не ангажирам с мнението си просто споделям наблюденията си :) Не е толкова трудно да се пази диета стига да си мотивиран :)

05.01.10
12:37

казано от RAZORBLADE на 05.01.10, 12:26:

Още веднъж, говоря за нормално чувство на глад, не за някакви патологични/психо и други прояви....

Всъщност чувството на глад се тушира лесно...за определено време.... И след това идва това патологично/ психо желание да се натъпчеш, за което ти говориш....и то си е нормална реакция на гладното тяло...
Ако сега е само глад, след 2-3-4 седмици ще бъде желание да изяде всичко, което види. И, да, произлиза от това, че се ‘настъпваме’ твърде много и преследваме определена цел на инат и емоционално се сриваме. Стискаме зъби и забравяме да виждаме нещата, които ни правят щастливи, само защото сме приковали поглед в една ....цел...
Ви, дай си почивка, 1 година се зориш, дай си 1м. почивка...

05.01.10
12:51

казано от Limka на 05.01.10, 12:37:

казано от RAZORBLADE на 05.01.10, 12:26:

Още веднъж, говоря за нормално чувство на глад, не за някакви патологични/психо и други прояви....

Всъщност чувството на глад се тушира лесно...за определено време.... И след това идва това патологично/ психо желание да се натъпчеш, за което ти говориш....и то си е нормална реакция на гладното тяло...

Лим, да - адски си права (пиша като човек, едва оживял след отчаяна-романтична връзка с анорексия-булимия)...
НО......ЗА КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ТУШИРАМЕ ЕСТЕСТВЕНИТЕ РЕАКЦИИ И НУЖДИ НА ОРГАНИЗМА ???
ЕТО ТОВА Е ПАТОЛОГИЧНО/ПСИХИЧНО/ИЗВРАТЕНОТО...не последвалите реакции, които както самата ти отбеляза - са нормални такива на едно гладно тяло ?????

05.01.10
12:57

Човек сам преценява кое е по-важно - естественото чувство или външният вид и начина по който човек се чувства когато ограничава храната. Това си е личен избор. Познавам мъже над 130 килограма - видимо пълни, за тях това не е проблем - обичат да си хапват и пийват.. външният им вид не ги притеснява, нямат комплекси - забавляват се и нищо не им липсва - казват че са щастливи.

Познавам и много фитнес инструктори - почти постоянно поддържат добра форма, спазват диети, рядко си позволяват да се хранят с каквото им падне. По празници алкохол почти не приемат - и казват, че им е ок - свикнали са и не им пука. Така че всеки сам си решава кое му е по-важно и как се чувства по-добре. Тук няма грешно и правилно, въпрос на личен избор е.

Така, малко се поразрових...
Според мен в най-добра форма съм била октомври - началото(1-10ти). 70,4кг (месец преди това мерих мазнини и бях 71,5кг и 16,8%)
За да я постигна, започнах да редувам калориите (от 5.09) - въртях между 1400-1600, понякога 1800.
примери:

06.09.09 към 1600ккал(без зеленчуците)
08:00 - омлет: 3 яйца, 50г извара, 2х домат
  >10:20 - 5км крос, половината срещу наклон, 29мин
11:45 - 200гр свинско, 30гр кашкавал, салата: чушки, камби, лук
16:00 - омлет: 2 яйца, 70 извара, сушени зеленчуци(наистина са страхотни, откраднах ги от Тони;) )
Следва:
21:00 - 100 свинско, 100 извара, лен семе, чушка

08.09.09 ~1979ккал ( м 142,3 / б 146,1/ в 20,6) - смятано без зеленчуците и кафе+мляко
07:30 - 3 яйца, 10г масло, 200г котидж
09:00 - кафе с мляко и 15г мед (леле тия 15г са 11 въглени хаха)
  >09:30 - ва
13:00 - 150 свинско от бут, 10г масло, салата: 200г чери домати, чушка, краставица, 25г синьо сирене, 50г сметана
следва:
15:002 яйца, 50г сметана
  >19:15 - ва(сухо)
21:00 - 150г свинско, 10г масло, краставица, лен семе, 100г извара

13.09.09 -към:1457калории(б 117,3 /м92,0   /в35,5) (без зеленчуците :Д)

17.09.09 -б 114,7   м141,3   в 7,0   1782ккал /без зеленчуците/

и така нататък.

какво се промени?
-спрях да смятам калории
-започнаха изведнъж да се появяват “преяждащи дни” горе долу 1 на 2 седмици
-постепенно започнах да включвам я парченце шоколад,я мед ..ядеше ми се сладко..
-започнах да тренирам с тежести и като цяло увеличих доста тренировките.

Венци, отчитах го напомпването, но след като бедрата ми взеха да се увеличават с повече от 1 см, взех да си мисля че е друго...

RAZORBLADE, емоционално съм добре, с изключение на тези ми терзания. Наистина е затормозяващо и съзнавам, че трябва да престана, но не мога. Имам страхотен човек до себе си и още не мога да повярвам, че съм такава щастливка. Имам невероятни приятели, с които даже живеем заедно. Семейството ми ме подкрепя, всички са здрави. Имам най-страхотната работа и се занимавам с това, с което винаги съм желала. Живота ми е повече от добър... от както бях 94кг и започнах да преследвам някакви килограми, да спазвам диети, да гладувам..всичко се обърка и сега здравето ми страда.

buhtata, честно да ти кажа не го усещам по този начин, за който чета от ревютата. Да, имам издържливост, имам и сила (но не винаги). Факт е, че покачих някои килограми, но като цяло за сега не виждам огромна разлика преди и след.

као, прав си на моменти изперквам и мога да изям целия свят, но това не се случва толкова често. имам силна воля, или поне имаХ що се отнася до храната.

Лим, почивка от тренировки няма как да си дам. по-точно не искам, че ме е страх и ще ми липсва. трябва да си дам почивка от мислене за тези неща, но не се получава...

Относно храната, кажете ми според вас колко трябва да ям като калории? Ще имам в предвид мненията. Висока съм 171, тежа 76кг, тренирам с тежести 4 пъти седмично, а аеробика - 10 пъти седмично (като 5-6 от тях са във водата, останалите - на сухо)
съгласете се, че би било лудост отново да държа калории 1400-1600-1800
Благодаря на всички за отзивчивостта

05.01.10
12:59

И още нещо......ако някой си направи труда да върне времето с една година назад (просто оттогава чета аз) и да направи разбор и анализ на ВСИЧКИ ЖЕНСКИ ДНЕВНИЦИ.....ФИЛМЪТ Е ПОЧТИ ЕДИН И СЪЩ НАВСЯКЪДЕ....Сюжетът е “идентичен”, “героите” и “репликите” варират, но РЕЗУЛТАТИТЕ са - дъ СЕЙМ - лудо сваляне/чистене, следва озверяване, отчаяние, депресии..............
БЯХА ВИНОВНИ ПЪЛНОЛУНИЕТО, ПРОЛЕТТА, ЦЪФНАЛИТЕ ДОМАТИ И УХАЕЩИТЕ БУТЕРКИ :):):)
ВИНОВНИ СМЕ СИ НИЕ, ЩОТО НЯМАМЕ МЯРКА И НЕ СЕ ОБИЧАМЕ !!!!

Това, всичкото го пиша с най-добри чувства :) (и аз съм в кюпа)

razorblade така е, но зависи от къде го гледаш.
1. За тялото няма такъв филм като “естествена нужда за захар”. Глад за сладко е всъщност глад за нещо друго.  Същото важи и за алкохола, трансмазнините и тн и тн. Тялото има глад за храна - пълноценна храна, а не баничка от 2,50. Често се случва коремът ти да е пълен, а тялото ти да гладува.
2. Не виждам нищо естествено в 3слойно шкембе. А е факт, че почти половината от населението на земята го има това шкембе, значи би трябвало да е естествено нали?
3. Естествено е да се движим, носим, бягаме и тн. В тренирането on a daily basis няма нищо противоестествено.
4. За жените не било естествено да вдигат тежко. Says who?

В крайна сметка всичко опира до избора който правим. Не може И да ядеш боклуци И да си здрав И да изглеждаш добре.

ПП А сега ти видях и поста за отчаянието. ДА и аз съм от тези, които се върнаха назад. Но за мен 2 или 3 кг не са връщане назад на фона на 20те които бяха отгоре ми допреди няколко години. През 80% от тази година съм била във форма, която мен ме е удовлетворявала. Това, че 1 или 2 месеца съм била с няколко кг по-тежка далеч не ме хвърлят в истерии. А защо се случва така? Защото няма нищо постоянно или вечно в този живот. Идва един момент, в който начинът, по който тялото ти излежда е най-малкият ти проблем. Слава Богу и тези моменти отминават :) Важното е цялостната картинка а не даден отрязък от време.

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 05.01.10 13:16.

SM

05.01.10
13:18

казано от Венцеслава Атилова на 05.01.10, 13:09:

ми естествения ви месечен женски цикъл да кажем..

казано от smacker на 05.01.10, 13:18:

и що? Отделянето на яйцеклетката какво общо има с вдигането на тежко?

05.01.10
13:26

razorblade така е, но зависи от къде го гледаш.
1. За тялото няма такъв филм като “естествена нужда за захар”. Глад за сладко е всъщност глад за нещо друго.  Същото важи и за алкохола, трансмазнините и тн и тн. Тялото има глад за храна - пълноценна храна, а не баничка от 2,50. Често се случва коремът ти да е пълен, а тялото ти да гладува.
2. Не виждам нищо естествено в 3слойно шкембе. А е факт, че почти половината от населението на земята го има това шкембе, значи би трябвало да е естествено нали?
3. Естествено е да се движим, носим, бягаме и тн. В тренирането on a daily basis няма нищо противоестествено.

В крайна сметка всичко опира до избора който правим. Не може И да ядеш боклуци И да си здрав И да изглеждаш добре.

ПП А сега ти видях и поста за отчаянието. ДА и аз съм от тези, които се върнаха назад. Но за мен 2 или 3 кг не са връщане назад на фона на 20те които бяха отгоре ми допреди няколко години. През 80% от тази година съм била във форма, която мен ме е удовлетворявала. Това, че 1 или 2 месеца съм била с няколко кг по-тежка далеч не ме хвърлят в истерии. А защо се случва така? Защото няма нищо постоянно или вечно в този живот. Идва един момент, в който начинът, по който тялото ти излежда е най-малкият ти проблем. Слава Богу и тези моменти отминават :) Важното е цялостната картинка а не даден отрязък от време.

Хм...явно не се изразявам достатъчно добре :):):)
Съгласна съм с АБСОЛЮТНО ВСИЧКО, което казваш....
Не мисля, че има някой в този форум, който говори за ядене на корем, интензивни тенировки с дистанционното или кардио дошло от напъни в тоалетната :)
Всички са тук, защото искат да изглеждат добре и да се чувстват ДОБРЕ....просто, СПОРЕД МЕН, се акцентира на първото...което води до .....до различни неща
Правото на избор е страхотна тема - ОСОБЕНО АКО СИ ПРЕДОСТАВЯШ/ОПИТВАШ РАЗЛИЧНИ ВАРИАНТИ (А НЕ СЕ ЗАСТАВЯШ)!!!
За дневниците : цикличност - тва исках да намекна, но явно не съм добра в тая сфера (хуу, че Петко си го каза в прав текст):)

Поздрави на всички !!!

SM

05.01.10
13:31

казано от Венцеслава Атилова на 05.01.10, 13:26:

ами има.. поразрови малко.. и нали се сещаш, че за да вдигате жените “тежко” си има и други условия които трЕбе да изпълните - тренировки ядене etc.

05.01.10
13:38

казано от smacker на 05.01.10, 13:31:

ами има.. поразрови малко.. и нали се сещаш, че за да вдигате жените “тежко” си има и други условия които трЕбе да изпълните - тренировки ядене etc.

Много неподготвено се изказа, честно.
Не само, че можем да вдигаме тежко, ами го и правим!

П.П. ти вземи да се поразровиш и почети...

Мнението беше редактирано от Limka на 05.01.10 13:38.

казано от smacker на 05.01.10, 13:31:

казано от Венцеслава Атилова на 05.01.10, 13:26:

е добре де като има какви са? Ти явно ги знаеш, кажи ни и на нас, че аз не намирам никаква логика в твърдението “Бе жените не трябва да вдигат тежко щото имат мензис”. Яденето не знам дали е условие - по-скоро е потребност. Не ти схващам мисълта просто, сори.

Razorblade ама аз не споря - права си, просто казвам, че нещата са малко по-комплексни. А тази цикличност - нормално нещо е - понякога си казваш бе ебала съм му майката ще ям шоколад квото ще да става, друг път си бе ебала съм му майката и на шоколада, искам си плочките. Няма нищо вечно и постоянно :)

05.01.10
20:10

V според мен зарежи тея вм глупости.При някои хора като при мен например дори и половин кило месо да изям със зеленчуци пак съм си яко гладен но с подут корем,докато ако изям 200 гр месо +филия хляб се чувствам сит.Пробвай да минеш на повече белтъчини+ малко въглехидрати и намали мазнините като ядеш 4 пъти на ден.И другото казваш че краката ти се увеличават,ами закакво ги правиш тези тяги и клекове ,естествено че ще растат.При размера и формата на твоите крака,според мен е задължително да спреш всякакви упражнения за тях ,особенно пък тежки клекове и да ги тренираш само чрез аеробиката и евентуално бягане,велоергометър.62 см за бедро и над 40 за прасец са си размери на 90 кг трениращ мъж а ти все пак си жена,не се увличай толкова.

05.01.10
21:09

ВМ не е глупост, но е глупаво да следваш буквално готови шаблони, било то в храненето или тренировките.
А дори и при ВМ, където поне 50% от калориите са мазнини, пак има достатъчно мегдан да си яде въглехидрати.
П.П. biker_boy, твоето не е ВМ, ако си ял само нетлъсто месо ;) Нормално е да си гладен, щом нямаш нито мазнини, нито въглехидрат.

Мнението беше редактирано от Петко К на 05.01.10 21:10.

06.01.10
12:00

казано от Венцеслава Атилова на 05.01.10, 11:22:

Наскоро си разправяхме истории с един ВМ приятел - който постави рекорд +4кг за една нощ (шоколади вафли и прочие).

Венци моя рекорд е 5 кг за една вечер.Последно беше тази Коледа. Седнах на масата 41 кг и си легнах 46 кг. Хах не съм ли върха???

Сериозно към въпроса...Аз мисля че колкото и да гадаем няма да разберем дали проблема е в тренорвките или в яденето или в двете и или на психична основа. Вероятно от всичко по малко. С някои неща от постовете съм съгласна с други не.. Мисля че мозъка има естествена нужда от захар, но не от сладкиши, а скорбяла, фруктоза , глюкоза, тоест от естествена захар.Тия глупости че мозъка се хранел  с кетони и само с мазнини и дъра-бъра, според мен не важат, особено за жени. Всяко вещество/Б,М,В/, което го има в природата има място и в организма ни, в естествен вид рабзира се.Лошото става, когато започнем да си ги набавяме в преработен вид и да прекаляваме с количествата.
Друго което си мисля е че всички крайности са вредни когато са в продължителен период от време. Не може да караш цял живот на белтъчини или на мазнини или на въглехидрати, ако искаш да сваляш ок?Сваляш и включваш другите храни, както Петко казва цикличност. Аз помня, че Верка с ВМ си е възстановила цикъла и затова се придържа към него, но може би е време да промени нещата както я бяха посъветвали в друг пост. Алегра правеше същите грешки и като мина на умерено НВД, с по-малко мазно и много аеробика си постигна целта за стройна фигура. И при мен това работи, обаче аз и без друго не съм фен на тежестите. Проблем е ако обичаш да вдигаш тежко...
Верка, защо не пробваш наистина да намалиш мазнините малко и да починеш поне от тежестите за известно време.Не казвам да спреш мазнините , нека са ти пак основен източник, но просто ги намали.140 гр мазнини на ден определено могат да ти направят каша в хормоните и в метаболизма на мазнините. ти не си мъж бе човек..И също подкрепям че тежките тренировки не са за всеки тип жена. Стига с това, че жените трябва да тренират като мъжете. По-скоро всеки организъм трябва да тренира според особеностите си.

ET

06.01.10
19:38

V, аз не съм голям специалист нито в храненето,ното в тренировките,отделно че поне 30% от това което знам не го прилагам в/у себе си,но това което аз установих от личен опит в близките 6 месеца е:
тренировките с тежко/аз такива тежести като твойте не съм успявала да стигна..максът на клек ми е 62 кг 5х5 / на мене ми помогнаха да си пооформя фигурата ,предполагам ,че е в резултат на намаляване на подкожната мазнина-особено краката,които намаляха с 3 см,въпреки ,че виждам ,че при тебе се наблюдава обратното.Но аз лично от тежките тренировки,особено,че ги смесвах и с кардио,огладнявах двойно и въпреки ,че горя доста,когато храната ми е над 1700 аз само поддържам теглото си,не свалям-бях на НВД/знам,че това противоречи на калкулаторите и т.н.т какзвам какви са ми наблюденията в/у мене за предиод от малко повече от 2 месеца/.
Затова след доста губене на време ,не тренирах нито като хората с тежко,нито кардио като хората,питане защо не свалям,някакви депресии и т.н.т реших да спра тежестите/временно/,колкото и да ми е приятен този начин на трениране  и да се насоча към аеробната дейност..само където не си представях тренировката да ми 3х20,затова почнах да си съставям някакви кардио комплексчета с въже ,умерени тежести и др упражнения ,повечето взаимствани от кросфит тренировките,даже вече и един комплекс правих..естествено не със съответната за него тежест,а с 2 пъти по-лека-първо защото с по-тежка няма да се справя и нямам вкъщи-мосля,че щом харесваш силовите тренировки,ще ти допадне,а да не говорим какво натоварване е-с такава мусклулна треска на краката не помня от кога не съм била: ))
за храната -съответно и храната съм я редуцирала до към 1400-1500/даже е мойта е малко по-малко,но в момента не мога да я вдигна/,Най-много се  -въглехидратите са  ниски/30-40 /,белтъчините и мазнините нямам опредлен критерии,но в повечето пъти излизат по равно -ест става въпрос за що годе качествена храна.
Като заключение наистина смятам,че ти трябва някаква промяна,не съжалявай за  всичките услиля,постигнала си доста,дори и да не се равнява с достигане на желаната цел-намаляване на килограмите.Принципа май е такъ падаш -ставаш и пак с нови сили.

Това е от мене за сега,отново повтарям не знам колко е правилно всичко това,споделям опит

ВМ като начин на хранене ми допада доста, а и вярвам напълно в принципите му, за това ми се иска да продължавам да се храня така, просто да държа въглехидратите от 10 на 20%. Вкусно е, свикнах. Вярно, че ми дойде цикъла 3 месеца след увеличаване на мазнините (август), но от тогава до сега проблема отново е налице (вече 4-5 месеца). Явно при мен увеличаването на полезните мазнини в менюто не оказва влияние на хормоните. Не ми се иска постоянно да сменям режими, а и не съм сигурна дали там е ключът към разрешаването на бъркотията - смятам, че не се храня лошо като вид и качество храна, дори и понякога да хапвам повече въглехидрати. Вчера ходих на хомеопат. Според него ще се оправя и проблема с килограмите идва именно от там. Дано да е прав.
Относно тежестите - не ми се иска да ги спирам, наистина ми харесва. Аз започнах заради проблемите с гърба и планувах 2 пъти седмично да са, а то какво стана :)И пак казвам не се притеснявам, че краката ми никога няма да са 55см например - доволна съм и на 58-59. Ако сваля от подкожните мазнини там, размерът значително ще намалее. Ноо.. съгласна съм- имам по-големи крака и прасци от повечето мъже и това понякога си е шашкащо. Дори когато тренирах само аеробика имах същите размери, надявах се че с тежестите по-бързо ще намаля процента BFI.

малко отчет
за онзи ден дописвам
-25г салам; 145г пил.дроб по селски, 300г овч. салата, мляко с какао; 2 кюфтета, 20г масло

06.01.10
*07:20 - слин-сейн
07:35 - 200г кис.мл, овес, стафиди
-мляко с какао
  >09:30 - водна
11:00 - 350г овчарска салата, чушка с яйце и сирене, 200г тиквички със сирене и кашк
14:00 - към 60г пилешко
-пилешко, зеле с моркови, 150 катък, 20г сирене, 1/2 портокал
-мляко с какао
  >19:15 - водна
22:15 - пилешко 50-60, зеле, катък/100/, сирене 80, 1/2 краст; 10г шоколад
сиренето и катъка са обезмаслена версия. катъка 70ккал на 100г, сиренето 145ккал

Днес, 07.01.10
*07:20 - слин-сейн
07:35 - 200г кис мл, овес, стафиди, 1/2 порт, 10г шок; 80г сирене
-мляко с какао
  >09:30 - ва(сухо)
11:30 - 300г рататуй - тиквички с патладжан, яйце; 300г свинска плешка с гъби  и лук/преобладаващо свинско/, малко фурми
после ще дописвам, сигурно ще има клек днес

07.01.10
18:15

Аз продължавам да твърдя, че тежките тренировки след определен период прецакват цикъла. И има връзка с отделянето на яйцеклетката, както някой беше написал по-горе. Свързано е с хоромнои все пак..Венцито сега ще ме обори, ама природната логика е друга.Всеки сам си преценява.
Верка оправяй се, не е шега това. Много тренираш, много се тревожиш, много стрес.Това влияе...Почини малко

07.01.10
18:54

казано от diva 97 на 07.01.10, 18:15:

Аз продължавам да твърдя, че тежките тренировки след определен период прецакват цикъла. И има връзка с отделянето на яйцеклетката, както някой беше написал по-горе. Свързано е с хоромнои все пак..Венцито сега ще ме обори, ама природната логика е друга.Всеки сам си преценява.

Дива, не съм съгласна с теб - прекалено ниския процент подкожни мазнини, продължителното лишаване от определени микро/макро-нутринети и евентуално претренирането са това, което прецаква цикъла, а не тежките тренировки...Аз проблеми с цикъла съм имала от неядене и безумно кардио едновременно, но откакто тренирам тежко - никакви...При Лимка положението май е същото :) ВV най-лошия случай ще се окаже че зависи от организма
V-и, дано проблема ти се реши по-бързо :)

fire.is.my.nature

07.01.10
20:00

Аз неканена да се изкажа - чувала съм ( ще проверя със сигурност отново утре :lol: ) ,че тежките тренировки вдигат нивата на тестостерон ( не само при мъжете ,а и при жените ) . Това след продължителен период от време , съчетано с нисък процент подкожни мазнини особено води до хормонален дисбаланс . А при повишени нива на тестостерон - акне , кисти , наднормено тегло и др.

07.01.10
20:05

казано от mbarton на 07.01.10, 18:54:

казано от diva 97 на 07.01.10, 18:15:

Дива, не съм съгласна с теб - прекалено ниския процент подкожни мазнини, продължителното лишаване от определени микро/макро-нутринети и евентуално претренирането са това, което прецаква цикъла, а не тежките тренировки...Аз проблеми с цикъла съм имала от неядене и безумно кардио едновременно, но откакто тренирам тежко - никакви...При Лимка положението май е същото :) ВV най-лошия случай ще се окаже че зависи от организма
V-и, дано проблема ти се реши по-бързо :)

Хей, Миши :)

Абсолютно подкрепям казаното от теб. Аз имах проблем с цикъла само в период на нисък процент подкожни мазнини. Откакто съм над 12%, нямам никакъв проблем.
Даже качването на мазнините в храната не ме спаси и не ми помогна - само покачването на % фет.
А тренирам тежко.

БТВ, това съм го писала вече, но нека го има още веднъж :lol:

Верка е желязна и ще се справи. На мен вечерята й ми се струва по-обилна - понякога над 500-600 ккал. Аз бих започнала оттам.

Хей, интересни въпроси се появиха. Не съм много запозната, но и на мен не ми се вярва тежките тренировки да са причина за спиране на цикъла.
Инис, то всичките ми хранения са си бая като калории, вечерята ми е след тренировка и най-често има голяма дупка между нея и предходното хранене... Буквално съм гладна! И ям много.. Може би трябва да започна да хапвам пилешко тогава...... по-леки храни

за вчера дописвам:
още 2-3 фурми и 1 шок.бонбон
  >17:00 - тежести
18:15 - много малко свинско със сметана, 2 парчета тиквички; мляко с какао /от др седмица го спирам това мляко хаха/
20:30 - 175г свинска плешка с лук и гъби, 170г зеленчуци на скара

тежести N43 - 60min
A клек: 6х20 - 50кг
раменна преса: 4х10-11кг/ръка
повдигане на ръце встрани: 3х8-7кг/ръка
трицепс на скрипец 3х10-30кг + бицепс/лост - 1х10-24кг, 2х10-22кг
бедрено разгъване: 3х10-30кг
корем: от лакътна опора 3х10, римско столче 3х20

малко разнообразие в тренировките, което си оказа ефект - много повторения с малка тежест /тези 50кг не ги усещам/, обаче кляках до долу.И интензивно - измори си ме бая! А от вторник имам още мускулна треска от тягата:)

08.01.10
08:12

казано от mbarton на 07.01.10, 18:54:

При Лимка положението май е същото :)

Никога не съм имала проблеми с цикъла. Независимо дали съм тренирала много или никак, дали съм яла много или никак.
Преди 2-3 м, когато бяха орязала храната на 1200-1400 ккал и бях посвалила, нямах никакви симптоми, че ще ми се случи регулярната случка ,та се стреснах и се понатъпках 3-4 дни и ...след седмица зациклих :)
Мисля, че има общо с подкожните мазнини и храната.

Мнението беше редактирано от Limka на 08.01.10 08:13.

08.01.10
08:46

казано от veronique на 08.01.10, 07:43:

Инис, то всичките ми хранения са си бая като калории, вечерята ми е след тренировка и най-често има голяма дупка между нея и предходното хранене... Буквално съм гладна! И ям много.. Може би трябва да започна да хапвам пилешко тогава...... по-леки храни

Да, и аз така мисля, Верка. Пилешко, извара, зеленчуци - на това бих заложила аз. Хем малко като калории, хем можеш да се натъпчеш до пръсване : )))). Или пък 2 яйца вместо пилешко, ама 2, а не 3, защото и те качват много калориите. Това беше и ще продължава да бъде моята стратегия. Забелязах, че при мен основно вечерята играе роля при + и - на кг - уж имам нужда, не излизам от ОКБ, но нямам и резултат, когато е по-калорична.

казано от veronique на 08.01.10, 07:43:

клек: 6х20 - 50кг
малко разнообразие в тренировките, което си оказа ефект - много повторения с малка тежест /тези 50кг не ги усещам/, обаче кляках до долу.И интензивно - измори си ме бая! А от вторник имам още мускулна треска от тягата:)

Значи, каня се от известно време да ти пиша във връзка с многото повторения и серии, особено на клек. Уж излизаш от зоната на хипертрофия, но все пак...не е ли по - добре да си качваш тежестите, но да смъкнеш повторенията на 5-6?
120 клека с 50 кг....

Клякането до долу - и аз се опитвам да клякам ниско, но има един момент, в който започвам да изправям чупката в кръста и да извъртам таза навътре. 
Това е сигнал, че не бива да се спуска повече. Не е болка за умиране, но се нарушава техниката. Затова опитай да усетиш точно този момент и да спреш с клякането до тази точка.

Другият момент е да провериш дали не залагаш повече на квадрицепсите. Усеща се лесно, когато започнеш да се изправяш - дори и за миг да се наклониш напред или да натиснеш към пръстите на краката, веднага прехвърляш натоварването към тях. Така могат да се слагат повече кг.
Иначе ще усетиш напрежението при изправяне в глутеусите и абдукторите. И ми се струва, че така за 120 клека с 50 кг. можеш да стигнеш и до отказ.

Мнението беше редактирано от Инис на 23.02.10 21:29.

08.01.10
08:48

Естествено че връзката е с подкожните мазнини.Ако те са 20 % колкото и тежко да се тренира няма да спре,но паднат ли под 11-12 и да лежиш по цял ден вероятно пак ще има проблеми.

08.01.10
*07:20 - slin-sane
07:35 - 200г кис.мл 2%, овес, стафиди, фурми, сусамка
13:30 - 2 свински ребра, 1 шишче, зелева салата, мляко с какао, фъстъковка/30г/
17:30 - 60г пиле, 100г гъби в масло
  >18:00 - тежести
-мляко с какао
22:00 - сирене/30/ суджук/50/ масло/20/ зеле, чушка

тежести N44 - 30min
претнах си нещо по-различно, но сложих по-леки килограми, за което после съжалих, защото не се изморих достатъчно:)

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 от:
мъртва тяга: 50кг
лежанка: 30кг
хоризонт. скрипец: 60кг
верт. скрипец: 35кг
за 00:13:58.57 мин

и понеже ми беше малко:
мъртва тяга 2х5-60кг 2х5-70кг 1х5-80кг

ПП: Инис, мисля че правилно клякам, гледам стъпалото да не ми се отлепя изобщо и не пренасям тежестта на квадрицепсите. Но виж за дълбочината следващия път ще се постарая да наблюдавам дали достигам тази точка с изкривяването на гърба

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 09.01.10 10:33.

09.01.10
09:00 - 50г суджук, 100г сирене, 20г масло, 1 ф хляб/30/, лъжица мед, 10г сусамка
*12:50 - слин-сейн
13:10 - омлет от 2 яйца, 10г масло, малко извара; готвено зеле, 2-3ч.л лютеница омешано с толкова царевица; още малко медец
-100г извара, сушеница/на око към 100/
-пилешко/50-60/
после евентуално ще има извара/яйца

опитвам се да намаля храната, ама наистина съм гладна. не мога да седя така, или да се опитам да привикна с това чувство..отдавна спрях с периоди на гладуване.нервно ми е като ми стърже корема..
за това ще си седя голяма явно. хаха

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 09.01.10 14:11.

09.01.10
14:19

казано от veronique на 09.01.10, 14:10:

09.01.10
09:00 - 50г суджук, 100г сирене, 20г масло, 1 ф хляб/30/, лъжица мед, 10г сусамка
*12:50 - слин-сейн
13:10 - омлет от 2 яйца, 10г масло, малко извара; готвено зеле, 2-3ч.л лютеница омешано с толкова царевица; още малко медец
-100г извара, сушеница/на око към 100/
-пилешко/50-60/
после евентуално ще има извара/яйца

опитвам се да намаля храната, ама наистина съм гладна. не мога да седя така, или да се опитам да привикна с това чувство..отдавна спрях с периоди на гладуване.нервно ми е като ми стърже корема..
за това ще си седя голяма явно. хаха

И аз съм много гладна постоянно. Корема си все на гърба го усещам. Кво става, и Мария и тя.  Ами ще ядем. Няма да намаляме храната, на пролет ще слабеем. аз даже намалих зеленчуците за сметка на белтъчините и мазнините, голаям прогрес

А на мене ми е интересно защо почти във всяко ядене (дори и без слин-сейн) ядеш масло/суджук + мед или друг бърз въглехидрат ?

Ее глупости, не е на всяко ядене:) ти си видял днешния ден и хоп. случва се де, не отричам. за вкус , но го ям известно време след останалите неща. тази седмица ми е за първи път да ям мед !

Ти остави комбинациите :) Калориите не са ли ти малко ? Как усещаш слин-а ?

Тук направо ще ме разбиете:) от една страна - ям много, сега пък - малко. Повече май хич няма да питам за яденето :D (това в кръга на шегата)
Относно слин - взимам го преди аеробиката, след нея са тежестите (тоест 3 часа след приема му) - просто нямам друг вариант и не усещам особена разлика. Веднъж го взех точно преди тежести - тогава забелязах, че се потя много (по принцип почти не се потя). На последната тренировка пък имах много енергия.
Виж, аз като свърша цикъла ще споделям и описвам - според мерки, снимки. Наблюдавам се, че не ми действат продуктите по същия начин както на повечето хора. Примерно от Fyre нямах разтрепервания или да ми бъде много горещо, както бяха описвали други потребители. Тъй че накрая ще тегля чертата и ще има снимки преди-след. А и процент мазнини. Струва ми се че краката се поизчистват, но пък корема ми не е добре (но това го отдавам и на женските проблеми)

дописвам за днес:
1 шок.бонбон, мляко с какао
21:15 - извара, кис.краставички, 20г сушеница, 10г кашкавал

10.01.10
хоп
*слин-сейн
- пр.мляко, овес, 2 шок бонбона, 2 меденки
и после през целия ден на често и по малко щипах сушеница, кашкавал, масло и пилешко + 1 кюфте, малко салам, 10г топ. сирене, домат
не знам грамажи.. пилешкото към 100г
кашкавал за деня към 80, суджук 100, масло към 30. може и повече. така като съм почивка ям малко по-хаотично и без точно определн час, което не ми харесва.но поне не съм преяждала/натъпквала тази събота и неделя ;)
страхотно е - парченце сушеница с парченце масло ммм

останалото после; )
=> яйца, масло, суджук :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.01.10 20:53.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1