Целогодишен дневник на Деничка, явно един сезон не стига..

Темата е заключена.
Прескочи до:
DE

06.09.09
14:36

Днес се разбих!
1 час body pump.. тоест lunges, squats и какво ли не..
Просто ми идеше да вия от блка, умора и т.н. Или да си изляза, ама срам... не може и изкарах 1 час. Много добро! Но засега не повече от 1 път седмично. Страховито е. Аз съм начинаеща.
После 52 минути крос, редувах бързо с бавно.. И ако ви кажа защо  висях на него.. Пуснаха по тв едни награди и чаках да видя мой любимец. Женска му работа. Или по-скоро откачена.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 06.09.09 15:43.

DE

07.09.09
07:06

Манджа вчера:

08.30 —> кафе с малко мляко
09.30 —> 2 яйца, 1 авокадо, 2 парчета пушена с’омга, чушка

10.30 - 14.10 —> в клуба; 1 час body pump; 52 минути strider, като до 25тата минута редувах 1 мин бавно - 3 мин бързо, след което изравних на 3 минути бавно - 3 минути бързо;

а стоях толкова много в клуба, защото почивах между класа и strider-а около 30 мин, свърших си даже малко работа, четох финансови глупости, едно друго.. след тренировката душ.. е,х хубав е животът на работещия от вкъщи, жалко, че ще е за кратко

14.30 —> доза протеин със 150 гр кисело мляко
16.00 —> 150 гр филе от пъстърва, сос от 10 гр зехтин и 100 гр кисело мляко, салата
18.30 —> кафе с малко мляко
19.00 —> 1 яйце, 1 парче бекон, 1 чушка
21.00 —> 1 пилешко бутче, броколи

П.С. Болят ме много предмишниците и малко бедрата. Ще мине.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 07.09.09 07:10.

07.09.09
07:23

Силно начало на дневника и в хранително и в спортно отношение. Браво Дении....Само така

DE

07.09.09
07:23

И една чуденка. Ок, около седмица ще ми отнеме да посетя класовете, да видя какво ми харесва, да се ориентирам, ама после.. ще се ориентирам ли въобще? Във фитнеса на кардио ли да наблягам, на тежести ли, на що ли.. Уф, отивам да чета бб тийм стати.

Преди беше лесно - тва няма у нас, онова няма у нас, тва не мога, онова не мога. Ама сега като има зала с всичко и изборът е голям.. май е по-трудно.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 07.09.09 07:24.

DE

07.09.09
07:25

казано от diva 97 на 07.09.09, 07:23:

Силно начало на дневника и в хранително и в спортно отношение. Браво Дении....Само така

Много благодаря :red:  :kiss:

07.09.09
07:29

казано от Denichkata на 07.09.09, 07:23:

И една чуденка. Ок, около седмица ще ми отнеме да посетя класовете, да видя какво ми харесва, да се ориентирам, ама после.. ще се ориентирам ли въобще? Във фитнеса на кардио ли да наблягам, на тежести ли, на що ли.. Уф, отивам да чета бб тийм стати.

Преди беше лесно - тва няма у нас, онова няма у нас, тва не мога, онова не мога. Ама сега като има зала с всичко и изборът е голям.. май е по-трудно.

Аз мисля че ти трябват повече аеробни тренировки, като за начало пък после повечко силови за оформяне и стягане. Мое мнение

DE

07.09.09
07:49

казано от diva 97 на 07.09.09, 07:29:

Аз мисля че ти трябват повече аеробни тренировки, като за начало пък после повечко силови за оформяне и стягане. Мое мнение

Което много ценя :-)

Я да погледна в класовете какво подходящо може да има..
Indoor cycle в група. Мда, обаче мисля 1во да му свикна малко сама на колелото, че да не се излагам пред народа.

По този повод.. с излагането.. как протече вчера body pump-a, бях единственият новак, за 1ви път там, хората ма’аха тежести стабилно, а аз с едни бебешки такива (по 1.5 кила от всяка страна на лоста хъхъ.. ама за да сме честни и те си ме измориха, все пак 1 час), назначени ми от инструкторката. Хората в синхрон, само аз стърча като краставица, защото примерно съм се изправила, когато те са още наведени или обратното, смях.

Dance aerobics, много искам да отида, обаче ще е още по-трагично, толкова съм зле с координацията. Но какво пък.. Ще ме изтърпят.. С тая цена на фитнеса никой клас нЕма се отърве от мене.

Body Combat не звучи зле, като тае бо като че ли

Body Combat is the ultimate martial arts based workout - a 60 minute pre-choreographed class which combines moves and stances developed from a range of self-defence disciplines.

Има, има явно избор.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 07.09.09 08:27.

Дени, Pump-a е сериозна работа - е то си зависи и от инструктура де :) Браво, продължавай така, ще видиш, че бързо е напреднеш. Нали знаеш - никой не се е родил научен

DE

07.09.09
08:34

казано от Венцеслава Атилова на 07.09.09, 08:26:

Дени, Pump-a е сериозна работа - е то си зависи и от инструктура де :) Браво, продължавай така, ще видиш, че бързо е напреднеш. Нали знаеш - никой не се е родил научен

Ами в този клуб имат само 1 час Pump за всички, няма разделения на по-напреднали и по-назаднали и това, което правят е просто всеки да си прецени тежестите, но всички работят в едно темпо. Но си беше сериозно. Аз на 10тата минута бях издъхнала и честно не вярвах, че ще изкарам часа. При все ню ню тежестите ми.

Но добре ми се отразява тренировкат в група, защото не може просто да си кажа - оооох не мога повече спирам.. и да искам не мога да си изляза, защото трябва да си прибера след класа постелката, bench-a, тежестите, гиричките. С какви очи ще се върна, ако съм се изнесла..

Абе голям excitment, голямо нещо. Сега вече поне малко ви разбирам всички трениращи защо ви е кеф. Че преди в стария апартамент метър на метър като се опитвах да правя упражнения ми се струваше като каторгата, крачка вдясно и се удрям в стената, крачка вляво и се качвам върху масата.

DE

07.09.09
19:04

Така.. Днес..

08.30—> кафе с малко мляко
10.00—> 2 яйца, 2 бекончета, 30 гр сирене, чушка домат
12.00—> 200 гр кисело мляко 2% (умирах за нещо студено)
14.00—> кафе с малко мляко
15.30—> 150 гр пилешко филе, гъби, кисели краставички, 100 гр сметана

17.00 - 19.00—> във фитнеса

30 мин strider
25 мин клас ab attack (да бе ab my ass, имаше 1 квадрилион lunges, ох горките ми крака, че и мусклуна треска имам за разкош)
20 мин bike (щях да си ходя, но не ми се тръгваше, качих се ей така само да го пробвам.. “открих”, че всички кардио уреди си имат радио плеър, само си включваш слушалките и улисана в смяна на станциите и ентусиазирана като дете “отрило” захарния памук си изкарах 20те минутки неусетно)

19.30—> 100 гр кисело мляко 10%
22.30—> пъстърва филе (може би 150 гр), половин авокадо, 5 гр зехтин, зелена салата

Мнението беше редактирано от Denichkata на 07.09.09 23:52.

DE

08.09.09
19:29

Днес почивах от фитнес, липсваше ми честно казано.

10.30 —> 1 яйце и половина, 30 гр козе сирене, 10 гр масло, домат, чушка
12.00 —> 150 гр кисело мляко 10%
14.30 —> 50 гр ядки
16.00 —> диетичен сладолед, low fat, no sugar, абе боклук.. ама имаше 120 калории на 100 гр, а аз хапнах 80 гр.. карбса не му беше много.. към 17 гр на 100 гр.. абе боклук.. няма две мнения.. но днес беше 27 градуса, слънце.. направих си нещо като сладоледен завършек на лятото
18.30 —>  150 гр кисело мляко 10%
предстои —> пилешко филе, мариновано в кисело мляко и тика масала с броколи

Като движение имах около 2 часа ходене пеша.. разходчица.. а колко беше топло днес.. обожавам ледено кисело мляко в жегите!

И да отбележа нещо. Откакто тръгнах на фитнес (то многото време защото.. 3 дни.. ама карай) ям по-малко. Едва ли като калории, но като брой хранения, като пъти на ден, в които се въртя около хладилнка, като пъти на ден, в които ям от скука, като цяло мисля по-малко за храна и имам по-малък апетит. Отново да отбележа, че засега работя отвкъщи и съответно хладилникът е винаги на една ръка разстояние, а умът ми в това какво и кога да хапна. Явно ми е тряббвало някакво хоби/занимание.

По груби сметки, без програма и т.н., ям към 1400 калории. Обаче като чета менютата в другите дневници и сръвнявам с моите ми се струва, че ям 2 пъти повече от Венци и Лимка например, а те тренират поне 20 пъти повече от мен и се замислям дали не ям прекалено много. Чак срам ме хваща като си напиша дългия списък и погледна на Венци 4те реда храна и.. 40те тренировка :D (образно казано).

Мнението беше редактирано от Denichkata на 08.09.09 19:52.

DE

09.09.09
08:08

Събуждам се подута от снощната солена вечеря, тика масалата се оказа направо на солна основа.. Нищо де..

DE

09.09.09
08:18

Хъхъ Венци за вчера дори има 3 реда храна.... Казвайте ми праси......

09.09.09
08:19

Бих те посъветвала да не си сравняваш тренировките и храненето с тези на другите, защото всички са с различен опит в залата, различен метаболизъм и т.н. Гледай на теб кое как ти действа.
ПП: Масалата не би трябвало да е на солна основа, особено ако сама си я приготвяш. Тика не съм си правила, но ако си падаш по индийски подправки, мога да ти изровя рецепта за гарам масала - много ароматна подправка, без грам сол.

DE

09.09.09
08:21

О да, ще се радвам на рецепта.

А масалата не беше суха подправка, а една паста, с която мазах пилето.

09.09.09
08:30

Тази е суха:
Всички съставки се обработват в несмлян вид.
2 ч.л. кориандър, 2 ч.л. кимион, 2 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. карамфил, 1 ч.л. кардамон (само семената), 2-3 пръчици канела (около 3 см дълги)
Всяка подправка се запича леко (поотделно, като гледаш да не прегорят),след което ги смилаш (аз го правя в кафемелачка) и се смесват.
Получава се невероятна подправка - дано ти хареса. :)

DE

09.09.09
08:33

Дано намеря всички съставки. Аз гарам съм си купувала готова, но си мисля, че ръчно направена няма как да не е по-хубава :)

09.09.09
08:34

Досега не съм намирала готова да си купя, така че не мога да направя сравнение.
ПП: Отнема малко време, но пък се получава в едно доста прилично количество. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 09.09.09 08:35.

DE

09.09.09
08:40

Ами тук продават индийски подправки всякакви и както се казва на всеки ъгъл има тандури, гарам, тика.. Каквото ти душа иска.

DE

10.09.09
07:05

Вчера

12.00 —> 2 яйца, 3/4ти авокадо, 20 гр козе сирене, 2 парчета бекон
13.00 —> 250 гр кисело мляко 2%
14.30 —> 80 гр пилешко филе, 3/4ти авокадо

15.45 —> фитнес; една никаква тренировка, не хванах никакви класове и просто пообиколих кардио уредите

25 мин strider
20 мин bike
10 мин вело (ей на това не знам дали някога ще се кача пак, няма такова ръбене на задника)

18.00 —> 50-60 гр ядки
21.00 —> 250 гр кисело мляко 2%

Мнението беше редактирано от Denichkata на 10.09.09 07:06.

10.09.09
08:46

Дени, много ми харесва трансформацията ти и колко сериозно си се захванала със спорта. Поздравления!
Само внимавай да не претренираш набързо - така като гледам всеки ден ходиш на някакъв ‘клас’, а доскоро не се движеше почти...

Относно храната и калориите, недей да гледаш в нашите панички - ние тренираме отдавна и това не е стрес за организма ни. Ти си хапвай толкова, колкото преди и би следвало да получиш чудесни резултати ;)

DE

10.09.09
08:54

Мерси Лимче :-) !!

А иначе онзи ден почивах, тоест 3 на фитнес, 1 почивка и вчера пак на фитнес.
Днес като че ли пак ще пропусна класа или ще отида в 6.30 на Body Balance, което сигурно е нещо.. да си го кажем направо.. мудничко.
Мисълта ми е, старая се в първоначалния си ентусиазъм наистина да не се изсиля.

За храната.. мда.. май да си гледам собствента паница наистина, а не на другарчетата, което е някак типично по български хехе

Олей гъбките ми......... котлона... тигана........

10.09.09
18:03

казано от Limka на 10.09.09, 08:46:

Дени, много ми харесва трансформацията ти и колко сериозно си се захванала със спорта. Поздравления!
Само внимавай да не претренираш набързо - така като гледам всеки ден ходиш на някакъв ‘клас’, а доскоро не се движеше почти...

Относно храната и калориите, недей да гледаш в нашите панички - ние тренираме отдавна и това не е стрес за организма ни. Ти си хапвай толкова, колкото преди и би следвало да получиш чудесни резултати ;)

Подкрепям. Чак не смея да се обадя, да не те урочасам

DE

11.09.09
11:22

Вчера не можах да отида на фитнес, защото се появи техник за пералнята, без предупреждение, в наааааай-неподходящото време и ми обърка програмата тотално Но поне вече машината пере с топла вода! О чудо! Защото последният един месец явно беше прала със студена. Мда.

Та.. чак не посмях да напиша, че не съм отишла, за да не си кажете, ей я на.. беше 5 дни сериозна и вече клинчи хъхъ..

Затова се разписвам сега, след днешната тренировка.
Днес станах в 7, кафе, закуска, в 9 и нещо вече бях отлетяла към залата.
Изкарах 1 час и 10 минути клас Body Tone, допадна ми, имаше загрявка, УЖАСНО МНОГО lunges, squats, planks.. бях цялата вир вода.. на планковете щях да се разплача.. но много гот, разтягане накрая.
Ще си го посещавам този час веднъж седмично ми се струва.
След класа направих 25 мин кростренажор и така.

DE

11.09.09
21:14

Колко щеше да е хубаво ако днес не бях погълнаха 2000 калории.
Е да от ядки, масло, месо и т.н. ама 2000 са си 2000.
Не съм ги смятала де, но след 1100 тепърва вечерях и се отказах да смятам.
От утре си изчиствам храненето... хем е много, хем не ми харесва.

11.09.09
21:30

Е ако си била гладна, т.е. не си се тъпкала просто за спорта или да опразним хладилника си е ок. По-добро от това да слушаш организма си няма ...

DE

11.09.09
21:32

казано от tonu на 11.09.09, 21:30:

Е ако си била гладна, т.е. не си се тъпкала просто за спорта или да опразним хладилника си е ок. По-добро от това да слушаш организма си няма ...

Ами до вечерята си хапнах просто колкото ми се ядеше, но се изнервих, че в 3 следобед бях на 1100 кал и си казах майната му.. и с вечерята (пилешко бутче със зеленчуци) сложих и кисело мляко 10% върху броколито.. да не говорим, че ми дойде много, ама си го изядох.. след това ядчици.

Абе.. утре е нов ден.

11.09.09
21:34

е че това си е редовна практика при мен :D Да не ти пука - за един ден ;)

12.09.09
04:10

казано от Denichkata на 11.09.09, 21:14:

Колко щеше да е хубаво ако днес не бях погълнаха 2000 калории.
Е да от ядки, масло, месо и т.н. ама 2000 са си 2000.
Не съм ги смятала де, но след 1100 тепърва вечерях и се отказах да смятам.
От утре си изчиствам храненето... хем е много, хем не ми харесва.

Е какво пък толкова. Това сигурно ти е BMR при тренировките от последната седмица. Нормално е да ти се повиши апетита. толкова много движение - изведнъж. Наистина си слушай тялото. Някой дни ще ти се яде по-малко. По-добре да ханеш повече, отколкото глад

DE

12.09.09
07:00

Ааааами ок ще хапвам, колкото усещам, че имам нужда, но поне наистина ще го поизчистя яденето.. Какви са тея закуски - яйца, сирене, бекон, масло.. Или яйца и сирене, или яйца и бекон (и зеленчук де). За обедите и вечерите да не говорим. Просто аз физически се чувствам по-добре, когато ям по-чисто и незнайно защо винаги ям по точно обратния начин. Тоест знайно е. От лакомия. И после ми е некомфортно.

Имам мускулна треска на ръцете от планковете вчера.. как не се разплаках докато ги правех не знам.. лудо инструктурче.. по минута искаше да седим така.. е аз като начинаещ изкарвах по 20-30 сек, ама пак беше лазер. Само последният планк го изкарах цялата минута. Гордост.

DE

12.09.09
12:43

Днес 1 час пилатес и 25 минути крос. Имам все така мускулна на корема и ръцете. Днес ми беше 7ми ден във фитнеса (реално 5ти, но точно преди седмица отидох за 1ви път) и по този повод се почерпих с едно блокче 85% натурален шоколад. Утре почивка. Мисля да карам 2-1 схема или нещо такова.

DE

13.09.09
07:39

Почвам да си пиша храната, защото... днес съм отгоре и на кила, и на мерки спрямо миналата седмица.. Хъхъ... супер... Сега вярнп, че на теория съм в ПМС.. ама само на теория.

Вчера

кафе с малко мляко
2 яйца, 3 бекончета, 2 сомата
протеинов бар (това НИКОГА няма да го повторя)
кафе с малко мляко, 25 гр черен шоколад (за награда)
100 гр прясна тюна, маслини, паста от авокадо и зехтин, салата
1 бутче, броколи, брюкселско зеле

Днес започнах с

кафе с малко мляко, 25 гр черен шоколад (този път от яд)

От утре намалявам калориите, не знам как ще стане... ама... ще стане... знам, че бързам, ама е дразнещо след 1 седмица трен. и хубаво ядене (еее, малко... да.... може би множко.... ама хубаво) и да съм + отвсякъде... ми демотивиращо е... пролетта пак беше така, но тогава се чувствах издута.. а сега не. Ето аз пак съм със старата песен на нов глас. Дежа ву. Един хубав бой ми трябва на мен. Бебе такова.

13.09.09
09:18

казано от Denichkata на 13.09.09, 07:39:

Почвам да си пиша храната, защото... днес съм отгоре и на кила, и на мерки спрямо миналата седмица.. Хъхъ... супер... Сега вярнп, че на теория съм в ПМС.. ама само на теория.

Вчера

кафе с малко мляко
2 яйца, 3 бекончета, 2 сомата
протеинов бар (това НИКОГА няма да го повторя)
кафе с малко мляко, 25 гр черен шоколад (за награда)
100 гр прясна тюна, маслини, паста от авокадо и зехтин, салата
1 бутче, броколи, брюкселско зеле

Днес започнах с

кафе с малко мляко, 25 гр черен шоколад (този път от яд)

От утре намалявам калориите, не знам как ще стане... ама... ще стане... знам, че бързам, ама е дразнещо след 1 седмица трен. и хубаво ядене (еее, малко... да.... може би множко.... ама хубаво) и да съм + отвсякъде... ми демотивиращо е... пролетта пак беше така, но тогава се чувствах издута.. а сега не. Ето аз пак съм със старата песен на нов глас. Дежа ву. Един хубав бой ми трябва на мен. Бебе такова.

Нормално е да си +. Ще се оттечеш споко. Това са млечни киселини, води  и разни други глупости. Имай търпение. И си остави почивен ден задължително иначе ще си ги разхождаш оттоците нон стоп

DE

13.09.09
09:20

Днес почивам :) В много криво настроение съм... и ще се търкат килими у нас за “разведряване”

DE

13.09.09
10:52

Ииииии още 25 гр шоколад в моята паст. Леле няма такова лошо настроение. Какво ми става?!

13.09.09
10:58

казано от Denichkata на 13.09.09, 10:52:

Ииииии още 25 гр шоколад в моята паст. Леле няма такова лошо настроение. Какво ми става?!

Шоколада е супер. Особено този дето го ядеш.Даже и аз смятам да опустоша известно количество днес.

DE

14.09.09
04:19

Отчим ден с такова яко ПМС изтрещяване, че ако това не е ПМС значи тотално съм откачила.... За всяко нещо се нервирах все едно е проблемът на деня. Мрънках всяха минута от всеки час... бях спокойна само докато спах следобед... Ядох много. Качествено, но много. Пълен ужас. И не съм лягала да спя, защото гледах наградите на МТВ хъхъ... Направо цял ден се чувствам.. странно. Все едно съм пила сироп за нервиране и нечувстване добре в собствената кожа. Пак казвам.. ужас. Лягам да спя.

DE

14.09.09
10:55

Оставям ВМ НВД-то за други дни... и етапи от диетуването.. минавам на РБД и ще смятам във фитдей.

DE

14.09.09
11:07

2047
- 500
——
1547 <—- ОКБ

Как да разпределим приема на храна в РБД?
Количеството на белтъка в храната се движи в рамките на 1,7 до 2,3 гр. за килограм телесно тегло при мъжа и 1,5 до 2 гр. за килограм телесно тегло при жените. Изваждайки калориите на белтъка от дневния ви калориен прием, намирате калориите на мазнините и въглехидратите. Това е лесно, просто делите калориите останали след изваждането на белтъците на 2. Получената цифра е калориите на мазнините и на въглехидратите в храната Ви.

65 * 1.5 = 97.5 gr protein = 390 kcal = 25%
(1547 - 390)/2 = 578 kcal fats = 82 gr = 37%
(1547 - 390)/2 = 578 kcal carbs = 144 gr = 37%

Мила

14.09.09
11:16

Аз пък ще ти кажа,че винаги ще има дни в които ще ти се яде мноооогоо яйца с бекон и масло, и много други такива в които ще ти се яде шоколад,картофи и ориз...so…храни се около и в грнаиците на ОКБ-то, а не диетувай ;-) Сед 5 дни на 150 гр въглехидрати ще кажеш ‘’ ооо подуват ме тези въглехидрати,минавам на мазно’’ ;-) ...така,че стей куул с храната която харесваш,а не която трябва ;-)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1