14.09.09
11:24
Май нещо такова ще направя.... Просто идеята, че съм на РБР ми дава свобода някаква.. но няма да гоня норма обезателно с грамовете и т.н.
Хапнах овесени ядки и се свестих малко, че ми беше лошо от недоспиване.
15.09.09
10:07
За 3 дни някак успяха да стана кръгла.. 2 см на бедър.. 3 кила на кантара.. чудоооо.. (2 от тях не съм тренирала, 1 от тях ядох... доста.. и 1 нощ не съм спала)
Днес съм си избрала йога. Към 1.30 зачезвам към фитнеса.
Като че ли преди диета и тренировки, като приоритет трябва да си поставя оправяне на сбърканата тиква, смотаната нагласа и т.н. Ще си препрочета книжката за позитивно мислене.
Закусих 50 гр овесени ядки с прясно мляко блаженство.
Майната им и на РБД, и на ВМ НВД. Хубава храна, без преяждане, без прекаляване, към това ще се стремя.
Въпрос - купих си органик мюсло-ядкови барове - кога да ги хапвам. След трен бива ли? Самички? Или с протеин трябва? Или за закуска? Или да си ги нося в мен за междинни ако няма какво др да ям някъде?
И още нещо.. С ябълка и круша 00 е песен хъхъ..
Мнението беше редактирано от Denichkata на 15.09.09 10:08.
15.09.09
10:13
15ти Септември
Под надслов “ще бъда спокойна и търпелива, ще мисля позитивно, а останалото ще се подреди”
Днес йога и крос предполагам ще има, някой друг плод, овес, риба, броколи...
Мнението беше редактирано от Denichkata на 15.09.09 10:17.
15.09.09
13:28
Искам да стигна до залатаааааа, а на вън вали..... водопад..... за секунди подгизваш независимо от големината на чадъра.... Някак си не ми се носят 3 комплекта дрехи, а 4ти да ме чака вкъщи. Ако ще в 9 вечерта ще отида, ама ще отида! Само чакам да спре.. Не... да намалее..
Ако в 7 вали все така.. Просто го преглътвам и отивам. Дотогава надежди.. 2 дни не съм ходила. Няма да стане 3ти, пък каквото ще да става.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 15.09.09 13:37.
22.09.09
15:33
Тренирам си аз, хапвам си здравословно, ама явно много, защото не свалям, а... качвам.
От 2 дни се стряма да ям така.. по-малко.
И си мисля, че е крайно време да спра с импровизираните тренировки тип “я да го видя това как работи”, защото май всъщност нищо не правя така...
На пук на всичко, което съм чела, колко по-правилно е да тренира със свободни тежести на мен ми е по... забавно... на машини. Може би, защото съм нова във фитнеса и все още всичко лъскаво, така да се каже, ме привлича.
Съвети малко може ли?
Да тренирам в отделни дни ръце, крака, корем или смесено?
Ако правя крака да правя упражнения за всички възможни мускули по крака или да подбера?
Повече повторения с по-малко тежести или обратното?
Благодаря предварително.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 22.09.09 15:34.
23.09.09
07:31
Някой.. :) ?
23.09.09
08:42
Ами то не е 2 думи работата с тренировките :)
Според мен най-добре в началото да правиш кръгови - всичко в една тренировка , виж списъка с упражнения за всяка мускулна група в сайта и сглоби някоя програма пък тук ще се коментира . Или пък в сайта на bodybuilding.com - там е направо море от информация . Отиваш на “Training” и си отделяш време за четене :) Другия вариант е да отидеш инструктор да ти направи програма .
А в началото мисля ,че не е подходящо да тренираш с големи тежести . Първо свикни с упражненията , техниката и въобще този тип натоварване и тогава вече според целите ти може да вдигнеш кг .
Някой.. :) ?
Ей, Деничката пак ще ни вкараш в спор :)
Съвети малко може ли?
Да тренирам в отделни дни ръце, крака, корем или смесено?
Ако правя крака да правя упражнения за всички възможни мускули по крака или да подбера?
Повече повторения с по-малко тежести или обратното?
Благодаря предварително.
По въпросите -
1. Ти май си начинаеща нали - в такъв случай е добре да започнеш с тренировки за цялото тяло - кръгови тренировки, другото се казва сплит - по принцип сплит тренировки не се препоръчват при стаж в залата по-малък от 6 месеца, а и според мен кръговите тренировки са по-подходящи за твоите цели - ти искаш да отслабнеш, нали?
2. Най-добре е да подбираш такива упражнения, които натоварват най-голям брой мускули едновременно - базови упражения; изолиращите - тези, които акцентират само на определена МГ засега мисля, че не ти трябват
3. По въпроса мисля, че има достатъчно дискусии и в дневниците, и в темите за тренировъчни методи - и във форума си имаме достатъчно привърженици и на двата подхода - накратко - при повече повторения с по-малки тежести гориш повече енергия по време на тренировката, рискът от контузии е по-малък, самата тренировка е по-обемна, съответно по-лесно можеш да претренираш; малко повторения с големи тежести - по-кратка тренировка, гориш повече енергия в покой до 48 часа след тренировката, по-голям риск от контузии ако не изпълняваш правилно упражненията;
Мнението беше редактирано от mbarton на 23.09.09 09:06.
23.09.09
09:12
Значи кръгова it is.
A за повторенията и тежестите.. как да кажа.. малоумно ли е ако примерно 2 дни тренирам по единия начин и 2 по другия?
Лимка правеше нещо подобно със сериите и повторенията, вероятно може да ти каже дали си струва.
25.09.09
21:18
Ще се радвам да сподели мнение :)
Аз все още си карам без схема, на импулс тип “я това да го пробвам” за бой съм.. Много много много бой!
Днес изкарах
20 минути strider на level 1, редувах 2 мин с 8км/ч и 3 мин 12.5 км/ч
20 минути bike, редувах 2 мин level 1 със средна скорост и 1 мин level 5 с абсолютно максимална скорост (щях да изкъртя уреда направо)
3 х 10 трицепс машина (кой да помни име обаче) с 5 паунда
3 х 10 бицепс машина (да и на нея не помня името) с 5 паунда
3 х 15 45-градусова лег преса (йе помня името) с 15 паунда
3 х 50 адуктор с 25 паунда
3 х 50 абдуктор с 25 паунда
10 минути strider в режим fat burn с пулс 139
10 минути в режим кардио с пулс 159
Мнението беше редактирано от Denichkata на 25.09.09 21:22.
26.09.09
07:53
Гледам, че Лимка е онлайн, дали ще се разпише по въпроса с тренировките с повече и по-малко тежести в една седмица... Дано, дано..
Дени, при мен повторенията и броят на сетовете варират всяка седмица с цел да се избегне привикване и да е под постоянен стрес организма (аз съм доста добре тренирана и е по-трудно да ми се измислят шмекерийки за поддържане на съспенса :) ).
Мисля, че при теб, като начинаеща, е по-добре да правиш 3х8-10 бройки при всички упражнения с тежести достатъчно големи, че последните 2-3 повторения да са ти зор - ти всъщност в началото ще целиш тялото ти да привикне към определено физическо натоварване. За него и без това е достатъчно стресиращо новото, т.е. тренировките :)
26.09.09
07:57
Мерси, Лимка :) (ох в бързината написах Милка хаха... който за каквото си мисли)
Значи на а(б)дуктора ще вдигна тежестите тогава.
Другите си ми бяха зор, особено за ръцете, едваааааам.
Имам такива тънки и слаби (на издръжливост) ръчички, че.. не е истина.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 26.09.09 07:58.
26.09.09
13:38
10 min strider fat burn режим
15 минути bike без режим
3 х 10 chest press 5 паунда
3 х 10 pulldown 15 паунда
3 х 10 rare delt 15 паунда
3 х 10 aductor 55 паунда
3 х 10 abductor 55 паунда
3 х 10 45 degree leg press 25 паунда
всички тежетсти, такива, че последните 2-3 повторения да са зор, както каза Лимка
Мнението беше редактирано от Denichkata на 28.09.09 18:23.
Дени, на лег пресата, и особено на аддуктора и абдуктора може да качиш повторенията на 15-20. И последните повторения да са ти трудни. При краката прави по-кратки почивки.
28.09.09
17:55
15 min strider fat burn режим
3 min cool down
10 min strider cardio режим
3 min cool down
3 х 10 shoulder press 5 паунда
3 х 10 chest press 5 паунда
3 х 10 pulldown 15 паунда
3 х 10 rare delt 15 паунда
3 х 15 seated leg press 25 паунда
3 х 20 aductor 55 паунда
3 х 20 abductor 65 паунда
3 x 15 seated leg curl 15 паунда
Мнението беше редактирано от Denichkata на 28.09.09 18:22.
28.09.09
18:00
Айде и храната да си запиша
10.00—> агнешко, зелена салата
13.00—> 100 гр сладолед от кисело мляко, рикота и шоколадов протеин, 30 гр лешници
15.00—> 1 яйце, 1 бекон, 30 гр котидж, домат
тренировка
18.00—> 100 гр сладолед от кисело мляко, рикота и шоколадов протеин
20.00 (предстои)—> пилешко бутче, броколи, моркови (на които не им е мястото вечер, мда)
Мнението беше редактирано от Denichkata на 28.09.09 18:01.
28.09.09
22:05
Ако не друго, морковите бяха ужасно малко, към 3 хапки.. Чудя се утре да ходя ли на фитенс или да почивам.. Зависи какво е времето. Ай и утре е вторник - 7 сериала имам за теглене и гледане хехе.
29.09.09
23:35
Днес смешна тренировка под надслов “ходеше ми се в залата, колкото да не забравя пътя, но не ми се даваше зор прекалено, защото вчера го направих” и все пак съм доволна, направих около 45 минути крос и байк с умерено темпо и малко упражнения за ръце.
Важното е навикът да се създава и затвърждава!
Хапването - ВМ НВД, обаче едни ядки вечерта, а да и едни през деня, ми вдигнаха калориите на 1800 в най-лошия случай или на 1600 в най-добрия ;-)
В общи линии:
—> 2 малки яйца, 2 малки парчета бекон, 60 гр рикота, домат
—> 40 гр лешници
—> 150 гр пилешко филе, 100 гр кокосово мляко, броколи
—> 50 гр пилешко филе, 10 гр зехтин, броколи
—> 50/100 гр ядки
И......... поръчах си днес FYRE една опаковка! Възлагам надежди да пораздвижи нещата малко, но не очаквам чудеса. И все пак ще го започна с позитивна нагласа за добри резултати, ако не друго поне на плацебо ефекта да разчитам. Така че.. FYRE rules! Той ще е разковничето на раздвижването ;-)!
Мнението беше редактирано от Denichkata на 29.09.09 23:38.
30.09.09
07:35
Коленете ми пукат зверски, не знам защо, както и раменете, но коленете... звукът е като чупене на масивна маса хаха
П.С. Аз май сама си говоря хехе.
02.10.09
12:27
Супер, пристигна fyre-ът, който се оказа, че е с изтекъл срок на годност и сега пращах снимка, за да пратят replacement….....................
Предполагам мойто мнение за Файъра го знаеш. Негативно. Недей да бъхаш такива ‘отрови’ в тялото си. Резултатите и по естествен път могат да си дойдат. Нооооооо, факт - ще пиеш Файър, пфуууу :snake: .
Всичкооооо е в храната!!!!!!
Мнението беше редактирано от maria на 02.10.09 12:40.
02.10.09
12:46
Храната ми е добре, ама...... не мърдам надолу и грам, нито сантиметър, в един момент ми писва.. явно този път вместо да посегна към шоколад или овесени бисквити.. посегнах към дебитната си карта и сайт за добавки. И аз не съм впрвала, че ще го поръчам, ама.. факт..
02.10.09
12:50
Е, и от шоколада нямаше да сваля със сигурност, така че ефектът е горе долу същият ;-)
02.10.09
13:23
Остава само и да ми го пратят в срок на годност, ще е супер.... Подарявам fyer, изтекъл август хаха
Днес така се зарадвах като дойде пратката, подейства ми нахъсващо и оппа... извън срок... изнервих се... и изядох 200 гр извара ей така без нищо.
Е, Дени така или иначе си го е поръчала вече. Така че ще следим дневника и ще видим.
Дени, а ти колко кг/мерки си и колко искаш да станеш?? Ааа да, и колко си висока??
Мнението беше редактирано от maria на 02.10.09 13:25.
02.10.09
13:30
66 кг съм в момента, целя се в 60 на първо време и 58 като крайна цел.. по-точно знам кои дрехи са ми ставали на 58 и на 60 и ще съдя по тях, не толкова по кантара, но ми е ориентир някакъв.. 177 см съм висока.. всичко трупам на бедра и брич.. които са някъде 54/55 см, зависи къде премеря... ханш 100 см.. дупето ми е по-скоро изпъкнало и от там идват см.. дупето си го харесвам.. но бедрата и брича са ми голямата тегоба.. особено брича.. общо взето обиколката ми през дупето и под дупето, но през брича е една и съща.. тоест много мазно има на брича.. че и на вътрешната страна на бедрата, едни месести са като милинки.. или както казваше майката на една приятелка като беше напълняла “ама ти си като бухнало тесто”
Мнението беше редактирано от Denichkata на 02.10.09 13:32.
05.10.09
20:16
От днес съм на антибиотик, а фитнесът е мираж и ми е много криво :-(
66 кг съм в момента, целя се в 60 на първо време и 58 като крайна цел.. по-точно знам кои дрехи са ми ставали на 58 и на 60 и ще съдя по тях, не толкова по кантара, но ми е ориентир някакъв.. 177 см съм висока.. всичко трупам на бедра и брич.. които са някъде 54/55 см, зависи къде премеря... ханш 100 см.. дупето ми е по-скоро изпъкнало и от там идват см.. дупето си го харесвам.. но бедрата и брича са ми голямата тегоба.. особено брича.. общо взето обиколката ми през дупето и под дупето, но през брича е една и съща.. тоест много мазно има на брича.. че и на вътрешната страна на бедрата, едни месести са като милинки.. или както казваше майката на една приятелка като беше напълняла “ама ти си като бухнало тесто”
С това описание , което си си спретнала , ако не те бях виждала можеше и да се вържа . ахахха
Много финна и висока мацка е Денито , но просто е перфекционистка .
19.10.09
16:21
2 седмици и курс и половина антибиотик по-късно...
Не бях стъпвала във фитнеса, храненето беше чат пат, хапчетата бяха много.
Днес откривам сезонът на борбата отново :) (и не съм 100% здрава... но нищо...)
Мнението беше редактирано от Denichkata на 19.10.09 16:21.
04.12.09
22:52
Откакто се записах на фитнес бях болна(ва) около 7-8 пъти, направо си е за чист майтап работата :D Изпила съм парацетамола на града имам чувството. Fyre си поръчах 2ри път, отново извън срок на годност дойде.. Смях ви казвам.. Хаха! Ама не е хаха.
Тази седмица (засега) не съм била нито един ден с температура. Рекорд! Дори отидох един път на gym и един път на пилатес.
Да видим дали ако си водя дневника ще преборя бацилите и мързела.
05.12.09
08:44
Лека температура с мускулно-ставни болки, очаквам до час-два да ми мине и да отида на фитнес. Пилатеса го изпуснах и ще се наложи да импровизирамв gym-a. Мисля да мина машините за гръб и ръце и после крос.
05.12.09
18:46
Лека, лека, ама откара до следобед. Фитнес - не се стигна до него. Утре сутринта отивам преди да съм се разсънила даже и да съм осъзнала боли ли ме нещо или не ме боли.
Храна.. Палачинка от 2 яйца + 20 гр трици + 100 гр кисело мляко; 150 гр пилешко бяло месо + масло + индийски сос + зелена салата + зехтин; шепа ядки може би 50 гр + вечеря в бъдещето нейде сигурно кайма (йей органична) с моркови и лук..
Вода...................................................................................... не искам да кажа срам ме е. Никаква.
Резолюции за утре - фитнес и вода!
07.12.09
07:56
около 40 минути и 18 сайта по-късно.. ми не мога д си съставя програма за фитнеса и това е.. оплитам се.. заплитам се.. преплитам се.. и едно голямо нищо накрая..
07.12.09
08:08
Извадих от архивите неяо, което Уини ни беше писала:
Дени почваме така:
- ходещи напади, крачки - 3х30 броя(на крак) с малките дъмбели
- тяга с прави крака(с разкрач колкото раменете) 3х30
- лицеви опори 3 х колкото можеш(в началото може да са под ъгъл, ръцете на табуретка или маса)
- bent over row с двата големи дъмбела 3х15 (гребане)
- разтваряне настрани - 3х8
- повдигане на ръцете напред - 3х8(на ръка)
- плие - 3х30бр.
- махове с крак от лакътна опора, кракът в контрашпиц 2х30 на крак
- корем накрая - планковете са достатъчни
- 10-15 мин. скачане на въже.
Ще действам така.