16.09.09
10:47
Шо сурови яйца?
И аз правя нещо подобно,но бес овеса,защото не мога и аз да го изпия бързо :-)
Нали не било хуаво с сурови яйца?
Очаквах такива въпроси и критики , след 1 час ще ти отговоря , защото закъснявам :)
16.09.2009г. Тренировка Б :
1.Полулег с щанга - 5х5 - 50 , 60 , 60 , 60 , 65
2.Кофички - 3х5 +5кг. , 2х5 СТ
3.Раменни преси с дъмбели - 5х5 - 15 , 20 , 20 , 20 , 20
4.Френско - 3х8х30
5.Клек - 5х5 - 70 , 80 , 90 , 90 , 90
-тренировка
-протеин
-2 часа спане
-100гр. варена риба + домат + 2 филийки ‘Фитнес’ с масло + ябълка + цинк
Много зле , след снощи нямам никакво желание за натоварване , единственото което ми се иска е да спя. Обещал съм си скоро да няма такива дни като днешния.
Сега дойде време да отговоря на адаша за яйцата. Ами отдавна си мисля , че суровите яйца не пречат и днес реших да опитам , защото станах много късно и нямаше как да си сготвя , та разбих един шейк и стана добре. Стремя се да ползвам само варени/пържени яйца , но в ситуация като днешната , суровото яйце беше единствения вариант и мисля , че няма място за притеснение.
16.09.09
17:10
Аз същото не смятам,че има място за престъпление,но и мен ме критикуваха за суровите яйца,според мен не е лошо от време на време да се приготвят с мляко и разни глезотийки ;) ..
16.09.09
17:18
Аз имам едно предложение към Гого. Защо не се опиташ да започнеш тренировката с клек? От личен опит мога да кажа, че клека ме отваря за всички следващи упражнения, по-тонизиран съм и чувствам, че имам повече енергия ( да не говорим, че дигам повече)
Адаш , глезотийките не са за мене , всеки си има вкус :) А критики винаги ще има , докато мненията са различни.
Теодоре , следващата тренировка ще опитам , ей така за експеримента.
16.09.09
17:24
Адаш,малко успамих ама под глезотийки имах предвид,че аз шейка го правя само мляко и яйца ;) , при теб гледам Жик-Так ;) ..
Овесът е глезотия , така ли да те разбирам ? Той е основната ми закуска от мноооооого време насам и измислям нови начини , за да го приемам на закуска , защото каша с кис. мляко ям всеки ден и ми втръсва , за това днес разнообразих , не знам кое е толкова ” Жик-Так” .
16.09.09
18:10
Не,просто аз мед много много не ползвам,иначе дадеш ли ми буркан ше го изкъртя,не ползвам от Март.. ;)
18.09.2009г. Тренировка А :
1.Набирания ( до брадата ) - 5х5
2.Гребане с дъмбел - 5х5 - 25 , 35 , 35 , 35 , 40
3.Тяга - 5х5 - 80 , 80 , 90 , 90 , 100
4.Скотово - 3х8х35
-тренировка
-протеин
-мн храна , не мога да я опиша , защото я забравих :)
Нормална тренировка , вече вкючвам и тягата , бях я спрял. Цял ден ме мъчи една болка в корема , много гадно се чувствам. Пък сега ме нервират .. еееех , живот ли е .. .
П.П : Сега ми дойде една идея , свързана с рецепти. Има ли интерес към пудинг с овесени ядки и ябълки ? Супер става , ако някой изяви желание , нека пише , веднага му давам рецептата :)
Мнението беше редактирано от Гошко на 18.09.09 17:31.
18.09.09
19:19
има интерес. дай да е видим, аз правих веднъж с ябълки и канела ма стана на топчета някак си. подобен проблем да си имал ?
Дака , ето рецепрата . Лично на мен никога не ми е ставал на топчета .
Овесен пудинг с ябълки
Необходими продукти:
200 гр. фини овесени ядки
400 мл. прясно мляко
4 с.л. захар (или 1 с.л. течен подсладител)
3-4 средно големи ябълки
1 лимон
3 яйца
½ ч.л. бакпулвер
масло и галета за поръсване на тавата (формата)
Начин на приготвяне:
Стоплете млякото и с него залейте овесените ядки. Оставете ги да киснат около 10-15 минути.
Разбийте яйцата със захарта (подсладителя), към тях добавете накиснатите в мляко овесени ядки и настърганите ябълки, които преди това сте смесили със сока на 1 лимон и настърганата му кора.
Добавете и бакпулвера.
Сипете сместа в намазнена и поръсена с галета тава ( МОЖЕ И БЕЗ ТЯХ ! ).
Печете на 180 С за около 20 минути.
Мнението беше редактирано от Гошко на 19.09.09 17:22.
21.09.2009г. Тренировка Б :
1.Клек - 5х5 - 70 , 80 , 90 , 90 , 90
2.Лег - 5х5 - 65кг. константа - тренирах сам и ме беше страх :)
3.Кофички - 1х5 СТ , 2х5 +5кг. , 2х5 +10кг. - това е за червено , имах доста сила , хареса ми.
4.Раменни преси с дъмбели - 5х5 - 20кг. константа
5.Френско - 3х8х30кг.
-60гр. овес с мляко + мед + витамини
-ориз с месо ( малка порция ) , защото го ядох заедно с овеса :)
- GNC wheybolic - УНИКАЛНООО !!!
-тренировка
-протеин
-5 сварени яйца + ориз с месо
Много добра тренировка , повечето въглехидрати ми се отразяват добре. Вчера ми дойде поръчка от USA на 2 кутий GNC wheybolic - най-новата формула на фирмата , опитах го и мога да кажа , че продукта е уникален. Никога преди не съм се чуствал така , кой знае , може да е плацебо ефект , но ми хареса. Мисля да продам едната кутия , защото ми е много . Също така имам и една голяма опаковка Мега мен , но нея ще я почна по-късно , заедно с другите добавки. Та , ако някой се интересува от wheybolic-a да пише ЛС :)
Стакът е почти готов , единственото , което липсва е Слин-а , който може и да пропусна , подари финансово затруднение. Иначе в момента изглежда така :
1 опаковка СайзОн
2 кутий wheybolic
1 кутия Nutra whey blend
1 опаковка Мега Мен
Започвам да се подготвям за зимата , от сега започнах леко по леко да влизам в ритъм с диетата , ориза си го готвя все по-често , а зимата ще ми стане основна храна :) Нахъсан съм , дано има резултат :)
23.09.2009г. Тренировка А :
1.Набирания - 5х5
2.Гребане с дъмбел - 1х 25 , 4х35кг.
3.Гребане с щанга - 5х5 - 50кг.
4.Скотово - 3х8х35кг.
5.Римско + повдигане на крака от лег - 2х20
- 200гр. пил. дробчета в масло + 300гр. ориз на фурна + кафе
-тренировка
-протеин
-4 яйца с масло и кашкавал на тиган + салата домати + краставици + зехтин
Всичко е нормално , контузията обаче се обажда и за това отново замених тягата с леко гребане. Скоро мисля да премина на друг сплит и ще направя обширен “доклад” на всичко свършено и постигнато по тази схема. Много съм доволен и бих я препоръчал на всеки :)
Мнението беше редактирано от Гошко на 23.09.09 14:20.
Опа , здравейте ! Позагубих се малко , но беше неизбежно :) В петък пропуснах тренировка , защото се чуствах страшно уморен и невъзтановен , със странна мускулна треска в гърдите , въпреки че си бяха починали 4 дни. Тази седмица ми е последна на този сплит , след това постепенно ще премина на класически сплит за маса и към 15-20 октомври ще започвам стака , ще пусна снимки , мерки и цели , като ще направя лог и ревю на продкуктите след края. Постепенно от ВМ-НВД преминавам към ВВД , като не изключвам нищо ( за сега ) , а включвам ориз , картофи , спагети ( ръжени ) , а маслото го намалих до минимум. В края на седмицата ще пусна някой друг въпрос за програмата , надявам се да помагате :) Също така ще отида до София за 2-3 дни , може да се видим с някой от форума :-P
28.09.2009г. Тренировка Б :
1.Клек - 5х5 - 70 , 80 , 80 , 90 , 90
2.Лег - 5х5 - 65 , 65 , 70 , 70 , 70
3.Кофички - 1х6 СТ , 3х5 +10кг. 1х2+3 +10кг. СТ
4.Раменни преси с дъмбели - 5х5 - 20кг.
5.Френско от лег - 3х8х30кг.
-300гр. ориз със зеленчуци на фурна
-тренировка
-овесена бисквита + протеин + зелена ябълка
-4 яйца с масло и кашкавал + 200гр. ориз на фурна
Всичко е ок , продължавам до края на седмицата :)
Храната е екстра..... Доста си и напреднал, в сравнение с тези снимки от галерията ти.
Гледах по-назад, че някой е писал за тичането, че за 4 км - 15 мин. че било много бързо избягано :) Онзи ден в събота бягах точно 4 км (10 обиколки на стадиона) за 11 мин. и за мен това си е средно темпо.
Никъде не видях колко си голям, братле ?:)
Успех с дневника иначе!
Мнението беше редактирано от Nikolayo на 28.09.09 16:03.
Здравей , Ники :)
И по-екстра може да е храната , но за сега е така , правя преход от ВМ-НВД към ВВД и ми е малко разбъркано всичко :)
За тичането се изписа много , хареса ми , че си се постарал да четеш , благодаря че следиш :) Тогава ме направиха на Юсеин Болт , но всичко е ок :)
Иначе съм на 18 години , а на височина съм сравнително голям - 183-4 :)
Благодаря ти много , успех и на теб ! :)
05.10.2009г. Тренировка А :
1.Набирания - 5х5
2.Гребане с дъмбел - 5х5 - 32.5кг
3.Тяга - 5х5 1х80 , 4х90
4.Бицепсово с дъмбели - 3х8х15кг.
-тренировка
-протеин в дом. мляко
Привет от мен! Най-после съм си вкъщи , бях малко по София и нямах време за тренировки :) Днес го карах доста леко , колкото да свикна пак и следващата седмица сменям програмата. Примемам предложения , искам да обсъдим нещата . Ще гоня размери и килограми , ще пусна и снимки . До момента съм на ВВД и взех да се омазнявам и честно казано не ми харесва , но пролетта е време за сваляне , така че не се притеснявам :) Дайте предложения , ще съм радостен , ако се включат хората с опит , имена няма да споменавям , знаем си ги кои са :)
07.10.2009г. Тренировка Б :
1.Клек - 5х5 - 80 , 80 , 90 , 90 , 90
2.Лег - 4х7 - 65 константа - направих ги 7 повторенията , защото имах сила за повече , но нямаше кой да ме пази
3.Кофички - 2х5хСТ , 2х5х +10кг. 1х5 +10кг ( 3+2)
4.Раменни преси с дъмбели - 5х5 - 20кг.
5.Трицепс на скрипец ( въже )- 3х8х35кг.
- 300гр. пиле с ориз на фурна
-тренировка
-протеин в мляко
- 4 яйца с масло , кашкавал и сирене , салата
Нормална тренировка , кривите лостове липсваха за френското и за това прибегнах до скрипеца. Скоро започван СайзОн-а ииии ще става интересно :)
Днес е нетренировъчен ден , но като храна е раличен от всички други до сега , мисля да го опиша.
Закуска - 100гр. овес с 100гр. кисело мляко + мед , 3 цели яйца
В училище - 100гр. кайсиеви ядки
Обяд - 300гр. пиле с ориз + литър прясно мляко + ябълка
Следобяд - порция пиле с ориз , 3 цели яйца + ябълка
Ще редактирам .
Забелязвам , че от млякото се появяват адски газове , явно имам лактозна непоносимост и ще го намаля , литър на веднъж не е добра идея :)
От другата седмица ще започва стабилно ВВД , което ще включва ориз , овес , картофи ( малко ) , ръжени спагети . Започнах постепенно и взех да се омазнявам , това е добро начало :)
08.10.09
14:30
Гошка, дай така малко мерки, снимчици щом почваш нов режим, редно е да се знае откъде тръгваш :)
Сашко , всичко ще дам , в момента си избирам сплит , по който да качвам килограми , но никой не се включва с предложения . Това ми е единствения проблем , в събота сутрин пускам мерки и снимки и от понеделник започвам :) Целите вече са ми ясни , ще наблягам над тях , друго не ме интересува за сега. Ще се радвам , ако има препоръки , мнения и критики към тренировки , храна и т.н. , за да може да се уча :) Единственото , което ме спира да започна от утре са парите за Слин-а , който наистина ми трябва , но .. такъв е живота . Ще го карам само със Сайз и протеин , пък ще видим .
Та , Сашко , скоро ще има от всичко по много :-P Лог , снимки , ревю ( дай Боже ) и резултати. Сега ми идва на акъл да постна това , което постигнах през тези 3 месеца по системата 5х5. И без това в петък няма да вдигна повече , отколкото преди 2-3 седмици , така че .. По-после , като пресметна всичко ще постна :)
Добавям:
150гр. заешко + 150гр. извара + салата + 10 маслини
200гр. извара + 5-6 маслини
Утре имам изпит по кормуване , мисля да пропусна фитнеса , но ще видим как ще се стекат обстоятествата . Лека нощ.
08.10.09
21:13
Успех !
Мнението беше редактирано от Преслав Додев на 08.10.09 21:13.
08.10.09
21:22
Аз ти предлагам първо да размажеш колата, а след това и железата :lol:
Мерси , Преси! След изпита ще напиша резултатите от системата 5х5 , по която тренирах около 3 месеца. Ще има и размери , но в събота сутрин , че доста се наядох с ориз :)
Финдо , ще ме видиш с нова визия , евентуално януари-февруари месец , когато приключа основния период и започна да чистя за бала.
Имам молба към всички разбиращи. Двуумя се между два четиридневни сплита за маса и не знам кой от тях да избера. Възможно ли е някой да предложи работеща програма , с която да гоня следните цели:
1.Маса
2.Ширина
3.Плътност
Изобщо .. целя да стана по-обемен , като ще наблягам на гърдите , които потръгнаха леко по леко с кофички. Знам , че има страшно много системи и сплитове по сайтовете , но тук се знаем кой какво представява и най-лесно може да опраделим кое ще работи . Аз лично мисля да разделя гърдите и гърба в отделни дни , като към тях сложа единствено корем и задно рамо ( при гърба ) и да оставя един ден за ръце , но не знам дали ще е удачно , след като гоня обем . Помагайте , съфорумци :) Питането ми е елементарно и дано няма изцепки като : Има търсачка и т.н. :) Стажът ми е година , разполагам със солидна диета , поне за хран. режим нямам проблем , имам воля за такива неща , но не знам кой сплит ще работи върху мен .. . За първи път “влизам” в основен период , до сега слабеех , но дойде време да качим някое друго кило .. :-P
П.П : Утре очаквайте резултатите от 5х5 , както и снимки ( ако проработи фотоапарата :) ) , мерки и новата диета.
Мнението беше редактирано от Гошко на 09.10.09 18:21.
09.10.09
19:23
има търсачка.
09.10.09
20:47
На какво искаш да наблегнеш на краката,на ръцете или на друго?
Ако наблягаш на ръцете,пон гърди,вторник гръб,сряда почивка,четвъртък рамо и крака,петък ръце.
Ако наблягаш на краката и ръцете,пон гърди и предно и средно рамо,вторник гръб и задно рамо,сряда почивка,четвъртък крака,петък ръце.
Ами Сами , то по-отгоре пише , че ще наблягам на гърдите , но сплита ще е 4 дневен , вече го реших. Горе долу съм направил програмата и по-късничко ще я постна :) Колкото до новата диета - реших да е ВВД , като само в неделя ще огранича В , като ги включа само в закуската. Иначе на ден под 350-400гр. В мисля да не падам , а Б ще са 2-2,5гр./кг , което ми се струва добре. Това за сега , по-късно програмата и резултатите :-P
10.10.09
14:42
офф :
” Гледах по-назад, че някой е писал за тичането, че за 4 км - 15 мин. че било много бързо избягано smile Онзи ден в събота бягах точно 4 км (10 обиколки на стадиона) за 11 мин. и за мен това си е средно темпо.”
10 обиколки = 4 км за 11 мин . Може да се пробваш на състезания , олимпийския на 5 000 е 12.37 .
Чакам резултатите от 5х5 системата , интересно ми е.
Мнението беше редактирано от Evgeni Nikolov на 10.10.09 14:44.
Темпото му е добро, но да паднеш под тия 12 минути е убийство (пробвал съм) голям фен бях на бягането преди.
Резултати от системата 5х5 :
Лег - 50 - 70 - 20кг. отгоре
Клек - 50 - 90 - 40кг. отгоре
Тяга - 90 - 112-15 - тук не съм много сигурен , но мисля че са 112 :)
Гребане с щанга - 50 - 60 - само няколоко пъти съм го правил , не съм наблягал на него
Гребане с дъмбел - 25 40 - тук много доволен
Набирания - 0 - 8 - добър напредък , не бях правил никога набирания
Кофички - 0 - 10 СТ или 5 +10кг. - същото положение като при набиранията
Раменни преси с дъмбели - 15 - 20кг. - чисти , доволен съм като цяло
Скотово - 30 - 40 - рядко съм го правил
Бицепсово с дъмбели/щанга - 15кг. / 35кг. - като цяло съм доволен от това движение
Лег тесен - 50 60 - и това рядко го правих
Френско - 0 35 - много ми е мъчно това упражнение , затруднява ме
Като цяло е това , качил съм 3 килограма , диетите ми бяха 2 вида - вм-нвд и ввд ( 2 седмици преди края ) . Разширил съм гърба , стегнал съм краката , гърдите са горе долу , но ръцете не помръднаха . Все пак това е програма за вдигане на силовите постижения , но има още какво да се желае. Доволен съм , ще я приложа пак след време :) Дано това “ревю” да е интересно и да се види , че тази система наистина работи :-P Снимки и размери утре , че фотоапарата не ми работи :)
10.10.09
19:13
Брех изглежда доста е брутална програмата но очевадно работи доста добре
Забравих да напиша , че не съм ползвал никакви добавки , освен протеин и цинк. Десо приема Слин-Сейн и има много по-силни резултати, там ще е по-интерсно :)
Ванка , програмата работи , може всеки да я пробва . Аз сега се насочвам към 4 дневен сплит за маса :-P
10.10.09
19:19
Не е само за вдигане на силовите постижения, а и за покачване на маса.Зависи как точно ще я приложиш.Добри са резултатите Гошко.Ако не бяха прекъсванията и травмата в гърба, щяха да са още по-добри. :)
10.10.09
19:20
И между другото цялата седмица съм тренирал без слин преди тренировката и силата ми пак расте.Той беше разковничето до един момент, вече съм на гребена на вълната :P
Ами и мен ме е яд , Десо , но няма начин . При всеки го има този момент с контузията , а прекъсвания.. не съм прекъсвал за значително време , просто толкова си мога :) Поне сега ще тренирам с усвоени килограми и ще качвам маса. А иначе да , програмата е И за маса , но моята цел беше сила. Получи се добре . Десо , чакаме и ти да напишеш резултати :)