Трябваше , но утре залата няма да работи , а така ми се тренираааааа... :) И все пак , в банята реших да сменя лега с щанга на лег с дъмбели :) .
28.08.09
13:52
Toчно банята е мястото за вземането такива важни решения :lol:
Toчно банята е мястото за вземането такива важни решения :lol:
Хаха , да . Точно там ми идват невероятни идеи :) Тая вечер отново ще съм главен готвач и приготвям пилешки шишчета на грил тиган + пилешки гърди , та ще се наям с мЯсо :) Утре е ден започивка , отново съм си самичък и мисля да събера приятелите на гости , ще опиша храната утре. Лека вечер.
28.08.09
18:09
елеле, И няма да ме поканиш, нали? ;( Ще ти насъскам Симона :С
елеле, И няма да ме поканиш, нали? ;( Ще ти насъскам Симона :С
Хаха , спри да спамиш и пиши в скайпа , за утре може да се разберем :)
31.08.2009г. Тренировка А :
1.Набирания - 5х5 - имах сила тука , другия път слагам тежест , заклех се :)
2.Гребане с щанга - 5х5 - 50 , 60 , 60 , 60 , 60
3.Тяга - 5х5 - 80 , 90 , 100 , 100 , 110 (2)
4.Бицепсово с дъмбели - 3х8х 15кг. в ръка
5.Римско столче + повдигане на крака от лег - 2х20 всяко
-тренировка
-протеин
-4 цели яйца с масло на тиган , малко салата , задушени зеленчуци + лъжица картофено пюре ( от стръволеж :lol: ).
Тренировката беше добра , всичко протече нормално. Намерих си хранителна пирамида , според която ям правилно , единствения ми проблем са ядките , които не мога да ям , защото са ми скъпи , а все още не си изкарвам парите сам.
Искам някой запознат ( предполагам сте много ) да ми каже кои ТОЧНО мускули влизат в тягата , защото спорим с едно момче от фитнеса . Според мен са ( като започнем отдолу нагоре ) : задно бедро , глутеус максимус ( дупето ) , кръста , изправачите ( двата големи мускула ) , трапеца . Благодаря.
Скоро се прибрах от почивка на балкана и мисля да пусна 2-3 снимки , може би ще е интересно. Снимките отдолу оставям без коментар.
П.П : Само да спомена , че клинчето е на гаджето ми , не ми се смейте :)
Мнението беше редактирано от Гошко на 31.08.09 16:28.
31.08.09
16:24
Пропусна няколко :lol:
Oще една :)
П.П : Десо , редактирай :-P
Мнението беше редактирано от Гошко на 31.08.09 16:29.
31.08.09
18:16
МаНкен` :P
31.08.09
18:18
Гошко тази скара много билдерска :lol:
Гошко тази скара много билдерска :lol:
Ванка , не мога да си намеря снимката , на която се вижда храната , но ще я постна :)
Сашко , не ме разсмивай :lol:
31.08.09
19:52
Гошко, защо ми се струва , че седиш малко приведен напред.Да нямаш някаквo изгърбване?Или пък това е Манкенската поза :lol:
Не ти се струва Десо , това е така. Изкривил съм се адски гадно , а не мога начин да си изправя стойката. Жена ми все ми мрънка , но така и не намерих начин , ако може някой да помогне ще съм благодарен. Виж , до ден днешен не се бях сетил да попитам :)
П.П : Честити 1000 коментара :)
31.08.09
20:05
Разгледай това.
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/deconstructing_computer_guy
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/deconstructing_computer_guy_the_other_23_hours
Може и да намериш общи неща.
ПП:Бахти спамъра дето съм!
31.08.09
20:35
Така, аз също имах проблем с гръбнака от много мъртва тяга и щанги (мускулите около гръбнака ми бяха слаби и се изкривих). Сега съм много по-добре, почти като струна - оправих го с клекче, полу-клек, всяко упражнение, което слага щанга на гърба ти, ще усетиш как се стягат мускулите там. ( особено ефективно е изтласкването зад врат)
01.09.2009г. Кардио ден ( не по план ) :
Днес съм много доволен от Марчето Сладката :lol: , която кара с мен почти 10км. нагоре в балкана , като преди това направихме 3 часов поход. Равносметката : 6км. ходене , 10км. колело. След като се прибрах с колелото , качих до 6-тия етаж някакъв гардероб и окончателно се смазах. Вечерята беше доволна , 300гр. заешко + обилна салата с извара. Утре е тренировъчен ден , ще го описвам :) Лека вечер.
02.09.2009г. Тренировка Б :
1.Полулег с дъмбели - 5х5 - 20 , 25 , 25 , 25 , 30 - много тъпо се получи , 25 бяха най-тежките дъмбели в залата и трябваше да сглобявам...
2.Кофички - 1х5 СТ , 4х5 + 5кг- уникално , никога не си бях помислял , все пак ги правя само от месец :)
3.Раменни преси с дъмбели - 5х5 - 15 , 20 , 20 , 20 , 20 ( във всяка ръка ) - мога още , ще опитам.
4.Дъмбел зад глава - 3х8х25кг.
5.Клек - 5х5 - 70 , 80 , 80 , 80 , 80 - от вчера ме боляха бедрата и ми беше тегаво.
6.Повдигане на краката от лег - 2х20
-тренировка
-протеин
-4 яйца с масло и кашкавал + 2 филийки ‘Фитнес’ с масло + нещо салата ( следва )
Като цяло се получи добре , с дъмбелите беше много зле , както казах по-нагоре нямаше по-тежки сглобени от 25кг. и трябваше да сглобявам , което беше страшно трудно , защото скобите са ни едни .. стари , гадория. Все пак последната влезна добре , ще ги правя с дъмбели занапред , като се стремя да вдигна поне на 35-35,7кг. А за клека казах вече , от колелото вчера бедрата са ми кокал и треската е налице .
Сега и нещо комично :) В залата дойде двойка .. леви ( да не ги обиждам ) , явно идваха за първи път. Единият беше с голямо шкембе , явно беше мъжа в двойката и вдигаше десетките , докато другия беше 190 , 55кг. сигурно имаше , с бяло-розови шорти ( повече няма да го описвам , за да не се познае ) . Вдигаше петиците и доста се потеше . Да , обаче “големия” взе че му се скара , каза му да вдига по-големите дъмбели , че става за смях , което си беше така и взе да се напъва.. Гледката беше уникална , радостен съм , че имах възможност да гледам :lol: Да , но при оставянето , дъмбела взе че му затисна пръсчето и явно го заболя. Започна да си смуче пръста.. хахахаха , уникалнооооо . Няма да описвам повече , че разказана случката не е интересна , трябва да се види :) Лека вечер на всички :)
03.09.2009г. Тренировка А :
1.Набирания ( смесен хват ) - 5х5 - добър експреримент се получи
2.Гребане с щанга - 5х5 - 50 , 55 , 55 , 55 ,55 - след първата серия почуствах адска болка в големия гръбен мускул и я довърших леко.
3. Тяга - липсва , поради споменатата болка.
4.Скотово с крив лост - 3х8х30кг. - зле
5.Римско столче + повдигане на крака от лег - 2х20
И така , проблемът е налице. Остра болка в дясната част на гърба , не знам как ще се справям. Ще опитам с почивка и масаж , пък каквото дойде. Утре почивам , цял ден съм на риба , в събота ще направя лека тренировка ( кофички до отказ ) и в понеделник ще му мисля.
07.09.2009г. Тренировка Б :
1.Полулег с дъмбели - 5х5 х 25кг.
2.Кофички - 4х6 - защото нямаше как да си сложа допълнителна тежест.
3.Раменни преси с дъмбели - 1х5 х15 , 4х5 25
4.Френско - 3х8х30кг.
5.Клек - 5х5 - 60 , 70 , 80 , 90 , 90
6.Римско столче + повдигане на крака от лег - 2х20
-тренировка
-протеин+мед
-4 яйца с масло и кашкавал + салата със зехтин + хляб ‘Фитнес’ + цинк
Привет от мен ! Беше уникален уикенд - 3 дни риболов + забавления и незабравими преживявания. Тази седмица , мисля да е стабилна - стриктни тренировки и храна , без отклонения.
Лошите новини обаче са две - контузията в гърба не минава , боли си сериозно иииииии ... . Другото , което ме притеснява е , че нямам пари за Слин и стака може да се развали , което мнооого ще ме разочарова. До последно ще стискам зъби , но вероятността да купя Слин-а е много много ниска. Яд ме е , но .. това е живота.
Мнението беше редактирано от Гошко на 09.09.09 13:30.
09.09.2009г. Тренировка А :
1.Набирания ( до брадичката ) - 5х5
2.Гребане с дъмбел - 1х25 , 3х35 , 1х40кг. - тая четиреска си е за червено :-P
3.Тяга - 2х5х80 , 2х5х90 , 1х3х100 - пазя си гърба , боли ме доста.
4.Скотово с крив лост - 3х8х 30 , 35 , 30
5.Римско столче + повдигане на краката от лег - 2х20
-пълнена чушка с ориз ( ок. 250гр. ориза ) + кисело мляко + сирене + кафе
-тренировка
-протеин в мляко
И така , контузията си стои , дразни ме . Ще се опитам да я лекувам някакси , но кой знае дали ще мине скоро. Простар-а на УЛТ ми свърши и се връщам към Нутра Форс , страшно хубав протеин , имам чувството , че ако го замразя ще се получи много хубав сладолед :) ( реклама не правя на никого ) .
11.09.2009г. Тренировка Б :
1.Полулег с дъмбели - 5х5 - 20 , 25 , 25 , 25 , 25
2.Кофички - 4х8,7,6,6 - няма как да си взимам тежест от пода , за това направих повечко повторения
3.Раменни преси с дъмбели - 5х5 - 15 , 20 , 20 , 20 , 20
4.Френско - 3х8х30
5.Клек - 5х5 - 70 , 80 , 90 , 90 , 90
-тренировка
-банан
-4 яйца с масло + извара + малко сирене
Никакво желание за тренировка , отидох колкото да отбия номера.
В момента правя едни овесени бисквити , ако станат добри ще постна рецептата :)
11.09.09
13:03
Защо оставяш клека, за последната част на тренировката?
2.Кофички - 4х8,7,6,6 - няма как да си взимам тежест от пода , за това направих повечко повторения
- завържи ги за себе си. :)
въже, верига, раница..
Следващия път слагам в раницата и това е .
Теодоре , така съм си наредил програмата и да ти кажа нямам проблеми с клека. Не мога да клякам с много тежко , защото съм уморен , но пък краката на са ми приоритет.
11.09.09
13:18
Аз се страхувам дали раницата ми ще издържи 20 кг.При набиранията до 10кг дъмбел не ми е проблем, ама вече при кофичките 20-те тежат много и дъмбела е неудобен.А пък с въжета нещо не мога да се оправям :) Гошко колко тежест мислиш да слагаш за кофичките?
Е, то зависи от раницата. Обикновено се късат точно на презрамките - при катарамите(пластмасовите катарами се чупят) или при закрепването им към ‘торбата’.
С въже или верига - напротив...по-лесно е даже. Връзваш тежестта с въжето, правиш го на голяма примка(дължина, при която тежестта ти е по-близо до задника, отколкото до земята) и си го слагаш на кръста. Въжето/веригата минават през кръста и бедратата ти, а като захванеш тежестта с крака, спираш люлеенето и. Цялата процедура е много бърза с верига и карабинери, но и на карабинери трябва да уцелиш, че има едни ментета....
Ами зависи как се чувствам. Ако имам сили - ще слагам 8-10кг. Това за мен са си сериозни килограми , защото до преди 2 месеца изобщо не съм си помислял , че мога да направя 2 кофички , а сега е друго яче. Та , не мога да те стигна , няма да слагам 20-ки , но ще започна с 5-10 и до където стигна.
П.П : Направих супер бисквитки , ще опиша рецептата в раздел ” Рецепти “
Прокарай въже/верига през катарамата на обикновен колан и получаваш специализиран такъв за кофички и набирания :)
11.09.09
20:48
Привет Гошко
С интерес следя дневника ти, понеже сме на еднаква възраст, еднакви силови постижения и еднакви изоставащи групи(без рамо при мене :) )
Днес ми беше първата тренировка по сплита който ти използваш- бутащи-дърпащи. Аз лично смятам, че гърба се претоварва, понеже много се товари в тренировка А. Искам да те попитам за впечатленията ти от този сплит.
Поздрави и успех!
11.09.09
20:50
Аз ще ти кажа моите защото съм на същия сплит.Възстановявам се много по-добре от преди, и имам напредък навсякъде, особено в гърба,раста си нормално.
Край :)
Здравей p0w3rslav3 ! Благодаря ти за проявения интерес , малко са хората , който следят развититето ми , но се радвам , че ги има .
Та , конктетно на въпроса ти : Тренирам по сплита близо 2 месеца ( не съм видял колко точно ) и резултатите са задоволителни . Силата се покачи , макар и минимално , възстановяването между отделните тренировки е нормално , имам достатъчно време , а и сплита е така подреден , че да акцентира върху основните движения . Без никакви добавки и специални неща , развитие при мен има , което ме радва много. Решил съм да задържа тази програма още 2-3 седмици , докато започна стака .
Колкото до гърба - натоварва се толкова , колкото поискаш. Признавам , че след първата тренировка се чувствах като парцал , след нея имах 3 дни мускулна треска и адки болки , но всичко отшумя . Аз смятам , че 3 упражнения са предоволни за гърба и аз лично се чувствам отлично , нормално натоварен и задоволен от тренировката.
Поздрави и успех на теб !
11.09.09
23:06
Благодаря ти за отговора.
Знам, че тренировката за гръб е нормална. Мисълта ми беше, че тренирам 4 дни седмично през ден, и се получава тренировка А 2 пъти седмично, което може би ще е много натоварващо за гърба.
Мислиш ли да сменяш програмата като започнеш стака?
Благодаря ти за отговора.
Знам, че тренировката за гръб е нормална. Мисълта ми беше, че тренирам 4 дни седмично през ден, и се получава тренировка А 2 пъти седмично, което може би ще е много натоварващо за гърба.
Малко вероятно е :) Пък и винаги можеш да намалиш натоварването или да си вземеш почивка.
12.09.09
00:37
Петко, очаквах включване от теб, тази програма е твоя все пак :)
А можеш ли да ми кажеш предимствата на разделянето на горна и долна част, защото все още се колебая между тези двете.
Както каза Петко , всичко е в твой ръце и винаги можеш да променяш нещо , което не ти харесва. 4 дни по този сплит си тежко , по-добре си давай хубава почивка , хем ще въстановяваш по-добре , хем ще се пазиш от контузии :)
Иначе да , решил съм да сменя програмата , когато започна стака . Ще тренирам по класически 4 ( или 3 ) дневен сплит за маса + промяна в диетата , но до тогава има почти един месец , така че продължавам. Решил съм и да направя едно сравнение преди и след програмата , защото напредък има и го виждам с огледалото :)
14.09.2009г. Тренировка А :
1.Набирания - 5х5
2.Гребане с дъмбел - 5х5 - 30 , 35 , 35 , 35 , 35
3.Гребане с щанга - 5х5 - 50 , 55 , 55 , 55 , 55
4.Скотово - 3х8х 30
5.Римско столче - 1х20
-тренировка
-протеин в мляко + овесена курабийка
Днес реших тренировката да е на 75-80% от възможностите ми , защото все още не съм оправил контузията в гърба и поради тази причина махнах тягата.
14.09.09
20:18
А щом си доволен от програмата защо ще я сменяш? Или може би искаш да заложиш на сигурно? :)
Ще я сменя , защото сменям приоритетите. Новата ми цел е само и единствено маса :) Ще вдигна повторенията и ще вкарам изолиращи упражнения.
Малелей , утре ще ми е последния 15-ти септември , в който ще ида на училище. Жалко .. училището свършва :(
Мнението беше редактирано от Гошко на 14.09.09 20:25.
15.09.09
22:58
Да много жалко за училището. :(
Колкото до програмата, мисля че е идеална е за маса, тъй като е съставена само от базови упражнения. Ти си решаваш де :)
Имам време , ще обсъдя въпроса с всички от форума , както правя винаги и ще решаваме.
Снощи бех на рожден ден , но както винаги - без алкохол :) Преди 30мин. ми беше закуската , която беше експериментална : 8 лъжици овес , 150гр. кисело мляко , мед + 2 сурови яйца , всичко това на шейк , стана добре , но няма да го правя повече , отне ми 15мин. да го изпия :) Днес ми е тренировъчен ден , така че ще има описание :)